- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Bocsánat, hogy ide, de epoxi gyantára lenne szükségem, mert az X220- tötlőcsatlakozója elfáradt!
Kérdések: Milyet kell vennem? Hol tudok azonnal venni ilyet BP-n?
-
kmisi99
addikt
válasz
FoxiestFox #84189 üzenetére
Na ezt nem próbáltam, de nekem az totál haszontalan funkció, ha töltőn van a gép akkor konnektorba van dugva, ha konnektorba van dugva akkor van konnektor a közelbe azaz használhatok rendes telefon töltőt. Én powerbank szerűen akarnám használni a laptopot.
-
-
kmisi99
addikt
X220 nál nem megy az usb chargeing port. A jobb oldali sárga usb csatlakozó nem ad ki áramot kikapcsolva. Biosban be van állítva hogy adjon áramot minden enabled, de őt ez nem igazán érdekli. Valaki tudja miért lehet?
-
Tim82
félisten
válasz
Feenyx #84183 üzenetére
AIDA 64-ben meg akartam nézni, hogy hány fokos a gpu, de nem listázza ki. Miért lehet ez?
Lehet, hogy nem a legfrissebb Aida64 verziót használod és frissíteni kellene. Vagy azért, mert nem képes még a legfrissebb változat sem valamiért olvasni a GPU hőmérsékletet jelző szenzort a T430-nál.
Mindenesetre érdemes volna bedobni ugyanezt az Aida64-topikba is, ahol a fejlesztő (Fiery) is jelen van.
-
Feenyx
aktív tag
-
Tim82
félisten
-
Oscar
tag
Sziasztok,
TPE típusú akkumulátort merjek venni X220-hoz? Vagy csak drága gyárit szabad?
Köszi -
Dr. Akula
félisten
válasz
_Petya_ #84178 üzenetére
Én pulóver ujjával.
Ha ráfröccsen a kaja, akkor előtte jól kifacsart vizes szivacsot is kaphat. Valószínűleg nem ezt ajánlák a tudósok, de nagyobb gáz ellen jó ez is, a kisebbeket meg rajtahagyom, aztán ha nem bírom nézni (ami tekintve hogy többet pihen elcsomagolva mint használva van, nem nagyon fordul elő) akkor veszek vmi speckó tisztítót vmelyik ósanban.
-
_Petya_
őstag
Ti mivel szoktáltok tisztítani a gépeteket? Nekem 1 hete van meg a T450, de borzasztóan gyűjti az ujjlenyomatot, 2 nap után már vállalhatatlanul néz ki. Ez másnál is ilyen, vagy csak az én ujjaim túl zsírosak?
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #84175 üzenetére
Elég jól lehet arányosítani a proci méretéből.
Két hőcsőnél elég látványos különbség van a méretek között.
No sebaj, ha időmilliomos lennék, lemennék, tesztelnék, de hát izé... Mit mondjak. Inkább elhiszem, hogy nem működik jól a gépek nagyrészében a nagy négymagos.
Viszont elég szomorú ez, ha tényleg ennyire így van, hogy a gyártót csak addig érdekli a négymagos, amíg pengetsz érte a kasszánál nem keveset... -
Tikakukac
titán
Ujujujuj. Ebbe a ránézésre mondok anyagminőséget, vastagságot és egyebeket témát hagyjuk, mert erős lesz
Maradjunk annyiban, hogy ha ráérsz lehozod amit szeretnél gépet, 2 nap alatt kerítek hozzá olyan notit amit szeretnél és 1:1 egymáshoz kenjükÉn már tudom így 3 számjegyni tesztelt gép után mi lesz a vége, te még nem sejted maybe
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #84172 üzenetére
Hát nézd, kb. ugyanaz a két vékony hőcső van a T420-am 35W-os hűtésében, mint az általad említett hűde-Asus notiban.
És érdekes módon, a T420-ban működik, hogy először rövid időre akár 40-45W-ra is felturbózik a proci, aztán pedig beáll 33-35W-ra, és nem turbózza túl magát, és itt nem is throttlingol, akármit csinálsz vele. Na, ez egy normálisan beálíltott/megépített konstrukció. Nézd itt pl. a package powert: [link]
Bele tud futni 92-95 fokba, néha 97-be is, mint max, de sosem throttlingol, kapcsol még egyet a hűtőn és visszahűl. Ez egy GPU-intenzívebb kép, de CPU intenzívebb játéknál is tökugyanez van. No, így kéne működni a négymagosoknak is. Megfelelő hűtő, energia profil, és jó is. Persze, értem én, hogy olcsóbb a 45W-os procira 35W-os hűtést tenni, és a rövid benchek kedvéért benne hagyni a 45W-os energiagazdálkodási profilt, de a végeredmény az a halom f*s lesz, amit a mellékelt ábrád mutat. -
-
morfondír
csendes tag
Sziasztok. Hozzájutottam egy zsír kis X60-as-hoz...:-)) Igaz, hogy csak 3GB memóriát tud használni ? Mert az ellenkezőjét is mondta egy tapasztalt notebook szerelő.
-
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #84165 üzenetére
Akkor csak simán szarul van beprogramozva az energiagazdálkodás. 32W, turbo, és közben throttling? Lol. Rég ki kellett volna kapcsolnia akkor a turbo-t és nem lenne throttling. Vagy ha ész nélkül turbóztatja magát, akkor kellett volna erősebb hűtő, ami bírja. Röhej. De nem a proci részéről.
-
Tikakukac
titán
válasz
soldi3r #84164 üzenetére
Akkor szemészet lesz
Segítek: HWInfonál a summary lapon megjelenő kis procis diagramnál a magok után ha a számok zöldek akkor nincs throttling, ha piros akkor van.
Újabb segítség (jó, oké, nyilván nem mindenki dolgozik ennyire az iparban, hogy tudja) Asus nem 95 és 100 foknál throttlingol, hanem 85 fokon.
-
Tikakukac
titán
Vagy rosszul látok valamit?
Látod azt a sor pirosat? Na az mind throttling. Most hadd ne kezdjem elindítani Aida mérőkét, szépen látod a 15-20%-ot ott grafikonon is
De nem a proci tehet róla, ha alulméretezik a hűtését.
A G751-ben kb 30 deka a hűtés és 2 akkora blower van bent, hogy csak lesnél rá. De, a proci baja, ha képtelenség lehűteni rendesen vagyis a gyártóé aki belerakja.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #84160 üzenetére
Itt hol van throttling? 2,6Ghz annak a procinak az alapórajele [link], ehhez képest még valamennyire turbózik is éppen, 3Ghz körül. Vagy rosszul látok valamit?
Persze tény, az gáz, hogy a 47W-os proci 32W-on turbózik, és így is 84 fok. De nem a proci tehet róla, ha alulméretezik a hűtését.
W530-ra kíváncsi leszek.(#84158) stp1dh: Ne add oda az összes magot az orthosnak, egy maradjon a furmarknak is. Máris más lesz a kép.
-
Tikakukac
titán
válasz
soldi3r #84159 üzenetére
Passz olyasmi nekem nincs, ellenben premiere pro van. Az eredmény: 4 magos throttling 20 sec után
4720HQ az alany, N551-ben.Jön most be egy W530 a héten, megnézem majd
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #84156 üzenetére
65 fok a teteje a procinak Aidával asztaliban. 30-35 nyugalomban évszaktól függően. Intel alatt majdnem 100, Prime alatt nem fogod meg 100 alatt, AVX Linx megint nincs meg 100 alatt. Új víz még bejáratás alatt, majd meglátjuk, az erőviszonyok Haswell alatt így néznek ki
-
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox #84150 üzenetére
Nincs. AIDA64-nel minden bepipalva.
(#84151) rgeorge, Nem olyan kicsit. Most, hogy egymas mellett volt a ketto, sulyban is erezheto a kulonbseg.
-
-
rgeorge
addikt
válasz
FoxiestFox #84150 üzenetére
Akkor sincs, mindig úgy nézem.
-
-
rgeorge
addikt
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #84146 üzenetére
Nekem bőven megtenné 3-4 mérésről egy-egy rövidke kép ide a topikba, hogy mások is lássák.
Olyat kell venni, aminek rendesen forrasztva van a kupakja. Amit én vettem nem is került olyan sok T420 árába, bő 2-ben van cakk-pakk, bár pár kacat volt kéznél itthon.
És halkan hűvösen hoz 900 pont felett Cinebench R15-ben.
[link]
És igényes, forrasztott kupakos. -
Tikakukac
titán
Pocok fórumtársat megpingeled és agyonüt szerintem 1 tera képpel, meg pár oldal hőmérsékleti adattal
Asus topik/gémer noti topikot is tuti telenyomta már vele, keress rá
Intel nem forraszt hanem pasztáz sima asztalikban.Asztali más. Nekem most lesz kb kész a rendes víz, csak a hűtésem ára több volt, mint egy fél tucat T420, és lám, így is le fog főni delid nélkül a proci, szopi. Na OFF end.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #84144 üzenetére
No, majd ha prezentáltok méréseket, elhiszem. Addig abból tudok kiindulni, amit magam láttam, mások méréseit. Ott pedig az volt, hogy pl. a T420 házába belehegesztett Quad majdnem ugyanazt hozta, mint kétmagos társai, pedig ott ugye a 35W-os hűtést kapta a 45W-os proci, tehát alapból hátrányból indult...
Jó, hát ezek a pénzes részek, ezen mindig röhögök. A noti drága. pont. Ennyi. Nekem sem véletlenül van a noti mellett egy régi 6-magos procis asztali gépem. Azon a 6 mag 4Ghz-en már kellemes tempót hoz, amiről egy notinál nem is álmodhatnék, még tetszőleges mély pénztárcával sem, a félkilós hűtő rajta meg csendben elvezeti róla a keletkezett meleget, throttlingról szó sincs, általában az 50 fokot sem szokta elérni.
-
Tikakukac
titán
Az a baj, hogy most szervizeltem le másodjára egy G751-et ami minden, csak nem slim. Konkrétan belefér a házába egy T440 szerintem. Ez sem bírja el az ilyen procit, akkor mi a töknek kéne ez egy kis vékony vacakba? Kollega elég sokat költ a gépeire meg vállalkozó kedvű, a legjobb még nem fém alapú pasztát toltam rá a gépre, egyik legjobb GAP is ment rá, most állunk úgy, hogy a GPU elbírja rendesen a gépet, a procinak még mindig throttling. És ez egy dupla ventis szörnyeteg, a benne lévő venti kétszer magasabbak, mint egy átlag laptop. Az ilyen procinak ennél kisebb kasztniban nincs helye.
* 500k felett szerintem meg az lenne az alap, hogy ki tudom használni azt amit vettem, 700k körül pedig jogot adnék a vásárlónak, hogy felgyújtsa a márkaképviseletet, ha szemetet adnak el neki.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #84142 üzenetére
Hát nézd, szvsz a notebook alapból egy ilyen történet, hogy a torta fele romlott... Hogy veszel valamit, ami annyira ki van herélve, hogy éppen elpöfögjön a rendelkezésre álló helyen és hűtéssel, stb. Most hogy kicsit van herélve, vagy bizonyos szempontból kicsit mégjobban? Szerintem egyre megy. Akármit csinálsz, megfelelő programokban jóval gyorsabb lesz a négymagos, ha belemegy a gépbe, és nem megfelelőekben sem lesz lényegesen lassabb a turbó miatt. Hát ez ilyen. Nyilván nem várhatod el, hogy egy 150W-os nyolcmagos procit passzírozznak bele throttling nélkül magas órajllel egy divatos superslim vázba.
-
-
Chaser
legenda
Felhasználástól függ az.
Tim82 Csak észrevétel. Egyébként fene tudja mikor váltott IBM-ről lenovora a tervezés, 61-esnél már biztos. Bár zsanér lazulási oldalról nézve lehet már 60-ast is ők tolták.
vikcsi Az, sok használat után döglik. 1 normál 90-esre jut 5-7 ilyen slim 90-es, de gépet legalább nem viszi magával. A legtutibb sztem az ultra slim és a régi nagy TP feliratos autós, amin az autós csatinak olyan ps2 szerű megoldása van. Azokat ha jól tudom T60/61 időkben csapatták, de nem találkoztam döglöttel. Utána jött ez a slim megoldás valamikor, az ultra meg legvégén.
-
Tikakukac
titán
-
Uzi74
senior tag
4800mq-nak milyen hőmérsékletűnek illene lennie idle állapotban? nekem 51C fok nyugalomban is, prime-ot indítva 1 percen belül felmegy 90 fölé és 2,24Ghz-re szabályoz vissza (t440p). Ez előző procim nem néztem (4300m) ilyen szempontból, de a ventillátor sokkal kevesebbet ment
-
Füge007
senior tag
válasz
FoxiestFox #84123 üzenetére
Leszedtem a legfrissebb drivert a Lenovo oldaláról, megjárattam az egérpad gombjait, most elmúlt remélem úgy is marad, köszi a tippet
-
MrSealRD
veterán
Úgy látom eddig senki nem jelentkezett így én a T420-ról szívesen összerakok egy hasonló részletezést. Ha már ez lett az elsődleges gépem akkor kézenfekvő a dolog.
Amúgy is rengeteget keresgélek mostanában a típussal kapcsolatban. Akkor összegyűjtöm egy helyre. Határidőt nem tudok mondani de majd linkelem ide én is a logoutos piszkozatot. Akinek meg van kedve beszállni az meg írjon és egyeztetünk...
-
Francia91
veterán
-
-
Francia91
veterán
válasz
Chaser #84120 üzenetére
Jaja, nekem is IBM feliratos a 2504-es dokkom, de volt már nálam IBM logós T60-as is
-
Chaser
legenda
Én is megírom du. az én szemszögemből talán, de lehet csak jövő héten. Ami szerintem nagyon fontos, ez még elvileg IBM mérnökök munkája, de gyakorlatilag senki nem tudja. Az biztos, hogy jött ki T60 IBM és már Lenovo logóval is, ahogy a 2504-es dokkolókból is van IBM feliratos. Talán azzal kellene indítani, sajnos mára már felhő, vagy pixelhiba mentes kijelzőt nehezen találni, pláne aminek még van némi fényereje is. És a sárgásodás is nagyon utolérte őket. Az általuk kezdett zsanérlazulási hibát pedig örökölte a T61 és T400/500 széria is. És ez volt az a ritka eset, amikor az intel vga-s verziók hullottak nagyobb arányban. Legkevésbé pedig az x1300/1400-esek.
Ha nem tévedek nagyot, 30-as szériához még ugyanaz a töltő kell ami T60-hoz is, 40-estől váltott a kerek csati szögletesre. És ha még nagyobbat nem tévedek, itt váltott a töltő 20V-osra. T43 még a 16-os vagy 19-est használta.szerk: csekkoltam most több helyen, T60-x30-as szériáig ua. a töltő kell.
Multi slimnél gyárrilag ezek voltak megadva, néhány lemaradt, hirdetésbe szedtem össze és kevés a karakter.16V
ThinkPad R30 R31 R32 R40 R40e R50 R50e R50p R51 R51e R52
T20 T21 T22 T23 T30 T40 T40p T41 T41p T42 T42p T43 T43p
X20 X21 X22 X23 X24 X30 X31 X40 X41 X41t
19V
IdeaPad U110 series
Y510 (integrated graphic only) series, Y530,Y710 (integrated graphic only) series, Y730
3000 Y310 3000 Y410 series
G530 G550
20V
IdeaPad
3000 C100 C200 N100 N200 V100 V200
ThinkPad
L410 L412 L420 L421 L510 L512 L520
R60 R60e R61 R61i R61e
R400 R500 W500
SL300 SL400 SL410 SL500 SL510
T60 T60p T61
T400 T400s T410 T410i T410s T410si T420 T420s T520 T500 T510 T510i
X60 X60s X60t
X61 X61s X61t
X200 X200s X200t X200 Tablet X201 X201i X201s X201t
X300, X301
Z60m Z60z Z61e Z61m Z61t
T430 T530 x230szerk: félre értelmeztem, te is azt mondtad x30 szériáig jó
-
Tim82
félisten
válasz
Wolfskin #84117 üzenetére
Ismerem, merítettem is belőle, végén be is van linkelve.
**
Félreértések elkerülése végett, ez kb. egy 60-70%-osan kész állapot - annyi, amennyit most délelőtt kb. egyszerre meg bírtam írni. Ide majd a véglegeset tenném be, addig elvan személyes bejegyzésként a Logout-blogomban. -
Krix
őstag
Sziasztok,
egy x201 tablet mennyire használható még manapság böngészésre és online tréning videókhoz utazás közben? Jelenleg egy sima x201-est használok erre a célra (i7, 8G ram, ssd) aminek a teljesítménye teljesen jó, de egy tablet jobb lenne. Elsősorban gyakorlati tapasztalat érdekelne, ha valaki használ ilyet mostanában.
-
Tim82
félisten
Kommentek, kiegészítések, észrevételek jöhetnek ide.
# Thinkpad-topik összefoglaló szócikk T60 T60p
-
Chaser
legenda
válasz
Wolfskin #84109 üzenetére
Lehet kezdi megadni magát a déli híd. Sw bug miatt usb2-nél ilyen nem szokott előfordulni. Live linux lemezről és meg lehet nézni a portokat.
Uzi74 A második a régi normál slim ahogy mondtam. Külalakon kívül semmiben nem egyeznek. Még a hozzáadott táska is más, ultránál nem rakták ki a hálós szütyőt.
-
Uzi74
senior tag
válasz
Chaser #84108 üzenetére
A tégla mérete 141x78x15mm (FRU 41R0140). Slimnek elég slim, de nem kicsi. A fénykép szöge nem mutatta a vastagságokat jól persze.
Megnéztem alaposabban a fotót, és tényleg nem teljesen úgy néz ki amit rendeltem, mint amit kaptam:Ezt rendeltem:
[link]De úgy néz ki, mint ez:
[link]A DC kábel fix az enyémben.
A neten a két FRU-t szinte szinonímaként használjak, van egy kis zavar - nem tudom a másik verzió valóban kisebb-e.
-
Tim82
félisten
válasz
Wolfskin #84109 üzenetére
a gép valami C2D Dell, azért itt kérdezem, mert másik laptopos topikot nem ismerek, ezt szoktam olvasni, a Dellnek nincs külön toplikja,
Izé, Dell notebook-ok topikja.
Elképzelhető egyébként, hogy a noti alaplapjának déli hídja (southbridge) halódik.
-
Wolfskin
őstag
sziasztok, ismerős gépén nem mennek az usb portok. egyik sem. nem friss telepítés, korábban mentek, de egyszer csak abbamaradtak. eddig csak annyit láttam én is, ha bedugok egy pendrájvot arra nem reagál semmit. (több, tesztelt pendrájvval próbálva, a tehát nem az rossz).
a kérdés, hogy ez lehet-e szoftveres hiba (driver) vagy hardveres inkább (alaplapi) és hogy lehet kideríteni?a gép valami C2D Dell, azért itt kérdezem, mert másik laptopos topikot nem ismerek, ezt szoktam olvasni, a Dellnek nincs külön toplikja, valahol kölcsönösen elismert márka és ha meghalt az utódja biztosan egy Thinkpad lesz. Remélem elég kapcsolat...
-
Chaser
legenda
Mért nem ultra slimet vettél?
A slim sokkal nehezebb és fix a kábele. Ráadásul sok használat után döglenek mint a legyek pár évesen.
Nekem van most 65 és 90 normál, 90w slim multi, ultra slim multi és az oldschool nagy 90W multi amin még ott viríT a TP felirat, majd csinálok jövő héten egy csoportképet én is. Akár tömeggel illusztrálva saját mérleg alapján. -
Uzi74
senior tag
Itt az ígért kép. Felül a 65W-os, középen az AC/DC, alul a 90W-os.
Nem volt slim port konverter alapban a csomagban (AC kábel sem!), csak a 20V-os kerek - rá kellett dugnom egy 0B47046 átalakítót.
Lemértem őket a szükséges kábelekkel (AC kábel nélkül)
65W - 238g
AC/DC slim : 423g
90W: 345gAz a furcsa helyzet áll elő, hogy csak AC töltésre továbbra is a gyári 90W-os a legkönnyebb (mert a szuperkönnyű 65W-os már nem jó). Ha sikerülne azt valahogy működére bírni, akkor lennék igazán boldog.
-
-
Tim82
félisten
válasz
Borote #84099 üzenetére
létezik-e Thinkcentre tower ház normál ATX méretben is? Mert a mostanimba csak mATX lap fér
Azt hiszem, hogy a Thinkcentre-termékvonalból nem fogsz olyan házat találni, amelyik ATX szabványú lapot fogad. A ThinkStation-ök (ezek az IBM IntelliStation workstation termékvonal utódai) között viszont igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jövedelem
- Macska topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sorozatok
- Steam Deck
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged