- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
azbest
félisten
válasz
Tubi2 #126640 üzenetére
van némi zavar a leírásokban, mert írnak legalább 3 féle lehetőséget,
az fn + 4, az fn + backspace (de nem úgy van a felirat, hanem mikrofon és semmi?)
és úgy is írja másik részen, hogy a power gomb megnyomása alvásba teheti (ez win beállításnál is szokott lenni)A gombokra festett alternatív módok működnek egyébként, fel vannak telepítve a driverek, a billentyűzet programja?
-
teptep
senior tag
-
válasz
Tubi2 #124443 üzenetére
Én nagyon sajnálom, h túl adtam rajta(egy barátom vette meg szotyiért a gyereknek, aki a következő héten nyakon is öntötte egy bögre kakaóval
). Nyolc évig használtam csont nélkül, azt éreztem, ideje váltani, zsanércserén kívül nem volt más nyűge, az akku is 70%-os volt még. Szerintem egy nagyszerű gép volt.
-
-
fatpingvin
addikt
válasz
Tubi2 #122941 üzenetére
semmi baj, jót írtál. dokkoló típusától függ, van amin ténylegesen egy jelforrásról volt megoldva a két interfész. itt most a kérdés ennél kicsit bonyolultabb
viszont érintőleges megoldás felsejleni látszik, Tikakukac örülni fog hogy igaza lesz: desktop vonalon esélyesen elköszönök a Thinkpadtól, ugyanis ha minden jól alakul, tudok szerezni egy coreboot-kompatibilis SFF desktop gépet. az ExpressCard slotot nem csekkolja ki de mivel vannak benne fullos, széles PCIe slotok ezért ez tárgytalanná is válik. ebbe viszont majd belemegy a Radeon 520 vidikarim és ez lényegében nullázza a kérdést.
-
-
-
-
válasz
Tubi2 #117654 üzenetére
Nem a lapon van a video, hanem MXM modulon, cserélhető.
Ettől függetlenül ha beszarik, elég erősen meg vagy lőve, mert sajnos extrém ritka még a 2800 is, nemhogy a 3800, a W700 és 701 nem kompatibilis egymáséival, hiába MXM modul mindegyik.
Lenovo ezt az alkalmat se tudta kihagyni, hogy faszfej legyen -
-
-
barnam_
nagyúr
válasz
Tubi2 #116913 üzenetére
Utángyártottból mondanám a greencellt, de lutri.
Én nemrég rendeltem egy gc ultra akkut a w530-hoz. Igazából a meglévő 9 cellás is oké még de gondoltam a 6 cellással jobban elfér a táskában. Ahhoz képest amennyire drága volt többet vártam, kb 3 órát ment 50% fényerőn YT fhd-t játszva. Viszont valamiért nagyon lassan tölt, ilyen 13-15w-t látok aida-ban és vantage-ben is. -
barnam_
nagyúr
válasz
Tubi2 #115345 üzenetére
Igen, ez az a gép
Azóta felment rá az 1vyrain, kapott egy Intel 7260AC wifit (BT is megy), 1866-os ramokat, Kryonaut pasztát így a +400 Mhz OC is megvan throttling nélkül, rendeltem ugyanebből az Ali storeból új magyar világítós billentyűzetet.. szóval amit lehetett kimaxoltam
Azonban nem olvastátok figyelmesen amit írtam.. nem akarom ezt beletenni a W530-ba mert nem szeretnék farigcsálni. X230-on gondolkodtam sokáig mert abban csak a csatlakozót kell letakarni a classic billentyűzet modhoz. Viszont annyira drágán mennek az IPS kijelzős modellek (+akkor új billentyűzet, új x220 palmrest), hogy a végén egy csomó pénz után ugyanott lennék teljesítményben mint a már meglévő i7-es T420. (Ez volt az előző laptopom, de nem adtam el mert az csak macera nekem.)
Így inkább vettem bele egy 4magos i7-et és majd ezzel az új billentyűzettel kicsit esztétikailag felújítom. -
Tikakukac
titán
-
-
Tubi2
senior tag
válasz
Tubi2 #114137 üzenetére
Köszi mindenkinek a válaszokat! Megpróbálok sorban reagálni. Sajnos azóta nem volt időm fórumozni, de itt vagyok.
#114139 Tikakukac
T43p-t nem merném sértegetni ilyen gépekkel, az a FlexView 1600-as panel a korában pusztító volt.
Viszont most pirosas színnel indul és ha 5 perc múlva kifehéredett alig van fényereje. Ehhez képest nem olyan rossz az a T460, amiről beszélek. A T43p-t kültéren már használni sem lehet. Ehhez viszonyítottam, nyilván újkorában csoda volt.
Sajnos TP fan vagyok ezért másik márka, amiket ajánlottál nem jöhet szóba.#114141 FoxiestFox
Épp az imént tettem le az ölemből egy Flexis T42-t, ezek még annyira szerethető gépek, még az épített T60-asaimnál sem érzem ennyire ezt.
Természetesen velem is a T43p jön az idei lan partynkra, ahogy minden évben. :) CS1.6, AoE II tökéletes, de néha problémáznak, hogy az én gépem miatt nem tudunk újabbakkal játszani. :D#114156 sutszi
Ráéreztél a kérdés lényegére, köszönöm. Tényleg az érdekelt volna inkább, hogy hardverileg mennyire stabil.Nem fogom sokat nyüstölni, csak akkor használnám, ha nincs kedvem lerogyni a gép elé, kanapéról rágulizni valamire, megírni egy levelet, ilyesmi. De ahogy többen mondjátok milyen rossz, lehet megnézem magamnak újra azt a panelt, mert amúgy nem tűnt annyira rossznak így ránézésre.
Imádom én is a legendás gépeket. De most tényleg a használhatóság miatt kérdeztem. Itt a topikban sokat olvasom, hogy milyen rosszak az új TP-k. Fogtam a kezemben egy T460-at és egy X240-et az utóbbi időben és amúgy szerintem tökre jól össze vannak rakva, jól is néznek ki, szóval nekem nincs velük bajom. -
MrSealRD
veterán
válasz
Tubi2 #114137 üzenetére
Több T460/T470/T470s is van még a gépparkban ami jövőre ki lesz vonva... Annyiban árnyalnám a képet, hogy mint bármelyik másik típusnál is meg kell nézni mit veszünk. Bekapcsoláskor kiderül...
1db T470 volt amit az elmúlt 3 évben szervizelni kellett. Azt 2 alkalommal is. 1 kijelző és 1 alaplap csere... A többivel nem volt gond... -
válasz
Tubi2 #114137 üzenetére
T43p-nek sosem lesz utódja, hacsak az IBM vissza nem veszi a kócerájt.
Talán egy párhuzamos univerzumban.
Épp az imént tettem le az ölemből egy Flexis T42-t, ezek még annyira szerethető gépek, még az épített T60-asaimnál sem érzem ennyire ezt.
Kár, hogy technikailag problémásak. -
Tikakukac
titán
válasz
Tubi2 #114137 üzenetére
Pedig 14"-ban az a kijelző erősen inkább az alja kategória az FHD szinten.
T43p-t nem merném sértegetni ilyen gépekkel, az a FlexView 1600-as panel a korában pusztító volt. Egy 4K-s 400nit-es kijelzős T460, arra azt mondanám, hogy szint, de ez álom volt maximum amikor kijött és ma sem általános.
-
-
-
metal01
őstag
Nem emlékszem, hogy tőled vettem volna
A T400/500 tényleg halk. Talán a legcsendesebb szériák. A T420 is még viszonylag csendes. A w530-ban i7-3720qm van, quadro k2000m, azért az valóban más kategória. Lehet, hogy nem vagyok még hozzászokva, de nekem határozottan zajosabb a hűtés. 1900 rpm-en teljesen hangtalan, feljebb már jön a magas frekis hang.
-
-
-
-
Tim82
félisten
Azoknak nem most hullanak sorban az alaplapjaik?
*
Ha számít az IPS képernyő, Thinkpad-vonalon az X szériát leszámítva a T431s-től felfelé kapsz vagy legalábbis onnantól egyszerű megoldani az IPS panelt utólag beszerelni. (T431s-nél váltottak LVDS-ről eDP-re, eDP-s 16:9 14" IPS panelből meg rengeteg fajta van.)A T440 esetében a touchpad éppenséggel kicserélhető a T450-ére. A minőségről már ejtett szót más, abban valóban a 40-es széria mondható a legproblémásabbnak.
-
Tim82
félisten
Egyben sajnos sárgulnak, foltosodnak, a fényerejük nagyon durván csökken - én eddig szerencsés vagyok az R61-be tett LP150E05-A2K1 panellel, noha annak sem olyan sem a fényereje, sem a fehér szín visszaadása, mint új korában lehetett.
-
-
Tikakukac
titán
-
-
-
-
-
-
Tim82
félisten
Megfelelő szalagkábellel és inverterrel próbáltad ki?
Szintén Intel GPU-s R52 egy T42-ből származó SXGA+-os IPS kijelzőt simán kezel a T42 szalagkábelével és a saját inverterével. Saját, friss tapasztalat.
Az R52 és a T43 között kb. egy Firewire vezérlő a különbség (meg a burkolati elemek), még ugyanaz a no-whitelist BIOS is való hozzájuk.
-
Tim82
félisten
Battery reset után is?
-
Oscar
tag
A billentyűzet matricázás kapcsán én leszek az ellenpélda: nekem az itt istenített-féle megoldás két hónap után kezdett a gombok szélén rojtosodni és feljönni. Engem nagyon idegesít.
De itt muszáj elmondanom, hogy íróember vagyok, így extrém sokat gépelek. Szóval, én biztos nem matricáznék. -
thomasrc
tag
Szerintem nem "eredeti", ha lehet így fogalmazni. Nekem egy gyári német billentyűzetes T420-asom van, ezen cseréltem ki a billentyűzetet magyarra. A klaviatúrát a linkelt eladótól vettem.
Különbségek: A trackpoint gumija jóval puhább és az a kis műanyag elem, amire rámegy más színű. A gombok nyomáspontja egy hangyafasznyit mintha határozatlanabb lenne (puhább gumidómok?), de ennek ellenére nulla különbséget érzek napi használat mellett. A trackpoint kupakja viszont folyton lejött, azt le kellett ragasztanom.
Persze az is lehet, hogy már a Lenovonál is változó minőséget kaptak és nálam egy jobbfajta német volt benne eredetileg, így nem tudom mennyire van értelme összehasonlítani. Markáns különbség egyedül a trackpointnál volt. A műanyag és a gombfeliratok minősége egy-az-egyben ugyanaz.
Szóval ha nagyobb összegeket tudsz ezen spórolni, akkor szerintem bevállalható.
-
Chaser
legenda
ismerek valakit akitől nmb-t vehettél volna újszerűt, akár újat feleennyiért, csak megunta a sok kocsogot' és ilyesmit már nem hirdet
van ugy. billzet, de azt írja gyári, fru is van a hátoldalán
érdemesebb levadászni egy nmb-s t60 szériásat apróról, még ha sz@rrá is van kopva veszel rá 3m matricát 3k-ért, akkor is jobb megoldásszerk:
metal01 igen, és legjobb tudomásom szerint van köztük nmb/alps t60 szériás is -
-
Dani3
csendes tag
Igen én így törlöm sokkal gyorsabb mint ha kiolvasnám! A amikor törlöd a supervisor password-t ha jól emlékszem x200 x301 t61 t400 kéri a jelszót ismét mielőtt ráenterezek a menüpontra ismét rövidre zárom az sda scl és gnd és (ott egy csipesszel) és nincs jelszó és a supervisor password disable
Gondoltam írók róla majd egy rövid cikket hiszen sok thinkpad-nél megoldható ingyen! Miért fizessünk érte.....
-
Dani3
csendes tag
Pontosan! Össze kell érinteni SDA SCL és GND-t!A föld pl usb a rollcage én ugy csináltan u alakú tű és azt hozzáérintettem ami mellette van rollcage-hez! Közbe thinkvange F1 és be is tudtam lépni
Ez a módszer amin eddig próbáltam és működött x200 x220 x301 t61 t61p t400 t410 t420
-
Dani3
csendes tag
Igen ki lehet rövidre zárós módszerrel én tűvel csináltam!A palmrest alatt van sda és scl! [Itt nézd meg]
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
Az Albacomp gépből nincsen meg a szalagkábel és inverter? Azzal nem tudod megpróbálni?
Egyébként az biztos, hogy ilyen gyártmányú kijelzőt sosem tettek gyárilag T42/T42p/T43/T43p modellekbe, szóval lehet, hogy sem a T42p, sem a T43 szalagkábele, invertere nem igazán passzol hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Mini PC
- Linux kezdőknek
- Milyen routert?
- One mobilszolgáltatások
- Videós, mozgóképes topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 5400, 14" FHD Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia
- LOQ 15ARP9 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4060 32GB 512GB NVMe gar
- Hp Elitebook 840 G8 CSAK 1DB POFÁTLAN ÁRON ÚJ KIJELZŐ!!!!
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest