Keresés

Aktív témák

• hansolo1106

csendes tag

válasz BBéci #46672 üzenetére

Ahaa, ezt nem tudtam. Hát akkor ez így bukó. A tv-ben sajnos nincs médialejátszó.
    Akkor marad a dobozhang...
    Amúgy köszi a választ.

• hansolo1106

csendes tag

Sziasztok.
    Remélem jó helyre írok, nem akartam új topic-ot indítani.

Jelenleg úgy nézek itthon filmeket, hogy a laptopomat összekötöm HDMI-vel a hdtv-vel, és így a hang a tv-ből jön. Azonban ez elég karcsú, ezen szeretnék változtatni.
    Utánaolvastam a dolognak, és elvileg kéne vennem egy rendes hifi erősítőt HDMI out/in csatlakozókkal és akkor könnyedén megoldhatnám a hangzást. Azonban sajnos ez elég költséges (csóró egyetemistaként).

Viszont van a tv-n optikai audio kimenet, ami ha jól tudom viszi az 5.1-et. Ehhez találtam én egy DVD-lejátszós 5.1 szettet, amin van optikai audio bemenet.
    A kérdésem az lenne, hogy ez így működne-e, tehát laptop -> HDMI -> HDTV -> optikai audio -> DVD-lejátszó/erősítő.
    Igazából a DVD lejászóra egyáltalán nincs szükségem, azonban ez a legolcsóbb megoldás amin van optikai bemenet.

Amúgy ezt néztem ki: http://www.samsung.com/hu/consumer/televisions/home-theater-systems/home-theater-systems/HT-D350/EN
    Tudom, hogy hangzás terén nem ér fel egy rendes hifi szettel, de a TV hangszóróinál biztos jobb. Plusz, ha akarom később kicserélhetem a hangfalakat akár.
    Bocsi a hosszú hozzászólásért.
    Üdv.

• hansolo1106

csendes tag

Ezér kell fórumokra járni, hogy az ember ne vegyen szart :).
    Köszi még egyszer az infokat, azt hiszem el kezdek gyűjtögetni + körülnézni a hirdetéseknél, hátha találok vmi jó vételt.
    Viszont akkor lenne még egy kérdésem: ezekben a mai erősítőkben elvileg van már HDMI ki + bemenet, tehát meg lehet azt csinálni h laptop->hdmi kábel->erősítő->hdmi kábel->hdtv?

• hansolo1106

csendes tag

Értem.
    Az a helyzet, hogy szívesen költenék több pénzt a rendszerre, de egyszerűen feleslegesnek érzem a lakásomba. A galéria alatt van nálunk egy 66cmes hdtv + egy kanapé, az egész kb 8 m2. Ide szerintem totál felesleges drága cuccot venni, úgyse hajtanám ki mert a szomszédok meg egyből szólnának. Én csak vmi minimális térhangzást szerettem volna, vmit ami azé jobban szól mint a tv hangszórója.
    De ahogy elnézem azt hiszem jobban járok ha elkezdek gyűjtögetni vagy megelégszek a tv hangszórójával.
    Köszi mindenkinek az ötleteket.

• hansolo1106

csendes tag

Köszi szépen a válaszokat.
    Hát 260 ezret nem akarok rá áldozni, szóval az nem nagyon jön szóba.
    Az a helyzet, hogy nekem hangzásra tökéletesen megfelelne egy ilyen 20-30 ezres számítógépes 5.1 szett, csak azt sehogy sem tudom rákötni a tv-re. Ezért nézek más megoldás irányába.
    Ezek a 43 ezer körüli (LG, Panasonic, Sencor) belépő házimozi szettek nekem bőven megfelelnek. Ha ezekkel én tudom 5.1ben élvezni a filmeket a számítógépről a tv-re kötve akkor nekem az teljesen megfelelne.

• hansolo1106

csendes tag

Sziasztok.

Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy mi lenne a legolcsóbb megoldás, hogy 5.1es hangzással tudjam élvezni a HD filmeket.

Egyenlőre van egy laptopom HDMI kimenettel, azt rá tudom kötni a TV-re. Na már most ebből szeretnék vmi 5.1es hangot elővarázsolni. Hangcuccom még nincs.
    A TV-n van digitális audio kimenet, viszont ilyen 30-40 ezres árkategóriában nem nagyon találok olyan erősítőt/házimozi rendszert amiben van digitális audio bemenet. A számítógépes 5.1-es hangrendszereket meg ugyebár nem nagyon tudom rákötni a tv-re.

Tehát az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e vmi alternatív megoldást ami kijönne olyan 30-40 ezer pénzből. Kis lakásba lenne, szóval tényleg nem akarok többet költeni rá.

Előre is kösz.

Aktív témák

Hirdetés