- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
Köszönöm! Bár nem megfelelően és tökéletesen, de most működik úgy tűnik.
Más: mindig visszatérő kérdés nálam ez a WWAN bővítés, előkészítés. Rendben van, hogy nincs sim foglalat, sem antenna. De ha veszek egy olyan modemet, ami lemegy a bios torkán is és van rajta sim foglalat, és beantennázom, mert mondjuk találok neki helyet és el tudom vezetni, akkor lehet bővíteni WWAN-nal az olyan gépet is, amiben nincs előkészítés, nem? Csak mert mindenhol ezt az antenna mizériát olvasom. Annak valahova csatlakoznia kéne az alaplapra? Mert legjobb tudomásom szerint nem. A main és az aux megy a modembe, a másik vége meg csak el van vezetve a leginkább alkalmas helyeken, ahol hely is van neki és nem árnyékolja le annyira a gép. Vagy valamit rosszul gondolok?
-
azbest
félisten
+1, némelyik tv tunernél is ez a megoldás, különben mindig lecseréli egy régi inkompatibilisre a drivert.
Másik tippem az energiagazdálkodásnál a gyorsindítás kikapcsolása. Gép lekapcsolás, majd boot után nem inicializálja megfelelően, mert csak visszamásolja a drivert a memóriába. Reboot esetén elvileg nem jelentkezkk.
-
KFORboy
senior tag
WUT?
Miért ugorjak?Nekem most teljesen jó a T500 vagy épp a W500, pláne a használt piacos árakat is nézve...
20e HUF-ért már előfordul patent darab (persze fos procival de ez tök8) de legrosszabb esetben is 30eNem kell nekem se generáció ugrás se áremelkedés!
Nincs rá igényem.Azt szeretném tudni, hogy gyakorlatban mit nyújt a W500 firegl gpu-ja pluszba VS T500 Ati GPU
-
Mbenyo97
aktív tag
Igen ez bennem se merült fel, hogy lötyögjön azt nézegetem, tanulmányozom hogy mi van azt észre vettem ezt a hibát. Mindegy az a lényeg hogy megoldott és működik. Elképesztő hogy egy ilyen kis turpiság milyen fenn akadást tud néha okozni, azt hinné az ember hogy itt valami komolyabb baj van azt közben meg csak ilyen kis jelentéktelen lötyögés
Jah majd lehet hogy benevezek egy ilyen szűkített gumi keretre, köszi a linket
-
Mbenyo97
aktív tag
Nah az van hogy végre müködik a cucc. Az volt a baj amit tegnap este a sötétben nem igazán vettem észre csak ma világosban az ablaknál, hogy az ssd lötyögöt a helyén mert úgye sokal vékonyabb mint a hdd. A hdd az nem lötyögöt a helyén visszont az ssd igen össze vissza járkált benne és emiatt nem érintekezet jól, úgy hogy most ilyen kis gumi pogácsákal kibéleltem az ssd hogy ne mozogjon
Nagyon pörög rajta a rendszer, megérte az árát azért.Köszönöm a segítségeteket !!
-
Francia91
veterán
Nálam a T500-as ExpressCard csatin, USB 3-as porton meghajtotta a tokban lévő 750-es WD Black-et (7.200 rpm) tápcsati nélkül, teljes sebességgel. Ha viszont az eSATA portra tettem külső HDD-t, annak kellett a táp, ami az EC kártyán volt
USB 3.0 & eSATA kombó EC kártyám volt a T500-asban, most a Precision M6600-asban van, megörökölte. Viszont az M6600-asban ugyanaz az EC kártya nem hajtja meg USB 3.0 porton az 5.400-as külső HDD-t sem.... Érdekes -
Dr. Akula
félisten
Ez az ExpressCardra vonatkozik. Egyszerűen nem tud annyi áramot leadni. Nekem is volt ilyen, nem is bírta (2.5" WD Passportot). Volt a 2 USB port között egy kerek tápcsati, olyan mint a modemeken, régi telefonokon, gondolom oda kellett volna külső tápot dugni, és akkor megtámogatta volna a PCIE szabványon felüli árammal, ami már elég lett volna.
Nemtom hogy a tied hogy bír leadni annyi áramot, talán PCIE 3.0-ról van leágaztatva a sáv az EC felé, nem 2.0-ról.
-
chab7
addikt
Ok, köszi! Akkor jól sejtettem, hogy erre még nem lehet. A biosnak kellene tudnia, igaz? És ehhez már nincs ilyen. Akkor elértem a T500-asom tuningolásának végére. SSD lett beletéve + RAM 8GB-ra növelés. Még 1-2 évig kihúzom ezzel, ha szoftveres oldalon nem lesz nagyon elszállás hardverigényben.
-
-
-
Pubszon
veterán
Nála van egyébként. Hozzám több mint 300Km-re van, valahol a balaton környékén.
Na de nem akarok offolni, csak gondoltam jobb sorsa is lehetne. -
azbest
félisten
Annyi pontosítás, hogy nincs olyan, hogy közvetlen kábel, mint a dvi-hdmi esetén volt. Az általad linkelt kábelbe is belerejtettek egy szintillesztőt, amit a pár száz forintos adapterekben is használnak (dp++, Dual-mode). A nagyon régi, korai dp-knél fordult elő, hogy nem támogatták a hdmi módot. Azokat csak aktív adapterrel lehet átalakítani.
-
MrSealRD
veterán
Igazából a közvetlen kábel is jó nekem...csak nem gondoltam, hogy létezik ilyen.
Viszont HDMI kábelem már van plusz az iponos kábel szerintem mocsok drága ennyiért... (persze ez nem feltétlen a kábel/bolt hibája, csak én vagyok árérzékeny)
(#91392) Tim82: Köszi. Pont erre gondoltam.
-
donjohnson
addikt
elvileg m.2 2242 foglalat van benne, nem?
bár eddig sehol nem olvastam, hogy működött volna valakinek ebben a slotban ssd.t460s M.2 2242 SSD in WWAN slot?
SzalaiG: msata-át ne vegyél, de m.2 2242 ssd-t se, mert nem fog működni benne egyik se.
-
MrDerekas
addikt
Serial, meg ID alapján a Lenovo oldala szerint van benne. Előző tulaj cuccai között találtam is a driver mappában nvdia félét. Csakhogy újra raktam a rendszert, be is aktiváltam a win7 pro-t, majd frissítettem win 10-re (x64). Végül is ott szúrtam el - már amennyire rajtam múlott - hogy nem néztem át az eszközkezelőt, az előző tulaj rendszerében. A trükkös bekapcsolások miatt viszont egyszercsak kékhalálozott a rendszer és kénytelen voltam egy clean installt csinálni. Most meg itt vagyok dedikált vga nélkül
-
Silεncε
őstag
+Tikakukac
Nagyon szépen köszönöm, akkor otthagyom. Nem sürgős, az egyetemre (programtervező inf.) kellene majd egy laptop amin tudom a dolgaimat csinálni, arra gondoltam, hogy minél hamarabb beszerzem. A tippet köszönöm, a T420-akat elkezdtem nézegetni, tényleg ilyen árban vannak és jónak tűnnek.
-
-
-
-
dugo_
veterán
Van egy olyan érzésem, hogy kiderítettem a folyamatos Firefox és Inventor leállásának okát.
Nem a ramokra és nem is HDD/SSD-re hivatkozva állnak le, hanem a HD3650 256MB memóriájával lehet valami hiba. Ugyanakkor játékkal kihajtva meg semmi baja...
A Intel grafikával egyelőre nem jött elő a probléma, csak hát jó lenne az az Ati.
Érdemes/lehet ilyen hibát javíttatni vajon?
-
csubuka
addikt
(#87510) stp1dh: Ez az
Benéztem a linket...
Köszönöm szépen megnézem a tipped!
(#87511) yanna: Amikor még 1 AUD volt, akkor megérte
Annyiért igen jó kis egér (többet egy fillérrel sem ér, szerintem hosszú távon fárasztaná a kezem). Az ebay topikban nyomták, az meg veszélyes topik, ott csak úgy veszi az ember az 1 dodós
szahasznosokat -
qwertly
addikt
Szia!
Köszönöm a választ,törött kijelzővel hozzám vágták így gondoltam 10-20 ezer ft kipofozom tartalék gépnek,ha minden kötél szakad kihúzzon vele pár napig.Vagy használja a gyerek.csak erre kell,és ha nagyon jó áron kapok hozzá ramt akkor cserélem a procira is igaz ez. -
-
totron
addikt
Ez most irónia volt vagy tényleg többségben vanakn a CCFL verziók? Chaser azt kommunikálja - ha jól értem -, hogy mindegyik LED-es (így PWM-es is). Összekavartok, srácok! Ami van is LG paneles, LED-del van megáldva. Olyan létezik egyáltalán 400-asból, ami CCFL és LG? Vagy az már hatványozott fehér holló?
-
Tim82
félisten
Eltéve egyébként nekem is van egy jobb sorsra érdemes LP154WU1-A1K6 panel, annak besárgult kijelzője van. Elvileg van szaki Pest környékén, aki tudná cserélni a besárgult felületet, csak én nem jutok el megcsináltatni. Ha meglenne, bekerülne barátnőm tőlem örökölt T500-ába egy WSXGA+ felbontású kijelző helyett.
-
Tim82
félisten
Régen is megvolt mindkét boltjuk, de a Népszínház utcaiban vállaltak ilyesmit.
2008-2009-es történet, 12k-ból végeztek anno egy 14", SXGA+ TN paneles T41p-nél CCFL cserét. (Akkortájt egy ilyen TN panel kb. 25-30k volt.) Én elégedett voltam az eredménnyel, még kb. másfél-két évig használtam azt a gépet, majd alaplaphibával elhullott.
-
Aha, csak ne alapozzunk már ilyesmire... a TP billzet sem folyadékálló, csak annyira állja a folyadékot, hogy el tudja vezetni azt, hogy megóvja az alaplapot és a körülötte található komponenseket a kártól, hisz még mindig kellemesebb billt cserélni, mint deszkát.
Persze lehet mindent vízzel mosni, néha még működni is fog utána.. emlékszem haveromra aki egy socket370 deszkát slagolt le, mikor gépet takarított, és ment tovább gond nélkül, de érted... nagyon nem ajánlott.
Vannak erre tisztítószerek, eszközök. -
s3toraph
senior tag
Lehet igazad van. Viszont én a saját tapasztalataimat írtam le. Van nem 1-2 gép, aminél hagyhatod ott reggelig, vagy használhatod napokig, még sem lesz jó önmagától az update (ismerőseim közt is vannak akiknél nem javult meg). Te mást tapasztaltál, elhiszem amit írsz, de attól még nálam ugyanúgy fent állt a probléma, te is fogadd el hogy márpedig van ilyen. Viszont, most már tudom mivel lehet a rohadt sok várakozást, bosszúságot kikerülni, ezt szándékoztam megosztani másokkal akik hasonló cipőben járnak/jártak. Én pl. nagyon hálás lettem volna ha van egy leírás, ami valódi megoldás, mikor elsőnek szembesültem a problémával, de sokat keresgettem és mindenhol csak hasonló reakciókat kaptak az emberek amiket te is írtál, megoldást nem. Aztán később került bele a win7 topic összefoglalójába. De nézd meg, azóta is sokan jelzik a problémát, tehát folyamatos előjön sok embernél.
Nem belemagyarázni akarom, de gyanús a dolog. Olvastam hogy annó volt egy nagyon hasonló eset a wcault-al XP-nél (lehet nem pontosan írtam a nevét az exe-nek). + Gondoljunk abban bele, a microsoftnak van egy kitűzött dátuma miszerint, ha jól tudom, 1 milliárd gépen/eszközön kell akkora win10-nek lennie, és nem állnak valami jól, kb. 200 millió körül. Volt mostanában cikk róla. Az ő érdekük az hogy elérjék a céljukat. Nem hiszem hogy annyira meglepő lenne ha kiderülne, hogy szándákosan okozzák a win7-nél ezt a gondot, hogy a felhasználó megunja, és váltson fölfelé. No de ebbe nem menjünk jobban bele, mert biztosat egyikünk sem fog tudni mondani, én csak a véleményemet írom le.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 5400, 14" FHD Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged