- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
captainnemo
aktív tag
válasz
(ex)Cat #327208 üzenetére
Ja tényleg jól átneveztem, majd ha az apple megfogadja jogdíjat követelek.
Sajnos nem lehet sehol sem konfigurálni azt milyen időközönként frissüljön, de úgy tűnik a pedometer-el szemben a steps amit most telepítettem, időnként frissíteni látszik, a megjelenített adatokat.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
(ex)Cat #326498 üzenetére
Igazad van abban, felesleges úgy indítani, a droidon mi van, mert érdektelen, viszont ha valaki droidról jön, sok meglepő dologba ütközik, olyanokat kérdez, vagy hiányol ami azoknak aki régóta iphone-t használnak nem kérdés, és tudott dolog. A keresés amúgy nagyon nehézkes, ha konkrét kérdésed van, emiatt lehet idegesítően feljönek kérdések ugyanarra, újra meg újra. Persze ami az összefoglalóban van, annak elolvasása előfeltétel kellene legyen valóban.
-
Speedy007
őstag
válasz
(ex)Cat #326498 üzenetére
Én is így jártam és kaptam is érte. Bár én szebb stílusban fogalmaztam. Bár továbbra is ökörségnek tartom a BT funkció korlátozottságát illetve azt is hogy az első inditáskor lehet Androidról IOS-re költözni rendszerből nem mint a droidon. Továbbá egyes funkciók el vannak rejtve vagy máshol vannak. De ennek ellenére én szeretem pörgősebb a rendszer illetve jobb az én felhasználási szokásaimmal az üzemidő is mint a droidon 4500mha-s akksis telefonok esetén..
Igazad van vissza lehetne nézni, de szerintem ennek ellenére nem kellene a másik fejét le harapni.
-
kp78
addikt
válasz
(ex)Cat #325712 üzenetére
A telefon nagy mérete miatt ez az AssistiveTouch nekem egyelőre hasznos dolog.
"Legfelső szintű menü testreszabása" után ott van elől a Pay ikon és nem kell annyit tapicskolni, mint a videóban, ami valóban macerásnak tűnik.
Nekem ez bejön és egyszerűbb, mint duplán nyomni oldalt. Persze ez is olyan, mint a pap és a papné esete.
-
kp78
addikt
válasz
(ex)Cat #325712 üzenetére
Ha neked ott van, akkor nálad vmi be van kapcsolva, ami nálam nincs
De vajon mi az.
Ez így sajnos nem egyszerűbb, de ha ezt a jóváhagyást lehetne az AssistiveTouch menüben szerkeszteni/előbbre is kitenni (nem tudom lehet-e ilyet nálad), akkor akár 3 hüvelykujj érintéssel jóvá lehetne hagyni, és nem kellene a telefont két kézzel átfogni a gombos jóváhagyáshoz. -
válasz
(ex)Cat #321692 üzenetére
Vegigkattintgattam a magyarorszagi allapotokat
Pro minden színben es meretben jobban elerheto mint a Max
de ahogy a cikk irja ez nem azt jelenti hogy tobb Max fogyott, hanem azt is jelentheti hogy tobbet gyartottak belole
vagy ennek az ellenkezoje hogy a Maxbol kevesebbetde aki Maxot akart, es nem rendeli meg ezen a heten, mar csak novemberben fog kapni
de ezzel egyutt ha jol emlekszem a 15Pro rajtkeszlet tavaly jobban fogyott
-
-igu-
veterán
válasz
(ex)Cat #321636 üzenetére
Friss tapasztalat egy beazott sportoraval (Coros Vertix) kapcsolatban, masfel evvel a garancia letelte utan: az ugyfelszolgalat felajanlott egy 190 euros kupont uj keszulek vasarlasa eseten. A beazas egyebkent csak az erintokepernyot erinti, az ala bujt be nemi nedvesseg - emberunk a mindennapi furdes idejere se vette le az orat, mellette nyaralasok alkalmaval kapott tengervizet is.
Szoval lehet igy is, bar ezzel a viselkedessel sose lesz a ceg akkora, mint az Apple oras reszlege. -
markknight
veterán
válasz
(ex)Cat #321173 üzenetére
Saját magukat szorították sarokba azzal, hogy funkciót adtak a szigetnek, kivágásnak, hívjuk ahogyan akarjuk. Mert ha meg leszedik, akkor azon megy majd a sírás, hogy nem látom élőben hol jár a hambi, meg milyen zenét tolok éppen. bár így belegondolva a feláras touch bart is pléh pofára eltüntették a macbookokról, szóval..
-
madkiller
őstag
válasz
(ex)Cat #321173 üzenetére
Egyébként, azért lett az ideiben egy sima A18 elnevezés, mert az egy második generációs 3nm-es csíkszélességen gyártott A17 Pro? És kvázi az újabb gyártás technológia miatt újabb nevét kapott? Ha jól néztem a bemutatót a neural engine, mind a 3 socban(A17 Pro, A18, A18 Pro) ugyanaz a 16 neural engieből álló, 35 tps műveletre képes mag.
-
törölt tag
válasz
(ex)Cat #279508 üzenetére
A gyártóknak és forgalmazóknak kellene összefogni, hogy a kipróbált terméket normálisan fertőtlenítsék és újra becsomagolják. Másik oldalról, hogy a vevők ezzel ne éljenek vissza. Például a Braun Németországban, Ausztriában, Svájcban kínál lehetőséget 100 napos visszavásárlásra elektromos borotvára és epilátorra. Néhány éve nálunk is volt ilyen, aztán itt megszűnt a lehetőség. Talán sokan visszaéltek vele? A német Amazon is pár éve ingyen szállított ide, ami bátor lépés volt a postát ismerve, aztán két év után meg is szűnt. Kimaradunk a jó dolgokból, ez van.
-
zso79
őstag
-
válasz
(ex)Cat #279462 üzenetére
Én is.
Alkohollal és UV C-vel fertőtlenítettem,bár ez gondolom sokat nem számít majd nekik.
Az talán segít majd, hogy nagyon kedves bájos tudok lenni a hölgyekkel,plusz még plusz pénzt is szándékozok náluk otthagyni,hiszen az Airpods Pro 2 +44k.
Kiderül,hamarosan megyek Fvárra. -
waccamár
senior tag
válasz
(ex)Cat #279462 üzenetére
Figyelj azt meg lehet próbálni, hogy elmondod, hogy abszolút nem úgy szól ez a baromi drága füles, amire te számítottál és szeretnéd visszaadni - kiegészítheted azzal, hogy neked ajándékkártyán is jó, mert egyből vennél másikat (szerintem könnyebb nekik visszaadni kártyán mint kp-ban).
Egy MM infópultos nem tulajdonos, nem mérlegeli anyagi szempontból ezt a döntést.
Ha van rá jogosultsága és jófej módon adod elő a dolgot, akkor visszaveheti.Én pont ezért veszem majdnem minden cuccomat onnan. Egyrészről hozzánk közel is van egy, másrészről meg garis ügyekben csak jó tapasztalatom van velük.
Volt olyan, hogy elromlott fejest vittem vissza (semmi extra, 12k körüli) 1 év után. Először nem akartak vele foglalkozni, mert mondta, hogy 1 éven túl van. De a garipapíron 2 év volt. Mondta, hogy oké, akkor visszaküldi szervizbe és majd szólnak. Mondtam neki, hogy rendben, persze, köszönöm - de aztán megkérdeztem, hogy van-e bármi mód arra, hogy a szervizelést kihagyjuk és tudjak vinni most egy másikat? Hümmögött, valami fél szót váltott egy kollégájával és mondta, hogy rendben - ajándékkártyán odaadta az árát. Én meg persze bementem és vettem egy tök ugyan olyan fejest.
Szerk: nem neked ment volna a válasz
-
válasz
(ex)Cat #277725 üzenetére
”Tippre pont ilyen Type-C-ssel inkább nem, mert ugye az iPhone-ok, csak USB2-esek”
Nincs összefüggés a csati mivolta és az usb szabványa között,legalábbis ebben az esetben.Simán lehet usb c mögött 2.0 is.
Egy jóideig még a C-s korszak kezdetén sok telefon 2.0 volt annak ellenére hogy usb c csati volt rajtuk,sőt a mai napig vannak ilyenek főleg belépőszint/alsóközépkategóra környékén.
Simán csak nem otg adapter amit Keem1 próbálna használni,hanem egy mezei átalakító. -
-Skylake-
addikt
válasz
(ex)Cat #277487 üzenetére
"Kissé nem ártana néha elngoldodnod annak kapcsán, hogy csak azért mert a Taft hajlakkal te hajad tökéletesen áll, esőben, hóban, szélben, nem biztos hogy másnak is pont így tart."
tokeletesen egyetertek. en arrol beszelek, hogy ha nekem nem alkalmas a Taft hajlakk mert nem tartja meg a hajamat hoban esoben, akkor nagyon egyszeru, masik markat keresek. nem pedig vasarolom tovabbra is a Taft hajlakkot es irom le minden nap a neten, hogy nem tartja meg a hajam. lenyegeben tokeletesen ugyan ezt gondolom amit leirtal, en csak nem ertem, hogy ha valakinel ez az allapot all fent, az miert vasarolja tovabbra is a "rossz" hajlakkot.
-
mazsiii92
aktív tag
-
válasz
(ex)Cat #276857 üzenetére
Nem egészen értem,hogy ha vésztartaléknak kell az autóba,akkor már miért nem egy kábelt raksz a kesztyűtartóba?Egy kábel nehezebben is keveredik el.
Mondjuk egy USB A végűt,ilyen csatival szinte mindenhol boldogulsz,ráadásul már fillérekért lehet normálisabbat venni.De egy ajánlat az általad kért adapterre: [link]
-
válasz
(ex)Cat #276780 üzenetére
2 akku widget kell és meg van oldva a dolog.
Annyi hogy még szerkesztés módban a már kipakolt widgetre (az óra alatt) bökj rá,kapcsold ki az automatikus opciót így ki tudod választani,hogy az adott widget melyik eszközöd akkuját mutassa fixen.Az egyikre a telefont állítsd,a másikra az órát.
Persze ha nincs elég helyed mert telepakoltad már a widget sávot akkor valamit törölnöd kell ahhoz hogy egy második akku widget odaférjen.Valamit valamiért.
Más opció nincs. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
(ex)Cat #276447 üzenetére
Jogos meglátás, semmi gond. Amit beírtál, azzal nekem az volt a bajom, higy nem tűnt minőséginek. Videókat nézegettem, hogy az amcsik milyen márkákat használnak. Nos, a Belkin baromira drága az nálam alapból kiesett Mophi- t nézegettem még, van még pár ami jó minőségű. Ez is amit linkeltem. Egy biztos, a Belkin az egyik legjobb minőség, de ára is van.
-
markknight
veterán
válasz
(ex)Cat #276456 üzenetére
Ez kb az a kategória mint amikor a trabant helyett veszek egy mustangot aztán szétberhelem a berendezést, hogy olyan trabantos legyen, éppen csak a motort nem cserélem ki. Rémes.
El kell fogadni, hogy itt más a dizájn. A Windowst se Macesítem, bár van akinek ez a mániája ahogy láttam a neten.
-
joey04
titán
válasz
(ex)Cat #276079 üzenetére
Véleménye és preferenciája lehet mindenkinek, de ahogy leírták picit feljebb ios-en ritkán mókolnak, nem nagyon láttam még iphone usert aki ne a gyári billt használta volna. 1-2 plázapicsa akiknek megmutatták hogy lehet csillámfaszpónis billzet, de ennyi. A geek fórum nem mérvadó, az iPhone használók többsége magasról tesz azokra a dolgokra amiket itt fel szoktak hozni billzet kapcsán. Szóval egyéni preferencia lehet, de háborogni fölösleges, mert egy nagyon szűk réteg igényeire nem fognak fejleszteni. Az meg pl. az én szubjektív tapasztalatom, hogy az ios gyári billzeten gépelek félre a legkevesebbet
.
-
törölt tag
válasz
(ex)Cat #276069 üzenetére
Gyári billentyűzetnél öő egymás mellett
mindig érdekesnek tartom a gboard témát, mert én attól lennék rosszul és a gyárival vagyok gyors, az esik kézre. (pár dolgot javítanék csak rajta)
1,5 milliárd iOS cuccból vajon mennyin lehet külső billentyűzet? Az iPhone tábor annyira nem szokott mókolni, talán a Microsoft is azért állította le most a swiftkey-t, amit egyébként se frissítettek mióta. Annyira a Google se kíváncsi mit gépelsz be a billentyűzetükbe, gyűjtenek elég adatot máshogy, akkor minek fejlesszék az iOS gboardot. Nincs üzlet benne. Apple is csigalassan foglalkozik a sajátjával, nyelvekkel, funkciókkal. Pl. ha a gazdag svéd, holland piac csak mostanában kapott jobb támogatást, akkor magyarként várhatunk még sokáig mondjuk a quickpath funkcióra. -
válasz
(ex)Cat #275006 üzenetére
Van, ne vegyél ilyet. Elvileg csak sima üveg, mint a többi, de felrakva agy nagyon picit szemcsés a kép, olyan, mint a nedvesen felhelyezhető fóliák esetén, hogy nem víztiszta, hanem homogén színfelületek esetén látni a "szemcséket". Nem tudom máshogy elmondani. Tényleg alig észrevehető, de engem zavart, ment is rá helyette az ESR Armorite, mihelyt megjött a rendelésem.
-
dni
őstag
válasz
(ex)Cat #274931 üzenetére
Nem szoktam benchmarkokat nézni, de az érdekes, hogy iOS 16-on magasabb pontszámot kaptak a telefonok, mint 15-ön. Most még nem érzem ezt.
De lehet, csak újra kellene raknom a telefont, megszabadítani a sok éves lomtól.
iOS 16 vs iOS 15 Benchmark & Geekbench Test - iPhone 13 Pro Max vs 12 Pro Max vs 11 Pro Max Antutu@papeti01 #274919 rövid, mikro akadások vannak, de én 16.1 betán egy ideje nem tapasztalom.
-
Ubi
tag
válasz
(ex)Cat #274828 üzenetére
Ezek a CarPlay-ek olyan autókban is használhatók amik egyáltalán nem támogatják iOS és Android rendszeren sem a tükrözést? Egy 2017-es Toyota Corolláról van szó. Egyáltalán nem támogat semmit, sajnos. Egy ilyen kütyüvel ki tudom rakni a kijelzőre a telefont és tudok vele navigálni?
-
-Skylake-
addikt
válasz
(ex)Cat #272948 üzenetére
de az fetunt ugye, hogy mindig a lokalizalt karakterek vannak a legkozelebb ? ergo igen, magyar billentyuzeten van ī is, de magyarul csak i es í letezik, ezert az elso es legkozelebbi lehetoseg a í betu. lehetne mogotte 400 masik is, mert a legkozelebb a sajat nyelved karaktere van. akkor meg nem tok mindegy, hogy a lista vegen van ī meg į, ha neked ugyis csak a legelso felugro elemig kell elmenned ?
amirol beszelunk az a valosagban annyit jelentene, hogy a valaszthato karatkerek szama kevesebb es ennyi, semmi mast. ugyan ugy long press kellene az i beture es ugyan ugy 4,5 millimtert kellene balra huzni az ujaddal mint most.
btw pro tip : irj ekezet nelkul. -
Noxy
veterán
válasz
(ex)Cat #272948 üzenetére
Meglehet(ett) oldani: [link]
Több mint 10 évig használtam iOS-n amiről írsz.
Pld röviden nyomva "e" hosszabban meg "é" vagy "2".
Semmi több, felesleges magyar nyelvben soha nem használt karakter. (è ê ë ę ė ē )
Nekem már sokszor emiatt is megérte JB-ni, a többi egyéb tweak mellet. -
Mattb
senior tag
válasz
(ex)Cat #231479 üzenetére
Igen, a Huawei health alkalmazás az, amivel párosítani is lehet a készüléket, és az androidos vonalon abban az alkalmazásban lehet letölteni a WF-eket is.
Nem AW-os WF-eket szeretnék rátenni, hanem azt, amely ehhez az órához letölthető a Huawei Health-en belül, csak éppen iPhoneon nincs ott ez a lehetőség.
Ami azért azt tekintve, hogy ez az órának az egyik legfontosabb tulajdonsága, túlzó azt állítani, hogy iPhoneal is szuperül működik. -
Szabi®
addikt
válasz
(ex)Cat #230782 üzenetére
Ugyanebben a cipőben vagyok, de így, hogy látom mennyire nem működik ez, még jó hogy nem álltam neki.Én utoljára amikor itt ebben a topikban feltettem ezt kérdést, hogy lehetséges-e megcserélni az email címet (ami nekem már meghalt am.) csak egy drámai : "igen" volt a válasz,amiből nekem az jött le, hogy itt sincs túl sok tapasztalata ezzel a tagoknak.
Hosszas kutakodás után viszont az körvonalazodott, hogy jobb nem piszkálni, mert lehetnek komoly problémák. Pl. a vásárlások nem kerülnek vissza a helyükre,elfelejtett előfizetés (apple tv) stb. stb.
Úgyhogy jelenleg egy halott email cím alatt fut a fiókom.Sajnos ez van.....
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest