- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Google Pixel topik
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shadowfax
addikt
válasz
mitulabattyi #24899 üzenetére
Magyarországon vásárolt magyar garanciás gépekre szerintem továbbra se kérnek papírt. Reméljük, ez így is marad.
Viszont van valakinek friss tapasztalata a külföldön vásárolt, bizonyítottan NK garis gépek magyar szervizeléséről? Ahogy a minap leírtam, bátyámtól kértek garlevelet. Aztán nagy nehezen a számlát elfogadták...
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
Shadowfax #24896 üzenetére
A T400-am magyar lokalizáció volt, valami céges gép. Amikor elromlott a kijelzője és bevittem a debreceni Deltához, tőlem is garipapírt, meg számlákat akartak kérni!
Mondtam is nekik, hogy:
1. felejtsék el, nem volt és nem is lesz papírja, ha kétségeik vannak, nézzék meg a lenovo honlapján, hogy még garanciális (next business day helyszíni garanciás volt), és hogy eddig nem kellett a papír. Megnézték online, elfogadták.
2. Nem fogom bennhagyni a gépet, hogy a polcon álljon, hazaviszem, és majd hívnak, ha megjött az új LCD. Így is lett. Pont 1 hét alatt érkezett meg a kijelző, visszavittem a notit, és 1nap alatt beszerelték.
Nagyon remélem, hogy így is marad a dolog, mert az x200s-hez sincs semmilyen papírom (2013ig garis)
Gondolom ez megint valami magyar csoda lesz.
Mindenhol máshol elég leadnod a gépet, itthon meg lassan az anyakönyvi kivonatod is elkérik.mod: mielőtt megvettem az x200s-t, direkt felhívtam a központi szervízt (?), és lekérdeztem a gép garanciáját, és hogy biztosan érvényes-e Magyarországon, azt mondták igen, szóval ha lenne valami erre hivatkoznék...
-
Chaser
legenda
szerk: dupla, túl érzékeny az egérgomb
-
Chaser
legenda
A T61p fx570-e ugye nem szenved hasonló széria betegségben mint az nvs140?
-
Shadowfax
addikt
Kértem javítást a modkerben. Elvileg most minden link okés lesz.
Viszont még mindig nem hagy nyugodni a kérdés, hogy a külföldről származó, de IWS (NK) garival rendelkező gépeknél a magyar szerviz manapság miért kér garlevelet és/vagy számlát?
Ha ez mással is megtörtént, ne tartsa magában, mert akkor javítanunk kell az első hsz-t!
-
Gondwana
addikt
válasz
GBotond #24894 üzenetére
Ha 1440x900-as, akkor komplett kijelzőt kell hozzá venni - a zsanéroktól fölfelé mindent.
Ha LED-es a kijelződ, de 1280x800-as, akkor elvileg már csak szalagkábel, inverter és egy CCFL AFFS+ panel kell hozzá. Ha pedig CCFL-es a kijelződ, akkor a szalagkábel meg az inverter marad, csak a kjelzőpanlet cseréled.
Létezik LED háttérvilágítású AFFS panel is, jó szórakozást hozzá annak, aki bevállalja, hogy a 40pines kábeljét átkábelezi a más lábkiosztású TN LED panelek flatkábeléhez. (Ráadásul van egy-két vezeték/jel, ami az egyiken van, a másikon meg nincs, ha pedig közvetlenül beletolod a TN panel kábelét beküldi a 12V LED tápot az elektronika jelvezetékeire, és ha ügyes vagy, nem fog füstölni, csak tönkremegy) -
GBotond
tag
Az x200s AFFS-modhoz csak a panelt kell megvenni, vagy kell hozzá inverter, kábel vagy vmi más cucc is?
-
-
sniphoe
aktív tag
válasz
tototos #24887 üzenetére
Warranty lookup, megadod az adatokat, submit
, elvileg kiadja meddig volt garis a géped, ezen az oldalon alul klikk a View parts lookup results for this system.-re, tádám!
-
-
tototos
addikt
válasz
mitulabattyi #24888 üzenetére
Mivel jobb mint a System Update?
-
mitulabattyi
aktív tag
Használja itt valaki a Thinkvantage Update Retrievert? Még nem is hallottam róla...
Olyasmi lenne, mint a system update, csak több géphez?
-
mitulabattyi
aktív tag
-
Peter M
tag
válasz
rgeorge #24869 üzenetére
Direkt megnéztem neked Biosban:
Tehát Discretere van beállítva mert win induláskor amikor vált az intel és az nvidia között akkor eldobja a kalibrált színprofilt, és SU is meghülyül (New OpenGL device detected) úgy hogy ez csak részben igaz, ha ezek nem érintenek akkor ok.
-
Ringman
félisten
válasz
tototos #24878 üzenetére
kifutottam a szerk. időből
az #1 hozzászólás partslookup linkje nem dob ki semmit?
-
Peter M
tag
válasz
rgeorge #24869 üzenetére
Rászoktam laptopvideo2go-s driverekre így nem vagyok hozzákötve a Lenovo-s áprilisi driverhez. Azóta Optimus mondhatjuk, hogy ok már a 3dsMax,SU sem jelent gondot neki.
Viszont érdekes külső VGA eszköznél néha nem optimális a működése de ez valószínű Optimus hülyeség mert a más Optimusos gépnél is ua így "behülyül". Nem tudod Cloneozni, kiterjeszteni OK de Clone-t eldobja vagy csak Extended megy.
W520
-
Ringman
félisten
válasz
tototos #24870 üzenetére
persze, ha kikeresed a Hardware Maintenance Manual index - ThinkPad oldalról
szerintem az típusszám első 4 száma meghatározza az alaplap típusát, pl 7664-xxx esetén egyfajta alaplap van minden gépben.
-
tototos
addikt
Windows alól van lehetőség az alaplap fru számát megnézni?
-
Peter M
tag
válasz
rgeorge #24865 üzenetére
W520: Alaplaphiba volt, azóta 85 fok fölé még FurMark és Intel Throtlingal se ment, most meg 45-49 fok attól függ, hogyan állítgatja magát az i7.
(érdekes mert Lenovo Forumban volt néhány bejegyzés Lengyelektől elkezdve Amerikaikig és a vége mind alaplapcsere volt, bízom benne csak egy adott szériát érintett, én kaptam vele új hűtőt is)
-
tototos
addikt
Sziasztok.
Végre megint működik a T61 hála mobileman-nek. Köszönet érte. Az lenne a kérdésem, hogy most nézegettem a biost és találtam olyat hogy intel virtualization és AMT ezek közül melyiket érdemes bekapcsolni?
-
Chaser
legenda
válasz
salieri. #24863 üzenetére
Félreérted, T500 hűtőt szeretnék a helyére, az elvileg supersilent. A T60 hűtő meg csak simán átlag kategória, nem mintha bajom lenne vele, mert hangostól nagyon messze van, meg eleve nem is sokat megy. A T500 hűtőn 1 hőcsövel több van, szóval elvileg még hatékonyabb is lehetne. Komplett hűtő meg nem sokkal több mint egy venti ebayen ahol nézegettem.
-
Carline
őstag
válasz
mitulabattyi #24859 üzenetére
Köszi ez az!
-
Chaser
legenda
Kaptam nemrég egy tippet. T500 komplett hűtője elvileg jó T60-ba is. Nézegettem képeken, tényleg azonos méretűnek tűnik, furathelyek is stimmelnek. Talán a gappad vastagsága lehet eltérő. Van itt szervizes aki látta már mind2 hűtőt egymás mellett? Lűtatlanban azért nem vágnék bele egy T500 hűtő beszerzésének.
-
Carline
őstag
Régebben volt egy R40-em és volt rá progi ami megnézte hogy van-e újabb driver a jelenleginél a géphez.
Most X60s van, de nem emlékszem a nevére a proginak.
Segítenétek? -
salieri.
őstag
válasz
LaptopSystem #24856 üzenetére
Elovettem a sonax olajamat zsir hianyaban
ez az edge notebook szerintem felejtos
thinkpadtol fenyevekre van -
-
Sziasztok mi a véleményetek a Lenovo Edge Notebookról?
13"-os SU 7300 as proci van benne! 4GB ram! 300GB HDD -
Carline
őstag
X60s géphez tudtok valami könnyű kis védőtokot? Kilógó akkus verzió.
A régi netbookos tok sajna kicsi. Szélességben okés de a segge nem fér be -
Gondwana
addikt
válasz
Napfénysüti #24849 üzenetére
... na, de T400-ba nem is tudsz AFFS kijelzőt rakni, ellentétben az X201-gyel!
-
Napfénysüti
nagyúr
Itt van nálunk a T-s emberke az utcából hát milyen laptop a céges gépe? X201.
Határozottan tetszik noha személy szerint nem cserélném el a T400-at rá. -
Gondwana
addikt
Most találtam, eddig más gépben nem is láttam ilyent: T61 BIOSában Full Erase SSD opció - a 80GB-os G2 intelt kb 30mp alatt pucolta le, bizonyára valami TRIM bűvészkedés lehet.
-
qfm
őstag
Van valakinek eladó 2504-es dokkolója értelmes áron? Lemaradtam az 5000ft-os ajánlatokról, mert akkor még nem kellett, most meg csak 8-10 között látom. Annyit nem ér.
Várom a privátot, ha valaki nem ezen akar meggazdagodni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
14,1"-es T60-ba keresek működő invertert, akinek van eladó, keressen meg PM!-ben.
-
stifi
senior tag
válasz
franc0 #24837 üzenetére
így is megközelítheted a dolgot persze, én csak segíteni akartam hogy a boltos akinek visszaviszed ne azt érezze hogy kifogást akarsz keresni a visszavét miatt.
nem kell megindokolnod, miért akarsz elállniha jól emlékszem a hirdetmény alapján azt kaptad amit kértél, az iyen egyedi konfigok dobozára általában az kerül, hogy CTO (azaz configured to order), és csak a gép alján van a pontos kódja a gépnek (tehát a 2808CTO akármelyik 2808 konfig lehet, például a Te CYG-d is, mert a CTO csak egy gyűjtőnév az egyedi konfigra!
ha átverve érzed magad, akkor ne a CTO-n akadj fenn mert az semmit se jelent. inkább a Lenovo oldalon való konfigeltérés és a bontott gép legyen amire hivatkozol, de elvileg megindokolnod sem kell ha végül mégis elállnál. -
Gondwana
addikt
válasz
buvartacsko #24841 üzenetére
Az árról fogalmam sincs, e-bayen se nagyon látni ilyent, viszont ne érjen meglepetésként, hogy ezek egy része (az outdoor 400nit biztosan) nem IPS (mint ahogy valójában az AFFS+ sem IPS, csak nagyon hasonló technológia), hanem VA = többzónás TN
-
stifi
senior tag
válasz
spyduck #24828 üzenetére
én 6 tesztet olvastam el, de csak az maradt meg bennem (azon kívül hogy magasztalták a gépet), hogy az egyik teszt kifejezetten pocséknak minősítette az akkut, a másik 5 pedig elsők között mondta, hogy az akku üzemidő az egyik legjobb a kategóriában..
ez a hang és hűtés csak 1-1 tesztben jött elő, vagy több is mondta?
-
buvartacsko
addikt
x200 tabletbe szerintetek mennyibe kerülne ezt:
12.1" 1280x800 (CCFL backlight) 190 nit, FFS
lecserélni ezek közül valamelyikre?
12.1" 1280x800 (LED backlight) 230 nit, IPS, MultiView, MultiTouch
12.1" 1280x800 (LED backlight) 270 nit, IPS, MultiView, MultiTouch
12.1" 1280x800 (LED backlight) 400 nit, IPS, Outdoor -
franc0
őstag
"nincs olyan fogalom, hogy bontott gép, csak olyan, hogy új meg használt. attól hogy ez bontott volt, még lehet új, szóval én ezt a vonalat nem erőltetném"
Így visszaolvasva erre még reagálnék.
A gép egyértelműen refurb (bontott fólia, hiányzó Win matrica a palmresten, hiányos matrica a dobozon, SSD nem a gyári, Type eltér a gép alján és a számlán). Erről sehol sem tájékoztattak, ergo jogosan érezhetem magam átverve.
De főleg: a webshopban és a számlán Type 2808CTO van, a gép alján pedig 2808CYG. Szerintem egyértelmű hogy nem azt kaptam amit kértem, ergo jogos igény a pénzvisszafizetés.
Vagy rosszul látom? -
azbest
félisten
válasz
salieri. #24833 üzenetére
Nem annyira zárt az:
http://www.youtube.com/watch?v=Y00nqbqCMqw
Nincsenek szegecsek, te valami más részét nézed.
Amit linkeltem ott is nagyon hasonló felépítésű hűtő van, a fólia is úgy van rajta. Ha a bordáról nem cibálod le, hanem csak felhajtod a szélét és nem szakítod el, akkor egészen jól vissza lehet hajtani.
Nekem pontosan ugyanolyan ventit küldtek, mint ami a gépben van (nem oem változatot rendeltem aminek ritkább a lapátja)... ha hamisítvány, akkor tökéletes. Az eredetit is kínában gyártják.szerk:
igen, szétbontottam, majd óvatosan kiemeltem a hűtőblokkot. A fóliát felhajtottam, ahogy a képen is csinálják. A fém tartópöcökre kell vigyázni, hogy ne törd le. (Bár aki többször szétszedte azt mondta hogy 2-3 szétszedés után lejön, de akkor meg odaragasztotta) Kicseréltem az újra a hűtőt, visszasimítottam a fóliát.. szebben mint a képen. Azóta is megy. -
salieri.
őstag
válasz
azbest #24831 üzenetére
nem hivatalos garancia van ra, hanem ilyen 'szamtech bolti' amit gyakorlatilag nem tudok ervenyesiteni
tudom,hogy van hozza megfelelo venti(borda nelkul), csak az a baj ha magaban a ventit csereled ,az mind hamisitvany, utangyartott, nem gyari lenovo termek.es valoban sok sok het meg megerkezik.
a szegecsek megbontasa utan meg attol felek rezonalni is fog.
komplett huto ami gyari az meg vagy 10 amit mar irtam is,es ennyit nem erdemes kolteni ra.mert akkor meg mindig full foltos a kijelzom ,rossz az akksim,nincs laba a gepnek
Igy a gyari hutojevel barkacsolnek ,kerdeses ha a foliat leszedem rola az meg vissza fog ragadni.?!
Meg ez a ventillator zart rendszeru szerintem nem lehet szetszedni sem,hogy ossze tudjam rakni ujra ,a linken tudom ,hogy szet van szedve
Max muszerolajat lehetne oda fecskendezni, de ugye csapagyba ilyet nem szabad,mert kimossa a maradek zsirt is belole..te is szetbontottad ,ahogy a kepen is van? es utana sikerult osszerakni?
-
azbest
félisten
válasz
salieri. #24830 üzenetére
én t61-nél cseréltem a ventilátort: szétszedés/zsírozás, úgy tudom hasonló a felépítése a t60-nak is. (megfelelő fru-s ventit biztos találni hozzá, csak időbe telik míg megérkezik).
Viszont ezzel gondolom meg is szűnik a garancia. -
salieri.
őstag
valaki probalkozott mar T60 ventillator csapagyanak zsirzasaval?
ha igen milyen eredmennyel?
a hovezeto foliat hol lehet venni hozza ami lekerul a rezrol ?
sajnos ilyen ganyolasba kell ,hogy fogjak ,mert bevasaroltam egy geppel,ami garancias lenne..de ervenyesiteni eleg nehez..
tudom ,tudom uj huto,, de egy uj huto ara 10 ezer ft, es nem egy hibatlan geprol van szo,hanem agyon van utve . -
spyduck
nagyúr
Vett már vki T420si-t?
A külföldi tesztekben a hangjára és elégtelen hűtésrendszerét emelik ki mint negatív tulajdonság. Vélemény?
-
Dr. Akula
félisten
válasz
cube8707 #24824 üzenetére
Recoveryt letörölni hiba volt, legjobb feature a TP-ken. Én vinyó nélkül vettem az enyémet (úgyis a régi SSD-je került bele, HDD-t inkább hagyjuk), így recovery eleve kilőve, viszont sima telepítéssel felment baj nélkül (asztali gép cd-je a noti serialjával regelve). Sztem vmit elrontottál.
-
cube8707
csendes tag
ÜDv mindenkinek! ×VALAKI SzáNJON meg.....×
Az van hogy haevrom gépét Idepad y570 gyorsba elhozta hozzám tegyem fel neki a másik windoes7-t ne az legyen rajta amivel adták. Mondom semmi baj....ahhhaa dehogy nem.
Letöröltem formáztam majd újra particionáltam a winyót C meg D és semmi több.
Fel is ment a windows de aztán a winyóról kellene bebútolni azóta folyton újra indul mikor oda érne. Szét Gúúgliztam az agyam, letöröltem a LEnovos particiót is és nincs Recovery se.
Semmi cd-m dvd-m hozzá.
Valak útba igazíthatna hogy mit tegyek most.. NEM szeretném vissza tenni a Win 7 home premiumot hanem amit én szerettem volna.
KÖSZÖNÖM előre is ha elolvastad a bajom és ha segítenél. -
lapa
veterán
b tervként talán jobb lenne olyat találni, ahol a kábel konnektor felőli vége egyrészt lapos, másrészt leflexelhető róla a föld. ha valaki tud segíteni melyik országban van ilyen...
na megszültem: tehát egyik oldal iec 60320 c5 bal v. jobb tört, másik oldal svájci SEV 1011.
az kompatibilis az eu töltőkkel, a földet meg le lehet flexőni középről. más kérdés, hogy létezik-e...
mondjuk nézve mitulabattyi művét a kéteres kábel dugója kicsivel több helyet hagy, szóval a legjobb az iec 60320 jobb / bal, másik végén meg cee 7 europlug.
-
lapa
veterán
válasz
mitulabattyi #24820 üzenetére
ja nekem is az van, hogy bevágtam a kéteres kábel közepét óvatosan, és kicsit megfaragtam szikével. jóhogy nem túl szerencsés mert a távolság se tökéletes, de szerintem itt eu-ban nemigen találunk kéterest. esetleg vmi uk vagy ilyesmi származót.
asszem 5db 65w-osom van, de mind 3 eres...
akár 65w kéteres, akár L kábel nyilván érdekel nagyon. én az L kábelre se láttam igazi eladót, csak a csingcseng gyártót, 10000db + mennyiséggel.
-
Gondwana
addikt
Pontosan, a háromeres 220-as kábel (főleg a hosszabb) összetekerve nagyobb térfogat, mint a 65W töltő a 20V madzaggal. Van egy 90W-os borotvazsinóros tápom, de úgy döntöttem, megoldom, hogy övtáskában hordható legyen az X201,333 ehhez keresek majd ilyent. (Akár csere is hagyományos 65W vagy 90W tápra)
-
Gondwana
addikt
Van-e esetleg valakinek olyan tápja, hogy FRU 42T5282, 42T4423 vagy 42T4419? (Elvileg 65W-osak, ha jól tévedek, ezek jelenleg a legkisebbre csomagolható ThinkPad tápegységek)
-
stifi
senior tag
válasz
MrSealRD #24810 üzenetére
Top Seller:bárki által megvásárolható, szabadon árulható gépek
Tender vagy szerződéses (a Lenovonál "bid"-es ügyfeleknek is hívják): általában egyedi konfig meghatározott végfelhasználóknak, keretszerződéssel, egyedi rendelésre legyártva.Példa: van egy nagy cég aki az eu összes országában 1000 EUR értékben rendelhet bizonyos konfigot, ezt az árat a világon bárhol megkapja szerződés keretében, de csak rendelésre. Míg a Top Sellereket bárki megvásárolhatja, de az ár országonként vagy akár nagykereskedésenként is változó.
elméletben a szerződéses gépek nem kerülhetnek végfelhasználókhoz, de néha becsúszik 1-1...
-
Gondwana
addikt
válasz
tototos #24813 üzenetére
A Turbo memory nem a beolvasást, hanem az újrabeolvsást gyorsítja fel, illetve az akkus üzemidőt növeli, ha elég rövid időre teszed a HDD-megállítás idejét és 1GB alatti adatmennyiségen dolgozol. (Minden Ctrl+S elmenti a munkádat, de nem a HDD-re, hanem ebbe a flashbe, és amikor pl. egy olvasás miatt legközelebb felpörög a HDD, akkor ki is írja)
-
tototos
addikt
Sziasztok.
Használ valaki ilyet? Mennyi gyorsulás várható tőle?turbo memory 1GB vagy turbo memory 2GB
Esetleg érdemesebb simán memóriár rakni a gépbe?
-
Gondwana
addikt
válasz
franc0 #24802 üzenetére
Régebben elég sokáig bent volt raktáron egy T400s a CHS-ben olyan kommenttel, hogy HDD nélkül. Úgy látszik, leltároztak, és visszakerült a listába. Az akku gyártási időpontja mi? Esetleg egy valamilyen minimalista képet lősz az elálló részről? Nem sikerült pontosan elképzelnem - de lehet, hogy alatta maradt egy csavar, amit a műanyagon keresztül kellett volna becsavarni, vagy csak egy bepattanófül nincs a helyén.
-
stifi
senior tag
btw milyen cikkszámú cucc volt ez, csak kíváncsi vagyok hogy tender-konfig vagy top seller lenovo volt?
-
stifi
senior tag
válasz
franc0 #24807 üzenetére
akkor úgy add le az iponban, hogy javítást vagy pénzvisszafizetést kérsz, és akkor ők elviszik neked a szervizbe, vagy ha nem, visszakapod a pénzed.. mondjuk hozzáteheted, hogy csak akkor fogadod el a javítást ha 10 napon belül elvégzik, ha nem akkor ismét pénzt kérsz vissza
így megmarad az elállási jogod, hiszen a géped leadtad, és adsz egy esélyt az iponnak hogy megjavítsa, ha pedig ő ezzel nem tud élni, akkor visszaadja a pénzed..
-
franc0
őstag
Hozzáteszem, a gép egyébként a leírt hibától eltekintve abszolút rendben van, szívesen megtartanám ha ez nem lenne.
Azon is gondolkodtam, hogy hétfő reggel az első utam nem az iponba, hanem a szervizbe vezessen, hogy meg tudják-e csinálni. Csak az a baj, hogy azonnal nyilván nem tudják, én meg nem akarok kicsúszni az elállás határidejéből. -
stifi
senior tag
válasz
franc0 #24804 üzenetére
olyat én még nem láttam, hogy gyári fólia van a dobozon és a belső fólia bontott, de mondjuk a CHS lehet már ezt is megteszi, gátlástalan cég annyi biztos..
ha a gép sérült akkor nincs miről beszélni, visszaviszed és visszakéred a pénzed. 3 napos hibás termékről van szó, ahol a fogyasztó cserét kérhet vagy elállhat a vásárlástól, függetlenül a bolti / netes vásárlás fogalmától.
viszont ennek semmi köze ahhoz, hogy Te érintetlen, tökéletes gépet szerettél volna, mert ha már jogászkodunk nincs olyan fogalom, hogy bontott gép, csak olyan, hogy új meg használt. attól hogy ez bontott volt, még lehet új, szóval én ezt a vonalat nem erőltetném mert az eladók kifejezetten utálják ha ezzel baszogatják őket (annyira tehet róla, mint Te, ő is a chs-től vette a hibás cuccot, nem ő baszta szét)
szóval akkor figyelembe véve minden körülményt, klasszikus 3 napos cseregaranciás igénnyel mehetsz vissza a boltba, mert a gép gyártási hibás, és említsd meg, hogy a belső fólia bontott volt, és kérd vissza a pénzed. simán mennie kell anélkül, hogy a hangod felemelnéd!
-
franc0
őstag
Nem azt vettem.
Nem a doboz volt felnyitva, hanem a fólia amibe a gépet rakják.
A szubjektív elemekből nem indulnék ki. A lényeg hogy a gép sérült, a kijelző kávája a bal zsanér mellett eláll fél centire. Ennek hatására a műanyag fólia (amin a Lenovo és a T400s felirat van) elkezdett feljönni és ocsmány.
Az "örüljek neki hogy ennyiért megkaptam" kifejezést a jog nem ismeri.
Senki sehol nem írta le, hogy ez nem egy érintetlen, tökéletes gyári gép. Ergo nem azt kaptam amiért fizettem, ez tény. -
stifi
senior tag
válasz
franc0 #24802 üzenetére
fogadjunk hogy ezt vetted 4180RP8
a CHS rendszeresen átkonfigol gépeket, és így általában jobb ár/érték arányú gépet kapsz, tehát ezt igazán nem róhatod fel nekik, persze ha meglátszik a szerelés nyoma az már más kérdés. én inkább ott akadtam el, hogy a bontott csomagot miért is nem nézted át a helyszínen? ott még mondhattad volna, hogy nem kéred. így max elállhatsz a vásárlástól, már ha az ipon ezt internetes vásárlásnak hirdette és a szerződéskötéskor nem kötötte ki, hogy helyszínen átvéve nem él a 8 nap. ha a belső fólia bontott volt akkor az kívülről is a dobozon is látható kellett, hogy legyen, itt hibát követtél el, hogy nem nézted meg mit viszel haza. egyébként a kibontott csomag még nem jelenti azt, hogy babráltak vele, kinyithatják a vámon is, lehet csak megmutatták egy potenciális vevőnek de az is lehet hogy már megjárta a szervizt..
ez a konfiguráció tenderre érkezett az országba egyedi rendelésre, és a megmaradt darabokat tették publikussá a végfelhasználóknak - mivel összesen egy darab volt belőle a CHS-nek, feltételezem hogy gyári hibás volt megjavították és újként eladták - ami egyáltalán nem jelenti azt, hogy átvertek, hiszen olcsóbban kaptál egy hozzád esetleg közelebb álló gépet.
summa: ha azért szeretnéd visszakapni a pénzed mert bontott csomagot kaptál, szerintem butaságot csinálsz, ha viszont tényleg sérült a gép, a minimum hogy szépen megkéred az ipont, vásárolják vissza (hangsúlyozom, hogy szépen), ha ez nem jön össze akkor pedig rájuk lehet borítani az infopultot, de csakis akkor, ha tényleg sérült a gép.
ha semmi baja nincs akkor én inkább örülnék neki... -
franc0
őstag
-
Sensei
aktív tag
Valamelyik külföldi oldalon olvastam, hogy a megadott súly az alapmodellre vonatkozik, de valószínű a te verziód fedi a valóságot.
Nem fogsz benne csalódni, főleg ssd-vel nem.
A masszívságáról pedig annyit, hogy maga a gép erős, merev, nem igazán lehet hajlítgatni, a kijelző viszont a vékonysága miatt sérülékenyebb, gyengébb lett, ezt azért már lehet hajtogatni, de hát valamit valamiért.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Gumi és felni topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Új Lenovo ideapad Slim 5i Multimédiás Laptop -35% 16" Brutál i5-1245U 10Mag 16/1TB IPS FHD+
- Asus Zenbook Pro 15 i7 7700HQ/1050ti 4GB/16GB RAM/100% sRGB
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER P termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- GeForce RTX 3060Ti (OEM HP)
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest