- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Aktív témák
-
Mejulie
csendes tag
válasz
benvolio #45156 üzenetére
hát arra gondoltam, hogy egy optikai kábelt viszek a tv digital audio out-jából az erősítőm bemenetére. a filmezés pedig úgy megy, hogy wifi router a tv mellett simán ethernet kábellel rádugva, laptop wifin és dlna serverrel wirelessbe streamelem a filmet. akkor így működhet az 5.1es dolby vagy dts?
-
Mejulie
csendes tag
Sziasztok,
a következő kérdésem lenne:
az erősítőm nem tudja az audio return channelt, így a hdmin csak a tv felé megy 5.1.
DLNA-n keresztül szoktam hd filmeket nézni a tv-n. ha összekötöm a tv-t egy optikai kábellel az erősítővel, akkor lesz 5.1 hangom? vagy hogy tudnám megoldani, hogy a tv hangját ki tudjam tenni az erősítőre 5.1ben? -
Mejulie
csendes tag
nekem sima 1.3 hdmi kábelekkel vannak összekötve a tv, erősítő, dvd lejátszó, STB...
mikor lehet szükség olyan hdmi-re ami enthernetes? nem tiszta számomra -
Mejulie
csendes tag
a pioneernak a vsx 921-es erősítőjéről mi a véleményetek? egész korrekt az ára és funkcionálisan sokat tud.
-
Mejulie
csendes tag
válasz
robi0604 #43168 üzenetére
Mozi és zene egyaránt!
Az igazság az, hogy a szett már pár napja meg van és van hozzá egy Pioneer vsx-520 erősítőm, amit korábban vásároltam. Csak most tudtam tesztelni őket együtt és úgy néz ki, hogy az erősítő hibás(korábban nem volt mivel kipróbálnom)! Alacsony hangerőn is torzítva, recsegősen jönnek a mélyek-mélyközepek.(akárhogy kábelezem) A másik nagyon érdekes dolog pedig, hogy nem működnek megfelelően a hdmi portok rajta. Szerintem se az out se az in! Ha laptopról nézek filmet, akármelyik hdmi bementére kötöm, az első pár mp-ben villog a tv-n a jel, majd utána semmilyen képet nem visz át. A hangnál szintén, szaggatva szól, vagy pár mp után teljesen elnémul. Mintha kontaktos lenne. Próbáltam 2 hdmi kábellel és próbáltam mind3 hdmi bemenetén az erősítőnek, valamint ha közvetlen a plasmára kötöm a gépet tökéletesen megy a kép és a hang is! A másik számomra teljesen érthetetlen dolog, hogy valamikor vsx-820-nak, valamikor vsx-520-nak jelzi ki a MacBook Pro a beállításoknál. Amennyiben csak a laptoppal kötöm össze(vagyis csak a hdmi bementi portját használom) akkor szól a zene és a settingsnél vsx-520at mutat. Ha már filmet néznék és az erősítő hdmi outját összekötöm a plasmával is(vagyis a kimenő port is használva van) akkor vsx-820-at mutat és ahogy említettem a képből semmi nem megy át, a hang pedig szaggat és elnémul!
Vagyis igazából a rendszerben valami mindig rossz és így pár nap után, kipróbálgattam mindent, hogy kiszűrjem, mi lehet a probléma forrása és ezek alapján úgy tűnik az erősítő lesz.
Erősítsetek meg, vagy cáfoljatok meg. Szerintetek?szerk.: ja és 2.5mm-es proson hansugárzó kábelekkel van rákötve a 2 front az erősítőre...
-
Mejulie
csendes tag
Üdv!
Ehhez a QLN dobozhoz milyen erősítót ajánlanátok? a 4 ohm miatt kérdezem, mert ahogy nézem a legtöbb Denon, Pio, Harman/kardon erősítőnél 6 ohm van megadva néveleges impendanciának. -
Mejulie
csendes tag
Üdv!
Most "építem" a házimozit a nappaliban és épp a 2 háttérsugárzót szeretném elhelyezni, amiben kikérném a véleményeteket. Igazából nem a legoptimálisabb a helyzet, mivel a nézési pocíció közvetlen a fal előtt van. Azt terveztem, hogy érdemesebb lenne már az oldal falra tenni, akkor talán hallok is belőle valamit. Az mennyire fontos, hogy hogy mindkét hangsugárzó egy magasságban legyen? 30-40 cm eltérés sokat számít?
Készítettem egy videót, hogy lássátok miről is beszélek: íme
a tv ott van ahonnan kameráztam, körülbelül az állólámpával szemben.
én a két sarokba, az oldal falra terveztem rögzíteni a hangfalakat. kép 1ik sarok
kép másik sarok
Szerintetek? Mit hogy érdemes, hogy a lehetőségekhez képest a legjobb legyen a hangzás és ne kelljen átrendeznem a nappalit -
Mejulie
csendes tag
Üdv!
Egy kis segítségre szorulok. Egy eddig számomra megfejhetetlen "probléma" áll fenn, és akárhogy próbálkoztam, nem találtam az okát, remélem ti tudtok segíteni.
Adott 3 készülék: Panasonic G30 plasma tv, pioneer dvd lejátsztó és pioneer VSX520-as erősítő.
Mind a három készülék hdmi kábellel van összekötve. Dvd-ből hdmi megy az erősítő 'DVD hdmi in'-jére, az erősítő hdmi outjából pedig megy egy a tv egyik hdmi bemenetére. Ez eddig nyilván okés.(remélem)
A gond a következő: bekapcsolom az erősítőt és dvd source-ra tekerem. bekapcsolom a dvd-lejátszót, beteszek egy cd lemezt a lejátszóba, amit szeretnék meghallgatni, amint betölti és rányomok a playre, rögtön automatikusan bekapcsol a tv is. Na mármost ez elég zavaró, hiszen zene hallgatáshoz nem szeretném használni a tv-t is, és ami az igazán bosszantó, hogy amikor a TV távirányítójával!!! kikapcsolom a tv-t ezzel együtt kikapcsol a pioneer dvd lejátszó is és egyedül az erősítő marad bekapcsolt állapotban.
Valamit biztos kikapcsoltam/bekapcsoltam/elállítottam. Bemeneti jelforrásnál vagy a bemeneti hozzárendelő menűben kell valamit állítgani? Akárhogy próbálkoztam a probléma nem szűnt meg. Bemeneti jelforrásnál H-ra van állítva (hdmi miatt), a system setup/in asigg menüben pedig minden offra kapcsoltam, de mind1 mit állítottam, neki, minding bekapcsolt a tv is...vagy máshogy kell kábeleznem?
Kérlek segítsetek! -
Mejulie
csendes tag
válasz
xtremetuning #42196 üzenetére
akkor majd megnézem magamnak...
köszi szépen -
Mejulie
csendes tag
válasz
xtremetuning #42194 üzenetére
vannak ezek a fonott, lapos réz kábelek, az esetleg jobb lenne erre a célra?
-
Mejulie
csendes tag
Sziasztok!
Hangfalkábelek mennyira bírják, vagy mennyire rossz nekik ha esetleg rálépnek? Csak azért kérdezem, mert a hátső hangdobozaim kábeleit csak úgy tudnám elvezetni, hogy a szőnyeg alatt keresztül a nappaliban. Valamennyit gondolom a szőnyeg tompítana. (audioquest G2-st néztem ki egyébként) -
Mejulie
csendes tag
erről valaki tud valamit?
mondjuk egy mission mv-8hoz hasonlítva... -
Mejulie
csendes tag
válasz
banderasz77 #42086 üzenetére
persze, az a lényeg
csak azért kérdezem, mert korábban többen ajánlották itt a fórumon a Prosont is ebben az árkategúriában és most mind2 szett akciós áron kapható. -
Mejulie
csendes tag
a 2 közül melyik a jobb választás? alapvetően a két gyártó közül kijelenthető, hogy valamelyik jobb hangdobozokat gyárt?
Proson Libra szett: [link]
Mission Mv-8 cinema pack: [link]
ahogy néztem paraméterek alapján a mission-nek a háttér sugárzói talán kisebbek/gyengébbek, a center és a frontok viszont ellenkezőleg.
szerintetek? -
Mejulie
csendes tag
ááá, értem. Tehát akkor ha itthonra lesz a router, ahol adsl net megosztására kell, igazából teljesen felesleges a 3G-s?
-
Mejulie
csendes tag
Kicsit off de itt a legsegítőkészebb a brigád. Valaki megmondaná nekem, hogy mi különbség van e két router között?
[TP-LINK_TL-MR3420_300Mbps_3G_WLAN] - 9500Ft
[TP-LINK_WR-841N_300Mbps_Wireless] - 8000Ft
nem tiszta, pontosan mire jó ez a 3G usb dolog?
-
Mejulie
csendes tag
Sziasztok!
Az elmúlt 1-2 hétben rendszeresen olvasgattam a topicot, a létező összes hangfalmárkát és azok szériáit végigböngésztem, mérlegeltem, számba vettem az anyagiakat és úgy néz ki h a Proson event szett lesz az, amit szeretnék megvásárolni. Miharabb szeretném meghallgatni a bemutatóteremben, és nyilván csak akkor váilik véglegessé. Mivel max 70-90e Ftom van a hangdobozokra ez tűnik a legjobb megoldásnak.
Annyi kérdésem még lenne, hogy tudtok esetleg olyan hangdobozt ahol ebből az összegből esetleg csak a két front és esetleg a center is kijönne. Mert ha ebből az árból egy picivel még jobbat is találok, akkor a hátsók várhatnak. A mélyláda pedig főleg a jövő zenéje.szerk.: ja az erősítő az egy Pioneer VSX-520...
-
Mejulie
csendes tag
Erről mi a véleményetek? Specifikációk alapján nem tűnik rossznak(kategóriájában), habár sose halloottam korábban Pioneer hangdobozt. Igaz pioneer erősítőhöz lenne, nem tudom számít-e ez valamit...
-
Mejulie
csendes tag
válasz
robi-k #41561 üzenetére
Ez valóban működhet. Nekem volt, hogy 50e Ft-os snowboard bakancsot rendeltem, ami nyilván vámköteles lett volna. Megkértem a sellert, hogy küldje giftként és írja rá, hogy cipő, vagy bakancs. Doboz méret stimmelt, jött házhoz a csomag.
Sokszor nem tudják felbecsülni a doboz tartalmának értékét! Nem szép dolog tudom, de ilyesmi jellegű trükközéseket talán még elbír a lelkiismeretem! -
Mejulie
csendes tag
válasz
krenkoka #41558 üzenetére
Évek óta használom az ebayt. Ez azért nem ilyen egyszerű...
Alapesetben valóban, működhet, hogy megkéred a feladót, hogy giftként küldje, nekem is volt rá példa. De egy másfél méteres snowboardlap vagy számítógép esetén(jelen esetben mondjuk egy erősítőnél) elég valószínű, hogy ez így nem fog menni, hanem mehetsz az Orcy térre átvenni és fizetni a plusz költségeket!
Utoljára tavaly télen rendeltem nagyobb értékű dolgot, akkor még úgy volt hogy csak a 100$ feletti összegű termékeknél kell áfát fizetni, alatta nem! Egyébként itt is volt rá példa, hogy a termék amit rendeltem jóval meghaladta a 100$-t viszont a csomag mérete miatt, vagy mert szartak rá a VPOP-s emberkék, nem tudom miért, de nem kellett, házhoz jött a csomag.
Elviekben ugye ha ebay.comról rendelsz vagyis ha EU-n kívűlről érkezik a cucc, akkor fizetned kéne az áfa melett vámdíjat is, ami nyilván az adott termétől függ (sportszer, elelktornikai cucc, traktor akármi stb.)
Gyakorlatban nekem ez is eddig mindig úgy nézett ki, hogy sose kellett vámot fizetnem drágább termékeknél, akár ebay.comról, akár (EU-n belüli) angol vagy német ebayről rendeltem. Volt rá példa, hogy ebay.comról rendeltem MacBookot, ahol szintén nem kellett csak a forgalmi adót fizetnem. Ellenben viszont 20% vagy most már 25%-os áfát mindig ki kellett csengetni! -
Mejulie
csendes tag
válasz
hackeeeee #41437 üzenetére
Hát nem tudom, csak projektorral használtam eddig, de elvileg visz hangot is.
wikipedia ezt írta: "The Mini DisplayPort (abbreviated MiniDP or mDP) is a miniaturized version of the DisplayPort digital audio-visual interface"szerk.:
úgy tűnik visz hangot is, ugyh ezzel nem lesz probléma.
"On 13 April 2010, Apple added support for audio out using Mini DisplayPort in their MacBook Pro product line. This added feature allows users to easily connect their Macbook Pros to their HDTVs using a cable adapting Mini DisplayPort to HDMI with full audio and video functionality" -
Mejulie
csendes tag
Vagy pedig válasszak egy pl ehhez hasonló kábelt, ami viszont többe lesz?
Nyilván ez a jobb, a kérdésem, hogy az előző megoldás mennyira lehet rossz? -
Mejulie
csendes tag
Üdv mindenkinek!
MacBook Prot szeretnék összekötni az erősítőmmel (hd filmezés céljából), mivel a gépen egyetlen Mini Displayport(apple szabvány video-audio kimeneti csatlakozó) van, HDMI átalakító szükséges minden esetben. Régebbről van egy olcsó Mini displayport to HDMI átalakítóm, amihez viszont kéne vennem egy male-male hdmi kábelt hogy használni tudjam.
Ő lenne az: [link]
Szerintetek érdemes ezzel vesződni, márhogy veszek még egy hdmi hdmi kábelt, és akkor ilyen toldásosan megoldható, vagy kaka lesz a minőség? -
Mejulie
csendes tag
válasz
hackeeeee #41165 üzenetére
Hát nem tudom. Nyilván én egy szimpla mezei user vagyok, nem értek annyira a mechanikai részéhez a dolgoknak, mint itt egyesek. Épp ezért csak szimplán az alapján van véleményem amit a fülem hall. És őszintén szólva ami Jamo hangcuccokat eddig hallottam felzendülni, kifejezetten szépen, dinamikusan dübörögtek! Nyilván a több száz ezret kóstáló szettek kenterbe verik, de szvsz ár-érték arányban abszolut nem rossz!
-
Mejulie
csendes tag
A következő hangdobozokat néztem ki. Ahogy néztem körülbelül egy árkategóriában vannak és teljesítményre is hasonlók. Nem élő vagy klasszikus zenére, hanem elsősorban dinamikusabb zenék hallgatására használnám.
Akinek van tapasztala velük kapcsolatban tudná jellemezni őket egy kicsit, előnyök, hátrányok stb. Kiváncsi lennék a véleményekre. Nyilván meghallgatom majd őket, de szerintetek melyik lenne a jó választás?Jamo S 426
Magnat Monitor Supreme 800
SAL 2610F vagy SAL 3610F -
Mejulie
csendes tag
válasz
robi-k #41131 üzenetére
Köszönöm, de pont erre próbálta célozni. Googlet ismerem, olvasgattam is, de ezektől a számomra kevésbé érthető mérnöki hablatyoktól nem leszek okosabb. ezért mertem rákérdezni, hátha valaki elmondja nekem emberi nyelven is. De mind1 is.
Lényeg, ami lényeg, hogy ha egy az előbb linkelt vagy ahhoz hasonló erősebb hangrendszert kötök össze a gyengébb teljesítményű erősítőmmel abból nem lesz baj. Ugye? -
Mejulie
csendes tag
Kezdő vagyok a témában, biztos kérdezték már sokan, ugyhogy előre is elnézést. Olvastam az 1. hozzászólást, de ez az impendencia dolog még nem tiszta teljesen. Ha valaki elmagyarázná nekem annak nagyon örülnék.
Mi van akkor ha egy ilyen szettet használnék a Pioneer vsx520 erősítőmhöz? Ha nagyobb teljesítményű a hangcucc, akkor csak nem használja ki a maximális teljesítményét vagy esetleg károsíthatja egyik a másikat? Az erősítő azt írja, hogy 6ohm a z output level, a hangfalnál pedig 4-8 ohm az érték. Akkor összepasszolhat a 2, hogy van ez? -
Mejulie
csendes tag
válasz
Thuglife #41092 üzenetére
Ezek a szettek semmivel nem rosszabak mint ha külön-külön vásárolgatom össze a frontot, centert, háttérsugárzók + mélyláda? Nem tudom, kérdezem. Csakmert nem vagyok telhetetlen, nekem az is jó, ha először csak megveszem a frontokat, aztán majd idővel ahogy a pénzem is engedi egészítem a szettet. Kezdetben elvagyok két profi fronttal is.
Sokak számára ez lehet nem szempont, de számomra minimális szinten az is számít, hogy azért dekoratív legyen.
Nyilván nem dizájn alapján fogok hangfalakat venni, de ez a Mission szett elég csúnyácska. Mondjuk abban, biztos vagyok hogy a hangzás kárpótol.
Más esetleg? -
Mejulie
csendes tag
válasz
Patice #41083 üzenetére
Hát nem tudom. Nem rossz a JBL, de volt hogy csalódtam benne. Amit hallottam abban kicsit kevés volt a mély, nem volt túl dinamkus hangzása. Igaz ezt a rendszert amit linkeltél nem ismerem, sose hallottam.
A szoba 26nm-es, igazából akármekkora doboz jöhet. Egyelőre nem nagyon hallgattam semilyet, a családban voltak korábban Jamo frontok, azok hangzásra nekem nagyon bejöttek. Habár viszonyítási alapon nincs, maximum komplett házimozikhoz, dehát az nem ugyanaz.
-
Mejulie
csendes tag
Szaisztok!
Adott egy Poineer VSX520 erősítő, ehhez keresnék hangfalakat! Mozizáshoz és zenehallgatásra használnám. Dinamikus hangzású hangszettekre gondoltam, mivel elsősorban elekotronikus(psytrance, chill, dub) és hip-hop-reggae zenéket hallgatok! Mi a véleményetek a Jamo, Sal, Magnat cuccokről? Nyilván nem veri a professzionális Harman, Wharfedale és társait, de az én zenéimhez és az ízlésemhez elegendő lenne. Vagy tévedek?
Az ár nyilván fontos, több száz ezreket nem tudok rákölteni, de nem sietek így az is megoldás, ha először csak frontokat veszem meg, majd a többit.
Mi a véleményetek? MIt javasoltok?
Köszi
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24Fe 128Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Quadro FX 570 eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest