- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Három modellel indul a Tecno Spark 40 széria
- Google Pixel topik
- Magisk
- Korrekt belépőt hozott az Infinix
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
félisten
válasz
fattyu #97041 üzenetére
legfőképp a fos 1600x900-as panel az oka
+9 cellás - kilógó - akkuval 2,5 kg-nál is nehezebb, meg gyenge a képernyőfelület/térbeli kiterjedés aránya
height x width x depth (in mm): 32 x 352 x 241egyébként szeretem, mert elég strapa, csak az asztali gépem kijelzői után sírás kerülget ha a laptop elé ülök
-
Ringman
félisten
sziasztok!
gondolkodom rajta, hogy a t61 14wide után visszatérek thinkpadre, egy dell e6430-at váltana.
A t570/t470-et érdemes venni? - másik opció a dell e7470/7480 lenne. (hp kiesik a nyomorék kurzorblokk miatt)
ahogy néztem laptopsystemen br. 250-től kezdődnek a tp-ek, 2020-2021-ig tartó garanciával. Érdemes erre váltanom, vagy maradjak a dellnél? (az is kb ugyanennyi)
a 70-es szériával milyenek a tapasztalatok? garanciális szolgáltatások milyenek itthon?
inkább a 470-est választanám, mert azon nincs numpad.köszi a válaszokat!
-
Ringman
félisten
sziasztok!
ez megéri br. 102k-ért 1 év garral? (céges vásárlás lesz, szóval nettó 81k)
akku-állapotról még nem tudok semmit.
Lenovo ThinkPad X230 i5 3380M/8GB/160GB SSD
egy hp 6910p-t váltana. - fő felhasználás: irodai munka - (dokkolón lenne munkahelyen), de heti több alkalommal hordozva lenne.
-
Ringman
félisten
válasz
vikcsi #82384 üzenetére
ahogy nézem igen (régen is nvs volt a T-kben, de pl t400 is sima ati vga-s volt. azt hiszem a T60 is sima ati xt(?) 1650-et kapott).
w520/w530 pont jó lenne egyébként
igazából amire használom (nemetschek allplan), arra jó lenne a sima dedikált kártya is - asztaliban is az van.
nvs/sima pl tökmindegy, mert csak quadro/fireprohoz van külön driver.
-
Ringman
félisten
hello!
visszaolvastam kicsit, ennyire nem ajánlottak a T540p-k?
alfa156-tól ezt a két gépet néztem:
[link] [link2]utoljára T61-em volt (lötyögős zsanérral), utána hp 8510w és 6930p jött a sorban, az utóbbit használom most is.
második gépnek kellene, hogy ha szükséges, akkor itthonról is tudjak dolgozni, mert a jelenlegiről eléggé szenvedés. (cad)
persze le tudtok beszélni a thinkpadről, ha a hp/dell jobb ebben az ársávban.
-
Ringman
félisten
köszi a választ!
magától a processzor teljesítményétől én sem tartok, a gma 4500 nem tudom, hogy képes-e normális hw-gyorsításra flash/video esetén.
az akkut én is nagyobb problémának tartom, a t61-nél is meghalt egy ultrabay akkum és a 9 cellás is vmi 30-45 perces teljesítményre csökkent nálam (illetve már később húgomál), mielőtt az az nvidia kártyás alaplap megadta magát.
másik lehetőség, hogy veszek én egy újabb thinkpad-et, a hp-t meg továbbadom
-
Ringman
félisten
hello!
érdemes még T400-at venni, vagy megér pártízezer pluszt a T410? - erről lenne szó - persze ssd+ram bővítéssel, win7 kerülne rá.
fő felhasználás ez lenne: office+film/net, jó lenne ha min. 2-3 órát menne akkuról (ha többet, az jobb), hurcolva lesz napi szinten. (nem én fogom használni egyébként, nekem másodgépként a hp6930p-m megfelel, de ez elsődleges/egyedüli gép lenne)az akkuk mennyire hajlamosak ilyen idősen a degradálódásra/megpusztulásra
-
Ringman
félisten
hello!
néztem pár T400-at/T410-et neten (webshopban - nem aprón), van amit úgy árulnak, hogy win7 matrica van rajta, de recovery partíció nincs meg.
a matricán lévő kulccsal tudok aktiválni sima (nem gyártóspecifikus) win7-et?
ha igen, az jogtiszta lesz, vagy refurbished win7-et külön kellene rá vennem? -
Ringman
félisten
hello!
T61-nél (quadro nvs 140) ezt döglődő vga okozza
szerk:
olyan leírással kaptam, hogy néha nincs kép (monitorról sem), csak venti megy, illetve ha van, akkor kikapcsol a gép ~10 perc alatt.
tovább még nem vizsgáltam. -
Ringman
félisten
válasz
buvartacsko #29969 üzenetére
sajnos már lemerült az akku, töltőt meg nem hozta haza húgom (Pécsen maradt), uh ennyire pontosan tudom emlékezetből leírni.
a gépnek én voltam az első tulaja, szóval külső buheráció nem történt (max én
).
biosban gondoltam visszaállítom a gyári értékeket, mert miért ne, hátha vmit én basztam el.ugye rákérdez, hogy biztosan visszaállítod a "default" beállításokat. mondom perszeoké, csak nem történt semmi, újraindítás után sem.
vagy elemkivétel segítene?
-
Ringman
félisten
hello!
rég nem jártam erre:
az mitől lehet, hogy nem tudom t61-nél visszaállítani a gyári bios beállításokat? jelszó nincs.+
intel amt is be volt kapcsolva, vajon attól van az, hogy min 10 másodpercet kell várni mielőtt a thinkpad felirat előugrana. meg vmit "unkonfigolni" akara helyzetet bonyolítja, hogy csak külső kijelző volt, uh a thinkpad-képernyő előtti történéseket nem is látom (ha van képernyőn megjelenő része)
-
Ringman
félisten
hello!
új tp gen csak 2012q3-ban lesz?
hova tűntek az itthoni boltokból a w520-asok? csak a radium.hu-n láttam, arról meg nem sok jót hallottam. -
Ringman
félisten
válasz
!Overdose! #26045 üzenetére
t61 húgomnál ugyanígy kijelző+szalagkábel nélkül megy. c64 feeling
-
Ringman
félisten
válasz
EdgarPE #25774 üzenetére
szerintem e-mail-ben kérj állásfoglalást az ibm magyarországtól
itt van a garanciáról még egy tájékoztató
-
Ringman
félisten
válasz
TayRol #25715 üzenetére
akkor: (szerintem)
0. backup
1. hdd-n csinálsz egy factory reset-et
2. a friss rendszeredet minimum annyira zsugorítod(shrink), mint az ssd-d mérete
3. hdd-re easeus todo install után sector by sector (ha jól emlékszem, így hívják) klón ssd-re
4. mindkét adattárolón frissen installált rendszered van, a hdd-n a nem partícionált részeken tetszőleges műveletek elvégzése.szerk:
ha legyalulod ezek után a hdd-n a rendszerpartíciót, akkor nem tudom, hogy utána elérhető lesz-e a recovery partíció, vagy javítani kell-e a boot recordot. talán van valami thinkpad segédprogram erre, de nem vagyok benne biztos -
Ringman
félisten
válasz
TayRol #25713 üzenetére
úgy emlékszem, hogy partíciónként is lehet klónozni. (utána lehet, hogy az eltérő mbr miatt nem fog bootoni). amelyik metódust írtam, úgy a _teljes_ hdd-tartalmat átírja az ssd-re.
az is megoldás, hogy a hdd-ről csinálsz egy backup-ot, azután szintén a hdd-n csinálsz egy teljes recovery-t, és ez után klónozod a friss rendszered.winyóról boot-olsz, beállítod a programba, hogy mit akarsz klónozni, utána újraindítás után tud mindent klónozni, mikor még az oprendszer nem töltődött be.
szerk: remélem érthető voltam, de ez koránt sem biztos
-
Ringman
félisten
válasz
TayRol #25711 üzenetére
easeus todo backup clone disk ez elvileg az mbr-t is klónozza, ha sector-by-sector módot használsz.
ekkor feltétel, hogy a hdd partícionált része (nem szabad formázatlan rész nem számít) kisebb legyen, mint az ssd. -
Ringman
félisten
Lenovo ThinkPad T420 Vs. Edge E420 Comparison most találtam. pár napja volt kérdés, hogy miben különbözik a 2 termékcsoport.
a tesztben meg ez a kifejezés nagyon tetszett: "spreadsheet junky"
-
-
Ringman
félisten
ez sajnos tényleg így van. néha tényleg nincs más megoldás, mint a bojkott, bár ebben is van hova fejlődnünk, pl az usa-hoz képest. ezért jó, ha valaki ilyennel találkozik, akkor leírja/megosztja a tapasztalatát (homár, vagy itt a logout-on is volt pár hete címlapos cikk, hogy "asus-t ne vegyen senki".
+ az is közrejátszik szerintem, hogy a nyugati/amerikai engedékenyebb fogyvéd szabályok miatti bevételkiesést a feltörekvő (bár mostanában Mo. ezt pont nem teszi
) piacokon próbálják visszaszerezni.
mégoffabb: ez nyilván lobbi-kérdés, bár érdekes, hogy ehhez a hazai lobbi-tv-t senki sem alkalmazza.
(#25535) alfa156
hol melegszik?
-
Ringman
félisten
válasz
Chaser #25532 üzenetére
a t61-emmel mindig a ibm infoparki szervizbe mentem, nem kiskeren keresztül intéztem. carry in garanciám volt egyébként. a gyártási hibás gépnél meg mindegy, hogy onsite-nb garid van vagy carry in.
azért a zsanér gyengesége (enyém is szar volt) szubjektívebb megítélésű, mint a repedést objektíven igen/nem alapon el lehet dönteni.
(#25531) bwoay
azért szarnak a fogyasztókra, mert kb a sértettek 1-2%-a lép fel érdemben a garancia/szavatosság/jótállás érvényesítésekor, nincs meg a "kritikus tömeg". + sokan azt sem tudják, hogy milyen lépéseket lehetne megtenni az ügyintézések során. -
Ringman
félisten
én sem úgy gondoltam, hogy elsőre be kell rúgni a szerviz ajtaját, aztán mindenkit elküldeni a picsába
a paragrafus-idézgetés azért jó (nagyon kommentár se kell hozzá), mert 1-2 felesleges kört meg lehet spórolni a szerviz (néha elterelésként és lebeszélésként funkcionáló) értetlenkedéséna végsőkig szoktam küzdeni helyes, helyes
-
Ringman
félisten
természetesen nem találom a linket
90w-os táppal használnád a dokkot? nem tudom hány W maradna a kártyának, t60 csúcsra járatva biztos megehet 45-50W-ot, ehhez jönne még a dokk+perifériák szükséglete.
szerintem eredetileg arra lett kitalálva, hogy beletolsz egy alacsony fogyasztású quadro NVS kártyát, hogy 2-4 további kijelzőt ráköthess.
-
-
Ringman
félisten
válasz
Chaser #25377 üzenetére
intel amt? csak tipp. esetleg ram ellenőrzés van beállítva. mind2 biosban állítható
(#25386) h1n1_900
biosban sok portot le tudsz állítani, (még olyat is, ami csak dokkolón van pl serial), lehet nem így lesz leírva, hogy 3g modem, hanem 2. mpci-express, tehát a foglalat neve. szintén tipp
-
Ringman
félisten
x220-ba csak 7mm magas hdd/ssd megy bele.
teszteknél olvastam, hogy teljes cpu-terhelésnél egy idő után leveszi az órajelet - Throttling ami hogyismondjam, nem a tökéletes tervezés jele. -
Ringman
félisten
válasz
azbest #25253 üzenetére
olyan volt, a dokkoló egyik usb portját sem látta a gép, fel is idegesítettem magamat rendesen, végül elaltattam a gépet miután rádugtam a dokk-usbre a cuccokat, felébredés után már látta.
+ az egyik pendrive-omat egyáltalán nem látta a t61-em (nemcsak a dokkban, simán sem), minden más gép meg igen. -
Ringman
félisten
válasz
Chaser #25184 üzenetére
+ válasz a többiek tpfancontrol kérdéseire is
tpfancontrol szerintem egy jó program, bár T61-nél a gpu hőmérséklet kicsit félrehord. nyisd meg mellette pl a hwinfo-t vagy a hwmonitort és hasonlítsd össze.
az ini fájlban lehet megadni (van rövid magyarázat is hozzá a fájlban), hogy win startup esetén a 3 alapbeállítás közül melyik legyen alapértelmezett (alapból a smart ,az kb 60 fokos cpu hőmérsékletnél kapcsol be)
ha itt a biost állítod be, akkor lényegében csak kiolvassa a hőm.szenzorból az adatokat.manual beállítás esetén folyamatosan egy adott fordulatszámon megy a venti.
0 - venti kikapcsol
1-2 a gyári fordulatszámnál alacsonyabb rpm-mel forog a venti
3 - gyári beállítás
7 - gyári +kb10%-os fordulatszám)
64 v 128 (nem emlékszem melyik) a gyárinál min 30%-kal nagyobb fordulatszám t61-nél talán 4000rpm - ez azért tönkrevághatja a ventit pl csapágyas lesz.smartról és manualról kb 75-80 fokos max hőmérséklet felett a gyári - bios - beállításra vált vissza. (az itt megadott hőfokot is lehet ini-ben szabályozni)
ezeket emlékezetből írom, mert már nincs nálam a T61.
-
Ringman
félisten
-
Ringman
félisten
x61 55ért 3 órás akkuval mennyire jó vétel? xga kijelzős.
ebben lehet emberi áron ips/ffs kijelzőt rakni?az x61-nek van vmi típushibája?
(#25111) buvartacsko
saját?
-
Ringman
félisten
válasz
tototos #24997 üzenetére
How to Remove, Clean, and Replace a Thinkpad T61 Keyboard
(#25016) sutszi
hát ez elég szomorú. azért egy lenovo-tól/nvidia-tól elvárhatná a normális support-ot az ember
-
Ringman
félisten
válasz
MrSealRD #24964 üzenetére
egyszer én is sokat szarakodtam ezzel, viszont sikerült a megfelelő drivert felrakni. az nvidia oldalán van (vagy volt) olyan megjegyzés, hogy lenovo esetén a gyári drivert használd, ne az nvidiásat.
szintén win7x64-em volt egyébként, de már nincs nálam a gép sajnos, uh emlékezetből írtam a pontos drivert.
nagy szopás, de szerintem először próbáld meg a gyárit - lenovo.com-ról, utána a winupdate-eset, majd a 185-östől próbáld végig a whql drivereket, végül a többit is.
"mert nem szeretnék túl régi drivert feltenni emiatt. Félek valamilyen optimalizációt veszítek vele"
meglepődnék, ha 2009-esnél újabb driverekben lenne valami újdonság, egy 2007-es kártyáról beszélünk, szerintem inkább a régiekkel jársz jobban.flash-ben nem tudok segíteni
órajelekről:
az nvidia control panelben nem lehet ilyeneket állítgatni?van egy nibitor nevű program, amivel lehet játszani az órajelekkel, de én ezzel nem szórakoztam, nem is biztos, hogy támogatja ezt a kártyát.
-
-
Ringman
félisten
válasz
tototos #24878 üzenetére
kifutottam a szerk. időből
az #1 hozzászólás partslookup linkje nem dob ki semmit?
-
Ringman
félisten
válasz
tototos #24870 üzenetére
persze, ha kikeresed a Hardware Maintenance Manual index - ThinkPad oldalról
szerintem az típusszám első 4 száma meghatározza az alaplap típusát, pl 7664-xxx esetén egyfajta alaplap van minden gépben.
-
Ringman
félisten
főleg lapa számára, de lehet mást is érdekel (véletlenül akadtam rá):
szerk:
van egy ultrabay akkum és egy 9 cellás (kb 80-90%-os) t61 14 wide-hoz, amire nincs szükségem, mert a t61 kijelző nélküli desktop gép lett
ezek milyen értéket képviselhetnek? -
Ringman
félisten
ha nagyon kell, 7végén ha időm engedi lemérek konyhamérlegen egy T61 14,1 wide komplett laptop-felsőrészt.
egyébként meg:
az fedlap elfogatásához szükséges nyomaték lehet, hogy ugyanakkora mindkét esetben, (16:10<-> 4:3): Mˇ(4:3)=Fˇ(4:3) x L(ˇ4:3) ~= Mˇ(16:10)=Fˇ(16:10) x L(ˇ16:10)
+ szerintem a kijelző saját súlya, ill. az önsúlyból származó nyomaték elhanyagolható a lehajtáshoz szükséges erőkifejtéshez->nyomatékhoz képest (min 1 nagyságrenddel kisebb)
Ezt támasztja alá az is, hogy csak a saját súlyával terhelve nem fordul el a kijelző.ha a T60-nál megszokott erőhatást fejted ki pl T400-nál, akkor a T400-ra kisebb erőhatás terheli a kijelzőt.
-
Ringman
félisten
Olvasva a szervizes panaszokat: már ott kell hagyni a laptopot az IBM-nél?
tavaly bevittem megmutatni mi a baja, regisztrálták, majd hívtak/mailt küldtek, hogy mehetek érte, és kb 10 perc alatt kicserélték az alkatrészt.
szerk: azt hiszem egy modellhez többfajta zsanér is van, a hardware maintenance manual-ban fel van sorolva, milyen gyártási számuk van
-
Ringman
félisten
válasz
Gondwana #18526 üzenetére
köszi a választ!
gari nincs már rá, nem lesz olcsó
most olvasom, hogy az eddig a topicban javasolt laptopinfo szerviz már nem üzemel, az ott ajánlott computerplus-szal van valakinek tapasztalata?
-
Ringman
félisten
-
Ringman
félisten
válasz
BalazsKKa67j #17855 üzenetére
Prom is árul ilyet az aprón: [link]
-
Ringman
félisten
válasz
Wolfskin #17741 üzenetére
az akku szinte biztos, hogy nem jó bele, a t60 (majdnem mind, talán 15,4-es wide van) 4:3-as kijelzőjű, a z61t 16:10-es.
Valószínűleg az utrabay-be rakható cuccok (dvdíró, akku, stb) kompatibilisek, de nem 100%.
találtam egy tesztet. Ez alapján alulról szívja be a venti a levegőt, ez nem előnyös. -
Ringman
félisten
válasz
audi100td #17738 üzenetére
Hmm.
lehet mégis felteszem.
Más:
Van a t61-hez 2 (9 cellás és egy "szünetmentes" 30 perces 6 cellás)+1 ultrabay akkum, egy travel coverem, egy dvd íróm, mostmár egy külső 2,5"-ös rack-em (majd ultrabay hdd caddy-re cserélem) + a töltő+egér.
Ezt hordozom kb. 2 hetente vonaton (na jó a dvd-írót és a travel covert nem szükséges magammal vinni) ehhez kellene valamilyen tároló - nem táska, mert más-más táskát hurcolok attól függően, hogy hány napra megyek, mennyi cuccal.
Milyet tokot (?) ajánlotok erre, hogy ne csak bedobáljam egy helyre a sok kiegészítőt? -
Ringman
félisten
-
Ringman
félisten
Normális, hogy T61 a gyári bios-szal még az 1,5Gb/s sebességet sem tudja teljesíteni szekvenciális írás/olvasásban- w7 alatt? asztali gépen normális, 220-240 MB/sec az érték
(így is ég és föld a teljesítmény az eredeti 160GB@5400 rpm-es hdd és az ssd között, mintha másik gép előtt ülnék)
így teljesít egy kingston v100+ 96GB:
-
Ringman
félisten
Most, hogy át-át nézek a hp topicba (barátnőmnek vettünk egy hp 6910p-t), láttam, hogy az új elitebook szériából lesz 14"-os workstation laptop - 8460w , ez thinkpadban miért nincs, valami quadro (nem nvs) kártyával
Mint amilyen a T61p 14" SXGA+ kijelzővel volt (amit Magyarországon nem is láttam, pedig arra még most is váltanék.)
Tehát miért nincs W420?
-
Ringman
félisten
win alatt meg keyboard customizer utility-ben lehet beállítani (tudom téged nem érint
), hogy mit csináljon e 2 kiváló gomb. (pageup/down-nak nem lehet beállítani)
Ez a program arra is kiválóan használható, hogy az pár billentyűnél be lehet állítani, hogy pár másodperc után érzékelje úgy, hogy leütötted a billentyűt. F1-nél ez nem hátrányHardveres támogatás
-
Ringman
félisten
válasz
ro_bert17 #17584 üzenetére
Lehet a ventibe ment bele valami. próbáld meg kifújni, esetleg úgy, hogy leveszed a billentyűzetet (ez nem jár garivesztéssel), így azt is meglátod pontosan melyik alkatrésznél melegedik a gép (a billentyűzet csatlakozóját visszadugod, de nem teszed be a helyére).
gyári segédlet a szétszedéshez
videoAz is lehet, hogy a hűtőblokk nem tapad rendesen a lehűtendő felületre vagy valami elbaszott flash tekeri a cpu-t/gpu-t.
-
Ringman
félisten
válasz
ro_bert17 #17575 üzenetére
A melegedés nem lehet, hogy a memória miatt van? Nekem is volt egy időben ezzel problémám, kivettem-visszaraktam nem melegedett? (hogy mitől javult meg, ne kérdezd
)
A képernyős probléma lehet szoftveres is, arra tippem sincs, hogy mi okozhatja.
Ja és T420 és T520 teszt-szerűségek:
Unboxing the Lenovo ThinkPad T420
T420 - képek nélkül
Lenovo ThinkPad T520 Review: First Thoughts
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5290, 12,5" HD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- LOQ 15AHP9 15.6" FHD IPS Ryzen 5 8645HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5420 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill új akku gar
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i5-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged