- Nagyot mentek a Xiaomi tabletek 2024-ben
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Francia AI-t használ a világ egyik legnagyobb autógyártója
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
Lesz az, lesz az, csak nem ilyen rövid időn belül.
(Szakmámba vágó dologban is ma nagyot alkotott az EU. Oly felkészültség és határozottság van, hogy csak na, a döntések/tájékoztatások sem az utolsó pillanatban vannak. Ohh wait... Egy új rendszer került volna bevezetésre, mindenki rákészült, mindenki ráfeszült, IT fejlesztések megtörténtek, mert 02.12-e volt az indulás dátuma. Erre MOST, 2 nappal előtte az EU Bizottság kitalálta, hogy ja bocsi mégsem. Majd 10 hónap múlva....
)
-
Fél-OFF, hogy legyen egy kis mosolygás is.
!!!Minden nemű egyezés a valósággal a véletlen műve!!!
Egy nagy telkom cégnél történt, hogy Release Managert kerestek. Találtak megfelelő jelöltet, akivel végig is ment az első kör interjú. Emberünknek felvázolják, hogy miről szól a munka, az elhangzottakból kiderül, hogy a leghányásabb projekteken kéne dolgozni, amit el lehet képzelni a szakmában; végtelen stressz (konkrétan ez elődje is 13 kg hízás után idegi alapon mondott fel) lemegy a cég részéről a bemutató monológ, majd emberünk csak ennyit mond:- Azt hiszem, nem a megfelelő embert találták meg a pozícióra, egy idősebb hölgy sokkal alkalmasabb erre!
- Milyen idősebb hölgy?
- A jó kurv@ anyád!https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
MrSealRD
veterán
Szerintem első körben ki kellene találnia önmagát. Nagyon nehéz így okosat mondani. Van pár terület ami kizárva. Ez jó kezdés. De mire van nyitottság? Nekem ez nem volt egyértelmű. És a mostani szak is kicsit olyan "nem volt jobb jó lesz ez.." történtnek tűnik. Én éppen ezért dobnám be hogy ha megvan a terület amit szeret és tud olyan részt amit önállóan tud vinni akkor indíthatna egy vállalkozát. Apa besegít az elején a költségekbe.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Qtya123
őstag
válasz
grizlisandor #18260 üzenetére
Említette, de nem akar repülni.
Esetleg ha már repülés és reptér: Check in pultos, vagy valami hasonló munkakör?Továbbá azt is tisztázni kellene majd vele, hogy oké, hogy nem akar 8 órás irodait, de akkor nagy eséllyel valami olyanban fog dolgozni, ami 10-12 órás munka, hétvége/ünnepnap munkavégzés, vagy éjszakai munka is befigyel. Ezekkel vajon tisztában van-e. Fogja-e bírni az éjszakát, nem-e hisztizik, hogy karácsonykor dolgozik, stb.
Szerintem nagyjából marad az, amiben jelenleg tanul, de ahogy Vision írja, ott végig kell menni a létrán, hacsak nincs valahol protekció.
Feleségem fél rokonsága vendéglátásban dolgozik, tényleg sok vendéglátás-turizmus diplomás a recepción kezdi, aztán van aki ott ragad, van aki továbbmegy.Viszont iszonyat difik tudnak lenni szálloda és szálloda között elvégzendő feladatok tekintetében ugyanabban a pozícióban. Van ahol szó szerint kiküldik a recis csajt faleveleket söpörni az udvarra, meg ezer más dolgot csinálni, ami nem a munkaköre és rohangál egész nap, 2 ember munkáját csináltatják vele, van ahol meg ez kordában van tartva.
Mondjuk az, hogy a nettó fizud nem egyenesen aránylik a bruttódhoz, az ezen a területen kb alap.... Teljesen mindegy, hogy kis vendéglátóegység, vagy nagy szálloda. Max az lesz a különbség, hogy a kicsiben borítékba kapod, a nagyban meg mindenféle pótlék, ami emberi mértékre húzza fel az elég alacsony alapbéredet. Természetesen a pótlékok sokszor variálódnak (főleg tulajdonosi kör váltás esetén), néha kiszámíthatatlanok, néha ki sem tudod számolni, hogy adott hónapban miért ennyi, másikban miért annyi.
Nekem nem szimpi világ és általában igen nagy a fluktuáció is.[ Szerkesztve ]
-
TV diplomával megnyílik az út a hospitality irányba. Ilyen vézettséggel nyilván nem szobalány lesz, bár abba is bele kell kóstolni. A szállodaipar pont olyan, ahol végig kell járni a ranglétrát. Jellemzően recire ülnek be a végzettek, aztán ha agilis, akkor tovább tud lépni.
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
Aha... Elérhetőek lesznek a startup szerint, akkor egyből egyenlő azzal, hogy off a szakma. Mintha csak a Cruise cikkeit olvasnám. Hol is vannak most ők?
Nem azt mondom, hogy nem jön el ez az idő, de fogadjunk egy virtuális sörben, hogy 2028-ban ha visszatérünk itt erre a fórumra, akkor ugyanúgy sofőrhiány lesz Európában és sehol nem lesznek nemzetköziben az önvezető kamionok? (maximum terminálokon belüli áttárolást fognak végezni legjobb esetben is).
Emlékszem, kb 5 évvel ezelőtt is ugyanilyen magabiztossággal állították ezt sokan, ugyanígy. 3 év múlva még a mozdonyok nagy részén is lesz sofőr, nemhogy a teherszállításban. De mondom, majd visszatérünk rá és meghívsz egy virtuális sörre.
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
Valami rendezvényszervező jellegű meló? Az nem feltétlenül idénymunka , diploma is passzol, és még érdekes is lehet.
Vagy mondjuk ilyen belsőépítész-designer izé (nem jut eszembe a neve), aki segít a népnek faszán berendezni a lakást?"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
KubanitoS
veterán
Én azt tudnám tanácsolni, hogy lásson minél többet a világból. Az USA-beli út nagyon jónak tűnik, de írták ezt a tengeri hajózást is, én ezt is erőltetném, függetlenül a tengertől. Azért egy hatalmas hajó csak nem imbolyog annyira, hogy ne lehetne megszokni. Látna a világból valamit és megtanulná mi a kemény munka és a felelősség. Ebből azért sokat profitálhatna.
A suliban amúgy meg ott vannak a társai, a tanárok is feltehetően mesélik mit lehet kezdeni a diplomával, lehet cégek is mennek bemutatozni az iskolában stb... Azért csak van info arról is, hogy a társai közül ki hova akar menni a későbbiekben, egyáltalán milyen lehetőségek lesznek neki nyitottak. Ezt neki tudnia kellene azért és akkor valamilyen szinten lennie kellene valami iránynak.
Ami még eszembe juttott az írásod alapján, hogy az nem lehet, hogy azért nem tetszik neki semmi, mert te erőlteted, ő meg csak élni akarja a gondtalan egyetemista életet és nem hiányzik neki a folyamatos papolás a jól fizető állásokról, meg a "gondolj a jövődre" beszélgetésekre?
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
Apollyon
Korrektor
Ha nagyon akarnák, akkor néhány hónap alatt meg lehetne akár oldani, hogy senkinek ne kelljen többé manuálisan autót vezetni, a tech. már megvan hozzá közel tíz éve.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Egon
nagyúr
Jövőre érkezhetnek az önvezető kamionok - Világgazdaság
Aha, kurrrrva messze, még sokat is mondtam...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz
Qtya123 #18240 üzenetére
Vezetni vezet, de szerintem pl. a sales az nem neki való.
Talán majd a nyelvtudás segíthet, főleg ha felgyúrja magát spanyolból is C1-re, és/vagy bejön egy 3. nyelv."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Apollyon
Korrektor
Ha már vendéglátás külföldön: idegenvezető egy esetleg angolul beszélő országban. Jól lehet vele keresni, nem kell irodában ülni, lehet világot látni, és némi szaktudást is igényel.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Qtya123
őstag
Az tény. De még mérnök vs mérnök esetén is megvan ez. Mennyi olyan van, hogy egy BME-n végzett szerint minden másik intézményben végzett mérnök egy korlátolt véglény...
A példámat arra mondtam, hogy a korosztályomban (kétezres évek közepe környékén végzett gimisek) iszonyat nyomták a szülők a diplomára a gyerekeket, ennek eredménye sok kényszerdiploma lett, amivel végül teljesen más irányban dolgoztak felnőttként.
Lányodra visszatérve. Nehéz dolog. 8 órás iroda nem, reál beállítottság nem, számítógép bámulása nem, repülés, hajózás nem. Jogász, orvos, pénzügy, közgazdász kilőve.
Fenti csomaggal elég sok irány kilőve. Maradnak olyanok, mint rendőr (váltott műszakban), valami kreatív munka (dekoráció, akármi), fordítói munka (bár ide azért szerintem nagyon hamar betör az AI), területi képviselő, ingatlanos, stb... (de ha vezetni sem vezet akkor utóbbiak sem....). Vagy marad az, hogy elmegy vendéglátásba, turizmusba, ahogy jelenleg tanul is. De egyáltalán nem biztos, hogy ott diplomás munkakört fog végezni. Nagyon mást nem tudok tippelni.La_cc: én pl csak és kizárólag azért nem kamionozok, mert van a felségem. Reál diploma ide vagy oda, csináltam másodállásban, mikor havi 6 napot dolgoztam a főállásomban. Imádtam.
De cigány munka tud lenni ennek ellenére az tény.
[ Szerkesztve ]
-
la_cc
addikt
-
Egon
nagyúr
válasz
Qtya123 #18231 üzenetére
Ehhez csak annyit, hogy (mérnök diplomával is) meglehetősen hányok attól az ostoba, korlátolt "elitizmus"-tól, amit a mérnök szakosok tolnak, a "büfészakok"-ról (szerintük minden is büfészak, ami nem ELTE mérnöki szak).
De ez nem tartozik szorosan a tárgyhoz.
Btw azért annyiban árnyalnám a témát, hogy ha közepes jövedelemmel talál magának olyan szokmát, amit igazán szeret csinálni, és olyan munkahelyet, ahova egyáltalán nem teher bejárni, akkor én sokkalta elégedettebb leszek, mitha milliókat keresne, de cserében utálná a munkáját..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz
Because #18230 üzenetére
Erre mondják: ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna...
Ha nem tudsz konstruktívan hozzászólni, akkor minek?
Btw ebben a korban még nekem sem volt sok fogalmam arról, hogy mi leszek, és ahhoz képest nem (sem) panaszkodhatom, csaxólok...[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Because
őstag
válasz
Qtya123 #18231 üzenetére
Igazad van valóban nehéz ezt eldönteni fiatalon.
Még ha bántóan is hangzott amit írtam ez is egy lehetségese út. Nálunk is van egy végtelenül kedves kollegina, aki amíg anyós hivatalvezetőként nem talált neki pozíciót ímmel-ámmal dolgoztatott itt-ott. Több diplomát összeszedett addig, megtehette, szerencsére támogatták szülei ebben.
-
Qtya123
őstag
válasz
Because #18230 üzenetére
Egyébként ez a semmi nem érdekli dolog sokszor elég erősen rá van dobva a fiatalokra.
Én semmi felháborodást és értetlenséget nem érzek, mikor az van, hogy mondjuk egy 18 éves nem tudja, hogy merre tovább. Sőt... nálunk már 14 éves korban az általános iskola után ment a vegzálásunk, hogy na gyerekek, el kell dönteni merre mentek tovább, milyen szakközépbe, vagy gimiben milyen szakirányú osztályba. Aztán nyilván fogalmunk nem volt, 14 évesen aztán engem is pont húde érdekelt, hogy mi akarok lenni, mikor olyan kölyök gondolkodású voltam, hogy csak na, másrészt fele annyi szakma/munkakör létezéséről nem tudtam, mint később, amikor már érettebb fejjel gondolkodtam.Nem csoda, hogy ennyire hamar eldöntendőn megfelelő gondolkodás, megfelelő felvilágosítások nélkül fogalmuk nincs merre induljanak. Sőt. Annak idején nekünk az volt iszonyatosan sulykolva, hogy DIPLOMADIPLOMADIPLOMA, mert különben egy szégyellni való csöves majom leszel.
Most meg megy a kamillázás, hogy a fűtésszerelő, vagy a műkörmös lényegesen többet keres, mint sok himi-humi diplomával végzett tevékenység (tény, sok esetben nem napi 8 órával). Eleve sokan vannak, akik elvégeznek valami diplomát, hogy legyen meg az elvárás teljesítése, legyen neki is diplomája és utána beül valami olyan munkakörbe, amihez igazából nem is kell, és eldolgozgat és úgy ahogy megkapja nagyjából az átlagbért és elvegetál.
Persze az igaz, hogy a másik véglet sem jó, hogyha mindenre el tudja mondani, hogy mi nem akar lenni és felsorolnak neki 10.000 munkát, egyik sem oké....No offense Egon felé, de többek között pont a vendéglátás-turizmus diplomával rendelkezők közül sokan pontosan ebben a cipőben járnak és ennek esélyét szerintem ő is érzi, ezért teszi fel a kérdést.
A kérdésére válaszolni meg én sem tudok, szakmában pont a műkörmöst és a fodrászt mondtam volna, ismerek abban dolgozókat, lényegesen jobban keresnek, mint sok ilyen-olyan diploma. -
Egon
nagyúr
Egy kicsit rendhagyó poszt lesz az alábbi. Lányomnak keresek öteleteket a boldoguláshoz (bár lehet hogy túlaggódom a kérdést, illetve amúgy elég önjáró, szóval lehet hogy meg sem fogadná a tippeket).
A lényeg: nagyobbik gyermekem immár a 21. életévét fogja betölteni a napokban. 7 évesen kezdte a sulit, szóval most 2. éves a főiskolán (BGE-re jár, angol nyelvű turizmus-vendéglátás szakra). halvány segédfogalma sincs, hogy mi akar majd lenni ha "nagy lesz", csak azt tudja, hogy mi nem... Egyáltalán nem szeretne irodai munkát, azt mondja hogy nem bír 8 órát egy helyben ülni, és a számítógépet sem szeretné a fél életében nézni (nagyon nem kijelzőmániás). Gimibe járt középiskolába, töriből és angolból emelt szinten érettségizett, eléggé humán beállítottságú. Angolból megvan a C-je, mellette spanyolul tanul (célja, hogy az alapszak végére meglegyen a spanyol B2 az angol mellé). A matekot nagyon nem szereti, gyakorlatilag erős szempont volt nála a suliválasztásnál, hogy minél kevesebb legyen belőle (eredetileg nemzetközi tanulmányok szakra akart menni, de annak mindennél kevesebb értelmét láttuk, arról sikerült lebeszélni; opció volt még a kereskedelem és marketing). Jól megy neki a sui, végig csak pár négyese volt, most is 4.5 az átlaga.
A magam részéről azt gondolom, hogy nagyon durván anyagias világban élünk, ezért rettentően szeretném, ha a gyermekeimnek olyan szakmája lenne, ami viszonylag jól fizet. Ez persze akár lehet egy jó szakmunka is, de az ilyen fodrász-műkörmös-kozmetikus vonal sem igazán érdekli. Értelmiségi vonalon az a véleményem, hogy manapság, ha valaki nem akar IT-s vagy mérnök (esetleg orvos) lenni, akkor annak a legjobban jogász vagy közgazdász diplomával lehet boldogulni. Sajnos egyik opciót sem választotta a büdös kölyke...
Szóval, a végére a kérdés: szerintetek milyen viszonylag jól fizető területek vannak a fentiek tükrében, ahol érdemes lenne nézelődni? Gondoltam hogy megemlítem neki a stewardess-t mint lehetőséget, de mivel nem igazán szeret repülni, így ez is kiesett, én meg kifogytam az öteletekből...
Ami még érdekes lehet: a nyárom megy ki az USA-ba diákmunkára, egy hotelben fog dolgozni. Ez nyilván jó világlátásra és a nyelv gyakorlására, de nagyon nem szeretném, ha szobalányként tudna csak elhelyezkedni a végén...
Bocsi a hosszú posztért."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Egy életrajzba hogy csináljam az alábbi szitut?
Vagyok egy cégnél 3 éve. Január 1-től megvette egy másik cég. A beosztásom, feladataim nem változtak.
Írjam be a régi pozit, benne a feladatokkal és zárjam le dec.31-gyel, majd írjam be az új pozit és másoljak át mindent? Nem gáz így az ismétlés?
Vagy a régi cégnévhez csak a pozíciónak a nevét írjam be és az új cégnél írjam ki a feladatokat?
Köszi előre is! -
la_cc
addikt
válasz
grizlisandor #18223 üzenetére
Jobbulást! Ez ilyenkor "idegi" alapon is lehet, 1-1 hét már csak nem számít, kuráld ki magad.
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Rolling wireless vagy ARM cégekről van valakinek infója?
-
axioma
veterán
válasz
grizlisandor #18220 üzenetére
gratula!
-
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #18175 üzenetére
Sikerült megegyezni, remélem sikerül megragadni a cégnél tartósan vagy addig míg nem találok valami jobbat.
-
HoTDoG
tag
Ne általánosítsunk, pláne ne az IT-ban, ahol az outsourcing és a "tanácsadás" pont úgy működik, mint bármelyik építőipari szakma. Csak itt nem építkezésnek, hanem projektnek hívják, vagy ameddig a büdzsé tart, aztán jön a "levonulás". Nem ritka, hogy párhuzamosan pedig több cégnél is történik munkavégzés.
-
válasz
j0k3r! #18210 üzenetére
Azt nem sikerult megerteni itt egy par embernek (merthat olvasni ugye IT-skent mar nem kell tudni allitolag), hogy nem azt gondolom jonak, h gyuminap meg horgaszverseny (neutralisan allok ezekhez), hanem azt, hogy beleirjak a hirdetesbe. Jobb, ha ezt elore tudod, szerintem.
while (!sleep) sheep++;
-
bambano
titán
válasz
Qtya123 #18206 üzenetére
Egy kiló normális minőségű alma egy ezres. Három darab óriás túrórudi ma egy ezres alatt van, többet úgyse bírsz megenni.
Tehát heti egy ezresből kimagyarázták a havi soktízezres bónusz elmaradását...
Tutti üzlet.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Because
őstag
válasz
grizlisandor #18211 üzenetére
Valahogy hiányzik a kölcsönös tisztelet, egymás nélkül nem tudna létezni se a munkáltató se a munkavállaló.
Mi pl. egyelőre plusz szabadnapokat kaptunk, béremelésről nem volt még szó
#18212nyunyu: még mindig azt látom, hogy emberünk is járhat jól
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz
Because #18209 üzenetére
Ha ezek a fő fogyasztási cikkeik akkor mi a baj? Ha mondjuk mellette maszekba darálod a gyémánttárcsákat hát hogy a viharba ne érné meg.
Mármint Te fizeted zsebből a barkács nagykerárat, de a számla a cég nevére szól, ami elköltségeli, plusz visszaigényli az ÁFÁt?
Persze, hogy megéri a cégnek, hiszen nekik semmibe se került, de legalább az alkalmazott a saját költségén csökkenti a cég adóit
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
j0k3r!
senior tag
Szerintem valami olyasmi lehet a háttérben, hogy reflexszerűen negatív tapasztalatokat társítanak az emberek az ilyen leírásokhoz. Aminek az lehet alapja, hogy azért van jó pár KKV, ahol sz*r a fizetés, de legalább van babzsákfotel és még az ujjnyi tej, amit a kávédba raksz is ingyen van - szóval ilyesmi trükkökkel próbálják kompenzálni azt, hogy a piaci átlag alatt fizetnek 20-30%-kal. Csak egy tipp, lehet hogy többen megégették már magukat hasonlóval.
some men just wanna watch the world burn...
-
grizlisandor
veterán
válasz
Qtya123 #18204 üzenetére
Építőipari cég, ahol utoljára dolgoztam, dolgozók évek óta nem kaptak fizetésemelést, hanem kifehérítették a béreket és azt adták el béremelésként.
Most a nagy prémiumról, amivel a szellemi dolgozókat(többek között engem is) a végtelen óraszámért akarnak kifizetni még nagy csönd van. Eladják a dolgozóknak béremelésként azt, hogy italnagykerben nagykeráron vásárolhatnak egész évben meg állandó kedvezmény kártyát adnak barkácsáruházba. -
BE4GLE
aktív tag
+1
Szerintem is komikus. IT területen két három évente váltani kell a fizetések szinten tartása érdekében. Szóval ésszerűbb az ilyesmit olyanokkal csinálni, akikkel munkahely váltástól függetlenül is tartod a kapcsolatot. Alapvetően ez a különbség a munkahelyi cimborák és a barátok között. Az pedig nagy marha, aki az ilyen programok miatt marad a munkahelyén évtizedekig. A fizetése nevetségesen alacsony lesz a piaci átlaghoz képest.
Redmi Note 9 Pro
-
Qtya123
őstag
válasz
nyunyu #18205 üzenetére
Itt mondjuk azzal nem szűkölködtek. Rengeteget hoztak be. Ha délután 3-kor mentél le, simán tudtál még választani kb bármit (kivéve a banánt, valahogy arra volt rákattanva mindenki, leginkább azt ették). Sokszor másnapra is maradt még.
Meg sokszor hoztak ritkább gyümölcsöket is, volt pár fajta, amit ott ettem először.Az ilyen kiegészítő dolgaik mennyiségével/minőségével sosem volt baj. Azzal volt, hogy ezt akarták eladni béremelés+egyéb juttatások helyett a népnek, hogy ők mekkora egyedülálló királyok és tegye össze a kezét, aki ennek a cégnek dolgozhat.
(A régen/régóta ott dolgozók mondták, hogy még a korábbi District Manager idegében valóban kánaán volt, akkor a bónuszok brutálisak voltak, 2015-6 körül teljesen általános volt, hogy a fizetéseddel vetekedett a havi bónusz. Karácsonykor meg Tag Heuer óra osztogatás, többnapos küldöldi repülőutak csapatépítés gyanánt, minden. Csak jött az új ember, aztán a pénz megállt egy szint felett és nem csorgott le tovább, csak a kirakat a gyümikkel, meg a fagyikkal --miközben sorra dönti a saját nyereségi rekordjait).
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz
Qtya123 #18204 üzenetére
Sokéve, amikor a mostani projektem elődjén dolgoztam, ott is volt heti 2 gyümölcs nap.
Nyilván azok jártak jól, akik reggel 9-re jártak dolgozni, mert azok lelegelték az összes banánt, míg a később bejáróknak max alma, vagy még az se jutott.
Annak meg az alapnak kéne lennie, hogy adjanak egy normális fizetést, aztán majd ÉN eldöntöm, mire költöm el.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Qtya123
őstag
Hát látod. Ha kevés infót írnak a hirdetésben az a baj, ha sokat, az a baj....
Amúgy a fagyinapról meg mindenfélérő eszembe jut a korábbi cégem. Ugyan a hirdetésben nem írták le, de volt ott is minden. Fagyi napok, heti két nap fix gyümölcs nap, masszázs napok kéthetente, a tárgyalóba catering szervezve. Halloween, lufik, stb....
Elsőre ámultam is, hú itt mennyi ilyen "kényeztetés" van, csak ahogy telt az idő és kikristályosodott mi a helyzet, akkor jöttem rá, hogy itt bizony kimaxolták a cirkuszt a népnek dolgot.
Ezeket tolták, az összes branch meetingen ezzel fényezték magukat, meg jelentették be az újabb dolgokat (túrórudi nap, stb...), csak épp ennyi volt és más semmi. Béremelést nem nagyon akartak adni senkinek, olyan hogy évente béremelkedés, mert infláció van, hallani sem akartak róla. Mikor jobban beleszoktam a helybe és megnyíltak a kollégák, mondták, hogy a rekord az volt, hogy 4.5 évig nem kaptak béremelést...
Branch meetingeken minden ilyen felvetett kérdésre jött a sablon válasz, hogy nem, mert itt van bónusz és az mindent fedez bőven, meg amúgy nincs is USA approval, és ez, hogy havonta van bónusz egyedülálló, bla bla bla.Cafeteria nem volt, munkába járás támogatás nem volt, HO csak HAVI 2 nap volt. Amivel jelentkezéskor megetették az embert és igent mondtam az az, hogy ezek helyett havi bónusz van, aminek összegében idézem "nem pár tízezer forintban kell gondolkodni". És hogy az a politikájuk, hogy ez bőven jobb anyagilag, mint a cafeteria, meg a munkábajárás, mert ezt bármire lehet költeni.
Na hát szépen kiderült, hogy a bónusz az olyan, hogy egyszer-egyszer adnak egy-egy normálisabbat, hogy ne ugasson a nép, de a legtöbb hónapban bizony pár tízezer forint az... (amúgy adott csapaton belül +-10-20e Ft difi volt az egyes munkavállalók között, tehát kb mindenki egyformán kapott) Amiből sokan, akik messzebbről jártak, rendesen mínuszosak voltak, mert több volt a havi üzemanyaguk, mint a bónusz (ami ugye úgy volt előadva, hogy mindent is fedez).
Aztán, ha valaki mégis sírt, azt ezzel próbálták lemosni, hogy nem hát itt béremelés azért van ritkán, mert hát a bónusz, meg amúgy is mennyi mindent kapunk még, és jöttek a gyümifagyimaszi napokkal....Érdekes módon az ilyen 25-30 közötti lánykák nagyon élték ezt, lehetett fancyn pózolni a fagyiskocsi előtt, a halloweeni ruhákban, a gyümikkel, a tárgyalóban a fancy kajákkal. Őket nem nagyon zavarta, hogy hülyére vannak véve ezzel a kirakattal. Lubickoltan a fotókban meg a dresscode által elhitetett hú de nagyon komoly munkavállalók vagyunk dologgal. Ez a dresscode amúgy döbbenet néhány emberből mit hozott ki.... Néhány hülye kb azt hitte magáról, hogy azért mert ingben, szövetnadrágban járunk dolgozni (ügyfélkapcsolat kb zéró, gyakorlatilag egymásnak öltöztünk ki), akkor mi vagyunk a Gordon Gekko. Elkezdtek lenézni kb minden más munkavállalót, aki a konkurenciáknál dolgozott és nem dresscode-ban jártak... Legkeményebb az a hülye volt, aki mikor megtudta, hogy távozom, azzal jött, hogy jaaa? Ott nincs is dresscode? Ennyi erővel egy trafikban is dolgozhatnál... Édes Istenem.... Hihetetlen néhány emberből mit hozott ki egy ing+nadrág.
Én azért úgy 6-7 hónap után az asztalra csaptam, a közvetlen manageremmel és a felettesével leültem, hogy tisztázzunk pár dolgot, mert meg vagyok vezetve barátaim... Hogy is van ez a ne pár tízezerben gondolkodjak? Nem ezt ígértétek, nem ezzel kalkuláltam, hallom, hogy itt globál béremelés szökőévente sincs, hogy van ez kérem?
Kettő nap múlva jött a telefon a manageremtől, hogy rádobnak a pénzemre (a korábbiakban minden ilyen apró próbálkozására a népeknek és nekem is az volt a duma, hogy USA-tól nincs approval, ők nem engedik, meg hosszú folyamat).Hiába pakoltak rá, engem elvesztettek, megingott a bizalmam a többszöri pofán hazudástól, mismásolástól, úgyhogy 1 év után leléptem másik céghez. Ott nincs önfényezés meg gyümimasziüccsirudi, hanem éves béremelés, meg többféle jó összegű juttatás is, több HO és sokkal-sokkal kevesebb önfényezés és kirakat a cég részéről.
Bocs, hosszú lett...
[ Szerkesztve ]
-
dkaro
őstag
Pedig szerintem ez pont jó leírás, mert konkrétumokat tartalmaz és ad egy elképzelést milyen a kultúra munkán kívül. Ez nem azt jelenti, hogy ezeken kötelező részt venni, hanem ad egy lehetőséget. Nálunk a családosok közül sokan részt szoktak venni azokon a programokon, ahol a gyerekek jól tudnak szórakozni és az egyéb eseményekre is tud menni az aki akar. Sose értem ezen miért kell felháborodni, vagy megrökönyödni.
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- Akai MPC Key 61 Zenei munkaállomás - Fekete ( Este teszek fel saját képet!)
- LGA1700, AM5 ... processzor foglalat JAVÍTÁS, CSERE
- Dell E7450 i7-5600 és Dell E7470 i7-6600 működő alkatrészek.
- AM4 Rysen Görbe LETÖRT LÁB, Processzor láb avítás
- Philips Fidelio L2 nyitott, vezetékes fejhallgató újszerű állapotban
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest