- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Djuree #329083 üzenetére
Szia!
A személyes ajánlásom egy UGREEN CM667 BT 5.2 adapter.
Én is nemrég óta használok egy ilyet, mondjuk én TV-hez vettem, hogy a kedvenc vezetékes eszközeimet tudjam vele használni (mivel a mostani TV-ken sincs már jack) és utóbbiakban inkább hol iPhone, hol iPad-ről használom és tökéletes eszköznek gondolom.
Tud receiver és transmitter funkciót is, egyszerre iPad- és iPhone-hoz is tud csatlakozni.
Hetek óta megvan már és használom is, de töltőt messze nem kér még (akku szintjét látja telefon és táblagép is).Mióta megvan, az Airpods Pro kicsit távolabb helyezkedik el az asztalomon.
-
Tibee86
nagyúr
-
válasz
Djuree #318303 üzenetére
Fog működni hivatalos akksi cserénél is a max kapacitás kijelzés.
Áprilisban vettem egy jó állapotú, 78%-os i11-et, eladóval meg tudtam beszélni, hogy vigye be nekem CareCenterbe az akksi miatt és küldje el nekem végül.
CareCenter akksicsere számlával együtt küldte el nekem a telefont és 100%-os akksi állapotról indult, ami mostanra már 99%.
-
MasterMark
titán
válasz
Djuree #318310 üzenetére
Jó a HEIC, igen az az eredeti minőség.
Ezeket tedd fel windowsra akkor meg tudod nyitni:
HEIF-képbővítmények
HEVC-videobővítmények -
Sasi001
senior tag
válasz
Djuree #318310 üzenetére
Itt megtalálod ami a döntéshez szükséges.
https://www.adobe.com/hu/creativecloud/file-types/image/comparison/heic-vs-jpeg.html -
törölt tag
válasz
Djuree #318278 üzenetére
Elsőre nem jó válaszokat kaptál, utána már igen. Szóval ha éjjel töltöd, akkor pont jó az optimalizált töltés. Ilyenkor feltölti 80-ig, majd az éjszaka során ott tartja és csak a várható használat előtt pár órával fejezi be a 100-ra töltést. (akku diagramon lesz egy szünet jel is, hogy éjjel mikor "pihent")
-
válasz
Djuree #318278 üzenetére
Érdemes bekapcsolni. Az optimalizált töltés azt jelenti, hogy a felhasználási szokásaidat megtanulva, hajnalig csak 80%-ra tölti az akksit, és csak nem sokkal azelőtt, hogy levennéd a töltőről, akkor teszi bele a maradékot. Mivel én éjszaka töltőre teszem a telefont, én bekapcsolva hagyom.
A töltési limit más, az optimalizált töltés teljesen feltölti a telefont, csak a végén nem egyből éri el a 100%-ot. -
válasz
Djuree #318278 üzenetére
Ha mindig 100%-osan akarsz indulni, akkor ne kapcsold be!
Elvileg ha felismerhető szisztéma szerint töltöd (nem össze-vissza, amikor épp gondolod a nap folyamán), akkor kb 2 hét alatt tanulja meg, hogy várhatóan szerinte mikor lesz szükséged a teljes töltésre, mikor nem és ezek szerint szabályozza, hogy mikor 80-, mikor pedig 100%-ra töltsön.
De mivel nyílván nem képes teljes egészében megjósolni a rendszer, hogy mikor milyen töltöttségre lesz aznap szükséged, így ha minimális kételyed merülne fel az üzemidőt illetően, egyszerűen csak ne használd a funkciót!
Az akksi mindenképpen használódik, vannak gyárilag jobb és kevésbé jobb akksik, amennyi hasznod van az egészen, azt úgysem fogod megérezni évek múlva sem.
Ráadásul mondjuk 2-3 évente kevésbé téma “harminc valahány ezer” Ft-ért hivatalos akksicserére küldeni a telefont.
-
-
törölt tag
válasz
Djuree #317766 üzenetére
hangszóró, mikrofon, wifi ellenőrzése, kijelzőnél true tone
settings, general, about, network provider lock (no sim restriction)
Ha használt iPhone-t szeretne vásárolni
eladó helyesen végezze el:
Az iPhone vagy az iPad eladása, elajándékozása vagy becserélése előtti teendők
(10. pont!)jó pont, ha az eladó meg tudja mutatni az eredeti számlát, vállalja letiltás ellenit adás-vételiben, nem mesemondó hanem egyértelmű kommunikáció
-
DGery
aktív tag
válasz
Djuree #317766 üzenetére
Szia!
Vásárláskor szerintem érdemes eszerint az útmutató szerint megnézni a dolgokat.
Használt iPhone vásárlás - mire figyeljünk -
Micsurin
nagyúr
válasz
Djuree #317708 üzenetére
Érdekes Spigen nekem sose hullott szét telefonon, max besárgult az Ultra Hybrid se szinte csak pozitív tapasztalatom van velük.
Most annyi a bajom, hogy túl passzentos ami alapesetben jó de mikor kiszedegetném hétvégén este játék meg filmhez nem kellemes.… rendeltem kínai eredetinek hazudottat. Erre csak jó lesz, egy céges ebéd ára se volt.
-
Hatvan9
senior tag
válasz
Djuree #317689 üzenetére
90% körülire pályázz, 80% alatt már akkucsere szükséges, a nagyon közelinek pár hónapja van addig.
Na meg az állapota is hagyna némi kívánnivalót.
Egyébként víz alatt árnyékolt a térerő is, ha nem volt megbontva korábban akkor szerintem van esélye túlélni nyilván az eltelt idő is függvénye.Ha van lehetőség kihalászni pl.: ha 2-3m mély akkor egy kis búvárkodással szerintem érdemes felhozni. -
törölt tag
válasz
Djuree #317680 üzenetére
Vajon rögtön meghalt, vagy Find My-ban még látszik? Szoktam redditen sztorikat látni, hogy búvár felhozta és még működött.
100-ból ezt a listát nézd végig.
-
Noxy
veterán
válasz
Djuree #278938 üzenetére
[How to Use VLC Player to Share Files over Wi-Fi between iPhone and PC]
Google: vlc wifi sharing -
válasz
Djuree #278889 üzenetére
Nagyon régen használtam VLC-t, de mintha lett volna valami olyan funkciója, hogy vezeték nélkül is lehet rá hálózaton keresztül tartalmat feltölteni. Esetleg nézd meg, vagy hátha valaki kijavít. Sőt úgy emlékszem felhőn keresztül is tud.
szerk.: megnéztem, megvan a funkció, megosztva wifin keresztül a neve. Próbáld meg.
-
-
válasz
Djuree #278889 üzenetére
Sajnos közvetlen VLC alá kell bemásolni 3utools-szal (vagy az ellenzett iTunes-szal) a filmeket.
Sajnos pendriveról/memóriakártyáról a belső memóriába tudod csak felmásolni,azt a VLC nem fogja látni,de az mkv fájlokat külső felirattal csak a VLC (vagy más hasonló lejátszó) fogja vinni. -
Noxy
veterán
válasz
Djuree #275940 üzenetére
iOS verzió?
Húzza ujját balra a sorozatfelvételi módhoz.
Fotósorozat készítéséhez csúsztassa balra a kioldógombot, és tartsa ott, majd a leállításhoz engedje fel. (A Hangerő + - gomb szintén sorozat.)
Az iOS 14-es és újabb verzióiban a Hangerő növelése gombbal indíthatja el a fotósorozat készítését. Lépjen a Beállítások > Kamera menüpontba, és kapcsolja be a Fotósorozat készítése a Hangerő növelése gombbal funkciót. [link] -
markknight
veterán
válasz
Djuree #275589 üzenetére
Én csak az iCloudot ajánlom ha már van iPad meg iPhone.
A képszinkron kiváló, van windowsos kliens is, macen natív app. Én nem piszkálnám ezt a google photost. Én a 2 terrás csomagot fizetem, közösen használjuk feleségemmel a tárhelyet, teljesen jó. Lehetne belőle 1 terrás csomag, de sajna nincs az 500 gigába meg már nem férünk el.
-
válasz
Djuree #275597 üzenetére
Google fotókkal csak egy bajom van,de lehet ez csak az én tudatlanságom.
Ha a fotó szerepel a telefonon/icloudban és a google fotókban is (utóbbira is mentve),akkor az innen-onnan törlés elég hülyén van megoldva és nem találtam rá megoldást.
Ha telefonról/icloudból törlöm az adott fotót,akkor a google fotókban megmarad,de ha google fotókból törlöm,akkor mindenhonnan törli,viszont ha nem engedélyezem neki hogy az icloudba is belenyúljon akkor meg nem törli a google fotókból sem.
Nem egyszer szívtam meg ezzel.Googleban akartam helyet felszabadítani,erre az icloudból is törölte azokat amiket onnan meg nem akartam.
Droidnál ez nem így működött.
Ott csak onnan törölte ahonnan én akartam.Ha a telefonon meghagytam,de a google fotókból töröltem,akkor az úgy is volt és fordítva is,pedig be volt kapcsolva a mentés.
Már végigtúrtam minden opciót,de én nem találtam rá megoldást. -
MasterMark
titán
válasz
Djuree #257513 üzenetére
Mármint mit? Hogy megvágd a zenét? Ez mióta alapfunkció?
Egyébként 3utools-al tényleg pár perc alatt megvan. Nem értem mit kell ezen görcsölni ennyit.
Főleg hogy manapság amúgy is mindenkinek némítva van a telefonja, meg hívást is keveset kap. Tényleg olyan kardinális kérdés ez a csengőhang, hogy mindenki ezen rugózik?
-
pecccccccca
őstag
válasz
Djuree #257513 üzenetére
Nem csak 2022-ben. Az iphone-nál sosem lehetett “csak úgy” bármit is csinálni. A másik oldal szabadabb.
Mondjuk nekem az iphone-ban pont ez tetszik. Hogy “csak úgy” nem lehet bármit csinálni vele/rajta.
Nekem az Android túl liberális. Tedd azt, csináld azt ami neked tetszik. Pff. Rég rossz, ha mindenki azt tesz amit akar…
3uTools-al meg kb 1 perc a vágástól a telóra kerüléséig az új csengőhangod.
Azt teszel rá amit akarsz “csak nem két gomb nyomás hanem három.” -
válasz
Djuree #257411 üzenetére
Én próbálkoztam, röviden, nem lehet. Ha megveszel egy dalt mint zenét, attól még ha ugyanaz kell mint csengőhang akkor ugyanazt meg kell venni mint csengőhang. Az külön store. Ne kérdezd miért de ez van. Biztos mert akkor többször hallgatod
nem tudom. Ja és amit megvettél, nem ott kezdődik ahol te akarod. Ott kezdődik ahol kezdődik. Amit te akarsz sajnos csak manuális szerkesztéssel tudod és iTunes-szal felrakva. Esetleg iTunes helyett más progival, nem mélyedtem bele, de szerintem vannak az app store-ban csengőhang készítő appok.
-
törölt tag
válasz
Djuree #253326 üzenetére
Gmail címmel a Google miatt nem megy az Apple Mail appnál a push. Outlook és iCloud fiókkal működik. Tehát Gmail appot használd vagy irányítsd át a gmailes leveleid máshova vagy válts teljesen új címre, ha gyári app és push kombináció fontos.
Én is utálom 4-5 külön igazolvány minden dologra. -
burgatshow
Topikgazda
-
HoldfenyLuna
aktív tag
válasz
Djuree #253239 üzenetére
Olyan, hogy SIM kontaktok, itt ilyen nincs. Legalábbis nem a gyári kontaktok appban. Ha bemész oda ahova írták is, hogy Beállítások - Kontaktok - Fiókok, itt tudod importálni a Simen levő kontaktokat, illetve a Fiókok alatt tudod beállítani, hogy melyik fiók hoz tartozó kontakinfók jelenjenek meg. Pl Gmail, icloud, stb. Ha beállítod, hogy az alapértelmezett fiók a Gmail legyen, akkor az új kontaktok oda kerülnek, és csak oda, tehát iCloduba nem. Ha beállítod, hogy több fiókok kontakjait szeretnéd látni, akkor előfordul, hogy valamit duplán látsz, akkor az mindkét helyen van, de ezeket össze lehet kapcsolni. Én így elsőkörben a helyedben hagynék mindent gmailen, aztán ha maradsz ios alatt, akkor bármikor át tudod rakni. Van webes felület a kontaktokhoz, ott is láthatod, hogy mi van az icloduba. Ide lehet importálni névjegyeket pl. Ha amúgy beállítod, hogy icloud kontaktokat lásd csak, attól pl még a Gmail appba, ha írsz levelet, akkor eléred a gmail fiókban levő kontaktokat is levélíráshoz.
-
válasz
Djuree #252803 üzenetére
Mert ő valszeg nem szereti.
Én meg pont pártolom az üveget.
13 Pro-ra is ment az üveg ahogy lehúztam róla a fóliát,illetve papírt.
Én a Spigen üvegeket preferálom (igaz most Xpro üveg van,ezt találtam közeli boltban azonnal,de ez sem rossz.)
Van notchnál kivágott verzió és full cover fekete kerettel is. -
TheMarci
addikt
-
válasz
Djuree #252666 üzenetére
Ha az apple úgy folytatja a frissítéseket ahogy most csinálja,akkor még valószínűleg megkapja majd az ios 16-ot jövőre és a 17-et ‘23-ban.
Hogy érdemes-e venni?
Az több dologtól is függ.
Milyen állapotút találsz és milyen áron,plusz mennyi időre tervezel vele,na meg hogy mik az igényeid (értem ez alatt az akkut és a kamerát főként).
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Ingatlanos topic!
- Battlefield 6
- Milyen videókártyát?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Napokon belül megjelenik a Warhammer 40k: Rogue Trader
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest