- One mobilszolgáltatások
- iGO Primo
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen GPS-t vegyek?
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Megfelelő szalagkábellel és inverterrel próbáltad ki?
Szintén Intel GPU-s R52 egy T42-ből származó SXGA+-os IPS kijelzőt simán kezel a T42 szalagkábelével és a saját inverterével. Saját, friss tapasztalat.
Az R52 és a T43 között kb. egy Firewire vezérlő a különbség (meg a burkolati elemek), még ugyanaz a no-whitelist BIOS is való hozzájuk.
-
Tubi2
senior tag
Integrált VGA-s T43-ba nem fog belemenni az 1400x1050-es kijelző? Úgy látom, nem...
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #86789 üzenetére
Na, részeredmény: tegnap elindítottam a PM-ben azt az akksi resetet. Feltöltötte 100%-ra, majd magától (töltő kihúzása nélkül) elkezdte meríteni. Úgy hagytam éjszakára. Párom gondos gazda szerepbe helyezkedve éjjel amikor felkelt, lecsukta a gép fedelét (
), így sajnos megszakadt a folyamat, mert elkezdte megint tölteni mielőtt lemerült volna 0-ra. Persze nem hibáztatom, csak jót akart a lelkem, azt hittem véletlenül hagytam úgy. De, ami a lényeg, hogy reggel megnéztem az Everest-tel és érdekes módon az akksi elhasználódás 53%-ról lecsökkent 35%-ra és a néveleges kapacitás is jócskán megemelkedett
Úgyhogy úgy néz ki, tényleg csak az elektronika bolondult meg. Sajnos a %-os hátralévő jelzés még mindig 2 óra körül van fullra töltve, tehát az nem javult meg. Ez csak azért rossz hír, mert így hiába fogja tudni az akksi a gyárihoz közeli értéket, nem lesz jó, mert nem fogom tudni, hogy mennyi van az akksiba, mikor kell töltőre tenni, hogy ne legyen adatvesztésem a hirtelen kikapcsolás és lemerülés miatt.
Úgyhogy hiába jó az akksi, ha az elektronika visszajelzője hibás adatokat küld, ugyanúgy cserélnem kell benne a telepet, mintha maguk a cellás lennének elhasználódva.
Na mindegy, azért folytatom a dolgot. Illetve előről kezdem
-
Tim82
félisten
válasz
ufocsalad #86792 üzenetére
Örülök, hogy lassan több mint hat éves hozzászólásom megnyugtat, de azért nem szokott "csak úgy", minden változás nélkül ilyen hibaüzenettel indítani a BIOS.
Mindenesetre létezik a T43-hoz olyan BIOS, amiben ez már ki van iktatva és azt hiszem, az utolsó gyári BIOS-ban is kikapcsolható, hogy feldobja ezt a hibaüzenetet.
-
SNor
tag
Azon elmélkedtem, hogy anno volt ugye az active protection program, ami figyelte a gyorsulást, és az alapján parkoltatta a hdd-t. Ezt vajon egy giroszkóppal mérte? És ha igen, ilyen van még beépítve? És ha ez is igen, akkor ennek az adatát le lehet valahogy kérni? A gondolatsorom okozata az lenne, hogy TP-n is lehessen tesztelni böngészőben képernyő orientációt.
Valaki, valami ötlet?
Szerk: Ahogy látom, nem lehetetlen.
-
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #86778 üzenetére
Basszus, igaza lehet a GP-s embernek!
Azt mondta, hogy kapcsoljak ki minden win hülyeséget, ne foglalkozzak a riasztásokkal ha visít az alacsony töltöttség miatt, használjam csak nyugodtan tovább, mert szépen működni fog, hiába írja ki, hogy 7, meg 6%.
És így lett. Gyakorlatilag fél órája azt mutatja a win és a LB is, hogy 7%-on vagyok és 6-8perc van hátra. Én meg vígan netezek fél órája ezzel a riasztással
Akkor tényleg lehet, hogy kutya baja az akksinak és csak el van kalibrálódva?
-
donjohnson
addikt
-
R.Woodoo
tag
Sziasztok Urak! Nem találtam a problémámra hozzászólást ezért hozzátok fordulok. Egy Thinkpad X230-ba szeretnék msata ssd-t, de sehol nem találom a pontos méretet, milyen való ebbe a gépbe? Segítségeteket előre is köszönöm!
-
-
hito
nagyúr
válasz
azbest #86771 üzenetére
Jartam a GP Batteries-ben ma es azt mondtak, hogy boven lehet a rossz kalibracio es a rendszer teves visszajelzese a dolog, ugyhogy kapcsoljam ki a winen belul az alacsony toltottsegi szint eseten eletbe lepo kikapcsolast es hibernalast, majd tobbszor meristem 0-ra es toltsem fel fullra.
Ez valoban segithet? Letezhet, hogy nem is ment gallyra az akksi, csak hulyeseget mutat az Everest is? Egyeb kalibracios megoldasok leteznek?
-
Tikakukac
titán
Hirtelen milyen sok bios lockos thinkpad lett az aprón
-
hito
nagyúr
Egyébként elképesztő, hogy egy kicsit több, mint egy éves gépben az akkumulátor elhasználódás mértéke 53%
Az előző tulaj elmondása alapján nagyon keveset ment a gép, huzamosabb ideig sosem használta töltőről, úgy működött, ahogy az akksinak jó elvileg.
Szégyen, hogy manapság ilyen akksik kerülnek felsőkategóriás gépekbe. És persze akksira 1év gari
-
hito
nagyúr
Teljesen elfelejtettem, hogy egyszer már beszéltünk erről
Ha tényleg lenne bele HSDPA modul, akkor a 2.5-es helyre kapna egy 250-es vagy nagyobb SSD-t a 2.5-es helyre és az M.2 slotba meg mehetne egy mobilnet modem. Már csak annyi a bibi, hogy sim kártyafoglalat sincs benne
Gondolom ezt már tényleg nem lehet megoldani...illetve akkor bekábelezve sincs.
-
hito
nagyúr
Ebbe az M.2 slotba milyen modulok tehetők? 3/4G modem érdekes lenne. Tud onnan bootolni a rendszer? Komfortos lenne még oda egy 128-as a rendszernek és egy terrás HDD pedig a 2.5-es helyre tárhelynek.
Erre esetleg valaki?
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #86746 üzenetére
Ez viszont már a te problémádra való chip. Egy újat beforrasztani lehet egyszerűbb, mint resetelni azt, ami védett. Főleg ha nincs gari. Ha lenne, az úgy necc...
-
RoboGuru
tag
válasz
Sweet Lou 6 #86735 üzenetére
Nem gondolom hogy az elődökhöz képest nagyban változott a védelem. Meg kell keresni az Atmel IC-t az SDA SCL kivezetéseit és reszetelni!
-
csubuka
addikt
válasz
havri1 #86752 üzenetére
Szia!
Nekem a kisebb i5 2540 van. Amde pasztazni lehet hogy kene mar, de nem olyan veszes meg. 420 teljes napot ment a gep, gondolom par fokot nyernek.
Amde az uj BIOS-al nekem is hasonlo a homerseklet, nem 42 fok, folyamatosan 3000 rpm ventivel, mint gyarilag volt. Lehet hogy a homerseklet cel ugyanaz a ket proci eseten, olyan 2100-2500at porog az 50 fok koruli bongeszgetos ertekhez.
-
azbest
félisten
válasz
magyarzoltan #86749 üzenetére
akkor a vlc video output részét ellenőrizd, hogy nincs-e elállítva. Meg persze remélem a stabil verziót használod és nem valami kísérleti instabilat.
-
magyarzoltan
tag
válasz
FoxiestFox #86748 üzenetére
azért nem vagyok benne biztos mert a legfrisebb van fent, valamint , youtube, media player, minden megy csak a vlc nem
-
válasz
magyarzoltan #86747 üzenetére
Driverre tippelnék.
-
magyarzoltan
tag
Aloha mindenki
Lenne egy pici gondom:
Lenovo x60T és külső monitor házassága:
Ha klón képernyő van minden okés....
Ha kiterjesztem a képernyőt akkor VLC meghal és egyik képernyőn sem akar videót lejátszani, nagy rózsaszín paca a kapott eredmény, minden ms kivállóan működik! Mi lehet a gond? Driver vagy codec?
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Sweet Lou 6 #86742 üzenetére
Akkor részben teljesült a kívánságom, már csak cloud lock szerű dolog kell
Passzolom akkor innentől
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #86742 üzenetére
Nem tudom itt mennyire játszik a bios chip újraírása eeprom íróval vagy új chip:innen?
-
Tikakukac
titán
válasz
Sweet Lou 6 #86738 üzenetére
Apróra bedobod keresőbe a pass remove thinkpad kombót és meg is van.
-
hito
nagyúr
Végül Thinkpad Yoga S1 (low-end Core i3-mal Wacom nélkül) lett 110-ért x240 helyett. Viszont az akksi a végét járja. Everest szerint 53% elhasználódású és még nincs másfél éves
Tud valaki segíteni tanáccsal abban, hogy hogy tudnék a leggazdaságosabban gyári akkumulátorhoz jutni? Gari még jövő év elejéig van rá, de sajnos akksira legjobb tudomásom szerint csak 1 év van. Ha valakinek van szerviz kapcsolata és mégis tudna rá garit intézni, akkor akár az akksi árának a felével is honorálnám a dolgot
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Tikakukac #86737 üzenetére
én is itt az aprón vettem, igazából csak a secure boot és a vt-d hiánya zavarhat a későbbiekben, de nem életbevágó. erről a hardveres beavatkozásról van valami bővebb infó, hol érhető el, mennyibe fájna stb. (akár privátban is)?
Szerk.: tengerentúlról importált gép természetesen, szóval a jelszó megtudakolása kizárva sajnos
-
Tikakukac
titán
válasz
Ezy, ahonnan van tuti tudják a kódot, beütjük és kész
Sajnos egyébként igen, nem csak lapcserével oldható meg, örülnék már Apple szintű tiltásnak amihez mindenképpen a gép értékének felét kell elkölteni új lapra, de inkább többet+munkadíj.
Egyik kollega futott most bele T440-be egyik aprós árusnál egy esélyesen megpukkantott gépbe, kíváncsi vagyok azzal mi lesz
-
törölt tag
válasz
BIOS password reset-hez hw-es beavatkozas szukseges, nem kell cserelni az alaplapot.
-
Sweet Lou 6
addikt
Sziasztok!
Egy L440-ről lenne szó: a BIOS-ba lépve jelszót kér, üres enterrel továbbenged, viszont a Security fülön lévő beállítások ki vannak szürkítve (Secure Boot, Vt-x/Vt-d stb.). Jól értelmezem, hogy egy supervisor passw van beállítva, amely zárolja a Security beállításokat? Ha igen, van-e mód ezt kiiktatni vagy csak alaplapcserével lehetséges?
-
Cannabis7
senior tag
-
csubuka
addikt
válasz
havri1 #86730 üzenetére
Ez[link], az 1.42-es a gyári oldalról. Valami "Bad CRC of Security Settings in EFI variable" okosságot dobott a frissítés után, megállt bennem az ütő,de BIOS-ba belépve, factory defaults után nem volt több gond.
(#86729) donjohnson:
Egyedi venti-szintekkel gondolom meg lehetett volna oldani, de jobb szeretem a gyári megoldást. Én csak a venti kiakasztására használom a tpfc-t gyakorlatilag, ha valami nagyon erőforrásigényes dolgot csinálok. *A ventit olcsóbb cserélni mint a lapot elven.
-
Cannabis7
senior tag
még egy kérdés lemaradt, milyen n-es wifi kártyára tudnám cserélni a gyárit?
-
-
Cannabis7
senior tag
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #86720 üzenetére
így sem ér annyit
75-ért van fél év garral hd+
de van másnál is annyiértamit linkeltél erős jóindulattal 90k körül ér reálisan, azt a nyomi hd kijelzőt nehéz elviselni/használni bármire, hd+ verzióban már azt mondom 100k
szerk: tudom, 1x hibázott, velem is megesett már, de amíg a feedback 99%+ körüli nagyobb baj ne legyen
-
metal01
őstag
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #86716 üzenetére
az nagyon drága annyiért, új oké, de hd paneles, nem sokkal többért már ki lehet fogni fhd ips-es 7440-et
e6430 meg fél év-év garral hd+ panellel 100k-ért is szokott lenni, de talán alatta is láttam már, 14-es gépeknek sokat esett az áranabazzeg most bajban vagyok
ez a tag néha nagyon alul áraz, néha meg nagyon felül, most előbbi
de van nála x230t is 80-ért
szerk: lorcsi másik topikba ment válasz
-
metal01
őstag
Még ilyen is akad
A panel sajna 1366x768, de gyári garos még és zsír új
-
havri1
félisten
Megy a Diablo3 gyönyörűen.
Kicsit más a konfig, gyengébb proci van ebben, mint az előző szériában, de szerintem ez sokat nem számít.
i7 2640M, a másikban (ami elfogyott amikor venni akartam) i7 2720QM volt, 4 maggal.Diablo 3 1280x800-ban 60fps maxon megy (HIGH beállítással), aminek nagyon örülök! Sokkal rosszabbra számítottam. FHD-ban már 40 FPS alá esik, az néha már kevés, vannak helyek ahol 20 alá is lemegy, az látványosan akad.
A Quadro kártyán lehet amúgy valahol valamit állítani még? Asztali gépen régen volt egy Quadro-m, ahhoz volt performance driver, ami kicsit jobban ment. Itt minden alap, Win10 tette fel.Prime95 10 perc alatt 88 fokig vitte fel max, 3600rpm körül ment a hűtő.
Idle nem is hallani, remélem nem kell mostanában pasztázni.Akkumulátor nem Pana, hanem SANYO, viszont 9 cellás, és 17%-os, 3-4 órát ír kalkulációra.
-
lorcsi
veterán
ide is bedobom, mert főleg thinkpadben gondolkodom
-
törölt tag
Semmi, benéztem a topicot.
(sorry)
-
azbest
félisten
válasz
havri1 #86699 üzenetére
mondjuk ha nem a névjegyet nézed, az segíthet
Bal oldalt van menüpont az akkuhoz is. Persze ha a power management driver és settings intregration tool is fenn van (ha jól emlékszem). Pár hete volt itt is szó róla, egy power management driver frissítéssel jött elő pár menüpont.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- War Thunder - MMO Combat Game
- Kompakt vízhűtés
- One mobilszolgáltatások
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- iGO Primo
- További aktív témák...
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged