- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456z
őstag
Sziasztok. Van néhány kérdésem, de csak az egyik konkrétan iPhone, bocs.
Lányomnak van egy iPhone 15 telefonja, nemrég kapta. Most vettem neki AliExpressről egy nagyon olcsó vezetéknélküli töltőt, elvileg 30 Wattos. A kérdésem az, hogy használhatja e bátran, vagy azért óvatosan kell ezzel bánni? Tönkre tudja tenni a telefont, vagy tök mindegy neki, hogy mivel töltik?
Valamint mennyire biztonságosak ezek a vezetéknélküli töltők, nem tűzveszélyesek, vagy lehetnek egyáltalán tűzveszélyesek? Most egy TWS töltődik próbaképpen, azért melegszik ám, normális?
Köszönöm.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz nVIPER #309997 üzenetére
Sokan panaszkodnak, hogy nem látja a telefont ez a remek új szoftver. Pedig ez már a stabil kiadás. Mondjuk Apple-nél a stbail kiadás már nem azt a stabilt jelent mint tudjuk
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
veterán
válasz Fritz Teufel #309991 üzenetére
Nekem meg sem mukkan az Apple Devices.
Újratelepítettem, de semmi.
Kábel gyári Apple, 3u és maga a pc is látja a 15 Prot, mindkét Type C csatiban próbáltam, de az app semmit sem csinál!
Kiváló szoftver!
-
Fritz Teufel
addikt
válasz smallmer #309994 üzenetére
Azt hiszem, hogy igen. Így nem fog sárgulni. Nem vennék átlátszót, még tőlük sem. Éppen ez a sárgulás volt a csere végső indítéka nálam. Jobban jársz a REBEL-el szerintem.
Ha vársz egy kicsit, akkor este írok egy összefoglalót a tokról képekkel, kicsomagolástól.Nekem egyébként nagyon bejött a tok, ilyen minőségű tokom még nem volt, az biztos. A telefont kétszer is leverte a macska a cipőtartóról olyan 1,4m magasságból, erővel. Taposóra esett, a falról lepattanva. Majdnem szívrohamot kaptam az első alkalommal, pedig láttam mit tud a tok Nyoma sincs a tokon sem.
[ Szerkesztve ]
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
smallmer
őstag
válasz Fritz Teufel #309982 üzenetére
Köszönöm szépen!
Eddig mindig UAG tokokat használtam, sosem volt probléma vele, de annak nem puha a belseje és szerintem az karcol, ha bemegy alá a por (hiába használom évek óta, mindig volt alatta fólia is). A phone rebelnél jól látom, hogy az átlátszó ugyanabból az anyagból van mint a külső rész?
-
Krethx
aktív tag
válasz Krethx #309841 üzenetére
Voicemail írásomat kiegészítem. Talán érdekes lehet.
Mikor észrevettem hogy aktív nálam nem sok időm volt vele foglalkozni. Most kicsit utánaolvastam az Apple oldalán. Mivel úgy rémlett hogy alap szinten nem aktív. Azt írja hogy nekünk kell beállítani. (Ez rémlett.)
1. Tap Voicemail, then tap Set Up Now.
2. Create a voicemail password.
3. Choose a greeting—Default or Custom; if you choose Custom, you can record a new greeting.Ezeken én nem mentem végig. Voicemail password-öt sem adtam meg. Ettől függetlenül működik. Greeting-nél nem tudok saját üdvözlőt felvenni és vagy Default-ot állítani. Effektíve üres a Greeting.
Ami még érdekes ebben a történetben. A Voicemail nem csak régió hanem szolgáltató függő.
"Note: Voicemail and Visual Voicemail are available from select carriers in select countries or regions."Eddig ha hívtak és nem vettem fel kaptam egy SMS-t is. Most ezt az SMS-t nem kapom meg hanem 10mp. kb. és bekacsol a Voicemail. Egy női hang angolul beszél. Mind kettő Yettel-es eSIM-re aktiválódott.
[ Szerkesztve ]
Mac mini M4 Pro 64GB/512GB - macOS Sequoia | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 18 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1
-
Fritz Teufel
addikt
Már elérhetők Winfosokra az Apple TV, Apple Music és Apple Devices alkalmazások.
"A felhasználók a Devices programon keresztül tudják majd kezelni az iPhone-juk, iPad-jük biztonsági mentéseit és egyéb kapcsolódó információit. A szinkronizálás is megoldható lesz a mobilok, táblagépek és PC-k között. A jövőben pedig még több lehetőséget is nyújthat majd a tulajdonosoknak a Devices a Windows rendszerű gépeken."
Kérdés, hogy ha ezek kiváltják az iTunes funkcióit, akkor az meddig marad meg. Kipróbálom, mert érdekel mit tud a Devices, mutatja-e lényeges hardver adatokat?Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Micsurin
nagyúr
17.4 kivágja a PWA komolyan?
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
őstag
Sziasztok,
használt iPhone 12-13 -as vásárlással kapcsolatban tudok megbízható BP-i vagy netes boltot mondani? -
Fritz Teufel
addikt
válasz smallmer #309978 üzenetére
Ha valóban ütésálló tok érdekel, akkor tudok ajánlani, de ezek erősen prémium kategória. Viszont valóban állják a sarat, extrém módon.
Most vettem magamnak új tokot és a biztos ütésállóság volt az alapvető elvárásom. Nagyon sok tesztet megnéztem és az aramid tokok mellett döntöttem. Amiből választottam:
Mophie MagSafe® Compatible Aramid Fibre Phone Case - Limitless 5.0
Spigen Enzo Aramid iPhone 15 Pro Max
Benks MagClap ArmorPro Case built with Kevlar® 600D for iPhone 15 Pro Max
Phone Rebel Rebel Series Gen5Alternatíva, ami nem aramid, de hasonlóan strapabíró:
Speck Presidio2 Pro iPhone-15 Pro Max - kollégámnak van ilyen, finom minőségNekem Phone Rebel van, brutális a minősége. Eddig mindenki elkérte, hogy körbe nézhesse. Nem látszik rajta ujjlenyomat semmi, nagyon finom gumis tapintású szóval nem csúszik és jó érzés kézben tartani. Fegyveracél gombok és kamerakeret, amik cserélhetőek. A tokban egy készlet védőüveg is van. Belül olyan a borítása mint a gyári bőrtokoknak. Az ütésállóságban pedig, csak a Mophie jobb.
A Phone Rebel csúcsa egyébként a Flex15. Ez szintén megvédi a telefont egy 15 méteres betonra zuhanás esetén, de a tok nélküliség érzését adja, mert nincs oldala a toknak, de oda is adnak fóliát a karcolódás ellen.
Azzal számolni kell, hogy ezek közül többet is csak az USA-ból lehet megrendelni, így ÁFA is lesz rá. Nekem megérte, minőségibb mint a gyári tokok, árban pedig valahol ott van ÁFA-val.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Újra felmerült, hogy 30% töltés kell, hogy legyen az órában az alvás monitorozáshoz.
Múltkor írtam, hogy nem szokott figyelmeztetni ha kevesebb a töltöttség, de monitorozza az alvásom. Pont a múltkori írásom után este akkorát vibrált és valami ismeretlen hangot adott ki az órám este, hogy csak 20-on valamennyi volt az akku %, hogy rendesen megijedtem. Tegnap este 15%-on volt amikor aktiváltam az alvás fókuszt, reggel 8%-on tettem töltőre, mindent mért éjjel ahogy szokott, és nem figyelmeztetett este, hogy töltsem fel. Emlékeim szerint, ez az egy alkalommal szólt, hogy tegyem töltőre alvás előtt, az elmúlt 5 hónapban. Kíváncsi lennék mitől függ, hogy figyelmeztet vagy nem.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
iPhone 15 Pro Max-hoz milyen tok ajánlott, ami
ütésálló és nem karcolódik benne a telefon? A 11Pro Max-omra anno raktam még fóliát az UAG tok alá és 3 év után is olyan volt mint az új. Itt is kell ez vagy ezek a telefonok már strapabíróbbak? -
Fritz Teufel
addikt
Vezetékmentes töltésnél meg úgy egyáltalán töltésnél teljesen normális, hogy forrósodik a telefon. A vezetékmentes töltésnél pedig, nyilván jobban hevül. Fizika.
Egy biztos, nem tesz jót az akkumulátornak, hűteni kellene a telefont. Főleg játék közben.
-
Topikgazda
válasz MikeWazowski #309972 üzenetére
Mint minden másra, erre is van védelem benne, egy bizonyos hőfok után úgyis lejjebb veszi az elektronika a töltési sebességet. Ennek ellenére, gyári Magsafe-el, én is beparáztam és mivel éjjel töltöm optimalizáltan, így egy 7,5W-ost használok, mert nem számít, hogy pl. 3 vagy 5 óra alatt töltődik fel. Persze, láttam mát olyan videót is, ami meg kihozta, hogy a 7,5W-os töltés ugyanúgy vagy jobban felmelegíti, mint a gyári nagyobb érték.... Szóval már rég rá kellett volna jönnöm, hogy a telefon tudja, mi a jó neki, aztán majd szabályozza.
Akku kímélés szempontjából is ez van igazolva. Volt iPhone-om, amit újkora óta megszállottan figyelve töltöttem, meg amit összevissza, aztán eladáskor az akku teljesítmény % kb. ugyanazt mutatta. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz MikeWazowski #309972 üzenetére
Mit értesz baromi forró alatt? Mert az sokak által leírt jelenség, hogy a vezeték nélküli töltés, pláne 15W-on sokkal jobban melegíti a telefont, mint bármilyen más töltési mód.
Próbáltad vezetékesen is tölteni?
-
esbii22
őstag
válasz Tutivesztes #309973 üzenetére
Elvileg mennie kell egyből. Esetleg egy újrapárosítást megér, hátha az megoldja. Ha nem akkor javaslom az AutoSleep appot. Az sokkal többet tud mint az egészség app. Igaz fizetős (most nem tudom mennyibe kerül, én már pár éve használom).
iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.
-
Tutivesztes
tag
válasz esbii22 #309970 üzenetére
Igen, minden pont így be van kapcsolva...nem értem Az ébrenléti idő, a REM stb. akár egy éjszaka mérése után is látszik? Vagy több napot kell naplozni hogy látható legyen? (Összehasonlítási alap kell neki vagy mit tudom én).
Agyatlan idiótaként élni jó. Én csak tudom.
-
MikeWazowski
veterán
válasz MikeWazowski #309946 üzenetére
Erre senki? Merjem tölteni, nem lehet baja?
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
senior tag
válasz Tutivesztes #309969 üzenetére
Az alvás fókusszal ez nincs összefüggésben szerintem, nálam ki van kapcsolva az alvásfókusz bekapcsolása lefekvéskor, mégis felveszi az alvást... Az "Alváskövetés" legyen bekapcsolva az Alvás menüpont alatt az órán, lefekvési idő legyen megadva, illetve legyen legalább 30%os töltöttség a lefekvéskor, ezek mellett fel kell vegye.
-
esbii22
őstag
válasz Tutivesztes #309969 üzenetére
Telefon - Watch app - alvás
ha jól értem ez be van kapcsolva nálad?[ Szerkesztve ]
iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.
-
Tutivesztes
tag
Sziasztok!
Az egyetlen aktív forum ez itt, hátha kapok választ is. Alvás figyelésével kapcsolatban van problémám. Mégpedig az, hogy hiába parositottam össze az órám a telefonnal, hiába van beállítva hogy az óra figyelje az alvást, ezt mégsem teszi meg, annyit látok hogy mennyi időt töltöttem ágyban, de se a REM de semmilyen adat nem látható, mintha az óra rajtam se lett volna. Az alvás fókusz be van kapcsolva, legfrissebb iOS az órán és telon is, 14!pro max és ultra. Mit nem kapcsoltam be?Agyatlan idiótaként élni jó. Én csak tudom.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Stark95 #309949 üzenetére
Tényleg elférne egy Pause gomb videó rögzítésnél, de őszintén szólva nem teljesen értem, hogy miért akarod így "vágni" az anyagot. A videózásban eléggé ritka a kamerában vágás (hacsak nem az avantgárd művészet a becsípődésed). A különálló snitteket csak bedobálod egy vágószoftverbe és ott fognak egymás után sorakozni az idővonalon vagy folyamatos rögzítés esetén csak simán utólag kivágod a nem kellő részeket.
Szóval a funkció amit keresel tényleg elférne a gyári kamera appban, de egyáltalán nem lehetetlen élni nélküle. Profi videósok jellemzően nem is szokták keresni. De biztosan megvan az okod, hogy miért épp így akarod csinálni, rakj fel az AppStore-ból valami külsős szoftvert.
Most megnéztem neked a Blackmagic Camera appot (ők amúgy valódi mozizásra szánt felső kategóriás kamerákat gyártanak, ez csak hobbi projekt nekik), de az sem tudja. Egyébként ennél profibb videós appot nem tudok mondani ezen a platformon.
-
Norbi887
aktív tag
Sziasztok!
Mással is előfordult már olyan, hogy a Beállítások - iCloud biztonsági mentésen belül, a listában megjelenő eszközök nevénél random külföldi megnevezéssel listázza ki az éppen friss backupot a rendszer? "This iPhone", vagy "Ez az iPhone" helyett teljesen random nyelvűt hoz itt:(Teszem hozzá, ez az első ilyen megnyitáskor tűnt csak fel):
[ Szerkesztve ]
// Apple iPhone 15 Pro Black Titanium // Apple MacBook Air M1 Space Grey // MacBook Air M2 Midnight // iPhone 7 Matte Black // Apple Watch Series 9 45mm Midnight // Apple Watch Series 5 44mm Space Grey // AirPods Pro 2. // Lenovo IdeaPad S340-15API // Razer DeathAdder Essential //
-
addikt
válasz norbertoth #309938 üzenetére
Sajnos nekem passzolnom kell a kérdést, mert gyakorlati tapasztalatom nincsen a témában.
Csak megpróbáltam valami lendítő információt adni. -
syler123
veterán
válasz sipoczgabor #309964 üzenetére
Szerintem ebben nagy csoda nincs, most próbaképpen én is letöltöttem, pedig nem játszok telefonon. Durván néz ki, de nekem is melegszik rendesen a 15-ös. Ha bekapcsoljátok a 30 fps lockot, az segíthet ezen gondolom.
-
Stark95
tag
válasz tomboy0013 #309952 üzenetére
Teljesen félre értetted!
Régóta almás cuccaim vannak, tudtam mit veszek. -
atirag
őstag
válasz atirag #309956 üzenetére
Most ha jól értem akkor kikapcsolom őket és utána veszek az egyik adat evőnek egy csomagot és megossza a másik adat evővel
Én meg maradok a sajátomban. De az ő adataikkal vajon mi lesz? Addig ad időt az apple új csomag vásárlásra? Mert amikor kikapcsolom mondjuk a képeket akkor kapok 30 napot,hogy letöltsem a felhőből. -
atirag
őstag
válasz Oldman2 #309939 üzenetére
Nekem az is jó csak nem tudom annak sem a menetét. Mert én vagyok a csomag "tulajdonos" . Nem akarok adatokat bukni. Főleg képeket. Mondjuk azt ki tudom ideiglenesen kapcsolni és akkor azok addig csak a telefonon vannak. Bár sose tudom hogyan kell választani mikor kikapcsolom és felteszi a kérdést
Igen sokkal. A 200gb 1290ft ha jó rémlik és ugye apple árazás 2tb a következő ami 4490ft . így 2x 200gb 2600 pénz.burgatshow : Miért kell mindenkinek. Ők nem tudnak utána már osztoznia maradék 200gb-on?
-
M1995
aktív tag
Gyári app nem tudja, elvileg pár 3rd party app igen: How to Pause and Resume a Video Recording on an iPhone
Gyárival a több videót iMovie-val lehet összefűzni.#309950
Email helyett megosztás? Vagy ha emailben akarod, akkor ne Photos-ból csatold képként, hanem Photos-ból mentsd Files-ba és onnan emailezd a fájlt.
Photos-ból amúgy megosztáskor van kapcsoló, hogy még szerkesztés adatokkal együtt is küldje, igaz ez csak AirDrop és iCloud link esetén. [kép] -
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Akik sajat domaint hasznalnak emailre az icloud altal:
Minden bejövő e-mail engedélyezése egyéni e-mail-doménnél az iCloud.com webhelyenEz mennyire mukodik jol? Nekem tobb mint 3 email cim lenne idealis, csak kerdes hogy igy tuti megjon e a vart email?
-
tomboy0013
veterán
Szerintem aki fél milliót elkölt egy telefonra, az azért nem árt ha utánanéz legalább azoknak a funkcióknak amiket használni akar. Android-ról IOS-re váltásnál erről ugye ne is beszéljünk.
Egy Always on display-t is kb minden OLED-es droid tud, de iOS-en ugye ez sem igaz. Szóval, utána kell nézni mindennek mielőtt pénzt költesz rá, máskülönben csak magad hibáztathatod a figyelmetlenség miatt. -
Csuklósbusz
tag
Sziasztok!
Iphone SE készüléknél hogyan kell beállítani hogy az exif információkat is elküldje a képpel együtt? Gmailben csatolva elvesznek az infók,. -
Stark95
tag
Videó felvételnél tényleg nincs pillanat állj? mondjuk ha éppen meg akarnám állítani bármilyen okból a felvételt, és onnan folytatni ahol abba hagytam? ezt nem hiszem el! Ez totál alap lenne, ezt még a leg gagyibb droidos telefon is tudja, de ne is legyen droidos, egyszerűen csak tudjon valami videó felvételt készíteni, abban is ott van ez az alap funkció.
Most akartam venni egy gimbalt, de így teljesen értelmetlen, hiszen nem tudok egy félórás felvételt készíteni vágásokkal, mert minden egyes megállítás után egy új snitt lesz, ez totál agyrém egy félmilliós eszköznél!!!
Ráadásul egy olyan mobilról beszélün, ami pont a videós képességei miatt is nészerű, jobban mint egy droid.[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
iPhone 11 pro vagy sima 12? És miért?
[ Szerkesztve ]
-
cross56
senior tag
válasz MikeWazowski #309946 üzenetére
Tegnap a CarXStreet-et próbáltam ki, kb 5-10 perc után forró volt a telefon. Egyébként nem nagyon szoktam játszani rajta, csak néha-néha fél órákat.
-
MikeWazowski
veterán
válasz cross56 #309931 üzenetére
Nekem sima 15 van, de a cod-dal high-on AA-val játszok, van hogy egy órát de még csak melegnek se mondanám a telefont. Mivel játszol, h ennyire melegszik?
Ám akartam kérdezni, hogy vettem egy 15W-os Trust vezeték nélküli töltőt és azzal töltve 30 perc után baromi forró lesz a telefon. Ez normális, vagy a töltő a szar?
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
mpv
aktív tag
Sziasztok! Iphone SE3 majdnem napi szinten dobálja a SIM kárryát. (Telekom) szerintetek mi az oka?
köszönöm! -
burgatshow
veterán
válasz atirag #309937 üzenetére
Sehogy. A family csomagban a család együtt osztozkodik.
Szóval vagy veszel különálló 200 GB-os csomagokat mindenkinek és akkor nem vagytok egy családi csomagban, vagy családi csomag van, de akkor közösködtök.
Ha családi csomagban vagytok és te magadnak veszel 200 GB-ot, akkor azt a 200 GB-ot viszont csak te tudod használni.
[ Szerkesztve ]
-
M1995
aktív tag
válasz cross56 #309931 üzenetére
Normális a melegedés, ezzel jár a nagyobb teljesítmény. Nyilván egy puzzle, mahjong, sakk játék semmi, egy nagyobb játék komolyabb grafikával (pl. NBA, új Resident Evil) már megdolgoztatja a hardvert.
Akku: havonta egy ezrest beraksz malacperselybe, amire elhasználódik az első összegyűlik a csere ára
-
cross56
senior tag
válasz lugosi #309936 üzenetére
Rendben, köszönöm.
Más: Olyan problémám van, hogy a neptunhoz és az elearning felülethez ugyanúgy felhasználónévnek a neptun kódom szükséges. A jelszavak azonban különböznek a két felületnél.
A telefon viszont ehhez a felhasználóhoz csak egy jelszót tárolt el. Beállítható vhogy, hogy mindkettő felülethez megjegyezze a jelszót azonos felhasználónév mellett? -
Oldman2
veterán
válasz atirag #309937 üzenetére
Ennek az a megoldása, hogy nem Te veszel újabb 200GB-ot, hanem pl. a nejed és ő meg a lányod kerül bele az új 200GB-os csomagba, miután tőled, a mostani családi csoportból kirakod őket.
Így maradsz Te a saját 200GB-os csomagodban.
Olcsóbb a 2 x 200GB, mint egyetlen nagyobb csomag? -
norbertoth
senior tag
válasz fery02 #309897 üzenetére
Köszi!
Viszont a jelenlegi icloud-os címet szeretném másik icloud-os címre változtatni, azt nem engedi mert ha egy már másik apple id-hez tartozó címet próbálok azt nem lehet, alias-ként használtat sem, akkor ez zsákutca?
• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S
-
atirag
őstag
Üdv. Nem egyszerű erre keresni így leírom. Van egy icloud tárhelyem amin hárman osztozunk. 20gb. Viszont már kevés. Gondoltam veszek még egyszer 200gb-ot. De nem tudom hogyan tudom úgy szétválasztani a csoport tagjait ,hogy ne "sérüljenek" az adatok.
Így a lányom ls a feleségem osztozna a 200gb-on én meg a másik 200gb-on. Hogyan lehet ezt megoldani ,hogy az adatok átkerüljenek az új csomagba? -
Topikgazda
válasz Cyberbeni #309928 üzenetére
Pedig csomó olyan alkalmazás van, amin azonnal látod, hogy bizony az nem 120Hz... Lehet azóta már javították, de tökéletes példa volt erre az Alza appja is. Ott megnyitáskor láttad, hogy a scrollozás az pontosan úgy megy, mint mikor kikapcsolod a 120 Hz-et a telefonon és nem a kép/adat folyamatos betöltése miatti meg-meg akadásokról beszélek.
-
Rage47
veterán
válasz ///Krisz\\\ #309929 üzenetére
nem tudtam még kipróbálni de ez az új iOS standard igazából. vagy működik vagy nem
-
cross56
senior tag
válasz tomboy0013 #309932 üzenetére
Ez igaz, csak nem mindegy mikor megy tönkre
-
cross56
senior tag
Sziasztok!
Csak én nem merek a telefonon játszani? Annyira felforrósodik a 15 pro-m játéktól, hogy félek tönkremegy tőle az akksi. Jó amúgy sem jellemző, hogy játszanék telefonon, de így meg főleg nem akarok. Nyílván játék függő is a dolog, de a komolyabbak elég durván megizzasztják.
-
burgatshow
veterán
válasz Cyberbeni #309928 üzenetére
Kezdjük ott, hogy a legtöbb fejlesztő magasról tesz arra, hogy a megfelelő helyen végezze az adattöltést és az animációt. Ergo, a UI-ért felelős thread-eken kezdenek el logikát futtatni, holott nem ott a helye... Persze, a rendes működéshez meg kellene tervezni az alkalmazást, meg ketté választani az említett két funkciót... A legtöbb appban, a legtöbb röccenés ebből fakad, hogy olyan műveleteket végeznek a UI-ért felelős thread-eken, ami marhára nem oda való lenne...
-
///Krisz\\\
senior tag
Sziasztok,
Nekem a NameDrop-al van problémám. Hiába érintem oda egy másik iPhone-hoz, az én telefonomon (iPhone 13 Pro) elkezdi az animációt, de azután ahelyett h fogadná a másik konktaktkártyát, feldob egy push üzenetet, amiben azt kéri h tartsam a másik eszköz közelében, holott hozzáér a két telefon egymáshoz, majd nem történik semmi. Közben a másik telefonon semmi nem történik, még az animáció sem jön be, pedig egy harmadik iPhone-al, simán működik, csak az enyémmel nem.
Találkozott esetleg már valaki ilyen hibával?
"Ha pókerezés közben körülnézel az asztalnál, és nem tudod megmondani, ki a vesztes, akkor te vagy az." | BFBC2 & COHTOV: HKrisz
-
Cyberbeni
addikt
válasz M1995 #309919 üzenetére
app fejlesztőinek optimalizálásán
Ezt kifejtenéd részletesebben is? Szöveg+kép végtelen scrollozható listában nem nagyon tűnik optimalizálhatóbbnak azon kívül, amit a rendszer már alapból nyújt.
Persze nyilván ha úgy van megadva egy töltő animáció, hogy x db kép mondjuk másodpercenként 30-szor cserélve, akkor a képernyőnek az a kis része max 30 FPS-sel fog menni, de attól még a görgetés annyival fog menni, amennyit a rendszer jónak lát. (ahogy azt a linkelt doksiban is írja) -
Zoona
aktív tag
Ma frissítettem az iOS-t, és azóta a Facebook hírfolyamot ha görgetem akkor pittyeg. Nálatok nem tünt fel, nem csinál ilyet?
Diablo 3 Battletag - Jessa#2832
-
M1995
aktív tag
Annyit jegyezzünk meg, hogy nem állandó 120 Hz van, hanem változó. Az app fejlesztőinek optimalizálásán is múlik mikor mennyire lesz szép egy animáció. 13 Pro megjelenéskor olvastam ezt az Apple dokumentációt.
Scroll közben látszik főként a különbség. Azt MM-ban kirakott telefonokon is megnézheted rendszert nyomkodva, hogy számodra milyen a különbség. Ha a Plus modellel is elégedett vagy olcsóbban kijössz, ha Pro modellt veszel van sok évre egy csúcs telefonod. Ez a képfrissítés téma annyira egyénfüggő, nekem az alap 60 Hz iPhone is jó, más csak a Pro modellt veszi. -
Topikgazda
-
M1995
aktív tag
válasz sgeza #309909 üzenetére
Hát ezt már offba rakom:
"Ergo mindegy, hogy azt menti-e vagy nem, nem ezen múlik."
Mi az hogy mindegy ment adatot vagy nem? Pont az a lényeg, hogy van különbség a szoftveres restart és a kényszerített hardveres restart között. Ezt demonstrálja a gyorsjegyzetes példa, akkor ugyanígy a cache, egyéb pillanatnyi állapot is bukta FR módszerrel, ahogy a cikkek írják. Beírtam google-be: iphone difference between force restart and normal restart, elolvastam a cikkeket és hozzászólásokat, ha sok helyen ugyanazt írják van különbség, force restart szőnyegkirántás:
it cuts power to the logic board for a split second and you interrupt its processes abruptly
force restart is at the hardware level, not the software level
Force restarting your phone is a hardware-level reset. Your phone’s battery will physically stop connecting to your phone, just to shut it off.
Szerinted félinformáció, lehet mindenki téved, mégis több mint amit te hoztál eddig. (tuti nem úgy van sem éppen szakmai megfogalmazás)
Ha szerinted ugyanaz a két módszer, akkor továbbra is várom a linkeket, amelyek a te állításod támasztják alá.Ezután kipróbáltam a gyorsjegyzet példával és úgy lett ahogy írták a cikkek, force restart hirtelen megszakítás bukta a nem mentett adat, akkor szerintem is van különbség a két módszer között, force restart ≠ normal restart.
Számomra a cikkek alapján force restart olyan mint amikor régen Nokia hátlapot lekaptam és akku ki és vissza.Nálam ha szökőévente bugzik egy app, nem az az első gondolatom mint neked, hogy app reinstall, hanem nyomok egy FR-t és megnézem mi a helyzet. Aztán nem csak app bugozhat, hanem a rendszer egy része, pl. wifi kapcsolat, elmászott állapot ikon, beragadt valami háttérben és merít, AirPods nem kapcsolódik, melegedés stb. bármi bug amit redditen, fórumokon lát az ember. Nekem mindegy, hogy sima restart is megoldaná valószínűleg, vagy akár csak egy airplane on/off, de ha nem akkor plusz egy kör, viszont FR talán valószínűbb megoldja és ha az sem, akkor már tudom komolyabb beavatkozás szükséges, beállítások reset vagy akár teljes újrahúzás.
Nem vagyok villamosmérnök, sem szoftverfejlesztő, de gyakorlati példából tudok következtetést levonni: mostani keresésben is szembe jött egy ilyen konkrét példa. Sima restart nem, force restart megoldotta neki. Akkor nekem az jön le van azért különbség a két módszer között, a pontos technikai A-Z részletek már nem annyira érdekelnek milyen összetett dolog. Az sem érdekel, hogy papíron, hivatalosan a FR csak egyáltalán nem reagáló telefonra ajánlott. Emögött az van, azt írják, a hirtelen leállás miatt elméletileg sérülhetett a fájlrendszer, viszont kb. 5-6 éve már APFS fájlrendszer van, így emiatt nem nagyon kell aggódni. Olyanról nem hallottam még, hogy FR miatt kergült volna meg egy iPhone. Olyat viszont gyakran olvasni, valamit megoldott.
Egyébként én csak szökőévente nyomok FR-t, ha muszáj, normál esetben elég a frissítéskor újraindítás, gyakorlatilag nincs kikapcsolva a telefonom soha, appokat nem szoktam bezárni, background app refresh wifi engedve, OTA frissít a rendszer éjjel töltőn automatikusan (kivéve amikor manuálisan ráengedem, mert kíváncsi vagyok egy újdonságra vagy éppen olvasom kint az új verzió és rárérek), gyakorlatilag 99%-ban úgy használom ahogy az Apple megálmodta. Szerencsére nagyobb probléma nélkül.
Viszont ha valakinek problémája van, milyen lehetőségek vannak:
várni elmúlik iOS vagy app frissítéssel
airplane on/off
app reinstall
restart
force restart
settings reset
factory reset
DFU restoremost neked miért éppen a FR módszerrel van bajod?
-
petya2012
őstag
Üdv mindenkinek
Szeretnék tőletek tanácsot kérni iphone vásárlással kapcsolatban.Megnézegettem ma a Media Marktban ezeket az új 15-ösöket,szívem szerint a kompaktabb 6.1-est venném-viszont nekem mindig nagyobb kijelzős telefonjaim voltak és nem tudom meg tudnám-e szokni a kisebb kijelzőt.A kérdésem tehát a 15 prora és a 15 plusra irányul,telekomnál venném-nekem a plusból elég lenne a 128-as is,a pro max ugye 256-ról indul-így van 150000 árkülönbség.Az lenne az elsődleges kérdésem,hogy a 60HZ és a 120 HZ kijelző között nagy a különbség közösségi oldalak tartalomfogyasztásánál?
Köszi a választ előre is
-
Hatvan9
senior tag
válasz bollokcs80 #309898 üzenetére
Ha csak nem érzel késztetést a legújabbakra nem érdemes újabbat venni szerintem, én magántelefonnak is egy 2 éves i13 Pro -t használok és úgy érzem mindent is tud ami kelhet és kiélhetem még minden telefonmániás perverziómat is.Családban kettő i12-t használnak mindennapos használatra: fotózás, videózás, közösség platformok stb.. és megvannak elégedve.Ha csak nem engedi el az Apple a támogatásukat akkor talán még 1-2 év múlva is több mint használhatóak maradnak.
-
MikeWazowski
veterán
Üdv, miért van az hogy ha küldök e-mailbe egy képet, akkor a levelet megnyitva csak egy gem kapocs lesz ott de a kép sehol… tehát a gyári mail app valamiért törli a képet… neten azt írtak h az e-mail app beállításainál az adatvédelm résznél töröljem a két funkciót. Ez nem segített…
-
sgeza
veterán
válasz M1995 #309908 üzenetére
A két pontban leírtak persze, hogy így vannak. Sosem állítottam, hogy nem. De a rendellenes működés nem abból adódik, hogy te beírtál valamit a jegyzetbe. Ergo mindegy, hogy azt menti-e vagy nem, nem ezen múlik.
Abban viszont egészen biztos vagyok, hogy a force restart nem magát a tápot szakítja meg. Ezek nem így működnek. Legalábbis semmiképp sem az akksi közvetlen tápját, maximum az egyes elemek (processzor, memória) táp pontjait. De szerintem még azt sem. Biztos vagyok benne, hogy legalább a procinak van reset bemenete (de valószínűleg a memóriának is).
Az, hogy mindenféle oldalon nem megfelelő szakmai megfogalmazással írogatnak félinformációkat, nekem nem releváns. Ezek a cikkek nem a műszaki területen járatos embereknek készülnek, így nem is fogják részletezni a hátterét. Elég annyi, hogy "megszakítja a tápot", mert azt még a hozzá nem értő, is megérti, miközben ennél jóval összetettebb a dolog.[ Szerkesztve ]
-
M1995
aktív tag
válasz sgeza #309905 üzenetére
Tudsz linkelni erre valamit, vagy mi alapján állítod? Nem győztél meg, a cikkek amelyeket találtam inkább, mind azt írja egy pillanatra megszakítja az áramot. Én így értelmezem a cikkeket, leírásokat. Valamint a saját szememmel látom a különbséget:
1. Egy gyorsjegyzetbe beírtam valamit külön mentés nélkül, mondtam Siri restart iPhone, ez lenne ugye a normál restart, reboot után megtaláltam jegyzetek közt a szöveget. Mert a rendszer elmentette a restart előtt.
2. Egy gyorsjegyzetbe beírtam valamit külön mentés nélkül, nyomtam a force restart kombinációt, reboot után se híre se hamva sehol a beírt jegyzetnek. Hiszen nem tudta elmenteni a rendszer, mivel kirántottam a szőnyeget.
Normál restart szoftveres dolog: a rendszer leállítja a folyamatokat, elmenti az állapotot, újraindul, visszatölti ugyanazt az állapotot
Force restart hardveres dolog: ez kirántja a szőnyeget és rögtön újraindul, reboot után az utolsó normál mentett állapotot tölti vissza, amibe a friss adat még nem került be, azaz ha éppen bugzik egy app én is rögtön force restart módszerre gondolnék és nem arra app reinstall
-
MODERÁTOR
válasz sgeza #309904 üzenetére
Semmi probléma nincs belőle, ha ezen vitatkozunk, az előre visz. Én úgy gondolom, ahogy én írtam, de ez nem jelenti azt, hogy nekem van igazam. Lehet, hogy neked. Nem baj, ha napirenden tartjuk a témát, hátha tapasztalati alapon kiderül, hogy melyik a jó út.
Ha lesz fejlemény, vagy új infó, írd be nyugodtan. 👍 -
sgeza
veterán
válasz lugosi #309903 üzenetére
Én meg pont ezért kérdezem, hogy mi bizonyítja, hogy a sima restart nem oldotta volna meg?
Nem akartam ebből vitát indítani, használja, aki akarja, de szerintem felesleges. Én egy működő rendszernél sosem fogok ilyet nyomni.
Egyébként nem mented a hibát. Ez nem így működik. Felhasználói állapotot ment, a hiba nem ebben keletkezik.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz sgeza #309879 üzenetére
“Mi az, amit a force restart megold, de a sima nem?”
ahogy te is írod:“Ha meg előtte nyomott sima restartot, akkor az állítás szerint elmentette a helytelen állapotott, tehát utána a force restartnak nem lehet köze a megjavulásához.
Egyébként ez az adat- vagy állapotmentés nem fogja konzerválni a hibát.”Ha előbb a sima restartot csinálod, utána már force restartolhatsz de felesleges, mert mentettem a (potenciális) hibát. Pont ezért szoktuk javasolni a sima restart helyett a force restartot.
-
-
addikt
válasz icecave #309899 üzenetére
Be van kapcsolva és pontosan ezt fogom majd amúgy kikapcsolni, ha rossz pillanatomban fogja majd legközelebb csinálni.
Egyébként érdekes, alatta a leíró szöveg ugye nem írja kimondottan, hogy le tudja zárni a telefont, hanem csak ami ezzel kapcsolatosabb, az annyi, hogy halványítja a kijelzőt, ha nem figyeljük.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- Samsung Galaxy Z Fold 4, S-Pen, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- iPhone 14 128GB Fekete Vodafone Használt/1 hónap gar./Akku 85%/
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest