- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pigmeus
tag
válasz
h1n1_900 #23896 üzenetére
A link alapján nem rossz. Az eladó viszont nagyon korrekt, véleményem szerint és a tapasztalatom se rossz vele.
wifi melegedés akkor ez így marad vagy kábelre kötöm. Vagy átköltözök egy közelebbi pontra ahol nem gyötri magát a wifi. Érdekes tapasztalat. T60/61-nél milyen melegedési tapasztalatok vannak, van hogy átmelegszik a felső rész? Ölben gépeléshez használhatóak? Vagy inkább mindenki asztalon használja?
-
h1n1_900
senior tag
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek? Megér ebben a kiépítésben ennyit?
-
szacsee
nagyúr
válasz
Chaser #23894 üzenetére
De azért van.
1-2 AP-nél, routernél is van autómatikus jelerősség szabályozó rendszer, de elég ritka, illetve manuálisan is be lehet állítani, hogy pl 10 mW-al történjen az erősítés.
Itt gondolom a távolság és a beépített kis antenna miatt amúgy is maxon kell pörögnie a cuccnak. Ezeknél is van b/g szabvány és ezért gondolom, hogy valamilyen módon tudja szabályozni. Pöcsköszörü wifi antennáknál amúgy is nagy akadály ha nincs tiszta rálátás, nemhogy fal van közben, ami kb felezi a jel erősségét. Bizonyos szint alatt pedig max pingelni tudod az eszközt, mintha tetszhalott lenne, mert annyira gyenge a jel, hogy képtelenség adatot mozgatni a két eszköz között. Ha a routerre tenne erősebb antennát lehet javítana a helyzeten, de nem biztos, mivel a leggyengébb láncszem a korlátozó tényező. (egy próbát viszont megér) -
pigmeus
tag
Peter M írta:
"Amennyire SSDt ismerem minél jobban tele van annál rosszabb neki (folyamatos cella használat TRIM sem tud érvényesülni 25%ig szokták ajánlani, h legalább annyi szabad hely legyen)"Ebbe még nekem is bele kell folynom....
Más
Érdekes tapasztalat. Három szobával arrébb, rossz wifi jel mellett a wifi melegszik és megy a venti. (x60 win7) Közel a wifihez max jellel, nem melegszik a wifi és nem jár a ventiWTF..
-
pigmeus
tag
Ez teszt alapján nem tűnik rossznak. Én is a 64Gb-ban gondolkodok. De abban is van igazság, hogy ha 10-20 %-ot szabadon kell hagyni, akkor a 64 nem lesz elég.
De egyet akkor is veszek, már csak a kipróbálás végett is. Érzetre biztos más lenne, hiába csak sata-I-et támogat az alaplap. Most nekem egy 7200-es hdd van a gépben és ennek bőven van hangja, viszont a sebességgel nincs gondom. -
Chaser
legenda
válasz
pigmeus #23886 üzenetére
Tökéletesen meg vagyok elégedve vele
Boot kb 15-16 sec, minden indul egyből, akár 8-10 dolgot is indíthatsz egyszerre, nem igen fogja meg semmi. Meg a kingston ugye boltból van és 3 év garos, de azt is találhatsz olcsóbban itt.
Vegha: AHCI-trim automatikuságán nem tudom mit értesz. SSD topikban azt mondták AHCI kell a trimhez. GC-hez nem kell.
-
Vegha
senior tag
válasz
pigmeus #23886 üzenetére
én Samsung 830-asban gondolkodom, ha kapható lesz itthon. szintén 64 GB-os változat.
Chaser:
a fentebb általam linkelt cikkben azt írják, hogy a Garbage Collection hasznos, mert közel azonos hatást ér el, mint a TRIM, ellenben jóval lassabb. Nem utolsó szempont, hogy MANUÁLISAN kell futtatni.
A TRIM, MLC vs. SLC, AHCI technológiákat én is ismerem : ) engem az AHCI->TRIM automatikusságára tett állításod érdekelne. Erről van bővebb infód ? Érthető módon azért akarok megbizonyosdni róla, mert egy ilyen koros géphez már nem adnak ki naponta driver frissítéseket. Ha eleve nem tud mit kezdeni a TRIMmel, akkor fölöslegesen nem keresek ilyen SSD-t. -
pigmeus
tag
válasz
Chaser #23884 üzenetére
Na jó ebbe még nem mélyedtem bele. Ezért is kérdeztem. Köszi az infót.
Am ezek szerint ezt használsz ha nem tévedek és meg vagy elégedve vele?Aprón most hirtelen most ezt találtam . De utána nézek annak kingstonnak is.
-
Chaser
legenda
válasz
pigmeus #23882 üzenetére
Nem értem mért nem jó a 96-os kingston v100+ 31-32k-ért? 64-ből lát olyan 58-60-at. Annak min 10-15%-át üresen kell hagyni.
szerk: TRIM röviden és egyszerűsítve: cella karbantartás élettartam meghosszabbítása miatt. A kingstonos garbage collection is ezért van, de nem kell hozzá se AHCI se trim-et tudó rendszer.
AHCI- Bios-ban IDE v AHCI mód, fejlettebb lemezkezelés energiagazdálkodás szempontjából röviden
MLC v SLC megint más tészta...túl van lihegve.szerk: qrva jó a 96-os kingston!
-
Vegha
senior tag
válasz
Chaser #23880 üzenetére
Chaser:
ezt a TRIM & AHCI összefüggést kifejthetnéd? Nem mintha nem hangzana jól, de szívesen olvasnék róla bővebben. épp annak szeretnék utána járni, hogy mi az a funkció (TRIM, MLC...), amire már nem kell költenem feleslegesen egy "ilyen régi" vasban. A Kingston 96 GB nem túl specifikus, az ár meg talán még kevésbé : )
-
pigmeus
tag
Az ssd-t érdemes jól meggondolni, mert nem minden esetben a legdrágább a legjobb választás és a high end se hozza azt amit szeretnél elvárni.
Ez a kérdéskör engem is érdekelne, bár nekem egy x60-ba kellene. 64gb-ban gondolkodok. És erre gondoltam. Van esetleg valakinek tapasztalata?Vagy van esetleg valakinek más ajánlata. Intel-el is szemezgetek.
-
lapa
veterán
intelt csak backuppal. engem 4 napja tájékoztatott az x25-v, hogy nemcsak a 310-es sorozat érintett a 8mb hibában. más kérdés, hogy relatíve jól jövök ki belőle, de a 3 év gar jól jöhet más márkánál is. mikor visszavittem azt mondták az ocz még rosszabb.
-
Chaser
legenda
Kiongston 96GB-tal nem nyúlsz mellé. Sokkal drágább ssd-k nem sokkal gyorsabbak. Trim AHCI függvénye, ha az van trim is. De ezekben a kingstonokban van házi-trim, Garbage Collection a neve, OS/AHCI-től függetlenül működik. Nekem sata1-es a T60, de iszonyat hasít ebben is. Szinte egyáltalán nem melegszik.
-
Vegha
senior tag
válasz
cadeyrn #23877 üzenetére
én is SSD-re váltáson gondolkodom (T61 lesz az áldozat). de úgy látom érdemes alaposabban körül járni a témát, mielőtt az ember fejest ugrik a "leggyorsabb SSD" projektbe. Ugyanis tudtommal pl. a TRIM-et az alaplapi drivernek is ismernie kell, nem csak az OS-nek. Meg aztán az sem mindegy, hogy milyen sata vezérlő van a gépben.
persze tapasztalatom nincsen csak olvasgatok, úgyhogy aki okosabb, az ne fogja vissza magát. Inkább hangozzék el többször egy-egy fontos infó, mint hogy ész nélkül vásárolgassunk méreg drága drájvokat. -
lapa
veterán
válasz
Novics #23869 üzenetére
kell lennie egy ábrának, hogy hogyan kell berakni a simet. lehet, hogy csak a fémbe van beleütve. nekem is alig látszott, anyáztam is hogy miért nincs jelölés, pedig volt csak nagyon halovány.
ubuntun nyomsz egy lsusb parancsot mit kapsz? ha ott nem látszik a wwan, akkor nincs wwan. bekapcsolt rfkill gombnál, persze.
-
Peter M
tag
válasz
sniphoe #23873 üzenetére
Amennyire SSDt ismerem minél jobban tele van annál rosszabb neki (folyamatos cella használat TRIM sem tud érvényesülni 25%ig szokták ajánlani, h legalább annyi szabad hely legyen)
Samsung SSD 470
Intel G2 25 M - után váltottam Samsung 470 SSDre váltás érezhető különbség nincs SSD magician kb már ua azt tudja mint az Intel segéd program. Új firmware nem jellemző, hogy jön ki de teljesen hiba mentes és megbízhatóan teszi a dolgát. HD sentinel lát SSD hőmérsékletet.5-6 hónapnyi használat után: 248 MB/s Seq Read - 190 MB/s Seq Write - 32780 IOPS read - 18630 IOPS write
-
eddie1978
senior tag
X200s-hez egy Samsung 470 SSD milyen választás? Használ valaki Samsung SSD-t ebből a szériából? SSD topik átnyálazása után nekem megfelelőnek tűnik sebesség, kompatibilitás stb. szempontból.
-
Novics
senior tag
Az is meg lesz, ha nem megy így. Most azonban azzal küzdök - Figyelem! Láma veszély! -, hogy hogyan is lehet a 3g-t beüzemelni win alatt. Ubin a sticket csak rádugtam, és már ment is. Itt viszont nem. És most még csak stick sincsen.
Ha világít a wwan ikonja, akkor elvileg működik, nem? Mert van egy modem a high def. audio buszon, amit nem tudok feltelepíteni, meg egy tök ismereten másik valami, valahol... Ezek okozhatnak gondot?
Közben bőszen guglizok, nem sok eredménnyel. -
-
Novics
senior tag
Kipróbáltam máshogyan is. Most is felfelé néz a chip, de a hiányzó sarka néz kifelé. Amennyi beleláttam, most a chipnek jó helyen kéne lennie. Persze nem kizárt, hogy tévedek.
És ha már úgyis írok, akkor megkérdezem, hogy mi a szösz lehet?
Lehet valamit tenni az ellen, hogy ne lötyögjön a kijelző lezárt állapotban? Ha ki van nyitva, akkor stabilan áll, de ha lecsukom, akkor bizony nem zárt szorosan, és ez egy kicsit bosszant.szerk: Köszi a válaszokat.
Szerintem már csak holnap próbálom ki win alatt, de mindenképpen sort kerítek rá.
szerk 2: Köszi magnat. Erre nem - sem - jöttem volna rá magamtól.
-
-
Novics
senior tag
válasz
^Clown #23856 üzenetére
Én is gondoltam rá, hogy ez egy kicsit sok. 650MB-t szedett le, és még mindig talált ezt-azt, amit telepítene, frissítene.
Nagyon ügyes, okos voltam, és magam megtaláltam a wwan-hoz a sim helyét - legalábbis belepasszolt a lyukba- de valamiért nem akar menni. Mondjuk még csak ubin próbáltam, mert az alapból felismerte a modemet, de nem tud csatlakozni. Elképzelhető, hogy rosszul tettem be a simet? Felfelé néz a chip rajta.
Az gondolom nem annyira normális dolog, hogy ha kikapcsolom a vezeték nélküli hálózatokat - alt+f5 vagy a fizikai kapcsoló -, majd újra be, akkor a a wifi nagyon nehezen éled fel. A wwan és a blúcucc egyből felizzik, de a wifire várni kell. A FuSi-n egyből kapcsolt. -
Sziasztok
Kicsit megtakarítottam a gépet(T61), és a billentyűzetbe folyt némi alkohol. Nagyon nem aggódtam, mert azt gondoltam úgyis elpárolog. Aztán fokozatosan elkezdtek jönni a gondok. Először a pöcökegért kellett letiltanom, mert beakadt a és úgy érzékelte mintha egyfolytában nyomogatnám a bal egérgombot pedig hozzá sem nyúltam. Ezután már bekapcsolni is egyre ritkábban akar, csak ha kiveszem a billentyűzetet majd visszateszem akkor indul el. Így is csak akkor ha nincs összecsavarozva. Most úgy áll a dolog, hogy ha kihúzom a gépből majd visszadugom akkor tudom elindítani csak.
Ez mi lehet? -
^Clown
addikt
válasz
Novics #23855 üzenetére
Ha fel van töltve az akksi maxra, és ha OS alól frissítesz, nincs tele vírussal a gép, akkor nem kell tőle annyira tartani. Örülök, hogy sikerült!
Én azt ajánlom neked, hogy lehetőleg minimalizáld a programok számát. Ami szvsz. fontos, az a Power Manager, a Hotkey driver és a System Update.
-
Novics
senior tag
Frissítettem a biost, és nem tettem tönkre a gépemet!
A ThinkVantage által felajánlott mindenféle progit felraktam, és most szelektálok.A Client Security Solution mennyire hatékony? Érdemes használni? A netes bankolás biztonságosabb lesz tőle?
-
sniphoe
aktív tag
Végre megjött az ultrabay a T61-be. Nagyon fasza, ha vki tervezi vásárlását belinkelem.
32GBos SSDt tervezek bele.. Milyet érdemes? -
_ak_
addikt
audi100td, lapa: Igazából csak azért érdekes, mert ha jól működne, akkor lecserélném az USB 2.0-as háttértárakat, USB 3.0-ra. Mondhatni gyakran másolgatok, így időt takaríthatnék meg. A driver nélküliség meg max a windows installnál vagy ha netán rám jönne megint vmi linuxos kísérletezés, akkor ne szívjak külön.
-
Az imént beszéltem a központi Lenovo szervizzel és van némi előrelépés. Az alaplap a gépben a sajátja nem cserélték. A memóriák alatt van egy számsor ami alapján megnézte az illető akivel beszéltem, hogy eredetileg melyik gépbe rakták bele ezt az alaplapot és ebbe. Tehát nem volt csere meg buhera...
Érdeklődtem, hogy körözési lista vagy ilyesmin meg lehet e nézni, de azt mondta már nincs ilyen listájuk kb 3 vagy több éve, mert annyi szerviz nyílt már meg, hogy nem vezetnek listát.
Azt mondta, hogy mivel már nincs garancia ezért a System Update-el lehet gondom csak, ha beviszem egy lenovo szervízbe akkor átírják. De Pécs közelében nem tudott ilyet mondani...
Amúgy nagyon rendes és segítőkész volt akivel beszéltem.
-------------------------------------------Otis:
Az eladóval csak most fogok beszélni, mert előbb minden létező szálat végig akartam járni. Ha már ilyen történt akkor legalább most legyek nagyon alapos ha már a vételkor nem voltam. -
Peter M
tag
válasz
Gondwana #23842 üzenetére
Nekem W520-nál alaplapcsere oldotta meg a gondot azóta mint az álom.
De a lényeg generációnként eltérő és floppys megoldással alkalmazzák az UUID és S/N és P/N dolgot. Amikor a srác először próbálta akkor érdekesen minden jó volt, de még is ERROR 2200 hibát dobott indulásnál (érvénytelen S/N P/N) de a thinkvantage hitelesítésen teljesen jól mutatta.
Utána hozott vmi újabbat és azzal rendesen felül tudta írni.
-
bijesz
aktív tag
válasz
MrSealRD #23837 üzenetére
csak nem értem a végrehajtás módját mert:
1. A gép alján ott figyel a matrica azokkal az azonosítókkal amik amúgy illenek is rá.
2. Erre belülre meg olyan kódot ütnek bele, ami nem csak, hogy más méretű, de gyökeresen más hardverre épülő T61-esé...Pedig ez kézenfekvő. Ilyen matricát ami a gép alján van nem tud nyomtatni az illető.
Ha lekaparná teljesen akkor az gyanús lenne mindenkinek ránézésre. Ha bennhagyja a régi szériaszámot akkor a lenovo-s progi jelezheti, hogy lopott.
Ezért átírja az SN-t. Azért más típusút valszeg nem tudott olyan érvényes SN-t ami ezzel megegyező típusú.Így aki nem hasnonlítja össze a laptop alján lévő SN-t, model számot, és/vagy technikai speckókat az nem is fog tudni róla. Szóval valszeg ez a legjobb megoldás lopott laptop esetén, már ami az eladót vagyis orgazdát illeti.
Moddolt bios ilyet nem okoz ezt direkt csinálták.
Egyik fórumozónak nemrég volt ilyen baja olvass vissza.Azt tudod tenni, hogy felhívott a Lenovo és leadod nekik, ha náluk nincs nyilvántartva lopottként akkor az elöbb említett fórumozó állítása szerint ők visszaírják neked a helyes SN-t.
Egyébként a rendőrség tárgykörözési listájával kellene összevetned, asszem a Lenovo onnan is lekérdezi de ez nem 100.
-
dabgergo
őstag
Koszi a válaszokat! Még varok de azert jo tudni h mi a helyzet
-
lapa
veterán
válasz
Intelligencs #23838 üzenetére
ja, én a fizikai kapcsolóra gondoltam. ha kell wifi is, akkor nyilván felejtős.
nézd meg a fogyasztást (akksiról), miközben letiltod az eszközkezelőben. szerintem lehet, hogy kikapcsol rendesen.
ha meg ez megy akkor keress rá arra, hogy "devcon.exe", azzal tudsz ikonra klikkelős letiltást / engedélyezést csinálni.
-
noorbertt
őstag
Hali!
Lenne egy hatalmas problémám!
A biosban próbáltam beállítani azt hogy pendrive-ról bootoljon a gép, ami nem sikerült (De nem ez a lényeg) És hamár ott voltam beállítottam,h bekapcsolsnál számlázza ki a ramot és hasonló dolgokat.. A lényeg az, h most minden bekapcsolásnál számlázza, de a bios-ba sehogy sem tudok visszalépni h kikapcsoljam! Ha számlázás közbe megnyomom a ThinkVantage gombot (Amit ki is ír hogy van lehetőség nyomkodni..) Akkor a képernyő felsőrészén sorba kijön ilyen kb 3x3cm-es kockák sorokkal amik olvashatattlanok. Szerintem a bios lesz az!Ilyenkor mit lehet tenni otthoni körülmények között? Próbáljam meg láthatattlanban vissza navigálni magam a bioszba? Ehhez tudna valaki segíteni nekem mint szem ?
Vagy lehet valahogy egy bios resetet nyomni? -
Fizikai kapcsoló? Biztosan, hiszen ha akarom, akkor tudom használni a mobilinternetet, csak be kell kapcsolnom szoftveresen. Hogyan lehet kikapcsolni a fizikai kapcsolót? Vagy ez ugyanaz a gomb, amivel a wifi-t is kapcsolom? Sajnos akkor nem járható út, hiszen wi-fi-t mindenképpen akarok használni.
-
válasz
bijesz #23833 üzenetére
Na igen...a gyanú fennáll...meg ugyan miért piszkálná valaki az azonosítókat...csak nem értem a végrehajtás módját mert:
1. A gép alján ott figyel a matrica azokkal az azonosítókkal amik amúgy illenek is rá.
2. Erre belülre meg olyan kódot ütnek bele, ami nem csak, hogy más méretű, de gyökeresen más hardverre épülő T61-esé...A Lenovo weboldalát sem értem...a Parts Lookup page nem tud kiadni info-t. Legalábbis azt írja mindkét Serial-ra. A Warranty Lookup meg simán kiírja a matricás kódra hogy 09.15-ig volt érvényes. A belső hülye kódra meg hanyatt vágja magát egy: System Unavailable, IBase information cannot be provided üzenettel.
A lopottlaptop.hu oldalon minden kódot és ID-t végigírtam és semmi. Tudom ez még nem jelent semmit.
1.Érdemes szerintetek felhívni a lenovo központi akármit, azzal a céllal, hogy esetleg visszagöngyölíteni az ügyet?
2.Nem lehet valahogy visszaállítani az eredeti kódot a gépbe?
3.Ha moddolt BIOS-t teszek fel az okozhat ilyet? (Csak mert ez amúgy is szándékomban állt. )
4.A feltételezés kedvéért, nem lopott csak valaki éppen nagyon hülye volt. A lenovo oldaláról letöltendő driver és egyéb működéshez szükséges programok letöltésében és telepítésében okozhat ez gondot?
szacsee:Ezek után naná, hogy lepattintottam...palmrest, bill, keyboard bezel...be akartam látni a területet....van dedikált VGA, meg a gpu-t, AIDA is mutatja, meg néztem egy rakás képet, meg videót ami a belsőt mutatja de igazából semmi különöset nem találtam. FRU-kat ellenőriztem amit csak éppen láttam, hogy talán máshonnan való de nem...hűtője pl egy ilyen: [link]
..billentyűzetről fentebb írtam...
Tudom nem biztosíték, de mindenen a gyártás időpontja van belül pecsételve meg matricázva. -
szacsee
nagyúr
válasz
audi100td #23834 üzenetére
Lepattintja a bill-t, palmrestet és egyből látja, van-e dedikált VGA. Ha nincs, akkor az van amit írtál, illetve sejtetek (lopott, kiütött biossal), ha van benn NV dedikált VGA, akkor lapcsere, ha van felette rézlemez, akkor a hűtő is ki van cserélve. (hűtő nélkül is lehet érdekes szaga a cuccosnak). HP alá begyömöszöl thermal-paddal egy 2mm-es alulemez darabot és 1 hónapot úgy is kibír....de szvsz első eset állhat fenn.
-
bijesz
aktív tag
válasz
MrSealRD #23823 üzenetére
Nem akarlak ijesztegetni, de ezt akkor szokták csinálni ha lopott a laptop.
Szóval az eredeti szériaszám felmegy a lenovohoz, ha fenn van a thinkvantage-es progi.
Ha lopott akkor jelzi nekik, és valszeg neked is.
Ezt azzal lehet kivédfeni, hogy egy másik laptop (akár másik típus) sorozatszámát és típusát írják bele.Más oka nem igen lehet annak, hogy hamis sorozatszám kerüljön a laptopba.
A billentyűzet megítélése szubjektív.
NMB, Alps, Chicony ez a minőségi sorrend sokak szerint, de vannak akik ezt vitatják. -
lapa
veterán
válasz
dabgergo #23826 üzenetére
minden thinkpad utódja az x200s. bocs.
más: nagy unalmamban gondolkodtam egy kört az n-es wifin, aztán rájöttem, hogy az istenek belerakták az intel ethernetbe a kábel autosensinget, és kíváncsivá tett a gbit sebesség. az autosensing csak azért volt lényeges, mert lusta lettem volna kriszkrosszkábelt túrni.
egy teszt már személyes indíttatásból is kínálta magát, lelki elégtételt akartam venni a sok-sok értelmetlen óráért, amit a nem jelölt crosskábelek ésvagy leesett piros matricák okoztak korábban.
szóval fogtam a fekete típusú műveleti ethernet kábelt (nyilván nem fogok béna színűt használni külső helyszínen ilyen szép géphez), aztán csináltam vele egy szendvicset a két x200s közé.
a dolog gyorsan megy, főleg ha pont van konfigurált dhcp szerver az egyiken. először sshfs alatt néztem a dolgot, ramdrive-ból ramdrive-ba: 28,x mbáyt, mindkét cpu mag (a küldő oldalon) 80% körül.
érdekesek voltak már a hangok is, az egyébként idlében hallható halk cicergés (aka horkolás) helyett a kliensen (amire másoltam) szabályszerű csikorgást-nyiszogást hallatott a vezérlő. persze néma csendben ültem; nem vészes, csak érdekes volt hallani.
utána rátoltam egy sambát a tündérre, és szintén ramdrive megosztott mappából másoltam ramdriveba. itt 33,x bátyot mértem, a cpu szolíd 30-50% között maradt.
az eredmények mondhatni várhatók voltak. úgy gondolom az árnyékolatlan cat5 kábel nem befolyásolt döntően, mert csak 2m-es. érdekes lehet esetleg két core i cpu-t összeengedni, az ssh offload miheztartása végett. beállításokkal nem bíbelődtem, de talán így is értékelhető tanulságként a dolog.
-
mutyuru
aktív tag
válasz
franc0 #23827 üzenetére
Ugy nez ki az SSD+memoria upgradet hanyagolom. Azt mondta az bnom vegyek egy uj laptopot es kifizeti a felet.
Szoval majd kernem a segitsegeteket ujfent egy-ket tipussal kapcsolatosan, ami tuti:- Lenovo (talan Samsung)
- 17"os kijelzo
- Inkabb a munkara kellene, (ez photoshopolast jelent) mint jatekra
- keret kb. 5-600Euro -
mutyuru
aktív tag
válasz
noorbertt #23787 üzenetére
En anno hasznaltam a norton ghost nevu programot. Ez ugyan nem onallo particiot keszit, hanem egy aktualis particio teljes tartalmat es beallitasait lementi egy tomoritett allomanyba, ahonnan utana vissza lehet huzni az egesz rendszert.
jo volt, amikor 4-5 telepitesi procedurat usztam meg egy 20 perces visszaallitassal. -
dabgergo
őstag
Sziasztok! Jelenleg mi tekinthető a jókis T61 utódjának?
Van egy 3,5 éves T61-em es meg tökéletes, nem is szeretném jelenleg lecserélni de majd kicsit kesobb talan igen. Mi az ami hasonló szinten van mint a T61? -
lapa
veterán
gyakorlatilag nem. az usb 3 elvileg tud 400 mbáyt/s-tot, az első gen pci meg elvi max 250, de ahogy én néztem eddig inkább kevesebb.
az x200-ban első gen pci-e van, gondolom akkor az 500-ban is. persze ha nem csúcs ssd-t tolsz rajta, akkor annyira nem krtikus. csak gondoltam érdekes.
a másik témához: rendes sebességű expresscard ssd-t én még nem láttam, de nem lenne rossz ötlet a corestore-nak expresscard tokot csinálni.
-
Na szóval...kerestem kutattam és a következőre jutottam:
Az alaplap nem lehet 14.1-es wide-ból mert azoknak a gép elején van a hangcsatlakozók. Javítsatok ki ha tévedek! Ennek meg oldalt vannak mint ahogy lennie is kell. Tehát minden a helyén van.
Így gondolom vagy egy másik 15.4-es alaplapot tettek bele...vagy egyszerűen csak "szoftveresen" nyomták át a kódokat. Ez utóbbi amúgy lehetséges mármint fizikai behatás nélkül ezt elérni?Amúgy a HDD körül fura (istállószagot) ammóniás szagot lehet érezni. (Ne is kérdezzétek...)
Tipp erre?A billentyűzete magyar, jó állapotban van nagyon és az ALPS gyártotta. Erről van valami tapasztalat, hogy ez és a CHICONY közül melyik a jobb?
-
Tim82: Igen pont a kézenfekvősége miatt gondoltam én is erre.... Az lehet, hogy esetleg tényleg 6458-as csak valami oknál fogva 7661-es aznosítókat írtak bele? (Bármilyen okból kifolyólag)
Az lehetséges, hogy emiatt ne fogadja el a 15,4-eshez kiadott akku-kat?
caderyn: 1 hónap garanciát vállalt rá az illető és adásvételit is irtunk két példányban...bár ő nem kérte az övét... -
Ha van valami ötletetek, hogy mit mivel és hogyan nézzek meg a bizonyosság kedvéért...akkor nyugodtan mondjátok, csak mert hajnal 3 óta ezt csinálom és kicsit ki vagyok akadva..
Jah, és a bónusz kérdés...ezek után van értelme megtartani?? mert amúgy jó állapotban van és működik...csak hát na ezek után nem tudok mit gondoljak.
-
SOS!!!
Nagy a baj! Aki rutinos és jártas a témában az kérem segítsen
Nézegettem az azonosító számokat, mert gyanús lett, hogy mikor képet mutogatott akkor a másik gépről készültek és gondoltam mélyebben átnézem.
Úgy néz ki gond van az azonosítókkal és nem tudom ez most mit jelent:
A gép alján lévő matricán teljesen más típus kód/serial szerepel mint ami a BIOS-ban.A lenovo US Support oldalán a lefuttattam a Run-AutoDetect-et és az eredmény:
[link]
Jah, amúgy a gép ami a kezemben van 15,4" WSXGA, T7500-al, meg NVS140-el..
Most átvertek, vagy valamit bénáztam?
Előre is köszönöm a segítséget[ Módosította: 7 ]
-
Első benyomások az "új" T61-el kapcsolatban:
A külseje lenyűgöző. Már értem mi a stabilitás...Szóval nem győztem fogdosni. Itt megvolt az első "leesett az állam". /Igaz a zsanérok szokásos játéka megvan...de hol érdekel az most/
Nem volt feltéve a VGA driver, és eléggé zavaros számokat írt az AIDA és a GPU-Z is. Gondoltam gyorsan tisztába rakom a helyzetet.
Az nvidia support oldala a 280.26-ot dobta mint nyertes választást. /Azért jó, hogy még most is van ehhez a kártyához driver. Anno nagyon haragudtam mikor az ATI kinyírta az X1600 driverének jövőjét...win7 alá úgy kellett készíteni./
Második "leesett az állam" következik. A splash player jelezte, hogy a hardveres gyorsítás elérhető, így este az aktuális NCIS részt már ezen néztük. Ezen kívül dinamikusan változtatja a kis quadro az órajelét attól függően mit csinálok...sőt akár én is megmondhatom, alkalmazás szinten, hogy ki/mit/mennyit használhat. Kellemes meglepetés ez, mert nagyon hozzászoktam az ATI féle PowerPlay-hez és kicsit féltem, hogy mi lesz majd... -
noorbertt
őstag
Szeretnék ma/holnap egy friss windows7 telepítést.
Ezért kérem (I)valaki(/I) írja le nekem , hogy pontosan milyen drivereket, szoftvereket érdemes telepíteni egy T61p géphez , hogy minden funkciója rendesen és kényelmesen üzemeljen? (Én kb mindent felraktam, de nem szeretnék fölösleges dolgokat is telepíteni) ThinkPad T61p (6458-A86)Valamint szeretném a frissen telepített és beállított win-t lementeni az összes saját programommal együtt, úgy mint ha gyári rejtett partición lenne a Reconvery.
Ezért a kérdés a következő: Hogyan tudok saját Recovery-t készíteni a komplett rendszerről,programokról és beállításokról egy rejtett partíción amit ugyan úgy eltudok indítani mint ha gyári lenne illetve ha ez lehetséges , akkor mekkora legyen a rejtett partíció és hogyan rejtem el?Gondwana említette a ThinkVantage Rescue and Recovery-t de telepítésnél ezt dobja folyamatosan vissza:
Válaszokat várom és köszönöm!
(#23801) audi100td: Oké
-
Magnat
veterán
válasz
Gondwana #23807 üzenetére
No de az elsőnél írják a címben, h T400s-hez kimondottan való ... ok, nem tudhatom biztosan h igaz, de ha az, akkor a másik is jó lesz hozzá gyári brióssal? A mostani Intel 5300 ami benne van csak 130Mbittel csatlakozik, ráadásul sniffelni sem tud... a Realtek ennél csak jobb lehet.
-
Novics
senior tag
Köszi a válaszokat, akkor azért majd megpróbálkozok egy bios frissítéssel.
Innét miket érdemes letölteni? Nem akarom felesleges progikkal telepakolni a rendszeremet. -
Gondwana
addikt
válasz
Magnat #23806 üzenetére
Az, hogy valaminek van FRU-ja, még semmire se garancia - az Edge-alkatrészeknek is van FRU-ja. Egyébként meg IBM Lenovo ThinkPad L410, L510, L412, L512, SL410 and SL510 FRU 43Y6553 ThinkPad 11b/g/n Wireless LAN Mini-PCI Express Adapter II
Whitelist-mentesített BIOSnak van esélye átengedni - de miért pont Realtek? (Én a half-duplex 8139-ek óta kerülöm csak mint gyártót igazán, előtte csak nem volt szimpatikus) -
Gondwana
addikt
válasz
Hunter2 #23804 üzenetére
(Az, hogy pl. a Panasonic LX3-ra nem toltam fel a legújabb firmware-t, mert abban csak letiltottak néhány utángyártott akkutípust, még nem jelenti azt, hogy egy laptopban ésszerűnek tartanám a legújabbtól régebbi firmware használatát - különösen, ha hozzáveszem, hogy tudtommal például ott lakik a CPU mikrokód javítás is, ha az adott CPU-generációnál volt bugfix, márpedig a 80486 után gyakorlatilag mindnél volt valami, az embedded controlleren keresztül meg elég sok alkatrésszel bűvészkednek a Thinkpadekben (miért 2MByte a T60 BIOS-a, mikor még grafikus felület sincs benne - nem is olyan túl régen még RAM se volt ennyi a gépekben, mégis mennyi mindent tudtak) - konkrétan nekem most olyan problémám van egy ideje, hogy az X201 embedded controllerjében megtalálni, hol vannak eltárolva a fényerő-lépésközök és ezt nekem tetszőre cserélni. Így, az érintőpanel-mod után se jutottam el a tökéletes géphez - de az irány az jó.)
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPad topik
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Ózongenerátor a háztartásban
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- Linux kezdőknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Formula-1
- sziku69: Szólánc.
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRH8 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G17 G713IM 17 notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Asus ROG Strix G614JZ Intel Core i9 13980HX/RTX 4080/32GB RAM/4TB SSD eladó remek áron
- MSI KATANA 17" Notebook! i7-13630H / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1 Tb SSD / 20 hónap GARANCIA
- Peak Design - Everyday hátizsák 15L Zip v2 - éjkék
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman Z1 Plus ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman Z1 Plus Corsair 750W
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest