- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Thinkpad Yoga 460-ban lévő HDD-vel van problémám. Folyamatosan leáll, majd felpörög, hallani is. A gond csak az, hogy ilyenkor van, hogy 10mp-enként megakasztja a gépet, legyen szó weboldal megnyitásáról, vagy szövegbevitelről. Hiába használom aktívan a gépet, leáll a vinyó, majd 3mp múlva ismét aktiválja magát. Miért csinálja ezt? Pl. most is. Írom a szöveget, megakad, felpörög a vinyó, megakad a szövegbevitel 1mp-re és utána folytatja. Baromi idegesítő
-
hito
nagyúr
Thinkpad Yoga 460-hoz szeretnék akksit venni (sajnos hiába bír órákat, nem hajlandó magához térni, 88%-os elhasználódást ír).
Szerintetek ez milyen minőséget képviselhet? Nincs hónapos várakozás, nincs fél napos vámolás ügyintézés, nincs meglepetés, van viszont gari, de utángyártott.
Illetve vannak a szokásos ebayes kínai "genuine" akksik, amik vagy ilyenek, vagy olyanok, lassan érkeznek, ha rosszak inkább kuka, mint a csere ügyintézést.
Ti honnan szereznétek be ehhez a géphez az akksit? Az a baj, hogy hiába több órás az üzemidő, élhetetlen, hogy az ember nem tudja, hogy mikor fog kikapcsolni. 100-ról 0-ra 40 perc alatt lemerül, majd utána még 0%-on órákat üzemel.
-
hito
nagyúr
Klónoztam a rendszer a SATA SSD-ről M.2-re. Nemhogy nem lassabb, de érezhetően pattogósabb a rendszer. Indítás kb. fele annyi időt vesz igénybe és tényleg tempósabb minden.
Először hiába állítottam be BIOS-ban, hogy az M.2-ről bootoljon, csak a SATA-ról akart, pedig sorrendben vagy hárommal alatta volt. A megoldás az volt, hogy letiltottam BIOS-ban a SATA portról történő bootolást. Azóta minden ok
Mindenesetre érdekes.
-
hito
nagyúr
válasz
vicze #108013 üzenetére
Másrészt a WWAN port nem feltétlen ajánlott OS drive-nak, még, ha tudsz bootolni is róla, mivel lassabb lesz mint a normál SATA port. kb. 300/300-at tud, míg a normál SATA simán kimaxolja a 550/550-nel.
Áuuu...ennek jobban utánajárhattam volnaMindegy, most már ez van. Remélem fogom nagyon érezni a különbséget.
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #108011 üzenetére
10pénz alatt megmarad
Nekem is van otthon egy T410-em, ami szegénykém 64GB-tal gazdálkodik. Igaz, csak youtube mesenézős gép lányomnak
-
hito
nagyúr
Vettem Aqua-ban egy Transcende 120-as M.2 SSD-t 8 pénzért és már klónoztam is a szisztemet a 2.5-es Intel SSD-ről, gyönyörűen működik. Viszont ebben a foglalatban az SSD hőmérséklete 52°C (szerk.: lement 40°C-ra
) , ami elég magasnak tűnik. Nem lesz ebből baj?
Illetve HDD Sentinel az Intel SSD-re 100%-os teljesítményt és 89%-os kondíciót is 11 hibás szektorral. Eladható ez így? Intel Pro 5400s 240GB. Összes írt adat 73.84GB, működési idő 4nap, 15óra. Ezért is furcsa, mert alig ment, mégis 89%-os a kondi. Pedig ezek híresen megbízható SSD-k
-
hito
nagyúr
Köszönöm mindenkinek az infókat!
Úgy néz ki magához tért. Néhány órát lógott töltőn 3%-on és egyszer csak megindult. 76%-on jár
vincze1: köszi! Hát nem egy gyakori vendég hardveraprón.
-
hito
nagyúr
Most már csak 3%
Viszont a táskában természetesen nem ment el alvóba, így szerintem hazáig úgy ment a gép, hogy 3%-ot mutatott az akksi, amikor lecsuktam a fedelet. Tehát van ebben szufla, csak a win ír ki nagy marhaságokat. Adok neki néhány napot, hátha valahogy magához tér.
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Thinkpad Yoga 460-nal kapcsolatban lenne 2 kérdésem:
- előző tulaj ész nélkül használta a gépet. Több éven keresztül lógott 220V-on, notiként szinte nem is használta. Mondjuk volt, hogy hónapokat csak a fiókban pihent kikapcsolva. Ezt azzal jutalmazta az akksi, hogy most 87% elhasználódást ír. Gondoltam kalibrálom, hátha életet lehet még bele lehelni. Úgy is lett. Feltöltés után merítés, 7%-nál már visított, hogy haladéktalanul tegyem tápra, mert nagy baj lesz. Na innentől ment még több, mint 3 órát a gép akksiról
Viszont most hiába teszem töltőre, 4%-on ragadt és mintha nem töltené. Mit javasoltok? Vagy hagyjam töltőn egész éjszaka és nagy valószínűséggel magához fog térni?
- a WWAN helyére milyen SSD tehető? Annyit sikerült kibogarásznom, hogy talán M.2 B csatlakozással. Tudnátok 1-2 SSD-t linkelni, ami biztos, hogy jó hozzá?
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #106504 üzenetére
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #106500 üzenetére
Én első generációsát használok hónapok óta M7-es procival 16GB rammal. Nem tudtam még megakasztani, pedig napi szinten nyomom rajta a Premiere Pro-t és a Sony Vegast. Kicsit be is vagyok majrézva, hogy nem tesz ez jót a passzív hűtésű procinak, de eddig még nem volt gond. A kijelző parádés, billentyűzet ahhoz képest, hogy folio, tisztességes. Összességében nagyon szeretem, messze a legjobb Surface kialakítású gépem, pedig használtam jópárat.
Típushibáról nem tudok, hacsak nem annyi, hogy oldalt kicsit beszűrődik a háttérvilágítás, modelltől függően kisebb-nagyobb mértékben. A hang siralmas, viszont erős, én hozzászoktam, a Fujiknál és a Toshibánál azért jobb, de nagyon messze van a Surface-től, vagy akár a Miix 700-tól is, egyes Dellekről (pl. Latitude 11) nem is beszélve. Én a helyedbe leginkább a panel homogenitására, pixelhibákra figyelnék, mert az nagyon zavaró tud lenni.
Ha teheted, válassz Productivity Modul-os változatot, mert anélkül önmagában nem fog bírni végig 1 munkanapot az akksi. Ja, és remélem X1 Tabletre gondoltál és nem X1 Yoga-ra, vagy X1 Carbonra, mert én X1 Tabletről írtam
A kacacotot meg én is kikérem magamnak a nevében
-
hito
nagyúr
válasz
vicze #106487 üzenetére
Köszi a fáradságot, amit ebbe a postba tettél
Mindennek utána nézek és megírom.
Az utolsó bekezdésnél felakadt a szemem. Lehet, hogy én szakítottam félbe? De gondolom ilyen esetekben van valami %-os kijelzés, ami mutatja a folyamat pillanatnyi állását, hogy az egyszeri user lássa, hogy itt munka folyik. A én gépem úgy nézett ki, hogy full fekete képernyő (háttérvilágítás sem volt) és a piros led az Thinkpad feliraton villogott, mint amikor alvóban van.
-
hito
nagyúr
válasz
donjohnson #106485 üzenetére
Elnézést, tényleg, figyelmetlen voltam
Btw 10 perce visszajött a BT a nagy semmitől. Amióta elment, vagy 10x újraindítottam. Most annyi volt a különbség, hogy beléptem biosba (de semmit nem állítottam át), majd újraindítás után láss csodát, megy a BT. Szívat, most már egyértelmű.
-
hito
nagyúr
válasz
darvinya #106478 üzenetére
Na, már megint a bios update
Pár napja ugyanezzel próbálkoztam, hogy a hangeszközbe életet leheljek. Nem futott le, sőt, majdnem haza is vágta a gépet. Indulásnál utána valami secure flash failed-et írt még a win10 betöltése előtt. Lényeg, hogy nem futott le a bios update. Most SU megint felkínálja a bios frissítés lehetőségét.
Mit tegyek, hogy lefusson? Mire kell figyelni? Biosban nem láttam arra utaló nyomot, hogy le lenne tiltva a frissítés lehetősége. Így fest:
- Flash bios updating by end-users: On
- Secure rollback prevention: OnEz a kettő eddig gondolom jó. Van egy ilyen is, ezt nem tudom mire kéne állítani, most On állásban van:
- lock uefi bios settingsGondolom ez bios frissítés szempontjából nem oszt/szoroz.
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #106437 üzenetére
Na vettem egy nagy levegőt, 10mp-ig nyomtam a power gombot. Bekapcsoltam, kiírta, hogy secure Flash failed vagy mi és utána elindult a rendszer. Sőt, a hang is helyrejött. Nem tudom, hogy felflashelte-e az új biost, vagy nem, már nem is érdekel. Fene az egészbe!
Köszönöm a hozzászólásokat!
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #106433 üzenetére
Na, lehet hogy nem hiába féltem tőle? SU-tel elinditottam a BIOS frissítést. Töltőre tettem a gépet előtte ahogy kérte, nekiállt, majd mintha újra akarta volna indítani, de helyette elment alvóba. Most semmit nem csinál, piros i betű a ThinkPad feliraton villog.
Mit csináljak? Hosszan nyomni a bekapcsot nem merem, de semmit nem csinál.
-
hito
nagyúr
válasz
donjohnson #106431 üzenetére
Bios update-től félek, mint a tűztől, nem tudom miért. Ha hibára fut, akkor annyi a gépnek, nem? Csak szerviz tud bios írni, ha félremegy valami.
Drivert 20x próbáltam frissíteni, semmi hatása.
-
hito
nagyúr
Esetleg van valakinek bármi tippje arra, hogy mi a jó (nagyon hosszú, véget nem érő sípszó) anyukájáért van az, hogy most már a 3. eszközömről megy el minden előzmény nélkül és pillanat alatt a hang??? Az előbb tényleg majdnem földhöz tekertem az X1 Tabletem, ugyanis tudom, hogy kb. megoldhatatlan Windows 10 bugról van szó, ami amilyen hirtelen jön, olyan hirtelen szűnik meg szintén magyarázat nélkül néhány nap/1-másfél hét alatt egy újraindítás után.
Fuji Q702-n, Q704-en és most X1 tableten fordul elő néhány 2-3 hónapon belül. Sosem tudtam megcsinálni, változó idő elteltével, ismeretlen okból egyszer csak megoldódik, vagy nem. Q702-n újratelepítés sem segített.
-
hito
nagyúr
válasz
donjohnson #105727 üzenetére
Nagyon köszönöm, működik!
-
hito
nagyúr
Vaj' miért nincs Intel Graphics Control Panel-em? Hiába telepítem a legfrissebb drivert, egyszerűen nem jön föl a lehetőség asztalon jobb egér kattintásra.
-
-
hito
nagyúr
válasz
vicze #105648 üzenetére
Túl nagy volt az izgalom az új prédától (Miix 700). Még a cipőt sem rúgtam le szinte mikor hazaértem vele, már estem neki a gitárpengetővel, hogy a 64-es semmiresemvaló SSD-t cseréljem az 512-esre. Jó kis gyapjúpulcsiban mentem neki, szerintem egy Videoton erősítő áramkörét is el tudtam volna durrantani, úgy fel voltam töltődve, nemhogy egy ilyet. Az egyetlen óvintézkedés az akkusaru lehúzása volt az alaplapról, ami kevésnek bizonyult, utólag nem is csodálkozom. Többet nem indult szegény gép, csak a lapcsere után
Akkor megfogadtam, hogy legközelebb max. Faraday kalitkában bontok meg tabletet, vagy sehogy és másra bízom
Pyttawrx:
-
hito
nagyúr
Szerintetek M.2 SSD-nél mennyit számít 1W különbség a gép üzemidejében? Cserélném a 256GB-os SSD-t a polcon álló 512-esre, de specifikációt átböngészve azt látom, hogy az 512-es Hynix írásnál 1W-tal többet kér a 256-os gépben lévő Sandisk-nél. Mivel win10 nonstop ír, ha kell ha nem (legalábbis ezt hallottam), nem mindegy a dolog. Kérdés, hogy ez észrevehetően csökkentené-e az üzemidőt. Ha ilyen 10-20perccel, akkor nem érdekel, de ha többel is akár, akkor nézek másik SSD-t inkább.
-
hito
nagyúr
válasz
totron #105637 üzenetére
Saját tapasztalat/vélemény: maradj házon belül. Hiába van 1-1 gyártónak megoldása erre (Dell, Toshiba, HP), közelébe nem ér egyik sem a Thinkpad Trackpoint-nak. Gyötrelem a használatuk, inkább touchpadhez nyúltam azokon a gépeket. Thinkpad-nél viszont nem vagyok hajlandó touchpadhez nyúlni, annyira jó a trackpoint.
-
hito
nagyúr
válasz
arcsin #105616 üzenetére
Nem jársz messze a valóságtól
Más és picit OFF, de nem annyira: szerintetek mennyire éri meg upgrade-elni az alábbiak szerint?
Erről
- Core M5-6Y57 + 8GB ram
erre
- Core M7-6Y57 + 16GB ram
Néztem szintetikus teszteket notebookchecken és nem igazán látom visszaigazolva az M7 előnyét. Sőt, sokszor 1-5%-kal az M5 mutatkozik erősebbnek.
Ezen kívül a HD 515 tudna profitálni a +8GB ramból?
Mondjuk e szerint a Lenovo kicsit megbütykölte az M7-et:
Owing to the lack of a cooling fan and this ultra-power-efficient chipset, it’s reasonable to expect lower performance than, say, that of a Core i5-powered Surface Pro 4. Nevertheless, an m7 with a 7 W TDP at its disposal ought to be able to put up respectable numbers (as mentioned above, the Core m7-6Y75 is normally 4.5 W TDP, but it appears that via cTDP Up Lenovo has increased the TDP to 7 W).
-
hito
nagyúr
Megvan a megoldás, úgyhogy leírom, hátha valaki belefut ebbe a problémába a jövőben. Tehát, ha simet teszünk bele, nem látja. Ha újraindítjuk a gépet, akkor sem látja. Ki kell kapcsolni rendesen és úgy indítani a rendszert, ezután már látja a simet és mehet a pin kód.
Van baj a fejben, aki ezt kitalálta
-
hito
nagyúr
válasz
donjohnson #105566 üzenetére
Megpróbálom, de meglepődnék. Sokszor volt már win10-zel kezelt WWAN-os eszközöm és sosem volt gond a pin kód kezelésével. De megpróbálom
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Nincs valakinek tippje arra, hogy Thinkpad X1 Tablet miért nem látja a behelyezett sim kártyát? Sierra modem feldriverezve, rendszer látja, kapcsolható is, de akármilyen simet teszek bele azt írja, hogy helyezzek be sim kártyát.
-
hito
nagyúr
Köszönöm mindenkinek, eszerint fogok próbálkozni
-
-
hito
nagyúr
Probléma a következő: szűz rendszer, új SSD-re telepítve. Magától feldrivezte, de én is ráengedtem a SU-et. Nem tudom mióta (mert csak most próbáltam ki), de a Wacom toll nem akar működni. Rendszerindítás után 20mp-ig működik, majd utána meghal. Vezérlőpultban hardver és hang alatt a Wacom ikonra kattintva azt írja, hogy: "A tabletillesztőprogram nem működik."
Egyébként kijelzőt hátrahajtva tényleg nem kapcsol tablet módba, nem tudom ennek lehet-e valami köze hozzá.
Milyen illesztő hiányozhat, illetve mi akadhatott össze? Újratelepíteni nagyon nem szeretném, 20 perc múlva jön érte sógorom, nem kevés melóm van benne (gépet is én szereztem) és már nincs több időm erre.
Gép: Thinpad Yoga S1 (első generáció).
-
hito
nagyúr
válasz
Schuby #98846 üzenetére
Ebbe segíthetnél nekem, mert a Helix 2-mön ugyanez a problémám. Tollal megy az érintés, ujjal nem
Mondjuk mielőtt végleg megpurcant, szellemérintések voltak jó darabig. Mint az őrült egyszerre vagy 10 helyen a panel jobb felénél érintéseket jelzett. Ezt csinálta napokig, majd most már ujjal nem érzékel, csak tollal.
-
hito
nagyúr
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Mostanában nem követtem a Thinkpad evolúcióját. Kérdésem az lenne, hogy a Thinkpad Yoga 260-nak nem lett közvetlen utódja? Az X1 és Thinkpad Yoga család nászából jött létre az utódnak tekinthető X1 Yoga? Vagy hogy van ez most?
-
hito
nagyúr
válasz
fattyu #95522 üzenetére
Én azt nem értem, hogyha már a billentyűzetben is van akksi, akkor miért nem fért el benne egy világítós billentyűzet. Ráadásul úgy, hogy az X230 régebbi széria, és már abban is volt. Nem gyenge volt a gép árcédula szempontjából, úgyhogy belefért volna. Mindenesetre szerettem én is. Volt belőle i7-esem 8GB rammal.
MÁS: kicseréltem az első generációs Yoga S1-emben lévő touchpad-nek nem nevezhető förmedvényt és kapott egy következő generációban lévő 3 gombos Ultranav touchpad-et. Viszont a felső 3 gomb nem működik. Nem tudja valaki milyen patch-et kell hozzá letölteni és telepíteni, hogy működjön?
-
hito
nagyúr
válasz
Donki Hóte #95506 üzenetére
Semmi baj nincs a szemeddel...ez a legújabb Windows update-tel került csak bele
-
hito
nagyúr
válasz
fattyu #95438 üzenetére
Ha a hangszóró is fontos, felejtsd el! Életemben olyan gyalázatot még nem láttam, mint amit abba tettek. A Windows hangok megszólaltatására is tökéletesen alkalmatlan. Akksi elég vékony, billentyűzet világítás nincs. Egyébként nem rossz gép, ha ezektől el tudsz tekinteni. Ja, és ha melózik, akkor van ám rendesen hangja, főleg ha a dokkolóban van, mert abba is van két venti ha jól emlékszem.
-
hito
nagyúr
Pontosan ezekről van szó! Ha lehet, inkább megoldanám gépen belül.
-
hito
nagyúr
Kicsit komolyabban nekimennék ennek a Thinkpad Yoga S1 WWAN-osításnak.
Adott egy M.2 szabad slot. Mivel nem igazán találtam olyan M.2 LTE modemet, amin sim kártyaolvasó is van, ezért kéne valami konverter, aminek a segítségével az M.2 slot-ból mini-PCIe vagy USB foglalatot csinálok.
Már csak azt nem tudom, hogy ez az M.2 slot pontosan milyen (B,E, stb., nem tudom milyenek vannak még). Milyen e-bayes átalakítót tudnátok ajánlani, amivel az említett egyéb foglalatok egyikére át tudom alakítani az M.2 foglalatot?
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #95414 üzenetére
Azt nem tudom komolyan venni, hogy egy Thinkpag Yoga S1-be nem lehetett volna megoldani az LTE opciót. Még a 10"-os Thinkpad 10 2nd tabletemben (amit egyébként imádtam) is volt LTE modem, nemhogy ebben a monstrumban (hozzá képest). Szartak rá! Persze a 2 generációval későbbi Thinkpad Yoga 260-ba már jutott, csak hogy el lehessen azt is valamivel adni majd. Aka Surface. Egészen az 5. generációig nem volt a Pro változatban LTE verzió. Lehetett volna beletenni, mégsem tették. Marketing stratégia része.
-
hito
nagyúr
Köszönöm! Bár nem megfelelően és tökéletesen, de most működik úgy tűnik.
Más: mindig visszatérő kérdés nálam ez a WWAN bővítés, előkészítés. Rendben van, hogy nincs sim foglalat, sem antenna. De ha veszek egy olyan modemet, ami lemegy a bios torkán is és van rajta sim foglalat, és beantennázom, mert mondjuk találok neki helyet és el tudom vezetni, akkor lehet bővíteni WWAN-nal az olyan gépet is, amiben nincs előkészítés, nem? Csak mert mindenhol ezt az antenna mizériát olvasom. Annak valahova csatlakoznia kéne az alaplapra? Mert legjobb tudomásom szerint nem. A main és az aux megy a modembe, a másik vége meg csak el van vezetve a leginkább alkalmas helyeken, ahol hely is van neki és nem árnyékolja le annyira a gép. Vagy valamit rosszul gondolok?
-
hito
nagyúr
válasz
donjohnson #95376 üzenetére
Igen, több SD-vel is próbáltam, egyik se működik, csak a driver telepítéstől az első restartig. Volt közte NTFS és FAT32 is.
-
hito
nagyúr
Tudnátok segíteni egy furcsa problémával kapcsolatban? Thinkpad Yoga S1 SD kártyaolvasója viselkedik nagyon furcsán. Először nem érzékelte a kártyát, driver letölt feltelepít, ment rendesen. Újraindítás után ismét nem működött. Megint telepítettem, megint működött. Majd újraindításnál ismét nem.
Legutoljára inkább a chipset drivert telepítettem újra. SD kártya működött, újraindítás után ismét megvakult, nem érzékeli a kártyát.
Mi a manó lehet ez? Hardveres hiba is okozhat ilyet? Vagy ha működik driver telepítés után, akkor hardveresen nincs baja, és ismét a Windows egy rejtélyes, ám annál "szórakoztatóbb" bugjával van dolgom?
-
hito
nagyúr
Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy mi történhetett a Helix 2-mel.
Sokáig állt a polcon, aztán bekapcsolva az érintőkijelző nem működött. Utána pár órával megjött az esze, érzékelte az érintést. Aztán megőrült és a kijelző jobb 3/4-edénél egy csíkban (függőlegesen) szellem érintéseket érzékelt. Mintha össze vissza nyomkodnám abban a csíkban, de természetesen hozzá sem értem. Még az érintési pontokat is mutatta, mp-enként kb. 5 érintést érzékelt. Kikapcs-bekapcs, érintő megint nem működik. És ezt csinálja 2 napja.
Most éppen megint nem működik. Nem hinném, hogy hardveres, mert össze-vissza tekergetem (finoman) a gépet és nem érzékelek kontakt hibára utaló jeleket. Olyan, mintha egy driver összetojta volna magát és nem működne megfelelően az érintő panel, de külön hozzá driver nincs.
Mit javasoltok? Esetleg valakinek volt hasonló hibajelenség?
-
hito
nagyúr
Sziasztok,
Létezik olyan X230T, aminek a panelje csak Wacom tollal érintésérzékeny es ujjal nem?
-
hito
nagyúr
Sziasztok! De most ez komoly, hogy a gyártó honlapján már nem elérhetők a T410 driverei?
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #93056 üzenetére
Köszi
Ez az a gép, ahol nem fogok ilyen beállítgatásokkal vacakolni (már ami a frissítéseket illeti), ez amolyan fogom-viszem, "ütöm-vágom"
A probléma tesztelésére vonatkozó tippet megszívlelem, még úgysincs olyan sok minden telepítve, kevés vérveszteséggel nyomhatom a resetet.
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #93054 üzenetére
"Hardver vagy szoftver, derítsd ki."
Nagy ötlet, köszi!
És mégis hogyan? Egyébként meg nem fogok szarozni a frissítések letiltásával. Legalább alapszintű hacker tudás kell hozzá, hogy korrektül letiltsa az ember. Utána meg ha nem telepít valami biztonsági frissítést emiatt és benyal valami csúnya zsaroló vírust, vagy mittoménmit, akkor azért vagyok a hülye.
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Remélem tudtok segíteni. Thinkpad 10 2nd rohangálós tabletemen nem működik a képernyő automatikus elforgatása. Sőt, gépházon belül a tájolásnál nincs is ilyen opció, csak álló, fekvő, meg ugyanezekből fejjel lefele.
Mi lehet a gond? Valami frissítés szúrhatta el? Most olyan, mintha nem is lenne benne szenzor.
-
hito
nagyúr
válasz
donjohnson #90638 üzenetére
Az nem túl sok. Mondjuk eddig is rejtve volt. Akkor már csinálna annyit, hogy rejti/felfedi. De rejtve volt, telepítettem, elindítottam és ugyanúgy semmi, rejtve van.
Valahogy aktiválni a partíciót nem lehet, hogy onnan bootoljon?
-
hito
nagyúr
Én meg a Thinkpad 10-emet (2nd.gen) szeretném hard resetelni, de a win10 makacskodik. 30% körül mindig kiírja, hogy egy hiba miatt nem sikerült a visszaállítás. Már próbáltam a frissítések telepítését először, de az sem segített.
Van valami Lenovo hide recovery drive nevezetű segédprogram a Lenovo honlapján a géphez. Telepítettem, de semmi. Program nem került a gépre, recovery konzolba nem indította újra a gépet...akkor mire jó ez? Hogy kell használni?
-
hito
nagyúr
Nem tudjátok, hogy mitől lehet az, hogy a Helix 2-m ujjal való érintésre teljesen érzékelten, nem reagál, ugyanakkor Wacom tollal működik az érintés.
Próbáltam már drivereket telepíteni, frissítéseket keresni (ez folyamatban), eredmény nélkül. Milyen driverek újratelepítését ajánlanátok, ami esetleg megoldhatja a problémát?
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #90348 üzenetére
Ezt adom én is, de a Helix ne legyen közte
X1 Tablet mehet a levesbe, nem kell helyette
A Helix 1000x inkább minőségi, mint pl. a Thinkpad Yoga 12. Most itt van nálam a Helix 2 mellett egy Thinkpad Yoga 12 is. Hát hogy is mondjam...inkább sehogy, mert éppen árulom
A Helix 2 viszont ízig-vérig Thinkpad minőség, leszámítva az ocsmány design elemet a hátsó kamera körül. Tiszta fém az egész, nagyon átgondolt formaterv, élmény használni és elfog a pánik, ha arra gondolok, hogy nincs folytatás.
-
hito
nagyúr
Akkor egy másik kérdés
Lenovo elkaszálta a Helix szériát? Jó ideje nem jön ki modellfrissítés, kezdek aggódni
-
hito
nagyúr
Sziasztok!
Nem adom fel a Yoga 12 WWAN-osításával kapcsolatos álmaimat
Szerintetek ez jelenthetne megoldást a sim foglalat hiányára? Ez menne bele az M.2 foglalatba (képeken látszik a foglalat) sim kártyástul, és ebbe tenném az M.2 LTE modemet.
Kicsit erőltetett a dolog, de működhet?
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #89324 üzenetére
"Egyébként kutyát nem érdekli tudtál-e róla vagy sem."
Na ez a gusztustalan dolog. Főleg, ha az eladóban van annyi betyárbecsület, hogy tegyük fel vallomásban megerősíti, hogy fogalmad nem volt róla, jóhiszeműen vetted. Na mind1, ez már nagyon más téma.
Na mind1, meggyőztetek, visszacsináljuk a dolgot!
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #89322 üzenetére
Na ne dobálózzunk ilyen könnyen ezekkel a szavakkal kérem szépen!!!
Méghogy orgazda.
Tegnap vettem, és este vettem észre. Jeleztem is az eladónak. Egyébként az orgazdaság akkor valósulna meg, ha annak tudatában vettem meg hogy tudom róla, hogy lopott. Vagy orgazda az, aki vesz ph-n egy notit és később észreveszi, hogy lock-os a bios? De még hogy most tudom is hogy jelszavas a bios, az sem jelent semmit. De biztos, ami biztos, intézkedtem az ügyben
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #89315 üzenetére
Hűű, ezt a hsz-t be kellett dobnom a google fordítóba
Van még ott sok nyitott kérdés, ami az eredeti hozzászólásomat illeti
"mennyivel ér kevesebbet egy ilyen gép"?
"milyen hátrányai vannak, hogy bios lock-os"?
Wint tudok így telepíteni egyébként? Boot sorrendet nem tudom piszkálni, de rendszer alól elindítva a win10 telepítőt, tudok telepíteni?
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Sikerült vennem egy bios jelszavas Thinkpad Helix 2-t. Szerintetek mit csináljak? Írni sajnos nem tudják. Csináljam vissza az üzletet, vagy örüljek neki, mert 110-ért még így is jó (világítós akksis Pro Keyboard dokkoló, 256GB SSD, ujjlenyomat olvasó, smart card reader, LTE modem, stb.), vagy kérjek valamennyi kompenzációt?
Nem tudom, hogy mennyivel ér kevesebbet egy ilyen gép, egy tiszta bios-ostól.
Igazából azon is gondolkoztam, hogy milyen hátrányai vannak, hogy bios lock-os. Ha minden igaz win10-et így is tudok telepíteni rendszer alól elindítva, másra meg egyébként se nagyon használom a bios-t. Talán annyi hátárnya lehet még, hogy nem tudom frissíteni, ha jön hozzá újabb.
-
hito
nagyúr
válasz
RoboGuru #88956 üzenetére
Na ez baromi érdekes. Akkor tenyleg a hangchip/driver a ludas? Most meg egy X230T-t nézegetek, i7-es procival. Elég jo árban van (78). Csak mar nem mai darab, viszont penztarcabarat
Na annak tuti hurka hangszórói vannak. Sajnos Dell Venue Pro 11 7140-em után szempont lett a hangszóró is. Az nagyon magasra tette a mercet.
-
hito
nagyúr
Valószínűleg bilibe lóg a kezem, de véletlenül nem lehet cserélni az X250 hangszóróját az X260-éra? Utóbbinak elég tisztességesek lettek a hangsugárzói úgy hallom, de nekem elég lenne gép tekintetében az X250 is, csak bele lehessen hackelni az X260 hangszóróját
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Asus ROG 17" Gaming Laptop! RTX 4080 12GB / Ryzen 9 7945HX / 32GB DDR5 / G-sync 240Hz! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest