Hirdetés
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Telekom mobilszolgáltatások
- Svájcban bukkant fel egy Berlinbe készülő HMD
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android dual SIM okostelefonok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbee86
csendes tag
R61-esnél a kijelző cserénél arra lennék kíváncsi hogy a kis fejlámpa rész külön van-e vagy a kijelzőre csatlakozik illetve ha teszek bele egy másik CCFL kijelzőt akkor annak is van-e olyan csatlakozója amivel tudom használni a kis lámpát vagy azt akkor nem tudom bekötni?
-
Novics
senior tag
Kérdem a kedves hozzáértő kollégákat, hogy mennyire nevezhető normálisnak, ha "hidegindításkor" a tpfancontrol és az everest is 50-55°C-t ír ki procihőmérsékletnek? 1-2 perc után szépen bekapcsol a venti is és végig pörög, sima böngészés közben is. Néha leáll 1 percre, kettőre, majd újra felpörög.
Ha kivételesen csendben van a gép - passzív -, akkor pedig valami "ciripelő" hangot lehet hallani. Más is tapasztalta? Ötlet, hogy mi lehet? Elég idegesítő. Ebből a szempontból jobb is ha zajong a venti.
A TPFC a gpu-t - ati x1300 - hozza ki a legmelegebbnek, 65°C-ról nem nagyon akar elmozdulni.
A kérdés adott. Mit lehet vele kezdeni? Jó lenne, ha sima netezés - esetleg online filmezés - közben nem zúgna, és nem ciripelne. Azon kívül, hogy szedjem szét apró darabokra, pasztázzam újra - bevallom eléggé félek az ilyesmitől - vagy teljes hűtés/venti csere avagy törődjek bele, van más opció? Engem nagyon zavar, hogy csak magában mindenféle extra terhelés nélkül is folyamatosan hűteni kell, különben pikk-pakk megugrik a hőmérséklet. (No persze az más kérdés, hogy mi jelent terhelést a gépnek. A win7 aeroval ennyire sok lehet neki?) -
stifi
senior tag
a windows jogtisztaságát a gépen lévő matrica igazolja
az, hogy hogy kerül rá a gépre a szoftver, senkit se érdekel, az előtelepített szoftvereket nem kell aktiválni így mindenki kénye kedve szerint tükrözheti akármilyen másik gépre, kicsit macerás megoldani hogy működjön is (pl más konfigurációnál elég nagy szopás, viszont ugyanolyan konfignál pöccre megy)ezt csinálják akkor is, ha mondjuk más nyelvű szoftverre van szükséged, rátolnak az eredeti helyett egy másik lokalizációjú előtelepítést egy ugyanolyan konfigról, és működik. és jogtiszta is, mivel aktiválni nem kell, a matrica pedig nem tartalmaz már utalást a nyelvre.
a megvalósítás illegális, de a végeredmény jogtiszta. -
ro_bert17
őstag
-
Gondwana
addikt
válasz
felvono #25588 üzenetére
Nem tudom, hogy illegális-e, de miután ezt egy gépen megcsinálod (mármint a TP-TP transzfert), utólag elég macerás bebizonyítani, hogy egyik vagy másik módon lett-e telepítve. (Az utóbbi időben elég sokat kellett balettoznom diskdestroyerrel meg gparteddel Win7-ek külömböző HDD/SSD-k közötti tologatásával, és szerdán megint ilyen programom lesz, mert igaz, hogy brutálgyors az X25-E az X201-ben, de azért egy 160-as X25M-en könnyebb elférni)
-
felvono
tag
válasz
Gondwana #25583 üzenetére
ahhh nem tudtam hogy ez illegalis. ez szornyu.
de ha van egy friss gyari rendszerem az uj gepen (ami termeszetesen legalis) akkor ez a migration assistant ez ugy latom jo lesz ide.
nincs mese bele kell asnom magam
a terv az hogy a vinyo marad a gepben. max ha 1x raszanom magam egy ssd-re akkor kell majd a hddvel egyutt atpakolni.
szoval jo tudni hogy a te verziod is mukodik Gondwana.
koszi a gyors valaszokatamugy en trackpointra szavazok. meg a tc1100ason szoktam ra es tokeletes a mindennapokra. egy dolog zavar csak. mikor elmaszik es izombol kell elleniranyba nyomni. errol regebben azt olvastam hogy erre sajnos nincs megoldas..mondjuk annyira nem veszes szerencsere ritkan jon elo.
-
Otisz
őstag
válasz
buvartacsko #25557 üzenetére
Szeptember végén rendeltem egy webshopból 750 gigás noti Samu HDD-t. Akkor 14ezer volt.
Most nézem az árakat, és ugyanott ugyanez közel 27ezer Ft -
-
Gondwana
addikt
válasz
felvono #25575 üzenetére
a legalitàssal most nem foglalkozok, tisztàn gyakorlati oldalròl: mivel a gyàri Win SLP/SLIC aktivàciòs, ezért nem matekozik azon, hogy mennyit vàltozott alatta a vas ès az sok-e vagy kevés. Röviden: amikor az X200T hdd-je àtkerült egy khmm..BIOSos T61-be, csak driverfrissìteni kellett.(ezmobil
-
Otisz
őstag
Trackpoint vs. touchpad. Csak 18 éven felülieknek
Én régebben évekig csak az utóbbit használtam, aztán egyszer csak ráéreztem a csikló ízéreés azóta nagyon ritkán tapizom a padot.
Volt egy HP 6910p gépem is, ugyebár annak is van pöcke. Viszont a Thinkpad használhatóbb volt számomra.
-
Peter M
tag
válasz
tototos #25573 üzenetére
ööö Internal bay csak szabványosat fogad emlékeim szerint tehát oda nem pálya, Multibayben meg leméred milyen magas az odd-od és meg is van a válasz ha 9,5mm a CD/DVD vagy a keret ami ott van akkor nem pálya ha nem SLIM tehát több mint 12 mm a magassága akkor jó bele.
-
franc0
őstag
válasz
buvartacsko #25570 üzenetére
Én a T60-am touchpadját is szerettem. Nagyon jó volt a felülete és hibátlanul vitte a kétujjas scrollt. Nekem ennyi már elég. Persze nem túl nagy, de nekem sose ütközött az ujjam a szélébe. Mac-en is mindig csak a közepét használtam, mert ilyen hülye autista vagyok
Nemrég kaptam a cégtől egy ProBook 4530s-t, szerintem ennek is frankó a touchpadja, viszont itt sokat kellett állítgatni míg eltaláltam a kényelmes érzékenységet.
-
spyduck
nagyúr
válasz
Napfénysüti #25576 üzenetére
Nagyon szeretem amúgy
-
felvono
tag
sziasztok
az a kerdesem ha egyik thinkpadrol szeretnem a mar belakott os-t attenni egy masikra akkor van erre valami lenovos szoftver, vagy mivel lehet ezt csinalni? mostanaban eleg sokszor cserelek gepet es ezert lenne fontos hogy ne kelljen mindig ujra telepitgetni. termeszetesen probalok thinkpad vonalon maradni
elore is koszi -
spyduck
nagyúr
válasz
Napfénysüti #25571 üzenetére
Barátnőmenk Macbook-ja van, hidd el, nem jobb
-
franc0
őstag
válasz
buvartacsko #25548 üzenetére
Én bevallom sznobizmusból nekiálltam megtanulni a trackpointot 8 év touchpad után (asztali nem volt, csak laptop minden nap). 1 hónapba került, míg elfogadhatóan tudtam vele navigálni.
Egy jó multis touchpad azért jobb szerintem.De nem a Lenovoé. Ez a recés felület kurvára borzalmas, mintha rá akarnának kényszeríteni a trackpointra.
-
conan17
csendes tag
"Természetesen" már nincs, lakáscsere történt.
Igen a billentyűzet szlovák, de van készenlétben UK is, ugyanis egy T400 már van a lányomnál, abba terveztem a T400s WWAN kártyáját is átteni, de mivel gyorsan szabadult meg tőle az első tulajdonosa, lecsaptam rá. És ha ki van véve a HDD, akkor Linux live DVD-vel megyen szépen - én is mint sokan mások, híve vagyok az Ubuntu_10.04 LTS-nek.
Pozsonyban ahogy néztem a neten, kb. 10 szerviz van, ahol teoretikusan beadható és mivel még van rá gari, ezért gondoltam úgy megoldani.Nagy kár, hogy 1,8 inch HDD-t gondoltak ki bele annak idején.
Majd megírom mire jutottam és milyen volt a hozzáálásuk.
Köszönöm a gyors választ. -
spyduck
nagyúr
válasz
Napfénysüti #25562 üzenetére
De a tiéd nem volt érzelmekkel át itatva, úgy nem jó
-
spyduck
nagyúr
válasz
uszítás ON [link]
Kapd el!!!!!
-
stifi
senior tag
Én azt vettem észre, hogy főleg a lányok nem tudják megfelelően kezelni a trackpointot, amikor a gépemet használják és taperolják a letiltott touchpadet...
Persze miután mondom nekik, hogy csiklónak is szokták hívni, egyből ráéreznek -
tototos
addikt
Sziasztok.
Lassan kezdem kinőni a 120giga tárhelyet. Az lenne a kérdésem hogy ti mit ajánlotok 20 ezer forint körül? 300 és 500 giga között gondolkozom.
-
spyduck
nagyúr
válasz
buvartacsko #25551 üzenetére
elitebookok trackpointjához képest jobb egy touchpad.
Ebben igazad van!Javítottam, most már remélem a te szemedben is humánusabb lett
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Nálam mióta megvan a gép kb 1 órát volt bekapcsolva a touchpad és már tiltottam is le.
Viszont munkahelyen elnézve a kollégákat szinte mindenki a touchpaddel szenved. Gondolom azért mert a trackpointtól idegenkednek és nem akarják kipróbálni.
Pedig ha tudnák mennyivel egyszerűbb az élet vele. -
buvartacsko
addikt
-
spyduck
nagyúr
válasz
Öcsém, te nem vagy normális!
De tudod mit, átírom, csak a te kedvedért
-
stifi
senior tag
válasz
azért ne reagáld túl, én is csak trackpointot használok mert nem szeretem a touchpadot, de azért nem kell átesni a ló túloldalára, ha a többségnek az a kényelmes akkor legyen, mit zavar ez téged (és főleg mi alapján ítélkezel)?
a kedvenc cukros lónyálam a citromos rauch ice tea volt. megújították kb fél éve, azóta ihatatlan és nem találok olyan kiváltó terméket, amit szívesen fogyasztanék, mert szerintem az összes szar.. mégsem hülyézem le azokat, akiknek ízlik, és nem tudok mit csinálni azzal, hogy lassan az összes ugyanolyan ízű.. helyette iszom mást
-
buvartacsko
addikt
"Az igazságba azért az is beletartozik, hogy manapság egyre kevesebben használják a trackpointot, ugyanis a touchpad sokkal kényelmesebb."
Itt fejeztem be a cikk olvasását. ....
Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem KIBASZOTTUL kényelmetlen a touchpad, és a TrackPointot sokkal jobban szeretem használni. 3x-4x kell huzigalni az ujjamat a touchpadon mire a kijelző egyik feléből a másikba jutok, trackpointal egy fél másodperc se telik el, mire a kurzort az egyik sarokból a másikba tudom juttatni, kényelmes és pontos. Nem is vennék olyan notit, amin nincsen trackpoint.
Nem azért nem használják kevesen a trackpointot mert a touchpad kényelmesebb, hanem mert sokan egy percet nem akarnak azzal tölteni, hogy kipróbálják milyen. Ez az IRL tapasztalatom, ráteszik az ujjukat az emberek, simogatni próbálják, hiába mondom hogy nyugodtan nyomjad, húzzad , nem törik el, nem lesz baja, mindenki simogatni próbálja, aztán rájönnek hogy ez nem olyan mint amit megszoktak, és akkor szar. Nem kell, inkább touchpad... FÚJ PIROS PÖCÖK.
Ez a téma nagyon kiakasztó, mert az ilyen emberek miatt kezd kihalni a TrackPoint lassan, pedig ez az egyik legjobb/legkényelmesebb mutató eszköz a világon. Simogassa a touchpadot a f*szom. Nekem sokkal kényelmesebb hogy nem kell folyamatosan felemelnem a billentyűzetről a kezem, oldalra nyúlni az egérért, vagy lefele a touchpadhoz.
Mindig is azon a véleményem voltam, hogy az aki nem szereti a trackpointot, az inkább ne is használjon ThinkPadet. Ez az egyik legjobb ficsörje ezeknek a gépeknek.
-
stifi
senior tag
válasz
conan17 #25542 üzenetére
számlád van? akkor a számla kiállításától indul a 3 év garancia
ha nincs számlád akkor a lenovo warranty lookup alapján papír nélkül javítják az ott megadott ideig, tehát 2012-12-24-ig. (akkura és töltőre csak 1 év a gar)a lenovo worldwide garos, a szlovák lokalizáció szerintem a billentyűzetre vonatkozik, vagy a célországra, ahová rendelték a cuccot, de jelentősége nincs (mondjuk ha on-site a garancia, tehát helyszíni, az csak a célországban működik, külföldön neked kell bevinni, tehát itt lehet jelentősége ennek az adatnak). azért mielőtt szervizbe indulsz, telefonon egyeztess!
-
conan17
csendes tag
Sziasztok.
Újoncként segítséget szeretnék kérni egy T400s-hez : 2808DDG R8-RKDAP.
Nem értem pontosan a jótállást a Lenovo web-lapon, miszerint még egy évig van rá.
Sajnos ezekben 1,8 inch-es HDD-ék vannak.Ebben 250 GB,5400rpm és már a Biosnál leáll.
Szerintetek nyugodtan vihetem szervizbe, hogy kicseréljék benne újra ?
Mivel a Lenovo oldalon lokációt nem láttam, gondolom a szlovákiai Pozsonyban is elfogadhatnák autorizált szervizben javításra.
Köszönöm a segítséget. -
Ringman
félisten
ez sajnos tényleg így van. néha tényleg nincs más megoldás, mint a bojkott, bár ebben is van hova fejlődnünk, pl az usa-hoz képest. ezért jó, ha valaki ilyennel találkozik, akkor leírja/megosztja a tapasztalatát (homár, vagy itt a logout-on is volt pár hete címlapos cikk, hogy "asus-t ne vegyen senki".
+ az is közrejátszik szerintem, hogy a nyugati/amerikai engedékenyebb fogyvéd szabályok miatti bevételkiesést a feltörekvő (bár mostanában Mo. ezt pont nem teszi
) piacokon próbálják visszaszerezni.
mégoffabb: ez nyilván lobbi-kérdés, bár érdekes, hogy ehhez a hazai lobbi-tv-t senki sem alkalmazza.
(#25535) alfa156
hol melegszik?
-
bwoay
nagyúr
mondanám, hogy én is, de igazából én már el is olvasam
Ringman:
az utóbbi tizenvalahány évben a fogyasztót védő rendszabályok rendkívül kedvezőtlen irányba módosultak (mármint a fogyasztó szempontjából). aki tudja, hogy milyen jogi lépéseket tehet, az lényegében tisztában van azzal, mennyire kiszolgáltatott a helyzete. -
Sziasztok nektek volt már olyan laptopotok amit ha töltőre dugtatok nagyon melegedett?
a töltő jó kipróbáltam másikkal is ugyanez a jelenség!
T60-ról lenne szó!
-
Chaser
legenda
válasz
Ringman #25533 üzenetére
Repedésre rá lehet fogni hogy fizikai sérülés eredménye...ha a lenovo hivatalos közleményben nem adta ki hogy szériahiba.
Persze mehetsz szervizbe, de náluk nem verheted az ajtót, jogalapod nincs rá hatályos jogszabályok szerint. Én így tudom.
2 centis zsanér holtjáték se szubjektív sztem. -
Ringman
félisten
válasz
Chaser #25532 üzenetére
a t61-emmel mindig a ibm infoparki szervizbe mentem, nem kiskeren keresztül intéztem. carry in garanciám volt egyébként. a gyártási hibás gépnél meg mindegy, hogy onsite-nb garid van vagy carry in.
azért a zsanér gyengesége (enyém is szar volt) szubjektívebb megítélésű, mint a repedést objektíven igen/nem alapon el lehet dönteni.
(#25531) bwoay
azért szarnak a fogyasztókra, mert kb a sértettek 1-2%-a lép fel érdemben a garancia/szavatosság/jótállás érvényesítésekor, nincs meg a "kritikus tömeg". + sokan azt sem tudják, hogy milyen lépéseket lehetne megtenni az ügyintézések során. -
Chaser
legenda
válasz
Ringman #25530 üzenetére
Mivel a hivatalos gar lejárt, meg 1ébként is a kisker adja a gart ahol a gépet veszed, így szerviz fenyítéssel amúgy se lehet sokra menni. Oda elviheted, aztán ennyi. On-site garnl se hiszem hogy lehet verni az asztalt, a vásárló a kiskerrel van "szerződésben", nem a szervizzel. Nem cserélték a T61/400-ak gyenge zsanérját se úgy tudom, nagyon még garidő alatt sem, mert hogy "ez ilyen", az nvs140 vga-s gépeket se cserélték, nem hiszem hogy majd egy pamlrestet fognak. 1ébként is a lenovo áldása kell rá, a szerviz tőlük kapja az engedélyezett cseredarabokat.
-
Ringman
félisten
én sem úgy gondoltam, hogy elsőre be kell rúgni a szerviz ajtaját, aztán mindenkit elküldeni a picsába
a paragrafus-idézgetés azért jó (nagyon kommentár se kell hozzá), mert 1-2 felesleges kört meg lehet spórolni a szerviz (néha elterelésként és lebeszélésként funkcionáló) értetlenkedéséna végsőkig szoktam küzdeni helyes, helyes
-
bwoay
nagyúr
bal oldalt, a merevlemez fészek felett, a gép szélétől 1 cm-re indul egy 2-3 cm-es repedés,
aminek igazából nem is látom a teljes hosszát, mert bemegy a centrino2 vPro matrica aláRingman:
békés ember vagyok, nem szoktam fenyegetőzéssel indítani, pláne, hogy abszolút nem is húztam fel magam a dolgon. egyébként garanciális ügyek intézésében sajnos elég sok (rossz) tapasztalatra tettem szert, a végsőkig szoktam küzdeni -
azbest
félisten
válasz
octavio #25517 üzenetére
Néztem a videót, azért ez elég instabil ahogy a videónál látszik
De az a tápegység amit hozzá adnak tényleg szabvány tégla méretű
Komolyabb kártyát eleve nem érdemes beletenni, mert a proci kevés lesz, nameg a pcie 1x is már jobban visszafogja. Ilyen árban azt hiszem már hardveraprón is hirdetnek lenovo dockot, amiben van pcie kártyahely, az kompaktabb
(az újabb notiknál, meg már a beépített gpu is elég combos alap játékokra).
-
bwoay
nagyúr
válasz
spyduck #25515 üzenetére
októberben járt le a 3 év, ha jól emlékszem. meg mások eseteit olvasgatva nem vagyok biztos benne, hogy tárt karokkal fogadnának az IBM szervizben. ettől függetlenül egy próbát megér, pláne, hogy ez igazából szavatossági probléma. nomeg nyilván nagyon akarok tizenXezreket költeni ilyesmire. egyelőre az az álláspontom, hogy amíg le nem törik, addig lényegében leszarom. esetleg egy jó matricával áthidalom a problémát. (anno) félmilliós gépnél még simán belefér egy kis celluxozás is!
-
bwoay
nagyúr
válasz
franc0 #25509 üzenetére
látszik, hogy az utóbbi időben mennyit jártam erre.
3 éves a gép, ha vennem kellene másikat, megint ezt választanám.
ugyanakkor ami szar, az szar, ezt a palmrest dolgot nekem még nem állt módomban mérlegelni, mivel új típus volt, mikor vettem, nem jött elő a hiba senkinél.nem tudom, a kacsa mit vigyorog, de szívesen közbenjárok a teszt engedélyeztetésénél.
2013-as megjelenés még jó lesz, ugye? -
Chaser
legenda
szerk: ez dupla lett
-
spyduck
nagyúr
Nos, elkészült a T420s tesztje a logouton, jelenleg engedélyezésre vár.
-
szacsee
nagyúr
Urak a múltkor vettem 2Gb Kingston KTL 667 Mhz-es DDR2-es ramot a T60-as laposomba.
Tegnap viszont fagyott a rendszer. Újraindítás után a PC Doctor proci teszt multicore résznél hibát észlelt. Gondoltam proci biztos nem lett szar, mert 60°C szokott lenni teljes terhelésen is. Arra gondolok, hogy valamiért a ram betojt, vagy nem kóser.
Itt nem számít melyik foglalatba teszem a 2Gb-os 2 oldalas modult, vagy kellene valamit biosba állítani. Most 1 Gb rammal futtatok egy goldmem-et és ha hibátlan, akkor berakom a 2Gb-os modult a helyére. Ha az is oké, akkor felülre kerülne az 1gb-os és úgy is teszt. Ha oké, akkor CPU teszt. Ha hibát jelez magamhoz nyulok.
Valakinek ötlete, hogy mi lehet a baj? -
bwoay
nagyúr
hmm, a minap észrevettem, hogy a T400s-em palmrestje el van repedve. óvatosan bánok a géppel, és olyan nagyon sokat nem is hurcolom, nem szoktam leejteni, tudtommal nem vágtam oda még semmihez. neten túrkálva kiderült, hogy egész komoly "dokumentációja" van a jelenségnek, ami már 3 generáció óta jelen van, hiszen ezt a házat kapta a T410s és a T420s is. naszóval aki ezen gépek megvásárlásán törné a fejét, az vegye számításba, hogy a palmrest gyenge szar
-
steve0707
tag
Tiszteletem.
Vásároltam 1db.T42-es 2374-tip.
A gondom,"AGP 4x: ATI Mobility Radeon 9600 (IBM)"ATI Driver-Win7,32.rendszerre kellene,mert láma vagyok ,és nem találom.
És további Win.7.illesztő progikat hol találok.
Köszönöm.steve0707 -
_ak_
addikt
válasz
sniphoe #25500 üzenetére
Tudtam, h nem ér már sokat, de ennél, ha egy kicsit is, de feljebb gondoltam. Na mindegy vmiből még akkor át kell tolnom egy kis pénzt, h összejöjjön egy ipad 2.
Mert amúgy meg csak egy ssd hiányzik belőle és sztem még 1-2 évig vígan ellehetnék vele. Igaz az intel vga-t nagyon nem szeretem, de még túl lehetne élni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ZBook 14 G8 - i7-1165G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia 4GB I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 640 G8 - i7-1165G7 I 32GB I 512GB SSD I 14" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Részletre elviheted akár 365 napra. Bankmentes. Gamer Laptopok , Gamer monitorok
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2025, 100% akkumulátor
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest