Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gombinyó #193083 üzenetére
Legdurvább ilyen sztorit szerintem ismerősöm tolta be, vett szalonból 2db Ford Kugát (egyet magának, egyet a gyereknek), hitelre mindkettőt. Jövő héten bement, hogy Ő végtörlesztene. Köpni nyelni nem tudtak, azt mondták nem fog menni, mert még a törzskönyv sem jött meg
-
szotyika77
aktív tag
válasz
Gombinyó #193023 üzenetére
Köszönöm, ha az a legszerethetőbb része, akkor megnyugodtam.
Kicsit félek ettől az 1.2T 3 hengeres motortól, valahogy nekem a 4 henger berögződés van még meg.
De elmegyek tesztvezetni a héten, kipróbálom hogy ízlik.
+ BigBlackDog
Köszönöm neked is, írok is a fórumtársnak! -
BigBlackDog
veterán
válasz
Gombinyó #192866 üzenetére
Mazda 6 esetén 2.5-ös motor lenne az automata mellé. Erősen gondolkozok VAGon is, de Polo után
nem nagy változatosságfélnék kicsit a zörgő beltértől, meg egyéb apróságoktól. Tudom, két kategóriával odébb van, de több helyen is hallottam/olvastam panaszokat ilyenekre. -
válasz
Gombinyó #192593 üzenetére
Azigen. Itt viszonylag mintha jókat irnának, pl szívócső-befecskendezés.
Főbérlőm jött egy régi bútorért, pakoltuk be, mondom jó tágas kocsi, mondja hogy á már régi, eladó lesz, keres újat. 2000€-ért számítanák be neki újba, mondom azt gondolkodás nélkül kifizetem érte. És más infó ha ki van cserélve? Megbizható? Milyen automata van ezekben? -
HKorn
veterán
válasz
Gombinyó #192429 üzenetére
Drágultak az autók de ne felejtsük el, hogy ennek csak egy része a gyenge forint, többi az többletfelszereltségből, bonyolultabb motorokból jön, tehát elvileg többet is adnak. Most 5.5m ft egy GL+ Vitara 1.4T 48V hibrid. Ebben már olyan extrák vannak alapból ami anno 2018-ban nem is volt a Suzukinál vagy csak a GLX-ekben.
-
HKorn
veterán
válasz
Gombinyó #192425 üzenetére
Nem igaz, ha Vitarát akarnék venni ismét, mert ugye az a fair összehasonlítás, akkor 1m ft-ot kellene ráfizetnem, de ezért cserébe egy sokkal jobban felszerelt autót kapnék erősebb motorral mildhibrid rendszerrel. Tehát messze nem vesztett 2m ft-ot a Vitara az értékéből.
-
HKorn
veterán
válasz
Gombinyó #192421 üzenetére
Én ezt úgy fogom fel, hogy akkor annyi pénzem volt, Vitarát vettem, 3 évig új, garanciális autót használtam, nem volt extra szervíz költség az olajcserén kívül és mivel 3 év alatt nem vesztett az értékéből az autó tudtam annyi pénzt félretenni hogy most mondjuk 2m ft ráfizetéssel egy 6.5M ft-os verdát meg tudnék venni. Persze nem akarom még eladni az autót.
-
molnarpeter
nagyúr
-
kisza25
félisten
válasz
Gombinyó #191400 üzenetére
Én pl. Azért költözök 1évben 2x, mert nyaraltatok, nem lenne nagy biznisz 150-200e Ft-ot 2x kifizetni arra, amit benzin áron magam is megcsinálok 1nap alatt
footy: egy kombival elég sok minden megoldható, de még a sima fiat tipoba is csont nélkül befért a 160 cm-es gyerekágy, mondjuk azon kívül csak kisebb bútorokat szoktunk átvinni -
ngaba
aktív tag
válasz
Gombinyó #191247 üzenetére
Az 1.6 szereti enni az olajat (de amúgy megbízható), az 1.8 az igazán tuti vétel, mert az nem. Persze sok várossal lehet, hogy felesleges. De ha én kabriót vennék, az nem lenne alulmotorizált annyira. Ha élünk, akkor éljünk. :)
Esetleg városba valami kisebb csajos kabrió?
-
gergo5991
őstag
válasz
Gombinyó #191066 üzenetére
csak kiváncsiságból kérdezném, prémium kocsik mennyire romlanak? audi a8, s merci, 7es bmw? elég drága kocsik, igaz nagyon nagy az érték vesztésük, de a gyártók ezeknél is megengedik maguknak azt hogy 1-2 éven belül elromlanak, vagy valami nagyobb bajuk legyen? vagy ezeket ugy tervezik hogy minimum 5 évig hozzá se kelljen nyulni?
-
-
diegho
nagyúr
válasz
Gombinyó #190782 üzenetére
Bizony. Az 1.3 tonnás Meriva-val hozom a konstans 6,4 átlagot, úgy számoltam, hogy 4,4 tartható lehet a Swift-el ugyanarra a felhasználásra. Én eddig minden autóval tudtam hozni a vegyes átlagot, vagy alatta, mert nálam 90% országút van, 0% pálya, 10% város. Swift-el biztosan menne, van ismerős, aki Baleno-val hozza hasonló felhasználásra a 4,2-t.
-
-
válasz
Gombinyó #190472 üzenetére
Nyilván, de valamennyit azért kell mennem városban.
Isaszegen át mindenképp.
Utána vagy pécel-m0-gyorsforgalmi, vagy nagytarcsa-xvii-jászberényi-kozma utcai temető.
Előbbi nyilván kedvezőbb dpf szempontbol. fogyasztásban hogy a 49km alig város vagy a 40km több vátos jobb-e az kérdéses, gyanitom utóbbi esetén kicsit kisebb a fogyasztás de magasabb a kuplung-fékkopás, kormosodád és az ideg.
Azért a gyorsforgalmin sem lehet délután 4kor ötödikben kiszáguldani a városbol. -
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Gombinyó #190400 üzenetére
Akárhogy is fényezzük, ez így sosem volt jellemző annak idején. Mint ahogy az sem, hogy a fóka 2, H Astra stb. használtpiaci ára 5-6 éve stagnál, vagy nő. Értem én, hogy ugyanaz az összeg ma már kevesebbet ér valamennyivel (nem sokkal), de attól még a használtautó árak ennyi idő eltelte után észrevehetően csökkentek, de ennek most semmi jele, sőt...
A lényeg, hogy aki most akar autót (használt vagy új mindegy) venni, az becumizta csúnyán. -
Doki16
addikt
válasz
Gombinyó #190346 üzenetére
Igen a kötelező szervizeket. Olcsóbb mint más márkánál. Na meg csak olajat és szűrőket kell cserélni, nem kell attól rettegni, hogy mikor megy tönkre a DPF, DMF, magasnyomású, porlasztó stb. Ha meg lejárt a gari akkor otthon vagy valami független szervizben tényleg olcsó a kötelező karbantartás. És nem nagy tudomány egy HSD-t karbantartani.
(#190348) D1Rect: Arra jobb választás a roller
(#190350) [CS]Blade2: Ha élete nagy részét pályán futotta semmi baja nem lesz a technikának. Ha látnád a kocsimat nem mondanád meg, hogy 170 van benne. A használt autó vétel mindig kockázat, ez egy ilyen szakma. Ha valaki nem akar kockáztatni akkor vegyen új Suzukit.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Gombinyó #190346 üzenetére
Első négy kötelezőre, ha jól emlékszem, 120.000.- JMF-ot költöttem. Az nem egy egetverő összeg új autónál, márkaszervízben. Sokkal olcsóbb garázs szervizben sem lett volna.
Te? Elégedett vagy a kis turbóssal? Nem bántad meg?
Az utastéri zörgésekkel kezdett valamit a szervíz? -
dangerzone
addikt
válasz
Gombinyó #189965 üzenetére
Hétvégén környező városokba, Alpokba kirándulni, hazajönni. Németországban élek jelenleg. A városban való futkozásra valószínűleg keveset lenne használva, mert a tömegközlekedés jó, meg bringával is sok mindent el lehet érni.
@bandus: Igen , ezt valahol én is kezdtem érezni, miután összeírtam, mire is használnám.
-
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Gombinyó #188907 üzenetére
Ez korrektnek tűnik, még el is hiszem, hogy tényleg 200k van benne, és a belső is egész szépen megmaradt. Én ennél kevesebbet futottat keresek, de elég kockázatos, mert egy kocsiba egy év alatt is beletesznek 100k-t, és nem feltétlen kopik annyira látványosan a belső tér, ha vigyáznak rá. Nem egyszerű megítélni.
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
Gombinyó #188612 üzenetére
Szia!
Köszi...
A mai túránk után, jelenleg már ez is képben van ...
[link]
Már meg sem merem kérdezni, hogy vaj ehhez mit szóltok? Szerintem full kis csajos járgány, de, hogy mi benne a buktató azt nem tudomRemélem, nem azt mondjátok, hogy arra vigyázzak csak, hogy nehogy a mi nevünk legyen a forgalmiba bejegyezve
-
aero.
veterán
válasz
Gombinyó #187900 üzenetére
Tud nagy szopás lenni (szelepszárszimmering, le kell fűzni a blokkot, gyűrűzni, közel 7 számjegy), de amikor jó, akkor királyság. Ennek a jele a magas olajfogyasztás, olajszagú füst. Mérni kell kompressziót vétel előtt, abból lehet következtetni a gyűrűk állapotára.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Gombinyó #186901 üzenetére
Szerintem ez már Espace territórium... Bár lehet Trafic is
Használtan most Zafira kifejezetten érdekes témakör, piacra került majd 100 darab egy flottából, szóval óriási választék és nyomottabb árak is lehetnek.
Ha Ford, akkor inkább Galaxy vonalon nézelődnék, talán még a PSA dízel van benne, nem az EcoBlue.
Inkább az említett Proace (és testvérei - hosszú lista a végén mindjárt) vonalat javasolnám én is a / literes dízellel, leginkább a kiforrott PSA motor miatt, ismerős nagy család is azt használ teljes elégedettséggel.
Citroën Dispatch
Citroën SpaceTourer
Fiat Scudo
Peugeot Expert
Peugeot Traveller
Toyota ProAce
Opel Vivaro
Vauxhall Vivaro
Opel Zafira Life
Vauxhall Vivaro Life -
dudi6
senior tag
válasz
Gombinyó #185180 üzenetére
Köszönöm a választ!
Amiről én hallottam Qashqai az igen.Milyet keressek?
Egy 2006-s Nissan Note van most, amiben megszoktuk, hogy kicsit magasabb.
Könnyebb ki-be szállni, gyerkőcöt ki-be tenni. Illetve van egy hobbi telkünk a Mátrában, nyaranta oda szoktunk felmenni tenni-venni, kertészkedni, oda is jól jön, hogy nem ér le az alja. Szerinted jobb választás lenne egy 2014/15 -s Qashqai mint egy új hibrid SX4?
Fontos lenne minél nagyobb csomagtartó és a vonóhorog (kerékpár szállításhoz, utánfutóhoz)
Feleségem a héten kezdett újra a munkahelyén (Budapest), ami heti 3 nap ingázást jelent 70%-ban autópályán (napi 80-80 km). Nyáron visszaköltöznénk vidékről Pestre, így akkor már nem lenne ennyi autókázás, ott valószínűleg BKV-val meg lesz oldva a közlekedés munkába.
(#185181) tboy93 - Ha sosem tudod feldolgozni, akkor engedd el a dolgot. Én legalábbis ezt szoktam tenni, ha valakit nem értek meg, van ezernyi más dolgom, felesleges idegeskedni...
(#185182) dj79 - Igen, jól jön a gyerkőcnél, pláne ha majd jön a második. Elég csábító ez a 3+7 év, bár biztos minden hülyeségnek meg kell felelni hogy 10 évig járjon a garancia.(#185183) vzsryl - Megnézem magamnak, nem is hallottam még erről. Köszönöm a tippet.
Jobb lehet egy Nissan Qashqainál? Újonnan nem hiszem, hogy beleférne, használtat nem sokat látok, de amúgy tetszik. -
dj79
senior tag
-
kisza25
félisten
válasz
Gombinyó #184999 üzenetére
Mondjuk a sportage nem C szegmens szerintem, hanem suv, mondjuk azt nem értem, hogy azt gyártják 1,6-al, i30, ceed-et miért nem, szerintem tarolnának vele, most, hogy alig kapni szívót, a sportage-hez jobban passzolna alap motornak az 1,4t
A lada, hogy is felejthettem el -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Gombinyó #184577 üzenetére
Kiderült hogy ismerős árul egy 1.6i Fluence-t, teljesen ismert előélet az elég nagy hívószó manapság... Az mennyire lenne jó választás?
kisza25: Fogyi miatt kilőve amúgy is.
molnarpeter: RX400h inkább.
Prius nem, az max 1 gyerek mellé lenne elég... de még ebben sem vagyok biztos.
dj79: Kombi kéne belőle, volt a családban G8 Civic. Alig nagyobb mint a Jazz belül, azt kiejteném. Az 1.8-as nem meg de sokat eszik cserébe és tele van sok idegesítő hibával ha nem az évjárat végéről veszed.
Biqci: Nem napi használós lenne, hétköznap 1x boltba elmenni meg hétvégén a városban 10-20 km-t letekerni.
-
válasz
Gombinyó #184368 üzenetére
Én is gondoltam valami plugin vagy teljesen elektromosra.
(#184369) ADAM1337: Ne kelljen kiszedni a bicikli kerekét, ha be akarom dobni hátra.
Én is odáig jutottam, hogy 6-os mazda kellene pont ebben a színben.Nem gondolom, hogy extrém igénybevételnek teszem ki az autót azzal, hogy csak akkor használom, ha tényleg szükséges. Mehetnék évi 30 ezret is, de minek?
-
-
Gaben92
őstag
válasz
Gombinyó #183793 üzenetére
Sokakban él a hit, hogy a nők és 85 éves papók (ugye a másik sláger a nyugdíjas házaspár) nem nyomják padlóig. Pedig de, csak ők parkoláskor.
Automatánál nem oszt, nem szoroz. Manuálist csak akkor vennék női tulajtól miután beültem mellé egy 20 perces városi furikázásra ami érint egy Tesco parkolót legalább. (Hű, mit fogok én ezért kapni...
)
Új hozzászólás Aktív témák
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest