- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
LucifeI2
őstag
Megvettem az új kábelt, ezzel átmegy normálisan a hang és a kép. Viszont jelentkezett egy új probléma.
USB-s vinyót rádugtam a TV-re, kipróbáltam egy filmet, ment normálisan. Utána kipróbáltam ugyan azt a filmet a gépemről az új HDMI kábellel de vízszintes megtöri a képet egy kis csíkban ami felfele mozog, főleg gyorsan mozgó jelenteknél látható de akkor sem annyira erőteljes de mégis zavaró ha egyszer észreveszi az ember, hasonló mint amikor a vertical sync ki van kapcsolva játékoknál.
Ötlet, hogy ezt mi okozhatja?
-
LucifeI2
őstag
Vettem egy új HDMI kábelt, mert átrendeztem a szobát és a régi túl rövid volt. 3 m volt a régi az új meg 10m. Úgy tűnik túl hosszú a kábel és nem tudja átküldeni a jelet ha a monitorom 1680x1050-be van. Az asztalt megjeleníti, de ahogy elindítok egy videót elkezd szaggatni és kb. fekete a kép a hang meg csak néha szólal meg. 1024*768-ban viszont teljesen jól átmegy a kép is meg a hang is szaggatás nélkül.
Mi ilyenkor a teendő? Rövidebb kábelt nem tudok használni, van esetleg valami jobb minőségű kábel normális áron? Vagy valamilyen HDMI erősítőre van szükségem? Vagy szimplán hibás lenne a kábel? Tapasztalt már ilyet valaki?
-
LucifeI2
őstag
válasz
dhcodoki #7076 üzenetére
Végigolvastam az utolsó 2000 hozzászólást, és semmire konkrétra nem jutottam.
Szóval akkor én is felteszem a kérdéseimet. Azt megemlíteném, hogy egyáltalán nem értek hozzá, még a kábelek nevét sem tudom jelenleg, de igyekszem rájönni mi mit jelent.
Mekkora helyiségbe?
18nm
Zenére, mozira, vagy ha mind kettőre, kb. melyik milyen arányban?
Mozi - 100%.
Az összeg melyet rászánnék:
Ezt nem nagyon tudom megmondani, van pénzem bármilyenre, de nem akarok feleslegesen költeni, így a legjobb középkategóriás ár/érték arányú erősítő+hangfal összeállítás szeretném, ami ahogy nézegettem olyan 200-300k körül lenne talán, de lehet rosszul gondolom. Később, 2-3 év múlva ha elköltözök lakásba, akkor szeretném majd ezt az erősítőt ott is használni az a szoba kb. 30 nm lesz a terveim szerint. Oda gondolom majd jobb lesz nagyobb hangfal, míg ebbe a szobába még elegendő valami kisebb fajta.
A lényeg, hogy csak filmre használnám, imádok filmezni és szeretném ha maximális élvezetet nyújtana a házimozim. A TV egy Samsung LE46B650 lesz.
Terveim szerint a gépről fog menni minden, mivel a legtöbb HD anyag a gépemen van, így egyelőre feleslegesnek látom egy BR lejátszó beszerzését, majd 1-2 év múlva. Szóval az is kérdésem lenne, hogy ehhez nekem milyen kábelekre van szükségem, vagy hogy lehetne ezt az egészet egyáltalán megoldani?
Hangkártya: Asus Xonar D1
VGA: Sapphire Radeon HD4850Őszintén nem tudom számít-e ez egyáltalán valamit, de leírtam.
Aktív témák
Hirdetés
- Szemüveges topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Magisk
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Hardcore café
- További aktív témák...
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest