- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsepii
tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy egy kb. 6 éves T430-on (eredeti, a hozzá kapott aksival), ha nincs töltőn, felállás után a Lenovo Settings a képen látható értesítést jeleníti meg?
Ha belépek magába a programba, aszerint az aksi állapota jó.
A gépen Windows 10 fut, de Windows 8 alatt is ugyanez volt a helyzet.Köszi!
-
-
-
törölt tag
Először is, megvan az X200.
Másodszor pedig, várható volt a libreboot oldalát olvasgatva, hogy az Intel WLAN nem működik csak non-free softwarrel. Van is két ajánlott Atheros modul, ami működik non-free software nélkül, ráadásul elmebajon bagóért hirdetik szomszédos országokban, de aztán látom a leírást és be is ugrik, hogy valahol olvastam már, hogy a TP BIOS gátolja a bootolást 3rd party hardware esetén. A válasz nyilván nem, de hátha. Ki tudom cserélni a WLAN modult egyelőre anélkül, hogy libreboot BIOS flashelnék rá egy BeagleBone-al?
-
azbest
félisten
válasz
westlake #85589 üzenetére
Úgy látom 2/23/2016-kor a T430 is kapott bios frissítést: 2.70
<2.70>
UEFI: 2.70 / ECP: 1.13
- [Important] Security fix addresses LEN-3556 USB provisioning may be allowed
when Intel AMT is disabled.
- (New) Updated the CPU microcode.
- (New) Updated the Computrace module to 945_VN. -
westlake
félisten
[Important] Security fix addresses LEN-3556 USB provisioning may be allowed when Intel AMT is disabled.
(New) Updated the CPU microcode.
(New) Updated the Computrace module to 945_VN.(New) Updated the CPU microcode.
(New) Updated the Diagnostics module to version 2.09.06.
(Fix) Fixed an issue where system might not resume from hibernate with Intel PTT on Windows 10.
(Fix) Fixed an issue where Intel Rapid Start Technology might not resume from hibernation when BitLocker is enabled on Windows 8.(New) Updated the CPU microcode.
(New) Updated the Diagnostics module to version 2.09.06.
(New) System can be turned on without AC adapter even if bottom cover was opened.
(Fix) Fixed an issue where system might not resume from hibernate with Intel PTT on Windows 10.
(Fix) Fixed an issue where Intel Rapid Start Technology might not resume from hibernation when BitLocker is enabled on Windows 8. -
RoboGuru
tag
Frissítettem a Thinkpad W520 és a Windows 10 blogot! Csináltam egy kis parancssoros progit a ThinkVantage gombra, lehet indítani vele bármilyen programot!
-
Chaser
legenda
lényege ott van, röviden: sanyo/lg-t mindenképp beszabályozva kell használni és akkor elvileg elég szép ciklust és sok évet kibírnak, panasonicnál régebbi gyártásúaknál nem olyan lényeges - magyarul gyári szabályzással lg/sanyonak nagyobb cella fesz kell uo. kapacitás eléréséhez mint egy panasonicnak -
de majd összeszedjük a mérésekkel
most más helyről kaptam akkukat, lehet itt volt egy értelmes rendszergazdi, de eddig még én sem találkoztam ennyi ciklusos és éves sanyo/lg akkuval
elektronika terén viszont panasonic egyértelműen jobb, sokkal kevesebb hullik ki elektronika hiba miatt -
Kbali
nagyúr
válasz
newmoonlight #85577 üzenetére
Teljesség igénye nélkül:
2. sajnos igen (már a 20-as széria is ilyen)
3. dettó
4. örülj, hogy gombod még nem repült el - kollégám vett vadiújan 230-at, 2 hetes korában az esc vagy a tab billentyű egy leütés után simán kiugrott a helyéről. -
Chaser
legenda
válasz
#59070464 #85578 üzenetére
pár %-kal gyorsabb, cserébe jobban melegszik
annyi értelme van, hogy az i7-eseken van natív usb3 port
meg lehet ips verzió, csak nem tud róla a boltszerk: tim már mondta
akku téma
HSM mesterrel agyaltunk, mostanában járt nálam 1xxx ciklusos sanyo is 60% körül 5-6 évesen
általánosságban igaz, hogy a panasonic sokkal tovább bírja
de a lényeg hogy mért
HSM mester méregetett, kisebb cellafesszel hozza a max kapacitást mint sanyo/lg, tehát gyakorlatilag itt nincs akkora jelentősége a pwm szabályzásnak - ártani nyilván nem árt -
lg/sanyonál viszont van értelme, azokat érdemes max 80-90% közé belőni
újabb panasonicok - 2012-2013-tól kb - viszont ugyanúgy viselkednek mint az lg/sanyok, szóval gyorsan tudnak hullani és kapacitást veszteni, valszeg ott már nincs az a beépített védelem mint a régiekbensztem 0. hsz-be érdemes lenne belevenni, majd esetleg kulturáltabb formába hozom
-
Tim82
félisten
válasz
newmoonlight #85577 üzenetére
Nincs magyar nyelvű HMM.
NewmanHD: egy dolog miatt érheti meg (szubjektív szempont) az i7-es X220 az i5-össel szemben - az i7-esnek van alapból egy darab USB 3.0 portja.
-
törölt tag
válasz
metal01 #85575 üzenetére
Es mi a helyet a laptophaz.hu-val? Jatszik meg az X220 is. Van neki egy i7 2620M procival szerelve. De ahogy elnezem, ez nem jobb annyival egy i5-tol, mint ahogy az desktop fronton van (itt mindketto 2 core 4 thread). Sot, alig gyorsabb ez az i7 a i5 2540M-nel. Egyaltalan nem hiszem, hogy itt a notebook Sandy fronton megerne a felrata az i7 az i5-el szemben, mig desktopnal igen. Nem vagyok otthon a mobil gepekbe, javitsatok ki, ha...
Egyebkent egy Samsung 850 Pro SSD minden tovabbi nelkul belemenne az X220-ba? Keretre gondolok a vastagsaga miatt.
-
newmoonlight
senior tag
Tud valaki segíteni? (x230-as)
1. Magyar nyelvű HMM letölthető valahonnan?
2. Az normális, hogy a billentyűzet felső (kb. 15x1 cm-es), a mikrofon-némítót a bekapcsológombbal összekötő műanyagpaneljének lefelé nyomva 3-4 mm-es holtjátéka van?
3. Az normális, hogy (ugyanezen panel bal oldalán lévő) hangerőszabályozó-gomb olyan gagyi "keményműanyag-zörgéssel" (mintha túl nagy holtjátéka lenne) lötyög a helyén?
4. (A folyton elromló hangot már meg sem említem...)
5. Én normális vagyok, hogy megvettem ezt a gépet?Ui.: Kiváló állapotban lévő Thinkpad x230-as eladó vagy -értékegyeztetéssel- (szintén kiváló állapotban lévő) x250-re cserélhető...
-
törölt tag
Mik jelenleg az abszolut ajanlott boltok Budapesten vagy kornyeken, ahol hasznalt, de megbizhato hasznalt Thinkpad-eket ertekesitenek? A laptopsystem-t ismerem, mar innen a forumrol, mint ajanlott uzlet. X200-ra vadaszok, talan mar holnap mennek erte, de ott speciel elfogyott jelenleg. Nagyon orulnek egy szep darabnak.
-
RoboGuru
tag
Ez igazán jó hír!
Elsőként a bios hack amit én is ki akartam próbálni, de így akkor már nem kell. A másik meg egy adapter készítése, ha az elöbbi nem jön össze. Elméletben meg is van a nem működő billentyűk áramköri átkötése, itt viszont az AA01B-S040VA1-R3000 aljzat/csatlakozó beszerzése probléma, max bontott jöhetne szóba.
-
metal01
őstag
Ha a laposon be van kapcsolva a wifi és dokkra teszem, amibe LAN kábel van, a wifi lesz az elsődleges hálózati kapcsolat. Meg lehet oldani valahogy, hogy bekapcsolt wifi mellett is a LAN legyen a dokkon az elsődleges?
-
Tim82
félisten
Megoldották a *30-as szérián a klasszikus TP billentyűzet használatát. (Ami új, hogy majdnem minden megy Embedded Controller-reflash után, ha jól értelmezem.)
-
s3toraph
senior tag
válasz
s3toraph #85569 üzenetére
Egyébként, meglepődtem a T60 után, hogy egy pasztázáshoz mennyire szét kell szedni a gépet. Mire minden vacak kábelt visszatuszkol az ember a helyére, főleg a wifi kábeleket amik mindig kirúgják magukat... meg minden mindenen keresztül kasul átfogva, lefogva, lecsavarva, körbevezetbe, betömködve... nem kis mutatvány lehetett ezt megtervezni. Egyébként jó gép, tetszik, csak (nekem) kicsit nehézkes a szerelése. Bővíthetőség viszont nagyon jó, gyorsan egyszerűen, ezért is szeretem a thinkpad-eket. Ja és a billentyűzete nálam etalon, kár hogy az újabbaknak nem ilyen.
-
s3toraph
senior tag
válasz
metal01 #85542 üzenetére
Köszi!
+ (#85543) Chaser + (#85544) metal01:
Nekem MX-2-m van, nem tudom már miért de régebben ennél maradtam MX-4 helyett, azóta is ez az etalon. Drága (nekem), de jó. Nem folyik (ha az MX-4 ennél folyósabb akkor az nekem használhatatlan lenne), viszont nyúlik mint a vesztés, nem lehet úgy kiyomni a tubusból hogy csak ott maradna a mennyiség, nyúlik. Ez ami zavar, egyébként nagyon jó.
1 hete pasztáztam újra öcsém samsungját, Aida64 stress tesz, aztán prime95 small fft, majd furmark alapbeállításokkal, pasztázás után bő 25 (!!!) fokot nyertem! Igaz gyári, kb. 3,5 éves paszta volt gépben.
Most amit bütykölök ez a T400, ma szétszedtem, pasztáztam (szerintem ezen is a gyári volt), és a fenti trióval szintén előtte és utána tesztelve, 28-32 (!!!) fokot nyertem! Ez nem kevés, néztem nagyot mindkét esetben. Szóval, úgy néz ki, nem kell alulfeszelni a T9400-at, full terhelésen 15 perc stress teszt, semmi nem melegebb 55-60 foknál, kézzel is tudom fogdosni a bordát, nem süt sehol, sőt alig meleg, plusz nem is hangos még így sem. Terhelés nélkül meg 40 fok alatt van pl. a proci, és van hogy nem is megy a venti. Pasztázás előtt stress tesztben 15 percnél már 80 fok felett volt a proci, és süvített a venti. Ennyit jelent ha agyon van keményedve, száradva a paszta a gépben, és újrakened jó minőséggel. Szóval jó ez az MX-2! -
fokukac
nagyúr
Hello, ma kaptam egy X250-et a cégtől, és hát eléggé drasztikusan más, mint az eddigi thinkpad-ek, amikkel találkoztam; a felső gombsor és az fn billentyűkombinációk pl. abszolút különbözőek.
Az első kérdésem mindjárt az lenne, hogy hogy küldöm el sleep-be? Nincs sleep gomb....9 éve küldöm el a notijaimat reflex-szerűen fn F4-gyel aludni, erre most nincs ilyen.
-
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni: ügyfél X220-asában tönkre ment az alaplap (CPU zárlat) az ügyfél hozott másikat bele egy REFURBISHED alaplapot (fóliás új) a gép bekapcsoláskor panaszkodik, hogy állítsam be az UUID-t és a SERIAL-t. A BIOS-ban nem találtam erre opciót. Hol és hogyan tudom beállítani? A segítségeteket előre is köszönöm
-
Tamoo
nagyúr
Hardware Maintenance Manual-ja közös a T400s-nek, T410s-nek.
Hinge kit: 45M2654, 45M2655
Erre pl. kínai találat: [link]A törött cuccon bemarva: 45N4900 RH KT, 45N4901 LH KT
ez alapján találtam ezt a bontottat USA-ból: [link]Szerintetek melyiket lenne érdemes megrendelni?
Szereléstől kicsit parázok. Debrecenben tudtok valakit aki vállal ilyet?
Deltánál 12600+áfa az alkatrész és 6900+áfa a szerelés. Szóval kb. ~25e -
Tim82
félisten
-
Chaser
legenda
válasz
Apollyon #85551 üzenetére
csináld meg a biosát és az lesz...
egyelőre örüljünk, hogy whitelist mentes bios van
alulfesz meg tuning qrta drága gamer gépekben van és abban se mindben
ha azt nézed, hogy akár c2d korszakban is volt olyan desktop lap, ami teljesen antituning volt, ugyanolyan árban viszont más gyártótól nagyon király lapok is voltak akkor nem meglepő ez
notebooknál azért nem feltétlen egyszerű egy cirmos reset ha valami nem úgy sül elés a gyártók sem szeretnék opatni' magukat nyilván, teljesen érthető
de a sw-es mod is valami, kvázi bios modként is üzemel, de nyilván csak az adott os alatt él -
Chaser
legenda
válasz
metal01 #85544 üzenetére
én 4-est akartam, nem volt
volt mx2 meg alap fehér paszta, azt kértem pár száz ft-ért
aztán itthon vettem észre az mx2-t is ideadták
ha már itt volt kipróbáltam, elég jó
legközelebb mikor arra jártam kifizettem az árátIscariah ez nem desktop hogy hackegessük ilyen szinten a bios-t
sw-esnek is örülni kell, core i-től már ez sincs - talán ivynél az intel megoldása, jó is hogy eszembe jutott, kipróbálom -
akit érdekelt 8570 kijelző..pwm mentes
ugyanakkor a 2570 nem
60-ast majd később tudok nézni, de sztem ugyanez a felállás -
Tim82
félisten
-
Chaser
legenda
válasz
s3toraph #85541 üzenetére
9400-est is használtam 500-asban, nagyon baráti hőmérséklete volt
persze minden cpu-nál ez egyedi, de nem sok van amelyiket alig vagy nem lehet alulfeszelni, ki kell próbálni
ha váltani akarsz 9600 vagy 9800, már elég emberi áron van utóbbi is
asszem én is belevágom vmelyik a "vékony kliensembe"
mx2 elég jó, én mx4-et akartam de nem volt -
metal01
őstag
válasz
s3toraph #85541 üzenetére
Egy egész jó leírás az alulfeszelésről.
-
-
s3toraph
senior tag
T400-ban (csak GMA 4500MHD van benne), van értelme a T9400 procit P9xxx-re, mondjuk P9400-ra cserélni?
Az érdekelne, hogy erőben a P9 széria azonos órajelen hozza-e azt amit egy T9-es társa?
Valamint, az a 10W TDP különbség a gyakorlatban mennyire számottevő, lényegesen alacsonyabb lenne a hőmérséklet? -
westlake
félisten
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #85517 üzenetére
Amelyik proci vt-d -t is tud a vt-x mellé, azok elvileg képesek lehetnének rá. Csak ezt kellene tudnia kezelni a virtualizációs megoldásnak is. Egyébként a vPro-s prociknak ezt tudnia kell szerintem.
Nem biztos, hogy win alól futtatott linux, hanem alul futó hypervisor és azon a két oprendszer. Ez a legmókásabb, amikor sokmagos gépbe 7 virtuális gép, mindnek dedikált videokártya [link](#85528) HSM
az utángyártott akkumat is felismerte a t61-es power manager. Csak úgy lehetett tölteni, ha töröltem és a windows beépített megoldására hagytam. Brand gépeknél a whitelistek nem csak szopatásból vannak, hanem az FCC miatt. -
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #85523 üzenetére
Kali linux? Biztos, hogy virtualizálva nem működne a dolog?
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #85525 üzenetére
létezhet hogy 30-as szériához már beraktak valami security v egyéb chipet az akkura
Létezhet valami ilyesmi, igen, legalábbis válogatósak már a *30 szériás notik. Nem egyszer olvastam azt, hogy X220-ból való akkut az X230 pl. nem akar tölteni, szerintem itt is volt már róla szó korábban.
Szerk.: mondjuk arra itt van a megoldás, valami hasonló lesz itt is.
-
Chaser
legenda
kellene egy kis segítség
430/530 szériába elvileg jó az 510/520 akku, fizikailag biztos
előbb hívott valaki, már próbálta több akkuval, 430-asa van és nem tölti az akkut - nem elektronika hiba, van két saját akkuja azokat tölti -
fru alapján lenovo szerint kompatibilis 10/20/30 szériával is a 10-es szériás akku
nemrég mintha láttam volna itt hasonlót, de talán 40-es szériánál, lehet épp 30-as volt az is
létezhet hogy 30-as szériához már beraktak valami security v egyéb chipet az akkura
/amilyen kocsogok' lettek kinézem belőlük
/
szerk:
42T4799
42T4801
42T4912 -
-
rgeorge
addikt
válasz
FoxiestFox #85520 üzenetére
-
dugo_
veterán
válasz
FoxiestFox #85515 üzenetére
Ott biztos bukik a dolog, hogy a T61-en még csak az egyik oldalról volt fogva a szalagkábel mellett a káva, T500/W500 már kétcsavaros.
Lett volna nálam egy felesleges T61p teljes felső rész, de olyan kóklerül bontották ki belőle a panelt típusszám csekkolásért, hogy ment is a kukába, miután kinyertem belőle a kijelzőt...
-
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #85518 üzenetére
Ha Win alatt letiltja, illetve nem rak fel drivert, akkor a virtuális gépként futtatott Linux sem fogja tudni kezelni azt a kártyát szerintem. Nem próbáltam hasonlót, de eléggé értelemszerű, hogy a virtuális gépben futtatott oprendszer csak azokhoz az eszközökhöz/erőforrásokból kaphat, amiket a gazda OS "le tud osztani", tehát az is felismeri, kezeli.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #85517 üzenetére
utóbbi biztos nem megoldható
ahhoz kellene biosban egy os select opció...illetve hw-esen épp csinálhatsz egy kapcsolót
esetleg win alatt letiltod, vagy eleve nem raksz fel hozzá drivert -
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #85515 üzenetére
sztem nézz rá fru-val képekre
méretben biztos, fedlap is kompatibilis egymással, szóval elvileg igen -
15.4"-es T61 kijelző mögötti rollcage jó W500-ba?
-
RoboGuru
tag
Mi a nyavaját csináltak a lenovo support oldallal? Már csak a core 2 processzoros gépekhez bezárólag van támogatás.
-
westlake
félisten
Bár nem Lenovo, hanem egy ilyen, kijelző csere után megnézegettem ezt a SHARP IGZO 4K-s panelt. Hát, fölállt.
-
newmoonlight
senior tag
Igazán nem szeretném, ha dicsekvésnek tűnne...
(a kezem is remeg, miközben írom)
de...
(öveket bekötni)
már 3 napja nem ba..ódott el hang az x230-ason! JEAHHH!!! -
Francia91
veterán
válasz
SidCorky #85499 üzenetére
Ha használsz a gépben ExpressCard kártyát, annak a segítségével tudod azt kivenni. Benyomod, és valamennyire kitolja a bővítőkártyát
Mint a T500-ason is, csak azon nagyobb -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged