- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
DVlad
őstag
Köszönöm, hogy megerõsítettél az aggályomban, én is épp így tanultam, tapasztaltam, gondoltam.
A rendszer: pioneer pdp lx, pioneer bdp lx egy 60k-s hdmi kábellel, a fogarasi útról, az erõsítõ pedig avr5000, amivel nagyon elégedett vagyok, de egy 630-ra cserélném. Persze így marad a rendszer. -
DVlad
őstag
Urak!
Egy felső közepes rendszer esetén mennyit ront a kép minőségén, ha a hdmi az erősítőn keresztül megy a megjelenítőbe?
Általában nem értem, hogy miért nem lehet csak a hangot átvinni hdmi-vel a lejátszóból és a képet szintén közvetlenül. (Mert 2 kimenet kéne?) -
DVlad
őstag
válasz
#09634560 #26949 üzenetére
Miféle beállításra gondolsz? És melyik készüléken?
Megkapja a jelet az erősítő, ezt ki is írja és hallani is, hogy sokkal szeparáltabb, precízebb, jobb a hang, mint dd-ban. Csak a mély lesz kevesebb sokkal.
Több bekötéssel, opto és koax is ez a helyzet, 3 különböző lejátszóval (2dvd, 1 bdp), mindkét erősítőnél. Tehát ez ilyen. Csak a miértre lennék kiváncsi és mivel több mágus is megfordul itt, gondoltam valaki kiokít egyből ezügyben és rávágja, hogy...
(Remélem egyedi jelenség.)
-
DVlad
őstag
2 rendszer van és mindkettõben ez van. HK dvd-coaxon és Pbdp-optoval is egyaránt. Tizedannyi mély sincs dts-nél azonos lemezen (ha van rajta mindkét formátum), kábelezésnél. Sztereoban meg több van a dd5.1-nél is azonos lemezen. Egy állandó pont van, mindkettõben azonos HK az erõsítõ.
-
DVlad
őstag
Urak!
Mi annak az oka, hogy DTS hangnál alig van mély a subon. 2 rendszerem van és mindkettőn szinte eltűnik a mély DTS-ben. Pl.: DD5.1-ben -4db beállítással is elegendő egy anyágnal, de DTS-ben a max. +10db is nagyon kevés. -
DVlad
őstag
válasz
bozont #19538 üzenetére
Pont ez az, hogy nem. (Nem szeretném, hogy reklámnak hasson.) Most ezek a "régi" szériák akciósak. A 3-as 40k, az 1-es 15k, a forest pedig 10. Kb féláron adják őket. Én (mi) a forestet klasszisokkal rosszabbnak láttam a másik kettőnél, ez tény, vakteszttel többször is ellenőriztük és mindig láttuk a korlátait, hibáit. Az 1 és 3 között pedig nagyon szerettem volna észlelni különbséget, de nem ment. Arra jutott mindenki a témában, hogy a rendszeremben egy nagyságrenddel jobb (egy 1-es az összeg elejére) minőségű kábel hozna csak javulást. Én feljebb is mentem volna az árral, de itt akkora a lépcső, amit most nem tudok magamévá tenni, talán egy idő után, ha a végső fázisba kerül az egész rendszer, addig viszont inkább nem akarom látni.
A rendszerem:
- http://www.pioneer.eu/uk/products/archive/BDP-LX52/index.html
- http://www.pioneer.eu/uk/products/archive/PDP-LX5090H/index.html
- http://kacsa-audio.hu/webshop/audioquest.b.5/audioquest.b.5/home_audio__video.c.20/szerelt_kabel.c.153/hdmi_kabel.c.111/hdmi1__2m.p.161
A hangrendszer: egy H/K erősítő és Infinity hangfalak. -
DVlad
őstag
válasz
bozont #19485 üzenetére
Ciao!
Tegnap vittem vissza egyolyat. Teszteltem egy HDMI 1, egy HDMI 3 és egy Forest 1.4 kábelt. A forestnek klasszisokkal kevésbé tetszett a képe, mint a másik kettőnek. (Gondolom, többek közt az ára is ezért kevesebb sokkal.) Azt ajánlanám, hogy teszteld te őket, kaucio ellenében megteheted, nagyon korrektek. -
DVlad
őstag
Urak!
Az teljesen bevett megoldás a BD lejátszóknál, hogy ha az audió kimenet nem hdmi-re van állítva, csak akkor küldi ki a digit kimeneten a digit jelet, de ha hdmi-re van állítva, akkor a digit kimeneten csak pcm stereo megy ki? Elsőnél természetesen nem megy hang a tv-be, másodiknál igen. -
DVlad
őstag
Urak!
Most léptem be a megfelelő megjelenítő megszerzésével a HD források élvezői körébe, de óriási tétovázással kezdődik rögtön a döntéshozatal. Kéne egy BD player.
A gond az, hogy nem tudom, mennyire hihetek a különböző teszteknek, cikkeknek és a számuk amúgy is elenyésző, nem nagyon lehet rájuk támaszkodni úgy, mint például TV kérdésben.
Én megrögzött Harman csoport hívő vagyok ha hangról és képről van szó, ezért minden cuccom Harman és Infinity. A gondom most az, hogy egyetlen BD-je van a Harmannak és arról is igen keveset lehet tudni. Az ára nem túl bíztatóan drága, de nem is olcsó annyira, hogy tesztelem és legfeljebb bukok rajta és lecserélem majd. Ezt a cikket találtam róla több helyen is: http://www.hifipiac.hu/index.php/blu-ray-lejatszok/593-harman-kardon-bdp10
Ebbő az aggasztó rész számomra: "... és a kép
Szép tiszta, kissé világosba hajló jellegű képet produkál. A sötét részletek is világosabb alapokon jelennek meg, most az is kivehető, ami legtöbbször elvész a feketék között. Talán eleve az LCD televíziókhoz hangolták?" Nekem viszont plazma tévém van. Ezen túl olvasgattam a Pioneer cuccokról, de ott sem rózsás a helyzet, mert az igen drága készülékről is olyat írnak például, hogy "hideg, kékes-szürkés kép jellemző, stb.
Az teljesen esélytelen, hogy valahol lesz ezek közül és olyan TV is, mint az enyém, tehát tesztelgethessem, sajnos csak a cikkekre támaszkodhatok első körben és a tanácsokra. Segítséget szeretnék kérni, hogy hol olvastatok olyan cikkeket, teszteket, amik segíthetnek ebben a kérdésben és ezek nem PR szövegek voltak, esetleg saját tapasztalatokat is szívesen fogadnék. Előre is köszönet!
Aktív témák
Hirdetés
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest