- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tubi2
senior tag
Vettem egy T470p-t itthoni mindenes gépnek.
Nem találom a shortcut-ot az alváshoz. Ugye klasszikusan FN+F4, de ezen a mikrofont némítja ez a kombó. Tudja valaki, hogyan lehet ezt gombbal elaltatni? -
Tubi2
senior tag
válasz
barnam_ #124444 üzenetére
Az egy nagyon jó gép volt, csak visszatértem asztalira, a így TP vonal maradt hobbinak.
A legjobb a W530-ban az Optimus, ami akkor kapcsolja a be dedikált grafikus kártyát, amikor szükség van rá, ezért nem melegíti feleslegesen magát. Kivéve talán dokkolón? Akkor asszem fixen a Quadroval ment.
-
Tubi2
senior tag
Ne add fel a T43-as terveket. Szerintem a legjobb Thinkpad. Tényleg egy élmény volt belöle kihozni a maximumot (ezen topic rengeteg segítségével én is megtettem): [link] [link]
Bár most sajnos félre lett téve, nagyon nehezen bírta az új weblapokat és a vinyója tönrement, nem nagyon akar bootolni.
Lett helyette egy W510, ha hordozhatóra van szükség: [link] Méltó utódja a T43p-nek, ugyanolyan forró a környezetében minden használat közben. -
Tubi2
senior tag
válasz
fatpingvin #122800 üzenetére
Én a W530 kapcsán arra emlékszem, hogy a dokkolón hiába van 4 digitális kimenet, azokról két monitort fog tudni csak meghajtani, tehát 1DP és 1DVI az ugyanaz a "vonal".
Most látom, hogy egy hetes HSZ-re válaszoltam. Grat magamnak.
-
Tubi2
senior tag
válasz
FoxiestFox #119985 üzenetére
Ezen én is sokat agyaltam, hogy meg kéne nézni, mi a különbség a kábelekben és dokumentálni, hogy elég legyen csak átkötözgetni a magunkfajtáknak.
-
Tubi2
senior tag
válasz
FoxiestFox #119977 üzenetére
Szerintem kell a másik kábel, mert az alapján azonosítja be az alaplap a kijelzőpanelt, még ha jól emlékszem, a kábelre a felbontás rá is van írva.
-
Tubi2
senior tag
válasz
szkristof05 #119839 üzenetére
Szia!
Modem ugye van benne? -
Tubi2
senior tag
válasz
FoxiestFox #117655 üzenetére
És ezt most kellett megtudnom...
Azt hittem nem gyártottak sose MXM-es gépet, mert a többiek kínáltak 15"-on is.
-
Tubi2
senior tag
válasz
FoxiestFox #117653 üzenetére
Aztaaa! Nagyon komoly gép! Régebben HA-n volt egy W700 és elgondolkoztam rajta, de valamiért féltem a GPU-tól, hogy leválik a lapról ezért nem mertem megvenni.
-
Tubi2
senior tag
válasz
FoxiestFox #117650 üzenetére
Na ez kemény. Van neki második kijelzője?
-
Tubi2
senior tag
@FoxiestFox Hobbi gépek ezek nekem, arra elég volt évi pár alkalommal, amikor vinni kell valahová.
@simonjoe Már ráköltöttem az ára többszörösét és anno eldöntöttem, hogy SSD-t soha nem kap. De egy elem még bele fog férni, vinyót meg kap egy nem IBM FRU-sat a fiókból, annyi, hogy ha jól emlékszem, akkor figyelmeztet induláskor.
@Dr. Akula A P50 az álmom, majd egyszer...
-
Tubi2
senior tag
Sziasztok!
Sajnos a T43p-n egyre jobban érződik a kora. A BIOS elem lemerült, mindig kéri a dátumot és újabban furán kattog a vinyója és emiatt fagyogat, kékhalálozik.
Pár hónapja lehetőségem volt hozzájutni egy W510-hez jó áron, ezért lecsaptam rá. Egyelőre úgy néz ki, ez lesz a hurcolászós laptopom, kicsit léptem előre korban. Már csak egy i7-920XM kell bele. -
Tubi2
senior tag
válasz
vargas0502 #117208 üzenetére
A T43-ba lehetőséged van natívan használni SATA merevlemezt: [link]
-
Tubi2
senior tag
Sziasztok!
W510-be tud valaki akksi beszerzési forrást? Gyári használt, vagy akár megbízható utángyártott is érdekelne.
-
-
Tubi2
senior tag
válasz
FoxiestFox #114195 üzenetére
Szűk baráti körben évi 1x leülünk játszani
-
Tubi2
senior tag
válasz
Tubi2 #114137 üzenetére
Köszi mindenkinek a válaszokat! Megpróbálok sorban reagálni. Sajnos azóta nem volt időm fórumozni, de itt vagyok.
#114139 Tikakukac
T43p-t nem merném sértegetni ilyen gépekkel, az a FlexView 1600-as panel a korában pusztító volt.
Viszont most pirosas színnel indul és ha 5 perc múlva kifehéredett alig van fényereje. Ehhez képest nem olyan rossz az a T460, amiről beszélek. A T43p-t kültéren már használni sem lehet. Ehhez viszonyítottam, nyilván újkorában csoda volt.
Sajnos TP fan vagyok ezért másik márka, amiket ajánlottál nem jöhet szóba.#114141 FoxiestFox
Épp az imént tettem le az ölemből egy Flexis T42-t, ezek még annyira szerethető gépek, még az épített T60-asaimnál sem érzem ennyire ezt.
Természetesen velem is a T43p jön az idei lan partynkra, ahogy minden évben. :) CS1.6, AoE II tökéletes, de néha problémáznak, hogy az én gépem miatt nem tudunk újabbakkal játszani. :D#114156 sutszi
Ráéreztél a kérdés lényegére, köszönöm. Tényleg az érdekelt volna inkább, hogy hardverileg mennyire stabil.Nem fogom sokat nyüstölni, csak akkor használnám, ha nincs kedvem lerogyni a gép elé, kanapéról rágulizni valamire, megírni egy levelet, ilyesmi. De ahogy többen mondjátok milyen rossz, lehet megnézem magamnak újra azt a panelt, mert amúgy nem tűnt annyira rossznak így ránézésre.
Imádom én is a legendás gépeket. De most tényleg a használhatóság miatt kérdeztem. Itt a topikban sokat olvasom, hogy milyen rosszak az új TP-k. Fogtam a kezemben egy T460-at és egy X240-et az utóbbi időben és amúgy szerintem tökre jól össze vannak rakva, jól is néznek ki, szóval nekem nincs velük bajom. -
Tubi2
senior tag
Sziasztok!
T460, T470 és ezek P változatai mennyire problémásak? Akarok egyet, mert egy havernál megláttam a T460 fullHD IPS kijelzőjét, és hűha... Megvan a T43p utódja?
Mondjuk a W530-at is eladtam, de ott nem volt ennyire szép a jobbnak mondott 1080p-s panel.
-
Tubi2
senior tag
válasz
FoxiestFox #105931 üzenetére
Én úgy emlékszem kell egy Win Update-t is engedni neki, addig nem volt hajlandó müködni.
-
Tubi2
senior tag
válasz
FoxiestFox #105278 üzenetére
Gratula! Csuda kis gép lett
-
Tubi2
senior tag
válasz
MrSealRD #98182 üzenetére
Én imádom a gépeim határát feszegetni, szóval mindenképp belevágnék a barkácsba.
De azért is vettem inkább W sorozatú gépet, mert oké, hogy a T420-ba bele lehet tenni a négymagos procit, de a hűtés vékonyka ha azt a procit jól megterheled. És, gondolom, az alaplapi dolgok sem úgy vannak méretezve. -
Tubi2
senior tag
Másik BIOS feltevésével elő lehet csalogatni a raidet W530-on? Illetve tud itt valaki olyan másik BIOSt feltenni?
-
Tubi2
senior tag
Én hiába tettem a batman csatis 4338 dokkba a T420-at, az nem töltött 170-es táppal. .
-
Tubi2
senior tag
Ritkán használok 8570p-t a W530 után, és szörnyen szokatlan az eltolt bill a HP-n.
-
Tubi2
senior tag
válasz
donjohnson #96348 üzenetére
Milyen lazán lóbálja a három gépet összefogva, pár éve ez nem ment volna.
-
Tubi2
senior tag
válasz
FoxiestFox #96082 üzenetére
Az a fényerő plusz gomb ezen a gépen.
Kiadatni csak a szokásos dolgokat tudom.
-
Tubi2
senior tag
Elég morbid a W530-at bekapcsolva kivenni a 4338 dokkolóból így, hogy lespórolták a leválasztás gombot.
-
Tubi2
senior tag
válasz
Donki Hóte #95947 üzenetére
Próbáld ki feltöltött akkuval. Akkor alig kell áramot felvegyen.
-
Tubi2
senior tag
-
Tubi2
senior tag
Elcsesztem. Újracelláztam a 70+-os pakkot, de közben letört a PCB-ről a hőszenzor forrpontja. Visszakövettem a panelon és beforrasztottam a hőszenzort is. Gondolom emiatt nem hajlandó foglalkozni az akkuval a gép.
Nincs valami hardveres módja az akku resetelésének véletlen? -
Tubi2
senior tag
Nagy fejlesztést hajtottam végre hordozható fronton. Az imádott T43p-t lecseréltem egy W530-ra. Még ismerkedünk, de nem lepődök meg, ha ezt is túléli a T43.
Természetesen szóba került a 170W-os tégla táp kiváltása. Hátha valaki tudja a választ:
Az ellenállás, ami alapján a gép azonosítja a töltőt az töltőben vagy a dugóban van? -
Tubi2
senior tag
Tim82 és azbest: köszi, majd jelzek!
-
Tubi2
senior tag
Sziasztok!
Egy dedikált VGA nélküli 1200*800-as T410-be bele tudnék tenni egy dedikált VGA-s gépből származó 1400x900-as panelt?
Ezt a hibát akarom eltűntetni végre. -
Tubi2
senior tag
Van egy kis esata problémám. Mint a múltkor... Akkor az Ebay-es kártya lett a hiba okának megjelölve.
Szóval fogom a 3,5-ös vinyót, rákötök egy ATX tápot, beindítom a tápot, megy szépen a vinyó. A vinyót rákötöm a T420 Esata-usb kombó csatijára. És semmi. Az égvilágon semmi. Mintha ott sem lenne. 2015-ben is ezt tapasztaltam, mostmár kezd a kábel gyanús lenni... Mit rontok el?
-
Tubi2
senior tag
Beszereztem egy dokkolót és a hozzá való nagy, 7,5A-es tápot a T43p-hez. Ezzel a nagyobb táppal fogok érezni változást vagy ez csak az üzembiztosság miatt van?
Köszi!
-
Tubi2
senior tag
Ez a csík a kijelzőn mi miatt lehet? Egyik nap feltűnt a T410-en és azóta ott van.
-
Tubi2
senior tag
X301 mindennapi használatra még mennyire okés? 1080p jutub megmozdulna rajta?
Főleg dokumentum olvasásra és szerkesztésre kellene, azért akarnám az 12,1 helyett. -
-
Tubi2
senior tag
válasz
FoxiestFox #91358 üzenetére
Köszi!
Más: Thinkpad ház/váz magnézium elemeket el lehet adni kilóra vagy nincs értéke és mehet a kukába?
-
Tubi2
senior tag
válasz
tamas.nick #91332 üzenetére
És arra, hogy Win7 alatt villogjon a wifi ikon adatátvitelnél? Folyamatosan világít.
-
Tubi2
senior tag
Téma volt, hogy a régi TP LCD-kben nincs az a chip, ami azonosítja, így nem működnek újabb lapokkal. Nemrég ismét behalt az R50-em alaplapja. Valaki nem-e tudja, hogy egy ilyesféle panel esetleg nem-e tudná meghajtani annak a 15"-os, 1400x1050-es IPS kijelzőjét? Igazából csak az az érték nekem a gépből.
-
Tubi2
senior tag
Dobnátok egy Ebay keresőszót az ábrán jelzett pöckökhöz? Esetleg bontásban nincs valakinek? Az újdonsült X220T elég instabil nélkülük. ( De még így is megérte
)
-
Tubi2
senior tag
T520-ba használ(t) valaki ExpressCard USB kártyát, tudtok mondani egy bevált típust?
Más: Miután a múltkor azt mondtátok, nehéz ügy IPS panelt találni az X220-ba, jött egy jó ajánlat, és elcseréltem hirtelen felindulásból a tablet verzióra a gépem. Megszokás alatt van a dolog.
-
Tubi2
senior tag
Van valami lelőhely, ahonnan IPS kijelzőt tudok venni az X220-ba?
-
Tubi2
senior tag
Legutóbb kérdeztem itt, hogy szerintetek merjek-e Ebayről magyar billt venni. Végül az X220-ba hagytam a dolgot 12k-ért, de megláttam, hogy árulnak T4x-be is ~4k-s áron. Lévén, hogy ez a kedvenc gépem, már mindent megvettem bele, amit csak lehet, ezt az apró lépést nem hagyhattam ki a tökéletesség felé.
Szerintem megérte, talán a valaha gyártott utolsó igazi TP-k egyike. A felirat ne tévesszen meg, T43p alaplap van benne.
A bill pedig - szerintem - gyári, vagy gyári minőségű is. De, mint írtátok, kínában gyártják alapból, szóval nagyon nem lehet mellényúlni.
-
Tubi2
senior tag
Integrált VGA-s T43-ba nem fog belemenni az 1400x1050-es kijelző? Úgy látom, nem...
-
Tubi2
senior tag
Sufni kérdés.
Átcelláztam egy négy cellás T400 akksit. A gép ugyanúgy sárgát villog rá. Eltárolta magában a halott állapotot és át kéne írni?
Új hozzászólás Aktív témák
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5560 Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- Eredeti Lenovo külső akkumulátor eladó: T470 / T480 / T570 / T580 / L470 / L480 / L570 / L580 / P51s
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest