- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter M
tag
Hello,
Kérdésem lenne Lenovo X1 -es kijelző előtti üveglapot lehet e külön cserélni (v össze van ragasztva) ha van külön akkor ebayen miért nem találok
(Product itself) és a Gorilla Glass megrepedt ez a kiinduló probléma.
Ha csak kijelzővel együtt lehet akkor a 1366x768 panelnál érdemesebb nagyobb felbontásúra cserélni? Ha igen akkor szalag kábelt is kell e cserélnem?
Köszönöm a segítséget
-
Peter M
tag
válasz
Chaser #65919 üzenetére
SZVSZ baromság, sem W500 se a W520 nem volt ilyen...
Az tény h a dokkolón át üzemeltetett perifériák üzemképtelenek olyan állapotban de magában az eszköz használható.
BIOS frissítés? megnézted event monitorban h mi van (nekem ilyen az első Samsung Magiciannel volt az alvásból mindig visszahozta a gépet 1p múlva) ez pont arra volt jo, h mikor eltettem a táskába akkor kezdje el fűteni magát... nem volt őszinte a mosolyom.
-
Peter M
tag
válasz
FoxiestFox #64354 üzenetére
Hibatlan gep IGZO kijelzovel
/w520 utan/
-
Peter M
tag
válasz
FoxiestFox #62824 üzenetére
Hasonllítsd össze a többi workstation összeszerelésével
W540
Dell m4800
HP zBook15Hát ez nekem nagyon nem bejövős konstrukció, szerelhetősége és privát véleményem szerint a tartóssága már nem különbözik egy consumer gépétől viszont az ára legalább kicsit több
-
Peter M
tag
válasz
rgeorge #62821 üzenetére
Nekem hihetetlen csalódás volt az összes teszt, én nagyon sokáig nézegettem W540est helyette inkább Dell M4800 lett (garanciás *zarakodast nem is említve - ki hogy holl csinálja most a helyszíni garanciát, több Lenovo oldal...)
Remélem javítanak valamit a köv szeriaval es nem ezt az utat követik...
-
Peter M
tag
válasz
FoxiestFox #62819 üzenetére
x40esekbe nincs RollCage, súly oltárán fel lett áldozva...
-
Peter M
tag
válasz
Dhampir #62527 üzenetére
Elérhető DE:
540 be amikor néztem, nincs:
+ RollCage,
+ Visszajelző lámpa (HDD, töltés...)
+ Megint átvariálták a némítás hang gombokat
+ És megint új dokkoló csatlakozót hoztak be (ami az 520-al mutatkozott be)
+ Emellett az összeszerelési minősége is hagy kívánni valót maga után a tesztek alapján (flex a kijelzőn és a kijelző elötti területen) -
Peter M
tag
válasz
Dhampir #62519 üzenetére
Csak gyors szétnézve 200k ért ezek mennek:
http://hardverapro.hu/apro/elado_msi_gx660_i7_beszamitok
http://hardverapro.hu/apro/elado_lenovo_y580_gamer_noti_i7fhdEgyik sem Workstation, nem dokkolható, nincs benne minden TP gyönyöre.
És nem az utolsó megbízható TP széria legjobbika
Lehet naiv voltam de akkor megy ebayre, itt meg külön eladva a dokk és az apraja.
-
Peter M
tag
Üdv
Kinőttem, váltottam. Remélem másnak is annyi öröme lesz benne mint nekem:
Váltás:
QHD+ kijelző miatt Dell M4800Köszönöm
-
Peter M
tag
válasz
metal01 #40710 üzenetére
Visszakeresheted de itt van bemásolom:
Sziasztok
Jön ide is tehát a Lenovo Business Backpack 1 évet se bírt foszlik két helyen TechRusból lett rendelve USA, nemzetközi support cserélik lépjek kapcsolatba a hot line nal, felhívom a magyarokat nem támogatják a terméket hívjak mást.Informatikai cég supportja összefoglalva:
Tehát a http://lenovo.hu/tudas/tudas_service.htm oldalon oldalon szereplő +36-80-100-424 már nem él, erre felhívtam a +36-80-987-425-ös számot ahol egy lassított felvételről meghallgathattam a mondandóját és majd 10p belül beszélhettem egy magyarul alig tudó segíteni nem tudó Lenovo munkatárssal.
A magyar supportot melyik harmadik világ országába outsource-olták?Kezdjük nagyon túlragozni így offba teszem, lényeg:
Engedd meg, hogy a "vagy fogjál meg egy tűt és egy cérnát" megengedjem magamnak a Channel Manageres hasonlatot tőle volt hasonló hozzáállás. A Targusos javaslatot köszönöm, írtam nekik megvárom mit reagálnak.
"vásárolták a gépet szlovák cégtől" - Nem áll fenn DE tegyük fel HA így is lenne sajnos EUban élünk ami nem csak a pályázati pénzek elherdálásában mutatkozik meg, hanem az árúk szabad áramlásában és az egységesített fogyasztóvédelmi irányelvekben is.
"Lenovo szarul képviseli az egyik beszállítója garanciális ügyintézését" - Téged érdekel, hogy az Intel vagy az Nvidia miatt alaplaphibás a géped, NEM Te Lenovo gépet vettél, Lenovo támogatással. Usert abszolút nem érdekli és nem is kell, hogy érdekelje.
"ha leconsumerezik a workstationömet, felállok és elmegyek egy másik szervizbe"
- És itt álljunk meg, ezen én nagyon fennakadtam, Én mint User megírom a Mo központba, hogy érdemes lenne ezzel foglalkozni és kivizsgálni, un "minőségbiztosítási okokból" és erre kapom azt a választ, hogy kb ez náluk default. /és ezért pénzt nem sajnálva vettem helyszíni garancia kiterjesztést/
A Support telefonos elérhetőségét és a lokalizált weboldalát ideje lenne rendbe tenni ezt kevés cég engedheti meg magának. (lenovo.com/hu, lenovo.hu... irreleváns információk, félinformációk, errora fut)
És akkor ezek után megkérdeznélek, hogy ilyen szintű hozzáállással ami engem ért a Lenovo Magyarországgal kapcsolatban és az IBM Business Partner és a Kiemelt Szerviz "szolgáltatásával" és "szaktudásával" az elmúlt 7-9 hónapban bizonyítja nekem, hogy ne használjam ki azt a 25-35% árelőnyt ami egy USA vagy egy UK beszerzés esetén fennáll?
Valóban én is csak bízom benne, hogy ez változni fog...Én úgy érzem, hogy megpróbáltam mindent, de a végén fogtam egy tűt és egy cérnát /leadtam javíttatni/
-
Peter M
tag
válasz
BalazsKKa67j #40368 üzenetére
Alacsony fényerő, színtelen. W510 v W520 generációkkal jobb
-
Peter M
tag
válasz
rgeorge #40203 üzenetére
T60 most rendszer újrahúzás volt kíváncsi vagyok, mert amiben bízom h csökkentett módban a hiba nem jelentkezett, valami betöltődő dolog lehetett a hibás vagy a 470es kezd meghalni.
Win 8 - 4200 Huf eddig csak értesítőben volt ma lett aktív, letölthető már a szériaszám is megvan. Hétvégén telepítés
-
Peter M
tag
Aktív a win8 upgrade offer
-
Peter M
tag
Segítségre lenne szükségem:
Samsung SSD 470 - W520 tök jó áthelyezve a T60 random fagyásokat generál (nagyon hosszú asztalbetöltődés, lassú reakció)
Csökkentett módban minden ok -> Normál módban hosszú várakozás
Thinkpad power manager leszed -> ok 2-3 indításig -> megint xar
Thinkpad power driver leszed -> ok 2-3 indításig -> megint xarMi az ami még belenyúl ilyen szinten a rendszerbe? Ötlet?
-
Peter M
tag
Üdv,
Valakinek sikerült beüzemelni az Intel WiDit? Elvileg minden komponens támogatja mégis:
"Unable to start Intel My Wifi Technology"Ötlet?
-
Peter M
tag
Elméleti a kérdés és utána majd lehet átültetem gyakorlatba
Lehetséges egy mSata és a normál HDD foglalat közötti 2 SSDs Raid rendszer felkonfigurálása? (W520, tudom h az mSata csak SataII sebességét hozza)
Notebookreview-n egy fórum van de szavaztatós 8 hozzászólással. Vki próbálta már?
-
Peter M
tag
válasz
ArrayOfLilly #39189 üzenetére
Kérdés Amerika ebayen keresztül még vám+Áfaával is jobban kijössz főleg ha el tudod számolni.
Igaz konfigurálni nem fogod tudni de sokkal nagyobb a választék, type no alapján IWS-ben megtudod nézni h éle a garancia itthon amit ugyanúgy tudsz bővíteni.De ez csak javaslat.
-
Peter M
tag
Szerviz és ha csak ki akarják tisztítani akkor vmi Furmarkot futtatni rajta amivel láthatóan túlmelegszik.
Érteni nem értek hozzá a vatta új W520-al is ez volt a szívásom. (mondták nálam okosabbak h a borda üreges és vmi gáz van benne ami ha szar/sérül/bármi van akkor heló és a hóátadási képessége is töredékére esik) én csak azt tudom h kicserélték a komplett hűtést és az alapjárati 86 C° fok helyett most 50 C°-os.
-
Peter M
tag
Ööö volt W500-asom háát őszintén számomra fakó volt és a színhűsége is alacsony ezért váltottam. Ha teheted te is inkább W510 v W520 generációkkal jobb panel van benne. HP vonalon dreamcolor gépeket nézz kicsit drága felárral van ez a kijelző.
MÁS: Céges projekt T43 xp környezet van System Update?
ATI catalyst helyett van e rá AMD-s illesztő?
Több kijelző kezelése megoldott e?(csak h a lehetetlent ne vállaljam be
-
Peter M
tag
Én rögtön megvettem bemutatkozás után bugos bios mellett (tiltott volt a throttling) a hűtőegység rakoncátlankodott (stock 90 fok volt) így inkább visszavette a proci a teljesítményt. Szerviz reakciója az volt, hogy a W szériát nem ilyen teljesítményre tervezték, nem munkaállomás és kifújta sűrített levegővel. Megírtam a Lenovonak ahonnan T.Péter a Lenovo Magyarország Channel Managere szerint ez így teljesen elfogadott, használjam így, miközben a Lenovo központi szervize mondta h ők azonnal cserélnék a hűtőt de mivel nem felettese a szegedi szerviznek így nem adhatja utasításba. Ezért vettem helyszíni garit ...
Dühítő volt a Lenovo Mo hozzáállása a dolgokhoz, és ez szerintem nem a pénzhiány hanem emberi szint...
Lenovo Business Backpacknél szintén ígértek fűt-fát, soha többet Lenovo kiegészítő, jó nekem a Logitech és társai...
-
Peter M
tag
válasz
Borote #36786 üzenetére
Borote:Ezt néhányszor már előkerült én úgy tudom, h az intel ott "beleégette" a prociba azt a min level szintet egyedül az utolsó Pentium M-ek állíthatóak lejjebb, effektív így csináltak piacot az ULV prociknak.
buvartacsko: garanciás Lenovo-s hátizsákkal sz*ptam, a garanciás w520-al addig sz*ptam amíg pluszba nem vettem helyszíni garanciát, de lehet nem csak én vagyok elégedetlen a Lenovo Magyarország facebook oldala június előtt csak az elégedetlen felhasználókkal volt tele, most letörölték a bejegyzéseket ez is egyfajta javulás...
-
Peter M
tag
Tényleg ha már RMclock, van valami hasonló megoldás Sandy és újabb társai alá vagy innentől már teljes egészében felejtős?
-
Peter M
tag
válasz
franc0 #35136 üzenetére
Németen már volt W530-as is, vmiért megváltoztatták a colorimetert. Tényleg van tapasztalata vkinek, hogy W520 nál csak a FPR-es covert kell cserélni a colorimeterhez vagy alaplapon van a chip hozzá?
-
Peter M
tag
válasz
mitulabattyi #34971 üzenetére
Amikor még W500-al dolgoztam akkor gondolkoztam el rajta, W500 és Q-s procik találkozásáról 2 helyen olvastam volt egy db német és egy ebayes eladó ezzel szemben notebookreview fórumon több oldal jött h nem fog elindulni, az akkor még 60e procit így nem próbáltam meg. De ez több mint 2 éve volt így lehet h azóta változott a dolog.
Más: Hétvégén adtam még egy esélyt W520 és Optimus párosításnak, nem elkiabálni de úgy néz ki működik minden esetben (Quadro driverek rendben betölti minden program indulásnál) egy macera van az első váltásoknál be kell adni neki még egyszer a színkalibrációs profilt, 7végén megnézem mit szól ha mind2 (intel - nVidia) külön kalibrálom. (de nyertem néhány wattot reggel "kellemes" 13Watt fogadott power managerben /4mem foglalat, SSD+Winchester bár ő szerintem pihent/)
-
Peter M
tag
válasz
audi100td #34692 üzenetére
Optimus / nem optimus
W500 még Ati GL 5700-as 2db drivert adtak ki hozzá 2 év alatt frissíteni hivatalos Atival vagy főzöttel nem lehet mert akkor HD3650-esnek ismeri fel.
w520-ra az optimus miatt cseréltem lehet frissíteni az nVidia driverével, ám random szerűen néhány alkalmazás nem látja az nvidia kártyát hiába specifikálom az nvidia softwarejébe melyik alkalmazás min induljon nem kezeli le szépen és itt nincs jobb gomb és váltod manuálisan (ezt visszasírom a W500ból) azóta BIOSból ki van lőve dedicated only.
Tehát ez tapasztalatom szerint még a W500ban működött a legjobban (magadnak kapcsolhattad) a W520ban egyedül az nv software frissítés tetszik.
T510ben legalább a jobb gombos váltás megvan?
-
Peter M
tag
Egész szép az elégedettlenségi lista van a Magyar Lenovo Facebook oldalán:
https://www.facebook.com/LenovoMagyarorszagTermészetesen az én Business Backpackemre is **artak magasról.
Megjegyzem fórumtársunk által ajánlott TARGUS support sem méltatott válaszra.
-
Peter M
tag
Kezdjük nagyon túlragozni így offba teszem, lényeg:
Engedd meg, hogy a "vagy fogjál meg egy tűt és egy cérnát" megengedjem magamnak a Channel Manageres hasonlatot tőle volt hasonló hozzáállás. A Targusos javaslatot köszönöm, írtam nekik megvárom mit reagálnak.
"vásárolták a gépet szlovák cégtől" - Nem áll fenn DE tegyük fel HA így is lenne sajnos EUban élünk ami nem csak a pályázati pénzek elherdálásában mutatkozik meg, hanem az árúk szabad áramlásában és az egységesített fogyasztóvédelmi irányelvekben is.
"Lenovo szarul képviseli az egyik beszállítója garanciális ügyintézését" - Téged érdekel, hogy az Intel vagy az Nvidia miatt alaplaphibás a géped, NEM Te Lenovo gépet vettél, Lenovo támogatással. Usert abszolút nem érdekli és nem is kell, hogy érdekelje.
"ha leconsumerezik a workstationömet, felállok és elmegyek egy másik szervizbe"
- És itt álljunk meg, ezen én nagyon fennakadtam, Én mint User megírom a Mo központba, hogy érdemes lenne ezzel foglalkozni és kivizsgálni, un "minőségbiztosítási okokból" és erre kapom azt a választ, hogy kb ez náluk default. /és ezért pénzt nem sajnálva vettem helyszíni garancia kiterjesztést/A Support telefonos elérhetőségét és a lokalizált weboldalát ideje lenne rendbe tenni ezt kevés cég engedheti meg magának. (lenovo.com/hu, lenovo.hu... irreleváns információk, félinformációk, errora fut)
És akkor ezek után megkérdeznélek, hogy ilyen szintű hozzáállással ami engem ért a Lenovo Magyarországgal kapcsolatban és az IBM Business Partner és a Kiemelt Szerviz "szolgáltatásával" és "szaktudásával" az elmúlt 7-9 hónapban bizonyítja nekem, hogy ne használjam ki azt a 25-35% árelőnyt ami egy USA vagy egy UK beszerzés esetén fennáll?
Valóban én is csak bízom benne, hogy ez változni fog...
-
Peter M
tag
Stifi no comment,
Te kb a magyar lenovo channel managerével vagy egy szinten aki azt mondta, hogy elfogadott: ha a user mondja a szervizesnek mit kellene hogyan javítani egy munkaállomásnál, ami egyébként a szervizes szerint nem is munkaállomás, a W a kijelző alatt csak dekorációs célokat tölt be.
(de szívesen leírnám mind2 nek a nevét)Hogy ne csapná ki a biztosítékot amikor élünk egy országban ahol egy termék ha átlépi a határt olyan mintha meseföldön lenne. A vásárló rohangál a termékkel ha problémája van, örül ha szóba állnak vele és még jobban ha reagálnak is bőven garancia időtartalma alatt.
Lehet én vagyok elkényeztetve mint vásárló a Logitech, Atomic vevőkezelése miatt, vagy szimplán elvárom azt, hogyha megveszem egy gyártó termékét adott áron amit számlával tudok igazolni akkor a gyártónak az általa vállalt garanciális időszakra kérdés nélkül foglalkozzon az adott termék problémájával.
De biztos Én látom rosszul, a jótállás és a szavatosság ördögtől való dolgok...
-
Peter M
tag
Moabbal nincs is gond meg meg is venném csak ez már nekem meg van és felbax h nemzetközi egy év garival adják el és kb többet ér a paypal coverage Magyarországon mint a Lenovonak lassan bármilyen szolgáltatása, és ez szomorú. No mind ment Lenovo Magyarország Facebook oldalára is.
Köv táska vagy MOAB vagy Oakley
Update: közben írtak Lenovotól FB-n, h írjam meg az elérhetőségeimet a Lenovonak és segíteni fognak, kíváncsi vagyok.
-
Peter M
tag
Sziasztok
Jön ide is tehát a Lenovo Business Backpack 1 évet se bírt foszlik két helyen TechRusból lett rendelve USA, nemzetközi support cserélik lépjek kapcsolatba a hot line nal, felhívom a magyarokat nem támogatják a terméket hívjak mást.
Informatikai cég supportja összefoglalva:
Tehát a http://lenovo.hu/tudas/tudas_service.htm oldalon oldalon szereplő +36-80-100-424 már nem él, erre felhívtam a +36-80-987-425-ös számot ahol egy lassított felvételről meghallgathattam a mondandóját és majd 10p belül beszélhettem egy magyarul alig tudó segíteni nem tudó Lenovo munkatárssal.A magyar supportot melyik harmadik világ országába outsource-olták?
-
Peter M
tag
válasz
rgeorge #26788 üzenetére
Otthon megnézem kapott egy usb3as keretet, a helyén meg a samsung 470es a multibayben meg 1TB ül.
Amíg a gépben volt nem csökkent a kondíciója HD sentinel szerint.
Thinkvantage nekem nincs a tálcán viszont fut a háttérben mer néha feljön, h scan complete. Ötletem max arra lenne h blokkod az indulását gép induláskor (ccleaner...), gyakran nem használom csak ha gyorsab kell vmilyen gépadat.
-
-
Peter M
tag
válasz
SzalaiG #26514 üzenetére
Tudom a W520-ban annak a képernyő családnak az utódja van, w500hoz képest fényévekkel jobb.
A képernyő adatai:
Information
Gossen Mavo-Monitor
Maximum: 236 cd/m²
Average: 217.9 cd/m²
Brightness Distribution: 87 %
Center on Battery: 236 cd/m²
Black: 0.36 cd/m²
Contrast: 656:1270 cd/m² Lenovo által megadott
W500 V5700-al effektív egy HD 3650 jobb/nagyobb memóriával és egy NVIDIA GeForce 410M, NVIDIA GeForce GT 415M között van a notebookcheck GPU listáján
-
Peter M
tag
válasz
pacorro #26508 üzenetére
IPS-s nincs a W510 és W520ban használt Ledes TN nagyon szép képe van de nem IPS. (nagy fényerejű és színhelyes /deltaE értéket nem tudnék neked mondani de a notebookreview-n van)
HP a DreamColor széria, Dellnél az sRGB-s kijelző ha jól tudom ami IPS-es de mindkettő elég szép felárral van a HP (w) és a Dell Precision szériában.
Üdv
-
Peter M
tag
válasz
tototos #25573 üzenetére
ööö Internal bay csak szabványosat fogad emlékeim szerint tehát oda nem pálya, Multibayben meg leméred milyen magas az odd-od és meg is van a válasz ha 9,5mm a CD/DVD vagy a keret ami ott van akkor nem pálya ha nem SLIM tehát több mint 12 mm a magassága akkor jó bele.
-
Peter M
tag
válasz
rgeorge #25446 üzenetére
W520:
4db usb van:
2db USB3.0
1db USB-ESATA
1db Powered USB hátul4 memória foglalata csak a QM végű procikkal szerelteknek van, amiben nem az van gyárilag állítólag ki van kötve és egy dummy card van benne amit nem lehet eltávolítani.
a kijelző az gyönyörű az eddigi best az összehasonlítások alapján HP Dreamcolor és a Dell IPS kijelzővel összehasonlítható a teljesítménye, betekintési szögben marad el.
-
Peter M
tag
WinRar - W520 - i7 2720 QM:
-
Peter M
tag
válasz
rgeorge #24869 üzenetére
Direkt megnéztem neked Biosban:
Tehát Discretere van beállítva mert win induláskor amikor vált az intel és az nvidia között akkor eldobja a kalibrált színprofilt, és SU is meghülyül (New OpenGL device detected) úgy hogy ez csak részben igaz, ha ezek nem érintenek akkor ok.
-
Peter M
tag
válasz
rgeorge #24869 üzenetére
Rászoktam laptopvideo2go-s driverekre így nem vagyok hozzákötve a Lenovo-s áprilisi driverhez. Azóta Optimus mondhatjuk, hogy ok már a 3dsMax,SU sem jelent gondot neki.
Viszont érdekes külső VGA eszköznél néha nem optimális a működése de ez valószínű Optimus hülyeség mert a más Optimusos gépnél is ua így "behülyül". Nem tudod Cloneozni, kiterjeszteni OK de Clone-t eldobja vagy csak Extended megy.
W520
-
Peter M
tag
válasz
rgeorge #24865 üzenetére
W520: Alaplaphiba volt, azóta 85 fok fölé még FurMark és Intel Throtlingal se ment, most meg 45-49 fok attól függ, hogyan állítgatja magát az i7.
(érdekes mert Lenovo Forumban volt néhány bejegyzés Lengyelektől elkezdve Amerikaikig és a vége mind alaplapcsere volt, bízom benne csak egy adott szériát érintett, én kaptam vele új hűtőt is)
-
Peter M
tag
válasz
rgeorge #24738 üzenetére
Aham USA.
Hát szerintem erre egyedül az mSata ebben a pillanatban a megoldás.
Érdemes lenne elgondolkodnod a Dell M4600 FirePro karival vagy a HP 8560w Dreamcolorral, én ezeken agyaltam de semelyik sem volt elérhető amikor én vettem a W520-at.
Tényleg nem tudja valaki, hogy a color sensoros W520 és a síma csak a műanyagba integrált színkalibrátorban különbözik, tehát utólag is beszereltető vagy más is van pl az alaplapon. (amit kétlek)
-
Peter M
tag
-
Peter M
tag
válasz
Shadowfax #24694 üzenetére
Hmm van hozzá hivatalos Driver:
http://support.lenovo.com/en_US/research/hints-or-tips/detail.page?LegacyDocID=MIGR-77167[Ericsson F3507g Mobile Broadband Minicard Composite Device]
Mi alapján nem kompatibilis?
Hol tudod egy FRU alaján megnézni, hogy melyik gépen indul el 100%? -
Peter M
tag
-
Peter M
tag
válasz
Peter M #24553 üzenetére
Lenovo UEFI
Lényeg:
1. Will a UEFI BIOS ever be released for systems prior to Huron River (e.g. T410/X201/W510/etc)? No2. Can I change my BIOS option to UEFI only? No, because your preloaded system will no longer boot (it is based on MBR which requires legacy boot)
3. Can I change my BIOS option to UEFI only and then run factory recovery? No, because today's factory recovery only knows how to create the MBR-based installation of Windows 7 that requires legacy boot.
4. Will GPT-based recovery disks ever be released for the T420/T520/X220/W520 system that I already own? No
5. Can I change my BIOS option to UEFI only and then install Windows 7 64-bit from scratch myself, without using recovery disks? Yes, but there are some known issues:
a. bitlocker won't work (BIOS fix coming in July/August)
b. fingerprint software won't work (new software release coming in July/August)
c. on W520, you can't install Win7 on a hardware RAID volume (BIOS fix TBD)
d. Rescue and Recovery won't work (new software release coming in July/August)
e. 3rd-party full-disk encryption software won't work (e.g. Sophos SafeGuard, WinMagic SecureDoc, McAfee EEPC etc). We are working with those companies on UEFI support but I think that will go well into 20126. Will UEFI make my system POST faster? Eventually, but not today, due to the fact that many legacy BIOS features are still emulated for compatibility reasons (even in UEFI mode). All of the great EE 2.0 claims that you see about booting fast on T420s and other systems? That's actually all being done in legacy BIOS! The CES demos were done on a special/prototype UEFI BIOS that drops legacy support (which is not something we can currently ship).
7. Will UEFI make Windows/games/benchmarks run faster? No
8. Will UEFI make my fan run slower/quieter? No
9. When will Lenovo ship systems with a GPT-based preload? Those plans are still being made, but there will probably be some UEFI/GPT preloads in Ivy Bridge products in 2012 (e.g. T530/W530/etc).
10. How do I know if I have a GPT installation of Windows 7? You will have an EFI system partition at the beginning of the HDD.
-
Peter M
tag
W520 alatt van valakinek ötlete 1802-re (Error Code, meg is áll a betöltés)
Kompatibilis WWAN karit akarok beletenni de ezek szerint nem ehhez a szériához lett engedélyezve, WhiteListmentes BIOS nincs hozzá és nincs is annyira kedvem feltenni. (a csomo **opás miatt ami volt vele ifjonc korában)
Egyáltalán honnan lehet kideríteni, hogy egy Ericsson F3507g FRU: 43Y6513 melyik szériához készült? /azaz melyikben indul el 100%/
Más:
Mennyivel gyorsabb a boot és a rendszerindulás ha UEFI-vel/re teszem fel a W7-et? (Boot idő fele most a post képernyő meg a FP nyugtázója viszi el)Köszönöm
-
Peter M
tag
válasz
{Zodiac} #24267 üzenetére
Nem lehet h a gép azonosítóját nem tudja beolvasni (alaplapcsere után nem lett beírva) vagy nem megfelelőt olvas be (alaplapcsere után rosszat írtak be). Esetleg nem fogadtad el a hozzájárulást vagy nincs kapcsolat
. / esetleg SU reinstall, közben egy registry clean?/
A system updatere ir ráférne egy újragondolás,pl W520-nál már kinn van 1.32 BIOS miközben a SU csak 1.30 at látja de ugyan így jártam már más egyéb driver-rel is.
-
Peter M
tag
válasz
MrSealRD #24254 üzenetére
Erősen gondolkozom egy Lenovo Fórumos bejegyzésen, hogy a magyar szervizes rendszerben mit jelent egy Alapgari + Thinkpad Plus garancia. Olvashattad kicsit nem vagyok kibékülve vele, tipikusan sajnos magyar ez is, hogy hálásnak kell lennem ha foglalkoznak velem miközben az Én pénzemből élnek, no mind1.
Csak megjegyzésként az a cég ahol a Channel Manager semmi kivetni valót nem talál sőt támogatja, hogy a szervizesnek lövése sincs mit kellene csinálni és az ügyfél mondja meg mit lehetne megpróbálni még (mert ő időt, pénzt nem sajnált a tudás megszerzésére ellenben a szervizes igen) és a végén a szervizes fölényeskedik az ügyféllel. Na erről nekem van egy e-mailem és ez a Lenovo Technology B.V azaz a magyar Lenovo cég amely ezt a hozzáállást támogatja.
Az is nagyon magas nekem, hogy csak akkor juttatják el az ügyfélnek a telepíthető készletet a helyszínre ha hibát is jelent be vele (ismétlem Thinkpad Plus szolgáltatás, helyszíni garancia kiterjesztés másnapi reagálással) miközben az előző gépemhez térítésmentesen postázták Magyarországra Belgiumból, miközben a budapesti központ ettől elzárkózott de legalább mondta, hogy díjat nem számolnak fel a tárolásáért (két DVD).
Tehát nem tudom, hogy van e lejjebb de kb itt gondolkozom el, hogy egy ipari hulladék laptophoz magasabb szolgáltatást kínál egy gyártó mint egy üzleti géphez egy másik Magyarországon akkor az már kemény világ.
-
Peter M
tag
Ez elég kemény RUSH 72 Backpack
Hát kiképzése még nem győzött meg de eszembe se jutott, hogy katonai vonalon nézelődjek, nagyon szimpatikus a MOAB meg a Camel bővíthetősége és ahhoz képest nem is vészes az ára.
Nem hittem volna, hogy a ThinkPad topic erre is megadja a választ
-
Peter M
tag
válasz
MrSealRD #24196 üzenetére
Én Amerikából rendeltem:
Alapvetően hátizsákból kicsit maximalista vagyok abból kell kiindulni, mellette ezt használom/tam /mivel sportos kerestem egy kicsit üzletiesebbet/:
Lenovo Business Backpack
Jó oldala:
Külső anyag felhasználás nagyon igényes, kb 5cm magas rázkódás elnyelő betét a laptop alatt, sok zseb.Ami rossz:
Nekem kicsi /oakley után nagyon/ 15,4 laptop + egér + adapter + 1,5 literes üveg + 1-2 apróság és tele/ , a belső kidolgozás szerintem gagyi, a vállpántoktól nem esek hasra, semmire sem használható kis tartóka, nincs egy értelmes teszt vagy fotó róla neten, ha nagyon rákeresel asszem a Flickren van egy ázsiai srác aki nagy felbontásban befotóztaTermészetesen ez mind személyes vélemény
-
Peter M
tag
válasz
sniphoe #23873 üzenetére
Amennyire SSDt ismerem minél jobban tele van annál rosszabb neki (folyamatos cella használat TRIM sem tud érvényesülni 25%ig szokták ajánlani, h legalább annyi szabad hely legyen)
Samsung SSD 470
Intel G2 25 M - után váltottam Samsung 470 SSDre váltás érezhető különbség nincs SSD magician kb már ua azt tudja mint az Intel segéd program. Új firmware nem jellemző, hogy jön ki de teljesen hiba mentes és megbízhatóan teszi a dolgát. HD sentinel lát SSD hőmérsékletet.5-6 hónapnyi használat után: 248 MB/s Seq Read - 190 MB/s Seq Write - 32780 IOPS read - 18630 IOPS write
-
Peter M
tag
válasz
Gondwana #23842 üzenetére
Nekem W520-nál alaplapcsere oldotta meg a gondot azóta mint az álom.
De a lényeg generációnként eltérő és floppys megoldással alkalmazzák az UUID és S/N és P/N dolgot. Amikor a srác először próbálta akkor érdekesen minden jó volt, de még is ERROR 2200 hibát dobott indulásnál (érvénytelen S/N P/N) de a thinkvantage hitelesítésen teljesen jól mutatta.
Utána hozott vmi újabbat és azzal rendesen felül tudta írni.
-
Peter M
tag
Tehát magyar support újabb gyöngyszeme:
Hivatalos válasz azon kérésemre, miszerint a telepítőkészletet oldjuk már meg valahogy:
"Sajnos a szervizpartereinkkel nem állunk kapcsolatban így nem tudjuk ezt lehetővé tenni. Ha 27-én jön Pestre addig tudjuk tárolni, azért nem számolunk fel semmilyen díjat. Vagy ha ismerőse, kollégája pesten tartózkodik akkor az e-maillel bárki átveheti.
A telepítőkészletre nem vonatkozik a helyszini garancia.
"Mindenfajta rosszindulat nélkül, már tudnék mondani egy két nevet a IBM HUNGARY-nél és a szerviz partnereknél akit boldogan látnék sorban állni a Munkaügyi központban.
Rémlik, hogy valaki említette anno, hogy ott dolgozik és szívesen felvenné és elpostázná, hálás lennék érte.
-
Peter M
tag
Nekem most visszaigazoltak, hogy majdnem elfelejtették de mégsem. Kíváncsi leszek a helyszíni garanciára mit mondanak, küldik nem küldik? Ha nem bejelentem és mondjuk bejelentem hogy a ventilátort tisztogassa meg és akkor csapja mar a hóna alá a telepítő lemezt, akkor ez egy ilyen helyzetben visszautasíthatatlan ajánlatként hangzik
nem?
-
Peter M
tag
válasz
Peter M #23271 üzenetére
Lejárt az időlimit, ThinkWiki szerint:
Tehát a Turbo Boost ki lesz kapcsolva 135Wos tápnál az persze van 5000-től
"The 135W adapter is sufficient to run the W520 without throttling. The 65W and 90W adapters can only be used to charge the battery while the W520 is not running, that is, powered off, hibernated, or suspended."
-
Peter M
tag
válasz
audi100td #23267 üzenetére
öö ezeket nézegettem nekem pont fejjel lefelé van ehhez képest a matrica és fele ekkora a táp és csak két fázisos a csatlakozó (tehát a földelés nekem nincs külön ágon)
Tehát kb a bal oldali /szokásomhoz híven nagy felbontás, sorry/
Eddig ezekre azt hittem az ilyen Ebayesekre, hogy valami utángyártott táp de akkor lehet, hogy az enyém az amcsi miatt ilyen.
szerk: Hát jah ez szemlátomást nem funkcionális
-
Peter M
tag
válasz
duni84 #23259 üzenetére
Tehát akkor most tisztázzuk,
Nem a géppel szeretném használni hanem a Thinkpad Dock Series 3 és egy nagyobb teljesítményű töltő pl 170W vagy a 135W-os annak ellenére teljesen jól megvannak együtt a W520, hogy nincsenek rajta a dockoló kompatibilitási listáján, hiszen ahogy fent megbeszéltük arra a Thinkpad Dock Series 3 Plus van hivatalosan kijelölve (kb 2x ár szorzóért).
Tehát kb az érdekel, hogy az alapja a két dockolónak ugyanaz-e vagy a Plus nélküli verziót sokkal kisebb be tápra tervezték és aszerint gyártják.
/bár lehet, hogy berendelem és próba cseresznye csak ennyire nem szeretnék rizikózni/
Az elmúlt kb 7 hónapban amióta megvan eléggé kiismertem: méretben a 170W-os nagyságrendileg kb ua akkora mint a 135W [W510 adapter] /ok elismerem azért ölni lehetne vele
/ és amiatt növelték meg ennyire mert nagyon sok panasz érkezett a hihetetlenül lassú akkumulátor töltésre. [a W510nél]
Nálam csak discrete van beállítva BIOSból tehát alacsony tápnál nem tudja az intel hajtani /ha jól tudom../
Közben megválaszoltad köszönöm, bár 100%ig Te sem vagy meggyőződve
Fórumokon is rebesgetik, hogy az egész üzleti húzás, hogy vedd meg 2x annyiért a "nagyobb" teljesítményű cuccot ha már volt 2k dollárod, hogy megvedd...
-
-
Peter M
tag
válasz
[O]-[C]-[B] #23255 üzenetére
"W520 and 90W will discharge battery while running. You can charge battery while laptop is off." Forrás
Ha megnézed a csatiját nem ugyanaz mint a régi 60 - 90Wos adapteré, mérete egyezik de a belső körön van egy lapítás vagy mi:
Kép (elnézést de nagy felbontású)Tehát akkor a síma Dock series 3 - 170W / 135Wos adapter - W520 működni fog?
-
Peter M
tag
válasz
[O]-[C]-[B] #23252 üzenetére
Nem elég ezért kérdezem, csak a 170W-ossal indul el, a 135W megy csak nem tud aksit tölteni az alatt meg teljesen aksiról megy. /a W520/
-
Peter M
tag
válasz
duni84 #23250 üzenetére
Engem nem a csatlakozók érdekeltek, hanem konkrétan a ThinkPad Mini Dock Series 3 és hozzá a 170W-as AC vel kompatibilis-e a W520 vagy csak a Plus-s szériával mukkan meg? /a kompatibilitási listába nem szerepel de az is igaz, hogy a 90W-os táppal van gyárilag szerelve/
-
Peter M
tag
Aki az új Dock-olókkal képben van:
a ThinkPad Mini Dock Plus Series 3 és a ThinkPad Mini Dock Series 3 csak a hozzáadott tápban külömbözik, tehát ha veszek egy ThinkPad Mini Dock Series 3 és rákötöm a nagyobb tápot akkor kapok egy ThinkPad Mini Dock Plus Series 3-t ? /tejlesértékűen használható?/
Remélem érthető volt
-
Peter M
tag
válasz
[O]-[C]-[B] #22902 üzenetére
Eddigi tapasztalat FireGl/FirePro <-> Quadro
Quadro ra egyszerűen feltehető a laptop2video hackelt driverei, a FireGL/Pro ra csak a hivatalos Lenovo által kiadott a funkcionális (értelemszerűen sokkal ritkábban frissítik)
Quadro előnye a CUDA bár az újabb FirePro kártyáknál láttam már vmi hasonló AMD specifikus kódkészletet (főleg videó kódolóknál).
Személyes tapasztalat 3d vektor alapú programoknál az FireGL/Pro nak jobban tetszett a képe (nem színprofilra gondolok olyan volt mintha a Quadro vhogy nem annyira precíz ebből a szempontból, de ez user subjektív élmény úgy h OFF)
-
Peter M
tag
válasz
buvartacsko #22847 üzenetére
Helyszíni szervizes említette, hogy valami központi webes igénylést vezettek be.
-
Peter M
tag
Tud valaki valamit a telepítő készletigénylésről, tájékoztatás szerint egy központi Lenovo oldalon kell leadni ez irányú igényt? (esetleg domain?)
-
Peter M
tag
válasz
audi100td #22329 üzenetére
Tudomásom szerint csak az új T/W #20 széria egyik foglalata mSATA képes, de ezzel elveszti a delikvens a WLAN vagy a GSM-et.
Nézegettem az mSATA meghajtókat, de irreális ár/méret arány (szokásos SSD-hez képest is messze drágábbak, Intel G2-esk vannak dögivel max 80 Gb-ig)
-
Peter M
tag
válasz
mitulabattyi #22258 üzenetére
Ha van rajta bármilyen system rész: pagefile, hybernation vagy bármi akkor nem fogod tudni szabályosan eltávolítani.
Nálam még ha vmilyen program cache könyvtárnak az ultrabay vinyó van megadva akkor sem lehet eltávolítani "on the fly".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon / Smart Home
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Linux kezdőknek
- AI tervezheti az Apple chipeket
- Hálózati / IP kamera
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Gigabyte G6X9KG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged