- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Shyciii
veterán
válasz
jozsi252 #288002 üzenetére
Sajnos ez egy kicsit labilis téma. Nekem egy extra mágneses ESR van, de még erről is képes leesni a kisebb 13 Pro. Persze ekkor már igen szar úton mentem, egész pontosan sok fél tenyérnyi lyuk volt az úton, ami mondjuk sok helyre jellemző. Persze az se mindegy, hogy milyen autó milyen futóművel, mert pl nálam az Alfa 147-es eredeti kemény futóművel megint nem segíti a tapadást...Jah és tok nélkül próbáltam a tapadást, tehát a tok sem csorbította. Szal puhább futúművel nem túl gyakori rázkódó útakon lehet akár stabil is.
-
Krethx
aktív tag
-
-
-
válasz
jozsi252 #250012 üzenetére
Telekom.hu -n lépj be, válaszd ki a telefont és nézd meg hogy mit ír ki / engedi-e ha az "új hűséget vállalok meglévő mobil-előfizetésemre" opciót választod.
Amúgy én listaáron nem vennék a Telekomtól. Akkor inkább a Telenortól feltöltőkártyás csomagban, és a vásárlás után rögtön függetlenítést kérnék. 128gb pro max 440k így. 256gb 480k
-
válasz
jozsi252 #249090 üzenetére
Nyilván, ha sima tokban van, akkor a telefoban lévő mágnesek nem tudják olyan jól fogni a kiegészítőt, mintha még a tokban is lenne mágnes. Egyébkét pont ez az átlátszó Apple tok kemény műanyag, úgy csúszik, hogy "hajjajjjajajaj", míg a Spigen legalább gumisabb szilikon tok, annak jóval jobb a fogása.
-
pergabb
senior tag
válasz
jozsi252 #249088 üzenetére
csak ma rendelted elő?
Már mint event utáni napon már le lehetett adni az "érdeklődést" ami egyenlő az előrendeléssel, mondták is, hogy várjam meg a mailt, hiába látom előrendelhető, akkor már ne nyomjak rá, mert beérkezési sorrendben történik, így hátulra sorolna megint a rendszer. 15.-én 11-kor toltam is az érdeklődésre, így hamarabb kapok mailt és kapom meg a készüléket mint, ha ma 2 után rendeltem volna elő.
Apple tokban van mágnes, másikban nincs, ennyi a különbség. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
jozsi252 #248232 üzenetére
Sajnos a teljes dolgokról a legtöbb ezzel foglakozó cikk nem ír, nem tudom miért, de sokszor még az elismertebb oldalak is leírnak hibás információkat.
A szifon.com oldalon van egy 2016-os GYIK leírás ami az iPhone-ok akkutöltésével foglakozik, és ebben a cikkben már van hiba...Például a Li akkunál nincs csepptöltés, az a régi ólom-savas akkukból maradt meg sok embernél. A Li akku ahogy telítődik elektromos töltésekkel úgy egyre kisebb áramot tud magába szívni, ezért 80-90%-os töltöttség környékén alakpból is csökken a töltőárama, ezt elektronikával még jobban lehet optimalizálni.
Az akku kapacitást nem csak a töltések száma(ez ugye a töltési ciklus) határozza meg, befolyásolja az akkut érő terhelés is, pl. körmyezeti hőmérséklet, vagy pl. használat, minél nagyobb teljesítmék kér az alaplap, a terhelőáram vele együtt nő, ezzel együtt pedig a kisütési áram is nő...Gondolom te nem játszol telefonon teljesítmény igényes játékokkal,nem nézel rajta streamelt videókat...
Én időnként játszok, online tv-zek... néha videót rögzítek 1080p60-nal... amik több áramot igényelnek , a több áram nagyobb terhelés, a nagyobb terhelés minimálisan kisebb akku kapacitást eredményez.
Ezt a képet, a fent leírtak szemléltetésére hagyom itt:
Igaz, nem iPhone akku kisütési grafikon, de jól szemlélteti a terhelés és kapacitás közötti kapcsolatot. Ez egy 2000mAh-s Li-Polymer akku kisütési diagramja. A 1C érték az akku kapacitás értékének megfelelő terhelő áram, azaz egy iPhone 11 esetében ez elméletileg 3110mAh, tehát 1C érték az 3,1A kisütési áramerősség. A képen az 1C kisütési árammal az akku kapacitás kb.1900mAh... viszont 2szer nagyobb terhelésen már csak 1800mAh. Tehát a töltésen kívül a használat módja is befolyásolja a kapacitást.
Aki csak alap dolgokra használja a telefont, annak nem kevésbé használódik el az akkuja, mivel nem éri akkora terhelés az akkut.Mellesleg van Optimalizált töltés funkció, ami az akkuöregedést hivatott lassítani.
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
jozsi252 #248238 üzenetére
Mert nem csokkenti.
Es senki nem beszelt 100-on tartasrol, csak te. Nem lesz orokke 100% mert az akksiban a kemiai folyamatok determinaljak, hogy elobb-utobb csokkenni fog, amit az altalam korabban leirt kulso tenyezok es akku sajatossaga is befolyasol. Nem az, hogy milyen gyorsab toltod.
Mellesleg a 2,5 eves XR-em 93%-os pedig ott es ugy toltom, ahol tudom mert nekem szuksegem van ra. De azt is hozzatennem, hogy a telefon altal kiirt akku kondicio szazalek egy megkozelito, sacc-per-kabe ertek, a valosagot nagyon lazan kezeli, messzmeno kovetkeztetest levonni belole felrevezeto lehet. Ugy is mondhatnam, hogy kar volt az Apple reszerol egyaltalan bevezetni, mert igy jo taptalajt adott a szazalek huszaroknak, csak hat ugye a botrany…
Szoval hidd el, nem a toltes sebessege a meghatarozo az akku eletere.
De persze, ha ettol jobban erzed magad, akkor csinald ugy ahogy eddig csinaltad.
-
herdsman12
őstag
válasz
Lehet még fokozni...
Ha 40-80% között tartod folyamatosan és rendszeresen kalibrálod, akkor örök élet...
Nem is értem, Almáék miért titkolják az ilyen infókat. [link] [link] [link] -
Veron
addikt
válasz
jozsi252 #248234 üzenetére
úgy látszik szürke zóna ez, mert itt sincs konszenzus. főleg a 100%-on tartás esetleges negatív hatásaiban.
én minden éjjel qi töltőre fogom tenni, a kérdés csak az adapter leadott teljesítménye.apple.com ezt írja btw: "Pptimized Battery Charging ... improve its lifespan by reducing the time your iPhone spends fully charged. "
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
A soha nem toltom 100-ra annyiban santit az elettartam tekinteteben, hogy a toltesi ciklus szamlalot ugyanugy noveli. Hovatovabb a toltes modja onmagaban nem befolyasolja az elettartamot, ellenben a ciklus szamossag, a kornyezeti homerseklet es a hasznalat modja peldaul igen.
Mindenesetre: a toltes modja nem befolyasolja az akku elettartamat, mivel a toltes mindenkeppen atmegy a toltesvezerlo elektronikan (legyen vezetekes vagy mentes), az meg ugy sem enged mast, mint amit a gyarto (Apple) nem tervezett bele. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
jozsi252 #248228 üzenetére
Ha kártékony lenne az akkura a gyorstöltéy, akkor nem tudná a készülék... Nekem kezdetektől fogva gyorstöltő van használatban(Huawei SuperCharger) az iPhone11-hez... 1év után 95%-os az akku kapacitás úgy, hogy van olyan hét, mikor naponta vagy 1.5-2 naponta töltöm... viszonylag intenzíven használom... Van hogy este felteszem, 1.5óra alatt feltölt és reggel veszem csak le, szinte mindig... ennyit a gyorstöltők akkura ható kártékonyságáról...
-
-
bnorci71
addikt
válasz
jozsi252 #222166 üzenetére
Viber nálam is gyereknél is szarakszik
https://translate.google.com/translate?hl=hu&sl=en&u=https://downdetector.co.uk/status/viber/news/323894-problems-at-viber/&prev=search&pto=aue -
-
tothjozsi96
addikt
válasz
jozsi252 #217137 üzenetére
Nekem fekete színben van!
Szerintem érdemes visszavinni, ha van másik tokod.
Hát ha pár hete (3-4) van meg, akkor szerintem kérdés nélkül ki kell hogy cseréljék mert az mi más lenne, anyag hiba. Szerintem.De ki tudja, lehet visszadobják hogy nem cserélik.
Ha kilazul a szilikon vagy nem olyan feszes biztos bemegy alá a kosz.
-
Mr.Grincs
veterán
válasz
jozsi252 #215721 üzenetére
Vennék rá tokot mindenképpen. Nekem is elég volt a sötét színekből ezért gondoltam a fehérre vagy az aranyra. Átlátszó szilikon tok kezdetnek aztán valami UV sárga színű szilikon tok. Vagy pepe the frog-os tok, amilyen most van a 7-esemen. Bőr tokot nem szeretnék. A kemény tokok meg össze karcolják a keretet.
Igazából az acél keret arany színe brutálisan jól el lett találva. Csak a hátlapi üveg része nem éppen az esetem. De elfogadható még. Vagyis szerintem az XS-gold még mindig jobban sikerült mint pl az iPhone 8 gold.
-
jozsi252
veterán
válasz
jozsi252 #215482 üzenetére
Közben segített is. Annyi a különbség hogy az XD a széleken jobban zár. Keresgéltem itthon hogy hol a legolcsóbb az XD CP+ Max üveg, de igazából kevés helyen lehet kapni, ahol meg lehet ott a fenti helyen a legolcsóbb (edigital 7k).
Van esetleg olyan bolt itthon vagy magánszemély akinél olcsóbban lehet hozzájutni? Az a baj hogy 1 hónapot nem akarok rá várni amíg megjön Aliról. Megrendelem most, aztán jó lesz tartaléknak legfeljebb. -
válasz
jozsi252 #192033 üzenetére
Már megrendeltem, de amennyiben tényleg ilyen gázos lesz akkor úgyis jön majd a bőr tok is. Ma fog megjönni a Max és féltem nagyon előre, de nem tudom miért..
Az X-et sosem féltettem, pedig majdnem ennyi volt az is. Arra tokot sem vettem csak üvegfólia volt elől hátul rá vagy Skin. Esni egyszer esett, akkor is csak kis helyen lett baja, de karc nem is volt a telefonon.
Azóta lecseréltem már egy Silverre amit váltani fog a Max, de ez is ugyan úgy csak üvegfóliázva volt msost van egy hete tokban.
Lehet majd elmúlik, ha használom pár napja..
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest