- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- iGO Primo
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
donjohnson
addikt
hd sentinel ha fut és be van állítva rajta, hogy ébren tartsa 0-ás vagy 1-es lemezt, de az a legjobb ha *-ot teszel arra a helyre:
do not allow spin down of disks
-
Tikakukac
titán
Jó kis klasszikus kukába való egység lesz ez, ha mákod van az adataid még menthetőek.
Van fejparkolás 180-300 másodperc között ha nincs aktivitás, ez HDD és sok más beállítástól függ. Ha használat közben leáll és pörög fel, akkor tudod a dolgod: SSD vagy legalább másik HDD. Azt sem tudom hogyan lehet még egy ilyen gépben HDD.
-
vicze
félisten
Ha esetlegesen az Intel SSD tényleg nincs már túl jó állapotban lehet.
Már pusztán paraméterekre a Trancedent SSD jóval gyengébb IPOS-ot és szekvenciális olvasást tud, így az Intel mindenképp jobban kéne teljesítsen, porttól teljesen függetlenül.(#108050) Ganz-[HUN]:
Vonatkoztass el egy kicsit a 35W-tól. Az i5-ös M-es proci az 2magos és 30W alatt eszik terhelve, az i7-es 4magos és 50+W terhelve, amíg bírja a hűtés aztán 45W-re áll be."elmegy egy jó akkuval 6-9 órát a legendák szerint"
Ja egy zsír új 72Wh-s aksival és HD TN panellel el megy persze. Ilyenjeid vannak?
Le tudom pontosan írni neked milyen alkatrészekkel mennyit megy, mert itt van előttem a T440p. Mikor beleraktam az i7-et az aksi idő konkrétan a felel lett, és ezen nincs mit szépíteni, kaptam egy kis mini kazánt is hozzá.Ha a legjobb kijelzőt akarod, akkor T540p és 3K-s panel ebben a generációban annál nincs jobb.
Amúgy T440p-hez az LG LP140WF3-SPD1 az egyik legjobb utána van az Innolux N140HCE-EN1.
-
-
hito
nagyúr
Klónoztam a rendszer a SATA SSD-ről M.2-re. Nemhogy nem lassabb, de érezhetően pattogósabb a rendszer. Indítás kb. fele annyi időt vesz igénybe és tényleg tempósabb minden.
Először hiába állítottam be BIOS-ban, hogy az M.2-ről bootoljon, csak a SATA-ról akart, pedig sorrendben vagy hárommal alatta volt. A megoldás az volt, hogy letiltottam BIOS-ban a SATA portról történő bootolást. Azóta minden ok
Mindenesetre érdekes.
-
vicze
félisten
Ez nem HDD, nem hibás szektorok, hanem a tartalék SSD területből kiosztott új szektorok. Csak annyit jelent, hogy idős már a meghajtó, de normális működés.
Másrészt a WWAN port nem feltétlen ajánlott OS drive-nak, még, ha tudsz bootolni is róla, mivel lassabb lesz mint a normál SATA port. kb. 300/300-at tud, míg a normál SATA simán kimaxolja a 550/550-nel.
-
-
-
HSM
félisten
Szerintem pár reset biztosan kell neki... Nekem amíg nem mérte fel az elektronika, nem is töltötte fel rendesen.
(#107986) vicze1: A Li-ion akkut a folyamatosan teljesen feltöltve tárolás is rendesen öli ám....
A 87% kondíció tényleg nagyon jó, de ő 87% "elhasználódásról" írt, ami az én olvasatomban 13%-os kondíció, ami már annyira nem bíztató.Én pl. nem is töltöm az akkuimat notebookban 80% fölé, inkább sokáig legyen jó kondíció, és 80%-ra töltés, minthogy hamar essen, aztán már a 100% is kevesebb, mint jó kondival a 80....
Ha előre láthatólag sokat vagyok dokkolón akkor leviszem 70%-ra is a korlátot, tárolni is amúgy 50-60% a max, amit ajánlanak.
-
vicze
félisten
WWAN SSD:
M.2 2242 SATA megy bele, ilyenre keress.Aksi:
Attól, hogy töltőn van semmi különösebb baja nem lesz, ugyan úgy használódik el. Ami megöli a Li-ion aksikat a folyamatos 0-ra és max.-ra töltés, na attól meghalnak a fenébe.@HSM: A 87% makk egészségesnek számít. Ez kb. 1,5év alatt éri el az összes gépünk, akár pár 1000km megtétele közben. (szóval nem asztalon használva) A 460 Yoga példány is 87%-on volt 1,5év után mostanában nem mintáztam, de szerintem 70 alatt van már, pedig 1éve selejteztem(ellenségemnek se kívánom azt a gépet, kb. Edge szint vagy alatta). Általánosan minél többet hordozzák a gépet annál szarabb az aksija. 70 alatt szoktam cserélni.
Nem véletlen ad Lenovo csak 1év garit az aksira 5év onsite mellett is... Csak ADP-ben, vagy külön kiterjesztett aksi garival cserélik szó nélkül. -
-
-
HSM
félisten
Kikapcsolt, vagy nem terhelt gépnél untig elég kell legyen a 45W töltő, a T460s is olyankor kb. már padlógázzal tölt, még használat közben is azért többnyire marad legalább 10-20W tölteni a 45W-os töltővel.
Nálam volt amúgy akku (T420-ban), amivel sokáig nem foglalkoztak, annak kb. 3 kalibrálás kellett, mire beállt normálisan a mérője.
De ahogy (#107976) Tikakukac is írja, azért óvatosan, mert a sérült akku nem játék, ha valami komolyabb baja van. Amíg nem pontos a mérő egyébként van ilyen, hogy valahány %-on megáll, de az nem túl bíztató, hogy 4%-on nem tölti... Viszont 87%-ra amortizálódott, döglött akku sem nagyon megy el 3 órát 7%-on, szóval ez egy fura eset számomra.
-
-
-
-
vicze
félisten
Mikor a power EC firmware-t frissíti akkor értelemszerűen nincs semmi kijelzés, mert nincs áramlátása a kijelzőnek. De lehet ugyan ilyen pl. kijelző FW vagy digitizer FW frissítése közben is, ezek is a BIOS frissítésben vannak.
Százalékos kijelzés egyáltalán nincs, csak egy folyamat csík egy "DOS" képernyőn és ennyi. (új GUI módban még nem frissítettem BIOS-t úgy lehet, hogy valami elegánsabbat raktak már.) Eközben is megeshet, hogy elmegy pár pillanatra kijelző.
Amúgy pl. mikor új RAM kerül a gépekbe akkor is nagyon sokáig tart mire bármi életjelet mutat bekapcsolás után.
-
vicze
félisten
BIOS frissítés:
Mi a modellszám? Mi a jelenlegi BIOS verzió? Mi a hibaüzenet? (C:\DRIVERS\Flash\xxxxxx\Winuptp.log Sikertelen után ez többnyire ott marad.)
Megesik, hogy ha túl nagyot akarsz ugrani akkor nem fut le és egy régebbivel kell próbálkozni előbb, lehet több lépcsős is a dolog."- Flash bios updating by end-users: On"
Igazából csak akkor számít, ha supervisor jelszó van megadva, amúgy mindegy.
"- Secure rollback prevention: On"
Azt akadályozza meg, hogy olyan régebbi BIOS verzióra frissíts, amit nem lehet a jelenlegi verzió után felrakni, többnyire CPU mikrókód frissítés miatt. Azonos verzióra se enged "frissíteni"(Logo cserénél futok bele).
"- lock uefi bios settings"
Ez szintén csak akkor érvényesül, ha van supervisor jelszó különben nincs hatása.BIOS frissítés eltarthat 10-15percig is ha nagyobb az ugrás, mert akkor sok mindent kell felülírni, (CPU mikrókód, enbeded chippek firmwareje.) Lehetnek hosszan tartó fekete képernyők újraindoklásoknál, ha pl. a táp EC-t frissíti.
-
Hát asztalin is volt ilyen problémám, és én úgy vettem észre hogy a hangeszközök váltása volt mindig a gond. (pl hátlapi audio, előlapi, néha HDMI). Most van egy USB-s keverőm, amivel úgy tudok váltani a kimenetek között hogy win-ben sose változik a kimenet. Azóta nem volt vele gondom.
-
-
Tikakukac
titán
Dupla védelemmel akkuval és még ezen felül szünetmentessel szoktam őket csinálni, plusz előre kikötöm, hogy szerencse uraság bármikor beüthet, bármikor. 99%-ban nem szokott gond lenni. Amikor van, akkor meg ez ezzel jár. Míg ordas mód ment a biznisz szerintem havi 1 gép volt, ami valamiért meghalt flashelés alatt. Ez van, meg lett oldva, ez benne van a kalapban.
-
törölt tag
Pont egyik nap simogattam meg a 3. generációs X230-amat, hogy mennyire elégedett vagyok vele.
Minden programom zökkenőmentesen fut rajta, a Win10 sem nyafog már, vettem bele hibátlan IPS kijelzőt, kapott harcmentes magyar világító billentyűzetet, van hozzá 2 jó akksim és egy dokkolóm, amire rá van kötve egy 24"-os monitor. Tegnap előtt még úgy gondoltam, évekig jól elleszek az X230-assal, meg az ici-pici ökológiai lábnyomommal.
A 10. generációs procik meg annyira újak, hogy csak tavaly év végén jöttek ki, vagyis még extrém drágák, nincs belőlük használt masina.
Új, 500ezres gépet sajnos nem tudok venni. De szerintem ezzel többen vannak így.
Kénytelen vagyok még legalább 1-2 évet a jelenlegi konfigurációval tölteni.
Az bosszant, hogy egy kicsi, cserealternatíva nélküli alkatrész miatt kell(ene) kidobni egy jól működő, minden igényt kielégítő számítógépet, amire egyébként még van hivatalos, gyártói support (pont a minap jött rá BIOS frissítés). -
-
Igazából mire. Mármint úgy értem, mire te bebizonyítod, hogy emiatt "szenvedtél kárt", addig ők 3x bebizonyítják, hogy ha nem lett volna ez a hiba, akkor is bejutottak volna a banditák: nem megfelő védelem, tűzfal, vírusító.. stb. Nah meghát ugye be merted kapcsolni..
Mindamellett nyilván veled értek egyet. -
Semmire nem mész velük. CPU-csere, nem használsz Intelt, kihúzod a dugót a falból, kihúzod a netkábelt.
Ezek közül néhány csak átmeneti megoldás: az első esetén lesz majd más sebezhetőség, másodikban nem lehetsz biztos, hogy az AMD cuccok nem sebezhetők, negyedik esetben valami nagyon furmányos social engineering áldozata lehetsz.
-
-
HSM
félisten
Attól függ, mennyire terheled, a többi fogyasztóhoz képest mennyit számít ez. Elsőre azért nem tűnik túl soknak.
(#105646) vicze1: Ez sajnos így nem igaz.
Nekem pl. egy viszonylag torkos NVMe SSD lett a lassú, de takarékos SATA-s helyére, és pl. videó lejátszás alatt folyamatosan kb. +3-4W-ot (
) eszik vele a gép... Hiába tudná ~3s alatt bemásolni a ramba a 10GB-os filmet, ha a lejátszó/OS nem elég okos ezt kihasználni...
A folyamatos írás viszont szerintem sem megalapozott.
(#105652) totron: Win7/Ubuntu szintén szárnyakat kap SSD-től. Én nem is értem, hogyan juthat eszébe bárkinek is a mai SSD árak mellett HDD-t használni. Ég és föld a különbség, bármit csinálsz rajta.
-
hito
nagyúr
Megvan a megoldás, úgyhogy leírom, hátha valaki belefut ebbe a problémába a jövőben. Tehát, ha simet teszünk bele, nem látja. Ha újraindítjuk a gépet, akkor sem látja. Ki kell kapcsolni rendesen és úgy indítani a rendszert, ezután már látja a simet és mehet a pin kód.
Van baj a fejben, aki ezt kitalálta
-
azbest
félisten
ha újraindítás után nem csinálja a problémát, csak leállítás és altatás esetén, akkor ki kell kapcsolni az energiagazdálkodásnál a fast startup (gyorsindítás) kapcsolót. Minden nagy win frissítés visszakapcsolja. Némelyik periféria nem működik jól vele, péládul billentyűzetek egerek is behülyülhetnek.
-
dugo_
veterán
Ha ez a helyzet, akkor megpróbálnám ezt:
http://www.itprotoday.com/windows-10/stop-automatic-driver-updates-windows-10 -
Tim82
félisten
Létezik. A doksiban a leírás szerint az összes "Out" (Outdoor) kijelzős változat csak a Wacom ceruzával használható, nincs multitouch (a multitouch-os modellek vannak "Multi" jelzővel jelölve).
-
Thomas1
addikt
-
Tikakukac
titán
Úgy, hogy raksz fel szépen valamilyen Linuxot vagy más Wint. Ha ott sincs sehogy és közben nem tiltogattál le semmit, na akkor marad a fejvakarás és élvezkedés, hogy ki fogja megcsinálni. Ez az alap, mindig. Régen én is nekiestem a rendszernek, beállításoknak, meg bújtam netet. Abból indulunk ki, hogy ha valami elszállt piszka nélkül, akkor kell másik meghajtó, tiszta rendszer és nekiesni. Ha szűz driverezve is szemét, akkor van gond, az hardver. Ha úgy jó, akkor szoftver és lehet keresni az eredeti meghajtón a problémát. Ezy as f*ck, mindig bejön és az egyértelmű típushibákat kivéve mindig ez a leggyorsabb és legpontosabb
Tekintve, hogy a Win önmagában egy hatalmas nyitott kapu, így ha be akarsz szívni valami vackot, meg fog történni. Tudod, a vírusok és kártékonyságok mindig hamarabb vannak, mint a tapaszok. Így ha jön valami, értesítést kérsz és azt az egy csomagot felteszed. Nem céges környezetben kell menedzselnem sok gépet és ennél jobb kivitelezést még sosem tudtam összehozni
-
Tikakukac
titán
Hardver vagy szoftver, derítsd ki. Frissíteni pedig, hát, nem tudom hány év kell még, hogy kitapasztalják az emberek ezt hogyan is szabad. 1 hete az új csodaturbóWin10 update 2 gépet ölt meg a baráti körben, szerencsére van hely, így a legtöbb géptípusra van image Acronisban. Szánalmas.
Mirr Murr: Azon sírtam anno. Meg az egyik enyhén túltolt boltban az SLI kijelző duma. Félelmetesen felhígult a szakma.
-
-
Tikakukac
titán
Minőségi csúcs gépek maradványaival meg "kopó-fogyó" alkatrészeivel, mentett fusi megoldásokkal, driverekkel, leírásokkal, praktikákkal vagyok kibélelve.
Én elhiszem, hogy csúcs és nagyon szereted, én is szerettem sok gépem. Hóbort és hobbi és munkaeszköz. Egyet lehet választani -
scream
veterán
Szerintem a hatóságokat kicsit sem hatná meg, hogy nem tudtad, hogy lockos, lopott a gép...
És gyanítom nem véletlenül tudtam megvenni/árulta ár alatt a gépet.
De ha tud eredeti számlát mutatni hozzá, akkor kicsit megnyugodnék, de így szerintem csak a macera lenne vele, ha bármit kéne rajta módosítani vagy esetleg gariztatni.
-
Tikakukac
titán
Nope, elég ha ár alatt veszed. Főni policájos volt mielőtt eljött dolgozni, kiokosítottak már rendesen mikor mivel faragsz rá. Egyébként kutyát nem érdekli tudtál-e róla vagy sem. Ha nálad van főleg ha pénzt adtál érte, bukta. Egyik srácnak még adásvételije is volt, teljesen frankón papírozva. Na 2 évig ment bíróságra mire tisztázta a szitut.
-
-
Tikakukac
titán
Kérd ki a "miért vagy lockos, babám?" című nótát aztán meg pénzt. Ha nem csendül fel a nóta akkor meg felejtő. Én pölö lakásba nem hoznék fel lockos gépet soha. Vagyok most a másik oldalon és biztosan cikis lehetett, mikor a HP-kat találták meg az egyik bácsinál nem is olyan régen vagy mint azokat a TP-ket amiket nekiállt a "kolléga" bontani, csak nem szóltak a tulajnak
-
Tikakukac
titán
Itt szokott a böki lenni általában. Ezért is hagytam fel sok ilyen csereberével, meg irtottam le a kijelzőzést is. Rentábilisen ilyen dolgokat képtelenség fenntartani. Esetleg ha bent dolgozol a tényleges márkaszervizben ahol tudsz 20-30 típust is összenézni 1 héten belül. Na úgy, talán. Minden más ráfizu. Nekem napszámos órabérre sem jött ki az utolsó 2 ilyen kérés. Ami valljuk be, ha otthon vagyok is nagyon karcos, itt Pesten pedig kiröhögne még a csövi is. A szakmai fejlődés pedig nem nagyon véshető fel önéletrajzba így
Rendelj be egy 60-ast és hajrá
-
Tikakukac
titán
HP-t azért rühellem, mert a lehető legolcsmányabb paneleket rakja a notijaiba.
Mert a T430 feláras kijelzője az bezzeg micsoda panel
Mai napig nem hiszem el, hogy ekkora trágyát gépbe lehet rakni, de, hogy még az is foltosodik mint az állat már 2 év után főleg nem.
Ez nem HP specifikus "szerencsére".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen videókártyát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Autós topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- ZIDOO médialejátszók
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Fujifilm X
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged