- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kisza25
félisten
válasz
Goblin12 #139644 üzenetére
Nézel pár tesztet, agyon van dicsérve az összes új kia/hyundai, japános megbízhatóság, európai dizájn.
Ez pont a legjobb disel motorja, nekem kia pro ceed volt (1.4 105 ló benzin), csak azért cseréltem le 5 év után, mert jön a baba és a 3 ajtó macera lett volna, ilyen kia-t akartam, csak sw-t, de végül i30 cw lett (1,4 crdi 90ló), kicsit időtállóbbak tűnik a formája, amúgy kb ugyanazt tudja a 2 autó, csak kicsit másképpen.
Azt matekozd ki, hogy a garanciát melyiknél tudod jobban kihasználni, 5 év kilométer korlátozás nélkül, vagy 7 év 150e km.
Az 1.4 crdi nem egy versenyautó, azt hozzá kell tennem, az egész autó a kényelmes haladásról szól.
az 1.6 azért már dinamikusabb, de mondom, a kényelmet tartották inkább szem előtt, kicsit lágyítottak a futóműn, ami még így is elég feszes, a kormány kicsit túlmotorizált, az i30-ban mondjuk 3 fokozatban állítható (parkoló, normál, sport) az ülések nagyon kényelmesek, minden kézre áll. -
rbalint88
addikt
válasz
Goblin12 #135599 üzenetére
2M-ert mar szerintem itthon is kapsz szepet. Igy keprol jonak tunik, de a nemet nepper is nepper, lehet eloben nem ennyire szep, aztan szomorusag van, ha elautozol feleslegesen 1500km-t.
Nezz szet itthon es csak akkor indulj neki ekkora turanak, ha nem talaltal semmit itthon. -
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Goblin12 #132326 üzenetére
Na itt (508) látszik nagyon jól, hogy mennyit jelent, hogy normálisan van fotózva a kocsi. Nem volt profi az illető, csak vmelyest értett hozzá, de komolyan jól esett ránézni a képekre és így az autó megítélése is jobb.
Mondjuk azt a km-t lehet felszoroznám 2-3-mal. Ilyen futás a németeknél 1,5-2 éves autóknál jellemző inkább, persze biztos van kivétel is. -
Declare
őstag
válasz
Goblin12 #100425 üzenetére
Szerintem arra gondolt Dare2Live, hogy az osztrakoknal sozzak az utakat mint az allat es ha ezt meg megspekeli az ember fütött garazzsal akkor a kocsik alja rohad, mint a fene.
Nekem legalabbis az opel alja amit vettem ugy nezett ki, hogy azt hittem elöször szivinfarktust kapok amikor a szerelö felemelte csappal
aztan mondta, hogy nyugodjak le a p***ba ez egy opel, ez rohad, de mire a rozsda szeteszi az aljat, addigra mar 3x a bontoban lesz a kocsi
szoval en ezen nem parazom...toyotaknal lehet mas a helyzet....
-
Dare2Live
félisten
válasz
Goblin12 #100417 üzenetére
megfigyelésem szerinte 750-800k egy határvonal az alatti yarisoknak rendszerint van vmi kehélye.
Ez nem baj, ha tudsz róla, baj ha nem.Toyotanak kb az egy jó dizele az 1.4es de én kihagynám egy 10+éves yaris dízel 90%ban simán van 400-500.000km+ egy benzinesben szerencsével 150-200.000sem. Motorból mind az 1szfe, mind a 2szfe nagyon jó inkább az állapot döntsön. hirtelen ennyi
szerk: osztrák kocsik uugy rohadnak....
-
válasz
Goblin12 #100408 üzenetére
Nem feltétlen. Pl. ha az 500k km-es autóban 10.000-enként cserélték az olajat a 200k-sban meg 30-40.000-enként akkor a kevesebb km-es autónak lesz szarabb állapotban a motorja
A sok km-es autót meg lehet pályán használták, ahol kb alig kopik valamit a váltó, kuplung, motor...
-
válasz
Goblin12 #100397 üzenetére
A km-t mindkét autó esetében fenntartásokkal kezelném, sokat bele tudnak ám rakni ezekbe a kis dögökbe
Jó autók, hátul is el lehet férni, utaztam már ott a barátnőmmel, nem volt kényelmetlen. Az 1.3 elég szépen megy és jól is fogyaszt. (haver anyukájának kb 5-5.5L/100km)
-
tboldi
nagyúr
válasz
Goblin12 #100281 üzenetére
A WagonR-hez annyit, hogy szerintem az a 76 paci kevés pályázni, de a későbbi 93 lovas már alkalmas lehet. Csak az automata nagyon ritka. Ja, meg a dobozforma miatt vigyázni kell a széllökésekkel és a kamionokkal.
Saját tapasztalat: Debrecen-Mosonmagyaróvár, WR+, 93 hp, 3 személy + ETZ utánfutón, aminek a ráfutóféke valamilyen szinten befogott - bírta a 130-at, a fogyasztás 8-9 l lett. Most apum jár vele dolgozni, napi ~100 km nem pályán, 5 l-es a fogyi. 4 izzón, az akkumulátoron és az első fékeken kívül még semmit nem kellett cserélni.
-
válasz
Goblin12 #100281 üzenetére
Az A merci nagyon gatya, elbaszott egy tipus, sok gyotrelem van vele, en elfelejtenem. WagonR igaslo, de nekem sose volt szimpi. Swiftem volt (glx raadasul), de 350-nel tobbet nem adnek a tipusert, fenntartasa nagyon olcso, bontott alkatresz hegyekben fillerekert, belter puritan,jol kajal, autopalyatempoban hangos. Biztonsag szempontjabol egyertelmuen a leggyengebb.
-
válasz
Goblin12 #99900 üzenetére
Fábiától én nem vagyok elájulva. Elég puritán a belseje, az 1.4 meg még szarul is megy.
Ja most látom, hogy automata, nézted te a 17 sec-es 0-100-at?! Az ugye stimmt, hogy az ezres stift is 15 alatt futja, képzelheted, hogy akkor ez milyen lomha
szerk.: lol most nézem ezt, hogy tudták ezt összehozni 2002-es modellben? 1064kg 60le
18.8sec 0-100
10 lityót tuti bever 100-on
corsa c-ről jókat nem nagyon hallottam
inkább gastra
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Goblin12 #99865 üzenetére
Nincs dízel, 1,2i, 1,4i és 1,4-es hybrid van csak. A benzinesek se esznek sokat. Nekem mk1 1,2-es van most is. Városban 5,5 pályán 6,2 országúton 4,7 a fogyija nem szöttyögve ami nagyon kellemes. Az 1,4-es nyomatékosabb, ha az is belefér a keretbe akkor érdemesebb arra rámenni de az 1,2-es sem halott. 974 kg és 78 le a 1,2-es is, tehát arányaiban nem vészesen gyenge. Nincs benne vvt rendszer (-1 hiabforrás) de dupla gyertyás (az alsó és felső rpm tartományban egyszerre, a középsőben meg eltolt keverékbegyújtás van) így alul is nyomatékos (2800 rpm-nél már nyomatékcsúcson van). Cserébe ugye költségesebb a gyertya csere mert 8 darab kell bele (40k km a csere periódusa). Láncos vezérlése van, tehát nem kell cserélni, mivel nem erős a motor egyáltalán nem jellemző a lánc nyúlása (de azért hideg indításnál fülelj, ha csattog a motor akkor azonnal hagyd ott!!).
Belül nagyon tágas, a felxi ülésrendszer miatt kivállóan pakolható, de elég ha elolvasol pár tesztet ott is csak jókat írnak róla.
Hiba? Szerencsére nem nagyon van, ami van az is csak ergonómiai. Rövid az ülés lapja, a rádió hangzásvilága elég gyatra és csak a vezető ablaka automata.
A váltó parádé a kormány fogása is nagyon kellemes, nekem eddig semmi hiba nem jött elő a kopók cseréjén kívül. Volt két visszahívás, azt érdemes lellenőrizned vétel előtt (nem volt mind érintett az elsőben a fényszóró kábelkötegét cserélték tűzveszélyesség miatt (ha a gyárinál erősebb izzó kerül bele akkor a szigetelése megolvadhat), a másikban meg a váltóbovdent cserélték egyes modelleken). -
válasz
Goblin12 #99761 üzenetére
új swiftből is van elvétve egy két automata, régi yarisból is van pár, na meg persze újból is
-
hdman
őstag
válasz
Goblin12 #99630 üzenetére
Ha az új felüljáróra gondolsz, ott elég sokáig 5km-en 80-as tábla volt, most kb 500m 100-as van, vagy már lehet az sincs
A Shopping Citytől van 100-as korlátozás, ott van egy fix kamera, meg régebben az alagút bejáratánál volt egy fix, a 80-as részen. Az már nem működik.
-
Morris
veterán
válasz
Goblin12 #98108 üzenetére
Az meg kiszakad!
Teljesen mindegy mit veszel. Egy idő után, úgyis ki kell hajítani, vagy újra kell huzatni.AsusBoy: Egyikből se! Az 5W-30 teljesen szintetikus.
Cseréld le az olajat teljesen, vagy vegyél hozzá olyat, amilyen van benne!
A 20W-50-est pedig vidd olyan messzire az autótól, hogy meg ne lássa a kis Corsa! -
-v-
addikt
válasz
Goblin12 #98034 üzenetére
Szerintem nem egy kategória a 3 autó
Egy öreguras szürke semmilyen A-ból B-be elviszlek soseromlok el dögunalom semmiextra vezetni Avensis meg egy új octavia rs?
Még jó hogy kilőve ...
Én az rs-t venném mert csak a gázt nyomni van eszem(#98042) kornelka: jó akkor 'szomtudja mondtam valamit, nem ismerem a Toyotákat csak japán akkor az biztoos nem romlik el ez a sztereotípia nem?
-
-
-
válasz
Goblin12 #97572 üzenetére
Alkoholos/egyéb szer alatti befolyásoltság, nem kellően komolyan vett vásárló illetve ha nem írod alá az elét told papírt, miszerint az esetleges okozott kár ált. min 30%-át te állod zsebből. Jogsit és személyit is szoktak fénymásolni, persze az aláírásos beleegyezéseddel.
-
bobsys
veterán
válasz
Goblin12 #79953 üzenetére
2. Pont a videoban levo G7. Golfban volt ilyen amit vezettem, szerintem nagyon kiraly dolog, vegig palyaztam vele Manchestertol szinte Glasgowig beallitod a kivant sebesseget es a kivant kovetesi tavolsagot es a kocsi lassit ha a tavon belulre kerul valami. Ha pedig mar unod az elotted levo toymorgeset es elkezdesz indexelni visszagyorsit a beallitott sebessegre.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Goblin12 #79953 üzenetére
Kulcsnélküli bejutás. Nem kell előkotorni a kulcsot elég ha zsebben van vagy a táskában. Kényelmes de sztem nélkülözhető.
Távolság tartó tempomat, hasznos városban és pályán is.
Itt van róla egy video ez kb mindent elmond róla: [link]
Parkolási segéd: ha sokat parkolsz szűk városi helyre akkor hasznos.
Gyári hifi, elég korrektül szól a Skodánkban nekünk is ilyen volt (am Német márka, 1972-óta foglakoznak hangtechnikával).
-
Zsombe
senior tag
válasz
Goblin12 #79632 üzenetére
Ha sokat fogod használni városban és/vagy országúti rövidebb szakaszokon, akkor óva intenélek a VW konszern dízeltől. Tudom, most páran a torkomnak fognak esni a kijelentésem miatt. De édesanyám rettentő sokat szív a VI-os Golfjával. Nem csak amiatt, mert dízel, hanem minőségbeli problémák is akadnak jócskán vele. A Golf már közel sem az alsó-középkategória etalonja, mint sokan hiszik. Az A3 pedig egy puccos Golf, de ugyan az a technika.
Én inkább új Mazda3-at nézegetnék ebből a keretből.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Videós, mozgóképes topik
- Lexus, Toyota topik
- Opel topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- PS Plus előfizetések
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest