- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Telekom mobilszolgáltatások
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- 
			  Mobilarena Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni. 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Tim82 félisten válasz  ∂яσнυη

üzenetére ∂яσнυη

üzenetéreT420-ból szerintem nem nagyon fogsz IPS-kijelzőset "kulcsrakészen" tudni venni. Biztosan írtam már, meg más is, de ez egy mod (bár annak könnyű: nem kell forrasztani, BIOS-t hegeszteni hozzá, a legbonyolultabb része kb. az, amíg kitalálod, hogyan helyezed el az adapter kábeleit a házon belül, hogy ne púposodjon ki a billentyűzet) és az ahhoz kellő LVDS-eDP adapter + IPS kijelző ára kb. annyi, mint maga a T420 alapgépé, alap kiszereltséggel. Én konkrétan építettem így T420-at (és ha megjön végre az újabb LVDS-eDP adapter, akkor T430-at is fogok), roncs alapból kiindulva és a saját szájam íze szerint felbővítve/építve. Anyagilag ez sem biztos, hogy megéri, de tapasztalatnak és mókának is jó. T420-ba én amúgy eleve nem tennék 45+ W TDP-s négymagos mobil i7-et (vagy csak Coreboot-osítás után, az Ivy i7-QM-ek közül valamelyik 35 W-os TDP-s procit). 
- 

∂яσнυη senior tag válasz  ∂яσнυη

üzenetére ∂яσнυη

üzenetéreSziasztok! Jól gondolom, hogy 2920xm -et érdemes inkább eladni és ha megtudom oldani, hogy a helyére egy i7-3520M kerüljön, anyagilag, hőterhelés szempontjából, fogyasztás szempontjából és 1szálas teljesítményben is jobban jövök ki? Egyáltalán mi értelme volt ezeket a gépeket 2920xm-el szerelni, ha a hűtés úgysem bírja, zárt a bios tehát normálisan undervoltingolni, OCzni sem lehet? Hogy on is legyek: 2 hete pásztázom az aprót, de nem nagyon találok alkalmas x220/x230-at...T420 futott be(még kb. ez is jó lenne), ami állapotra patikának tűnik, de ugye nem cég, nincs értékelés.  Berakom ide a hirdetést, hogy legyen elképzelésetek milyen állapotot keresek. Berakom ide a hirdetést, hogy legyen elképzelésetek milyen állapotot keresek.Röviden: x220/t420-at keresek IPS-el, jó aksival, szép állapotban nem a világ összes pénzéért (tudom válasszak 2őt vagy menjek el lerakatba és vegyek 30dollárért  ) az sem baj, ha építeni kell... ) az sem baj, ha építeni kell...Ha ehhez lenne ötlet/trükk praktika, szívesen fogadnám. 
- 

vicze félisten válasz  ∂яσнυη

üzenetére ∂яσнυη

üzenetéreHát akkor azt utólag rakta bele valóban, nincs ilyen opciója gyárilag. 
 Csak azért met a HP VA panelja többnyire különösen jó minőségű és szintekkel jobb mint bármelyik TP pár nagyon felső kategóriát kivéve.
- 

Tikakukac titán válasz  ∂яσнυη

üzenetére ∂яσнυη

üzenetéreVegyed nyugodtan. Én ezt a szerencsétlent messze túlhasználom, értsd volt olyan az irodában, amikor 3 órán át 100%-on verettem, végül betávgépeztem haza és a nagy asztalin toltam ki a maradék terveket. Akku és billzet árban vettem anno, ennyiért tényleg egy csodálatos. De váltanom kell. Gyanúsan Dellem lesz megint egy darabig, nem nagyon vannak kisebb gépek combosabb GPU-val TP fronton sajna. 
- 

- 

Tim82 félisten válasz  ∂яσнυη

üzenetére ∂яσнυη

üzenetéreSegítsetek! Valaki moddolt már hasonlóan 20-as, 30-as szériát és tudna róla tapasztalatot írni? T420-ba, T430-ba, T420s-be, T430s-be lehet pl. eDP-LVDS adapterrel 14" IPS 1080p kijelzőket tenni. Ezeknek az adaptereknek pár éve még volt pár gyerekbetegségük, a ma kaphatóak kb. teljesen problémamentesek, csak nyilván helyet kell találni a gépen belül az adapterboardnak és a kábeleknek. 30-as szériánál EC moddal (összefoglalóban van magyar leírásra link) meg lehet oldani a classic keyboard használatot. Lehet, hogy van még valami extra lépés is (olvastam valami olyasmit, hogy 1-2 pint a billentyűzetcsatlakozón valahogy ki kell maszkolni a 100%-os működéshez), de ennek nem néztem igazán utána, mert kiegyezem a 6 soros, szigetes 30-as széria billentyűzettel a háttérvilágításért cserébe, ami - nekem - bazi nagy plusz. 
- 

- 

- 

Cannabis7 senior tag 
- 

Dhampir félisten 
- 

jjeahh nagyúr válasz  ∂яσнυη

üzenetére ∂яσнυη

üzenetéreSajnos a szem nem megbízható, csal, nem az számít, hogy melyik tetszik jobban, hanem az, hogy melyik van pontosabban belőve. A legjobb az lenne, ha valahol vagy valakivel bekalibráltatnád egy jó kalibrátorral dispcal-al. Személy szerint én magamnak kalibrálom saját hardverrel és őszintén megmondom, nekem absz nem tetszett az elején az eredmény, hosszú évek alatt megszoktam a sz*r ledes tn panelek durván kékes képét, ezért kalibrálás után nagyon barnás-sárgának, vörössesnek tűntek a kalibrált monitorok, kijelzők, kellett 2-3 hét, amíg megszoktam...  Persze, ha nem végzel grafikai munkát, nem retusálsz fotókat, videókat, akkor nem létszükséglet egy rendes kalibrálás Persze, ha nem végzel grafikai munkát, nem retusálsz fotókat, videókat, akkor nem létszükséglet egy rendes kalibrálás 
- 

jjeahh nagyúr válasz  ∂яσнυη

üzenetére ∂яσнυη

üzenetéreItt ha picit görgetsz, van egy táblázat kalibrált profilokkal, a te panel típusodhoz 3db van, a 6500K Spyder4Elite-ot ajánlom. Kár, hogy ahogy nézem elég gyenge kalibrátorokat használtak és azt sem tudni milyen progival, szal túl sokat ne várj el tőlük. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Építő/felújító topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Thinkpad E15 Gen2 15.6" FHD IPS i7-1165G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Akciós áron eladó ÚJ HP Dragonfly G4 /I7-1355U/16 GB/1000GB SSD/13,5"/FHD+/400nit/1 ciklus
- Lenovo ThinkPad P15v Gen 3 i7 12800H 16GB 256GB SSD
- Prémium Microsoft Surface Laptop Studio i7 / 16GB / 512GB SSD / RTX 3050 Ti / W11 Pro
- ASUS X571GT 15.6 GAMER LAPTOP
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2113, 100% Akkumulátor
- OLCSÓBB 10.13.! Dell Latitude Precision XPS Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen.
- AKCIÓS! Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB Kijelzőrepedt!
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Berakom
 Berakom ) az sem baj, ha építeni kell...
 ) az sem baj, ha építeni kell... 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)