Hirdetés
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
-
Mobilarena
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
válasz
Tubi2
üzenetére
Egy 570-nél Win11 alatt sárga, mint ló és a kék is erőst lila (ez utóbbi csak külső monitoron). Nem old meg se külső, se saját kijelzőn semmit egy színprofil sem. Win 10 alatt ellenben csodás minden. Több driverrel is próbálva. Ja, a legjobb majdnem lemaradt: 11 alatt nézhetetlenül vibrál a PWM, 10 alatt pedig hetek óta nézem amit nem sok konstrukció érdemel ki. Hm...
-
válasz
Tubi2
üzenetére
Még éveken keresztül használtam anno, aztán kezembe került egy T430, abba raktam egy i7-3720qm-et, az a VGA-n kívül kvázi ugyanazt a teljesítményt hozta, mint a W530.
Múltkor előszedtem a "megmaradt" gépeket, a W530-at próbáltam ki utoljára. Mindig meglepődök, hogy a fos TN kijelzőkhöz képest annak vannak színei (még ha túlszaturált is).
De az egyik kedvencem az X230, abba raktam egy új x220 magyar bill-t (alis, de jó) x220 palmrest-tel. Csak egy normális IPS kellene bele, ez a TN 768p nem sokra jó ma már. -
válasz
Tubi2
üzenetére
2019-ben adtam el a W520-am, életem legrosszabb Thinkpad döntése, isten verda volt.
Tekintve hogy azóta pár modernebb kitérő után jelenleg is X230-at napizok (persze X220 billel), akár máig használhatnám a kicsikét, de azóta sem jött szembe olyan és annyiért, amire azt mondtam volna, hogy kell.Totál scener vagy ne aggódj, ha tudsz róla ha nem

Nálam a direkt CRT konnektivitás nagy plusz, mert lett pár hónapja egy Beo Avantom (még domború, de már széles, és még SDTV CRT), és szoktam rajta régebbi filmeket nézni, mert vágni lehet a hangulatát.

-
válasz
Tubi2
üzenetére
Mondjuk a T43p pont kapós mindenhol, itthon is. Ha 15".
R-t amúgy én is kerestem egy ideig, de akkor épp nem volt.
Át akartam szerelni a T60 kijelzőmet-alaplapomat R házba, mert azon van Svideo ami jó lenne alkalmasint tévére kötni a játékaim, illetve tetszenek azok a példányok, amiken nincs touchpad. -
-
azbest
félisten
válasz
Tubi2
üzenetére
van némi zavar a leírásokban, mert írnak legalább 3 féle lehetőséget,
az fn + 4, az fn + backspace (de nem úgy van a felirat, hanem mikrofon és semmi?)
és úgy is írja másik részen, hogy a power gomb megnyomása alvásba teheti (ez win beállításnál is szokott lenni)A gombokra festett alternatív módok működnek egyébként, fel vannak telepítve a driverek, a billentyűzet programja?
-
teptep
őstag
-
válasz
Tubi2
üzenetére
Én nagyon sajnálom, h túl adtam rajta(egy barátom vette meg szotyiért a gyereknek, aki a következő héten nyakon is öntötte egy bögre kakaóval
). Nyolc évig használtam csont nélkül, azt éreztem, ideje váltani, zsanércserén kívül nem volt más nyűge, az akku is 70%-os volt még. Szerintem egy nagyszerű gép volt. -
-
fatpingvin
addikt
válasz
Tubi2
üzenetére
semmi baj, jót írtál. dokkoló típusától függ, van amin ténylegesen egy jelforrásról volt megoldva a két interfész. itt most a kérdés ennél kicsit bonyolultabb
viszont érintőleges megoldás felsejleni látszik, Tikakukac örülni fog hogy igaza lesz: desktop vonalon esélyesen elköszönök a Thinkpadtól, ugyanis ha minden jól alakul, tudok szerezni egy coreboot-kompatibilis SFF desktop gépet. az ExpressCard slotot nem csekkolja ki de mivel vannak benne fullos, széles PCIe slotok ezért ez tárgytalanná is válik. ebbe viszont majd belemegy a Radeon 520 vidikarim és ez lényegében nullázza a kérdést. -
-
-
-
válasz
Tubi2
üzenetére
Nem a lapon van a video, hanem MXM modulon, cserélhető.
Ettől függetlenül ha beszarik, elég erősen meg vagy lőve, mert sajnos extrém ritka még a 2800 is, nemhogy a 3800, a W700 és 701 nem kompatibilis egymáséival, hiába MXM modul mindegyik.
Lenovo ezt az alkalmat se tudta kihagyni, hogy faszfej legyen
-
-
válasz
Tubi2
üzenetére
Utángyártottból mondanám a greencellt, de lutri.
Én nemrég rendeltem egy gc ultra akkut a w530-hoz. Igazából a meglévő 9 cellás is oké még de gondoltam a 6 cellással jobban elfér a táskában. Ahhoz képest amennyire drága volt többet vártam, kb 3 órát ment 50% fényerőn YT fhd-t játszva. Viszont valamiért nagyon lassan tölt, ilyen 13-15w-t látok aida-ban és vantage-ben is. -
válasz
Tubi2
üzenetére
Igen, ez az a gép
Azóta felment rá az 1vyrain, kapott egy Intel 7260AC wifit (BT is megy), 1866-os ramokat, Kryonaut pasztát így a +400 Mhz OC is megvan throttling nélkül, rendeltem ugyanebből az Ali storeból új magyar világítós billentyűzetet.. szóval amit lehetett kimaxoltam 
Azonban nem olvastátok figyelmesen amit írtam.. nem akarom ezt beletenni a W530-ba mert nem szeretnék farigcsálni. X230-on gondolkodtam sokáig mert abban csak a csatlakozót kell letakarni a classic billentyűzet modhoz. Viszont annyira drágán mennek az IPS kijelzős modellek (+akkor új billentyűzet, új x220 palmrest), hogy a végén egy csomó pénz után ugyanott lennék teljesítményben mint a már meglévő i7-es T420. (Ez volt az előző laptopom, de nem adtam el mert az csak macera nekem.)
Így inkább vettem bele egy 4magos i7-et és majd ezzel az új billentyűzettel kicsit esztétikailag felújítom. -
Tikakukac
titán
-
-
Tubi2
senior tag
válasz
Tubi2
üzenetére
Köszi mindenkinek a válaszokat! Megpróbálok sorban reagálni. Sajnos azóta nem volt időm fórumozni, de itt vagyok.
#114139 Tikakukac
T43p-t nem merném sértegetni ilyen gépekkel, az a FlexView 1600-as panel a korában pusztító volt.
Viszont most pirosas színnel indul és ha 5 perc múlva kifehéredett alig van fényereje. Ehhez képest nem olyan rossz az a T460, amiről beszélek. A T43p-t kültéren már használni sem lehet. Ehhez viszonyítottam, nyilván újkorában csoda volt.
Sajnos TP fan vagyok ezért másik márka, amiket ajánlottál nem jöhet szóba.#114141 FoxiestFox
Épp az imént tettem le az ölemből egy Flexis T42-t, ezek még annyira szerethető gépek, még az épített T60-asaimnál sem érzem ennyire ezt.
Természetesen velem is a T43p jön az idei lan partynkra, ahogy minden évben. :) CS1.6, AoE II tökéletes, de néha problémáznak, hogy az én gépem miatt nem tudunk újabbakkal játszani. :D#114156 sutszi
Ráéreztél a kérdés lényegére, köszönöm. Tényleg az érdekelt volna inkább, hogy hardverileg mennyire stabil.Nem fogom sokat nyüstölni, csak akkor használnám, ha nincs kedvem lerogyni a gép elé, kanapéról rágulizni valamire, megírni egy levelet, ilyesmi. De ahogy többen mondjátok milyen rossz, lehet megnézem magamnak újra azt a panelt, mert amúgy nem tűnt annyira rossznak így ránézésre.
Imádom én is a legendás gépeket. De most tényleg a használhatóság miatt kérdeztem. Itt a topikban sokat olvasom, hogy milyen rosszak az új TP-k. Fogtam a kezemben egy T460-at és egy X240-et az utóbbi időben és amúgy szerintem tökre jól össze vannak rakva, jól is néznek ki, szóval nekem nincs velük bajom. -
válasz
Tubi2
üzenetére
Több T460/T470/T470s is van még a gépparkban ami jövőre ki lesz vonva... Annyiban árnyalnám a képet, hogy mint bármelyik másik típusnál is meg kell nézni mit veszünk. Bekapcsoláskor kiderül...
1db T470 volt amit az elmúlt 3 évben szervizelni kellett. Azt 2 alkalommal is. 1 kijelző és 1 alaplap csere... A többivel nem volt gond... -
válasz
Tubi2
üzenetére
T43p-nek sosem lesz utódja, hacsak az IBM vissza nem veszi a kócerájt.

Talán egy párhuzamos univerzumban.
Épp az imént tettem le az ölemből egy Flexis T42-t, ezek még annyira szerethető gépek, még az épített T60-asaimnál sem érzem ennyire ezt.
Kár, hogy technikailag problémásak. -
Tikakukac
titán
válasz
Tubi2
üzenetére
Pedig 14"-ban az a kijelző erősen inkább az alja kategória az FHD szinten.
T43p-t nem merném sértegetni ilyen gépekkel, az a FlexView 1600-as panel a korában pusztító volt. Egy 4K-s 400nit-es kijelzős T460, arra azt mondanám, hogy szint, de ez álom volt maximum amikor kijött és ma sem általános.
-
-
-
metal01
őstag
Nem emlékszem, hogy tőled vettem volna
A T400/500 tényleg halk. Talán a legcsendesebb szériák. A T420 is még viszonylag csendes. A w530-ban i7-3720qm van, quadro k2000m, azért az valóban más kategória. Lehet, hogy nem vagyok még hozzászokva, de nekem határozottan zajosabb a hűtés. 1900 rpm-en teljesen hangtalan, feljebb már jön a magas frekis hang. -
-
-
-
Tim82
félisten
Azoknak nem most hullanak sorban az alaplapjaik?
*
Ha számít az IPS képernyő, Thinkpad-vonalon az X szériát leszámítva a T431s-től felfelé kapsz vagy legalábbis onnantól egyszerű megoldani az IPS panelt utólag beszerelni. (T431s-nél váltottak LVDS-ről eDP-re, eDP-s 16:9 14" IPS panelből meg rengeteg fajta van.)A T440 esetében a touchpad éppenséggel kicserélhető a T450-ére. A minőségről már ejtett szót más, abban valóban a 40-es széria mondható a legproblémásabbnak.
-
Tim82
félisten
Egyben sajnos sárgulnak, foltosodnak, a fényerejük nagyon durván csökken - én eddig szerencsés vagyok az R61-be tett LP150E05-A2K1 panellel, noha annak sem olyan sem a fényereje, sem a fehér szín visszaadása, mint új korában lehetett.
-
-
Tikakukac
titán
-
-
-
-
-
-
Tim82
félisten
Megfelelő szalagkábellel és inverterrel próbáltad ki?
Szintén Intel GPU-s R52 egy T42-ből származó SXGA+-os IPS kijelzőt simán kezel a T42 szalagkábelével és a saját inverterével. Saját, friss tapasztalat.
Az R52 és a T43 között kb. egy Firewire vezérlő a különbség (meg a burkolati elemek), még ugyanaz a no-whitelist BIOS is való hozzájuk.
-
Tim82
félisten
Battery reset után is?
-
Oscar
tag
A billentyűzet matricázás kapcsán én leszek az ellenpélda: nekem az itt istenített-féle megoldás két hónap után kezdett a gombok szélén rojtosodni és feljönni. Engem nagyon idegesít.
De itt muszáj elmondanom, hogy íróember vagyok, így extrém sokat gépelek. Szóval, én biztos nem matricáznék. -
thomasrc
tag
Szerintem nem "eredeti", ha lehet így fogalmazni. Nekem egy gyári német billentyűzetes T420-asom van, ezen cseréltem ki a billentyűzetet magyarra. A klaviatúrát a linkelt eladótól vettem.
Különbségek: A trackpoint gumija jóval puhább és az a kis műanyag elem, amire rámegy más színű. A gombok nyomáspontja egy hangyafasznyit mintha határozatlanabb lenne (puhább gumidómok?), de ennek ellenére nulla különbséget érzek napi használat mellett. A trackpoint kupakja viszont folyton lejött, azt le kellett ragasztanom.
Persze az is lehet, hogy már a Lenovonál is változó minőséget kaptak és nálam egy jobbfajta német volt benne eredetileg, így nem tudom mennyire van értelme összehasonlítani. Markáns különbség egyedül a trackpointnál volt. A műanyag és a gombfeliratok minősége egy-az-egyben ugyanaz.
Szóval ha nagyobb összegeket tudsz ezen spórolni, akkor szerintem bevállalható.
-
Chaser
legenda
ismerek valakit akitől nmb-t vehettél volna újszerűt, akár újat feleennyiért, csak megunta a sok kocsogot' és ilyesmit már nem hirdet

van ugy. billzet, de azt írja gyári, fru is van a hátoldalán
érdemesebb levadászni egy nmb-s t60 szériásat apróról, még ha sz@rrá is van kopva veszel rá 3m matricát 3k-ért, akkor is jobb megoldásszerk:
metal01 igen, és legjobb tudomásom szerint van köztük nmb/alps t60 szériás is
-
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Bestbuy játékok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- További aktív témák...
- P1 Gen3 15.6" 4K OLED érintő i9-10885H T2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus TUF A15 - Ryzen 7 7435, RTX 4050, 16 gb DDR5, 1TB SSD
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Új Dobozos DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3854,94% Akkumulátor
- LG 32UN880K - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

(Igaz már nem használom, szekrényben pihen.)

). Nyolc évig használtam csont nélkül, azt éreztem, ideje váltani, zsanércserén kívül nem volt más nyűge, az akku is 70%-os volt még. Szerintem egy nagyszerű gép volt.
csak mostanában már a szekrényben pihen.

Max olyan, ami valami miatt kiesik a gyári minőségbiztiből aztán vagy komoly vagy nem. Ennyiért horror ára van.