- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Szeretnek egy US-en billentyuzetet venni az X200-hoz. ALPS vagy NMB, meg nem dolt el. Biztosra akarok menni utobbiak kapcsan. Van valahol valamilyen FRU adatbazis, ami alapjan ez egyertelmuen kideritheto?
-
Tim82
félisten
válasz
newmoonlight #87796 üzenetére
A procicsere, mint opció, hogy merül fel az X szériánál? (Merthogy alaplappal együtt lehet legfeljebb, vagy esetleg nagy bátorsággal és nagyon jó forrasztási skill-ekkel.)
-
newmoonlight
senior tag
Azért az elgondolkodtató, hogy miért akar valaki egy "új" x250-est lecserélni egy 3 éves (alapvető tulajdonságaiban egyező) x230-asra, amikor az érték-eltérés kétszer annyi, mint amennyiből meg tudna venni egy használt i7-es procit. (Pláne ha ő még el is tudná adni a feleslegessé vált i5-öst...)
-
havri1
félisten
W520-ba cserélném az SSD-t, jelenleg egy Kingstone V300 van benne, ami nem ajánlott kategória, de nekem hosszú évek óta semmi bajom vele..na mindegy.
Intel 240GB S535 SSDSC2BW240H601 SSD meghajtó a kiszemelt, csak félek tőle, mert nem tudom vannak e sebességbeli problémák a notval vele. Ugyanis olvastam itt, hogy egyes típusokkal meggyűlik a baja a W520-nak.
Szerintetek? -
Dr. Akula
félisten
-
wwhy
veterán
Srácok, vki esetleg meg tudja mondani, h az AUO 12.5"HD A 04X0324 kijelző IPS vagy TN?
Illetve egy nehéz kérdés: "érdemes-e" egy i7-es x230-at i5-ös x250-re cserélni? alapvető egyéb tulajdonságai uazok, az x250-ben van 4G modem is, de ez nekem nem számottevő különbség. Minimális ráfizetés lenne, és az x250 új.
-
odipapa
senior tag
Sziasztok!
Az x200-as tudhatja a kétujjas scrollozást a tapipadon?
-
stork13
aktív tag
Sziasztok!
T400-asom átkerült szülőkhöz, viszont kellene bele egy akku.
Honnan és milyet lenne érdemes vennem bele? Aprón nem találtam, csak archív hirdetéseket.
Érdemes utángyártottat? Vagy használtat,de jó állapotút? -
dugo_
veterán
Van egy olyan érzésem, hogy kiderítettem a folyamatos Firefox és Inventor leállásának okát.
Nem a ramokra és nem is HDD/SSD-re hivatkozva állnak le, hanem a HD3650 256MB memóriájával lehet valami hiba. Ugyanakkor játékkal kihajtva meg semmi baja...
A Intel grafikával egyelőre nem jött elő a probléma, csak hát jó lenne az az Ati.
Érdemes/lehet ilyen hibát javíttatni vajon?
-
RnJ
tag
Sziasztok,
TP W500-am (T9600, 4GB, 256GB SSD) az utolsó (kb 5 hónapja, előtte 4 évig nem nyúltam hozzá) újrahúzás óta (Win7 64bit) letöltés közben ha a TV-n (Samsung ES55H6000) a Serviio-val játszok le valamit a laptop külső HDD-ről, akkor egy idő után űjraindul a laptop. Mi lehet bibi? Köszi a segítséget!
-
Tikakukac
titán
válasz
newmoonlight #87777 üzenetére
Ez ilyen, én max palmrestet tudtam eddig megcsinálni, nem kevés próbálkozás után.
-
Oscar
tag
Sziasztok!
A helyzet: elrepedt az x220-am bottom case-e, a HDD ajtó fölött.
Kérdés: mit tegyek? Lehet ezt javítani? Vagy egyszerűen cseréljem?
Köszi! -
wwhy
veterán
válasz
donjohnson #87771 üzenetére
Beállítások hol vannak
telepítettem, de Settings vagy hasonlót nem találok
-
Recon666
Közösségépítő
-
donjohnson
addikt
tedd fel a tpfancontrol-t és állítsd be, ahogy tetszik.
-
ada19
senior tag
Sziasztok,
Van arra valami gyári módszer, hogy a hűtést aktívabbra állítsam egy T460s-on (BIOS, saját szoftver pl.)? Mobil használat során naponta csak párszor kapcsol be a venti, akkor sem hallom, éppen lehet érezni hogy meleg de a a kényelmetlentől nagyon messze van. Viszont, dokkolón egész napi használat során is hasonlót művel, és nap végén levéve érezni lehet hogy langyos. A vészestől elég messze van ez is, de nyugodtabb lennék ha többet hűtene, egyéb környezeti zajok miatt úgyse hallanám.
-i7-6600U+Intel 520
-1.13 BIOS (1.14 is van már)
-Win10 Enterprise, Balanced power plan, Active cooling policyvel és talán 90%-on maximalizált procivalIgen, a másik kérdés: Turbo Boostot hogyan tudom kikapcsolni? Eddigi gépeimen 99%-ra állított proci működött, itt sajnos nem - de lehet itt a Skylake a ludas és nem a ThinkPad.
Köszönöm!
-
Mbenyo97
aktív tag
válasz
FoxiestFox #87765 üzenetére
Valahogy én nem jutottam el odáig hogy töröljem azokat
Különben amúgy meg ha win 10 raknék fel akkor már ezek a driverek nem lennének arra jók, gondolom. Mert erősen gondolkozom a 10-en.
-
Tim82
félisten
-
-
Tim82
félisten
válasz
Mbenyo97 #87758 üzenetére
A jelenlegi rendszereden a C:\ meghajtón lévő DRIVERS mappa tartalmát lemented pl. (Már feltételezve, hogy ez a betűjel van kiosztva a rendszerpartíciónak és ez lesz továbbra is.)
Az új telepítés elvégzése után bemásolod vissza a C:\ meghajtóra, majd egyesével bemész az alkönyvtáraiba és telepíted onnan a drivereket.
Vagy használod a System Update-t az új telepítés után, aztan remélhetőleg leszedi a Lenovo szervereiről és telepíti magától a szükséges drivereket.
-
-
Mbenyo97
aktív tag
Hali!
Volna nekem egy T400-as erőműm, az ATI radeonos videokártyával. Az a harci helyzet hogy újra kéne telepítenem a windows 7-em ami 64-bites, de az újra telepítés előtt az összes hozzá tartozó drivert leszeretném menteni aztán ugye azokat meg felpakolni az új windowsra. Hogyan/milyen módon tudnám megmenteni ezeket, vagy ha megtudnám nézni pontosan a verziókat stb dolgokat hogy milyen driver akkor akár le is tölteném a lenovo oldaláról. -
Recon666
Közösségépítő
Sziasztok!
Van itt egy laptop nálam (Lenovo T400) ami elvileg alaplaphibás volt a szerviz szerint mert nem indult. Egy cmos visszállítást megpróbáltam gombelem leköt és pár indítgatás után bejött a lenovo logo meg a rendszer is megy jól. Majd kikapcsoltam, közben elemet is cseréltem benne és megint szórakozik, pár indítgatás után elindul viszont megint elfelejti a beállításokat. Most akkor mivan? -
MrSealRD
veterán
válasz
newmoonlight #87748 üzenetére
Hát, köszi. Az első nem rossz...de már kifut a keretből. Az MM oldal meg hulladék, rendezni sem lehet...
Más valakinek tipp, X220-hoz tatyóra? max 3K. Lehet sleeve, cover....akármi. A lényeg, hogy kis füle legyen.
-
Zoli986
tag
Sziasztok!
Lenovo T410-nél bekapcsoláskor a Thermal System Error hibaüzenet mire utal?
Esc billentyű lenyomás után tovább megy a gép. -
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Még mindig R61i-t használok, jelenleg Windows 10-el. Azt tapasztalom viszont, hogy a gépben lévő ventit nem kezeli rendesen, kb 5-10 másodpercenként teljesen felpörög, majd szintén ennyi idő után leáll a venti. Linux alatt be tudtam állítani, hogy hőmérséklet szerint szabályozza, átmenetekkel. Fogok találni Windows10-re olyan programot, drivert, ami ezt megfelelően szabályozza?
Köszönöm!
-
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #87742 üzenetére
nemrég telepítettem, nem volt semmi gond
pwm-et és driverét a régit rakd fel és nincs semmi gond
én kiléptem a múltkori gépből, nincs időm fejlesztgetni most, belegondoltam úgyse tudnám használni semmire csak állna, a kijelző nélküli "vékony kliens" is csak áll, aztán elég sok időt elmókáztam vele -
MrSealRD
veterán
X220-hoz keresek táska/sleve/tok valamelyikét jó áron. Az külön jó, ha egy egér és a táp is belerakható. Mit ajánlanátok?
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #87742 üzenetére
Illetve B-tervként mintha már valaki összehúzta volna az utolsó nagyjából még bugmentes Lenovo szoftvereket ezekre a gépekre, ki volt az? Dobjon már be egy linket
Emlékeim szerint Francia91,
talán a cikkében, amit te is ismersz.sztornó, itt: [link] -
Hoznának hozzám jövő héten egy T500-at, amire kell majd telepíteni egy Win7 Home-ot, van friss infótok arról, hogy a System Update-et egyáltalán érdemes-e még feltenni rá? Fog találni bármit is?
Illetve B-tervként mintha már valaki összehúzta volna az utolsó nagyjából még bugmentes Lenovo szoftvereket ezekre a gépekre, ki volt az? Dobjon már be egy linket.
-
csubuka
addikt
Szia!
Sajnos nekem nem működik. Lehet a korábbi mókolások a régi PM-el ölték meg a lehetőséget, de nem nagyon látja a gyári akkut.
Az alábbiak mind fenn vannak:
[Lenovo Power Management Driver]
[Lenovo Settings]
[Lenovo System Interface Foundation]
[ThinkPad Settings Dependency]Ezt mutatja csak, semmi lehetőségem nincsen töltésszabályzásra.:
-
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #87736 üzenetére
Hány ilyen van?
-
-
longwild
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
Akkor 1600MHz low voltage lesz... (Tudom, hogy nicns értelme 1800 v még nagyobb frekivel ramot venni, mert az alaplap oldalon döl el a sebesség, így érdemes az alaplap által támogatott max sebességre törekedni...)
-
longwild
aktív tag
X230 gépek mennek low voltage ramokkal?
1600MHz a max, amit bele lehet rakni?
-
-
_Lacos_
tag
válasz
FoxiestFox #87728 üzenetére
Tudom, de nekem oda a PM van beállítva, meg így csak egy gombnyomás
-
RoboGuru
tag
válasz
dreizwanzig #87724 üzenetére
Ezzel kis progival is betudod állítani egyszerűbben! -
-
dreizwanzig
tag
köszi mindkettőtöknek a gyors választ
-
_Lacos_
tag
válasz
dreizwanzig #87724 üzenetére
Registry-ben kell hozzá mókolni kicsit, nekem a kijelzőt kapcsolja le egy külső progival.
bővebben itt -
Tim82
félisten
válasz
dreizwanzig #87723 üzenetére
Elviekben igen.
-
dreizwanzig
tag
sziasztok!
EZ A RAM jó lesz nekem T420-ba?
-
-
longwild
aktív tag
X230-on Win10 alatt a ThinkVantage v milyen csodagomb feléleszthető valahogy? Egyáltalán mit tud ez?
-
longwild
aktív tag
-
longwild
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég vettem, egy X230-as i7-es gépet.
Edig a saját töltőjével töltöttem, elvileg jónak is tűnt.
Ma egy másik, X230-as (cégnél sok ilyen gép van) 90W-os töltőjét dugtam rá. A csatlakoztatás pillanatában újraindult a gép és a BIOS idő rossz beállítására panaszkodott. Beállítás után simán bebootol...
Mi lehet a baj? 90W-os táppal miért indul újra?
-
Mankó
veterán
válasz
Orionhilles #87711 üzenetére
Igen én is erre jutottam. Közben tárgytalanná is vált a kérdés, mert rendelt egy caddy-t, meg egy 2-5-es Kingstont.
Azért köszi a gyors segítséget! -
Orionhilles
senior tag
Benéztem úgy néz ki, a wwan a sim-es nethez kell. Tehát vagy sim-es net, vagy msata. Sztem azt befogja áldozni, úgy se használja.
Igen, vagy msata vagy sim-es net.
Bill. alatt van a feles slot, abban csücsül a wifi. ThinkWiki szerint: Internal PCIe slots: 1 Full (51mm) and 1 Half (27mm)
Half slot supports mSATA SSD or WWANLehet olyat is, hogy wwan + ssd ez alapján, de akkor nem lesz wifi.
-
Mankó
veterán
-
DaniL [MoE]
csendes tag
Sziasztok!
Lenovo ThinkPad T500 -asommal van egy kis gond. Ha az erősebb ATI videókártyát használom, valószínűleg túlmelegszik és emiatt kikapcsol. Kb. használhatatlan, olyan hamar történik ez, akár egyből Windows betöltődése után. Előfordul az is, hogy a Windows betöltése közben megáll, lefagy teljesen. Mi lehet a gond, és mi lehet a megoldás? Az Intel kártyával tökéletesen működik, csak az sajnos nem kezel két monitort a dokkolóval.
Köszi a segítséget! -
Mankó
veterán
Wn 10 alá van Lenovo Settings, store-ban ingyenes, azzal be lehet állítani a power managert.
Más: Haver a T420-ba ssd-t akar venni és kitalálta, hogy az msata slottal bővítene. Csak hogy ott van benne a wwan kártya. Kicsit furcsálltam én is, de akkor ugye ez a megoldás kilőve, ha a wifit is meg akarja tartani?
-
Használ valaki 16.04-es Ubuntut Optimus-szal?
-
Tikakukac
titán
válasz
Kronos3000 #87702 üzenetére
Jó a kérdés, magic az kell, aztán futnék még egy kört mindennel ami csak beleszólhat a bootba.
-
Orionhilles
senior tag
válasz
Kronos3000 #87702 üzenetére
Thinkpad vodoo? [link]
-
Kronos3000
senior tag
Help!
Feltettem a notebook hibák topic-ba is,bocsi hogy ide is beteszem,de két órája megőszülök,volna erre ötlete valakinek? -
Tikakukac
titán
válasz
MrSealRD #87700 üzenetére
Elviekben igen, elöl kicsi hátul nagy és asszem az első megy az akkura vagy fordítva, huh. Csekkold meg.
Pana már nincs, azóta már beolvadt a dolog, csak SANYO meg LG lesz. Az akku főleg ha nem perfekt kell az bika mák kérdése. Évente egyszer bírok szerezni hatalmas szerencsével akkukat amik jók meg nem halálosak árban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged