Keresés

Aktív témák

• Lizard01

tag

válasz robi0604 #44127 üzenetére

Köszi srácok! :) Akkor megfontolom a 360-at. Megpróbálok licitálni rá (most 105 ezernél tart).

• Lizard01

tag

Üdv emberek!

Már egy ideje olvasgatom a topicot (ezáltal rengeteg tapasztalattal lettem gazdagabb amit köszönök :) ), azonban van egy kis problémám aminek a megoldásában talán tudnátok kicsit segíteni. Sajnos elég nagy dilemmában vagyok. Egy 17 nm2-es szobába, (JBL es20, es25c, es30, Polk psw 110 hangfalakhoz) kéne eldöntenem melyik erősítőt válasszam. 255 vagy 360. Elég régóta dolgozom az ügyön (voltam hallgatózni is, így esett a választás a JBL-re), de egyszerűen nem tudok dűlőre jutni. A jövendőbeli AVR főleg filmezésre lenne használva, zenére csak elvétve (na jó pár koncertfelvétel tuti lesz :D ). De nem szeretnék most nagyon a részletekbe belemenni. Íme a dilemma:
    A 255-ös ereje pont elég a hangfalaknak (tudom nem kell nagyon komolyan venni a leírásban wattokat, de valami igazság tartalma csak van) és persze az ára. (100k) Egyetlen szépség hibája van, az 1.3-as hdmi. Mivel 3D-s tévénk van (Samsung le46c750) ezért nem ártana a 1.4-es verzió (enélkül is megtudnánk oldani, de az kicsit macerás (hdmi elosztó)).
    A 360 mellett szól természetesen 1.4-es hdmi (frissítéssel) a kicsivel (?) jobb hangminőség és talán a Dolby volume (panelba lakunk). Azonban nem tudom, hogy nem lennének-e hozzá "olcsók" a hangfalak. A teljesítménye kicsit meghaladja az es20 rms-ét (a papírforma szerint, de ha nem gáz akkor javítsatok ki) és persze szoba mérete is lehet kevésnek bizonyul majd. 130ért tudnék szerezni szinte szinte újan, de nem tudom megérné-e így. Ez lenne hát nagy vonalakban a probléma. Válaszotokat előre is köszönöm! :)

Aktív témák