- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Mobil flották
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Bazsee71 #309519 üzenetére
Lehet már későn írok, de ha továbbra is szeretnétek azokat a fix, január 30-as dátumú képeket látni ugyanott a Photos-ban, akkor olyat is lehet, hogy ezeknek a képeknek módosítjátok a dátumát és olyan dátumot adtok meg nekik, amikkel úgy fognak listázódni, hogy nem kell mindig továbbgörgetni rajtuk.
Nekem is volt pár képem, amikor androidoról költöztem, amik ilyen messengeres és egyéb, meta adatok nélküli módon kerültek a fényképek közé és automatikusan megkapta mindegyik ilyen kép azt a dátumot, ami az átköltöztetés pillanatakor volt.
Kis időt rászántam és az összes ilyen képemnek megadtam egy tetszőleges dátumot, hogy kb hol kellene szerepelniük időrendben a rendes fényképek között és szerencsére olyan sok ilyen képem nem volt, így viszonylag gyorsan rendet tudtam tenni.——————————
A Guru: Szívesen!
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Bazsee71 #309534 üzenetére
Ha ezek a fájlok le vannak mappázva és így rendszerezve, akkor a Files-ba átmozgatás lesz a megoldás, mivel a Google Photos ömleszti a dolgokat (bár ott is van albumokba rendezés).
Ha jól értem, most a Photos-on belül vannak albumokba rendezve. Ki tudsz jelölni egy egész albumnyi fotót, majd megosztás és "Save to Files" (vagy ennek magyar megfelelője, én angolul használom).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Bazsee71 #309519 üzenetére
"Arra létezik valami trükk, hogy Photos appban csak az iPhone-nal készült videókat és képeket lássam?"
Csak akkor, ha a letöltött fájlokat a Files appba mented (ez a rendszer "fájlkezelője"), screenshotokat is lehet oda menteni. Ilyenkor ezek nem jelennek meg az Apple Photos appban.
"Így most az van, hogy a január 30 előtt készült képeket és videókat úgy találja meg, hogy ha átpörgeti azt a párszáz tételt."
Mivel költöztettétek át a fotókat? Nekem a Google Photos-ba volt szinkronizálva minden, így feleslegesnek éreztem áthozni őket a Move to iOS-el, mivel itt is van Google Photos app, amit pont úgy tudok tovább használni, ahogy Androidon abbahagytam.
Ha még megvan az ominózus Androidos telefon, lehet inkább felszinkronizálnám oda ezeket a fájlokat és ott lesznek szépen, saját létrehozási dátumokkal a felhőben.
-
válasz
Bazsee71 #309507 üzenetére
Mennyiszer tapasztaltam már ezt…
Amíg általános dologra kell használni, kifolyik szinte a kezedből, annyira sima és kellemes az egész, aztán egyszer próbáltam iPad-en VLC-ben lejátszási listát létrehozni külső adattárolón lévő zenékről és az idegbaj kerülgetett, konkrétan nem akartam elhinni, hogy ez így 2023-ban nem tud összejönni, amikor 15 évvel ezelőtt PC-n Winamp-ban pakolászgattam nevetve lejátszási listára a zenéket és androidon is teljesen problémamentes az egész, itt meg megbolondultam félig és le is tettem róla, inkább mentem és vígasztaltam magam általános tartalomfogyasztással, amire eleve kitalálták az eszközt. 😁 -
törölt tag
válasz
Bazsee71 #309237 üzenetére
Sajnálom. Hátha a hivatalos support leírás jobban fogalmaz nálam:
A hangerő beállítása az iPhone-onNem kell "programozni". A Parancsok és Fókusz csak lehetőség. Alapból a gombokkal vezérled milyen hangosan szóljon a telefon.
Szóval csak a jegyzőkönyv kedvéért leírom, én nem barkácsolok külön ébresztési hangot, nincs 3rd party ébresztő app, mégse ébredek szívrohamos hangos riasztásra és a vasárnap ebéd utáni szundi is rendben, akkor se hangosan jelez az alkalmi riasztás, mert beállítottam kívánt szintre. Számomra így megfelel, éjjeli ütemezett alvás módnál van emelkedő hangerő és lágyabb dallamok, a hagyományos riasztásnál pedig vagy a telefon gombjaival vezérlem a hangerőt vagy készítek parancsot.
Ha ez nem elég, App Store-ban kell keresni egy megfelelőt, ezeknek én nem néztem utána, mert nekem elég a gyári módszer. -
válasz
Jelentős korlátai vannak a rendszernek. Ez sokaknak (köztük pl nekem) azért nem tűnik fel, mert ehhez vannak szokva. Aki mind a kettőt használja, annak sokkal feltűnőbb. Vagy aki vált. Sokan nem is tudják megszokni.
Nekem utoljára androidos telefonom nagyon régen volt, talán 10-12 éve. Teljesen elszoktam tőle. Amikor valamilyen családtag telefonja a kezembe kerül, mert valamit be kell állítani, akkor csak nézek mint a sült hal, és ez alatt alap dolgokra kell gondolni, totál elszoktam tőle és nem áll rá a logikám.Így pl. itt sokunkban fel sem merül, hogy miért akarná valaki a hangerőt állítani az ébresztésnél, holott nyilván teljesen valós igény. Sajnos az a nagyobbik baj sok ilyen igénynél, hogy a gyártó sem teszi fel magának ezeket a kérdéseket. Viszont sokminden változik, ma már jóval nyitottabb a rendszer mint régen volt, ők is változnak, de nagyon meredek váltás tud lenni, ha valaki androidról jön.
Ne lepődj meg, ha rengeteg minden szokatlan, és logikátlan lesz.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Bazsee71 #309246 üzenetére
Nekem is az M1-es MacBook volt a Windowsról váltás kiváltója két éve, de az egy sokkal kiforrottabb rendszer és nekem fotósként/videósként a rendes színmenedzsment miatt mérföldekkel jobb a Windowsnál, amit folyton patkolni és barkácsolni kell ehhez. Annak is vannak hülyeségei, de ott ezek többségén érzem, hogy nem leszaromságból ilyen, hanem mert saját periféria vásárlására akar kényszeríteni, erre meg mondhatom, hogy nem várok megoldást/javítást, hanem felteszek rá egy third party plugint és csókolom.
Az iPhone független tőle, nekem az Androidos telefon is tökéletesen jó volt mellé, az Airdrop-ot is tök ritkán használom és persze az egyesített vágólap tök jó, de sokkal ritkábban használom annál, minthogy ez valamilyen marasztaló erő legyen. Sok minden szeretek az iPhone-ban, de ha majd megint eljön az idő, hogy telefont kell cserélni, Androidon is körbenézek majd. Windowsra viszont egyáltalán nem tervezek visszamenni.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Járj még sokat a topikba, itt hamar leszoktatnak a panaszkodásról.
Én is úgy váltottam 14 év Android után (már lassan fél éve), hogy mindenki azt tukmálta mennyivel fejlettebb, jobb, okosabb, felhasználóbarátabb rendszer. Ez viszont nem igaz (van amiben jobb, van amiben ugyanolyan és vannak érthetetlen butaságai) és nagyon kevesen beszélnek a hátrányairól, de azt nem is igazán tűrik el. Szóval aki vált, jó eséllyel élőben tapasztalja ki kényelmes-e ez a cipő. -
törölt tag
válasz
Bazsee71 #309183 üzenetére
Ha Settings\Sounds\Ringtone & Alerts be van állítva a fizikai gombokkal is változtatható, akkor szundi előtt leveszed alacsonyra, nem fog üvölteni az Alarm és utána visszanyomod.
Ha a Ringtone & Alerts hangerő fix és a fizikai gombok csak a média hangerőre vonatkoznak, akkor lehet Shortcuts parancsot csinálni set volume (ringtone) 5% például, és a parancs párját szundi végén vissza pl. 80% és lehet akár automatizálást csinálni, akár fókuszhoz is kötni. Tehát lehet fizikai gombokkal és szoftveresen is, nem kell szívrohamra ébredni.
Amikor még nem volt Shortcuts, akkor 3rd party ébresztő és halk hang szerkesztése volt a divat, aztán azóta is azt emlegetik sokan. Emberen is múlik, valaki rezgésre is már felébred, másnak harangozni kell. A Health féle alvás mód felületre szerintem direkt nem raktak ilyen délutáni szieszta módot, mégis amerikai kapitalista termék ez, mi az hogy csak úgy szundikálsz napközbenés amúgy a sima Alarms részen beállítható. Plusz még a Shortcuts, Focus variálás.
Nehéz az Apple-nek győzni, ha iOS féle egyszerű módszer állítsd a gombokkal az iPhone hangerejét, az nem elég Androidról váltóknak, mert ott mindenre van külön hangerő csúszka és buta iPhone, ha pedig Shortcuts parancsokról és opciókról beszélünk, akkor az meg sok már usernek és az a baj. Köztes úton van több letölthető app, hiszen árulni is akarnak.
-
kbela365
tag
válasz
Bazsee71 #309227 üzenetére
Engem az észből kivisz ez az ébresztő téma, de maradtam a gyári ébresztő alkalmazásnál és némi gányolásnál. Amikor délután aludni szeretnék, akkor beállítom az adhoc időpontot amikor ébresztenie kell. Csináltam shortcuts-ban egy automation-t, hogy amikor bezárom az ébresztőt kérdezzen rá, hogy bekapcsolja-e a "szundi" fókuszt, valamint másik két automation-t, hogy a "szundi" fókusz bekapcsolásakor vegye le a hangerőt, kikapcsoláskor pedig állítsa vissza. A "szundi" fókusznál pedig beállítható, hogy mely alkalmazások és kontaktok értesítései jöjjenek át (vagy jöjjön át minden). Így amikor ébresztőt állítok és kiválasztom, hogy legyen "szundi" fókusz akkor automatikusan leveszi a hangerőt, majd amikor kikapcsolom a fókuszt visszaállíja. Gányolás, de legalább nem kell third party appokkal vacakolni, amikkel amúgy is lenne valami más gányolni való.
De az már csak hab a tortán, hogy például ébresztő leállítására nem lehet automation-t létrehozni, így a "szundi" fókuszt kézzel kell mindig kikapcsolni. -
Oldman2
nagyúr
-
válasz
Bazsee71 #309146 üzenetére
Szia!
Ha netes vásárlás és nem jutsz dűlőre az ügyfélszolgálattal, akkor ugye 14 napon belül indok nélkül el tudsz fordulni a vásárlástól.
Az pedig alapból fura, hogy új készülék és “túl sok fiókot hoztak már létre a telefonról”, erről most eszembejut egy érdekes elmebaj, amit mostanában olvasok Facebook csoportban egy játékot illetően.
Van rá lehetőség, hogy valós pénzen vásárolgatnak a játékban dolgokat, amiket visszatérítgetnek és minden második visszatérés után új Apple ID-t kell kreálni.
Nem tudom mennyire lehet kamu, hogy valaki állítólag a 23. ilyen célból létrehozott Apple ID fiókjánál tart, aztán olyan vélemények is vannak, hogy egy készülékkel maximum 3 fiókot lehet készíteni, de nem tudom, hogy pontosan mi az igaz ebből és mi nem, nekem szerencsére eszem ágában sincs ilyen kamu fiókokat létrehozni úgy anblock semmihez sem.
Oké, Facebook-hoz pont kamu profilom van, de legalább csak az az egy. 😁 -
Fritz Teufel
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Egyedi ékszerdobozka
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest