- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
metal01
őstag
válasz
spyduck #93244 üzenetére
Tényleg nem szeretnék vitába bonyolódni. Elég szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban. Ha neked működik ez a dolog, akkor használd persze. Én anno több szervizessel (hivatalos márkaszervizben) beszélgettem, és szóba került a TP-ek felületi tisztítása is. Ahogy előttem írták, a nagy tisztaságú alkohol/izopropil alkohol is szóba került, vagy csak egyszerűen a nedves rongy. De egyik sem emlegetett még csak poén szinten sem WD-40-et vagy Clint. A felújítás fogalma meg nekem már tényleg sok. A fizikailag sérült, karcolt felületet nem lehet "felújítani". Ahogy Tikakukac is írta "eladásivá lehet varázsolni maximum".
De azt is átmenetileg. -
Tikakukac
titán
válasz
spyduck #93233 üzenetére
Hát morgás vagy nem morgás, elhinni vagy nem hinni, a fizikát meg a kémiát nem tudod átb@szni
Ha a TP-n márpedig bevonatos a fedlap, akkor mindegy mit kensz rá, a matt felületet nem építed vissza semmivel és nem is fogod polírral szintre hozni.
Itt van a 840-em, klasszikus lenyomatokkal. Direkt a kedvedért megnéztem lehozza-e a foltokat a Clin. Nem hozza. Garázsba nem megyek ki WD-ért, benzinért, gázolajért, Stihl adalékért stb., mert voltam most eleget a héten, gyorsan körbenézve idebent: húgom körömlakklemosója és anyám gyógyszertári alkoholja készen áll, aceton és jóféle etil, ugye. Mindkettő leszedte a foltokat, tökéletesen. Nem ragad, nem olajos, nem old fel semmit, nem drága, mondjuk a gyógyszertári helyett érdemesebb denaturáltra menni, nem gyengén olcsóbb meg ugye nem büdös.
Én tényleg örülök neki, hogy felhajtjátok a WD40-es gyártósort meg a Clint is, de spóroljatok időt és tényleg hagyjátok a fenébe a szutykos gépeken ezt a hűhót és csapjatok fel egy ezresért egy liter denaturáltat, szerintem még félbe hígítva is tökéletes lesz vízzel. Csodát tesz
Protip: 2 év után most sikerült a kis robogó restaurálás is, a tankban kicsapott vizet is remekül ki lehet vele hajtani 1-2 deci után felveszi a littyót és megy is kifele a pufón
metal01: Elcseszve nem lesz, de tényleg van szaga is valamennyi és csúszik meg koszosodik sokkal gyorsabban. Ha már mindenképpen akkor viaszra tippelek. Még megyek kerítést kiszedni nagymuterhoz, mert bedőlt a drága, aztán este lekenem az egyik T60 tetejét.
-
Tikakukac
titán
válasz
spyduck #93230 üzenetére
Amit leszedsz sárgás anyagot az kosz. Egészen addig amíg az jön le, az kosz is lesz. Ha olyan vastagon retkes a fedlap, hogy a koszban vannak a karcok, akkor egyfelől részvétem, mert qrva sok alkoholt kell rátolni, mire tényleg tiszta lesz, másfelől sokat elmondd a nagykerről is, de hát ki hogyan dolgozik, most vettem 25k-ért csavarhúzót is, mert valaki otthon is ad dolgokra.
Viszont teljesen felesleges a WD-Clin kombó. Oda egy a Clinnél erősebb tisztítószer kell akkor, ha tényleg annyira nagy a baj. Nem lesz tőle ujjlenyomatos és pormágnes a gép, teljesen "őszinte" a fedlap (is). Ha meg kozmetika akkor inkább valami viaszra tippelnék, bár mivel a felület 40-es gépekig matt gyárilag, így az is felfényesedik és csúszni fog, bővebb kémiai háttérhez ha kell előkapom a VeBi jegyzeteimet, ott megvan minden rajz a rácsszerkezetekről és láncokról
Egy valami tuti: fogsz egy random 0/1/00/10/20/30 gépet amit lemostál tökig alkohollal és karc van rajta, rátolod a random kőolajszármazékot és aztán szenvedve is, de Clinnel visszatakarítod mindet amit ráfújtál pontosan azt kapod vissza, mint amit először csináltál. Mivelhogy ezek a fedlapok bevonatosak. Itt ül előttem 3 darab ThinkPad és hidd el, ha lehetne karcot leszedni a T60p-ről leszedném, mert tényleg gyűjtői darab. De nem lehet
-
Tikakukac
titán
válasz
spyduck #93228 üzenetére
Viszek fedlapot is, nem is egyet, meg 6 fajta vízpapírt és vagy 3 fajta műszerolajat. Hidd már el. A *40-es széria óta nincs plusz réteg, arra egy ideig-óráig egy kevés wax, viasz, olaj stb. megoldás lehet. De ettől még a karc az ott marad. Plusz az ujjlenyomatok és por is szépen gyűlik.
Nem retek. A WD meg a dörzsi az magát a bevonatot szedi le. De ehhez nem értem minek szívtok két környi fújkálással. Mintha mosószert öntenétek össze öblítővel, mert valami PH semlegeset akartok inni
Amit kerestek: denaturált szesz. Olcsó, és úgy leszedi az egészet, mint a sicc
A tiszta 90%-os alkohol minden nem autóműhely szintű koszt leszed tökéletesen. Minden ennél erősebb vegyszer és fizikai behatás egy 20-as és annál régebbi TP-n le fogja szedni a matt réteget. Ne kelljen demonstrálnom, van most itthon pár TP
-
Tikakukac
titán
válasz
spyduck #93218 üzenetére
Nana
Eladásivá lehet varázsolni maximum. Mivel a dörzsi leszedi a matt bevonatot és csak a műanyag marad, arra felmegy a WD40, ami gázolj gyakorlatilag. Ezzel feltöltöd a karcokat és kiemeled a feketét, főleg a kék metálszemcséket. (Régi neppereket megkérdezed, mind felröhög, anno minden Lada frissen gittelve és fújva, gázolajjal átkenve várta a gazdit, mert úgy mutatott. Pont addig, amíg nem unta meg a rengeteg port amit az olaj összeszedett, aztán jött a mosás és lett egy matt határgané az autó.)
Ha ezután te letörlöd alkoholos Clin-el, akkor az összes gázolajat lemosod róla. Ergo minek kented meg WD40-elEz a trükk addig jó, míg kevés WD40 van fent és takar. Cserébe látszik az ujjlenyomat. Amint eltünteted az olajat ugyanolyan fos marad mint addig. Próbáltam, csináltam. Ha hámlik a fedlap akkor csere vagy matt le, de a karcokat kiszedni nem lehet.
Polír ugyanez. Ez nem anyag-filler-alapozó-fedő-lakk felállás, hogy legyen miből csiszolni. Itt ha sérül akkor az úgy is marad. Esetleg még plexi, ott is lehet néhány századot lekapni, vagy azonos anyaggal tölteni, aromás folyadékokkal "olvasztani".
-
Dhampir
félisten
válasz
spyduck #93218 üzenetére
Kedvenc sztorim ebben a topicban.
-
Gondwana
addikt
válasz
spyduck #37718 üzenetére
Az föl se tűnt, hogy X220 glossy panel, azaz fényes kijelzővel? Tehát itt valaki valamit nagyon moddolt, és egy kicsit gányolásba fordult összerakáskor...
Szerk: dying_star, a p (professional?) az a jelenlegi W-k (workstation) előde, OpenGL-re atesztelt driverekkel, ebből adódóan másként cimkézett videochippel (gyakorlatilag ugyanaz a mag rendszerint, csak másik BIOS). Ha NVS140/T61 az irány, a fő tanács az szokott lenni, hogy 2008 júliustól újabb gyártásúval kevésbé valószínű a mellényúlás. (T60 pedig előfordul IPS kijelzővel, ami ráadásul lehet UXGA is - most épp egy ilyenen videovágok)
-
all6atos
tag
válasz
spyduck #37716 üzenetére
Én most egy T420-ast nyúzok (sima, nem s), de valami itt sem stimmel a hűtéssel.
Egy i5-2520+HD3000 "GPU" van benne, és üresjáratban ~800 Mhz-en ~50 fok, a venti meg 3k fölött teker. Megnéztem egy ~15p-es Prime+Furmark tesztet és smián felment 95 fokig, akkor a venti ~4400 körül ment, de furmark nélkül is simán 90 környékén van.
Tegnap cseréltem benne bill.-t, akkor kifújtam azt a kevés port, ami volt benne. Nincs 1 éves a gép.
Van itt esetleg más T420 tulaj is?
-
Chaser
legenda
válasz
spyduck #37066 üzenetére
Másik jogszabályban meg az van, hogy te kivel állsz "szerződésben". Se nagykerrel, se szervizzel nem. Arról nem is beszélve hány hivatalos szerviz van, ami fel sincs tüntetve jótállási lapon. Továbbmenve érthetik azt is beszállító alatt, akitől te a gépet vetted, tehát a kiskert. Lényeg a lényeg, asztalt verni csak a kiskernél lehet, szerviznél nem. Kiskernek meg minden gép gariztatással járó procedúrát intéznie kell, ha tetszik neki, ha nem. Kutyát nem érdekli hogy ő nem nyúlhat a géphez, neki kötelessége eljuttatni szervizbe a gépet és visszahozni onnan. A javítás időtartama ha túl hosszú akkor is náluk kell kopogtatni, majd ők intézik nagykerrel, szervizzel ahogy akarják. Ők kérhetik is a blokkot, számlát nem, mivel olyan jogszabály Mo-n nincs, ami arra kötelezné a vásárlót hogy bármiről kötelezően számlát kellene kérnie vagy kapnia.
Atikusz: azokat cserélheted
-
-
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
spyduck #27337 üzenetére
Ha elsődleges a jó kijelző W700 TP vonalon, 8740w EliteBook témában, Precision Dell témában, a többi felejtős.
A Mac addig volt legenda, amíg Eizo panelek voltak benne, az meg már régen odavan.
Ebből én a 8740-re voksolnék.A többi méretben nem fogod megkapni az sRGB színteret, gyk. senki nem gyárt 17" alatti grafikusi munkára alkalmas cuccot.
SZERK.
W5xx széria, 85xxw, Dell precision 15" belefér, de a 17"-ok tudnak igazán nagyot ütni színben. A Latitude kijelzőben kevés lesz.Ellenben kénytelen vagyok eretnekséget állítani: ha jó kijelző kell kisebb méretben, akkor Vaio vagy Dell XPS, de azokkal meg máshol lesz a gond.
-
-
lapa
veterán
válasz
spyduck #25743 üzenetére
gondolom nem én vagyok megfelelő ember, de mivel nem tudom mi a cél megemlítem, hogy több, eléggé különböző ips és rokon kijelző van.
külön kategória a t60 4:3-os ips, a tabletek nem-annyira mattított cerkás-tapis affs és ips kijelzői, meg az x220-as töpörödött (tán az egyetlen ledes?) ips-e.
nem hivatalosban van még az x200-201 vonal mattított vagy anélküli affs-e (ami ahogy olvastam a hp nc2400-ba is pont jó, komoly gép). Gondwana még említett valami pva paneles varázslatot is, és valószínűleg fejből tudja az összes fent felsorolt cucc szalagkábel-lábkiosztását is.
-
buvartacsko
addikt
-
bwoay
nagyúr
válasz
spyduck #25515 üzenetére
októberben járt le a 3 év, ha jól emlékszem. meg mások eseteit olvasgatva nem vagyok biztos benne, hogy tárt karokkal fogadnának az IBM szervizben. ettől függetlenül egy próbát megér, pláne, hogy ez igazából szavatossági probléma. nomeg nyilván nagyon akarok tizenXezreket költeni ilyesmire. egyelőre az az álláspontom, hogy amíg le nem törik, addig lényegében leszarom. esetleg egy jó matricával áthidalom a problémát. (anno) félmilliós gépnél még simán belefér egy kis celluxozás is!
-
Shadowfax
addikt
-
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
spyduck #25454 üzenetére
Amennyit én ismerek:
12.1" X201 -> 12" (?) X220
14" L412 -> L420
14.1" T410 -> 14" T420
15.4" T510 -> 15.6" T520
15.4" W510 -> 15.6" W520A többit az okosabbak
SZERK
A másik témaE - (Edge)
Beginner Business - kis vállalatoknakdesignfetisisztáknak (igazából nem Thinkpad, olyan, mint az X1, az is valami más)
L - Small Business - kis és közép vállalatok
T - Business - nagyvállaltoknak
W - Worksation - Business ( Quadro és FireGL VGA-kal ellátott, főként 3D-s munkára tevezett modellek) - nagyvállaltoknak
X - ultraportable - kis méretű Business - nagyvállalatoknak
s - karcsúsított / könnyített, energiatakarékos(abb) változat
i - jóárasított változat -
salieri.
őstag
válasz
spyduck #25276 üzenetére
Hogy oszinte legyek engem nem gyozott meg a 8530p sem ventillator folyamatosan megy ,kenyes a memoriara.
Tim82:T61p 1920X1080 felbontassal nem IPS kijelzos?Uj a T61, olyan szinten ,hogy a dobozaban pihent!
Chaser: na jah egy 1600 X1200 as T60p nek orulnek
de nem nagyon tudom beszerezni.en is arra vadaszok!
-
MrSealRD
veterán
válasz
spyduck #25239 üzenetére
Hehe..valóban.
Réges-régen...szóval tényleg baromi régen, nagyon akartam ilyen dock-os desktop-ot. Aztán lett és csalódtam. Jól mutat, de rájöttem nekem túl rugalmatlan.Honnan tudtad melyik synaptics driver kell a T420si-hez?
ui: utorrent-et nem frissíted? Ez még csak 2.x. ha nem tévedek.
De a kisrakéta se semmi... -
Chaser
legenda
válasz
spyduck #25223 üzenetére
Én nem tudom melyik fokozat a gyári, mint mondtam több verziót próbáltam, nem is teljesen egyformán működtek. És mindez T60 gépen volt. Ha gyári értéket akarsz akkor bios szabályzás, ha meg nem olvassa ki semmi akkor írd oda. Most lehet hülyeséget mondok, de mintha toolbox is adna hw információt, mindjárt meg is nézem ventiről mond-e valamit.
szerk: Venti rpm-es részt nem látok
-
Chaser
legenda
válasz
spyduck #25214 üzenetére
Annál a T60-nál jó volt aminek a ventije enyhén szólva már szét volt kopva, többi szerencsére nem szenvedett ilyen gondoktól és nem is használom ezért.
Most 43 fok mind2 cpu mag, gpu 48 és 3500rpm-en megy a venti aminek hangja még teljesen ember barátiAmikor valamivel meggyötröm akkor a bios vezérlés lehűti elég szépen a dolgokat. Aztán meg síri csend jó darabig ha csak netezek. Ennél jobbat nem is lehet kívánni. /max a T500 hűtőt ha tényleg konvergál a 0-hoz minden helyzetben a hangja/
-
stifi
senior tag
válasz
spyduck #25194 üzenetére
próbáltam BIOS-t frissíteni system update-tel, de kékhalállal azonnal szétfagy a gép, és nem volt még időm utánaolvasni mi lehet a baj, nem foglalkoztam vele...
a tpfc tudja a smart, bios és manual funkciókat, nálam alul jött fel és tudtam válogatni
most leszedtem a programot és full gyári a gép, folyamatosan megy a venti tehát normálisan viselkedik, csak eddig észre sem vettem annyira hangtalan
-
-
stifi
senior tag
válasz
spyduck #25182 üzenetére
mondjuk ahogy nézem ez a program durván felülbírálja a gyári beállításokat, és nem vagyok benne biztos hogy tudja mi a jó ennek a gépnek..
próbáld ki, hogy átállítod BIOS modera az alapértelmezett Smart helyett (gondolom a BIOS mode hagyja hogy gyári funkciókkal üzemeljen a gép), nekem egyből bekapcsolt a venti és szépen visszahűtötte 46 fokra, de ennél meg nem megy lejjebb és folyamatosan pörgeti kb 4000 rpm-en, aminek meg nem sok értelmét látom...
én inkább leszedem ezt a programot és keresek valamit ami semmihez nem nyúl hozzá, de kiírja mi hány fok és hány rpm, mert nem hiányzik hogy tönkretegyen valamit az új gépemen
szerk: 42 fok, de még mindig 4k az rpm...
-
Ringman
félisten
-
Chaser
legenda
válasz
spyduck #25060 üzenetére
Jah, addig amíg baleset nem történik addig jobb a "fémtömb". De ha az történik és leesik a gépezet a fémtömb szépen eldeformálódik, ütközés energiáját átadja a benti részeknek. A műanyag meg elpattanhat, de mivel elemenként cserélhető nem nagy érvágás. Az ütközés energiáját pedig nagyrészt elnyeli. Lásd nokia 3310, ha 50x nem esett le - néha több métert is- akkor 1x se, mai napig működik. Palmrestnél meg egyértelműen jobb a műanyag.
-
lapa
veterán
válasz
spyduck #25060 üzenetére
mondjuk nem lepődnék meg, ha a t420s teljes külső teste magnéziumöntvény lenne, mint az x200/s-en. a kijelzőn kívül értem.
ha egy matt, selymes felület, akkor az valszeg magnézium. "unibody", ha úgy tetszik.
a palmrestre meg szimplán hülyeség egy hideg fémet rakni, ugyanolyan nem kívánatos mint hogy melegítsen. a csukló belső oldala nagyon érzékeny.
-
MrSealRD
veterán
válasz
spyduck #25060 üzenetére
Érdekes ez a dizájn dolog. Én évekig kerestem/nézelődtem a full fekete laptop-ok után, amiknek nem kopik le a színe és mellette még f@szán is néznek ki. Aztán most, hogy nemrég lett egy TP-m rájöttem, hogy végig ezt kerestem.(Csak a megannyi hír és gép között nem láttam a fától az erdőt.) Ez olyan megtalálom ha meglátom típusú dolog volt. Most elégedett vagyok.
-
lapa
veterán
válasz
spyduck #25055 üzenetére
a "minőség" helyett gondolom "vastagság"-ot akartál írni, merthogy a t420s vastagsága a kétharmada (pfff) a hpnak.
hp: "31.8 mm (at front)"
t420s: 21.2 mm - 26 mmcsendben megjegyzem, hogy nem láttam még sosem a hp-t, de képekről úgy tűnik, hogy hátul magasabb. logikusnak is hangzik, mert egyébként nem lenne ott az "at front".
magyarán megmondva a hp sunyin nem írja oda a spec sheet-be a méretet, csak annyit ír, hogy a motorháztetőnél "nagyon lapos". máramennyire.
összefordítod a két gépet egyszer lecsukva hátuljával, aztán kinyitva elejével és látni fogod hogy ergonómialiag több hónap lemaradásról beszélünk.
azért ismerve a hp iránti csepp elfogultságod nálad az "egál" szerintem valami olyat jelent, hogy a gép porig alázza a hp-t. viccelek csak.
-
stifi
senior tag
válasz
spyduck #24828 üzenetére
én 6 tesztet olvastam el, de csak az maradt meg bennem (azon kívül hogy magasztalták a gépet), hogy az egyik teszt kifejezetten pocséknak minősítette az akkut, a másik 5 pedig elsők között mondta, hogy az akku üzemidő az egyik legjobb a kategóriában..
ez a hang és hűtés csak 1-1 tesztben jött elő, vagy több is mondta?
-
lapa
veterán
válasz
spyduck #24752 üzenetére
azért arra figyelj, hogy ez vékonyított, jóárasított verzió. annyira masszív nem lesz, mint a vágódeszka hp vagy a vágódeszka nem-s thinkpad.
gondolom össze van rakva, de biztosan nem olyan betontömb jellegű.
mondjuk én is az s-et venném, de én azért óvatos duhaj vagyok, meg nem hurcolom napi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11
- 24 Hours of Le Mans
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen NAS-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged