- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugo_
veterán
Win7 alatt a SU által felkínált IRST driverrel nincs TRIM, ha véletlenül felrakod, akkor Eszközkezelőből uninstall, gyári Win ACHI driverrel menni fog.
Optibayből 9,5mm magas kell, viszont az univerzális telifedeles nem megy bele. Vagy keresel kétszeres áron dedikált TP-be valót, vagy egyszerűen kivágod azt a sarkot: [link] (kézügyesség függvényében igényesebben mint én).
Vagy ha nem zavar, vehetsz díszfedél nélkülit, és rögtön megoldódik a kérdés.Ebbe lemezből hajlítgatottat vettem (van még fröccsöntött típus), jó pár helyen meg kellett kalapálni, mert a biliműanyag konzumer laposaimmal szemben a magnéziumváz nem tolerálta a pontatlanságokat és nem ment bele elsőre.
-
ben11
őstag
Sziasztok!
Gondolkozom rajta, hogy ssd-vel támogatom meg a t500-am.
Visszaolvasgattam, de kérem egy hozzáértő írja le, hogy milyen méretű és csatlakozású ssd jöhet szóba!
Illetve jól gondolom, hogy dvd meghajtó helyére lenne érdemes a régi hdd-t berakni, és a hdd helyére az ssd-t? Az ssd-én lenne op rendszer, így gondolom, ha szükséges a dvd, akkor gyors lenne a csere.Előre is köszönöm!
-
Attila432
tag
Sziasztok,
lenne egy kérdésem és a szubjektív véleményetekre is kiváncsi lennék. Második, hordozható gépnek gondolkozok egy használt T420s vagy T430s vásárlásán. Megéri a plusz 20 ezret a 430 vagy nem? Van valami komolyabb különbség?
Köszönöm előre is a válaszokat. -
letix
senior tag
Köszönöm. Találkoztál már hasonló hibával?
Tegnap teljesen szétszedtem a gépet, és konstatáltam, hogy a táp vezérlés csak a lapon lehet. Szóval sanszos hogy lap hibás. Esetleg még lehet a tápcsatlakozó (kis sárga csati, 5 érrel a lapra), bár ilyet nem tudom, hogy honnan fogok szerezni.
Köszi,
udv
letix -
-
letix
senior tag
Kollegak!
Lenne egy elado lap a gephez. Szerintetek erdemes cserevel probalkozni?
Koszonom!
udv
letix -
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #84382 üzenetére
Nem tudom, sem elméletileg nem látom ezt indkoltnak, se gyakorlatilag nem ezt tapasztalom... De végülis mindegy is. Az összes TN borzalams rossz betekintési szögű.
(#84385) Tim82: Nekem a leggyengébb paneles 1600*900-as van, az AUO, de nincs bajom a filmezésnél, érdekes, engem más téren sokkal jobban zavart. A jelenség megvan, amit a fórumtárs ír, de beállítoma szememhez és jó. Nyilván, amikor csak lehet, inkább a kalibrált IPS monitoron teszem, dehát a TN már csak ilyen nyakgörcsölős.
-
Tim82
félisten
válasz
fefe65 #84383 üzenetére
Sajnos, a T420-akba elég rossz kijelzők kerültek, még az 1600*900-as felbontású panelek is épphogy elviselhetőek.
Némi reménysugárként azt tudom mondani, hogy folyamatban van egy 3rd party megoldás fejlesztése T420-ra, amivel lehet ebbe a modellbe majd IPS panelt beletenni. (A T420 testvérmodelljére, a T420s-re ez már működik.)
Bővebb infó itt: [link], kb. egy adapterről van szó, amit így lehet beszerelni: [link]
Összességében véve viszont ez azért zsebbenyúlós mulatság lesz majd azoknak, akik rászánják magukat a kijelző upgrade-re - kb. 70-80 USD az adapter kit plusz venni kell egy 14", 16:9 képarányú IPS panelt is.
-
fefe65
csendes tag
-
-
Tikakukac
titán
válasz
fefe65 #84375 üzenetére
A másik 2 nem ilyen? Erősen meglepne, ha mindkét notidat utólag valaki csoda IPS-re építette át titokban.
Egyébként panel-panel között is lehet diffi, lehet van jobb T-n belül is, amit én láttam mindegyik sikítófrászos. Igaz, sokszor elmondtam, monitorra én nagyon sokat költök, nem bírom a szemét kijelzőket.
HF77: Vehetd az 1333-ast meg az 1600-ast is de max 1066-on fog menni és elviekben veheted az L-est is, első genes intel volt csak allergiás rá.
-
fefe65
csendes tag
válasz
Tikakukac #84374 üzenetére
Leülök a laptop elé, beállítom a kijelzőt, hogy homogén legyen a kép. Tehát merőlegesen nézek a panelra. Ha minimálisan elmozdulok függőleges irányba, vagy hajtok egy picit le-föl irányba a kijelzőn, el kezd sötétedni a kép alja vagy teteje az elmozdulás mértékével arányos mértékben.(pár cm)
-
fefe65
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem.
Vettem a feleségemnek egy T420-at, számlával, garanciával. 1600x900-as felbontással, 4Gb rammal. Elsősorban filmnézésre. Na most pont erre gyakorlatilag használhatatlan, olyan rosszak a betekintési szögei. Kérdésem az lenne, hogy ez a típus tényleg ezt tudja, vagy ennek a darabnak van valami baja.
Ha nem tudom, vissza cserélni, akkor ezt lehet-e valahogy orvosolni, például kijelző cserével, ha igen, milyen típust vegyek.
Lenne még egy kérdésem. Ha vennék bele még 4Gb-t, akkor a két ramot duálban kezelné? Lenne gyakorlati jelentősége?
A válaszokat előre is köszönöm: Feri -
HF77
őstag
üdv
az lenne a kérdésem T500-ba milyen ram jó?
ddr3-as azt tudom,de azon kívül még mi lényeges hogy jót vegyek!
köszi -
Csepi95
csendes tag
Valahol olvastam, hogy amikor a Panasonic megvette a Sanyot, jobb minőségű akkumulátorokat kezdtek gyártani
-
-
Csepi95
csendes tag
T420, Sanyo cellás akkumulátoron ha rohamosan fogy a kapacitás, akkor mennyire ajánlott resetelni?
-
s3toraph
senior tag
válasz
Chaser #84356 üzenetére
Oké, köszönöm a segítségedet.
Mondjuk, ahogy nézem árban kedvezőbb az 1333-as + nem is nagyon van választék.
Ezt néztem ki. Kingston általában mindennel megy, legalábbis PC-knél. -
s3toraph
senior tag
válasz
Chaser #84354 üzenetére
Szia!
Azt hogy tudom kideríteni, hogy melyik bios támogatja az 1600MHz-es ramokat?
UEFI Bios verziója: 8AET64WW (1.44)
UEFI Bios date: 2013-07-26Ez IGP-s modell, ezért is akarunk memóriából KIT-et, ill. a leggyorsabbat amit még kezelni tudna. Nem játék a cél nyilván, de amit lehet kihoznánk belőle.
-
s3toraph
senior tag
+ (#83995) stp1dh: Utólag is köszönöm! A héten lett ismét készleten az eladónak belőle, így még csak most lett aktuális. Azt mondta ad hozzá drivert szóval nem lesz gond.
Más, mindenkihez:
Vettünk lakótársamnak egy használt T520-at (Type 4242-A25). Van-e bármilyen megkötés, milyen memóriát vegyünk bele? A gyárilag 1x4GB-ot cserélné 2x4 GB-ra, KIT-re. Újat, boltból néznénk. Bármelyik jó bele? Vagy van valami ajánlott típus?
-
letix
senior tag
Udv a szakiknak!
IBM T60 (14", Intel VGA) hibaval kapcsolatban irok, hátha valaki mar botlott bele ilyenbe.
Akksi nelkul, kikapcsolt allapotban az adaptert csatlakoztatva vilagit az adapter jelzo led. Amint megnyomom a bekapcsolo gombot, azonnal kialszik a led es se kep se hang.
Nem azonnal kezdte, hanem szepen naprol napra egyre tobbszor jatszotta el. Mar szinte teljesen halott. Uj adapterrel (erosebb (65W -> 90W) par napig jo volt, de mar igy sem megy.Lehetseges, hogy a tapvezerlo fele van a gond?
Donor Inteles lappal mukodhet esetleg?
Javitast vallal esetleg valaki?Koszonom elore is urak!
udv
letix -
Tim82
félisten
válasz
jjeahh #84349 üzenetére
Ha teljesen ugyanolyan beállításokkal használtad a T520-at a JBL hangfallal, mint otthon a Soundsticks-szel és az utóbbival minden oké, miből gondolod, hogy a T520-szal van probléma?
(Egyébként használtad-e a JBL hangfal saját hardveres hangerőszabályozó potiját, ami az egyik hangfal hátoldalán van? - Triviális kérdés, de mivel mindkét típus aktív hangfal, saját beépített erősítővel, a hangerő gondokat először ott keresném.)
-
jjeahh
nagyúr
Hi! Hétvégén ki akartam próbálni a T520-ason egy JBL LSR305 stúdió monitort sima 3,5mm jack-el, de nagyon halkan szólt maximum hangerőn is, szerintetek mi lehetett a gond? Foobar zenelejátszót használok asio-val, próbaltam mp3-at meg flac-et is. Itthon nekem egy Harman Kardon Soundticks III van, azzal nincs probléma
-
Tim82
félisten
válasz
Gondwana #84347 üzenetére
Alapvetően azt hiszem, Lenovóék a keresési lehetőséget tüntették el, de a drivereket továbbra is ők host-olják.
A thinkpads.com fórumozói jóvoltából viszont elérhetőek ezek a régebbi Thinkpad-okhoz való driverek:Nyilván itt ki kell választani, milyen modellhez kell driver (azt már nem tudom direktlinkelni).
-
Gondwana
addikt
válasz
daddy9 #84344 üzenetére
Ha a recovery partíció megvan de nem bootol, volt egy pici bootszektorjavítò utyilityi, én T60-on hasznàltam. Gyàri recovery helyett én xpsp2 image oemmétételét használtam, akkor elfogadta a coa kódot. Tim linkelte régebben, a net bugyraiban hol vannak meg a T4x driverek lementve.
(szerk.: egyeztetés után Szabadkán akad valahol Hu xp recoverykészletem)
-
daddy9
tag
Sziasztok!
Egy Thinkpad T42-esen volt recovery partition, amin az eredeti Windows XP Pro volt fent. Ezt egy hozzá nem értő jó eséllyel kigyilkolta Win7 telepítésével. Van rá esély, hogy ezt vissza tudom állítani? Előzőleg sajnos nem lett kimentve DVD-re.
A segítséget előre is köszi! -
Tikakukac
titán
Be mernéd ezt írni a TP teszt alá, 10 percen belül szétszedne a "szakma krémje", hogy hádde nem is
Sony telóban ugyanazt csinálja, csúcs vas alá olyan a szoftveres háttér, amit nem enged meg magának semmilyen dzsunka telo gyár sem, emiatt lesz nekem is cserebere. Valamiért a szoftver egy ideje nem része egy terméknek.
-
Chaser
legenda
Ft-ot nem adnék új szériásért, max ha hozzám vágnák ingyen
Akkor is eladnám és vennék egy normálisat, ez van. Régen a lényege az volt hogy kiváló minőség, kiváló hűtés és support. Ma egy rakás sz@r a legtöbb minőségben, throttlingol a cpu/vga mert telerakják top hw-rel alulméretezett hw-rel, supportot meg hagyjuk. Kíváncsi vagyok ezekből hány él még meg 6-10 éves életkort úgy hogy szét se esett közben.
-
TaMo
csendes tag
válasz
Chaser #84309 üzenetére
Viiszavittem a gépet Alfáékhoz. Azt mondták, ez szinte szériahiba a T450-nél, sajnos több ilyen problémás gép is átment a kezük között, ebből egy esetben volt tényleg kijelző probléma a többi szoftveres, amit sok esetben csak a Lenovo szoftveres support tudott megoldani, kvázi gariban: gyakorlatilag van egy adott driver kombináció ami működik és ha azt nem találod el pontosan, akkor nem. (És persze nem azok a verziók, amiket a Lenovo supportról ma letölthetsz, mint legfrissebb...)
Logikusan az ember azt gondolná, hogyha minden friss az OS-ben és mindent leszedtem a Lenovoról, amit a géphez ajánlanak, akkor ennek így együtt működnie kellene, de persze nem ilyen egyszerű...
Most ott a gép, várom a fejleményeket, ha megoldják, utána már csak arra kell figyelni nehogy véletlenül valami olyan frissüljön, aminek nem kellene...
Lenovo, Lenovo te csodás... Ahogy az egyik tanult kolléga mondta az előbb, az biztos, hogy ez már nem a jó kis X300-asom, ami 8 éve hiba nélkül megy...
-
Tim82
félisten
-
Tubi2
senior tag
válasz
Gondwana #84310 üzenetére
Köszönöm szépen! Ez az irányvonal kellett.
Ezzel a lendülettel a T42p alaplapom sajnos el is halálozott. Ram nélkül megy, de sípol, hogy nincs ram. Rammal elindul, és 2mp múlva leáll. Pont, mint valami védelem. Még talán kis halk kattanást is hallat az alaplap. Haverom vizezett R500-as is ilyet csinált. Ötlet? Ne bántsam, leélte az életét?
-
bucihost
senior tag
Köszi a választ!
Konkrétan R61i 8932-9ZG -ről lenne szó. Cnet-es specs alapján Chipset Type: Mobile Intel GM965 Express
Bill + kijelző + vinyó lenne a fő alkatrész amit átraknék egyikből a másikba. Amit kinéztem azon a bill hiányos, valamint a kijelzőnek halvány a képe. A többi alkatrész (elvileg) hibátlan. 15.4-es mind a 2.
Így ~ 15-ből megúsznám az egészet. Fater gépe volt a T61, tök alap dolgokra használta. Böngészés + youtube napi 2-3 órát.
-
Uzi74
senior tag
válasz
gyurczy #84318 üzenetére
A kérdésedtől függetlenül: Meg tudnád légyszives nézni neked mennyire melegszik a proci nyugalomi állapotban és terhelés alatt? Az enyémbe nemrég került egy 4800MQ és 60 fok körül idle és gyorsan felmegy 90-re terhelés alatt, nem tudom mennyire normális a dolog.
(65W-os Adapter az enyémet már nem is tölti bekapcsolva)
-
Tim82
félisten
válasz
bucihost #84324 üzenetére
Ha Nvidiás, akkor ugyanolyan módon esély van az elhullásra, mint a T61-nél.
Ha Inteles, akkor oké.
Billentyűzet mehet, kijelző mehet (ha ugyanakkora a T61 és az R61i), akku mehet, RAM, proci, vinyó mehet; optikai meghajtó mehet, de lesz rés az R61i-ben, mert annak a gyári meghajtója kb. 3 mm-rel vastagabb.
Kijelző fedlap, zsanérok szerintem nem. Palmrestben nem vagyok biztos, R60-T60 között nem volt kompatibilis.
-
bucihost
senior tag
Sziasztok! újabb lehetőség adódott a t61 leváltásával kapcsolatban. R61i. Ennek van valami széria betegsége? Alkatrészek mennyire kompatibilisek egymással? (gondolok itt kijelző, bill, re főként)
-
kmisi99
addikt
Heló! Van ismerősömnek egy leharcolt t61 gépe, totál halottnak tűnik, bekapcsoláskor felvillan a szokásos power és akku led, majd felvillan talán egyszer a numlock és capslock led (1 es és A betű egy házikóban) majd kikapcsol a gép. Vajon ez mi lehet?
-
Bocsek
aktív tag
Sziasztok, nem T széria, de Lenovo. Honnan tudnék letölteni Z50-70-hez régebbi bios-t? Konkrétan a 9bcn32ww.exe kellene, de sajna google sem a barátom, a hivatalos oldalon meg csak a legújabbat találom. Nincs esetleg valami ftp elérhetőség ahonnan letölthetőek?
Szerk: közben egy-két régebbit sikerült linkátírással letölteni (9bcn26ww.exe és 9bcn31ww.exe)
-
Zsolt1
tag
Sziasztok!
Olvastam a topicban, hogy a T420S-nél melegszik (>50°C) az msata helyre berakott SSD. Ez fennáll a sima T420 esetében is vagy az normál hőmérsékleten tudja tartani azt a részt?
Előre is köszi a segítséget. -
gyurczy
őstag
válasz
Tikakukac #84314 üzenetére
Tikakukac: Sokat látott az oprendszer, ezek szerint nem úszom meg az újrahúzást. Saját masina, saját szopóroller, de munkaeszköz. Tán a hosszú hétvégén szakítok rá egy napot.
Chaser: Korábban 8.1 volt fent, azzal nem volt gondom, szerintem most is emellett döntök.
SNor: Dokkolóban pihen, 135W-os töltőn, így azt kizárnám. Energiagazdálkodási probléma is, de 10 alatt nem tudom hol kéne babrálni.
Köszönöm a segítséget mindenkinek.
-
SNor
tag
Hali,
T440p-nél valakinek ez oldotta meg (2-3. pont): Restoring a Missing Brightness Slider (Laptops Only)@gyurczy: A processzor terhelés lehet azért van, mert akkumulátor kímélő módban van a PM. Illetve 65W töltő használata szokott még ilyesmit előidézni.
-
Tikakukac
titán
válasz
gyurczy #84313 üzenetére
Mikor ilyesmi merül fel, és nincs azonnali instant válasz még mi is elküldjük a potenciális vevőt. Az ilyen, jellemzően windows móka reinstallt kér, kevesen mennek bele. Megértem. Óradíjban kiszámlázhatatlan, szopó a dolog mindenhogy ha magadtól nem tudod kigubancolni.
-
donjohnson
addikt
igen, fog bootolni róla.
samsung 850 evo 250gb msata
olvasásra 250 MB/s-et fog tudni nagyjából, mert sata 2-es az ottani msata slot.The two SATA-3 ports were used in the W530/T530/T430 for the internal hard-drive bay and the UltraBay, the mSATA port is only SATA-2.
-
Cold5
senior tag
W530-ba szeretnék mSATA SSD-t tenni! A boot megoldott onnan?
Van valami ajánlott márka? legalább 250GB kellene. Sebességben mit fog tudni a 2,5" helyen lévő SSD-től?
3D épület tervezés a felhasználás módja.
-
Chaser
legenda
válasz
bucihost #84296 üzenetére
Azt még nem írtam meg de a nagyját összeszedtem. Lap nem jó bele, már csak azért sem mert máshol vannak a csatik. Palmrest sem egyezik emlékeim szerint.
Erről jut eszembe mikor egy kedves vevőnek drága volt a legjobb árú patika állapotú LG_P paneles T500, neki csak alaplap kell...legyen. 1 hónap múlva szól, nem jó a lap vegyem vissza, ez nem is T50-as lap. A legjobb szervizbe vitte de nem tudnak vele mit kezdeni. Kértem pár képet, a szerencsétlenek T61 házba akarták raknilapot természetesen nem vettem vissza, egyébként is 1 hét gart adtam rá, meg ki tudja azok a szerencsétlenek mit csináltak vele. Sztem lazán 40%-kal került a gyereknek többe a gép mintha tőlem megveszi készen csudi' panellel meg NMB bilzettel fullos pana akkuval
looooooooool
TaMo Lenovo lenovo te csudás...
Live linux vagy winnel próbáltad esetleg? A lista alapján driverezés szempontjából teljesen rendben van úgy.
lakkusjj Az csak a régebbi gépeknél gondos, T400-tól lefele. De ami a legviccesebb, random működik. Nem tudom ezek hetente cserélgetik a pwm-t vagy mit csinálnak, de így elsz@rni valamit hát gratulálnék nekik.
-
gyurczy
őstag
Sziasztok!
Van egy T440p-m W10 x64 oprendszerrel, ami ArchiCAD és mostanában MS Office Excel proginál is produkálja azt a hibaüzenetet, miszerint a programnak nem áll rendelkezésére elég memória a művelet végrehajtásához, ami valljuk be, két 600K-s nyitott excel táblánál elég meglepő. A gépben 8 GB ram van, jellemzően 50% alatti kihasználtsággal a feladatkezelő szerint. Mi lehet a megoldás?
A másik idegesítő jelenség, hogy akár az Outlook, akár az Excel simán generál 30% feletti procihasználatot, pedig i7-4700MQ van benne. Ez normális?
-
Zsocy155
őstag
Sziasztok!
A T420-n futtatom a sytem update 5.0-t, de még az elején kiírja, hogy: There are not applicable packages found for your system.
Mit akar ez jelenteni, milyen nem ismert csomagokra gondol?Köszi
-
kiszi07
senior tag
Heyy, adott egy Lenovo T400-as gép. Bekapcsolom és addig jut el, amíg ki írja a ThinkPad logót és alatta pedig a "To interrupt normal startup, pres the blue ThinkVantage button" Mit lehet vele kezdeni ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elden Ring
- Le Mans Ultimate
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest