- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Ringman #75019 üzenetére
gma 4500 nem tudom, hogy képes-e normális hw-gyorsításra flash/video esetén.
Képes, az első olyan Intel IGP, amelyik végre támogat ilyeneket.
a t61-nél is meghalt egy ultrabay akkum és a 9 cellás is vmi 30-45 perces teljesítményre csökkent nálam
Ezért is mondom a Panasonic gyártmányú akkut, azokkal több jó tapasztalat van. Személyes téren: majd' három évig használtam T60-at 9 cellás Pana akkuval, 2014 elején úgy adtam el a notit, hogy az akku még kb. 2-2,5 óra valós üzemidővel bírt (30% körüli fényerővel, wifivel, 32 bites Windows 7 alatt nézve). Ez amúgy a gyári T60 akku volt, 2006. 12. havi gyártási dátummal.
Volt itthon 2 db (most már csak egy) T500, azokba szintén 9 cellás Pana akkukat vettem, úgy tűnik, stabilan tartják a 3-4 óra üzemidőt (90% körüli kapacitás körül járó akkuk, nem újonnan véve).
Az X201-emben LG akku van, az azért érezhetően kevésbé bírja, hamarabb romlik a kapacitása. Sanyo, Sony akkuval én általában ajtótámasz-hasznosságú állapotban találkozom már (az említett T500-ak gyári akkui pl.), illetve R61-ben volt egy elvileg 2 órás Sanyo akku, de az mindig töltőről ment nálam.
A mintám persze nem reprezentatív eléggé, mások tapasztalatai nyilván eltérnek, itt a topikban is sok infót talál az ember célirányos kereséssel.
-
Tim82
félisten
válasz
Ringman #75017 üzenetére
Erre a felhasználásra szerintem felesleges a T410, mert nem fog érdemi többletet nyújtani a T400-hoz képest, főleg ebben a kiépítésben (annyival nem marad el egy T9xxx processzor a T410-ekben meglévő Core i5-5xx-ekhez képest, hogy ez ilyen felhasználásban kijöjjön).
Akku jellemzően ebben a korban már lutri (2008-2009-es gépről beszélünk), általánosságban ha Sanyo/Sony gyártmány, akkor ott lehetnek gondok, ha Panasonic, akkor egy fokkal nyugodtabb lehet az ember.
-
HSM
félisten
válasz
Ringman #74542 üzenetére
Nekem win7 prof matrica volt a T410-en, amit egy sima SP1-es telepítőlemezről tettem fel, simán elfogadta a kódot és aktiválódott. Ami fontos, hogy ha prof matricád van, akkor profot kell feltenni, más kiadás telepítője nem fogja elfogadni a kódot. Az hogy így jogtiszta-e fogalmam sincs (nem vagyok jogász), de mivel a gép tartozéka a licensz, amivel használom, így bízom benne, hogy igen.
-
rgeorge
addikt
válasz
Ringman #28130 üzenetére
Decemberben volt nettó 1860€:
Lenovo ThinkPad W520 notebook – 4284-4MG
Intel Core i7-286QM (2.5GHz/8MB cache/45W, QuadCore, HyperThreading, TurboBoost: 3.6GHz) processzor; 2x4GB PC3-10600 DDR3 1333MHz (max. 16GB); 15.6" FullHD (1920x1080) LED kijelző + HD720p webkamera; 500GB 7200rpm SATA HDD; DVD-RW DL meghajtó; nVidia Quadro 2000M 2GB VGA; Gigabit Ethernet, Intel 6300AGN WIFI, Bluetooth, Ericsson F5521gw HSDPA modem; 2xUSB3.0, USB/eSATA combo port, USB 2.0 powered, VGA, DisplayPort, FireWire; kártyaolvasó, ExpressCard, fingerprint reader, Multi-Touch UltraNav (TouchPad és TrackPoint), Color Sensor; TPM chip és AMT6.0; 9 cellás Li-Ion akkumulátor, 2.61kg; Windows 7 Professional 64bit; 3 év helyszíni garancia
Cikkszám: NY54MHV -
TayRol
nagyúr
válasz
Ringman #25716 üzenetére
az ssd meg nincs meg, de 80 gb vagy nagyon lesz (arrol még nincs fogalmam, hogy melyiket eri meg a legjobban).
amit leirtal nemrossz, csak feleslegesnek tartom hogy a hdd-re installaljam a szuz wint majd azt ghostoljam at, minthogy hdd-rol ssd-re telepitsek (bar ezt nemtudom, hogy lehetseges-e...)
lapa: abban remenykedem en is, hogy az ub-ben levo hdd-rol bootolva a recovery wint tudok valasztani meghajtot (ezáltal ssd-t).
amugy mi az a dd? illetve mit ertesz file moddolas alatt? -
Tim82
félisten
válasz
Ringman #25710 üzenetére
elvileg t60-t61-t400/500 egyforma ultrabay csatlakozóval van szerelve.
Nem. T40-től T61-ig az Ultrabay Slim szabvány él, T400-tól felfelé pedig a Serial Ultrabay Slim. Az előbbi PATA csatlakozós (mármint amivel a géphez csatlakozik az optikai meghajtó/vinyókeret), az utóbbi SATA.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Ringman #25714 üzenetére
ertheto volt teljes mertekben.
igazabol en ugy akartam, hogy jelenlegi rendszert legyalulom, majd miutan attettem a hdd-t es a helyere az ssd-t az elso indulasnal a recovery particiorol a win-t az ssd-re telepitem. de meghagynam a winyon is. 10 giga nem sok hely a 320-bol.
nemtudom ertheto-e...
-
Chaser
legenda
válasz
Ringman #25533 üzenetére
Repedésre rá lehet fogni hogy fizikai sérülés eredménye...ha a lenovo hivatalos közleményben nem adta ki hogy szériahiba.
Persze mehetsz szervizbe, de náluk nem verheted az ajtót, jogalapod nincs rá hatályos jogszabályok szerint. Én így tudom.
2 centis zsanér holtjáték se szubjektív sztem. -
Chaser
legenda
válasz
Ringman #25530 üzenetére
Mivel a hivatalos gar lejárt, meg 1ébként is a kisker adja a gart ahol a gépet veszed, így szerviz fenyítéssel amúgy se lehet sokra menni. Oda elviheted, aztán ennyi. On-site garnl se hiszem hogy lehet verni az asztalt, a vásárló a kiskerrel van "szerződésben", nem a szervizzel. Nem cserélték a T61/400-ak gyenge zsanérját se úgy tudom, nagyon még garidő alatt sem, mert hogy "ez ilyen", az nvs140 vga-s gépeket se cserélték, nem hiszem hogy majd egy pamlrestet fognak. 1ébként is a lenovo áldása kell rá, a szerviz tőlük kapja az engedélyezett cseredarabokat.
-
Tim82
félisten
válasz
Ringman #25494 üzenetére
Nekem X-Fi Audio PCI-E volt, egészen addig jól működött, amíg rá nem tettem a Creative saját driver-eit. Onnantól kezdve kékhalálozott a T60, hardverhibára hivatkozva. Ugyanez a hangkártya tökéletesen működött asztali gépben. Úgyhogy akkor köszi, Creative, tőled többet nem veszünk semmit. Ugyanitt X-Fi Audio PCI-E hangkártya eladó.
Igazából teljesen véletlenül jutottam el erre az oldalra, egy fórumtárs privátban mutatott nekem egy bemutató videót X61 tabletről és megnéztem, hogy a feltöltőnek vannak-e más Thinkpad-ekkel kapcsolatos videói.
Elgondolkodtat a dolog, mert noha Crysis-szal és egyéb FPS-ekkel nem igazán játszom (ha jól emlékszem, akkor a Left 4 Dead/F.E.A.R./Gears Of War hármas a legfrissebb FPS-ek, amik nekem megvannak), de lehet, hogy Witcher/Mass Effect/Dragon Age (esetleg Diablo 3) miatt kísérleteznék egy videokártyával a dokkolóban, mert azért ki szeretném használni a PCI-E slot-ot (még ha x1 sebességgel is képes csak benne futni egy VGA). Hosszú távon úgyis XBox 360 lesz, ha a gazdasági helyzet szeszélyei engedik.
-
spyduck
nagyúr
-
Chaser
legenda
válasz
Ringman #25202 üzenetére
+ annyi még, hogy többféle tpfan van, nem tudom hányat néztem de sokat.
7-es opció nálam pl durván tekerte a ventit, 5k rpm körül mindnél.
De nem foglalkozok már vele, bios szabályozza ahogy gondolja, perpill is 0-n van a venti. Manuális mód 2-3 jó volt, de egy idő után mindig elmászott az rpm. -
stifi
senior tag
válasz
Ringman #25202 üzenetére
elhiszem, hogy jó kis program, egy problémám van vele: bele kéne ásnom magam, hogy jól be lehessen konfigolni, és jelen pillanatban nem vagyok elég tájékozott, és nem tudom mi a jó a gépnek, és azt sem hiszem hogy egy évek óta megírt séma alapján egy mai, teljesen új konfigurációnál is megállná a helyét az alapbeállítás..
summa: sem én, sem a program nem tudjuk pontosan, mi kell a gépnek, ezért én egyikőnkre sem bíznám egy olyan fontos tényező működtetését, mint a hűtés
Kbali: nálam is egyszerre csak az egyiket lehet kikapcsolni, kipróbáltam
-
Gondwana
addikt
válasz
Ringman #25114 üzenetére
Az X61 IPS moddinghoz nem a kijelző emberi ára a fő akadály: szerzel egy X6# Tabletbe való kijelzőt, fogsz egy 80 eres PATA kábelt, széthámozod, a farnelltől rendelsz két konnektort (egyik a flatkábel végére pászol, a másik az új kijelzőbe), és a régi és az új panel lábkiosztását összevetve megcsinálod az átkábelezést a két konnektor között a PATA madzagból. Ha esetleg sikerülne SXGA+ (1400x1050) panelt szerezned, azt a felbontást alapból nem ismeri a BIOS, de miután beleraktad az előbbi módszerrel a gépbe, külső monitorral bebootolod és létezik hozzá BIOS update (persze, hogy nem hivatalos) amivel utána kezeli az SXGA+ panelt is. (designmatters blogon volt egy leírás is, de momentán nem találom)
-
MrSealRD
veterán
válasz
Ringman #24976 üzenetére
Úgy érzem a végére futottam az ügynek.
Aki Quadro NVS 140M-el szeretne 1080p-s videókat lejátszani annak van egy mega-giga rossz hírem, meg tapasztalatom.
Visszamenőlegesen 11 Driver-t próbáltam ki, mindegyik esetében VLC, MPC-HC, Splash Player lejátszókkal. Aktuális verziókkal.
+1 ráadásként az "legfrisebb" Lenovo oldalán elérhető drivert is kipróbáltam.Ami kicsit mókás mert 186.91-re épül. Ilyen meg nem is létezik az nvidia oldalán.
Az összes!!!! driver esetén az eredmény egyenlő volt a nagy büdös nullával.
A lenovos driver mikor olyan kedve volt nagyon minimális de észrevehető szaggatással vitte az 1080p-t.(Ekkor már üdvrivalgás és fesztivál hangulat volt...) Viszont kb 5-10 perc múlva gondoltam megint megpróbálom, és a hangon kívül csak egy nagy fekete képernyőt volt hajlandó mutatni, aztán mikor beletekertem volt kép is. Aztán újranyitottam a lejátszót ekkor "csak" szaggatás volt. Ugyanez volt jellemző a többi nvidia-s driverre is.
Teljesen kiszámíthatatlan minőséget produkáltak minden egyes új lejátszáskor.
Ezek függetlenek voltak a lejátszóprogramtól.Így a végére úgy döntöttem, hogy maradok a 720p-nél. Ezt tökéletesen gyorsítja hardveresen, bármely driverrel. A hócipőm meg tele van azzal, hogy egy termék elvileg képes valamire, a gyakorlatban meg rendszerint más jön ki.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Ringman #24956 üzenetére
Elég sok anyagot átrágtam ma. Alapvetően két szálon mozog a történet:
1.
Van egy DXVA checker nevű kis program. Ő szépen felvázolja mit is várhatok el az adott GPU-tól. Nem csak azt, hogy pl H264, hanem azt is közli milyen felbontáson. Ezt lehet pipálni, mert más egyéb formátummal együtt szerepel a listán. Képes rá.
Most mindenképpen előbb a player-eket tesztelem le, mert ez az egyszerűbb. MPC-HC, és VLC biztosan lesz, valamint DIVX player is bekerül a listába, meg talán még valami más értelmes és jól használhatóval is kipróbálom(feltéve, hogy van benne hardveres gyorsítás)
Reménykedem, hogy csak player "probléma", mert nem szeretnék túl régi drivert feltenni emiatt. Félek valamilyen optimalizációt veszítek vele.2.
Flash 11.x.x.x akármi legújabb cucc van fent. Persze 64 bit. Próbálgattam mit csinál 720p és 1080p-n is és olyan volt mint a mesében. Hol volt, hol nem...
Tehát némely Youtube video szépen ment 1080p-n. Tipikusan film trailer-ek, némely viszont nem.Volt valami kisfilm egy kocsiról, hogy így száguld. Na nálam csak döcögött...Tehát WTF? Most flash és flash között is van különbség vagy mi?000.
Ez egy külön téma. Itt egy link egy korábbi kiadásról.
[link]
Szóval van ez a PowerMizer, ami jelen esetben 3db órajelporfilt jelent, amit a driver a GPU terhelés függvényében váltogat.
Én viszont szeretném azt mondani, hogy ne ugráljon már fel itt nekem max órajelre, néhány sec erejéig a GPU/VRAM..stb Hanem maradjon a legalsó profilon mint az előtte lévő néhány percben.
Ismer valaki olyan eszközt amivel ezt ki lehet kényszeríteni??
Akkuról a PowerManagerben a Max Battery Life profilt alkalmazva is időnként felvált a VGA, de minek?!RingmanWin7 X64. Lenovossal, meg Updatessel sem próbálkoztam. Alapból Nvidia oldalán mondtam milyen a kártyám, és dobta a drivert. Ma raktam fel ezt a 285.62. Semmi eredmény. Előtte meg kb 3 héttel ezelőtti aktuális driverrel teszteltem.
-
lapa
veterán
válasz
Ringman #24735 üzenetére
köszi a linket, de ez pusztán érdekességként jó. ez valami ide csatolós (azaz harmadik féle) ssd, nem igazi minipci. meg itt arról van szó, hogy msata-ba dugja be, az meg az újabb gépeken eleve van.
szerintem majd feltöröm a malacperselyt és veszek egy 16 gigás slc corestore-t. akkor teljesen ugyanolyanra lehetne csinálni a két gépet. visszaszóltak a megdöglött x25-v miatt, le akartam vásárolni egy terás notivinyóra... aztán jött a thai esőzés és most már nem akarom.
-
Gondwana
addikt
-
lapa
veterán
válasz
Ringman #18414 üzenetére
azért csak nem 3 rúd arany (starting price 1345$).
egyébként kommersz. biztos ott bábáskodtak a nagy arcok is a születéskor, de a feladat nyilván egy kommersz noti volt.
ettől a glass-szal együtt is csak pár milis kijelzőtől személy szerint nem vagyok jól. de tény, hogy már az x300 közeli képeinél is ugyanezt éreztem.
mindent összerakva kizártnak tartom, hogy napokig izguljak nehogy elvigyék előlem az utolsót a boltból, mint ahogy az az x200s-sel történt.
reméljük azért tartós és a maga módján és célcsoportjában öregbíti a brand hírnevét.
-
lapa
veterán
válasz
Ringman #17639 üzenetére
ez tetszik. gondolom x3x-be nem lehet belerakni, vagy mégis? esetleg t21-be? tudom, bilibe ér a kezem, de nem sok infót láttam eddig a kompatibilitásról. majd túrok még.
audi100td: most 3 gép van, gazdasszonyé a t61, gyerkőcé a t21. sajnos a t21 nem viszi a jutubot, az pedig csak kéne. a távlati terv egy második x gazdasszonynak, gyerkőc meg megkapná a t61-et. vagy, ha x tabletet sikerülne, akkor azt kapná a gyerkőc matatni, nehogy lemaradjon a fejlődésben az ipadon madarakat dobálós gyermekek megett. meg akkor az lenne a hurcibálós gép is.
a legjobb persze az lenne, ha én választhatnám ki az új munkagépem, az lenne a legolcsóbb. erre jelenleg van esély, csak kicsiny. de akkor is x200s vagy t, ez az x220 nemgyerebe a 768 miatt.
-
ro_bert17
őstag
válasz
Ringman #17585 üzenetére
Lehet hogy belement valami szösz, pedig tényleg vigyázok rá. Őszintén szólva nem pont a saját T410-en szerettem volna megismerkedni a TP szerelés örömeivel. Na meg itt most épp csavarhúzóim sincsenek. Meglátom majd hogy alakul, mert most kijöttem egy jóval hűvösebb helyiségbe: ~45 cpu, és ~47 fok a chipset. (a képernyő kapcsolgatást, meg szerintem pont a hwinfo okozta) Nyárig még sok minden történhet. Mondjuk délután már letöltöttem a hardware maintenance manualt.
Kösznöm szépen a segítségedet! -
lapa
veterán
válasz
Ringman #17526 üzenetére
persze, az volt a terv, hogy valahogy beállítom.
ubuntub power managgerben olyan nincs, hogy "ne csináljon semmit", majd lehet írok feature requestet nekik vagy nemtom.
most megpróbáltam acpi-ből kivenni a powerbtn-t, de még nem az igazi. majd heggesztem még, csak sikerül.
persze ahogy írták egyik helyen b terv a fizikai letakarás valami vékony, de erős dologgal, de akkor a bekapcsolás kicsit nehézkes. ilyesmi megoldásom még a t61 + dock kialakításkor volt, mert ott meg az ejectet nyomkodta folyton.
a c terv megértetni vele hogy nem jó.
-
dbius
veterán
-
Gondwana
addikt
válasz
Ringman #17111 üzenetére
Egyéb feltétel: a középső tüskéből valahogy érzékeli, hogy 65 vagy 90W tápot dugtál-e a gépbe. Ennek olvastam valami dokumentációját, de most nem ugrik be, hogy is oldották meg.
Mennyivel olcsóbb egy utángyártott táp azoktól az eredetiktől, amik itt, az apróban szoktak előfordulni? Csak azért kérdezem, mert számomra annak az utángyártott tápnak tudnia kell valami pluszt a Lenovoéhoz képest, hogy megvegyem - pl. a Lenovo táp teher nélkül 0W fogyasztású (standby power nem 2-3W, mint egyéb töltőknél, hanem rendesen lemegy 0-ra) -
salieri.
őstag
válasz
Ringman #17050 üzenetére
Ez nem tunik olyan egyszerunek mindketto FRU nal emliti a gepemet igy
FRU1W6407: 2008-CTO, 6Qx, 7Jx, 7Kx, 8Hx, 8Jx, 8Kx, 8Lx, GCx, GDx, GEx, J2x, J3x, PDx, PEx, PNx
FRU41V9932: 2008-CTO, 42x, 43x, 44x, 46x, 49x, 4Ax, 55x, 56x, 5Tx, 66x, 83x, 87x, 8Dx, 8Zx, 93x, 9Ex, 9Zx, C2x, C3x, C4x, C5x, C6x, C7x, C8x, G3x, G4x, G5x, GAx, GBx
mik ezek az X es karakterek? ilyeneket nem is talalok az aljan..!?
-
n0_gAboR
őstag
-
zedii
aktív tag
válasz
Ringman #16142 üzenetére
Ez a konkrét gép. Azt nem tudom ,h lehet utána járna a magyar garancia kiterjesztének ez esetben. Azt hiszem felhívom a hivatalos szervizt.
KösziIgazából az lenne a tuti, ha a két vga-t (intelest, nVidia-t) össze lehetne valahol hasonlítani, de ezt eddig még nem leltem meg
-
Nand_i
tag
válasz
Ringman #15605 üzenetére
Először nézd meg valami programmal (mondjuk gparted), hogy maga a recovery partició megvan-e. Ha nincs meg, akkor dvd-ről indítanod kell egy full restore to factory default-ot (Vigyázz, ez teljesen leformázza a vinyód, törölni fog minden korábbi partíciót, adatot!).
Ha megvan a partíció, akkor csak a boot sectort írta felül valami, viszont azt a Rescue and Recovery nem tudom, hogy tudja-e javítani, de szerintem nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- E-roller topik
- Mikrotik routerek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bluetooth hangszórók
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest