-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
csubuka
addikt
válasz
csubuka #122118 üzenetére
Ohboy... ez elég tömeges gond lehet a T480-nál
reddit1
reddit2 (itt csak lentebb említik, hogy a T480 is hajlamos a problémára...)
reddit3Gondolom elég kevesen trackpoint fanok ezért ez nem kifejezetten széles körben idegesíti az embereket, ezért a gyártó nem érdeklődő túlzottan.
Ha nincs megoldás, akkor olyan családtaghoz kell kerüljön, aki nem trackpointos, de nekem erre allergiám lesz az tuti
-
-
donjohnson
addikt
válasz
csubuka #122076 üzenetére
a thunderbolt bug kiküszöböléséhez ezen az oldalon tudod ellenőrizni, hogy milyen verziószámú a thunderbolt firmware-ed: [link]
t480-nál ennél kell magasabbanak lennie a firmware verziódnak, hogy tuti jó legyen:
NVM FW Version: 20
ha nem magasabb akkor a frissítsd.
windows alatt azzal a programmal lehet ellenőrizni, ami ott a linken van a verzióra kattintva. ha frissítened kell, akkor kiírja hogy frissítsd. ha meg nem kell, akkor azt fogja kiírni hogy nem szükséges.
és nem kell hozzá pendrive. -
Tim82
félisten
válasz
csubuka #121721 üzenetére
Nem hiszem, hogy nagy kihívás lenne,de persze nem mindenkinek van kedve/affinitása megtenni (+ utánanézni, honnan tudja rendelni olcsón, bevállalni az Alis rendelést stb.).
T480S Hardware Maintenance Manual (direktlink pdf-re, kattintásra megnyitja/letölti a böngésző) - a doksi saját oldalszámozása szerinti 73-74. oldal lesz számodra releváns.
A sima T480-on/A485-ön egy ilyen szitu inkább lenne szívás, ott mindegyik USB port az alaplapra van integrálva, nem lehetne megúszni a forrasztgatást.
-
ricsip
addikt
válasz
csubuka #121721 üzenetére
Új 65Wattos USB-C töltővel --> gyanús h. ez se eredeti gyári lenovo töltő, hanem "valami más", különben oda lenne írva úgy h. gyári lenovo töltő
A jobb oldali usb csatlakozása érintkezési hibás lehet és nem minden usb-t ismer fel, ez párezer forintért cserélhető egy másik usb kártyával --> ha olyan egyszerű lenne javítani, és csak "párezer" ft, már megcsinálta volna (csak mellékesen ma 2023 végén a kenyér kilója 1200 ft, akkor a "párezres" elektronikai alkatrész ára is ehhez arányul).
Állapotot vesz az ember (jelentsen ez a bullshit bármit is, autonepperek kedvenc szövege amúgy), ez 70 ezerért ennyit tud.
-
Bogyi007
veterán
-
csubuka
addikt
válasz
csubuka #121720 üzenetére
Ha jól gondolom 8th gen i5 lenne az ideál meg 8GB forrasztott a lapon.
Ez tetszik itt az aprón.
Mondjuk az USB hiba javítása nem biztos, hogy egyszerű volna, inkább kerülendő lehet, mit gondoltok?
6 ropi csak az alkatrész alin, aztán buhera... 10k extráért van hibátlan, persze abban nincs kihívás
Alku nélkül így nem megérős...
-
vicze
félisten
-
vicze
félisten
válasz
csubuka #114412 üzenetére
Mivel a Zbook 100w+-t igényel töltéshez, így ezért nem támogatja.
PD csak a legujabb 4.0-ás kiegészítéssel támogatja a magasabb töltést, de azok csak 1-2év múlva kerülnek készulékekbe.
Amúgy az adott gépen az USB-C kimenet TB 3.0, tehát szigorúan véve nem USB csak részben kompatibilis vele. -
vicze
félisten
válasz
csubuka #113631 üzenetére
"40A7-et használtam eddig, az ugyanez a szoftveres megoldás nem?"
Eggyel újabb vezérlő van benne 4K-hoz, de igen pont ugyanaz.
W520 már szerintem necces több monitorral, vagy 4K-val.
USB-C töltésen kívül, ha nem használsz több bagy 4K kijelzőt, szerintem nem vagy elörébb vele különösebben, de nyilván te kell eldöntsd. -
vicze
félisten
válasz
csubuka #103541 üzenetére
Sajnos most néztem meg még 1x az átalakító, és itt ír "square + round" opciót. Viszont sehol sincs kifejtve, hogy a "round" mit takar. Igazából lehet szórakozni, többszörös átalakítással, és akkor olyan 30-40$-ból megvan, csak hát ez még minding drágább mint a C-s töltő.
Csak, hogy meglegyen a másik irányba USB-C to Slim ez van.
Ezek meg a nem hivatalos olcsó verziók. -
csubuka
addikt
válasz
csubuka #98562 üzenetére
Ejj, itt pl írja is, hogy két beszállító van, ez az AVC meg az a másik (Delta szerintem), aminek olyan a matricája, mint a gyári sajátom. Túl nagy lutri itt másfélékkel szórakozni, tényleg hiába mondják, hogy minden W520-hoz jó ők se tudják meg még nem is igaz
*Bizonyos eladók írják, hogy minden "part number" és még a fotón levő matrica is kell, hogy egyezzen. Kicsit késő, tekintve, hogy ahonnan vettem, az meg volt győződve, hogy az övé az jó W520-hoz.
Ez az enyémnek a fotója:
Delta KSB06105HA, nem jött be az olcsó megoldás.
-
csubuka
addikt
válasz
csubuka #98561 üzenetére
Ugye amit linkeltél annak a matricája is gyárinak néz ki és csak 0,4A max áramfelvétele van, a többi rizikósnak meg 0,5A. Lehet arra tilt a rendszer.
Ha lezárul a dispute-om és kapok vissza pénzt, akkor tényleg inkább erre a gyári-félére repülök rá már. Csak ez a cirka 6 ezres azért erős.
-
RoboGuru
tag
válasz
csubuka #98549 üzenetére
Nekem sikerült nagy nehezen a régit életre kelteni, ezután jó darabig még használtam. Eladtam, de nem emiatt, hanem leütöttem egyet brutál olcsón aukcióban erősebb grafikus chippel. A lényeg hogy venti probléma miatt nem vállnék meg egy ilyen géptől, főleg ha a probléma már kipipálva. Sőt azt sem lehet mondani hogy csak ennél fordul ez elő. Belefutottam még az x201-es gépemmel is ebbe, aminél venti mellett biztosíték cserét is eszközöltem. Nem utolsósorban egy T410-nél is elöjött.
-
azbest
félisten
-
csubuka
addikt
válasz
csubuka #98549 üzenetére
Az is kicsit bizalmatlanságra ad okot, hogy az utángyártott ventik csatijai 4 pin-esek, míg a gyári 6-pines, amiből csak 4 van kihasználva. Típusra ugyan olyanok. A 4 pin-es bemegy hibátlanul a 6 pines ellen-csatiba, 2 pint szabadon hagyva. Lehet, hogy csak olyat tudtak olcsón szerezni a kínaiak, 4-pineset. A pinout ugyanaz, azonos sorrendben követik egymást a színes kábelek.
Utángyártott:
Gyári:
**Elvileg itt az előbb linkelt venti új. A kínai kép Google translate-es fordítása nyomán
-
RoboGuru
tag
válasz
csubuka #98499 üzenetére
Nálam az X201 esetén történt ez. Sok eladó nem is tud róla és az X201-hez is kompatibilis ventiként hírdet X200-hoz valót. Elmagyaráztam neki és kompenzált érte. Érdemes tehát eleve olyan hírdetést keresni aminél kizárólag csak az adott típushoz írja és a paraméterek is egyeznek.
-
azbest
félisten
válasz
csubuka #98499 üzenetére
igen, anno t61-gyel voltam így. A 14-es változathoz tévedésből 15-öshöz való ventit vettem. Akkor még azt hittem, hogy olcsó másolat, de később láttam, hogy a 15ösben van olyan.
Mivel egészen más ventivezérlése lehet a nagyobb gépnek, így az a venti a 14-esben már leállt, amikor csak visszább akarta venni. Persze a 0 fordulatot érzékelte és ezért felpörgette... majd megint visszavette, mert ahhoz a hőfokhoz kevesebb fordulat tartozik, amire az lassítás után leállt. Nekem ettől még működött az a gép, de marha idegesítő volt, ezért vettem bele tényleg belevalót, mégha az drágább is volt. -
csubuka
addikt
válasz
csubuka #98076 üzenetére
Sziasztok!
Folytatódik a korábban részletezett W520 venti-kálvária
Hiába az új venti még mindig érdekes a történet. Ezzel szépen felpörög bekapcsoláskor, de fokozatosan lefullad. Visszaesik a fordulat, megint felpörög, megint visszaesik, majd letilt. Újraindulás után ugyanez. Bootig már nem jut el. Legalább felpörög, szóval nincs véglegesen megmakkanva benne semmi talán, de ez már a korábbi biztosíték ellnőrzésből is látszódott. Már ha mégsem ez a tiltás valami elszállt alkatrész miatt van a lapon.
Ilyen volt már bárkinek ebayes utángyártott ventivel? Azt néztem, hogy a gyári ventire 0,4A van írva, erre meg 0,3-0,5A. Lehet túl nagy ilyen brutál felpörgéskor az áramfelvétele, azért tiltja a rendszer? Vagy gyárilag túl sok kenőanyagot raktak ennek az újnak is a tengelyéhez?
Kissé frusztráló ez a probléma őszintén. Ismét megnézhetem a gyárit szárazra törölt, kenetlen üzemmódban, hátha...
-
RoboGuru
tag
válasz
csubuka #98192 üzenetére
Az előző W520-al nekem is csinálta. Indulásnál rásegítéssel nem pörög fel, indul el?
Mert akkor mágneserő és kenőanyag gond, rendbe hozva elvileg elmehet még jó darabig .
Egyedül az X201-nél volt az hogy a venti mellett az smd bizti is elszállt, de ez csak ált. akkor fordul elő ha a ventire direktbe feszt rá adva sem indul, döglött, ilyen esetben szokta kicsapni a biztosítékot is. -
csubuka
addikt
válasz
csubuka #98190 üzenetére
Jó a biztosíték "szerencsére". 3 milli-Ohm-ot mér az gyakorlatilag ugyan olyan, mintha csak összeérinti az ember a két mérődrótot, szóval semmiképpen sem szakadt, hanem megfelelő állapotú.
Viszont ha az új ventivel nem megy majd, akkor nagyobb gond lesz, mert nem biztosíték hiba lenne a helyzet, hanem valami tök más. Meglátjuk hamarosan.
-
MrSealRD
veterán
válasz
csubuka #98177 üzenetére
T61-el ezt már sikerült eljátszanom. Anno rosszabb volt a helyzet azért, mert csak a kínai keresőkben volt értékelhető találat. Nálam olyasmi volt a menetrend, hogy a kapcsolási rajzon megkerestem a ventilátor vezérlő áramkört. Ott megvolt a biztosíték neve típusa stb... Aztán nagy felbontású alaplap fotókon sikerült megtalálni, igaz volt olyan kép is amin be volt keretezve. De az alaplapra mellé van szitálva a neve. Innentől meg már a melós rész következett. Szétszedés, forrasztás, összerakás, pezsgőbontás.
-
-
-
darvinya
titán
válasz
csubuka #97955 üzenetére
Bekötve nem szívatjuk/fújjuk ventilátort, mert feszültséget indukál.
Rendes takarítás és zsírzás újéletre kelti a ventit (persze ez alól kivétel, mikor sz…rrá erőltetett venti teljesen ledarálta magát és kotyog a tengely, de ez új rendszernél már nehéz elképzelni).Induláskor rövid időre felpörgeti BIOS max.-ra, hogy minden rendben van.
De ha ekkor zajos, akkor zsírozás kell (ha nem BIOS pörgeti túl).(#97957) Tim82
Első linked
Hát nem tudom mennyire jó link-ekben bízni, ami vagy előzményekbe visz, vagy teljesen más gép előszerelési lépéseihez.
-
darvinya
titán
válasz
csubuka #97943 üzenetére
Válasz hibára: Amikor a gép működése közben leállt, akkor éppen pl 32xx fordulatot mutatott, hiába állt éppen zérón valójában.
Bekoszolódott, emiatt megszorult, de rendszer utolsó fordulatszámot mutatja és, mint írtam rövidzár esetén egyből tilt.
Az utolsó bejegyzés valójában a tiltás, emiatt már nem indít.Nem kifújni kellene, mert azzal csak bejebb tolod a koszt a tengelyre, ami még jobban fogja gátolni szabadfutást.
-
Tim82
félisten
válasz
csubuka #97927 üzenetére
W520-hoz tulajdonképpen két féle venti/hűtőborda van a hivatalos alkatrészlista szerint:
- Thermal module for W520, 55W:
04W0437
04W1574
04W1575- Thermal module for W520, 45W:
04W0438
04W1576
04W1577(21. pont a linkelt honlapon, nézd meg, a Te géped melyik kategóriába tartozik a felsorolt típusszám alapján.)
-
Frawly
veterán
-
-
csubuka
addikt
válasz
csubuka #96975 üzenetére
Sziasztok!
Nincs valakinek W520-a hasonló problémával? Már, ha ez probléma és nem csak én néztem be...
Köszönöm
-
Tim82
félisten
válasz
csubuka #96478 üzenetére
Tudtam, csak nem sejtettem.
A Hynix-nél azért egyértelmű volt, csak az Intel az asszem maga a chipset lesz.
Szerintem azon normális.
Feenyx: a pasztáknak nincs valami saját szaktopikjuk?
De tudtommal nem igazán van lejárati idejük, jól becsukott tubussal kb. bármeddig "elállnak".
-
törölt tag
válasz
csubuka #96235 üzenetére
Előző gépem nekem is egy W520 volt, amit csak azért váltottam le, mert nagyon baráti áron tudtam szerezni egy 2,5 évvel fiatalabb, patika állapotú, i7QM-es T530-at, több memóriával, 90%-os gyári 9cellás akkuval, FHD kijelzővel.
A W520-as sima M-es processzoros volt és mindössze 8GB RAM volt benne, de maximálisan elégedett voltam vele, nem is cseréltem volna le, ha nem kapok jobb ajánlatot.
Ha új gépet vennél, azon is csak egy csupasz Windowst kapnál, telepíthetnéd az összes Lenovo drivert, meg a saját programokat, vagyis installálással, beállítással akkor is szívnod kellene.
Én úgy csináltam, hogy a régi Windowst kimásoltam egy olcsó, 80GB-os HDD-re Macrium Reflect Free segítségével, aztán amikor kiderült, h valamit elfelejtettem átmásolni, akkor csak betettem a caddy bay-be a régi Wint. Amúgy is jó, ha van egy biztonsági másolat a régi Windowsból.
Amúgy a videokártyákat jól benéztem a legutóbbi válaszomban, az NVS 5400M kb az 1000M szintje, a többiek verik (2000M, K1000M, K2000M). -
-
törölt tag
válasz
csubuka #96221 üzenetére
Én 2 gépet használok felváltva.
X230 i5 M:
+ ágyban fekve is kényelmes, könnyű, jól cipelhető
+ kicsi 65W tápegység
+ 6 cellás akkuval akár 3-4 óra üzemidő (ezzel használom hétköznap)
+ 9 cellás akkuval akár 6-7 óra üzemidő (utazásra van tartva)
+ hagyományos panel szép színű, de kicsi a betekintési szög (ilyen is van a családban)
+ HD4000 videokártya elegendő (X230i-ban csak HD3000)
- IPS panel durván szellemképes (ilyet használok)
- nem tudok megbarátkozni a touchpad-del, nem érzem olyan precíznek, mint a T530-banT530 i7 QM:
+ szép az FHD panel színe,
+ NVS 5400 videokártya azt tudja, mint a W520 K1000 K2000, illetve a W530 K1000M (K2000M veri)
+ 90/135W táppal is elmegy, nem úgy, mint a W széria
+ erős
- nehéz, ezért dokkolóban lakik, nem cipelem
- akku idő 9 cellással is max 3-4 óra -
csubuka
addikt
válasz
csubuka #96219 üzenetére
Nem lehet, hogy a "T430s" lenne a megoldás a problémámra? Ha kifogok egy jó akksisat azzal normális keretek között azért 2,5 órát, max 3-at csak elmegy még. És hordozhatóságban a T430 és az X230 között van és elvileg strapabíró, bár megvannak a tipikus töréshelyesi, a bal alsó palmrest sarokban ahogy nézem (de a W520-amnak is van tipikus helye hasonlóan ott). Itt már talán érezném a hordozható feelinget W520-ról váltva és kis cuki 65W-os táppal is csapathatnám.
-A beforrasztott CPU egy problem, de i5-nél komolyabbat egy laptopba a hűtés miatt úgysem kívánnék.
-A dedikált GPU-k halnak bennük a hirdetéseket nézve, az most nekem szerencsére úgysem kell. -
-
Tikakukac
titán
válasz
csubuka #96208 üzenetére
Talán egy fokkal.
T440-ben lehetett volna remek panel. Amit néztél akkor egy csontos konfig volt. Azokban már eDP csati van, olyan IPS panel van bele 25 rugóból, mint a szél. Akár gyárilag is.
Ahham. Két szélen van csavarozva. És könnyen törik.
Többihez is annyi a panel. Sőt HP-k és Dellek még nem is fognak menni csak némi csiszatolás után. Akinek megér ennyit, megér. Még olyan ember nem volt aki azt mondta, nem éri meg. A fejeket látnod kéne csere után. Fizetni egyszer fáj, okádék kijelzőt bámulni meg mindig.
-
azbest
félisten
válasz
csubuka #96208 üzenetére
Nekem van két t430. A kijelző tényleg csak szemből jó valamire. A 900-as felülről nézve szürke masszává válik gyorsan. A 768-ason meg nem fér ki egy összetettebb program kezelőfelülete. Mondjuk én főleg külső monitorokkal használom, csak utazás közben vagy csak az asztali monitorok kiegészítőjeként használom a belsőt, szóval így nekem annyira nem számít. De 768-ason szoftveres átméretezést kellett állítanom linuxon, hogy tudjak dolgozni külső monitor nélkül
A bővíthetőség az tényleg jó a t430-nál. Sima inteles változatokat használok, 4 magos i7es procit tettem bele. 16GB ramot, sata ssd-t, msata ssd-t, hdd-t caddybe. Van már 4 dokkom és 6 darab 90w-os tápegységem is hozzájuk, hogy minden asztalomnál simán odatehessem a gépet dugdosás nélkül. 5 ezer körül kapni a 4338-as komolyabbik dokkolót és a 90w tápokat is hozzá, marha olcsó. Ugyanez nem mondható el az újabb sorozatokhoz, ahol másfajta dokk és szögletes tápcsati van (bár lehet adapter van arra, ha túl drága lenee).
Maga a gép és a kiegészítők is olcsón vannak már ezekhez.
Az újabbaknál külön figyelni kell, hogy mivan beforraasztva, van-e elég ram slot, van-e hely más bővítéshez (optika nincs, ssd csak winyó helyére, m2 ssd is kicsi fér, de lehet túlmelegszik azokban)Szóval végső soron neked kell kitalálni, hogy mire használnád. Mennyire számít az ár, milyen képességekre van szükséged és hogy milyen időtávra tervezel vele.
Ahogy más is írja, a t420 sem feltétlen rossz. Klasszikus billentyűzete van. Még talán ahhoz is jött ki bios update nemrég. Az intel gpu kevésbé támogatott mai windowson. Működik, nem arról van szó, de csak win-ben lévő alap driver van azt hiszem. A külső kijelzők kezelésében nem tudom van-e különbség. A t430-asommal 3 fhd kijelzőt is meg tudok hajtani dokkolóval (lehetőleg kettő egyforma, hogy pont azonos paraméterekkel akarja használni, mert ha nagyon különböznek, akkor max 2 megy). A t430 dp-vel képes 4k kijelzőt is hajtani, nem tudom a hd3000 képes -e erre. Lehet ebben nincs különbség.
-
Tikakukac
titán
válasz
csubuka #96206 üzenetére
No,
Ami tetszik a T430-ban az X230-hoz képest, hogy masszívabb
Szerintem dekával nem. Nyöszörög az is ha akar rendesen.
fizikailag szeparált touchpad gombjai vannak és van bele 900-soros kijelző gyárilag (az nekem többet ér, mint az IPS)
Biztos van az a helyzet, de az a 900p-s panel szerintem igazi szégyene a Lenovonak meg a beszállító LG-nek is.
meg a caddy opció, meg gondolom hűvösebb és halkabb, meg a nem forrasztott proci, meg a fedél zárja, ami nincs az X230-ban. Méretben azért egész elfogadható még szerintem a T430 talán.
Ez szubjektív.
-Amúgy az X230-nak már nem olyan beteges, hibára hajlamos az USB csatlakozója, hogy kitörik a pöcke? Gondolom sajnos a palmrest az ott is érzékeny azért, csak, hogy legyen gond vele. A mérete a vonzó csak.
Sok pöcöktöréssel nem találkoztam, törő felső antenna keret, bezel szétkopás a belógó billzet miatt (T430 is) akad. Touchpad alatti repedés könnyen kihozható.
-A kijelzőmodok drágák és ahogy írjátok, csak gond van a panelokkal. Nekem inkább a felbontás fontos, mint az IPS kivitel, főleg, hogyha gyakorlatilag nem lehet IPS-t normálisan szerezni bele.
Talán most úgy tűnik megvan a jó hely, de az biztos, hogy T430 HD+ elé ha leültetnének felmondanék
Repüljek rá a T430-ra?
Dilemmás, az igaz.
-
válasz
csubuka #93776 üzenetére
A rendszer csak azt nézi, hogy van-e ott hw. eszköz ami bejelentkezik.
Az adapternél arra figyelj, hogy be is kell tudni tenni a 2.5" notivinyó helyére, az adapter amit linkeltél valószínűleg csak valamilyen lapos fogóval meg sok szöszöléssel tehető be az IDE csatlakozóba (túl mélyen van). Anno én azért vettem 2.5" notivinyó ponton rögzítéssel rendelkező adaptert, hogy ezzel ne legyen gond. -
Tim82
félisten
válasz
csubuka #93772 üzenetére
- Régen volt kezemben T43, de elég hosszú ideig kint lévő boot képernyőre emlékszem.
- Ez ilyen.
- Ésszerűen ilyesformán. (Ez egyben az első kérdésedre is lehet válasz, ha nincs benne HDD.) -
Uzi74
senior tag
válasz
csubuka #92638 üzenetére
Régebben nekem is az a proci volt benne, miután upgradeltem 4magosra, a 65W-os táp már nem is töltötte a gépet bekapcsolt állapotban egyáltalán, szóval lehet hogy határon van a 65W tényleg - én már az eredeti processzorhoz is a nagyobb tápot kaptam amúgy (90 vagy 130 volt választható), nem a 65W-osat. Nekem is csak minimálisan szokta visszavenni a frekit idle-ben, csak a kihasználtság alacsony (4%), 3,53-3,56Ghz-en tartja.
Stress teszt alatt nem lehet hogy thermal throttling van neked? Nekem akkor veszi csak vissza -
csubuka
addikt
válasz
csubuka #92615 üzenetére
Megnéztem, másik kábellel jó Win7 alatt, valamint ugyanazzal a Win alatt "bugos" kábellel bezzeg Ubuntu alatt jó
De feltehetően nem hardveres így.
Ugyanakkor most utánamentem a 65W táp hardveres korlátozásának és AIDA64 stressz alatt ˇ~2.6GHz-en megy a CPU (i5-4300m), GPU is stresszelve van. CPU-Z-ben néztem a frekit. Eszementen akad a gép a stressz teszt alatt, Turbo látszólag nem megy, bár ezt nem tudom hogy kéne nézni. A vicc, hogy ha nem megy a stresszteszt akkor is max frekin ketyeg elvileg...
Balanced séma van BIOS-ban meg Win-ben is mindenhogyan.
Ugyanakkor terhelés alatt az SSD helyes működését hogyan tudnám ellenőrizni? Sima sebességtesztet nyomva, miközben mondjuk a GPU-CPU AIDA alatt terhelve van és 65W táppal tolom? Majd összehasonlítani nagyobb táppal vagy stresszteszt nélkül a sebességeket?
*Lehet, hogy a Balanced felel a gondért, mert a W520 szépen megy stressztest alatt is, mondjuk az éppen High Power-en van (a Turbo is ment). Ja és az képes levenni a frekit ha nincs terhelve, vlami szoftveres vagy driver gondja lehet a "szegény" T440p-nek?
-
Uzi74
senior tag
válasz
csubuka #92620 üzenetére
Azt se fejejtsük el, amikor kijött a 440p széria, nem sok gép volt a piacon, amihez 14 zollos méretben, 16Gb ram, 4 magos proci és rendes ips kijelző volt rendelhető - volt még 1 dell meg 1 hp modell talán és annyi..
Ezzel a teljesítménnyel a mai napig nem kell szégyenkeznie -
Tim82
félisten
válasz
csubuka #92620 üzenetére
Nincsenek ilyen gondjai és az előd T40-T42 modellek Radeon-os problémáit sem örökölte meg. Mondjuk azért is, mert a T43-akban lévő Radeon X300 Mobility újonnan sem volt acélos GPU.
Jut eszembe, 32 bites Win 7-tel is próbálkozhatsz, de azért vinyóval nem lesz gyorsvonat.
-
Tim82
félisten
válasz
csubuka #92611 üzenetére
Van annak a gépnek valami nagy gyíkja, amire készülni kell? Tápom nincs mellé sajnos...
Zajos a hűtése meg melegszik, de bírja.
Tápot adhatok kölcsön próba erejéig.
Valami lightweight Linux viszont király volna rá (32 bites, a proci amúgy tudja a PAE utasításkészletet, szóval másra nem kell figyelni). BunsenLabs, Chrunchbang++, AntiX pl.
-
Tikakukac
titán
válasz
csubuka #92323 üzenetére
Érzésre IT-ben nehéz adni. Van rakat program ami mutogatja és logolja az órajeleket és minden más adatot is, leginkább HDD lehet itt még érdekes. Na ha az megvan és kielemezted utána jöhetnek az elképzelések. Érzésre volt nekem atopm lassú 4 magos i7-es gépem is asztaliban, aztán csak kiderült, hogy az eleve gyatra HDD kezdett lehalni.
-
csubuka
addikt
válasz
csubuka #92268 üzenetére
Sziasztok!
Még a T440p és a 65W táp kombóhoz annyit tennék, hogy a PSREF-et nézve minden dedikált GPU-s, i5 4300-as géphez 90 W-ot javasolnak. Igénylek akkor egy olyat az IT szekciótól... Bár még megterhelve a dGPU-t is tud tölteni a 65W-os dokkon kívül.
Valamint gondolom ha Ultra Dock-ban van a gép, akkor az is fogyaszt valamennyit tán, így lehet, hogy a 65W nem elég úgy már egyiknek sem. Mennyit adhat hozzá a dokk a fogyasztáshoz?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- ASUS routerek
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nintendo Switch 2
- iPhone topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Latitude 5550, 15.6" FHD IPS, Ultra 5 135U, 16GB, 512GB NVMe, Magyar vbill, ujjolv, IR kam, gar
- Quadro FX 570 eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest