Keresés

Aktív témák

• kurtz

aktív tag

válasz Warter #40208 üzenetére

tervbe van véve csak be szándékoztam lőni h milyen irányba keresgéljek

ty

• kurtz

aktív tag

le telt az 5 perc..

szóval: ha nem hangfal set lesz belőle akkor kb m1 az ár max nem 1xre veszem meg
    teszem azt : polkA rti a3 front rti a1 háttér csia4 center nr609 erőlködő és 1 hangulatomtól függő mély
    1. körben az nr 609 az a1 és az a3 vagy az a4 kerülne megvételre utána kövi körbe a mély és a maradék pár [ha az a4 lenne az 1. körbe akk értelem szerűen második kör után az a1 hátra kerülne]

vélemény ?

• kurtz

aktív tag

válasz Warter #40196 üzenetére

konkrétan a tsi 200 hangfalhoz v a tsi200 sethez képest? [csak mert a tsi 200 maga 1 10esel drágább /pár ] esetleg még az h tsi 200 frontnak és háttérnek is ?

• kurtz

aktív tag

válasz #09634560 #40187 üzenetére

polkA tsi 200? azokon már elmélkedtem én is
    onkyo 609 az örök favorit [nem tudom miért valahogy naon szimpatikus a cucc] v az már fölöslegesen sok lenne a tsi 200hoz?

es30: ők már 1x terítékre kerültek mint a jbl es20ak váltása [akkor még es80 mellé] finoman szóval sem olcsó darabok kb így 160ra jönne ki az 5.0 + még a sub és az erősítő [tudom jó mellé a polkA is de ha már lúd..] az pedig már nem kicsit rúg túl a 309en esetleg: es30,es25c,es20,es150p hk255 ? így ha minden igaz 330k lenne a tsi 200 + nr 609 + psw110 kombó 320 az onkyo egybe szett 309

v még ott az jbl e150p mint alternatíva [mondjuk akk ennyi erővel már a psw110et is mellé rakhatom akár]

személy szerint valahogy a polkA szimpatikusabb

• kurtz

aktív tag

valaki vélemény / tapasztalat a : Onkyo HTS-9305THX ről?

• kurtz

aktív tag

napot

nos sikerült be szereznem a házi"mozi"m első darabját 1 pana p46g30 képében
    ezt követi decemberben 1 dune smart d1 média lejátszó így most már idő szerű lenne meg álmodnom h milyen hangrendszer kerüljön mellé

[már v 2x biztos elő került tőlem ez a kérdés de legalább most már biztosra tudom mit hol és hogyan áll módomban elhelyezni amik az előző verziókról nem mondható el]

a média lejátszó és az erősítő gyártója közt bármi összefüggés? vagy teljesen lényegtelen hogy mi kerül mellé?
    + nem igazán akarom azt h az 1ik részére nagyságrendekkel többet költsek mint az előzőkre
    [nagyjából 1 kategóriába essenek a cuccok]

~3mx6m (szxh) ~16m2 a rendszer hosszába fog elhelyezkedni [széltében az 1ik oldalt az ablak a másik oldalt az ajtó akadályozza meg az elhelyezést] így eléggé össze lesz zsúfolva a cucc mivel nem túl nagy szoba ezért a "hangfalak 70-100cmes körzetébe ne legyen semmi" téma nem igazán kivitelezhető éppen szét tudom pakolni valamicskét de garantáltan vmi tereptárgy lesz mögötte és mellette is 70cmen belül [konkrétan teljesen biztos h a fal előtt lesznek szinte közvetlenül]

a tv állvány eléggé alacsony profilú + nem is túlzottan széles [120cm] 2 polccal amiknek a belmagassága 17 ill 19 cm [a polc kivehető vész esetén de szükség lenne a tárhelyre] a polcok valamivel több mint 70 centi szélesek és 40 cm mélyek hátul zártak

a bútorokat leszámítva nem fedi semmi a falakat így elég sok a szabad fal felület [ a szoba méretéhez képest]

így érzésem szerint a jbl es80 hk255 kombó nem érezné magát itt valami jól [az erősítőt még éppen el tudom helyezni az állvány tetején ha a tvt fali karra rakom de a front hangfalak majdhogynem a szekrénysorba "épülnének" be [és feltételezem nem poénból kellene nekik a 70cm, talán a polc hangfalak életképesebbek lennének ] a háttérsugárzókkal nincs különösebb gond állvány alá és be a kanapé mögé fülmagasságba szépen elforgatva ahogy kell + ha a front álló akkor teljesen biztos h nyíl egyenesen előre néznének a 2 háttér közt max 2 méter helyet tudok hagyni a frontok [ha polc] akkor már közel sem lesznek ilyen jó helyzetben 1 méter is csak kis mázlival oldható meg

99,99% filmezés

tv állvány nem rendelekzik vmi óriási belmagassággal így ha a 10 cm felette + oldalt kőbe vésett dolog akkor valami alacsony profilú cuccot kell szereznem
    ugyan így limitált a hangfal mérete is ha jól gondolom

előre is kösz

ui: bocs a kisregényért

• kurtz

aktív tag

válasz kurtz #38620 üzenetére

eltéptem MM-be szemrevételezni h mennyiért vesztegetik örömmel láttam h ugyan annyiba mint mondjuk netdepón [bár ott ingybe ki is hozzák na m1 :D] szóval: találtam mellette 1 h/k avr 255-öt elég nagy dög kb 15 cm
    ha jól emlékszek azt írtátok h 10 centinek kellene fölötte lennie h normálisan hűtsön
    Marantz NR-1402 ? [olyan 100k környékén mérik mint a h/k-t ] ez már csak 10 cm magas így kb meg is lenne a 10 cm fölötte, életképes lenne jbl es80al? v vmi hozzá illő hangfal szett?
    [az erősítőnek 19 cm áll rendelkezésére magasság terén leszámítva 1 kis részt ahol van 1 merevítő ]

• kurtz

aktív tag

válasz #09634560 #38619 üzenetére

jah, de a polkának más a cseresznye árnyalata én meg szimmetria bzi vagyok :D

ha már polkA: tsi 300 szett hogy sikerült? az is szimpatikus cucc [láttam 1 hifi szettet ahol polkA-t nad al párosítják ez érvényes lenne a házimozikra is? csak mert nad házimozi erősítői elég durva árakon kezdődnek újonnan legalábbis]

"Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága. ..." erről a band of brothers 9. része jut eszembe :D van 1 jelenet amire nagyon talál :)

• kurtz

aktív tag

válasz #09634560 #38613 üzenetére

jbl es80 alkotóelemei külön külön is kb ugyan annyi mint szettben szóval ő mégis csak játszik

szóval egyenként:
    jbl es 80
    jbl es 25c
    jbl es 30 [jbl es 20 van eredetileg a szettben]
    jbl es 150p
    harman/kardon avr 255

ez így jó 1máshoz ? [főleg az es20-es30 csere és a kardon ]

• kurtz

aktív tag

dali c6, jbl es80-t nem igazán találtam olyan árban amit hajlandó lennék ki csengetni érte [újonnan] így ez felejtős

17m2 a plafon 310k [300k + a pia :)] (persze nem probléma ha olcsóbb=vmi alapabb mission, MS is szóba jöhet vmi alap denon onkyo stb stb erősítővel)
    100% film nézés ami ált annyiból áll h : a sorozataimat megnézem és max heti 1-2 dvd/br filmet be dobok+ [ps3] szóval annyira nem kell brutálisnak lennie

zene hallgatásra pchez kötött 2.0 rendszert tervezek úgy ahogy most is van [videoton,orion kombó mátyás king sztem erről hallgatta az udvari bolondot a szomszéd városból szal nem 1 mai darab így megérett a cserére]
    erre arányaiban többet szánok mivel mindennap használva van így legyen mondjuk 200k +- amennyi kell [azért ne duplázzuk meg az árat szvsz a dynaudio tabu] habár.. ennél "megengedőbb" vagyok a brutális árak kapcsán az elvárások ezzel kapcsolatban: min tökéletes hangzás [árhoz mérten persze] és időtállóság ideje hagyományt teremteni: a hangrendszert mindig a kövi generáció cseréli csak le :D

előre is kösz und bocs a kis regényért

• kurtz

aktív tag

válasz #09634560 #38243 üzenetére

dali szett + polk mély? nem lenne ebből hangzásbeli különbség?

mondjuk 1 Polkaudio TSi 200 + 100 + CS10 +PSV 110 megtámogatva 1onkyo /denon erősítővel ? [edigitalon perpill 1912 pofás árba van]

• kurtz

aktív tag

heló

panasonic tx-p50u30e tvm mellé tervezek venni házimozi rendszert

kb 2.70x275x630 szobába [sz,m,h] a cucc széltébe lenne elhelyezve lévén panel nem kell hogy jack bauer 1000wal vallasson [sajna :S]
    mennyiért lenne érdemes össze rakni 1 szettet? első körben olyan 300k-ra gondoltam
    arányaiban h érdemes költeni a dolgokra? értem ez alatt hogy valamelyik alkotó elemből a többihez képest magasabb kategória kell-e stb

igazából annyi elvárásom lenne h hang minőségben hozza az elvárhatót és legyen strapabíró bírja addig mint a videoton + orion kombóm fater 30 éve vette használtan tökéletes állapotban van a mai napig :) [ lévén full laikus vagyok: említett két gyártó csinál mostanság valamire való termékeket 1álltalán léteznek még ?]

előre is kösz

Aktív témák

Hirdetés