- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro Koryak
addikt
12 Minire kellene üvegfólia(frankón mindenhol rásimul) + tok.
Amik elég jól bírják a strapát!
Tokból esetleg nyitható/oldalra nyíló?Merre felé, milyet érdemes venni?
kössz
-
Gordiann
őstag
Sziasztok!
Emagon lett vásárolta SE2 telefon, még nem bontottuk ki, mert kicsit kétes a származása.
Apple warranty check ezt írja róla: [link]
Kicsit furcsa rajta a fólia , mintha nem lenne eredeti.
Az oldalon nem volt feltüntetve hogy felújított telefon lenne.Ezekkel az adottságokkal mit mondotok róla? Esélyes hogy fullos csomag, vagy küldjük vissza inkább?
Szerk:
Bemásolom inkább:
iPhone SE (2nd generation)
Sorozatszám: FFWD4PT5PLJP
Érvényes vásárlási dátum
Az igazolt vásárlási dátum segítségével az Apple gyorsan megtalálja a termékét, és azonnal segítséget tud nyújtani.
Telefonos műszaki támogatás: lejárt
Vásárolhat telefonos műszaki támogatást, amelyet az Apple tanácsadójától vehet igénybe.
Kapcsolat az Apple-támogatássalJavítási és csereszolgáltatás: lejárt
Nyilvántartásunk szerint a termékére a becsült lejárati dátum alapján nem terjed ki hardveres javítási és szervizelési szolgáltatás az Apple korlátozott jótállása vagy egy AppleCare-termék keretében.[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz markknight #275591 üzenetére
ezt én se értem hogyan gondolták, hogy egyből ott vannak a fényképek
-
markknight
veterán
Van már egy ilyenünk is: https://beta.icloud.com/
Kár, hogy 1 óránál többet nem öltek bele és csak a megjelenést variálták.. Minden vágyam az volt, hogy belépés után egy dashboardon mindenki lássa az utolsó fájljaimat meg a képeimet... lol
-
Djuree
félisten
üdv!
nem használtam még soha icloudot, de kellene hogy a telóval és tablettel készített képeket is lássam egy helyen + pc-n is tudjam nézni.
ez hogy működik, ha mondjuk törlök képet a telóról az a cloudról is törlődik? mert nekem így lenne jó.
van-e esetleg jobb alternatíva erre a célra?LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
esbii22
őstag
válasz INGJOKE #275562 üzenetére
Ez nem így van, ha kifizeti a kötbért akkor függetlenítheti egyből. Csak ott van a kutya elásva, hogy a kötbér az annyi, amennyi kedvezményt kapott a telefonra ( én is yetteles vagyok, ez nálam 65000 Ft lett volna ). Na de ez nem időarányos, tehát a hűség lejárta előtti napon is ugyanennyi kötbért kellene fizetni.
szerk: látom kiderült hogy független alapból.
[ Szerkesztve ]
iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.
-
DGery
aktív tag
válasz Sys85 #275580 üzenetére
ezeken én is merengtem, de valahol győztek az észérvek a felhasználási szokásaim miatt.
AW: van egy betegségem, ami miatt nem árt egy normális eszköz ami csekkolja a pulzusom, és ha úgy érzem egyy ECG-t tudok nézni. Tudom, nem orvosi eszköz, de ha másra nem csak erre használnám, és időben detektál már megérte....iPad: Digitális keverőpult vezérléshez kellett mindenképp egy táblagép, és ebben a akategóriában az iPad tudjuk, hogy verhetetlen. EZen felüla telefonon való böngészést, utazás közbeni filmezést váltottam ki vele. Ez inkább egy kényelmi dolog, meg azért erre a célra akkuidőben is sokkal jobb, mint a 12.
MBA: Nah ez volt a legfájóbb dolog. Viszonylag sokat foglalkozok mostanában videó és hangvágással, szerkesztéssel. A régi HP pavilion sajna már eléggé döcögött alatta. SZóbajött, hogy beszek egy EliteBook-ot (mert nagyon megszoktam annak a minőségét), de abból is a normálisabb konfig nem sokkal volt az MBA ára alatt. Egyedül ami mellette szólt az a méret.
Szóval meg lett azért minden rágva, nem impulzív vásárlások voltakby DGery® c.o. ///// MacBook Air M1 / iPhone 12 128GB / iPhone SE 2020 / iPad 9 WiFi only 64GB / Apple Watch Series 5 / Xiaomi Mi Scooter 3 / HP EliteBook 850 G7 / Xbox Series S / Dreame D10s Pro / iKier K1 12W
-
vargalex
félisten
Ez mind igaz. De bármilyen szerviz esetén az a korrekt hozzáállás, ha jelzik, hogy akár el is törhet a kijelző, így annak cseréjét is fizetni kell ebben az esetben. Nem pedig az, hogy mindenképpen kell kijelzőt is cserélni. A vevő kifizeti, de ha nem volt semmi komplikáció, akkor ők visszateszik az eredetit, ergo a semmiért fizettetnek.
Ha ezt így jelzik előre, akkor a megrendelő dönthet úgy, hogy esetleg máshová viszi.
Azt nem is mondtam, hogy normális szervizben tapadókorongot használnak, de otthoni környezetben simán megoldható a szétszedés azzal is.[ Szerkesztve ]
Alex
-
-
veterán
válasz DGery #275577 üzenetére
Engem is kerülgetett a dolog egy darabig,de végül az ész érvek győztek.
Óra:
Volt AW,de rájöttem hogy szinte semmi másra nem használom,mint időkijelzésre,értesítésekre és érintéses fizetésre.Ehhez overkill egy AW,cserébe az akkuja messze nem a legjobb.Most egy Xiaomi Watch S1 Active-van,ugyanezeket tudja,csak hetente/másfél hetente töltöm,plusz nem kap el a szívinfarktus ha véletlen odakoccintom valamihez.
Számítógép:
Nagyon szemezgettem egy M1 MB Airrel,de végig gondolva a használati szokásaimat,úgy döntöttem hogy feleslegesen sokat kéne fizetni érte.
A gépem 80%-ban szépen csendesen seedel vissza,a maradék 20%-ban meg egy keveset böngészek (legyen mit seedelni ),nagyon ritkán egy kis Office,néha egy kis egyéb webes böngészés.
Na erre felesleges egy 500e forintos MB,ezt a pici HP EliteDesk Mini is megcsinálja.
Tablet:
Tavaly volt egy rövid ideig egy 9. Generációs iPad,de túl sok ujjlenyomat nem lett rajta,alig volt használva.Szinte mindig mobilon netezek,filmezni meg a 60”-os LG-n szoktam.Egy Apple TV-n még mindig gondolkodok,de igazából az is a minek kategória.Android TV-s boxom hibátlanul üzemel,TV-m Airplay-es,HomeKit központnak meg nem kell,Google Home-ot használok arra meg van céleszköz (Google Nest Mini 2).
Szóval perpill csak egy i13P és egy Airpods Pro amikkel az Apple ökoszisztémában benne vagyok.
-
plejik
addikt
válasz DGery #275577 üzenetére
Hasonló nálam is januárba megvettem életem első iphone 13P készülékét, mondom ha nem jön be eladom, de ez már odáig fajult, hogy a gépemet Én is lecseréltem MP M1Pro ra, + AW7, meg most nagyon gondolkozom egy iPad Pro készüléken...
iPhone 14 Pro / MacBook Pro M1 pro 14" 2021 / PlayStation 5 Pro + PS Portal / LG CX3 OLED / RedMagic Nova /
-
DGery
aktív tag
válasz CharlieDrop #275575 üzenetére
Nem egyedi eset, engem is minden Apple eszközön kirak, de hamarosan orvosolva lesz
Viszont picit más, és ennek nem nyitok új hsz-t, de ha más minden Apple eszköz felmerült...
El kell ismernem, hogy az Almás ökoszisztéma tényleg szippant mint az állat
2,5 éve vettem egy használt 7-et mondván, hogy ha nem jön be, 1 hónap után eladom, és nem bukok rajta semmit. Ha beválik,akkor 1 hónap után eladom és veszek egy újat. Nah ezt a telót végül 1,5 évig használtam és jött a 12.
Közben jött egy AW 2 amit lecseréltem egy AW5-re, lett iPad is majd laptop csere miatt nem volt kérdés sem, és végül egy MBA M1 lett a kiválasztott
by DGery® c.o. ///// MacBook Air M1 / iPhone 12 128GB / iPhone SE 2020 / iPad 9 WiFi only 64GB / Apple Watch Series 5 / Xiaomi Mi Scooter 3 / HP EliteBook 850 G7 / Xbox Series S / Dreame D10s Pro / iKier K1 12W
-
Ármester
válasz FіkuszKukіsz #275571 üzenetére
Köszönöm! Bevallom őszintén nem is tudtam, hogy ezt meg lehet nézni az infóból
Egyébként független
-
CharlieDrop
veterán
válasz Luck Dragon #275565 üzenetére
Tegnap 3x is kilépett :S Imádtam.
Az a gáz, hogy MacOS-en is ezt csinálja.Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
Noxy
veterán
válasz vargalex #275573 üzenetére
Kolléga akkor korrigálja a hsz, ne baromságot említsen a vákumos leszedő, meg az aksi ragasztással kapcsolatban, mert mind a 2 dolgot használni kell, egy aksi cserénél.
Volt már rá példa, hogy a látszólag épp vagy karcos kijelző vagy hátlap, a leszedésnél elrepedt vagy eltört. Egy szevizes sem ismeri a telefon előéletét. Hányszor esett le, minek verték oda.
Sztm egy normális szervizben meg nem tapadókorongos törülközőt tartóval vagy tk gyerekjátékkal szedik le a kijelzőt.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
vargalex
félisten
A vákumos tappancs valóban igaz. Mondjuk simán leszedhető a filléres tapadókoronggal is, hiszen nem csak úgy nekiállnak a vákummal lehúzni a kijelzőt, hanem a ragasztását melegítéssel lazítják. Tehát nem kell azért ott akkora erőt kifejteni...
Az akku ragasztással kapcsolatban pedig szerintem a kolléga arra gondolt, hogy az eredeti hozzászólásban leírtak alapján úgy értelmezhető, hogy az akku a kijelzőhöz van ragasztva, pedig nem, az ugye éppen a túloldalán ragasztott...
De azért fura lenne, ha csak kijelzővel együtt vállalná valaki a cserét. Még repedt kijelzőnél érthető, hiszen az a repedés mentén valóban eltörhet, de karcolásnál...Alex
-
Noxy
veterán
válasz sherlock82 #275564 üzenetére
Lapoz balra az appkönyvtárig.
Megkeresd az app-t, hosszan rányomsz. Főképernyőhözadás.[ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
divan
őstag
válasz sherlock82 #275564 üzenetére
Pl megkeresed az Appkönyvtárban, és onnan indítod, vagy kihúzod az asztalra.
-
oliwire
őstag
válasz Luck Dragon #275565 üzenetére
-
nagyasanya
lelkes újonc
Egy gyors kérdés.
Mennyire nehéz egy iPhone SE 2020-ban az aksi és beszéd hangszóró csere?
Korábban XZ Premiumban cseréltem alkatrészt, az nem okozott gondot. -
-
sherlock82
senior tag
A korábban feltelepítettem otp bank alkalmazásom ikonját valahogy eltüntettem, megpróbáltam újra feltelepíteni, de nem engedi az appstore - bol hiszen már fent van egyszer. ezt a kis ikont hogyan tudom újra megjeleniteni a menüben ?
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
oliwire
őstag
Mostanában azt csinálja velem az i12-n a Safari, hogy a Prohardver lapcsaládból kijelentkeztet, pedig be van pipálva bejelentkezés előtt, hogy hagyjon belépve.
Most csak nálam ilyen? -
Noxy
veterán
válasz dvdbackuper #275558 üzenetére
Igen, vákumos tappancsal szedik le a kijelzőt meg a hátlapot. [link]
Az aksit meg ragasztják. [link]
Ez nem nettó baromság.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
dvdbackuper
őstag
válasz 7Heads Drago #275543 üzenetére
milyen vakuum es milyen akku van mivel osszeragasztva?
netto baromsag -
zojjektum
senior tag
válasz 7Heads Drago #275540 üzenetére
Persze, ha ez így működne, de mivel itt valami be volt ragadva (lásd lentebb) ez nem feltétlenül szorzódik egyenes arányban. De köszönöm a kioktatást Tanár úr, legközelebb ezt írom le és nem azt amit tapasztalok.
Kb a nyolcadik újraindításra egyszer csak megjelent az akkumulátornál, a “magas fényerő jobban meríti az akkumulátort” tip. Megmozgattam a fényerő csúszkát (egyébként soha nem használom fél felett) és úgy néz ki, talán megemberelte magát. -
kchris78
veterán
válasz Sys85 #275535 üzenetére
igazad van, de nem csak iCloud van hanem office365 / oneDrive is. Nagyon sokaknak van géphez munkához akármihez előfizetése (pl diák egyetemi alkalmazott stb), ahhoz jön 1TB, abba is mehetnek a képek. De hogy melyik csoport lehet többen azt ki tudja... Vagy tényleg alap 5GB és törölgetés ha kell..
-
herdsman12
őstag
3uTools-ba mostanában került be a "Crash Analysis" vagy csak vak vagyok/voltam? [kép]
-
veterán
válasz INGJOKE #275552 üzenetére
Az a Rejoy,ez másik cég.
Felröhögtem az i11 64GB árán.Eredeti ár (szerintük) 261,5k,ők 214-ért adják.
Alatta: “Mellékelt akkumulátor legalább 80%-os kapacitással”
Opció: “Szeretnék cserét teljesen új akkumulátorra (+21000 Ft)”
További opció: “Garancia meghosszabbítása 2 évre (+21300 Ft)”
Szóval ha akarsz egy 100%-os akkus (gondolom véletlen sem gyári akku), 2év bolti garis fene tudja hogyan felújított i11-et,akkor csengess ki 256,5k-t nekik.
Mediamarkt ár: 223k
A hülyének is megérné a Reborn-nál vásárolni. -
Ármester
Sziasztok!
Használt 13 Pro Maxot tervezek vásárolni. Előfizetéssel részletre vásárolt készülékről van szó. Ha együtt bemegyünk a Yettelhez és előttem kifizeti a maradék részletet érhet e később bármilyen meglepetés pl. tiltás?
Másik kérdésem, hogy ha már ott lesz a tulaj és kifizette a fanálló részletet, utánna lehetséges egyből függetleníteni a készüléket vagy csak a telefonhoz vett előfizetés lejárta után lehetséges? Szokott ennek valami költsége lenni? -
veterán
válasz freemail.hu #275547 üzenetére
Hatalmas reményeket ne fűzz az akciókhoz.
BF-en szokott általában 1-2 fajta akcióban lenni Emagon,ezek kb 2 perc után Elfogyott plecsnit kapnak.Gondolom hatalmas mennyiséget szánnak erre…
Mediamarkt szokta néha párezer forinttal leakciózni a telókat (nem az összeset,főleg nem a legújabbakat),de ez sem gyakori.
Általában egész éven át alig változik az Apple telefonok ára,nem szokták nagyon bevonni az akciókba,pláne nem a nagyobb mértékű leárazásokba,persze akad kivétel nagyritkán,de erre játszani nem nagyon érdemes.
13P/13PM meg kifutott széria,csak azok vannak még forgalomban amik raktáron megmaradtak még,tehát ezekre meg pláne nem várható később akció,mivel addigra nagy eséllyel el is fogynak.
Érdekes,hogy nyugatabbra előfordul elég szép akció.Cimborám tavaly németeknél MM-ben vette karácsony előtt a 13-at 130€-val olcsóbban.Nálunk ilyet még nem nagyon láttam. -
-
freemail.hu
csendes tag
Udv mindenkinek! Tud valaki valami akciót a jövőben? 13 , 13 pro, 13 pro maxot vennek! Vagy esetleg 11 128gb verzióban! Hivatalos forgalmazótól! Vagy varjak hat ha talan lesz vmi black fridaykor?
-
CharlieDrop
veterán
-
Topikgazda
válasz KubanitoS #275542 üzenetére
Én már az ősidők óta az vagyok (kitérésekkel persze, hogy anrdoidból is képben legyek).
Minél többminden kerül bele a szoftverbe, minél bonyolultabb lesz, annál bugosabban jön ki egy-egy főverzió. Szerencsére egészen hamar javítják. Mondjuk sázmomra semmi élhetetlen bug nem jött még elő. -
7Heads Drago
veterán
válasz Sys85 #275531 üzenetére
Amikor bontják a telot a kijelzőt ugye vákuummal szedik le és gondolom ez miatt. És mi van ha reped ez miatt az üveg. Az akku meg ugye össze van vele megint csak ragasztva.
Nekem ezt két Apple szervizes is mondta miután jeleztem hogy karcos a kijelző, de nekem megfelelne így fóliával.
(I11)
Akku csere lett volna meg hangszóró javítás vagy csere. A szervizre is adnak garit amit így nem vállalnak.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
KubanitoS
veterán
válasz Micsurin #275530 üzenetére
Én egy éve vagyok lassan iPhone felhasználó, de számomra megdöbbentő, hogy eddig szinte az összes frissítés először elrontott mindent (legfőképp gyorsabb merülés volt), majd x idő múlva lett kijavitva, hogy aztán kezdődjön az egész elölről egy újabb frissítéssel. Ilyesmi a Xiaomi korszakban volt, ezért is váltottam többek között, mert ott egy rossz frissítéssel használhatatlanná vált a telefon, de azért megdöbbentő, hogy itt is előfordul ilyesmi.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
Noxy
veterán
válasz Sys85 #275535 üzenetére
”minek fizessek,van otthon laptop/pc,azon elfér minden”.
Már akinek van.
Vannak (itt is) i13-i14 PM userek, akiknek semmi nincs, csak 5GB iClud. Többen vannak, mint akik másolnának kábelon. Majom, banán esete.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Gáben81
senior tag
Nekem pl. teljesen átalakította a szokásaimat az iPhone. Azelőtt nagy gépbúza(PC) voltam, imádtam és még gémerkedtem is. Aztán 2007 január óta váltottam Droidról. Minden megváltozott. Fokozatosan emeltem az iCloud csomagom, most maxon van, több, mint fél terra anyaggal, amihez bármikor hozzáférek. Azelőtt lelkesen gyűjtögettem gépre, sok-sok év alatt lett 200GB kép és videó, de ritkán néztem őket vagy használtam. Most viszont onnan is fenn van egy részük felhőben, sokszor előveszem és használom, szerkesztem vagy megosztom őket.
PC-t egy darabig használtam még, de mára teljesen leépítettem, egy évbe egyszer ha bekapcsolom. Mindent is a telefonon csinálok kényelmesen egy karosszékben .
Egy darabig még ment routerre rákötve egy mobilvinyó, amolyan nas-féleségnek, csak seedelni, de behányt a minap az is, és nem hiszem beruházok még egyszer.
Mindenre is elég a Szifon, igaz a Pro Max. -
veterán
válasz kchris78 #275532 üzenetére
Nagyon sok embert ismerek aki kábelezik a mai napig.
Telefonmárkától függetlenül.Az alap felhő mindenhol kicsi és nagyon sok olyan ember van aki nem hajlandó ilyemire áldozni még párszáz forintot sem,”minek fizessek,van otthon laptop/pc,azon elfér minden”.
”Főleg hogy nemsokára megjelenik Win11-ben az iCloud integráció!”
Ezzel csak annyi a bajom,sok ember azt sem tudja ez mit jelent.Sok ember se a telefonját,se a számítógépét sem ismeri rendesen.FB/Tiktok/Chrome/Safari/Insta/YT/Csevegő appok/Kamera app esetleg fotó “pimpelő” appok,pc-n meg Chrome/opera/windows intéző.
Nem véletlen hogy sokan egy csengőhangot sem tudnak felrakni a telefonjukra számítógépről,főleg szifonra.
Ezek az én személyes tapasztalataim.
Az hogy mi itt többségében jobban otthon vagyunk a digitális világban,sajnos attól még nem ez az általános.De szerintem zárjuk a témát,máshogy látjuk a dolgokat,ezzel nincs is baj,de ne offoljuk szét a topikot.
[ Szerkesztve ]
-
bbendre
őstag
Én vettem 15ezer forintért egy Pixel1-es telefont. Pár naponta feltöltőm a Google Photos-ba az ősszes fotó/videót eredeti méretben koráltlan mennyiségben. (Ameddig a telefon működik)
Kábelen másolom fel a file-okat a gépre és a NASra is. Nem használok másik Syncet. Nem tart sokáig 10Gb sem... Elindítom és ott hagyom. De valóban lehetne gyorsabb is...
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶ ̶&̶ ̶G̶o̶o̶g̶l̶e̶ ̶P̶i̶x̶e̶l̶ ̶9̶ ̶P̶r̶o̶
-
TheMarci
addikt
Tuti, hogy nagyon keves ember kabelezik, minden a iCloudban van, minek dugdossam a kabelt? Van azon kivul google drive, airdrop, stb. Egy ismerosom sem masolgat kabelen at, minden wifin megy.
Do You Dream?
-
kchris78
veterán
válasz Sys85 #275529 üzenetére
",a többség kábelezik ha telefonra/-ról másolgatás a cél,"
szerintem nem dugdossa a többség sehova a telefont. iCloudban ott van minden... backup is a képek is.. képeket meg leginkább telefonról szokták mutogatni egymásnak az emberek vagy megosztják közösségi oldalakon, vagy csevegőn keresztül. Ki másolja kábelen a cuccokat?? Főleg hogy nemsokára megjelenik Win11-ben az iCloud integráció![ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz 7Heads Drago #275528 üzenetére
Ez mekkora baromság!Mármint ez a dolog ha tényleg így van.
Mi köze van a 2-nek egymáshoz?
Ez kicsit olyan,mintha autoszervizben csak akkor lennének hajlandóak légszűrőt és olajat cserélni,ha karcmentes a motorháztető.Ha van egy pár kőfelverődés akkor már csak akkor cserélik,ha a motorháztetőt is.
Mi közük ahhoz,hogy a kijelző karcos ha hangszórócserére viszi be a tulaj a telót?
Egy 15-20e forintos javításból csinálnának 110-120e forintosat… -
Micsurin
nagyúr
Ötlet? Éjjel felment a 16.1 a 12minire azóta ha nincs kedve nem cseng ki hívás naplóban nyoma ilyenkor nincs a hívásnak de jön a Telekomos sms, hogy nem fogadott hívás. Egymás után 2x is…. Interjú utáni hívást skippelt így a telefon ma pl marha jó
Rollback 15.7-re? Mert így a gagyi Zte Blade korszakra emlékeztet és leginkább a falhoz tudnám…
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
veterán
Nagyon félreértesz.
1-Nekem nincs igényem a gyorsabb kábelre,édeskeveset másolok oda,vagy vissza,de ettől még tény,hogy biztos sokaknak lenne igénye rá,bőven több iphone user van a világon mint amennyien itt ebben a topikban vagyunk.
És visszatérnék megint arra,hogy 500-600e forint körül 2022-ben elvárható lenne egy 20éves szabványnál modernebb csati.Nem lenne muszáj használni,de legyen meg a lehetőség rá.
2-Egy szóval nem mondtam/írtam,hogy vállalhatatlan rossz igényeid vannak.Én csak annyit mondtam,hogy ne magadból indulj ki amikor felteszed a “minek gyorsabb usb” kérdést.
Neked nem kell,mert felszerelted magadat a saját igényeidnek megfelelő eszközökkel,ezek használatával neked nincs szükséged semmiféle kábeles kapcsolatra,de szerintem Te vagy a ritkább iPhone user.
Ha egy tetszőleges város utcáján végeznénk egy felmérést a járókelők közt,hogy ki használ NAS-t és kidugdossa gépre a telefonját,nagyobb összeget mernék rátenni,hogy a NAS-t használok lennének elenyésző számban,a többség kábelezik ha telefonra/-ról másolgatás a cél,de utóbbiak nagyrésze a NAS-ról azt sem tudná,hogy azt eszik,vagy isszák.
Ha úgy lenne én is NAS-t vennék,mert én sem szeretek vezetékezni,de ettől még tartom a véleményem a gyorsabb usb szükségességét illetően. -
Noxy
veterán
válasz Sys85 #275521 üzenetére
Vehetnék akár 1TB 14 PM is, de minek amikor a 128-s i12 elég. Az sem általános, hogy itt eddig valaki is egy szóval panaszkodott volna arról, hogy lassan másolja a több GB-s 4K-s videókat
kábelen PC-re. Hirtelen ez most itt probléma lett.
A NAS árát 6 évvel ezelőtti áron számold, amikor a HDD-k ára bányászbéka se.. alatt volt. Ja és 16% áfával, artisjus adó mentesen, 310ft-s euróval. De olcsóbbat is lehet venni.
3. iPhone-t mentem rá. A családban még +3 telo lóg rajt egy 4K, meg egy FHD TV-l együtt.
Ha meg úgy gondolod hogy vállalhatatlan, rossz igényeim vannak, akkor üljetek a PC mellet a gyors kábelra várva. A drótnélküliséghez még annyit, hogy az 5G-t meg csak úgy, díszítősornak rakták az iPhone-ba.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
agyhalal
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok mail címet Apple-höz AirPods támogatással kapcsolatban?
Az a gondom, hogy használtan vettem egy AirPods Pro-t, de annak ellenére, hogy már az én Apple ID-mhoz tartozik az eszköz, a Lokátorban nem jelenik meg,csak "Az AirPods beállítása nincs befejezve" és az "Eltérő AirPods" hibaüzenetek láthatóak.
Viszont ha törlöm Az eszköz elfelejtésénél, akkor már megjelenik a Lokátorban.Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
-
kchris78
veterán
válasz joey04 #275522 üzenetére
(sok szolgáltató követi azt az egyszerű árszámítást hogyha valami költsége X%-al nőtt akkor az árat is annyival növel, volt egy cikk amiben volt egy üzletember aki kiszálmolja hogy mi mennyibe kerül és aszerint növel.. korrekt. Mint ahogy kíváncsi vagyok a 430EUR-os ijedtség idején bekalkulált 450-el megszámolt árfolyamot KI korrigálja vissza így hogy most egy kicsit - ki tudja persze mennyi időre - visszakorrigált az árfolyam. Szerintem a különbözetet zsebrevágják mondván ki az a hülye aki árat csökkent jó lesz az még... ÍGY persze hogy nagyobb az infláció mint amúgy ténylegesen indokolt lenne.)
[ Szerkesztve ]
-
Jaded
őstag
válasz HoppMaster #275520 üzenetére
Hozz létre pl egy Youtube fókuszt. Itt le tudod tiltani az összes app értesítését (kivételt adhatsz hozzá vagy kontaktot) és hogy Youtube indítása esetén kapcsoljon be automatikusan.
Nekem a CODM így van megoldva, csak a feleségemtől kapok értesítést amíg játszokRenault Megane IV Limited
-
joey04
titán
válasz -Skylake- #275465 üzenetére
de most ezen minek fennakadni ?
mert az emberben gondolatot ébreszt, ez meg egy fórum.
btw yt ellen lehet védekezni a topikban leírt módokon, itt meg bár kedevelem az apple-t, az ios-t, az iphone-t, mégis igaz, hogy soha nem tettem az apple zsebébe pénzt ilyenek miatt, semelyik kiegészítő nem apple márkás. így is lehet tiltakozni, hogy máshova teszem a plusz kiadást, nem hozzájuk, mellette pedig hangoztatni kell a vélményt.
ja igen fodrászat. valóban le kell vágatni, nekem 1.5x árra ugrott, egyszerű: annyival ritkábban megyek. lebontva így nem lett drágább, tőlem nem lát több pénzt.
-
veterán
Hát azért egy 128GB-os szifonon is elfér sok videófelvétel 4K-ban.Jelenleg 84GB szabad helyem van,erre 4K60FPS-sel is elfér cirka 210percnyi videófelvétel,vagy 30FPS-sel közel 500perc.Na azt másold át usb 2.0 csatin!
Azért érzed a kommentedben az ellentmondást.
Nincs pénzed 250GB vagy nagyobb szifonra (128-ashoz képest a 256-os felára 50-60k),de van (volt) keret egy nasra.
Oké,az más miatt is jó döntés ha egyéb igényei is vannak az embernek (és van rá keret,vagy már korábban is megvolt a nas),de egy normálisabb dupla hdd-s NAS 60-80k-tól indul,plusz 40-50k között van darabja egy normális 4TB NAS vinyónak.Tehát minimum 140-150k újonnan az egész.
Na ilyenje szerintem a legtöbb iPhone (de érvényes bármelyik más márkára is) tulajnak nincs és nem is lesz.A nagyon nagy többségnek.
Tehát a gyorsabb usb-re igenis lenne igény és szükség.
Az hogy neked tökéletesen elég a lightning tempója mert mindent drót nélkül tudsz megoldani még nem általános és nem is elvárható minden usertől,tehát nem is érdemes a Te igényeidből kiindulni. -
Noxy
veterán
válasz markknight #275508 üzenetére
50 GB iCloudom van csak.(300ft/hó)
iPhone SE óta (32GB) viszont ott van a 2x4 TB NAS-m. Erről meg az szedi le akármilyen platformra, aki akarja.
Nekem nem telik 250 GB vagy nagyobb tárhelyű iPhone-ra. Aki meg 4K emleget, az ez alá ne nagyon menjen.
Ja és van pár db Apple 30 tűs–USB átalakító kábelem is eladó, ha érdekel.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
veterán
válasz HoppMaster #275513 üzenetére
Az eltűnő értesítés azért van,mert az adott appnál úgy lett beállítva (akár alapértelmezetten) az értesítési szalagcímek,hogy “Szalagcímstílus - Ideiglenes”
Ha állandóra van állítva,akkor kézzel kell a szalagcímértesítést eltüntetni,addig az a kijelzőn marad.Nem tudom lehet-e külön állítani azt hogy az értesítések bizonyos alkalmazások használatakor ne jelenjenek meg,de Parancsokkal biztosan létrehozható olyan,hogy az adott app indulásakor egy olyan fókuszmód is aktiválódjon amiben az értesítések le vannak tiltva.
-
sharp4
őstag
válasz tuzpenge #275514 üzenetére
Tudod a megszokás, amit korábban taglaltam, és nem voltam tőle túl népszerű. Nekem sincs vele bajom, viszont örülnék, ha más eszközök kábelét is tudnám használni.
Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5 Tesla Model 3 LR
-
tuzpenge
őstag
válasz Sys85 #275503 üzenetére
+1 (ilyenekre szoktam mondani hogy lovaskocsival is lehetne járni, ugyan oda elvisz mint bármilyen 4-8 éves autó, de azért na....mégsem lovaskocsival járunk mert eltelt már azóta sok sok évtized. Itt ugyan ez van. Eltelt több mint 20 év az usb 2.0 óta. Ennyi pénzért had várja már el a felhasználó hogy gyorsabban le tudja tölteni a videóit, bármit...Mondom ezt úgy hogy engem speciel nem zavar a lightning, sőt mechanikailag szerintem stabilabb mint az usb c.)
ˣ
-
HoppMaster
aktív tag
Létezik olyan beállítás, h pl navigálás közbe az értesítések ne jelenjenek meg, néha picit bosszantó pont akkor jön valami amikor olyan helyen járok ami teljesen új és a navira kell hagyatkoznom. Bár érdekes valamelyik értesítés 1mp és eltűnik valamit nekem kell manuálisan eltüntetni.
Meg pl YT közben is zavaró. -
dvdbackuper
őstag
eleg sok usb c konnektort csereltem mar kulonbozo eszkozokon, mert szet volt baszkodva a kozepe, a lightningnak nincs semmi, ami elcseszodhetne
xbox hdmi port is gyakori, h a kozepe meg van nyomva es eltorik, lehet cserelni -
zojjektum
senior tag
válasz ittakary #275501 üzenetére
B@ssz tényleg
Eddig meg voltam elégedve a készülékkel, mert 2 napot kibírt. Most talán 1 és még csak nem is használom úgy, ahogyan eddig. És most megint csak vissza tudok én is csatolni az android vonalra, mert egy stabil készülékre vágytam, de eddig sajnos nagyon felemás a kép. -
istnag
addikt
de minek kell 10 éve erőltetni ezt a hülye lightningot?
Money, money, money... -
markknight
veterán
Nem mindenki fizeti az iCloudot meg a többi szolgáltatást. Sőt van aki még mindig VLC-be tölti a 4K filmet, az azért nem hátrány ha gyorsan áttöltődik.
Csak az az idegesítő, hogy az embereknek eladták a sok-sok lightningos vackot, aztán most majd szépen átalakítózhatnak. A Maceken a mai napig röhögök az irodába mikor látom azt a szép dongle-t beledugva a gépe, hogy egy normális egeret vagy pendrive-ot megegyen
Slendri epöl. Miért nem egységesítenek? Amióta mindenki BT füleseket használ, teljesen mindegy milyen a csatlakozó, de minek kell 10 éve erőltetni ezt a hülye lightningot? Nem is értem.
[ Szerkesztve ]
-
IntelKiller7
veterán
-
nagyasanya
lelkes újonc
iPhone SE 2020, 16.1 és úgy merül mintha muszáj lenne!
Egy újra telepítés segíthet rajta?
Ez gyakran előfordul frissítéskor? -
veterán
Ha valaki mondjuk 4K-ban felvett videót akar gépre átrakni (nem Mac-re).Azért ott veszett lassú a 2.0,főleg ha nem egy 2perces “gyerek dögönyözi a macskát” típusú videóról van szó.
De mondom,nekem nincs hiányérzetem,csak szimplán jogosan elvárható lenne így 2022 körül,hogy ott legyen a lehetőség a gyorsabb adatátvitelre és ne legyen lekorlátozva egy 2001-es szabványra a user,főleg ilyen árcédula mellett.
Egy 3.1 elvárható lenne,pedig ez is már lassan 10éves lesz,vagy nagyon minimum egy 3.0,pedig ez meg már lassan 13 éves technológia.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- Samsung Galaxy Z Fold 4, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- iPhone 14 128GB Fekete Vodafone Használt/1 hónap gar./Akku 85%/
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest