- Milyen mobilnetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugo_
veterán
Ha ez a helyzet, akkor megpróbálnám ezt:
http://www.itprotoday.com/windows-10/stop-automatic-driver-updates-windows-10 -
dugo_
veterán
válasz
Bizsu1st #95306 üzenetére
Bármilyen árammal átjárt tekercs rezeghet, aztán ha rossz a tokozás, nem elég elasztikus a rögzítés, akkor ez a rezgés fel tud annyira erősödni, hogy cicergő, néha már-már visító hangot adjon ki. Megszokod, lecseréled vagy megkeresed a hang forrását és megpróbálod valamival csillapítani, ha hozzáférsz, bár ezeknek a belsejében keletkezik a zaj.
A T500-am a SATA csati mellett csinálja görgetés közben például. Intel C-state-nek szokott hangja lenni pl, ahogy a VRM-en folyamatosan változik az átfolyó áram.
Dell topikban fut most egy sztori egy 5580-cal, aminek a képernyője visít rögtön, ahogy töltőre kerül...
-
dugo_
veterán
válasz
Mbenyo97 #95206 üzenetére
Próbáld ki ezeket:
http://www.mediafire.com/file/0d66uw73zwzou0a/hotkey+driver.exe - ezt szoktam a T500-ra rakni
http://www.mediafire.com/file/5ci9azunqh4eabf/Hotkey+Features+Integration+for+Windows+7.exe - ez pedig még Francia91 driver gyűjteményéből van -
dugo_
veterán
-
dugo_
veterán
válasz
Mbenyo97 #95054 üzenetére
Erre csak azért nem gondoltam, mert nekem nem lötyögött.
Egyébként létezik szűkített gumi, ha szeretnél rá költeni:
https://www.aliexpress.com/item/New-7mm-to-9-5mm-HDD-Hard-Drive-Caddy-Rubber-Rail-for-ThinkPad-R60-R61-R400/32813878669.html -
-
dugo_
veterán
-
dugo_
veterán
válasz
lionshamlet #94460 üzenetére
Bedobod ide és megnézed mi járt hozzá:
http://tp.krelay.de/index.php8-tól fölfelé a biosban van a kód, ha járt hozzá, akkor onnan olvassa be a rendszer, nem kell matricázni.
-
dugo_
veterán
válasz
sketchifun #94433 üzenetére
A win10 default leállítása egy hibrid altatás, onnan nem tudsz a biosba lépni.
Vagy kapcsold ki a funkciót, vagy futó rendszer alól hideg reboot és akkor tudod változtatni. -
dugo_
veterán
válasz
Dr. Akula #94191 üzenetére
A T500 idejében még nem is létezett az a szabvány.
Tényleg semmi gond nem volt vele se külső tokkal, se usb-sata kábellel, több 2,5"-os vinyó járt rajta 120-500GB között 5400rpm-mel, ráadásul mind ment egy usb-vel, nem kellett az Y-kábel sem.
A 7200-asok többet esznek, az biztos. -
dugo_
veterán
válasz
lionshamlet #93955 üzenetére
CPU-Z-vel nézd meg.
-
dugo_
veterán
válasz
lionshamlet #93951 üzenetére
Socket G1 rPGA 988A
Socket G2 rPGA 988BSzerintem nincs betűjel nélküli 988, szóval ez G2-nek tűnik fixen.
-
dugo_
veterán
Fordítva. Az új UEFI-kben van BIOS emuláció, ha kéne legacy support valamiért.
Mindkettő egy low level firmware, az újabb UEFI egyszerűen leváltotta a 80-as évek óta jelen lévő BIOS-t. Meglévő hardvert nem lehet UEFI-re frissíteni.
T500-ba vehetsz 1200p kijelzőt, EC kártyát, mPCIe SD kártya adaptert, ilyesmi csecséket és ennyi. Bár a C2D elég nagy bottleneck ma már.
-
dugo_
veterán
Nem kell hozzá semmi plusz. Hagyd az alap szabványos MS AHCI drivert, mert azzal lesz TRIM-ed. Ezt majd ellenőrizd, hogy megy-e Harddisksentinellel vagy SSDOK-kal.
CDM-mel null fill beállítással rámérsz és 270MB/s körüli szekvenciális értékeket kell kapnod, ez a teteje SATAII-es gépben.
-
dugo_
veterán
válasz
Pistiboy88 #92533 üzenetére
Nincs túl sok próbálkozni valód, csak 2,5"-os lemez tehető bele a mostani HDD helyére.
fattyu
10-esbe nem megy, az csak 20-astól van.
-
dugo_
veterán
válasz
Speeedfire #92400 üzenetére
Azt tudom, hogy a T430-ba nem jó, de a T420slimbe igen, tehát két eltérő gépet és két eltérő caddyt hasonlítasz össze.
-
dugo_
veterán
válasz
Speeedfire #92398 üzenetére
De abba 9,5mm-es kell, nem? Lehet más dimenziók is változtak a kétféle méret esetén.
-
dugo_
veterán
válasz
Speeedfire #92395 üzenetére
Ja, az univerzális keretek így néznek ki TP-ben. Ami belesimulna, ott vastagabb a fedőlemez.
-
dugo_
veterán
válasz
FoxiestFox #91780 üzenetére
Mire muszáj lesz (2020. január a Win7 vége), addigra az a W500 sehol nem lesz már.
-
dugo_
veterán
válasz
BrukoMisike #91526 üzenetére
Nem lehet.
-
dugo_
veterán
-
dugo_
veterán
válasz
BrukoMisike #91454 üzenetére
2,5" SATA.
Adata SP920, SX930, Crucial MX300, Goodram Iridium Pro, HyperX Fury, Samsung 850 EVO. Ezek megbízható, értelmes darabok nem túl drágán. -
-
dugo_
veterán
válasz
MrSealRD #91390 üzenetére
DP - HDMI relációban létezik közvetlen kábel.
Pl.: https://ipon.hu/webshop/product/akyga_displayport_hdmi_atalakito_fekete_1.8m_ak_av_05/1401439
Szerintem nem éri meg rendelgetni ennyiért. -
dugo_
veterán
válasz
juve600 #91014 üzenetére
Lehet, hogy szar a caddy és feleslegesen szenvedtél...
Szokásos hibakeresés, caddy be másik gépbe vagy caddybe be másik HDD, utána figyelni a reakciókat.
Win+R, diskmgmt.msc: ebben a lemezkezelőben sem látszik? Nem lehet, hogy csak nincs betűjele? (Bár attól még biosban látnod kéne). -
dugo_
veterán
válasz
juve600 #90999 üzenetére
Ezeket csináld meg, bele kell ennek mennie rendesen. Az ODD-ről szereld át a kis pöcköt, ami a nyitómechanikába akad, a caddy végé pedig csupaszítsd le, nem kell az a fém fül, se a műanyag, ami az ODD-n volt.
Szerk.: Ja és ezek azért elég pontatlan lemezmunkák. Nekem óráskalapáccsal végig kellett ütni az adaptert, mert a magnéziumváz erősebb volt...
Lehet csak ezért nem megy be.
-
dugo_
veterán
válasz
donjohnson #90776 üzenetére
Hát ez az. Hajadra kenheted, ha nem tud bootolni róla. Ahhoz meg drága dolog, hogy csak úgy próbálkozzon vele az ember. A 2242 amúgy is egy elég mostoha méret. Nem találtam semmi kézzelfogható bizonyítékot, hogy a T560-ban megoldható-e ez a hack.
-
dugo_
veterán
válasz
donjohnson #90763 üzenetére
Kicsit overkill lenne egy akkucsere miatt.
Felújítás esetleg?
http://www.li-ion.hu/index.php?mod=szolg
Jókat hallottam a cégről, de nincs személyes tapasztalat. Ha megcsináltatnád, akkor legalább lenne a topikban. -
dugo_
veterán
válasz
donjohnson #90425 üzenetére
És akkor visszajutottunk oda, hogy tényleg a CPU nem hajtotta ki, ahogy meg lett mondva elsőre is.
-
dugo_
veterán
Tudtommal 9,5mm, de ha kihúzod az optikai meghajtót, akkor rögtön le tudod te is mérni. A másik lehetőség a 12,7mm lenne, azt mintha a sima 420-ba rakták.
Nem kell 7mm-es merevlemez, a 9,5mm-es is belefér.
Például:
http://www.ebay.com/itm/2nd-9-5mm-SATA-HDD-Hard-Drive-Caddy-for-IBM-ThinkPad-T400-T410-T500-W500-W700-/322028826693
Olyat keress, amin ki van alakítva a pöcök a kioldómechanikának, illetve ki van vágva a jobb alsó sarok. -
dugo_
veterán
válasz
Silεncε #90055 üzenetére
Budget vonal volt kevesebb hardveropcióval, olcsóbb kiépítésben. Kicsit vastagabb is, mint a T400.
De C2D-t ne vegyél így 2017-ben, pláne ne 40k-ért. T400-ak vannak aprón 25k-tól, ha nagyon meg vagy szorulva, de kevés ez a teljesítmény ma már.
38k-tól már T420-akat is listáznak.
-
dugo_
veterán
válasz
jjeahh #89832 üzenetére
Még mindig a i5-2430M-es T520-adról van szó? Abba elég az első, mert nem kezel 1333MHz feletti ramokat a proci. i7QM, XM mellé mehetne a nagyobb 1600MHz-es is.
(Több mint valószínű, hogy a magasabb órajelű is menne benne 1333MHz-re lebutítva, de menj biztosra, ha nem tudsz próbálni).
-
-
dugo_
veterán
válasz
Balinov #89495 üzenetére
Szerk.:
Igen. Ha kevésbé vagy igényes, akkor az univerzálisak is megfelelnek, csak azokból reszelni kell és az ODD-ről átcsavarozni a műanyagot, hogy megakadjon a kioldómechanikában.
Kerestem volna 99+%-os eladót, de oldalakon keresztül kamuznak TP-ba valónak olyan caddy-ket, amik nem is mennek bele reszelés nélkül. Mindenképp legyen kép a hátuljáról, ott látszik, hogy ki van-e vágva a kellő sarok.9,5 mm a másik méret, de neked a vastagabb kell.
-
dugo_
veterán
válasz
scream #89328 üzenetére
Nem kell USB-zni. Lenyesel valami kis partíciót a telepítőnek, arra kiírod (Rufus is tud ilyet), bekapcsolásnál veszi a boot manager, hogy két bootolható partíció van a rendszerlemezen, elindítod a létrehozott kis telepítődet, felülírod onnan a rendszert, kész, friss rendszer bootnál most az első opciót választod, rendszer alól telepítőpartíció töröl, esetlegesen bent maradt boot bejegyzés töröl.
Szép körülményes.
-
dugo_
veterán
-
-
dugo_
veterán
válasz
cadeyrn #88986 üzenetére
Láttam, amikor feldobtad. Nekem is csak a modbios ötletem volt, de azt kizártad. Ha Pesten jársz, akkor belepróbálhatjuk az enyémet.
Nekem a T500-ban működik tökéletesen, ráadásul az első slot meglepetésemre még bootolható is. Azon tartok egy 12 gigás win multiverse telepítőt, hogy egy perc holtidő se legyen, ha összecsukom a rendszert.
-
dugo_
veterán
válasz
donjohnson #88881 üzenetére
A legtöbb optibayen van egy kis kapcsoló, ami variálja a pineket, hogy különböző gépekkel legyen kompatibilis. A tiéden nincs ilyen?
-
dugo_
veterán
válasz
parkasz #88723 üzenetére
Én mondjuk első körben biosban próbálgatnám, only igp/dvga opcióval, ezzel legalább a switchable driver hibáját kizárod. Ha nem működik az utóbbi beállítással csak atival bootolva, akkor sejthető a hiba.
Pasztázás halottnak a csók, ha tényleg meghalt a forrasztás vagy maga a chip.
-
dugo_
veterán
válasz
lorcsi #88700 üzenetére
A West-félét ph-szerte dícsérik:
http://hardverapro.hu/apro/kulfoldi_billentyus_a_laptopod_magyart_akarsz_megoldom_ors -
dugo_
veterán
válasz
Chaser #88408 üzenetére
Mi az a 3g-s Pentium?
Tavaszra tervben van egy Kaby Lake i5-ös asztali építése, így T500-on munka szintjén CAD-ezni annyira már nem vicces, esik szét a kép, mióta visszakényszerültem az integrált videóra a HD3650 haldoklása miatt.
Duliee:
MX-2 fasza, de ne vidd túlzásba. Középre egy fél borsónyi cucc elég.
Én RMClock-ot használok ennek a leírásnak az alapján:
The "Undervolting" Guidedying_star:
"új genes 3g-s"
Én is ezt tippeltem volna, de akkor most melyik? Mert a 3. gen nem az aktuális új.
Chaser:
Így már világos, 3GHz-re nem gondoltam.
-
dugo_
veterán
válasz
Graphics #88404 üzenetére
Én cseréltem P8600-at T9600-ra T500-ban, de nem érzem a különbséget. Csak jobban fűt 1,00V-ra alulfeszelve is.
Szintetikus CS:GO benchmarkban kaptam +3,1 fps-t.
A Passmark Performance Test csak CPU-ra futtava 477 után 594-et dobott eredménynek. Ez a különbség meg kb. vakok közt a félszemű a király kategória. -
dugo_
veterán
Fél éve erről szól a Win7 topik, ott olvasgass az összefoglalóval kezdve.
Long story short: update kikapcs, restart, innen (http://wu.krelay.de/) első hat letölt, második pakkból csak a rendszernek megfelelőt, manuálisan felrak, restart, update vissza, restart, működik.
Elvileg a KB3172605 is megoldja önmagában a problémát, de azt még nem próbáltam személyesen.
-
dugo_
veterán
válasz
FoxiestFox #88129 üzenetére
Nem. Teljesen más az egész.
-
dugo_
veterán
Van egy olyan érzésem, hogy kiderítettem a folyamatos Firefox és Inventor leállásának okát.
Nem a ramokra és nem is HDD/SSD-re hivatkozva állnak le, hanem a HD3650 256MB memóriájával lehet valami hiba. Ugyanakkor játékkal kihajtva meg semmi baja...
A Intel grafikával egyelőre nem jött elő a probléma, csak hát jó lenne az az Ati.
Érdemes/lehet ilyen hibát javíttatni vajon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Nintendo Switch
- Iqos cigaretta
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazon Kindle
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest