- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Dr. Akula
félisten
válasz
fi:zi'k #87877 üzenetére
Ahol azt írják hogy prémium panel, az IPS, ahol kussolnak róla, ott meg TN.
A Fujitsu önmagában nem rossz márka, mint minden komolyabb gyártónál, itt is sorozatok vannak, a Lifebook a minőségi (bár mostmár a 130k-s kategóriában is láttam ráírva, nemtom az mennyire), a rossz tapasztalatokat valószínűleg az Amilo gagyisorozattal szerezted. Nekem E736 van, csak ajánlani tudom. Nem vitték túlzásba a vékonyítást, fullHD IGZO paneles, nem hátracsúszós kijelzős (utálom az olyat), szóval csupa olyan amit kikukáztak a Thinkpadekből (vagy nem is volt). X230-ról váltottam.
Billentyűzetben az X220 jobb, van ahhoz is világítós (én utólag vettem, itt az aprón valakitől). Az X230 meg ugye jobb IGP, és biztos tudja a 23.976 fps-t (az X220 nemtom, lehet hogy már annál is belerakták).
-
Tikakukac
titán
válasz
fi:zi'k #87884 üzenetére
Háááát, most vettem egy 32"-os BDM3270QP Philips moncsikát, előtte volt az EIZO mert elég jó árban volt és ahhoz képest annyira nem volt rossz, előtte meg 2715H-val bezárólag az összes 27"-os ultrasharp megvolt, csak mind meghalt meg szopattak a garival és elegem lett. Nameg a VA panel feketéje... nekem a szememet ez szokta inkább bántani és most azért van öröm. Filmezni sem utolsó
Notiban most G751 a használós gépem, nem egy világbajnok panel, de "ingyen" van, könnyebb levinni dolgozni az alagsorba mint hazahozni mindent és esetleg után fotózni vagy felvenni valamit
Tim82: Át is írom majd, most már laktársé
-
fi:zi'k
nagyúr
Hmm, akkor ezeket benéztem, pedig az X220 esetében az i7-IPS viszonylatra határozttan emlékeztem, hogy vhol olvastam. Thinkwikire gondoltam először, de most megnéztem és nem ott.
És pl az E6220 hozza egy X220 gépelési komfortját? Bár a pöcökegér hiánya fájó pont mindenképp.
(#87880) Tikakukac
Hmm..nem tudtam, hogy az X220/30 is érintett a foltosodással kapcsolatban, csak az X240-re emlékeztem.
USB 3.0 mindenképpen kellene egy, DP-port nem szempont jelenleg. -
Tikakukac
titán
válasz
Szumma diffi: IPS gyárilag kb. mind foltos/lesz, mindegy 20-as vagy 30-as, USB3.0 x220-ban csak i7-el van és 1 darab. DP port x220-ban rendes, 30-ban mini, billzet gondolom feltűnt
Retesz 20-asban sincs. Ami hiba és pro van az mindegyikben az, a többi részből, mert nagyjából csereszabatosak. Ár/konfig ami itt dönt meg a billzet, a többi apróság.
-
Tim82
félisten
válasz
X220-on sincsen fedlapzáró retesz.
Valamint emlékeim szerint nincs egyértelmű reláció aközött, hogy i7-es egy X220 és IPS panellel jött-e ki. Aközött viszont igen, hogy ha i7-es, akkor kapott egy USB 3.0 csatlakozót, a gyengébb CPU-s változatok meg csak USB 2.0-t.
Amúgy a Dell Latitude E6220/E6230 párost én nem zárnám ki, volt szerencsém egy fórumtárs E6230-ához, eléggé korrekt darab, ráadásul ugyanúgy lehet bele IPS panelt tenni, mint az X220-ba, X230-ba.
-
fi:zi'k
nagyúr
Sziasztok,
Megint itt vagyok X220 vs X230 kérdéskörrel, csak most sürgőssé is vált. Voltam a milyen notit vegyek topikban is, de egy kevéssé hasznosnak mondható hsz-t leszámítva konkrétan semmi választ nem kaptam. Mindenesetre a korabeli Delleket és Fujitsut kizártam, mivel nem ismerem azokat. Dellből egyébként egy FHD e7440-nel ki lennék békülve
Amire a gép kellene: szövegszerkesztés, kép- és videófeldolgozás. Ebből adódóan kell a teljesítmény és az IPS panel is. Ami pro érv eddig előjött a két gép kapcsán:
X220:
- klasszikus bill és kiosztás
- van fedlap záró retesz
- 2/3 áron van az x230-hoz képest
- van IPS, de csak utólag vagy csak i7-hezX230:
- újabb CPU, nagyobb memória sávszél
- bill világítás + thinklight
- könnyebb
- gyakoribb IPSA kontra nyilván kb ugyanezek csak fordítva. A billt ki fogom próbálni a napokban, ami amúgy lehet el is dönti az egészet, mindenesetre érdekelne a ti véleményetek is.
Illetve alfán kívül tudtok még ajánlani megbízható, használt notikkal foglalkozó boltot/embert? -
Tim82
félisten
válasz
havast #87875 üzenetére
Nem tudom, Debrecenben milyen lehetőségeid vannak.
A hivatalos szervizpartnerek itt vannak felsorolva: [link], viszont a Deltának van Debrecenben is szervizpontja a saját honlapjuk szerint, szóval én náluk érdeklődnék az itszerviz@delta.hu vagy az info@delta.hu emailcímeken pl.
-
MrSealRD
veterán
Oké, köszi srácok. Akkor nézek egy boltot...
-
MrSealRD
veterán
Elsőre meglepő lehet. Tápkábelt keresek. Mármint csak azt a különálló szakaszt ami a konnektort köti össze a táppal. Hol lehet ilyenhez hozzájutni?
-
newmoonlight
senior tag
Ha már a kijelzőknél tartunk...
ThinkPad x230: Vezérlőpult - Színkezelés - Speciális - Kijelző kalibrálása - Színegyensúly
Nem menti el a módosított beállításokat ezzel a hibaüzenettel -
Tim82
félisten
válasz
Orionhilles #87851 üzenetére
Például. (FRU is meg van adva a hirdetésben.)
-
Frenky89
addikt
válasz
Tikakukac #87857 üzenetére
Volt mellette egy X220 hagyományos (nekem az, laptopban ehhez vagyok szokva sajnos) panellal, de vagyok olyan láma, hogy csak az tűnt fel, hogy ennek sokkal jobb a fényereje és a színei. Viszont mivel működés közben nem forgattam őket, így nem esett le, hogy mi a helyzet. A lényeg, hogy habár nem is tudatosan, de jól választottam.
Kösz a képernyős tippeket mindkettőtöknek.
-
válasz
Orionhilles #87851 üzenetére
Mert csak a kettőre kerestél, mikor valójában külön kell megvenni a palmrestet, az olvasót, és a lyukat is.
-
Tim82
félisten
válasz
Orionhilles #87849 üzenetére
Igen. De egyben is be lehet szerezni, nem kell feltétlenül külön az FPR-t és az FPR lukkal ellátott palmrestet.
-
Orionhilles
senior tag
Sziasztok!
T420-hoz ha szeretnék FPR-t, és a palmresten nincs neki lyuka, akkor kell FPR modul, meg palmrest, amin van neki lyuk, ennyi igaz?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
havast
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Valaki találkozott esetleg közületek olyan problémával Thinkpad Carbon (2nd. gen) esetében, hogy bekapcsológombra semmit nem reagál a gép? Ha bedugom a tápot, villan 3-mat a Think logo és a power gomb, viszont ugyanúgy nem kapcsol be a noti. Bekapcsológomb megnyomására 3x villan a gomb, és se kép se hang. Ha nincs hálózaton a gép, akkor totál semmi reakció semmire. Az akksi viszont tuti, hogy teljesen fel van töltve. Ötlet?
Előre is köszi, ha valaki tud segíteni.
-
Frenky89
addikt
Sziasztok!
Van nálam két 45N1025-ös akku. Mind a kettő LGC. Az egyik 2013.07.18-i 93 ciklussal. A másik egy 2012.11.16-i majdnem fele annyi, 56 ciklussal. Időben mind a kettő nagyjából egyformán teljesít, de battery resetet nincs most időm futtatni.
Melyiket érdemesebb megtartani? A kevesebb ciklus, vagy a fiatalság a nyerő?
-
Tim82
félisten
válasz
Leonard #87838 üzenetére
Úgy érti, hogy valószínűleg olyan modell, amiből alapból "ki van spórolva" a belső akku.
A Power Manager valószínűleg fel van telepítve nálad (Win 7 esetén, ha gyári az oprendszer - ha nem, innen tudod letölteni: [link]), Win 10-nél viszont Lenovo Settings van.
Szerk.: természetesen a System Update is leszedi.
-
Leonard
tag
válasz
Tikakukac #87827 üzenetére
Sziasztok!
Köszi szépen, de ezt a "spúros" kifejezést nem értem, a fordító is valami sarkanytyúz kifejezést ad rá, leírnád máshogy?
Tönkre tuti, hogy nem ment benne szét a belső akku, eredetileg is egy külsővel volt hírdetve, csak én betudtam a hírdető tájékozatlanságának.
Az előző hozzászólónak is köszönöm, tehát akkor volt olyan gyárilag kiadott x240 amibe nem szereltek belső akkut.
Szerencsére nem nagyon érint az akkuidő, gyakorlatilag csak mint szünetmentes táp szerepét tölti be nálam, hurcolva nincs, vagyis van, de útközben nem használom, ahol pedig igen, ott van hálózat, csak megnyugtatásként érdekelne a megoldás. -
azbest
félisten
válasz
lezso6 #87834 üzenetére
Csak halovány tipp, de nem lehet hogy az akku bár fizikailag illeszkedik, de nem kompatibilis vele? T430s-be való újabb sorozatú?
Múltkor alfa egyik hirdetésére írtam, hogy ha jól adta meg a típusokat, akkor más gépekben is működik a lenovo oldala szerint. De mondta, hogy kipróbálták és nem megy. Bár abban az esetben gyaníthatólag elírás lehetett a típusokban.
Gondolom segítene a rutinosabb kollégáknak, ha kiolvasnád az akku típusát, amit a szoftver mond, ha látja. És a gép valamint akku típusszámait is hozzátennéd, ami fizikailag rá van írva kívülről
-
Talákoztatok már olyannal, hogy egy gép akkuról egyszerűen nem kapcsol be? Alvóból visszajön, de kikapcsolva (vagy hibernálva) csak felvilannak a ledek és nem csinál semmit. Akku fel van töltve, stb, többel is lett próbálva. AC-val kapcsol csak be. Egy T420s a páciens.
-
azbest
félisten
-
-
yanna
addikt
-
Leonard
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném az alábbi két kérdésben.
Vásároltam egy X230-as és egy X240-es gépet, (Win7/64 bit mindkettő) és első kérdésem az lenne, hogy a korábbi X200S/XP alatt használt TPFanControl nevezetű ventiszabályozó program amit nagyon szeretek ezeknél használható-e, ha nem, akkor milyen más program van a ventijük szabályozására?Másik kérdésem, hogy az X240-es gépről mindenhol azt olvasom, hogy van egy belső és egy külső akkujuk. Nos az enyémben az Aida64 is csak egy 23 wattórásat lát, ez külső, ki tudom a gépből pattintani és e nélkül nem is csinál ám semmit, ami nagyon arra utal, hogy nincs belső akkuja vagy én nem csinálok jól valamit.
Remélem tudtok segíteni, előre is köszönöm! -
Mbenyo97
aktív tag
Hali!
Valaki megtudná mondani hogy T400-hoz milyen kompatibilis akkumulátor való ? Valami azonosító jel, széria szám ? Mert nekem nincs meg a régi aksim és így ugye nem tudom lecsekkolni.
-
RnJ
tag
válasz
Mohhoj1986 #87808 üzenetére
Hello, nekem W500-on ugyanez volt a probléma. Most az Fn (On screen display) 6.73.01-es verzióval tökéletesen működik.
-
csubuka
addikt
Új fejezet a W520 akksitöltés elfelejtés Win10-alatt mesében.
Ahogy látom a probléma ott kezdödik, hogyha kikapcsolt állapotban egyszer csak random töltőre dugom, akkor van olyan helyzet, hogy elfelejti a Windows alatt megjegyzett értéket és tölteni kezd. Ekkor hiába kapcsolom be a gépet, az nem állítja le a töltést a beállítot értékek alapján magától. Szóval valami hardveres okosság is lehet a háttérben. Mert alapból nem kéne, hogy elfelejtse a szinteket. Ez meg még a Windowselőtt elfelejtni. Rángattam az akksit, hogy hátha kontaktos, de látszólag nem. mitől tudhatja még hardveresen elfelejteni? Idegesítő gond ez.
-
-
wwhy
veterán
válasz
Tikakukac #87804 üzenetére
Apró szerint kb. 90e-ért tudom eladni az x230-at. Bukarestben dolgozom, kb. 130e-ért van új x250, igaz, a CPU-t benéztem, mett i3, nem i5.
Pl. http://olx.ro/oferta/lenovo-thinkpad-x250-nou-i3-5010u-ID5utR6.html
Új (nou), de látszik a képeken is.
Kis alkuval még lejjebb is jöhetÍgy megéri?
-
lakkusjj
aktív tag
válasz
Mohhoj1986 #87805 üzenetére
Próbálj meg a lap aljáról egy régebbi verziót, pl 6.67.50.
-
Tikakukac
titán
válasz
Mohhoj1986 #87805 üzenetére
Úgy, hogy mégsem tettél fel mindent. OSD mondjuk nem árthat, hotkey néven meglesz az is.
-
Mohhoj1986
tag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy most frissen újra lett telepítve a windows 7 a T400-on. Feltettem minden drivert, de az OSD (hangerőt, meg fényerőt nem jelzi ki ) nem működik. Ez mitől lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE 47mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest