- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mitulabattyi
aktív tag
Most vettem észre, hogy a gépem kijelzőjének a tetején nincs lenovo felirat.
Egyedi eset, vagy opció? -
Chaser
legenda
válasz
audi100td #25098 üzenetére
Rendszernél is másképp viselkedne 3Ghz-en, persze nem számottevően. A HT jó dolog, de nem mindig, olyan adok is pluszt meg nem is dolog. Végül is a kis "celeron" majdnem i3 HT meg néhány utasításkészlet nélkül. Persze hogy jó vétel
Én is azt akartam a htpc-be, de aztán jöttek a thinkpadok
És nem offfolok mert jönnek a modik
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #25097 üzenetére
ja, de ssd lévén nyilván a rendszer sebességéről beszélünk
"G530-cal is csak annyi a baj, hogy 2.4Ghz, mindjárt másképp viselkedne HT nélkül is 3Ghz-en, pl mert a cache magórajelen jár."
persze, de ezért is 11k, mondjuk még így is ****a jó vétel
nem is adtam volna el ha nem jutok hozzá 20k-ért az i3-hoz
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #25096 üzenetére
Így már értem.
Rendszernek valóban nincs nagy különbség T2400 vs T7600 közt. De ha elindítok egy konvertálást ott már meglátszik ki az úr
G530-cal is csak annyi a baj, hogy 2.4Ghz, mindjárt másképp viselkedne HT nélkül is 3Ghz-en, pl mert a cache magórajelen jár.
De ezek már nem ide tartoznak. -
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #25095 üzenetére
nem azért de totál félreértettél, arról volt szó, hogy erősen korlátozó tényező-e a sata1, arra írtam, hogy nem
nem is vontam kétségbe, hogy egy mai ssd ne lenne jóval gyorsabb bármilyen vinyónál, ha nem lenne így eleve nem használnék ssd-t
csak arra akartam rávilágítani, hogy pl. egy izmosabb cpu jótékony hatását jóval inkább érezni ssd mellett mint sata1 vs sata2-őt
t7600 vs t2400 ilyen szempontból meg teljesen irreleváns, nincs akkora különbség a kettő proci között, míg a celeron g530-hoz képest jóval nagyobb lépés az i3-2100
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #25092 üzenetére
Dehogynem
Mikor megvettem az SSD-t T2400 volt a gépben. Aztán cseréltem T7600-ra aminek azért elég nagy órajelelőnye van +2MB cache. Nem lett gyorsabb se a boot se a rendszer. Most elég jó kis vinkóm van, boot 30-32 sec, a 96-os kingstonnal 15-17 volt. És azzal tényleg minden alkalmazás pöccre indult. Azért hdd-n érződik hogy randomban nem a világ közepe. SSD-nél minden helyzetben érződik a gyorsulás, cpu-nál meg kifejezetten cpu igényes feladatoknál. Szóval igencsak észrevehető az. Ha valaki nem veszi észre ott az SSD a ludas.
szerk: Sata1 meg szekvenciális műveleteknél korlátozó. Pl másolás, nagy mennyiségű videokódolás. Rendszernek sokkal fontosabb a kis fájlok olvasása, abban meg a leggyorsabb SSD-t se fogja még vagy 10 évig vissza a sata1, meg randomban se.
-
audi100td
nagyúr
-
lapa
veterán
válasz
MrSealRD #25086 üzenetére
az biztos, hogy az x200s-en (ahogy láttam x200 dettó) a fekete külső maga a mg test. ez nyilvánvalóvá válik szereléskor, belül nincs lefújva a teljes test és pl szellőzőknél látni hogy a fém az a külső burok maga.
megnéztem a t61-et, ott műanyag a külső. magát a felületet nemigen lehet megkülönböztetni az mg-től, nekem is csak a durvább karcoknál látszik hogy anyagában fekete.
ettől függetlenül a t61 teste a burkolat alatt egy ugyanakkora mg struktúra, tehát lényegében csak egy plusz csomagolás. a műanyag külső szerintem inkább költséghatékonyság / egyszerű gyárthatóság mint merevség részéről tényező. nyilván az s szériában a plusz 2 mili is súlyos plusz.
-
MrSealRD
veterán
válasz
mitulabattyi #25084 üzenetére
De igen, "általában" hajlékonyak. Azért az idézőjel, mert összetétele sokféle lehet, ami befolyásolja, hogy végül milyen tulajdonságokkal rendelkezzen. Mondjuk ez most elég elnagyolt megfogalmazás volt.
Nem teljesen értem a különböző megnevezéseket. Tehát a RollCage marad Mg, a fedőanyagok pedig változtak ezekre?! Vagy a merevítés anyaga is változik?
Korábban a borítás is Mg ötvözet volt?
Persze az is előfordulhat, hogy az usanotebook-nál kicsit elírtak valamit.lapa:
T420s
felsőrész: Carbon-Fiber Reinforced (szénszál erősítésű) műanyag,
alsórész: magnézium ötvözet -
mitulabattyi
aktív tag
válasz
MrSealRD #25083 üzenetére
Eddig a rollcage, vagy régebbi gépeknél pl a kijelző borítása magnézium-ötvözetből készült.
Hatékonyságról nem tudok mit mondani, de a szénszálas/üvegszálas dolgok nem hajlékonyak?! Mert nem sokat ér akkor szerintem! /pl T4x flexing.../
Gondolom a szénszálas cuccok olcsóbban felhasználhatóak, mint a magnézium ötvözet.
Ha a T410-nél ABS a felső borítás, gondolom akkor ott kimaradt a rollcage. -
MrSealRD
veterán
Én valami olyasmin akadtam meg, hogy pl. usanotbook leírásában ez szerepel:
T420:
felsőrész: Carbon-Fiber Reinforced (szénszál erősítésű) műanyag,
oldalfal: Glass-Fiber Reinforced (üvegszál erősítésű) műanyag
alsórész: Carbon-Fiber Reinforced (szénszál erősítésű) műanyagT410:
felsőrész: Acrylonitrile-Butadiene-Styrene (ABS) műanyag
alsórész: Carbon-Fiber Reinforced (szénszál erősítésű) műanyagNa most ez pontosan milyen irányú változást jelent? Mert nagyjából vágom mi a szénszál erősítés, meg üvegszálas anyagú dolgaim vannak is...csak hát ebből is van sokféle.
-
lapa
veterán
meg tudja egyébként valaki mondani frankón, hogy a t420s-nek van-e műanyag külső burka? mert az egy dolog, hogy én úgy gondolom, hogy nincs... ránéztem a tréning vidikre meg jutubra, de nincs t420s szétszedős projekt sehol.
-
audi100td
nagyúr
Üdv
ha valaki esetleg T4x szériához kerest alkatrészeket, úgy néz ki elbontánam a T42-met, van hozzá minden, hibátlan alaplap ATi 9600-zal, 15" SXGA+ IPS kijelző, 1GB RAM, vinyó, cpu, DVD/CR-Rw combo, új akksi, stb: [link]
ha valakit érdekel kérem keressen meg privátban, köszi
-
N.GÁBOR
aktív tag
-
Chaser
legenda
válasz
N.GÁBOR #25068 üzenetére
Innen vetted a gépet? Ha igen és nem titok megoszthatnád kitől
Ha neked csak a hang számít akkor vehetsz kisebb 32GB-os ssd-t is. Elég jó árban vettem kettőt de inkább visszaküldtem, gyorsabb volt a mostani hdd. Az ssd-kben meg 9500 indítás volt és semmi nem érzékelte az üzemidőt/elhasználtságot, inkább visszaküldtem.
-
Kbali
nagyúr
Én sem vagyok IT-s (meg már bankos sem - de most is egy banknak dolgozunk), csak sokat dolgozom együtt velük és már erősen megfertőződtem.
Van olyan bank is, ahol nem lehet internetezni, kb. osztályonként van egy-egy selejtezésre érdemes gép, amihez odaállva lehet netezni... -
Chaser
legenda
válasz
N.GÁBOR #25068 üzenetére
14-esem is volt. Mai kommersz gépekhez képest annak is szép a képe a nagy felbontás miatt. Csak gyorsan fordul inverzbe döntéskor. Szerettem azt is, de mikor megláttam a 15-öst eldőlt minden
Amit én eladtam az is fullos volt, kb mint az új. Dokkolóval használom én is, de ha vinni kell inkább cipelem ezt. Igazából aku dob sokat a tömegén mert 9 cellás, azt meg optikát kivéve egész kellemes a tömege. Valószínűleg bírják még ezek addig mint egy új belépő gép és legalább jó érzés használni. Na meg sok mindent be lehet szerezni hozzájuk.
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
Chaser #25067 üzenetére
Hát, azért nincs olyan kijelzője mint a Tiédnek, ez egy 14-es masina 1400x1050-es felbontású kijelzővel. Nem IPS ugyan, de nekem óriási előrelépés. Eddig nagyon sokat hurcolásztam a gépet, azt hiszem emiatt is döntöttem a 14-es mellett. Persze csábított az IPS, de úgyis van hozzá dokkolóm és amikor tehetem, akkor külső monitorról használom. De egy szó mint száz, ez így ebben az állapotban eszméletlen..
(én meg valami új olcsóra akartam benevezni - de jó hogy nem tettem
SSD, HDD: igazából ennek a 80-as vinyónak a sebessége nekem bőven elég, csakhát az én office-zos felhasználásom mellet annyira halk ez a gép, hogy csak a vinyó "csap lármát", ezért fordult meg a fejemben egy pillanatra az SSD.
-
Chaser
legenda
válasz
N.GÁBOR #25066 üzenetére
Azok szidják csak a T60-at, akiknek lestrapált darab jutott a kezükbe
Nálam az etalon lett. T61p szép jó, de pl nálam már nem hozta azt a feelinget mint a T60. 15 v 14"-osod van? Ha 15-ös nem sok gép van aminek szebb a kijelzője mert ez IPS. Zsanér is attól függ mennyit hurcolták, de ha elgyengül is nem olyan nagy tétel cserélni ebayről, persze meg kell oldani házilag a szerelést.
szerk: SSD-t mindenképp érdemes, csak ne valami régebbi 32GB-osat, én befürödtem vele. Kingston 96GB-osom volt még benne, az pörgött ahogy elő van írva. De hdd-ból is ki lehet fogni jó darabot, Toshiba 7k2-sem van most. 1 tányéros gyors és halk. Apróról talán még foghatsz ki belőle.
-
N.GÁBOR
aktív tag
Sziasztok!
Először is elnézést kérek ha túlzásokba esek és egy olyan gépet dicsérek ami sokaknak már csak egy letűnt korszak régi nagy harcosa, de annyira elégedett vagyok az "új" T60-as masinámmal, hogy az eszméletlen.
Persze lehet, hogy ez annak is köszönhető, hogy nagyon régi gépről, egy T23-masról váltottam. De döbbenet. Kellően gyors, eszméletlen halk (amit hallok az is csak a vinyó - emiatt talán ehhez nyúlnék először, bár nem tudom, hogy érdemes-e SSD-t vagy másik vinyót szerezni bele), a kijelző zseniális (tudom, van sokkal jobb, de nekem hihetetlen - ki mihez van szokva), és az egész olyan mintha új lenne. Ez a kis x1400-es ati, pedig rendesen hasít...mindezt pedig iszonyú halk hűtés mellett.
De ami talán a legjobban tetszik, hogy nyoma sincs a T61\T400-asoknál emlegetett zsanérhibának, olyan feszesen és stabilan tart mint a fene. Persze alapelvárás lett volna azok után, hogy a 10-11 éves T23 is ilyen, de a fórumot olvasgatva már-már feladtam ezt. És tessék, ez is feszes, nagyon feszes.Nah bocs az offért, csak ezt meg kellett osztanom. Nem hittem volna, hogy ilyen jó masinának fogom titulálni a T60-at
-
Chaser
legenda
válasz
spyduck #25060 üzenetére
Jah, addig amíg baleset nem történik addig jobb a "fémtömb". De ha az történik és leesik a gépezet a fémtömb szépen eldeformálódik, ütközés energiáját átadja a benti részeknek. A műanyag meg elpattanhat, de mivel elemenként cserélhető nem nagy érvágás. Az ütközés energiáját pedig nagyrészt elnyeli. Lásd nokia 3310, ha 50x nem esett le - néha több métert is- akkor 1x se, mai napig működik. Palmrestnél meg egyértelműen jobb a műanyag.
-
mobileman
senior tag
Bocs srácok, de nem akar itt valaki megszánni egy X60 lcd szalagkábellel? Hát most sűrgi a dolog, nincs idő ebay- ről rendelni..
-
lapa
veterán
válasz
spyduck #25060 üzenetére
mondjuk nem lepődnék meg, ha a t420s teljes külső teste magnéziumöntvény lenne, mint az x200/s-en. a kijelzőn kívül értem.
ha egy matt, selymes felület, akkor az valszeg magnézium. "unibody", ha úgy tetszik.
a palmrestre meg szimplán hülyeség egy hideg fémet rakni, ugyanolyan nem kívánatos mint hogy melegítsen. a csukló belső oldala nagyon érzékeny.
-
MrSealRD
veterán
válasz
spyduck #25060 üzenetére
Érdekes ez a dizájn dolog. Én évekig kerestem/nézelődtem a full fekete laptop-ok után, amiknek nem kopik le a színe és mellette még f@szán is néznek ki. Aztán most, hogy nemrég lett egy TP-m rájöttem, hogy végig ezt kerestem.(Csak a megannyi hír és gép között nem láttam a fától az erdőt.) Ez olyan megtalálom ha meglátom típusú dolog volt. Most elégedett vagyok.
-
lapa
veterán
válasz
spyduck #25055 üzenetére
a "minőség" helyett gondolom "vastagság"-ot akartál írni, merthogy a t420s vastagsága a kétharmada (pfff) a hpnak.
hp: "31.8 mm (at front)"
t420s: 21.2 mm - 26 mmcsendben megjegyzem, hogy nem láttam még sosem a hp-t, de képekről úgy tűnik, hogy hátul magasabb. logikusnak is hangzik, mert egyébként nem lenne ott az "at front".
magyarán megmondva a hp sunyin nem írja oda a spec sheet-be a méretet, csak annyit ír, hogy a motorháztetőnél "nagyon lapos". máramennyire.
összefordítod a két gépet egyszer lecsukva hátuljával, aztán kinyitva elejével és látni fogod hogy ergonómialiag több hónap lemaradásról beszélünk.
azért ismerve a hp iránti csepp elfogultságod nálad az "egál" szerintem valami olyat jelent, hogy a gép porig alázza a hp-t. viccelek csak.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Napfénysüti #25045 üzenetére
Na azt nálunk nem adnak, de nem gond a külső vinyó. Persze magamnak telepíteni nem tudok semmit, legfeljebb hordozható alkalmazásokat.
Notes-ot nagyon szerettem, vagy 7 évig használtam, nekem csoportmunkára jobban bejött, mint az Outlook... -
spyduck
nagyúr
Nagyon tetszik a T420s de a 8460p még mindig közelebb áll a szívemhez.
Ha fel kéne állítani egy vs-t akkor a következő volna:
kijelző: u.a.
zaj: T420 nyert (bár még nem próbáltam a HD3000-es 8460p-t. A 8560p-nek pl semmi hangja nincs akkuról)
dizájn: 8460p nyert
kis led: T420 nyert
billentyűzet: nem tudok dönteni
touchpad: 8460p nyert
trackpoint: T420 nyert
melegedés:mindkettő nagyon jó
zsanér: T420 picivel talán jobb
touchpad gombok: T420-on túl pici, 8460p sokkal kényelmesebb
hangszórók: 8460p nyert (T420 kicsit doboz)
súly: t420 nyert
minőség: 8460p nyert (a t420 is nagyon jó de azért ha emelgetem van néha, néha 1-1 recsi)Ha elnézem egál
hirtelen ennyi......
-
Tim82
félisten
válasz
Napfénysüti #25048 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy bank.
-
stifi
senior tag
erre valaki tud valami magyarázatot?
BIOS update futtatása system update alól azonnali kékhalált okoz, ahogy leokézom hogy vállalom a kockázatot... bluescreen és restart
-
spyduck
nagyúr
Hát ennek a T420si-nek nem sok hangja van
-
Cyphon
csendes tag
Sziasztok!
A segitsegeteket szeretnem kerni. Szeretett T42-esem kiterjesztett asztal bekapcsolasa utan rogton lefagy, megall a kep, nem reagal semmire, kiveve a hattervilagitas allitasara es a thinklight kapcsolgatasara. Csak a kikapcs gomb segit. Ezt analog es DVI kabelen, dockoloval es anelkul is csinalja. Korabban nem hasznaltam kiterjesztett asztalt ezert nem tudom, hogy mindig ilyen volt e. Mar frissitettem a legutolso ATI 9600 driverre, de nem segitett. Van otletetek?
-
Tim82
félisten
válasz
Napfénysüti #25045 üzenetére
Nálunk le van tiltva a munkaállomásokon az USB. Illetve telefont tölteni azért tudok róluk.
-
sipi723
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy kinek mi a tapasztalata garanciális akku cseréléssel kapcsolatban a Lenovonál? tulajdonképpen az érdekelne, hogy garancia időn belül mikor cserélik az aksit, milyen állapotban kell lennie, stb.? (ThinkPad Edge-ről van szó)
A válaszokat előre köszönöm! -
Tim82
félisten
Multicéges policy alapján általában nem lehet bent munkacélokra magáncuccokat használni. Nálunk azt sem nézték túl jó szemmel, hogy behoztam egy saját fülhallgatót pusztán visszahallgatási/ellenőrzési célokra (zenehallgatásra túl ótvar a hangminősége
). Csak azért engedték meg, mert amúgy viszont nem osztogatnak ilyeneket és jó, ha szükség esetén van egy plusz füles.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Napfénysüti #25039 üzenetére
Na ja kérem...
Csak arra próbáltam utalni, bár az ilyen megoldás nem szép, nem company standard, de működhet (mindenkinek van ilyen fülese a saját telefonjához). -
Napfénysüti
nagyúr
Jogos az ötlet de mobil füleseket nem osztogatnak bent. Én konkrétan ilyet kaptam: Lenovo Headset
-
Kbali
nagyúr
válasz
Napfénysüti #25010 üzenetére
1000 Ft-os mobiltelefonos headset, beépített mikrofonnal nem működhet? Azoknak a csatlakozóknak is ez a működése nem?
-
-
FerNandor
őstag
SOS, próbáltam bootolni a no-1802-es file-t és valami nem jó. ezeket írja ki:
Loading DOS and the 1802 Error remover.
This may take a moment. Please wait...
Windows 98 has detected that drive C does not contain a valid FAT or FAT32 partition.
To remove the 1802 error, type "no-1802" (no quotes) and press ENTER.A:\> ide beírom, enter és nem történik semmi, csak bejön mégegyszer, hogy "A:\>"
Mi lehet a baj? JAAAJ az, hogy a C: NTSF-ben van???
De akkor ez a windows 98 micsoda? Rakjam át ntfs-be? -
Shadowfax
addikt
válasz
soldi3r #25026 üzenetére
Még pár tipp az X60s Ultralight vs standard panel megállapításához:
1. Az Ultralight panelnál alulról fokozott fénybeszűrődés van, ez legjobban sötét képernyővédőnél látszik.
2. Ki kell csavarni az LCD borító oldalán (jobb vagy baloldalt, mindegy) a középső csavart (egy négyzet alakú csavarborító alatt van). Belekukkolunk a résbe. Ha sárgaréz színű dolgot látunk, akkor az az Ultralight panel, ha semmit vagy fémszínűt, akkor az a sztenderd panel. -
Otisz
őstag
Van egy kis gondom. Hátha tud valaki valami megoldást - én nem találtam.
Van nálam egy X31-es kis laptop és egy hozzá való dokkoló.
A dokkolóra rosszul lett csatlakoztatva, így most csak a laptop hátsó részét fogja a dokkoló a csatlakozón keresztül, de a kioldó gombbal nem sikerül ezt a tartós kapcsolatot megszüntetnem.
Járt már valaki így? Nincs ötletem, mit lehetne tenni... -
soldi3r
veterán
válasz
Shadowfax #25021 üzenetére
kössz! igazából bezel, cover stb szavakkal rakosgatják fel őket az ebay-re is, de ott sem lehet kiigazodni a pontos kifejezésekkel
tuti, mert kiszedtem a keretet és ez volt rajta, csak az lcd-t nem akartam bolygatni
ez a doksi 2 félét hoz a típusomra, ezért nem tudtam dönteni, 1V9718-at és 41V9719-et -
FerNandor
őstag
Na elvileg van egy ilyen, hogy "no-1802" file, amivel bootolni kell, így akármilyen wifikártya beszerelhetö lesz a gépbe, ami befér. Csak gondoltam beírom, hátha egyszer más is kérdez majd ilyet. Ha kicseréltem újabbra a wifikártyámat, akkor elvileg fog is menni windows 7 alatt a virtual wifi!
Hamarosan kipróbálom, remélem jó lesz.üdv
-
Shadowfax
addikt
válasz
soldi3r #25019 üzenetére
Letöltöd az X60s kézikönyvet és rákeresel erre az FRU-ra. De jó lenne a típust (type) tudni, hogy biztosan ez kell-e neked.
LCD front bezel - ez a keret
LCD rear cover - ez a hátlap -
Ringman
félisten
válasz
tototos #24997 üzenetére
How to Remove, Clean, and Replace a Thinkpad T61 Keyboard
(#25016) sutszi
hát ez elég szomorú. azért egy lenovo-tól/nvidia-tól elvárhatná a normális support-ot az ember
-
MrSealRD
veterán
válasz
Ringman #24976 üzenetére
Úgy érzem a végére futottam az ügynek.
Aki Quadro NVS 140M-el szeretne 1080p-s videókat lejátszani annak van egy mega-giga rossz hírem, meg tapasztalatom.
Visszamenőlegesen 11 Driver-t próbáltam ki, mindegyik esetében VLC, MPC-HC, Splash Player lejátszókkal. Aktuális verziókkal.
+1 ráadásként az "legfrisebb" Lenovo oldalán elérhető drivert is kipróbáltam.Ami kicsit mókás mert 186.91-re épül. Ilyen meg nem is létezik az nvidia oldalán.
Az összes!!!! driver esetén az eredmény egyenlő volt a nagy büdös nullával.
A lenovos driver mikor olyan kedve volt nagyon minimális de észrevehető szaggatással vitte az 1080p-t.(Ekkor már üdvrivalgás és fesztivál hangulat volt...) Viszont kb 5-10 perc múlva gondoltam megint megpróbálom, és a hangon kívül csak egy nagy fekete képernyőt volt hajlandó mutatni, aztán mikor beletekertem volt kép is. Aztán újranyitottam a lejátszót ekkor "csak" szaggatás volt. Ugyanez volt jellemző a többi nvidia-s driverre is.
Teljesen kiszámíthatatlan minőséget produkáltak minden egyes új lejátszáskor.
Ezek függetlenek voltak a lejátszóprogramtól.Így a végére úgy döntöttem, hogy maradok a 720p-nél. Ezt tökéletesen gyorsítja hardveresen, bármely driverrel. A hócipőm meg tele van azzal, hogy egy termék elvileg képes valamire, a gyakorlatban meg rendszerint más jön ki.
-
Chaser
legenda
válasz
mobileman #24992 üzenetére
Tudom, mondta. Azt nem mondta hogy postán v személyesen vetted át. Enyém lett a másik..de annyira most a fentiek tükrében nem tudok neki örülni.
szerk: lapa: Van matricaoldó nálunk a cégnél, de sztem kisker-i forgalomban nem kapható. Ha jól rémlik valami német cucc..az levisz mindent de nem roncsol. Az a baj ha már kapni nem lehet még venni se engednek belőle.
-
lapa
veterán
a makacs matricákat leginkább szőrös kutyaharapással lehet leszedni, azaz a matrica újra meg újra ráragasztásával-leszedésével. a ragasztó a ragasztóhoz jobban tapad, mint a ragasztó a műanyaghoz. opcionálisan más erősebb ragszalag (pl powertape) is jó.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Napfénysüti #25007 üzenetére
A gépben van mikrofon nem? Az nem használható, csak a headset-es külső?
Vagy USB-s? -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
MrSealRD #25006 üzenetére
Külföldi fejesek felé kell metrikát csinálni a tesztelésünk időtartamáról. És egyelőre az az ötlet hogy készítűnk hang illetve videofelvételt a munkánkról. És ugye közben alá kell mondani épp melyik folyamatnál járunk. Na ennek az egésznek lettem a koordinátora de mákomra nekem csak egy Lenovo Thinkcentre a munkagépem ott meg még nem spóroltak a portokkal. Mondjuk én fel is tudtam ajánlani egy laptopos kollégának külső hangkártyát mert a Lenovo fejhallgatómhoz volt.
De amúgy lenne nálunk még egy dolog amikor kellene: callozáskor ha valaki voicesuitot használ akkor is a gépbe kell dugnia a mikorofonos fejhallgatót és nem az IP telefonba. -
MrSealRD
veterán
válasz
Napfénysüti #25005 üzenetére
Mikor nézegettem képeket akkor feltűnt, a dolog...de mélyebben nem gondoltam bele a dologba. Mondjuk ez praktikussági szempontból szerintem negatív változás.
Szerencsétek volt. Amúgy mi a konkrét felhasználási terület ahol ilyen jelentősége van a két kimenetnek? -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
MrSealRD #25004 üzenetére
Ezzel kb 1 órája a munkehelyen szembesültünk. És ilyen átalakítót szerezni nem 2 perc lenne. De megoldódott aprobléma mert akinek Lenovo headsetje van annak jár USB-s külső hangkártya. Illetve nálunk minden laptophoz jár dokkoló is és ott van rendesen 2 kimenet. De azért képzeld el ahol nem ilyen fejhallgatót használnak és nincs dokkoló se.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Napfénysüti #25003 üzenetére
Nincs. Egyberakták. Most hirtelen nem találtam meg de van ilyen átalakító, amivel szét tudod dobni. Kellemetlen apró változtatás...
-
Napfénysüti
nagyúr
T410-en és T420-on nincs külön fejhallgató és mikrofon kimenet?
Ezen most eléggé meglepődtem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- bambano: Bambanő háza tája
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- PR-Telecom
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged