Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
piqla
őstag
Sziasztok!
Ujonnan, nemzetkozi garanciaval, 200k korul mit tudnatok ajanlani? Hetkoznapi felhasznalasra lenne, es cserelnem benne a HDD-t egy SSD-re. Az ar Win7-tel egyutt ertendo.
Elore is koszonom!
-
McSico
senior tag
Sziasztok!
Van gy x60s laptopom, amibe egy Intel Wireless 1000 N-es wlant akarok beletenni.
Na most emiatt egy Zender biost próbálok felrakni a notira. De sajnos a képen látható hibával elszáll.Találkoztatok már ilyennel? Mi lehet a megoldás?
A vicces az, hogy a bitlocker be sincs kapcsolva. Egyébkén egy Win7 Ultimate van a gépen.
A bios frissítés pendrive-ról menne. -
Fifi
őstag
válasz
[O]-[C]-[B] #22283 üzenetére
Hát én 5 éve vettem egy új Asus A3Vc 5003 notebookot és a mai napig ezt használom Debian Linux-szal. Egyszer kapott egy új akkumulátort, mellyel most is elmegy kb. 1,5-2 órát és a RAM lett benne max.-ra bővítve.
Egy kicsit a csuklótámasz és néhány bill ki van fényesedve, de azon kívül semmi baja sincs.
Igaz vigyáztam rá, de pl. gondoskodást soha nem kapott: nem volt szétszedve, kitakarítva, újrapasztázva stb. Lehet, hogy megérdemelné és még további 5 évig kiszolgál?
Pedig ez nem egy prémium gép!
-
lapa
veterán
válasz
[O]-[C]-[B] #22286 üzenetére
félreérted: eddig működött rendesen. nem arról van szó, hogy beleraktam és nem működik vele.
mindamellett én még mindig fordítva élem meg a minőség változását, esetleg a t21 az üdítő kivétel.
@Gondwana: erre gondoltam, csak a megvalósításra nincs ötletem, lévén a biosban semmit sem tudok csinálni. elem lehúz + fél órát vár, vagy mi ilyenkor a protokoll?
-
ixtom
tag
válasz
"egyedül a 3 USB portot nem tudom hova tenni"
Három?
Csak kettő van, nem? (T43 esetén) -
Giovanny
őstag
Felhívtam a szervizt,és azt mondták hogy vegyem le a billentyűzetet és lehet hogy van valami kosz a ventibe, szóval tudna nekem segíteni valaki hogy kell levenni a billt? Ha esetleg van egy videó vagy bármi ami segítene a szerelésben.
-
Magnat
veterán
válasz
Mi a gond a 3 usb porttal, kevés?
-
Gondwana
addikt
válasz
(más konzumerebb márkáknál (acer, msi, apple, FuSi ...) elfogadom, hogy öjömbódottá, ha három év után még bebootol, de tudtommal a ThinkPadek picit máshogy lettek megépítve)
A T42 volt az utolsó teljesen IBM ThinkPad, a hugom T43-ja is már Lenovo, illetve az X32 is Made for Lenovo. -
[O]-[C]-[B]
tag
Igen a T43 modell 2005 Q2-ben jelent meg valóban, így legrosszabb esetben is 6 és negyed éves valóban.
Nem is azon az egy éven van a hangsúly, hanem, hogy 6 éves modellről beszélsz. Szerintem ez önmagában szép teljesítmény, az, meg hogy a gyártása után 4 évvel piacra dobott eszközökkel nem teljesen boldogul, szerintem szintén normális.
A T43 az utolsó 100%-ban IBM gyártmány, ami 100%-ban eltalált minőség, egyedül a 3 USB portot nem tudom hova tenni. A T60-nál voltak átfedések, de azt minden tekintetben nem mondanám IBM-nek, inkább 40-60%-ban IBM/Lenovo. -
Gondwana
addikt
A BIOS az én méréseim szerint (X31, X32, T42, T60, T61... X201) 12 sec.
Nem próbáltam, csak valahol olvastam, hogy CD-ről BIOS-update tartalmaz valami force flash opciót, ami ugyanolyan verziószámkor is újrarakja az Embedded Controllert is, meg a BIOSt is. Én mindenesetre a CMOS elemre is rámérnék és 2.9V alatt kapna egy CMOS-Resetet, mert akkor lehet, hogy hülyeségre emlékszik. -
lapa
veterán
válasz
[O]-[C]-[B] #22283 üzenetére
ha jól tudom a release date 2005 volt, szóval ha ez az első darab is csak 6 éves. de a t21 műx és nem recseg. tény, hogy a billzete annak már annyira nem jó, de a t43p-n új bill van. nem mintha bármit mondana ez statisztikailag.
nem tudom megnézni mit csinál, mert egy negyed órát töltöttem a géppel, elég messze van.
-
dbius
veterán
válasz
mitulabattyi #22281 üzenetére
Ezt nem próbáltad esetleg?
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
Chaser #22279 üzenetére
Nem Y-kábeles a winyó, csak egy sima miniUSB, így nem tudom külön lehúzni. Ez még nem is probléma, mert ha óvatosan húzom ki a csatlakozót, akkor elsőnak az adat-rész szakad meg és csak utánna a powa. Viszont ultrabaynél ezt nem lehet megcsinálni, ezért hiába a biztonságos eltávolítás, a lemez pörög tovább, néha a fej is kattan egyet amikor kiveszem...
-
lapa
veterán
azt mondja nekem ma a t43p, hogy egyrészt marha lassan posztol (illegál ssd van benne, de szerintem régen nem várt fél percet, csak 7-10 mp-t).
még ennél is rosszabb, hogy a biosba belépve vége a dalnak, semmire nem reagál többet.
az a marha mákja van hogy elindul és elvileg működik, egyébként már ágyelőt csináltam volna belőle.
van valakinek ötlete mi ez? merjem tetézni a dolgot egy moddolt biossal? azért ez eléggé nem normális. vagy csak várni kell a bios főképernyőnél is még egyszer ugyanannyit a whitelist miatt? bevallom percekre nem hagytam ott.
ez most tán fájni fog egyeseknek, de meggyőződésem hogy ez a gép még a t61 szériához képest is hulladék. a palmrest mozog és recseg minden kézrárakás-levételkor, a billzet sokkal nyilvánvalóbban flexizik, mint a többi általam ismerten, zúg mint állat (ebbe még tán belemagyarázom a linux drivert), elhullott már a kijelzőn is pár sor pixel... értem, hogy nem mai gép, de ilyeneket azért nem kéne.
-
Chaser
legenda
válasz
mitulabattyi #22262 üzenetére
Én desktopban kb pendriveként használom a sata vinyókat, de a p-atakat is. Először táp rá, aztán adat, új eszköz kezelés és ott van. Levételkor adat le, aztán táp, egyiknek se volt még ettől baja.
-
Sanyi.mTs
addikt
-
buvartacsko
addikt
megoldódott az X200T-n a rossz felbontás probléma windows boot előtt. magától. no comment.
-
franc0
őstag
válasz
riszter #22273 üzenetére
Igazából a memória és a vinyóméret pont az, ami keveseket érdekel a használt ThinkPad vásárlói közül.
Típus, CPU, VGA, felbontás, akku. Ezek a legfontosabbak.
Az a T61-es elég olcsó volt annyiért, még én is vettem egyet pedig egyáltalán nem volt tervben.
Szerintem 50-55-öt ér most a géped. -
riszter
senior tag
válasz
sniphoe #22272 üzenetére
Jó a kérdés, mert én is épp ezt a hirdetést nézegettem az ára miatt. Az enyémben +1GB RAM és +200GB HDD van és ez is bír 2-3 órát, valamint nincs rá már gari, de én tudom hogy teljesen hibamentes, csak nem T hanem R... Szóval az enyémet venném akár 56k-ért. De amúgy értem amit az elején írtál, sajnos.
-
sniphoe
aktív tag
válasz
riszter #22271 üzenetére
Nincs pénzük az embereknek, nem vásárolnak annyit, mint tavaly ilyenkor szerintem. Aki eladni akar annak nincs más választása, leviszi az árakat. Talán ez az oka. Nézd meg ezt: [link] Kb karcmentesek ezek is, egyetlen "hibájuk", hogy német a billentyűzet. Te melyiket vennéd? A sajátod 50ért vagy egy ilyet 56ért?
-
riszter
senior tag
Sziasztok!
Légyszives mondjatok valami árat a következő konfigra, mert lehet el fogom passzolni:ThinkPad R61 (7732-1EG)
Operating System: Windows XP Professional
T7100(1.8GHz), 3GB RAM, 320GB 5400rpm HD, 14.1in 1280x800, Intel X3100, CDRW/DVDRW, Intel 802.11abg wireless, Bluetooth, Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, Fingerprint reader, 9c Li-Ion akkuWinVista Business 32 recovery cd-vel. 2009-es vétel, alig volt hurcolva, csak a gombok fényesek, amúgy sérülésmentes.
Köszönöm!
-
Hunter2
addikt
ha ccfl-es lcd helyett IPS-t akarok bele tenni egy gépbe akkor kell cserélnem invertert is?
-
audi100td
nagyúr
Elhoztam szervizből az X200s-t, kapott egy új szalagkábelt, végre a kamera működik faszán. Ha esetleg valakit eddig ez tartott volna vissza a vásárlástól.
-
sniphoe
aktív tag
Feltettem a TPFanControlt (0,62v).
Jól értem, hogy az alapbeállítások jók T61hez? -
mitulabattyi
aktív tag
válasz
Peter M #22259 üzenetére
Nincs rajta semmi ilyesmi, úgy értettem, hogy ha a biztonságos eltávolítást választom, akkor ha sikerül, és kiírja, hogy mostmár biztonságosan eltávolítható, akkor is pörgeti tovább a lemezt, és amikor kiveszem, akkor hallom ahogy leáll. De szerintem ez nem túl egészséges.
Közben eszembe jutott, hogy nem 2nd HDD adapterrel volt ez valakinek a problémája, hanem USB-s HDD-vel. -
audi100td
nagyúr
BGA hibás T4x esetén innen még megérheti alaplapot venni: [link]
szállítás 14 EUR, a lapokra egy év garit adnak
-
lapa
veterán
válasz
mitulabattyi #22258 üzenetére
devcon.exe?
-
Peter M
tag
válasz
mitulabattyi #22258 üzenetére
Ha van rajta bármilyen system rész: pagefile, hybernation vagy bármi akkor nem fogod tudni szabályosan eltávolítani.
Nálam még ha vmilyen program cache könyvtárnak az ultrabay vinyó van megadva akkor sem lehet eltávolítani "on the fly". -
mitulabattyi
aktív tag
Múltkor volt valakinek problémája azzal, hogy az ultrabayben lévő winyót nem állítja le a win eltávolításkor... ezt sikerült megoldani valahogy? (nem találom sehol)
-
Chaser
legenda
dbius
audi100td -
-
Cadal
őstag
válasz
[O]-[C]-[B] #22252 üzenetére
Okés, köszi. Lehet inkább nézek bele valami új 2x2GB ki-et.
-
Cadal
őstag
Hi! Nekem is memória bővítéssel kapcsolatban lenne kérdésem.
Jelenleg 1 db. Samsung (m471b5773dh0-ch9) 2GB-os modul van a gépben. Tech infók a linken, és van kép is. CPU-Z kép.Annyi lenne csak a kérdésem, hogy ha más gyártótól tennék bele (pl: Kingston) egy hasonló (2GB 1333Mhz CL9) modult akkor az megfelelően működne-e a gyári értékeken dual channelben?
Vagy keressek bele hasonló modult?
-
qfm
őstag
Sziasztok, a múltkori delta-s tipp bejött, valóban foglalkoznak még vele, és intézik a garanciát.
Elgondolkoztam memória bővítésen, de először a jelenlegi helyzetet kellene tisztán látnom. Ilyen ram van jelenleg a gépben: [link]
1066mhz-es, mégis 800mhz-en megy. Ezt át lehet valahogy állítani? [link] ilyen laptopom van.
És egy bónusz kérdés: ha 1333 mhz-es ramot rakok bele, akkor azzal menne e vajon, és ha igen, akkor milyen sebességen?
Köszönöm
-
Egy kis infó azoknak akik régebbi PATA csatlakozós Thinkpad notit bővítetenének Ultrabay SATA adapter és SATA SSD kombóval.
Anyum Thinkpad R51 notija volt az áldozat, de szerintem ugyanígy működik a PATA csatlakozós T4X, R5X széria is.
-Ultrabay Sata adapter
-régebbi Intel X25-M G1 SATA SSD-Acronis True Image disk clone-al a gyári PATA vinyóról átmásoltam a már működő rendszert az SSD-re és simán működött minden. Egészen addig amíg ki nem vettem a PATA merevlemezt a notiból.
-Kiderült, hogy a Thinkpad notiknak van egy igen hasznos tulajdonsága, miszerint boot-nál a bios mindenképpen vinyót keres a PATA csatlakozón és hiába van az SSD az Ultrabay SATA keretben, 30 másodpercig nem hajlandó továbblépni és csak ezután kezdődhet el a bootfolyamat. Ezt valahogy azon a fórumon is elfelejtették reklámozni ahol, anno az X25-V + Ultrabay teszteket találtam. (exclude boot order, quick boot semmilyen bios beállítás nem segít rajta)-Az SSD mellett nem akartam plusz egy PATA vinyót pörgetni feleslegesen csak emiatt a gépben, így végül vettem egy 2.5" CF -> IDE adaptert (3,5$) és beletettem egy 8MB-os CF kártyát.
Így már lát egy 'eszközt' a gép a beépített PATA csatolón is, és normálisan bootol, a sebessége is egész jó lett így a gépnek.
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
Utángyártott akunak van hátránya? most kaptam ajánlatot egy 6 cellásra, majd' 400 ciklus, olyan 70%-os lehet..8k.
szerk: Ezért vennék inkább utángyártottat.
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #22237 üzenetére
A 14" T60 billentyűzete, amelyikből alul jön ki a drót, a 15" pedig a tetején van kivezetve. Tudtommal csak a 14" verzió pakolható az új gépekbe, pl T500-ba is, a régi 15" verzió nem. (Cáfoljon meg valaki, ha fordítva van, de W500-ból és T500-ból is ilyen aluldrótosra emlékszek)
Szerk.: LED kijelzős laptopok fütyülése tremészetes tud lenni szerintem: a PWM-ek 200-400Hz között villogtatják a 48V-ot. (CCFL-eknél ez már inkább az MR1 Kossuthot zavarja, mert valahol 70kHz-nél kezdődnek)
-
lapa
veterán
szerintem a ciripelés nem cpu. hanem fogyasztás (pwm) függő, de lehet, hogy tévedek. bizonyos állapotokban az x-ek is fütyülnek / ciripelnek. szerencsére nem vészes.
más: a thinkwiki az x201s-re csak 1 mini-pcie slotot ír, a simára kettőt. lehetséges?
-
duni84
aktív tag
létezik "ultrabay slim" méretű satás lightscribe dvd író? vagy ez csak patában volt? ha igen, akkor vajon merre? (mindenhol csak patásba ütközök vagy épp nem slim)
-
azbest
félisten
válasz
Chaser #22230 üzenetére
Zsanérok jók egészen feszesek. Pici kilengés van, de nagyon minimális. Nem mértem az akkut, de reálisnak tűnik a 3 óra ha nem izzasztjuk nagyon, legalábbis az 54Wh-s másik gépemnél kb igaz, ez meg 60+ Wh-ás (7 cellás).
A hangja olyan mint a másik gépemnek, 3300 körüli alapjárat. De tpfancontrolt rendesebben beállítva hogy ne 0 és 3300 közt kapcsolgasson ki-be, hanem mondjuk 60 fokig level1 (2800) legyen, úgy már szinte hangtalan, a winyót jobban hallottam.
-
pilsner
aktív tag
Üdv!
Olyan problémám adódott, hogy a T61-em nem akar csatlakozni wifi-re, csak ha többször letiltom/újra engedélyezem a wifi adaptert. Eddig ilyet nem csinált, sőt, olyan is van, hogy látja a hálózatot, automatikusan próbál csatlakozni, de nem sikerül neki. Driver a legfrissebb van az adapteren, ötletem sincs, mi baja lehet. -
Sanyi.mTs
addikt
amúgy nekem is ciripel a T43-am, de csak boot alatt.
-
Hunter2
addikt
nincs valakinek R61 15"-hoz pár palmrest csavarja?? A T61 csavarjai nem érik át.
-
lapa
veterán
válasz
azbest #22218 üzenetére
a redundancia igen megnyugtató tud lenni, ja.
mivel ezeknek az egyik alapállapota az egész nap dokkban menés, semmi baja nem lesz a lecsukott fedéltől.
hozzáteszem én az x-en úgy másfél centire nyitva szoktam inkább hagyni éjszakára vagy ha elmegyek. kellemesebb utána a palmrest hőmérséklete.
régen fedél csukogatás helyett a thinkpadbutton nevű appal kapcsoltam ki a panelt (ez volt a célja a csukogatásnak is), csak mint kiderült az kóstolgatja a cpu-t.
azóta kiderült, hogy a gnome-ban van beépített billkombóhoz parancs rendelés, de csak tegnap jöttem rá, hogy az pont jó lenne.
és hamár, akkor "xset dpms force off" a parancs. több monitornál meg lehet a képernyőt is adni, de az nekem nem mindig működött rendesen (bár valszeg nv driver miatt).
-
Mészike
aktív tag
Az én T400-am is ciripel. HDD-vel is, meg SSD-vel is. De csak néha, ha rájön. Az elején zavart, mostmár nem érdekel
Meglett a kijelzőcsere!
Most végre nem ugrál a képernyő. Maximálisan elégedett vagyok a Delta veszprémi szervízével! -
soldi3r
veterán
válasz
mitulabattyi #22221 üzenetére
nem lehet, hogy hdd-vel csak nem hallottad?
-
azbest
félisten
No, beálltam repetázni a sorba
A desktop gépek meg mennek a lecsóba
Alfa156 jó kis gépet küldött.
Egyébként nem okoz problémát a kijelzőnek, ha becsukott fedéllel dolgozik sokat? (24/7)
A korábbi gép kijelzője mintha kissé sárgább árnyalatú lenn, bár akár az intel vga driver különbség miatt is lehet. Vagy csak az utóbbit sokkal kevesebbet használták.Az advanced mini dock tökéletesen kiszolgálja a T61-et, dvi, ps2, audio jack, minden usb telepakolva...
az "új" gép port replikátora inkább csak díszítőelem még, de a plusz usb-k miatt is jó hogy van (nameg a géppel járt)
A régebbi 7661-ch8, az újabb pedig 7661-d32: szinte teljesen megegyeznek.
-
biega
aktív tag
T510-em 64bites Win7-tel érkezett, de 2 hónapra rá kellene tennem egy 32 bitest.
Hogyan érdemes csinálni, hogy utána gond nélkül vissza tudjam állítani? -
buca84
őstag
válasz
soldi3r #22211 üzenetére
Egy ilyen van az aprón. A leírtak alapján csak az 1802 fix kell és működik?
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
tomi.tomi #22198 üzenetére
Ha Budapesti vagy vidd be személyesen a központi IBM szervizbe (Neumann J. utca 1), eddig korrektnek és hozzáértőnek tűnnek az ottani szervizesek, együtt megnézitek, hogy mi van és mondanak rá valamit. Egy próbát megér.
buca84: Szerintem olyat amivel gyárilag is szerelték, abból is IBM/Lenovo FRU-sat, különben gondok akadhatnak, pl. nem enged bootolni.
-
buca84
őstag
Ja és X60s-be milyen N-es wifi kártyát érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mini-ITX
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Óra topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO IdePad Gaming 3 Gamer notebook - R5 5600H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050Ti 4GBWIN11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 5500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2050 4GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX SCAR 15 Gamer notebook - i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB WIN11
- Lenovo Legion 5 Ryzen 5 5600H/ RTX 3060/ 16GB RAM /1,5TB SSD +ajándék!
- LENOVO T14 GEN 5 Core ultra 5 USA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Honor Magic6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire PULSE RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest