- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Aktív témák
-
incipio
csendes tag
válasz
xtremetuning #32119 üzenetére
Ez nagyon nagy ... -
incipio
csendes tag
"miként dugod be a konnektorba az erősítőt". Ezt nem értem. Miért? Hány féleképpen lehet bedugni? Vagy nem látom az erdőtől a fát?
Nem lehet, hogy ha már meghallotok egy márkanevet, egyből előítéletetek támad és az alapján mondtok róla szubjektív véleményt?
Ahhoz tudnám ezt hasonlítani, hogy pl kinek milyen a zsánere. Mondjuk nekem a szőke ... -
incipio
csendes tag
Srácok! Arról (is) van itt a fórumon most szó, hogy egyik erősítő igy, másik úgy szól.
Tehát azt állítjátok, van különbség 2 erősítő hangzása között.
Én laikus vagyok ebben, de ezen a linken ( [link] ) épp ennek ellenkezőjét állítják.
Most hogyan is van ez?Szerk. : Jó, mondjuk itt az analóg erősítőkről irnak. Tényleg, amikről itt írtok, azok már mind-mind digitális erősítők?
-
incipio
csendes tag
válasz
bajnokpityu #30626 üzenetére
Van 5.1-es. Pl. : [link]
Na de gondolom, neked ez nem mond újat. -
incipio
csendes tag
HM rendszer vásárlására készülök (majd év vége körül, csak szeretek időben tájékozódni, nem a legutolsó pillanatra hagyni mindent
) Nem is oly' régen győztetek meg itt, hogy elég nekem az 5.1-es rendszer.
Tudom, még nem sok film, stb készül 7.1-ben, de ezek ellenére én mégis 7.1-es erősítőt vennék, mivel haladni akarok a korral, ill. nem buknék az 5.1-es erősítő árán (ha 5.1-es erősítőt vennék, s eladásra kerülne a sor).
A lényeg : 7.1-es erősítőhöz vásárolnék 5.1-es hangrendszert (mert sikeresen meggyőztetek erről), s majd a későbbiekben vennék hozzá +2 surround-ot ( ha lesz pénzem ill. + helyem ) Így lehetséges ugye?
Tehát nem kellene nekem rögtön ugye az erősítőhöz 7.1-es hangrendszert vásárolnom? -
incipio
csendes tag
válasz
Thuglife #30515 üzenetére
Figyelemmel kísérem a topikot már jó ideje (3-4 hete). Láttam, amit láttam ...
Az igazság az, hogy úgy vagyok a HM rendszer kiépítésével, hogy ha megveszem az 5-1-es rendszert, nehogy 1-2 év múlva már full elavult legyen. Bár ezt kétlem.
Sikerült ilyen rövid idő alatt meggyőznötök, hogy felesleges nekem a 7.1. -
incipio
csendes tag
válasz
robi0604 #30510 üzenetére
Házimozim sosem volt. Most sincs. Kettő közti különbség annyi számomra, hogy 6 - illetve 8 hangfal vesz körül. Egetrengető a hangzásbeli különbség? Valahogy így értettem. Mert ha nem, nekem nem ér plusz 100ezreket kiadni a 7.1-es komplett rendszer kiépítésére.
Amit meg szeretnék tudni, hogy pl. érdemes-e nekem 7.1-es erősítőt vennem, vagy elegendő volna-e az 5.1-es?
-
incipio
csendes tag
Mekkora a különbség , illetve mi a különbség egy 5.1-es és egy 7.1-es rendszer között? Megéri az árkülönbség?
-
incipio
csendes tag
Olvasva a hsz-eket rájöttem, eddig mennyire nem voltam képben a hifi-ben. Én, mint laikus eddig azt hittem, hogy a hang minősége csak a hangfaltól függ.
Mostmár tudom, nagyon fontos az erősítő, illetve amire végképp nem gondoltam, a KÁBEL.
Valóban ennyire fontos a kábel?
Hiába van vkinek egy csúcs erősítője és hangfala, ha csak gyengébb minőségű kábele? -
incipio
csendes tag
válasz
Dorian #29553 üzenetére
Film / Zene arány 50-50 %, szoba mérete : 6m * 4m. Zenei stílus : leginkább elektronikus, pop zene, de ízlésem a komolyzenétől a heavy metálig bármi.
Másik kérdés : Ha mondjuk az erősítőm 7*100 W-os, hangfalakból mennyivel nagyobb teljesítményűt kell vennem? 150-200 W-osat? -
incipio
csendes tag
válasz
incipio #29554 üzenetére
Mondjuk, azt tudom, őrültség volna PC-t így összerakni alkatrészenként (először alaplap, majd valamikor videókari, később proci, stb...), mivel azok már nem volnának kompatibilisek egymással. Házimozi esetében szerintem nincs ilyen gond.
Szerk. : Dorian! Így összerakva össz. lehet, hogy meglesz a fél milla...
De nekem nem mindegy, hogy hirtelen, vagy szép apródonként adok ki ekkora összeget.
-
incipio
csendes tag
válasz
Dorian #29553 üzenetére
500-ezrem azért most nincs egyösszegben kiperkálni egy komplett rendszerre. Az elgondolásom a következő volt: bedöglött a Pioneer sztereó erősítőm (10 éves kb.), gondoltam, lassacskán kiépítek egy rendszert. Az erősítő jó volna csak zenehallgatásra addig, amíg nincs pénzem hangfalakra (lehet hogy fél év is akár
) .
Az #1. hsz-ben olvastam, hogy 150 feletti az az erősítő, ami már jó minőségű (középkategóriás). Használtban nem merek gondolkodni. -
incipio
csendes tag
Hali! Még nincs, nem is volt kiépítve ezidáig házimozi-rendszerem.
Majd a későbbiekben szeretnék. Erősítő vásárlásával kezdeném a sort. Max. 200.000-et szánnék rá. Az addig rendben, hogy a neten találtam nekem megfelelőt (Denon, Marantz, Yamaha, H/K ...).
Szegeden vagy környékén tudtok üzletet, ahol ezeket ki is próbálhatom? Bemutatóterem, vagy ilyesmi. Vagy üzletből üzletbe kell vánszorognom, s egyenként meghallgatni?Ebben az esetben az a szívás, hogy nem ugyanavval a hangtechnikával tudnám meghallgatni, s így képtelen volnék dönteni. Különbség gondolom van egyik-másik erősítő hangja között... Ti hogyan vásároltatok?
Remélem nem láma a kérdésem, a kötekedők légyszí' maradjanak nyugiban!
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Nintendo 3DS és DS topic
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Drón topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest