- Mobil flották
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
smallmer #324424 üzenetére
Anker Nano 3 (30W) ha kicsit olcsóbban akarsz korrekt töltőt venni és ennyire számít az a 2-3 ezer forint (nekem azért van ez, mert nagyon pici és kiváltottam vele a MacBook Air-em 30W-os féltégláját is).
Amúgy kapsz eredeti Apple 20W-os töltőt a Media Marktban is, ők is hivatalos Apple viszonteladó (de sajnos 9 forinttal drágább, mint az iStyle).
-
válasz
smallmer #319922 üzenetére
"jó lenne a minnél nagyobb kapacitás"
Tessék: [link]Amúgy a ismertebb márkák bármelyike megbízható, nem feltétlen kell a Belkin, ami szerintem vastagon túlárazott, semmivel sem jobb és megbízhatóbb mint egy olcsóbb Xiaomi/Baseus.
Belkin cuccokat mindig kerültem, mert pofátlan az árazás és nincs arányban a kapott minőséggel.
Saját tapasztalat:
2 Xiaomi van itthon, ebből az egyik cikra 7 éves.
Rengeteg dolgot töltött már az évek alatt viszonylag sokszor, egyikbe sem tett kárt és 7 év után is még használható.A másik 2 éves, azzal sincs semmi gond.
Ha mindenféleképpen drágább és nagyobb név kell, akkor én az Anker mellett tenném le a voksomat. -
válasz
smallmer #318987 üzenetére
Szia!
A 20% alatti kapacitás rontja az akksit, meg állítólag a MagSafe töltés is a vezetékeshez képest a nagyobb hőtermelés miatt, bár utóbbit én sohasem tapasztaltam szintén 15PM készülékkel, mert vagyok olyan elvetemült, hogy kitesztelgettem, hogy melyik az a leggyengébb itthoni töltőfejem, amivel még éppen hogy tud működni és igaz lassabban tölt, de türelmes ember tudok lenni töltéseket illetően.
Viszont mindez szerintem nem szabad, hogy nagyon foglalkoztasson egy 15PM tulajt, mert valószínűleg megengedheti magának azt a 37ezer Ft-os összeget pár évente, amennyiért jelenleg egy akksicsere kerül pl CareCenter-ben.
-
esbii22
őstag
válasz
smallmer #318987 üzenetére
Nem megbántva, de aki egy Pro Maxot lemerít egy nap alatt, az ne azon gondolkodjon hogy melyik árt többet az akku éllettartamának, hanem azon hogy mikor cseréltesse az akksit
Viccet félretéve, szerintem ha ennyit használod, akkor a köztes időkben nyugodtan cuppantsd egy töltőre. Nem tudom mennyi az az időszak amikor tudod nélkülözni. -
faki_
senior tag
válasz
smallmer #317721 üzenetére
Finein Tag, 4 darabos csomag 6-8e Ft kínai webshopokból. Az AirTaghoz hasonlóan az Apple Find My rendszert használja, a Lokátorban kell hozzáadni. Kb. fél év alatt volt már, hogy egyik meghülyült, beakadt egy helyen, reset megoldotta. Van valami F02 nevű is hasonló árban, drágábban meg az Ugreen CM520, de valószínűleg már más is csinál ilyeneket.
-
törölt tag
válasz
smallmer #317721 üzenetére
Sajnos ez olyan, nem sokkal olcsóbban megveszed az alternatívát, ami működésben azért jobban elmarad és előfordul bosszankodás lesz a vége, akkor kidobott pénz. Gyakran írják hamarabb elromlanak. Pont a nem találod a pénztárcád hajnali ötkor esetre jó az UWB chip, ami az olcsóbból hiányzik. Az csak kukorékolni tud. Vízállóság szempontjából nem tudom melyik mit tud, talán az AirTag vajon kibír egy éjszakai esőt? Két hátrány jut eszembe: csak a párosított iPhone-nal lehet keresni és nincs rajta lyuk. Mint a telefon tokoknál, ennél is zseniális áron kínálja az Apple a kiegészítőket. Bár erre megoldás egy kínai webshop.
-
optimuslg
tag
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
smallmer #312464 üzenetére
Szia!
Itt tudod szépen, sorban kikapcsolni azokat, amiket nem kívánsz tovább használni iCloud alatt:
A kontaktokat persze hagyd bekapcsolva
(hiszen azok kellenek).
A megvásárolt alkalmazások sorsára ez nem lesz kihatással, azokat továbbra is le tudod majd tölteni a Store-ból és használhatod őket.
Az esetlegesen meglévő, iCloud felületen tárolt dokumentumok és fotók máshova történő mentését ne feledd elvégezni, mielőtt ezt megléped.
-
válasz
smallmer #312268 üzenetére
Szia!
Nekem van az ágyam mellett egy 2,75W-os régi töltő, amivel éjszakánként szoktam etetni. Reggelre gond nélkül feltölti.
Ugyanúgy az ágy mellett van egy 15W-os MagSafe töltő is, ezt az alapján használom mostanában, hogy van-e kedvem éppen töltőkábel bedugással foglalkozni vagy nem.Pár hete vettem innen apróról néhány 5W-os Apple MD813ZM töltőfejet is, mert amúgy keveseltem itthon a töltőimet.
Tudom, hogy felháborítónak hathatnak a fentiek, de továbbra is azon az állásponton vagyok, hogy éjszakai töltéskor mindegy szerintem, hogy milyen gyorsan vagy lassan tölt fel reggelre, valamint otthon ugyanúgy előszeretettel használok iPad-et is, amíg pedig azt használom, úgy a napközbeni töltés is ráérősebb nekem.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
smallmer #310058 üzenetére
Tehát veszel egy neppertől 460-ért egy i15PM-et, arra kötsz Apple Care+ 2 éves biztosítást 90-ért és a végén 550-ben áll meg, ezzel van 1 év garid és a vásárlástól számítva 2 év AC+ biztosításod.
Vagy besétálsz a Media Marktba (ami hivatalos Apple viszonteladó) és 560-ért kihozod a készüléket 3 év garival (ha magánszemélyként vásárolod).
Mivel HA neppertől vennéd, ha jól értem nem tudsz áfát elszámolni, hanem magánszemélyként vásárolnál. Számolj utána mi fontosabb neked.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
smallmer #309994 üzenetére
Azt hiszem, hogy igen. Így nem fog sárgulni. Nem vennék átlátszót, még tőlük sem. Éppen ez a sárgulás volt a csere végső indítéka nálam. Jobban jársz a REBEL-el szerintem.
Ha vársz egy kicsit, akkor este írok egy összefoglalót a tokról képekkel, kicsomagolástól.Nekem egyébként nagyon bejött a tok, ilyen minőségű tokom még nem volt, az biztos. A telefont kétszer is leverte a macska a cipőtartóról olyan 1,4m magasságból, erővel. Taposóra esett, a falról lepattanva. Majdnem szívrohamot kaptam az első alkalommal, pedig láttam mit tud a tok
Nyoma sincs a tokon sem.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
smallmer #309978 üzenetére
Ha valóban ütésálló tok érdekel, akkor tudok ajánlani, de ezek erősen prémium kategória. Viszont valóban állják a sarat, extrém módon.
Most vettem magamnak új tokot és a biztos ütésállóság volt az alapvető elvárásom. Nagyon sok tesztet megnéztem és az aramid tokok mellett döntöttem. Amiből választottam:
Mophie MagSafe® Compatible Aramid Fibre Phone Case - Limitless 5.0
Spigen Enzo Aramid iPhone 15 Pro Max
Benks MagClap ArmorPro Case built with Kevlar® 600D for iPhone 15 Pro Max
Phone Rebel Rebel Series Gen5Alternatíva, ami nem aramid, de hasonlóan strapabíró:
Speck Presidio2 Pro iPhone-15 Pro Max - kollégámnak van ilyen, finom minőségNekem Phone Rebel van, brutális a minősége. Eddig mindenki elkérte, hogy körbe nézhesse. Nem látszik rajta ujjlenyomat semmi, nagyon finom gumis tapintású szóval nem csúszik és jó érzés kézben tartani. Fegyveracél gombok és kamerakeret, amik cserélhetőek. A tokban egy készlet védőüveg is van. Belül olyan a borítása mint a gyári bőrtokoknak. Az ütésállóságban pedig, csak a Mophie jobb.
A Phone Rebel csúcsa egyébként a Flex15. Ez szintén megvédi a telefont egy 15 méteres betonra zuhanás esetén, de a tok nélküliség érzését adja, mert nincs oldala a toknak, de oda is adnak fóliát a karcolódás ellen.
Azzal számolni kell, hogy ezek közül többet is csak az USA-ból lehet megrendelni, így ÁFA is lesz rá. Nekem megérte, minőségibb mint a gyári tokok, árban pedig valahol ott van ÁFA-val. -
Sasi001
senior tag
válasz
smallmer #309588 üzenetére
A natúr Titánon is van valami bevonat de egy mély karcolásnál egy sötét szín alatt virít a titán jobban látható. A naturnál mivel hasonló a bevonat színe mint maga a titán keret kevésbé feltűnő. Nyugodtan vedd amelyik tetszik normál használat mellett nem karcolódnak.
-
Sasi001
senior tag
válasz
smallmer #309555 üzenetére
December óta használom gyári tokkal, egy hajszál karc sincs rajta. Szerintem nem karcolódnak könnyen, de kopás sem látható. Nézd meg élőben a színeket, nem akartam natúr titánt de amikor megláttam arra esett a választásom szerencsére mert vettem hozzá egy aw ultra2-t. Legalább titán színű mind a kettő.
-
patyil
tag
válasz
smallmer #308053 üzenetére
az univerzális válasz sok problémára hogy "az attó' függ
"
Ha sokat fotózol, családot, utazásokat, esetleg tech guru vagy aki szereti a 120hz kijelzőket és mindig mindenből a legjobbat birtokolni szvsz akkor megéri,
Ha egy casual felhasználó vagy aki mondjuk egy 11es iphonet váltana és nagy kijelzőt szeretne akkor a 15plus egy nagyon jó választás és én biztos nem fizetnék rá ennyit. Kényelmes, kézbeillő teló a plus, brutál akkuval és az IOS minden előnyével -
törölt tag
válasz
smallmer #304735 üzenetére
FT mellett Fb Messenger, Viber, Google ahogyéppenhívják Meet
Miért: mert kénytelen vagyok, mivel a Google több mint egy évtized alatt nem tudott egy értelmes chat appot csinálni és szétszóródott a nép a WhatsApp, Fb Messenger, Viber appokra, még iPhone-os ismerős is megszokásból Zuckerberg reklámos szarságán ír és hív és a Microsoft pedig az egykor videóhívással egyenlő Skype-ot szórakozta el. -
Mindent bele
kezdő
válasz
smallmer #300589 üzenetére
Szerintem nem lehet. Én múlt héten próbáltam több országot is (török, India, Argentína ezek a legolcsóbbak) Revolut kártyával, de nem fogadta el. Azt írta, hogy csak az adott országban kibocsátott fizetőeszközzel lehet fizetni.
Valószínűleg a Google rájött és bezárta ezt a kiskaput. -
patyil
tag
válasz
smallmer #288931 üzenetére
13pro max jobb szinte mindenben mint a 14plus (kamera, kijelzo foleg), én nem választanám az utobbit.
Használt nem jatszik esetleg? apron erdemes lehet korulnezni, foleg majd ha kijott az uj szeria meg eshet az ára, de mar most se rossz vetel szerintem.Mi lenne az oka a váltásnak? Hol korlátoz a 11pm?
-
vargalex
félisten
válasz
smallmer #282694 üzenetére
Csak pontosítás: az USB-C csatlakozóban nem tüskék vannak, hanem pici rugózó lemezek. Pont, mint egy Lightning aljzatban, vagy egy USB csatlakozóban, csak más méretben.
Egyébként az én iPhone 12 Mini-mhez kapott gyári USB-C - Lightning kábelének USB-C felén nincs minden pin kivezetve. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
smallmer #282690 üzenetére
Ránézésre nem lehet megmondani. Milyen volt a csomagolása? Gondolom az "eredeti" kábelt nem így vetted csomagolás nélkül?
A csatolófelületben meg nem lehet különbség. A különbség az anyagminőség lehet és az, hogy nincs benne az MFi chip. De az MFi chip benne van a nem Apple márkájú partner gyártók kiegészítőiben is. Ha nincs benne chip, akkor meg mindegy milyen az anyagminőség, nem biztos, hogy megfelelően fog működni. -
válasz
smallmer #233469 üzenetére
Simán lehet, én is vettem, de kb. arra jók ezek, hogy éjjelre rátegye az ember, 7,5W "gyorsöltés" ennyit tud, itt a cikkben tesztelve is majdnem 5 óra, mire feltölt nulláról fullra.
Inkább azért kellett, hogy az aiprods pro-mat, meg az Apple watch-omat tudjam min tölteni, azt tudtam, hogy a telefont baromi lassan fogja. Ilyen: HOCO CW24
-
törölt tag
válasz
smallmer #224819 üzenetére
Alacsony feszültséget szabad csak tolteni powerbankrol.
4 napig csak xiaomi powerbankrol (amit ha a gombját 2x megnyomod akkor alacsony feszültséggel tölt 2orahosszaig) töltöttem es nem csökkent az akku teljesítménye %-ot.
viszont a iPod töltővel meg korábban próbáltam es töltöttem 5napot egyszer csak 1-2%-ot csökkent a telefonakku teljesítménye.(Iphone se)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest