Keresés

Aktív témák

• dembala

csendes tag

válasz dembala #47451 üzenetére

PL egy akciofilmnel, sok robbanas stb, a beszed halk, az effekt hangos, night mode-dal is. a PLII-vel jatszott stereo xvid pl sokkal elvezhetobb este, nem kell allandoan hangositgatni-halkitgatni.

• dembala

csendes tag

válasz Dorian #47450 üzenetére

Nem tudom, hogy beallitas-e, de a PLII-nek sokkal kisebb a dinamikaja mint a DD-nek. Ugy is mondhatom, hogy este nekem a DD tul jo. Ezert lenne a PLII erdekesebb nekem, mert halkabban egyertelmuen jobb mint a DD.
    Nem sok mindent lehet allitgatni a 1311-en, szoval szerintem az OK.

Megprobalom elobb a Night Mode hibajabol garis javitaskent elsutni, hatha frissitenek, illetve majd valahogy megdumalom, hogy frissitsenek :)

• dembala

csendes tag

válasz Dorian #47448 üzenetére

Barmire kapcsolsz, hallod, hogy nem hallod a kulonbseget :) Proci reset, utan pedig mukodik megint jol. Mikor valtogatsz a Night mode-nal az OFF, Low, Mid, High beallitasok kozott, hallhato a kulonbseg. De amikor nem megy, akkor semmi. OFF-ban marad.

• dembala

csendes tag

válasz BBéci #47443 üzenetére

De elvarnam, mert a konyv szerint is tudja. Nincs most nalam nem tudom idezni, de azt irja benne, hogy DD forrast a PLII procin jaratja keresztul. Tudni kellene ezt a leirasa szerint. Ha ez menne, nem erdekelne a Night Mode, mert sokkal jobb a Night Mode-nal az amikor Stereo cuccot nezek PLII-vel. Csak minden rip-ben benne van mar az AC3, es a WDTV-vel nem tudok ettol megszabadulni. Este, ejszaka nem kell az 5.1, a PLII lenne idealis.
    Halk kornyezetben sokkal jobban szol a stereo forras PLII-vel mint a DD (Night mode-dal vagy anelkul).

• dembala

csendes tag

Hello!
    Denon AVR 1311-esem van. Ket dologgal szivok, hatha tudtok segiteni.

1. Idonkent behal a Night Mode. Egyszercsak mar nem csinalja a dinamika tartomany kompressziojat, hallhato megint a szamomra zavaro "hangos effekt halk dialogus" hatas. Azt kell csinaljam, hogy resetelni kell a processzort, mindent beallitgatni megint, es akkor megint jo egy darabig. Kesobb (1 het, 1 honap) megint nem mukodik. Gondolokozom fw upgrade-ben, allitolag szervizekben tudnak ilyet csinalni azokra a cuccokra is amikre hazilag nem lehet ratolteni. Jo lenne tudni hogyan kell megjeleniteni az aktualis fw-t, ki lehet e iratni vele. Persze Denon oldalakon ehhez a tipushoz nincs semmi elerheto uj, de lehet hogy ettol meg a szerviz tud szerezni hozza. Csak nem akarom feleslegesen bevinni sehova.
    - Tudtok ajanlani szervizt?
    - Mi van a garanciaval ilyen esetben? (meg garis a cucc)

2. Meg lehet-e oldani, hogy Dolby Digital forrast lejatszva a Dolby Pro Logic II-n menjen at a dolog? A gepkonyv szerint ezt meg lehet csinalni ugy, hogy ha DD a forras, akkor a Surrond Mode gombokkal lehet valtani a mode-ok kozott, es el lehet jutni oda, hogy azt irja ki a doboz, hogy DOLBY D + PLII. Nekem ez nem sikerul. DD a forras, de csak STEREO, MCH STEREO es VIRTUAL illetve DIRECT uzemmodok vannak, az emlitett nincs. Azert kene ez nekem, mert mivel a Night Mode bizonytalan, es a DD ejszaka tul szeles dinamikaju, jo lenne PLII-ben nezni a DD cuccot is. A PLII-nel nekem sokkal jobban tetszik a front/center kezelese, halk viszonylatban sokkal jobb az eredmeny mint pl a Night mode a DD-nel.
    - Nem ertem, hogy a gepkonyv szerint elerheto mode-ot en miert nem tudom kivalasztani.
    - Egy olyan mar sikerult, hogy ha a forras 2 csatornas DD, akkor vilagit a DIGITAL statusz jelzo, de PLII-t ir ki a nagybetus kijelzo, gondolom azert mert a tobbi csatornakat a PLII allitja valahogy elo. (Ez egyebkent csak HDMI-n van igy, ha Optikan jon a 2 csatornas DD jel (pl UPC Natgeo HD, vagy valamilyen ac3-mas xvid ami csak 2 csatornas) akkor DOLBY D-t ir ki a kijelzo). Na ez is eleg fura.

Persze a leiras ilyen szempontbol hasznalhatatlan.

Szivesen veszem a velemenyeket, kommenteket! Koszi!

• dembala

csendes tag

Szevasztok!
    Erre van valami megoldas? A HD DVR Mediabox (Philips 8111) összeakad a Denon erősítőm távirányítójával. Mikor az erősítőn a hangot állítgatom, akkor elég sűrűn a settopbox csatornát vált, elkezd felvenni, és hasonlók.
    Mit lehet tenni?
    Pl a DENON erősítőn lehet fw-t frissíteni? Érdemes, egyáltalán van ilyen lehetőség?
    Előre is köszönöm!

Aktív témák

Hirdetés