- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- VoLTE/VoWiFi
Aktív témák
-
xtremetuning
addikt
Ezzel tisztában vagyok. Mégsem szeretném a vászon mögé rakni.
Majd ha valakinél tesztelhetek egy olyan vásznat, amit erre a célra megfelelőnek találok és sem a center hangján, sem a képminőségen nem változtat, akkor meglépem.
Ez nem mostanában lesz szvsz. De ha van valami titkos favoritod, ne tartsd magadban.
-
-
dembala
csendes tag
De elvarnam, mert a konyv szerint is tudja. Nincs most nalam nem tudom idezni, de azt irja benne, hogy DD forrast a PLII procin jaratja keresztul. Tudni kellene ezt a leirasa szerint. Ha ez menne, nem erdekelne a Night Mode, mert sokkal jobb a Night Mode-nal az amikor Stereo cuccot nezek PLII-vel. Csak minden rip-ben benne van mar az AC3, es a WDTV-vel nem tudok ettol megszabadulni. Este, ejszaka nem kell az 5.1, a PLII lenne idealis.
Halk kornyezetben sokkal jobban szol a stereo forras PLII-vel mint a DD (Night mode-dal vagy anelkul). -
DJ WOKKY
addikt
értem. Csak azért, mert olvastam már ilyenről, csak magyarázatot nem találtam a miért-jére. Ugyan is, most lett megcsinálva a tetőtér, teljesen gipszkartonnal vagyok körülvéve, és akkor egy hirtelen ötlettel eszembe jutott, hogy a következő festés, javításoknál, lehet nem is lenne butaság. Nos úgy tűnik ennek megint csak neki kell feküdni és olvasgatni róla bővebben. Mert ez már nem egy nagy munkával járó feladat lenne és teret nyerve, végképp nem lenne hülyeség.
Véleményed szerint ? -
DJ WOKKY
addikt
ez tökéletesnek bizonyul, ilyet sajnos nem találtam. De köszi szépen. Kicsit jobban utána olvasok.
szerk.: jelenleg 20k használtan
Ez 2006-os modell, akkor biztos vagyok benne ennyi volt a bevezető bolti ára. -
robi-k
őstag
Nem, de igazából nem is kell. Bár én is a VLS-hez hasonlóan 4 egyéni stabilizátor áramkört építek ki (egy +5V és +12V a főnyáknak, és külön +5V és +12V a HDD és a BD meghajtóknak), de a konkrét megvalósítás eltér: az 5V stabilizátorokat LT1764A IC-ken, a 12V pedig az LT1083CP IC-ken építem meg.
-
robi-k
őstag
Majd ha kész lesz, akkor írok egy részletes beszámolót a tápépítésről (lehet, hogy Logout blog formában) képekkel és leírással azoknak, akik esetleg szintén belevágnának egy ilyen
elmebetegprojektbe.
És kellene majd egy elfogulatlan teszt is, hogy egyáltalán ad-e valamit egy ilyen táp (amely 4 egyéni, a minőségi DAC építéseknél is használt lineáris stabilizátort tartalmaz minőségi alkatrészekből összerakva), és ha ad, akkor mennyi a változás (pl. egy hasonló, eredeti gyári tápegységet tartalmazó Dune-hez viszonyítva, stb.). -
Szabikaa20
őstag
Azt tudom hogy léteznek...Söt 1ohm os at is lattam mar(Ez egy sub hangszoro volt kocsiba).Csak en otthoni hasznalatra kerdeztem...azt a falbaveros smajlit nem ertettem mire irtad!
tudom hogy nem attol fugg a minoseg!Csak elovigyazatos vagyok mert a Crown erositot is igy égettem ki!Az elsö hozzászolast elolvastam az elsö betutöl az utolsoig mielott ide irtam volna! -
Zull
senior tag
Köszönöm, ilyesmi érdekelt, ha lesz egy kis időm, utánaolvasok
(Nem mintha akutális lenne a dolog, csak a kíváncsiság szintjén)
Vikthor: Csak szimplán érdekelt, hogy milliós rendszereket miről hajtanak, milliók hiányában még nem nagyon nézegettem utána a dolgoknak, viszont pl elképzelhetőnek találtam, hogy van valami spéci videókártya, vagy hasonló, ami már megfelel az elvárásoknak (amikről megint csak keveset tudok, nem vagyok tisztában vele milliós rendszereknél milyen nyűgök várnak még orvoslásra
-
-
bajnokpityu
félisten
ezzel együtt vettem pár hónapja egy olyan hangfalat,ami tuningolt volt, régi motoros fórumozó,és benyomták a porvédőt+olyan szarul szólt,h geniust visszasirtam.aztán azt is ézre lehetett venni,h valami rezonál benne.
nah ez az ami nm létezik,h ne vette volna észre az eladó...
-
lzs79
csendes tag
épp ezért néztem a jbl northridge e80-ast.
Az elvileg 123eft. Csak most akciósan 80. -
-
python1
veterán
Ismerős a felállás.
Sajátomként is írhattam volna a soraidat.Még azt hozzátenném, mi nem az a bögreszetten nevelkedett generáció vagyunk,szerencsére mire meglepetés szerűen berobbantak a "bögrék" fülünk már régen beedződött,kifinomult más irányba.
-
bajnokpityu
félisten
De akkor is. Ha ujonnan 150lenne, minimális ráforditással tudna 300rugós hangot. van ami kiált a tuningért.aztán persze hallottam olyat hangfalat is tuningolva,h én inkább letagadtam volna. egyébként pl a rotel mai 01 02esére azt mondta Zoli,h kár velük foglalkozni.
ilyenkor merül fel a kérdés, hogy lehet,h az ősök 8xx 9xx maximum középen végeztek a tesztekben, a 02es meg dijazott best buy.
30ért hanyas? 2es v 4es?
amúgy Zolitól most pl gyári tuningos two-t vettem. valamint a mostani széria jobb hatásfokú,mint a régiek.
még jó,h van régi one-om is,és össze tudom hasonlítani.
-
krenkoka
tag
-
spiky03
veterán
Bocsi, későn érő típus vagyok
Jelenleg még csak egy 55cm CRT-n van, azon meg felesleges HD-t nézni.
Elég a divx is.
Persze havernak akinek van egy 106os G30-a, ott csak HD-t nézünk.
Igaz neki meg a rendszere nem olyan jó. A kettőnk cuccát kéne összetenni és akkor minden jó lenne -
bajnokpityu
félisten
rotelt 30-35ért vehet venni hazsnáltan,16rugónyi tuninggal, azt mondják,olyan 300rugós új hangot tud.almát almával kéne,de nem megy
a 180rugós nadnál jobban tetszett a karaktere,az legalább biztos.hangfalnál én sem hiszek 1 kategóriánál többen.de még előtte állok,nem érkezett meg a gyapjú...
Dorian:Zoli nemrég irta a topicjában,h jelentősen drágul minden hozzávaló ára,tehát nem az akció előtti árakhoz tér vissza.
-
Dorian
félisten
Most volt akciós vízkeresztig, de Zoli nem sokkal viszi feljebb a végleges árat, mint a mostani akcióban volt. Az újak porszórt alu helyett fekete műanyag házat kapnak így tud költséget csökkenteni, hiszen úgysem látható helyen szokott lenni. (Eddig azt hittem az ilyen termékeken jó nagy extraprofit van, így az ilyesmi nem mérvadó, most felvilágosodtam)
-
Dorian
félisten
A T dugó nem csökkenti érezhető mértékben a hatást, maga a gyártó is ajánlja, mint költségcsökkentő megoldást. (Azért gondolom teszteléssel kimutatható valami különbség) A Teszkós hosszabbító persze hazavágja. A lényeg, hogy az utána lévő kábel is legyen normális minőségű, T dugónál ez a rossz minőség csak néhány centi.
De én azért 2-es verziót vennék, egyikbe csak az erősítő, a másikat lehet osztogatni T-vel.Subra nem vettem észre, hogy különösebb hatása lenne, bár még nem próbálgattam, csak miért-ne alapon rá van dugva.
Viszont a TV-t a kép miatt érdemes rádugni! Nálam HD filmeknél jócskán zajtalanabb lett, szerintem most már csak az van rajta, amit a rendező odaképzelt. Ez dugdosós teszt nélkül, azonnal észrevehető. Tévéadásoknál nem ennyire jelentős, de érdekes: Valami olyasmi érzésem van - fotózáshoz tudom hasonlítani - mintha kicsit tágabb blendével (és szebb rajzolatú objektívval) készült volna a kép, a fókuszban lévő dolgok kicsit jobban kiemelkednek, a háttérelmosás pedig szebb.
Mozinál nem tapasztaltam, hogy a TV-t is Alcesbe dugva romlott volna a hang. Sztereómnál kicsit behallatszik zaj, ha a TV be van kapcsolva, de készenlétinél nem.
-
spiky03
veterán
Azért jó, mert ha csak lekapok valami filmet megnézni, akkor nem kell kiírni egy újraírható lemezre, hanem csak felmásolom rádugom és már nézetjük is.
Csak ezért kell.
Persze ha meglesz a LG BD570 akkor már nem lesz ilyen gond, mert az tud DLNA-t és akkor a laptopon megtudok majd osztani egy mappát neki.
Persze majd egy router is kell majd hozzá@Sanci38
Max csak sztereón küldi át, mert a lejátszón fel sincs tüntetve a dts logo...
Ő lenne az -
raycoon
tag
BBéci: ez voltaképp azt akarja jelenteni, hogy ne is ugorjak bele feleslegesen nagyobb szettbe, mert úgy sem lesz az igazi?
Minden oldalról kellene a 70 centi, vagy mi az a minimum távolság, ami már elégséges lehet? Hangsúlyoznám, hogy alapvetően "halk" hallgatásra lenne.
-
Szabikaa20
őstag
Aha értem...Köszi! És ez jó lehet Polk Audio PSW10
-
Zanik
addikt
Szerintem te is tudod, hogy nem úgy értettem, szóval nem kéne kiforgatni a szavaim. Mindenkinek másak az igényei, preferenciái és lehetőségei. Persze, én is szívesebben láttam volna a fa alatt egy páréves high-end AVR-t, de most ne menjünk bele, hogy miért nem az volt ott...
-
Szabikaa20
őstag
-
madgie
titán
OSD nélkül is tökéletesen látom az egész szobában, mit ír az erősítő a hangbeállításoknál (most is manuálisan van beállítva a hangdobozok távolsága/hangereje). A félnivalóm inkább abból ered, hogy nem-e lesz rosszabb hangja bármelyik Yamahának a kettő közül, mint a mostani SR-504E-nek. Viszont az ár is fontos tényező, egyrészt maga a SCS178 sem egy csúcs szett (nevetséges volna 150k-s erősítőt venni hozzá), másrészt a pénztárca vastagsága is limitált (erre a kiadásra legalábbis).
A fotóállvány amúgy szerintem sem mindennapos egy háztartásban, nekem rengeteg fotós ismerősöm van, akinek nincs egy normális tripodja, mindig tőlem kunyerálják el. Én is csak az éjszakai képekhez használom főleg, nappal nem bagyok hajlandó cipelni, inkább viszem a tized akkora gorillapodot, vagy keresek valamit, ahová letámaszthatom, ha fontos.
-
Hmmm. Akkor a lejátszóm cseréje lényegében egy dolog miatt érné meg, mégpedig a hangminőségbeli ugrás, nem? Vagy a képi világa is "szebb" lesz tőle? Elvileg nem szabadna más képet-hangot adnia az erősítő felé, mert minden digitális nem? Tudom, ez nem érv, mert van autó és autó közt is különbség, ugyanúgy itt is érvényes ez, mégis sokszor felmerül még ez a kérdés.
-
spiky03
veterán
Akkor most értesültél még egyről.
Az én kis Canon Powershot A720-os nem vettem, megoldom máshogy a képeket.
Mondjuk ha nagyon akarnék tudnék szerezni egyet, mert az asszony apjának van, épp nyáron vette amikor forgattunk a 24-ás veteránmotor versenyen.
Majd beszerzem tőle egy hétvégére. -
spiky03
veterán
Jójó, de még szerencse, hogy utána lehet még manuálisan is állítani rajta.
Igen azt én is láttam a használatijában, hogy fotóállványra kell tenni, de az sajnos nincs, csak egy ilyen amit még a SE C510-hez adtak
Ezért próbáltam egy kicsit Macgyver-ösen építeni egyet.
Igen azt is olvastam. Én is becsuktam az ablakokat is, hogy ne szűrődjön be semmi kinti hang. Meg az esti órákban csináltam, amikor kint már nem volt akkora élet.
De megpróbálok majd szerezni valami állványt, vagy keresek valami olyan alkalmatosságot, amire rátudom tenni a mérés idejére, mert a kanapéra kell tenni, mert onnan nézzük/hallgatjuk. -
Jelenleg 20 körül tart az eredeti Bluray filmgyűjteményem, ami kb valahol 50-60-nál fog megállni, mert itt ér véget nálam azok a filmek listája, amire érdemes kiadnom lóvét. Viszont eléggé zavaró tud lenni a PS3-am filmbetöltési ideje, ami akár 90 mp is a Terminator 2-nél pl. A 1611-es Denon ezt 27 másodpercre redukálta le ha jól emlékszem, ami azért mindjárt más. Sztem hagyom a 2012-es Denont marad a 1611-es és az erősítőben megyek inkább feljebb 1910-ről...
Ha minden igaz Optoma HD82 lesz a projektorom mégnemtudommilyen vászonnal...
-
spiky03
veterán
Értem.
Akkor csak a távolságokkal volt gond. Meg a Large állítással.
Azt ha jól emlékszem nekem is Large-ra állította a frontokat (Eltax Silverstone 200), de vissza vettem Small-ra, mert úgy szerintem jobban szólt. (Meg itt azt az infót kaptam))
A távolságokkal nincs baj.
Igaz olyan azért előfordult, hogy vannak eltérések a mérések között.
Pl megcsináltam az automatikus bekalibrálást, hozott egy adatokat, majd kb 2 hét múlva ismét csináltam egyet, akkor már a hátsókat más hangerőre állította, mint az előző mérésnél.
Mondjuk itt nem tudom, hogy az mennyire befolyásolhatta, hogy az első mérésnél, egy fülmagasságig épített párnatornyon állt a kis mérőmikrofon.(Itt nem biztos, hogy vízszintesen volt) Míg a második mérésnél én fogtam a kezemben és a fülmagasságba emeltem. (Itt vízszintesen tartottam, igaz nem tudom, hogy az számít-e valamit is?
)
-
Gondolom, ezért is keresek normális lejátszót, mert sokáig ugye a PS3 volt a "bestbuy" a bluray playerek terén, de ez már megváltozni látszódik. Voltam a Saturnban ahol 2 Denon playerrel is szemeztem, ki is próbáltattam az eladóval, először a 2012UD-t majd a 1611UD-t. Az előbbi iszonyat gyorsan töltötte be a filmet a tálcáról, míg az itóbbi ami fele annyiba kerül, +7-8 másodpercel több időt foglalkozott ugyanazzal a lemezzel. Nyilván más előnye is van a 2012-nek, csak kérdés, hogy valóban megéri a plusz 100 rongy difit...
Üdv,
Vik -
spiky03
veterán
Én azt a beállítást használom, amit a YPAO beállított.
Nem vettem észre, hogy az nem lenne jó
Pedig haverral elég sok teszt anyagot néztünk már nálam is meg nála is, és nem vettük észre, hogy rossz helyen lennének a hangok.
Vagy Te miből jöttél rá, hogy rosszul kalibrált az automatika? -
-
Szabikaa20
őstag
Lehet igazad van...Am nagyon jo volt az is..Csak nem digitalis...egyszeru,de nagyszeru volt!A msik dolog hogy tuti jol volt bekotve minden!Tobbszor hasznaltam,bulikba hordtam,ket JBL Control 5 szolt rola.Aztan egyszer szereztem egy Jensen(Eminems) hangszorot 300W 8Ohm volt papir membranos kozep hangszoro.Arra rakotottem ugy hogy kell es kb. 15-20 perc hallgatas utan eltorzult a hang es elkezdett fustolni az erosito!Itt égett meg! ..Ok köszi felkeresem!
-
Szabikaa20
őstag
Hát a az a Crown nagyon jo volt!!!Csak kiégett!!Hol lehetne megjavittatni?Am meg 1honapot se hasznaltam!Tiszta uj volt!Gari nem volt rá,mert kamionról lepotyogot cucc volt!
Rakototten egy 8Ohm os zenekari hangfalat es 15perc utan elkezdett fustolni!
de csak 6x60W szerintem ez a Yamaha jobb...
-
holodp
aktív tag
Köszi!
És kell neki a 2,5 mm, vagy elég lenne a 1,5?
A Kácsa Audio kábelei nem jók?
Pl ez 150 Ft-tal olcsóbb méterenként, mint az Inakustik.
Akkor sima RCA dugaszt beledugom a PRE Out kimenetbe, a ládán pedig az LFE feliratúba? Gondolom itt is hangszórókábelt kell használni, csak RCA csatlakozóval ugye?Közben eszembe jutott, hogy kell vennem még egy HDMI kábelt is. Abban mennyire magas árig érdemes elmenni? Korábban valahol azt olvastam, hogy mivel digitális jelek mennek rajta, így annyira nem lényeges, hogy mennyire drága a kábel. Egy ilyen pl megfelelő? A lejátszótól az erősítőig vezetném ezzel.
-
Zull
senior tag
Ekkora szobaméretre (egészen pontosan ahova én szánnék szubot az 32nm) milyen árkategóriájú szubot ajánlanál? Leginkább mozihoz lenne csak bekapcsolva.
Illetve, szintén árkategória szerint érdekelne, hogy hol kezdődnek azok a subok, amiket már zenére is lehet érdemben használni?
Persze ha van 1-2 konkrét tipp típusra, azt is szívesen fogadnám!
Köszi a választ előre is!
-
DVlad
őstag
Köszönöm, hogy megerõsítettél az aggályomban, én is épp így tanultam, tapasztaltam, gondoltam.
A rendszer: pioneer pdp lx, pioneer bdp lx egy 60k-s hdmi kábellel, a fogarasi útról, az erõsítõ pedig avr5000, amivel nagyon elégedett vagyok, de egy 630-ra cserélném. Persze így marad a rendszer. -
krenkoka
tag
Hát, hogy őszinte legyen elég sok (szinte csak azt) HD filmet nézek, mind lemezről, mind ISO-ból, és minőségromlást nem vettem észre se Dunéről, se PS3ról mióta a 1912-m van. Kábelek: Monster M1000HD
Lehet olcsóbb kategóriában van különbség, de amúgy nem hinném, hogy bárki észre venné szemmel egy normális árkategóriájú lejátszó+erősítő+kábel+TV estén. -
spiky03
veterán
A Yamahákkal mik a porblémák? Hogy azt nem nagyon ajánljátok itt?
Mert én azt hallottam, v agy olvastam valahol, hogy azok moziban nagyon jók.
Akkor ez nem így van?
Én mondjuk jelenleg megvagyok elégedve a RX-V365-el.Itt rögtön egy kérdést is intéznék feléd/tek
Ugye az erősítőm sajnos hdmi-n nem fogad hangot, csak képet továbbít. a hanghoz optikai, vagy ami jelenleg is van koax kábel kell a lejátszóból.
Van- e értelme mondjuk egy erősítő cserének egy olyanra, ami már hdmi-n átküldi a hangokat is, és tudja a kezelni a True-HD és a DTS-HD formátumokat is, erezhető lesz-e valamiféle különbség a DD, DTs és a HD hangok között ha váltok egy ilyen erősítőre? Vagy teljesen mindegy mert az Eltaxaimon úgy sem jönnének ki a különbségek?
Csak azért érdeklődök, mert havernál a Thomson erősítőján ami szintén koaxal van össze kötve a BD lejátszó, a magyar DTS sokkal dinamikusabb volt, mint az eredeti DTS-HD.Thx
Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65LS03TAUXXC) 165CM 4K SMART Q-LED FRAME PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN95DAT) 215CM 4K NEO-QLED 144HZ CSÚCS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG QE65QN95A NEO Q-LED SMART CSÚCSKATEGÓRIA TV ! AKCIÓ!
- LG (OLED65C47LA) 165CM 4K 120HZ SMART OLED 2025 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65Q65C) 165CM 4K Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Fedezd fel az NVIDIA világát! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest