Aktív témák
-
Mono_G
tag
válasz
#09634560 #38610 üzenetére
Köszi a tippeket!
A sub természetesen engedélyezve van, a jelszintjét maxra állítva (+12dB) sem akar megszólalni. Ha az erősítőnél a Level Cal.-t próbálgatom, és feljebb tekerem a hangerőt akkor auto módban bekapcsol a mélynyomó (ez talán kizárja az erősítő hibát), de zene hallgatásközben nem jön ki belőle hang. Az erősítőn a crossover 100Hz-en van, a mélynyomón pedig 110Hz-re van állítva.
Esetleg még valami ötlet?
Üdv,
-
Mono_G
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következő probléma megoldására:
Van egy Onkyo TX-SR506 erősítő KEF C3 hangfalakkal és aktív Magnat mélynyomóval. A gondom az, hogy a mélynyomó nem kapcsol be (automata üzemmódban van, ha jelet kap bekapcsol). Az erősítő optikai kábellel van összekötve egy szgéppel, de sem így sem a rádiót hallgatva nem lép működésbe a magnat. Másik kelbellel is próbáltam, de még akkor sem szól ha fixen bekapcsolom a ládát. Viszont ha kihúzom a kábelt az erősítőből és az ujjammal megkopogtatom a végét akkor búg a mélynyomó, érzékeli az ütögetést (mint amikor mikrofon próbálnál ütögeti valaki a mikrofont). Ha az erősítő beállításánal a Level Cal.-t választom, akkor "sistereg" a kiválasztott hangfal, még a mélynyomó is, de csak akkor ha fixen be van kapcsolva, automata módban nem kapcsol be rá. Az erősítőn be van állítva hogy milyen eszközök vannak rádugva, és próbálgattam a mélynyomón lévő crossover potit is minden állásba tekerni, de nem akar működni. 1 évig így gond nélkül működött a rendszer.
Van olyan módszer amivel megállapítható hogy melyik eszközzel (láda vagy erősítő) lehet a probléma? Kölcsön kérni nem tudok egyiket sem, és ismerős sincs akihez átvihetném a ládát kipróbálni.Ha rossz témát választottam a kérdésemnek akkor légyszi linkeljetek egy idevágó témát.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,
-
Mono_G
tag
válasz
hdcsaba87 #15466 üzenetére
Az említett Magnat Sub a szegedi MM-ben van. Nem tudom mennyi van még belőle. Este 6-kor a kiállított darab még meg volt, én egy dobozosat kaptam. A kiállított darab nem tudom miken ment át, mert az egyik eladó rákötötte az erősítőt azt is feltekerte meg a ládát is maxra nyomta és ami ment film robbanás effektusa közben elég furcsán berecsegett. Mosolyogva annyit mondott hogy "hoppá".
A dobozosból vettem is egyet gyorsan, úgy sem fogom kínozni, remélem nem fog ilyeneket csinálniBejáratás után kíváncsi leszek mennyire javul a hangja, eddig egész jól kiegészíti a Kef C3 hangfalaimat, és ennyiért ajándék volt
Üdv -
Mono_G
tag
Sziasztok!
Van valakinek esetleg egy ilyen a birtokában?
-Magnat Monitor Supreme Sub 201a
Most az egyik MM-ben igen baráti áron hozzá lehet jutni ( 19.990,- )
Akinek van vagy hallott már ilyet az lécci ossza meg a tapasztalatait.
Az említett helyen meghallgathattam, de abban a térben a Kef IQ7 mellett nem igazán éreztem hogy mit tudna kisebb hangfalakkal, az eladó meg nem erőltette meg magát hogy tovább segítsen, igazából örültem hogy ezt is hajlandó volt beüzemelni
Üdv -
Mono_G
tag
Köszönöm a válaszokat és a javaslatokat.
Megpróbálok "vadászni" egy-két mélynyomót próbára és meghallgatom hogy melyik mennyit tud hozzátenni
Üdv -
Mono_G
tag
válasz
Dorian #15289 üzenetére
Mert gyakran hallgatom kis hangerőn a cuccost, és ott a Kef C3 dinamikája elveszik, hiányzik belőle a mély (számomra). Kell mellé valami ami rásegít.
Szerk: Köszi az eddigi hozzászólásokat. Valóban jobb lenne egy erősebb front szintén Kef-től, volt szerencsém hallani ismerősnél, de ennyire nem vagyok eleresztve anyagilag (80-120K / darab), és egy mélynyomó szerintem kielégítené az igényeimet (zenei téren)
Üdv -
Mono_G
tag
Sziasztok!
Karácsonyra meglepném magam egy mélynyomóval. 80%-ban zenére kellene. Az eszközök ami mellé szeretném:
-Onkyo TX/SR506 erősítő
-Kef C3 hangfalpár
Vissza olvastam a kommenteket főleg a Kef C4-re koncentrálva, és az egyik hozzászólásban nem javasolták zenéhez ezt a típust, egyébként meg dícsérték. Néhány fórumozónak van is ilyen kütyü a birtokában. A kérdésem feléjük az, hogy zenére mennyire használható (klasszikusokat nem hallgatok, de minden mást igen)? A szoba ahol lenne kb 18-20nm.
Várom a tapasztalatokat és esetleg más javaslatokat is. Árban nem mennék a Kef C4 mostani ára fölé ami 60K.
Előre is köszönöm!
Üdv -
Mono_G
tag
Sziasztok!
Köszönöm a hozzászólóknak a segítséget. A mai napon megleptem magam egy Onkyo TX-SR506-os készülékkel
MM-ben volt lehetőségem kipróbálni olyan hangfalpárral amivel majd használni szeretném: egy KEF C3-assal. Több erősítővel is kipróbáltam, de az én fülem nem tapasztalt változást, amin meg hallható lett volna, olyanra meg nem lesz pénzem. Remélem sokáig fog boldogítani
Üdv
-
Mono_G
tag
Sziasztok!
Új erősítő került a láthatárba: Onkyo TX8222 stereo. Kifutó modell, viszont most jó áron meg lehetne vásárolni. Eggyel nagyobb testvére is érdekes lehet: Onkyo 506. Gyakrabban lenne zenére használva, ezért kicsit szimpatikusabb a 8222. Ha valaki rendelkezik a fenti kettő erősítő közül bármelyikkel, az ossza meg velem és a többiekkel a tapasztalatokat, illetve azt, hogy milyen hangfalat lenne érdemes hozzá választani mind stereo mind 5.1 tekintetében.
A Wharfedale Diamond 9.4-es (remélem jól emlékszem a számára) hangfalakról mi a véleményetek? Szemezek még a KEF C3-as modellével is.Várom az észrevételeket.
Üdv
-
Mono_G
tag
Sziasztok!
Ha valaki találkozott már az Onkyo Integra A8250-es típusával, az legyenszives ossza meg a tapasztalatait. Főleg zenére használnám.
Köszi
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest