Hirdetés
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgeza
veterán
válasz
tomboy0013
üzenetére
A 610 Hz nyilván elírás.
-
válasz
tomboy0013
üzenetére
Szia!
Itt beírva a gyártót meg a modellt a tesztekben meg tudod keresni, melyik iPhone hogy működik, mert van, amelyik fix Hz-et használ PWM-hez, és van, amelyikben van DC dimming (van, hogy további teszteket is belinkel, de a notebookcheckes review-ok foglalkoznak azzal amit keresel). Ha a szem kímélés a cél, akkor olyat vennék ami tudja a DC dimminget, illetve iPhoneokon van ilyen feature, hogy “reduce white point”, ennek keress utána.
-
osonte
őstag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Köszönöm, ez hasznos infó!
Tényleg duplán voltak a névjegyek és törölnöm kellett, amikor régebben csináltam ilyet, akkor ez volt az oka. -
tomboy0013
veterán
Üdv, Szeretnék venni feleségemnek egy iPhone 15-öt, viszont gond van a szemével. Nem bírja az alacsony PWM-es telókat. Extrém alacsony értéket láttam a 14 és 15 esetében is ani 60Hz, de a 13-nál 610Hz-et. Hogy a fenébe lehet ekkora különbség az új és régi között? A notebook check-et néztem, feltételezem nem tévedés ez a 60Hz. Az a baj hogy hosszú távra akartam venni neki (5+ év) mert nem akar foglalkozni a telefon témával. Mivel nincs semmi tapasztalatom az iPhone-okkal nem tudom mennyire éri meg még hosszú távra 13-at venni.
-
Sasi001
őstag
válasz
smallmer
üzenetére
A natúr Titánon is van valami bevonat de egy mély karcolásnál egy sötét szín alatt virít a titán jobban látható. A naturnál mivel hasonló a bevonat színe mint maga a titán keret kevésbé feltűnő. Nyugodtan vedd amelyik tetszik normál használat mellett nem karcolódnak.
-
gretzky77
veterán
Sziasztok én is beköszönök egy 15 ProMaxxal, kicsit több mint 1 hónapja használom, tízen sok év Android után. Szokni kell a dolgokat, de kezdünk megbarátkozni.
-
osonte
őstag
Sziasztok!
Ma érkezik az iPhone, ezért költözök Androidról iOS-re és azt szeretném kérdezni, hogy a folyamat kezdetekor a SIM kártyát melyik telefonba tegyem? Én arra gondolok, hogy az újat már SIM kártyával kapcsoljam be? Lehet nem jól gondolom...
Videót néztem, de erre nem tértek ki. Amit másolni szeretnék az a névjegyzék, híváselőzmények, sms üzenetek és a WhatsApp. Más nem kell. A "Váltás iOS-re"-t már feltettem a régi telefonra.
A WhatsApp miatt kérdezem a SIM kártyát, nehogy az miatt ne másolja át, mert kiveszem a régi telefonból... Ez lenne a legfontosabb (WhatsApp), a többi amit írtam az gondolom mindenképp átmegy.
Előre is köszönöm.
-
eWro
csendes tag
Olyan létezik, hogy SIM-Zárolásnál azt írja, hogy "Nincs korlátozás", közben mégis szolgáltató függő, vagy esetleg ha hálózatról tiltották akkor átvált Zároltra, vagy akkor is "Nincs korlátozás" marad, csak nem megy fel hálózatra?
-
zaskar
senior tag
válasz
fery02
üzenetére
A múltkor írtad, hogy a 2TB-os NVMe SSD-t nem olvassa a telefon, én pedig mondtam, hogy nekem az 1TB-ost nem olvassa. Na közben rájöttem, hogy szó sincs róla, hogy ne tudna kiadni a 15 Pro annyi áramot, máshol volt a gond. Volt itthon kétféle gyártmányú külső ház is (mindkettő Aliexpress-es), úgyhogy ki tudtam próbálni egy másikkal is. Azzal meg már hibátlanul működött, szóval nem feltétlenül az SSD-vel van baja a telefonnak, hanem valamelyik háznak az elektronikáját nem szereti. Ezen felbátorodva kipróbáltam még egy 2,5-es, 480 gigás külső SSD-vel is, azt is olvasta.
-
válasz
Szabi®
üzenetére
Én mostanában olyat csinálok majdnem heti rendszerességgel, hogy azt veszem egyszercsak észre, hogy elkezd “beszélni a zsebem”, aztán előszedem és elnézést kérek a hívott féltől, mert véletlenül felhívta a telefonom.
Ez valahogy nosztalgikus, mert utoljára kb 10 éve voltak ugyanilyen problémáim, mikor androidon olyan korszakom volt, hogy ilyen-olyan főzött ROM-okat próbálgattam, most viszont egyszercsak visszatért a jelenség egy teljesen mókolatlan, többszázezer Ft-os csúcstelefonnal.
Az igaz, hogy mikor ilyen történik, akkor közvetlen előtte használtam a tárcsázót, mert melóhelyen hívással nyitom az elektromos nagykaput napi többször is, véletlenszerű időpontokban, de közben meg több féle mód is adott lenne az ilyen esetek elkerülésére:
- Én is fejjel lefelé teszem zsebbe a telefont, lezárva előtte természetesen
- A közelségérzékelő is működik, mert pont ma néztem tükörben, hogy miközben telefonáltam és közelítettem-távolítottam a fülemtől, úgy kapcsolgatott ki és be a kijelző (szóval gondolom azt is kéne érzékelnie, hogy zsebben van és ne csináljon magán akciókat, nem tudom iPhone-okon ez így, “normálisan” működik-e alapesetben)Amit még próbálni fogok a jövőben, hogy hátha segít, az az, hogy lezárás előtt mindig kilépek majd a főképernyőre, valamint a lezárások is úgy fognak történni, hogy közben féloldalt tartom a telefont, hogy véletlenül se lásson a Face-ID (az azonnali újra feloldás elkerülése miatt ugye).
De tényleg komoly, hogy ilyen alap problémákról kell írni egy 15. szériájánál tartó eszköznél.
————————-
Bazsee71: Szívesen! 🙂
-
Jaded
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Ahol azt írja hogy a “végpontok között titkosított” az a gyári alapértelmezett hanggal jelez, ahol nem írja, az pedig a Messenger alappal
szombat óta..
Ez nem iOS bug. -
válasz
Bazsee71
üzenetére
Lehet már későn írok, de ha továbbra is szeretnétek azokat a fix, január 30-as dátumú képeket látni ugyanott a Photos-ban, akkor olyat is lehet, hogy ezeknek a képeknek módosítjátok a dátumát és olyan dátumot adtok meg nekik, amikkel úgy fognak listázódni, hogy nem kell mindig továbbgörgetni rajtuk.
Nekem is volt pár képem, amikor androidoról költöztem, amik ilyen messengeres és egyéb, meta adatok nélküli módon kerültek a fényképek közé és automatikusan megkapta mindegyik ilyen kép azt a dátumot, ami az átköltöztetés pillanatakor volt.
Kis időt rászántam és az összes ilyen képemnek megadtam egy tetszőleges dátumot, hogy kb hol kellene szerepelniük időrendben a rendes fényképek között és szerencsére olyan sok ilyen képem nem volt, így viszonylag gyorsan rendet tudtam tenni.——————————
A Guru: Szívesen!
-
-
A guru
addikt
Sziasztok!
Szervizelés, illetve garancia ügyben kérném a segítségeteket.
Szeretnék az emag-ról vásárolni egy apple watch-ot, ők ugye hivatalos viszonteladók.
Az árkategória miatt 3 év garancia jár hozzá, ez azt jelenti, hogy ezidő alatt bevihetem bármelyik hivatalos apple szervizbe, mondjuk istyle vagy icentre-be az emagos számlával és jótálássi jeggyel és probléma esetén javítják? Adott esetben, ha cserélni kell, mert nem javítható, akkor cserélik gond nélkül? Nem kell az emagon keresztül intézni semmit?Köszönöm előre is a segítséget!
-
Sungoo
addikt
válasz
SoulReaver
üzenetére
Nem csak óra, zárképernyőn is ugyan ez.
-
SoulReaver
veterán
válasz
Morris
üzenetére
A viber működik rendesen.
Csak amiatt idegesít a dolog, mert minden egyéb is az alap értesítési hangon jelez... Nem tudom megkülönböztetni.
Jó neked
Nem tudom mi lehet a baj. 17.2-vel semmi baj nem volt... Nem is tudom mit lehetne állítani már. Csináltam egy teljes visszaállítást is.Nem értek az apple órákhoz. Nem ilyennek kell lennie?
-
Sungoo
addikt
válasz
SoulReaver
üzenetére
Az egyik kedvencem az IOS-ben, hogy soha nem volt gondom ezzel. De most mondjuk ez visz sírba:
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
sipoczgabor
üzenetére
Idén (várhatóan) még gyártásban marad, jól sikerült típus.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
SoulReaver
üzenetére
Úgy rémlik, többen is írtátok ezt a hibát. Nem vígasz, de nálam épp működik.
-
Morris
veterán
válasz
SoulReaver
üzenetére
Én örülök ha nem kapom meg a messenger értesítéseket vagy ha csöndben jelez.

A viber jó
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
SoulReaver
veterán
Nem hiszem el, hogy másnál nincs gond a messenger értesítésekkel
-
Szabi®
veterán
Az oldalra elhúzásos kamerát ki lehet kacsolni lockscreennél
Baromi rossz funkció. -
Sasi001
őstag
válasz
smallmer
üzenetére
December óta használom gyári tokkal, egy hajszál karc sincs rajta. Szerintem nem karcolódnak könnyen, de kopás sem látható. Nézd meg élőben a színeket, nem akartam natúr titánt de amikor megláttam arra esett a választásom szerencsére mert vettem hozzá egy aw ultra2-t. Legalább titán színű mind a kettő.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Mivel a 14 pro max vásárlás nem jött össze, ezért szeretnék egy 15 Pro Max-ot. Melyik az a szín a kék kivéltelével ami a legkevésbé karcolódik szerintetek?
-
Oldman2
nagyúr
válasz
fery02
üzenetére
Itt az eredeti "kibontakozás" hangfájl, a gyári ipsw-ből kibányászva:
Unfold-EncoreInfinitum.m4r -
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
Cyberbeni
üzenetére
Igazából értem, mire gondolsz, miért veted el. Sajnos, nem volt túl bőbeszédű a kérdező, nem tudunk pár lényeges szempontot (anyagi keret, méret, inkább dinamikus sziget legyen vagy notch is jó, szempont-e az USB C, egyebek).
Amúgy kis híján igaza lett @Stauffenbergnek, mert filóztam a saját típusom ajánlásán is…
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
Stauffenberg
üzenetére
„Mindenki a saját választását fogja benyögni”
Nem feltétlenül, magam pl pont egy iPhone 15-ről írtam a posztot.
Az utolsó bekezdésedhez: jó ötlet, hogy kértél tőle egy picit részletesebb kérdést. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
BurgBurg
üzenetére
Mindenki a saját választását fogja benyögni, szóval ha az kell neked, ami másoknak a legmegfelelőbb, akkor kezdem én: Egy használt, patika állapotú 14 Pro Max még 2 év hivatalos garival 350-ért, azon az előző tulaj már az első évben elbukott ugyanekkora pénzt.

De ha leírod mi fontos neked, mik a szempontok, lehet nem csak olyan választ kapsz, ami másoknak jó.
-
BurgBurg
tag
Sziasztok!
Melyik most a best buy appe telefon?
Lecserélném a 8 plusomat.
Előre is köszi.
-
vargalex
félisten
válasz
eddie17
üzenetére
Igen, ez igaz, de ettől még hivatalos Apple szervíz. Pedig magával a TMX-el nekem anno Alcatel esetén (Idol 2 és Idol 3) csak negatív tapasztalataim voltak.
És eredetileg a kolléga hozzászólására reagáltam. Azaz hivatalos szervíz esetén is kerülhet a "kókány, gány, hulladék TMX-hez" a készülék. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Bazsee71
üzenetére
Ha ezek a fájlok le vannak mappázva és így rendszerezve, akkor a Files-ba átmozgatás lesz a megoldás, mivel a Google Photos ömleszti a dolgokat (bár ott is van albumokba rendezés).
Ha jól értem, most a Photos-on belül vannak albumokba rendezve. Ki tudsz jelölni egy egész albumnyi fotót, majd megosztás és "Save to Files" (vagy ennek magyar megfelelője, én angolul használom).
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok! Használ valaki GaN-os töltőt iPhone-hoz?
-
Bazsee71
őstag
Köszönöm mindenkinek a tippeket!
Move to iOS alkalmazással költöztettük át, és áthozta az eredeti fájlstruktúrát is. Szóval most sem önlesztve van. Még valahogy át kellene tennem a Files appon belül, hogy ne listázza őket a Könyvtár összesnél?
A keresésnél ha iPhone-ra listázom, akkor hiába görgetek, nem látum hol tartok dátum szerint. Valahogy a Könyvtárt szeretnék rendbe tenni.
Stauffenberg: Google Drive-on nem sok helye van, most már inkább az iCloud előfizetésre szeretném rávenni. De ezzel lehet teszünk egy próbát, mert párszáz megáról van szó, működőképesnek tűnik.

Más: mióta nincs a 200 GB és a 2 TB között egyéb opció az iCloud-ban?

-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Bazsee71
üzenetére
"Arra létezik valami trükk, hogy Photos appban csak az iPhone-nal készült videókat és képeket lássam?"
Csak akkor, ha a letöltött fájlokat a Files appba mented (ez a rendszer "fájlkezelője"), screenshotokat is lehet oda menteni. Ilyenkor ezek nem jelennek meg az Apple Photos appban.
"Így most az van, hogy a január 30 előtt készült képeket és videókat úgy találja meg, hogy ha átpörgeti azt a párszáz tételt."
Mivel költöztettétek át a fotókat? Nekem a Google Photos-ba volt szinkronizálva minden, így feleslegesnek éreztem áthozni őket a Move to iOS-el, mivel itt is van Google Photos app, amit pont úgy tudok tovább használni, ahogy Androidon abbahagytam.
Ha még megvan az ominózus Androidos telefon, lehet inkább felszinkronizálnám oda ezeket a fájlokat és ott lesznek szépen, saját létrehozási dátumokkal a felhőben.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
burgatshow
üzenetére
Ehhez hasonlóan remekül sikerült elhelyezni az automata fényerő-szabályozás kapcsolóját is.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
DrTechnoid
üzenetére
Ezt keresd:
Kisegítő lehetőségek
Érintés -
burgatshow
Topikgazda
válasz
DrTechnoid
üzenetére
Mert amúgy teljesen érthetetlen módon nem a főgomb beállításoknál van, hanem az Accessibility - Touch - Prevent lock to End Call kapcsoló.
-
Morris
veterán
válasz
DrTechnoid
üzenetére
Kisegítő lehetőségek - érintés és alulról a harmadik lehetőség - on
-
Köszi mindenkinek a válaszokat , de nagyon nem tudok mit kezdeni vele még mindig. Talán már kicsit kezd felolvadi a viszony, mert ahogy telnek a napok órák , egyre több account-ba lépek be , valahogy kezd kézreállni az a mindenes alsó csík. Egy valamit nem találok az oldalsó gomb beállításainál hogy nekem ne nyomja ki a telefonbeszélgetést , maximum a telefon képernyőt zárolja esetleg. Az oldalsó gomb beállításainál ilyet csere lehetőséget nem találok
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
vargalex
üzenetére
Ez annyiból érthető is, hogy te akkor és ott az iStuff-fal voltál kapcsolatban, ők intézték a dolgot a nevezett szerviz felé. Nem minden szerviz és talán nem is minden javítást ad át nekik, van, aki bizonyos dolgokat helyben old meg (pl megvárható akkumulátor-csere).
-
Bazsee71
őstag
Arra létezik valami trükk, hogy Photos appban csak az iPhone-nal készült videókat és képeket lássam?
Párom telefonjára átmentettük a korábbi Android készülékről a képeket, van amiket már régóta hordoz magával, és párszáz fájlt az átmentés dátumával rögzített (január 30.) Így most az van, hogy a január 30 előtt készült képeket és videókat úgy találja meg, hogy ha átpörgeti azt a párszáz tételt. Törölni nem szeretné, java része munkaanyag. -
vargalex
félisten
válasz
icecave
üzenetére
Az a fura, hogy odaadtam a srácnak és még benn voltam az iStuff-ban, a kezében volt az Airpods 2 és már jött az e-mail tmx e-mail címről, de iStuff fejléccel, alján iStuff elérhetőséggel:

Majd utána a nyomkövetésről szóló e-mail szintén így, viszont az iStuff oldalára mutató nyomkövető linkkel...
-
Snoop27
őstag
Sziasztok. Miért van az, hogy a hivott fél megkésve hallja amit mondok, 2-3 mp a csúszás? Köszi.
-
vargalex
félisten
válasz
Iphoneos897
üzenetére
Én fiam Airpods 2-ét vittem iStuff-ba. Átvették az eszközt, majd azonnal jött is az e-mail a TMX-től (!!!), hogy a javítás megkezdődött. Majd a folyamatról végig a TMX-től jött levél, az iStuff-tól a végén annyi, hogy átvehető. Mondjuk az átfutási idő összesen 1 nap volt. Szerencsére cserélték a füleseket, de ennyit a hivatalos szervízről…
-
Astery
senior tag
válasz
Iphoneos897
üzenetére
Ezzel mit szeretnél mondani? Magánszemélyként vásároltad? Hivatalis viszonteladótól vetted? Akkor miért ne csinálnák meg? Harmadik kérdés - ingyen csinálták meg? Mert ugye akkor is viheted oda ha az előző két feltétel nem áll fent csak akkor nem garanciába javítják hanem kifizeted.
-
válasz
Bazsee71
üzenetére
Mennyiszer tapasztaltam már ezt…
Amíg általános dologra kell használni, kifolyik szinte a kezedből, annyira sima és kellemes az egész, aztán egyszer próbáltam iPad-en VLC-ben lejátszási listát létrehozni külső adattárolón lévő zenékről és az idegbaj kerülgetett, konkrétan nem akartam elhinni, hogy ez így 2023-ban nem tud összejönni, amikor 15 évvel ezelőtt PC-n Winamp-ban pakolászgattam nevetve lejátszási listára a zenéket és androidon is teljesen problémamentes az egész, itt meg megbolondultam félig és le is tettem róla, inkább mentem és vígasztaltam magam általános tartalomfogyasztással, amire eleve kitalálták az eszközt. 😁 -
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Amikor még nem ismertem a 3uTools-t, akkor kis Google után én is a GarageBand appnál kötöttem ki még kb 1 éve, amikor először is édesanyámnak vettem iPhone-t, de annyira megkínlódtam, hogy csengőhangot állítsak be vele neki, hogy ugyan sikerült, de reméltem, hogy azután el fogom felejteni egyszer és mindenkorra az app-nak a nevét, de csak felfrissültek az emlékek inkább. 😁
Lehet amúgy, hogy ha most kellene újra csinálnom, akkor így, hogy magam is iPhone-t használok már, jóval kínlódásmentesebben meglenne vele a folyamat, de mégis mostantól már inkább rádugom gépre és 3uTools-al pár kattintással beállítok csengőhangot és esélyét sem adom közben, hogy megfájduljon a fejem. 😀—————————
Bazsee71: Azért Apple ökoszisztémán belül ne is működjön bonyolultabban a folyamat, egyéb rendszerekhez képest! 👍
-
szabonagyur
félisten
válasz
esbii22
üzenetére
Ahogy írtam van mind a 3ból itthon, a sima 13 is nehéz, de a méret ugyanúgy nem jön be, mint a Pro esetében mivel ugyanakkorák.
Egyszerűen annyira kicsi a keze, hogy nem kényelmes a fogása, főleg ugye az éles szélek miatt.
Lehet egy 11 Pro jobb lenne, de az meg végképp koros, abból új egyáltalán nincs (van egy S10e itthon ami kb 13 méret, de az fogásra jobb neki sokkal).
Igen 1,5X akartam írni

-
esbii22
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
13 még olcsóbb is mint a mini, az is nagyon nehéz lenne neki?
13 mini 141g, 13 174g, 13 pro 204g (kb 1.5x nehezebb mint a mini) -
szabonagyur
félisten
válasz
esbii22
üzenetére
Köszi mindkettőtöknek.
Van itthon 13 mini, 13 meg 13 Pro is, páromnak előbbi meg utóbbi. A minit szereti de az céges, a Pro-t is szeretné, csak súlyban neki nehéz, sz@r a csuklója és fáj tőle ahogy tartja, majdnem 2,5X olyan nehéz a Pro, plusz formában is zavaróan nagy neki.
A Pro-t kellene lecserélni valami kisebbre, tudom van az SE3 de az visszalépés elégé.
Aqua látom árul még 13 mini-t, lehet veszek onnan mert legalább ír 3 év jótállást, talán jobb, mint a HA-s 1 év., ugyanannyiért.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB ZALMAN i3 NEO be quiet! 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460 i7 10700 32GB DDR4 512GB SSD ASUS TUF RTX 3070TI 8GB Lian Li LANCOOL 207 750W
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
(van utánvétes lehetőség is...ezzel együtt nem hiszek a mesékben)

szombat óta..

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

-secret-