- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BlackDemon
csendes tag
válasz
f4lcon #224540 üzenetére
Köszönöm szépen, a turbósokat próbáltam kerülni eddig, mert olvastam a jellemző hibákról, de a kérdés minden autónál a korábbi tulaj hozzáállása a karbantartáshoz és a használathoz. A Cruze jól néz ki, de azt a feleségem nem szeretne, mert a legjobb barátnője is azzal furikázza a családot.
-
den89
tag
válasz
f4lcon #224315 üzenetére
Pont a SUV nem jön be.
Asszony még talán kacsintgatna a SUV felé, de én kijelentettem, hogy biztos nem. Skodákat felejtettem még ki a PHEV körből, pár példány elérhető HAHU-n 10 M-ig, Octavia és Superb is. De valószínű inkább fiatalabb benzines lesz majd, ha aktuális lesz, akár olcsóbban is, nem muszáj elkölteni azt a pénzt.
KIA Xceed-ben, ha jól láttam nagyon kicsi a csomagartó. -
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
f4lcon #223797 üzenetére
Nem mindenki cserélgeti gyakran az autóit. Nekem az egyik 17,5 éve nálam van a másik meg 13,5 éve...
De ezt leszámítva, ha vmi rossz hírűbe nyúlsz bele azt használtan is nyomottabb áron viszik el. Nézd meg egy Renault mennyiért megy el meg mondjuk egy hasonló Seat/Skoda...
-
Yany
addikt
válasz
f4lcon #223685 üzenetére
Nem tudom, most nincs időm utánajárni, de lényegében egy soros hibrid, ahol a hajtásért kizárólag elektromos alkatrészek felelnek, a benzinmotor csak a generátort hajtja meg. Tehát felfogható úgy is, hogy nagy lítium pakk helyett benzint visz akksiként az autó. A Mazda vankeles hajtását hoznám inkább ide példának, de az véleményem szerint nem sikerült annyira jóra (Az MX-30 R-EV hajtásláncának hangja furább, hangosabb, rosszabb a hatásfoka, kisebb a hatótávja és a hajtás köré épített autó is kevésbé praktikus és drágább is, mint egy Qashqai, szóval nem opció, akkor már inkább a bevált Corolla Cross, ami viszont hatékonyabb picikét).
-
rbalint88
addikt
válasz
f4lcon #223608 üzenetére
Egyik forumtars is ugy jart, hogy vett egy ilyet, elkezdte enni az olajat, kuka lett a blokk, mert nem ujithato fel, illetve csak ketes eredmennyel, ezert nem szeretik elvallalni sem. Akkor targyaltuk, hogy ez egy ismert hiba. De ennek mar jopar eve, nem kaptalan az en agyam sem
A 125 lovas, focus3-ban levo elvileg mar problemamentes. -
adrian14
tag
válasz
f4lcon #223563 üzenetére
Még az a másik bajom, hogy a P3-ért nem kapnánk sokat. Max 2-2,5. Jégkáros a kocsi és kívülről nem néz ki makulátlannak (Elite autótól vettük), viszont folyamatosan karbantartottuk és mindent idő előtt cseréltünk benne. Lehet meg kellene várni míg a nagyakksinak pár cellája tönkremegy, azt felújíttatni és áron alul eladni. Még kitalálom.
-
adrian14
tag
válasz
f4lcon #223557 üzenetére
Sajnos ez mindig változik. Először onnan indultunk, hogy a Prius mellé veszek egy játszósat (gt86-ost vagy fn2 typer-t). El is kezdtem rá gyűjteni a dedikált zsetont év elejétől. Utána mondta asszony, hogy minek... azt a pénzt adjuk hozzá a Prius eladási árához és legyen egy SUV. Kinéztem, hogy jó lenne egy RX (kipróbálnék egy v6-osat), de az meg 10-en pár milla a használt és 2016 feletti. Erre Ő: az nagyon drága, legyen a keret max 8-9M. Szóval most így állunk, de tuti változik még a szituáció
Kicsit skizofrénnek érzem magam, mert tényleg napról napra más az álláspont. Ezért is tettem fel úgy a kérdést, hogy milyen üzemű legyen először. -
konci79
őstag
válasz
f4lcon #223439 üzenetére
Azt nem írtam, hogy időnként kirándulás a hegyekben, ezért is jobb a kicsit magasabb. És abszolút hosszú távra vennénk, nyilván jó lenne minél fiatalabb és viszonylag kevés km-es.
Teljesítmény abszolút nem érdekel, nem az a lényeg.
Mondjuk az Auris külföldi, sérült...
Sx-4 eknél mennyire számít soknak a 100-150000 km?
Mennyire készült tartósnak az autó?Szerk: nem lenne bajom a Civic kombival se, de szerintem tuti nekimennének, túl hosszú
Szerk2 :
https://prohardver.hu/tag/molnarpeter_2.html
220 +áfa ahogy elnézem
-
ReSeTer
senior tag
-
válasz
f4lcon #223314 üzenetére
Bármelyik lesz a jövőben (ha lesz bármelyik), kiváncsi leszek milyen lesz a hangszigetelés. Rábcfelvarrás előtti jazzt agyon dicsérik hangszigetelésben, HRV-t meg folyamatosan leszólják hogy hangos. Nehezen érthető, de hát az autógyártók néha ilyenek...
Qru: A ZRV egy olyan vicc amit én nem értek (3 centivel kisebb mint a RAV4 és 380 liter csomagtér, mint egy golfban... de most tényleg ezt hogy gondolták)
-
válasz
f4lcon #223310 üzenetére
LBX-be is beültünk és a HRV-be is, és a HRV (de még a jazz is) jobban tetszett belül mint az LBX. Valahogy őszintébben volt minőségi, nem igazán tudom megmagyarázni. Toyota mellett "csak" észérvek szólnak (az sem jó ha ritka nagyon az autód és a HRV az, de lehet most ez akció megváltoztatja).
-
benfolds
őstag
válasz
f4lcon #223209 üzenetére
hm, ezt nem tudtam, köszi a tippet.
meg persze mindenki más észrevételeit is.
kicsit elkapott az gépszíj. igazából soha nem voltam autóbuzi, hálisten', mert ez egy iszonyú drága hobbi (hallom ismerős bmw-jének a javítási költségeit. eszement számok), viszont van egy olyan hibám, ha veszek valamit, akkor az már legyen szép és jó. gyűlölnék egy retek, rozsdás szarba beülni. annál már csak azt utálnám jobban, ha egy szutyokkal kellene odaállítanom randira vagy ilyesmi. annyira azért nem nagy a dumám, meg nem vagyok annyira szép, hogy kompenzálni tudjam.
szóval adjon magára az ember. nem lesz egyszerű 1 millióból, de a minimumot el lehet érni vele szerintem. amúgy hálát adok a sorsnak, hogy nincs rá több pénzem, mert már tuti, hogy sokkal feljebb nézegetnék árban.
-
Gombinyó
őstag
válasz
f4lcon #222841 üzenetére
+1
Én is inkább a mondeot választanám. Corollám volt, igaz kombi, de amíg egyszer szervizben volt kaptam egy hétre sedant csereautónak. Ahhoz képest a Mondeo sokkal halkabb, kényelmesebb és tágasabb autó. Egész más a Zen érzés benne, mint a Toyotában, akiktől licenselik a hajtást. A csomagtér kompromisszumos csak a Mondeoban, mert nem arra lett tervezve eredetileg a platform, hogy akkukat rakjanak bele. -
BigBlackDog
veterán
válasz
f4lcon #222791 üzenetére
" szívócső befecskendezés, így kokszolódás előfordulhat,"
A szívócső befecsi nem pont, hogy csökkenti a kokszosodást?
A direkt befecsinél nem halad keresztül a szelepszáraknál a porlasztott üzemanyag, de szívócsöves befecsinél igen, így tudja azt mosni, nem ég rá az EGR felől visszavezetett mocsok.
-
Gabinnyó
újonc
válasz
f4lcon #222746 üzenetére
Köszönöm szépen az infót! Akkor karbantartás szempontjából az 1.6 az olcsó, teljesítményre az 1.4 t a legjobb, de megbízhatóságra az 1.0 t sem rossz, csak gyenge. Csak fiatalabbak ezek a Nissan Qashqai-nál . Amire meg nekünk kell, megfelelő lenne a Suzuki is, méretben nem nagyon éreztünk különbséget a két kocsi között. Ha néztünk mást típust, ami jó lehet, de nem tudom hogy jó lehet e, majd érdeklődöm itt úgy is.
-
-
dj79
senior tag
válasz
f4lcon #222724 üzenetére
A hálózatbővítést én nem tenném bele a futásköltségbe.
Éves szinten 5000 km-re meg bőven elég lenne egy ampera + simán tele lehet tölteni 220 voltos dugaljról egy éjszaka alatt.
Amúgy 3*32A esetén egy okostöltő a háztartás éjszakai energiafelhasználása mellett simán telenyom egy 80-100kw akkut is. -
-
tototos
addikt
válasz
f4lcon #222713 üzenetére
Mi most egy plugin Priust használunk(~20km hatótáv). Nem tudunk otthon tölteni, így marad az utcai töltés, ahol a Lidl tudja a legolcsóbbat(150ft/kW). Ezzel olyan 4l/100km ha benzinben kellene megvenni. Havonta nagyjából 900km-t megyünk a kocsival, az heti szinten 200km környéke. Ha lenne egy autó ami elmegy 300km-t akkor nekünk az utcai töltéssel is megérné(közelben van a Lidl).
-
Kloden
senior tag
-
hobizoli
nagyúr
válasz
f4lcon #222651 üzenetére
hat a papiron lehet nem az kerult bele... ha egyatalan volt cserelve
Suzuki Swift-l jart ugy masik kollega, hogy elvitte a szervizre, aztan kihozta es meg ott a szalon elott egyik gyufa ki
na most az a gyufa, amivel 20-30m-t mentek az meg tuti femszinu lesz
vissza be, hogy bocsika, de itt a szamlan szerepel 4 uj gyufa...
azok meg persze meg akartak neki magyarazni, hogy de hat ez uj, csak ahogy beindul a motor egybol ilyen koszos lesz az egestol
aztan mutatta nekik, hogy ja tuti igy lehet... es ti is szoktatok tenni ide* egy jelet festek filccel ahogy en csinaltam mielott idejottem?
*: a "elveszthetetlen" altatet es gyertya fenekresze resze koze
amikor megkaptak a mattot, akkor mindjart keszsegesebbek lettek, es kicseretlek neki
erdekes modon, azt otthon kiszedve sem volt meg retkes -
hobizoli
nagyúr
válasz
f4lcon #222648 üzenetére
egyik ex-kollega volt ilyen toyota ubermegagiga megbizhatosag élharcosa....
de olyankor mindig emlekeztettuk a 80k km-nel motorcseresse valt 1.33-s Corolla-jara amit o vett vatta ujan, meg csak a markaszerviz nyulhat hozza, es akkor egy ideig beqssoltneki az olyan vallalhatatlan szinten zabalta az olajat, hogy frankon lattad a kekes fustot mogotte, mint amikor KO kozeli mar egy turbo
katalizatora is tuti lájkolta ezt a szituttoltogetett az bele mindenfele csodaadalekokat is, hatha...de nem
-
bigrob
őstag
válasz
f4lcon #222615 üzenetére
Pedig ez alapján 4 cm-el hosszabb a rapid mint egy kombi fabia.
Csak más a hely kihasználása, fabiát majdnem teljesen hátra kellett tolnom, a rapidot megszokásból teljesen hátra toltam és nem értem el a pedált.. -
válasz
f4lcon #222395 üzenetére
Ha jól emlékszem neked van NX 350h-d. Kiváncsi vagyok ha lesz valamikor augusztus közepe után autós topic és eljössz (és nekem is sikerül végre...) hogy milyen a hangszigetelésed. Főleg azért mert a rav4-emmel ez a fő bajom, az NX-et meg szűkősnek érzem (és még nagyobb külméretűt nem akarok mint pl. az RX, a Rav4-el is szívok sok helyen). Az elmélkedés apropóját az adja hogy most megteszem amit sokan javasoltak (ajtók, első kerékjárati ív, csomitartó rezgés és hangszigetelése + új Focal hangszórók). Gondolom NX még jobb lesz hangszigetelésben csak kiváncsi lennék mennyivel. Vicces ahol csináltatom a kuncsaftok harmada toyota (várólista július közepéig tart...)...
-
-
aujjobba
addikt
válasz
f4lcon #222401 üzenetére
Koszi, emesztem kicsit az 1.5 TSi Octaviat, alapvetoen tetszik is, tagasnak is tunik, foleg a kombi, fogyasztas is okes.
Arban ez is belenyal a 8-10millioba ugy latom, 2020 koruli evjaratban.Amugy wtf, a hahun 2millio felett futnak a honda fr-v 1.8 executive-ok, mi 5 eve 2.2m-ert vettuk.
-
aujjobba
addikt
válasz
f4lcon #222395 üzenetére
El tudom engedni a hibridet, elsore jo otletnek tunt.
Az 1.5 TSi az nem ilyen downsizing aldozat, amikor kis loketterfogatbol akarnak barmiaron nagy teljesitemenyt kamu alacsony fogyasztason kicsikarni?
Lehet csak kicsit maradi vagyok, a honda-ban még turbo sincs, szivo v-tec.Prius+ 100 eves konstrukcio: egyebkent ezt epp tisztelem a japanban, hogy akkor vezetnek be valamit, amikor az mar kiforrott.
-
aujjobba
addikt
válasz
f4lcon #222378 üzenetére
Hibridben azert gondolkodok, mert
- nagymeretu benzines sokat fogyaszt
- az alkalomszeru rovid varosi utakra dizel nem optimalis
- full elektromos a videki utakra nem idealis (200km az egyik nagyszulo, 270km a masik), kelloen nagy nem is nagyon van belole, es/vagy meregdragaAlkalomszeru varosi hasznalat:
- varoson belul nagybevasarlas hetvegen
- gyerekekkel neha a tavolabbi jatszora
- havonta 1-2x Budapesten keresztul eszaki agglobol delibe, meccs stb.Koszonom mindenkinek, a prius+, rav4, smax triora ranezek (elso kettore foleg, van egy enyhe japan fetisem).
-
válasz
f4lcon #222245 üzenetére
👍Ablakemelő hibát megerősítem 2 példával is:
Anyósnak Polo classic 1.4 (75LE)
Apsnak Toledo II, 1.6 16v (105LE)
Azonos évben vették, mindkettő új volt.
Kb. 3 hónap különbséggel esett szét mindkettőn az ablakemelő.A toledo még megvan, 24 éves, és még most is azt mondom, hogy egy szép szedán. Nekem legalábbis, de ez már mindenkinek egyedi, hogy mi tetszik.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest