Keresés

Aktív témák

• hdcsaba87

aktív tag

válasz LucifeI2 #38773 üzenetére

Műszaki Pincébe nézz le ott vannak jobb minőségű kábelek.

törölt tag

válasz LucifeI2 #38767 üzenetére

Ha hibás lenne akkor a kisssebb felbontást sem viné szaggatás nélkül szvsz.
    A Kácsa audióból letét ellenében hazavihetsz próbára kábeleket és a neked tetszőt kell csak kifizetned.

• robi0604

őstag

válasz LucifeI2 #38767 üzenetére

Több mint valószínű, hogy a kábel nem megfelelő minőségű.

Milyen kábelt vettél pontosan?

• dhcodoki

senior tag

válasz LucifeI2 #7078 üzenetére

Szia!

A 18nm, és a "csak film" miatt, én 5 egyforma polcsugárzót és egy mélysugárzót ajánlanék. Center hangfalként sok esetben nehéz ugyan olyan dobozt alkalmazni mint a többi, ezért ott lehet kompromisszumot kötni, s ugyanazon hangfalcsaládból ki lehet választani egy fekvő centersugárzót. De azt azért mindenki sejti, hogy a hang kikeverésekor, a stúdióban nem kellett efféle trükkökhöz folyamodni.
    Olyan rendszert nem tudsz összeállítani, mely 18nm-en és 30nm-en is tökéletesen teljesít, ezért számolni kell a 2-3 év múlva tervezett rendszerfejlesztéssel. Érdemes lenne most úgy összeállítani, hogy majd a költözés után, minél kevesebbet kelljen ráfordítani. (kb ez úgy festene, hogy hangfal és képméret csere)
    Ahogy Möhe is ajánlotta, olyan erősítőt kell választani, ami rendelkezik a most elterjedőben lévő hangformátum dekódereivel (DTS HD; DD True HD), és minél több HDMI csatlakozóval. Én is ár/érték arányt tartok szem előtt, s ennek tükrében fejlesztgetem rendszerem. A napokban cserélem le erősítőm, s vásárlom meg az Onkyo 607-est, így elfogultan azt tudnám ajánlani. Ezért az árért a többiekhez képest, több HDMI-vel rendelkezik, s minőségben hozza ő is a mozi hangokat. Melegedésre hajlamosabb a többieknél, ezért jól szellőző helyre kell rakni.
    A hangrendszer legérzékelhetőbb tagja a hangfal és környezete ugye. Ha az erősítőnk kb. a 100-120ezres kategória, akkor a dobozokra 250-280-at minimum rá kéne áldozni. (ez az új árakra vonatkozik) Nagyon elszállni itt sem érdemes, mert hiába a legérzékelhetőbb tagja rendszerünknek, a többi elem is beleszól dobozaink hangzásába rendesen. Ne feledkezz meg az állványokról sem. Ha megfelelő állványon csücsülnek a dobozok, szinte megduplázzák az élményt (hihetetlen, de így van). Nézz körbe a nevesebb hangfalgyártóknál. Én lehet a Polkaudio-nál, és a Mission-nél kezdeném, aztán az is megtörténhet, hogy teljesen máshol kötnék ki, de ezt a kettőt mindenképp vedd szemügyre. (Mission 18nm-re M32i, minőségben alább ne menj, méretben/teljesítményben 18nm-re meg tökéletes) Kb a többi gyártónál is ezt a kategóriát kéne vizslatni.
    Mélysugárzókban mostanság jó ár/értéket képvisel a Velodyne és a Polkaudio. Ebben az esetben nem kell, hogy a hangfalcsaládon belüli dobozt válaszd.

Írtad, hogy a Samsung LE46B650 lesz a megjelenítőd. Ha csak filmnézésre kell, és a PC-t rákötve is filmeket pörgetsz rajta, akkor érdemes meggondolni plazma vagy LCD. Az is lehet, hogy a 46" HD ready 1080p, helyett jobb az 50" HD ready.
    [Itt kérdezősködhetsz]
    Ha ez ügyben, már határozott döntésed van, akkor ezt az utóbbi pár sort, hagyd figyelmen kívül.

• Möhe

addikt

válasz LucifeI2 #7078 üzenetére

szia

Nagyon sok helyen ajánlják a Harman-Kardon AVR-255 -öt, ez egy kicsit magasabb árban van mint mondjuk az Onkyo-TX-SR607 ami barátibb áron van. Van még Denon és Pioneer,Yamaha is,én azokról (HD-s) kevés tapasztalatot olvastam azért nem linkeltem be őket.
    Ebben az esetben marad a ~200-300k-s költségvetésből minimum 40-140k,vagy 80-180k.
    Hangfalakban pedig a füledre kell hagyatkoznod,meghallgatni kellene már ha erre lehetőség adva van. Esetleg használtan egyes fórumokon egész jó áron lehet kapni szép darabokat,csak jókor-jó helyen kell keresni.
    Remélem segítettem valamennyit.

u.i.: ment Pü

Aktív témák

Hirdetés