- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Aktív témák
-
priusz
aktív tag
válasz
ricsik #37602 üzenetére
Nem akarlak én szapulni, csak én hallottam azt az erősítőt és szerintem nem utolsó a kategóriájában, sőt: whathifi review
-
BBéci
legenda
válasz
ricsik #36422 üzenetére
Ha a zene valóban fontos, elviseli az ember, hogy mozizás során kissé más jellegű a sztereó erősítővel hajtott frontok hangja. Akkor nem kell kábeleket dugdosni. Számomra a csúcsot egy előfok/processzorhoz kapcsolódó kétcsatornás és egy háromcsatornás végfok jelentené. Emotivából összehozható, gyűjtök rá.
-
python1
veterán
válasz
ricsik #36418 üzenetére
Dorian-nak teljesen igaza van!
HM erősítővel zenét hallgatni gyötrelem, nekem pioneer vsx ax5i-m van, mozira tökéletes de zenére már hagy kívánnivalót maga után.
Osztom Dorian véleményét,nekem is bejön mozira a H/k "nyers ereje" nekem is van kettő H/k-m,szinte minden hangfallal tökéletes (nem válogatós fajta),sztereónál már más a helyzet ott mellé lehet könnyen nyúlni,érdemes körbehallgatózni. -
BBéci
legenda
válasz
ricsik #36016 üzenetére
Ilyenekből összeállítanék egy 7.1 rendszert.
-
Integra
titán
válasz
ricsik #35884 üzenetére
azt tudja, hogy meghallod benne a hibákat, a természet ellenességeket, a zörejeket, a neszt, az emberi mozdulatokat, mindent.. és ettől lesz tökéletesen élethű, természetes, és azon kapod magad, mikor beülsz egy pukkantabb cucc elé, hogy nem természetes, mert hiányoznak az emberi hibák belőle, a tökéletlenség. mert igy, ezekkel a hibákkal tökéletes.
nem tudom, hogy érhetően fogalmaztam e meg -
Dorian
félisten
válasz
ricsik #35908 üzenetére
Az egyik nekem is útban van valamennyire: az erkélyajtót nem tehet kinyitni derékszögben, csak úgy 2/3-ig. Bár sarkig nyitni csak akkor szükséges, ha valami nagyobb dolgot viszünk ki-be, közlekedésnél elég csak ésszel kinyitni, nehogy nekivágjam.
Nekem a tüskék alatt gránitlap van, az pedig öntapadós filc tappancsokon. Így egyszerűen odébb lehet tolni a parkettán az egészet. Ez most épp aktuális, mert a tengerimalacot napközben behozzuk, este ki, hogy ilyen melegben ne főljön meg, és bazi nagy a ketrece. -
Dorian
félisten
válasz
ricsik #35884 üzenetére
Na akkor van örömbódogtag
Érdekes amúgy amit írtál, mert nálam sokkal jobb a színpadkép, ha csak kicsit vannak beforgatva a C6-ok. Persze, 45fokban is középre kerül az énekesnő, de az nekem elég kevés. Csak kicsit beforgatva sokkal szélesebb a színpadkép, nem zsúfolódnak össze annyira a zenészek. Persze mélysége is van, bár az sztem nem ettől függ.
Ha jól emlékszem, nálam úgy 2,8 m-re vannak a frontok egymástól (tőlem 2,7-re) és a frontok felém eső 2 sarkának az eltérése 4-5 cmVéleményem szerint az a jó felvétel, ahol néhány mikrofonnal van felvéve az egész együtt, nem pedig külön sávok összevágva. Sajnos ez egyre ritkább, mert sávokat vagdosni sokkal egyszerűbb.
-
BBéci
legenda
válasz
ricsik #35438 üzenetére
Itt egy Synthesis árlista érdemes átböngészni, mennyibe kerülnek a világ (talán) legjobb házimozi rendszerei.
Az Everest szett 4 mélyládát, 8 surroundot tartalmaz, mivel center nem létezik, három front van benne. Ezeket és a szubokat hidalt végfokok, (800 W) a háttérsugárzókat ugyanolyanok, de kétcsatornás (2x200 W) üzemben hajtják.
Csak a SDEC-ekért elkérnek 13500 fontot, többet, mint az előfok/processzorért. Ezek voltak az általam sokszor meghallgatott és tesztelt rendszerben is. -
BBéci
legenda
válasz
ricsik #35431 üzenetére
Ha már szóbakerült az Everest, az egy rendkívül trükkös konstrukció. Az egyik 38 centis lavór 150 és 700 hertz között dolgozik, a másik 150 alatt. Specifikációja szerint, frekvenciaátvitele 45-50000 hertz. Ehhez képest a fingilingi, 62000 Ft/pár Magnat állódobozokra 19 hertzet írnak. És mennyien elhiszik.
-
BBéci
legenda
válasz
ricsik #35332 üzenetére
Több alagsori mozival találkoztam, mint földszintivel vagy emeletivel, de olyanokkal is, amiket a házhoz utólag, direkt ezért hozzáépített szárnyban alakítottak ki.
Ezek tulajdonosai nappalijukban kezdték a mozizást, méghozzá drága, komoly rendszerekkel, (pl. Yamaha Z9, Quadral Aurum Titan, Vulkan) aztán továbbléptek.
A kis vendégszobát felejtsd el, dedikált moziszobát 20 nm alatt nem érdemes építeni. -
BBéci
legenda
válasz
ricsik #35271 üzenetére
Ha valaki azt mesélné el, hogy x és y készülékeket kötött be v és z tápkábelekkel, de semmi különbséget nem hallott, látott, akkor el lehetne kezdeni keresni, hogy hol lehetett a hiba, mert azt kizárom, hogy süket és vak az illető. De csak azt ismételgetik, hogy nem lehet, nem lehet, nem lehet...
Eleinte én sem akartam elhinni, de a tesztek, próbák meggyőztek. Tényleg döbbenetes, elképesztő, hogy az a fél-egy méteres madzag, mekkora hatással van a készülékek képességeire, minőségére. Nem kellenek hozzá százezrek, a Python és Bajnokpityu által készített, 2-3000 forint költségű vezetékek is komoly javulást hoznak.(#35272) adamssss
Miért nem próbálod ki??? -
falco5
tag
válasz
ricsik #35157 üzenetére
Értem.
Köszönöm az infókat.
Akkor a pre outokra nem hangfalakat kell kötni igaz?
Érdekes hogy centernek és rear-nek ilyen csiptetős foglalata van, míg a többire pre outot írnak. Kicsit fura hogy a frontnak csináltak pre outot, de biztos meg van az oka.Lehet valamit kezdeni vele? Egy szerelő pl. meg tudja javítani?
Esetleg én tudok valamit bütykölni rajta? A kontakt hibával mit lehet kezdeni? -
bajnokpityu
félisten
válasz
ricsik #34309 üzenetére
nem hiszem,h kevés,inkább más.persze ez izlés dolga.van aki együtt tud élni a qef IQval,amit én 1 percig nem tudok hallgatni.
ahelyett sztem,h ezüstözött hangfalkábelt vennél, sztem sokkal jobban járnál egy belső átkábelezéssel, meg a gyári váltóban levő kondik minőségi cseréjével.gyári kábelek viszont elképzelhető, hogy vágják a magasat.és tuning után nem vágják.
Valamint a mélyek szépségén,pontosságán, igy látszólag mennyiségén jól lehet hangolni a csillapitóanyagokkal.dalik is kiemelnek,mint a rubi is egy picit a mélyek tetején,ezt le lehet csapni csillapitóanyaggal.Gálistván:nem mostanában volt,igy nem tudom linkelni.a 4x4ből a sima 4200Ft/méter,az ezüstös 7000/méter,és mégis a sima győzött. Félreérthető voltam, én a 4x4 és a 4x4 silverek öszehasonlítását találtam netennem a Tiedet.éna sima 4x4et próbálom ki.
ettől függetlenül nagyon elégedett vagyok a sima sodrott ofc bártfayval.
-
Dorian
félisten
válasz
ricsik #34309 üzenetére
Szerintem pont jó a C6 magasa. Kevés tapasztalatom van a témában, ezért csak két dologra hagyatkozom:
- Amikor a Tannoy M3-akat lecseréltem rá, nagyon örültem, milyen szép csilingelő magasa van (Tannoy középben volt erős)
- Hagyatkozom Szabó Zoli véleményére, ő több hangfalat hallott már, mint mi együttvéve: Látatlanban mondta, hogy szerinte fényes, sok magasa lesz, helyre kell majd hozni, aztán tuning után mondta, hogy meglepődött, mégis teljesen jó a magas.
Harmadrészt ízlés kérdése is, nekem a kefes, jbles magasak kissé túlzóak. Nekem tuning előtt inkább a középtartománnyal volt bajom, a mélykiemelés nyomta rá a bélyegét. -
-
-
cekkk
veterán
válasz
ricsik #34070 üzenetére
Nekem stílus szerint voltak csak rendezve, mert a Dune ugye nem kezelte a borítókat, és úgy sem néztem a tévét közben ezért nem tageltem
De akkor nálad nem lesz az a szívás mint nálam
Miért nem veszed meg a duett lejátszóját, ha nem kell a táv egész olcsó, és telóról irányítod
Pagrus leírását olvasd -
bajnokpityu
félisten
válasz
ricsik #34063 üzenetére
persze.boritóstül,adatokkal.van vagy 5 féle app,de van gyári támogatású is.
később más a dac, és linuxos lett a későbbi.sztem teljesen más készülék, csak a szerver azonos.néha le tud fagyni,vagy legalábbis sokáig nem reagál.de ez lehet azért van,mert a zene könyvtáram 700giga,és nem nagyon van szortirozva.
-
Peak
addikt
válasz
ricsik #33790 üzenetére
hát nem tudom, az irásod pontosan azt támasztja alá, amit irtam
minnél nagyobb a film átviteléhez szükséges sávszélesség, minnél összetettebb a BR video stream, a 8 csatornás TrueHD hang... annál érzékenyebb a vevő a kábelezésre.
értelem szerűen minnél hosszabb egy kábel fizikailag, annál több szemetet szed össze, annál nagyobb a jelveszteség, stb.stb.stb. amit a vevő oldalnak fel kell dolgoznia..nem mindegy, hogy 1 mp alatt mondjuk csak 8 Mbitet kell áttolnia a lejátszónak a kábelen, amiben benne van a kép és a hang is, vagy mondjuk 1 mp alatt 36 Mbitet kell átpréselni...
az okokért érdemes felkutatni az internetet, remek leírások vannak a HDMI működéséről, amiből az ember maga is rájöhet kis informatikai meg alap fizikai ismerettel, hogy tulajdonképpen miről is van szó...
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
ricsik #33788 üzenetére
Nap mint nap használom így, nem szoktam beleőszülni. Nem sietek sehová, egy fájl 15 perc alatt fölmegy rá. Nekem jó így, legalábbis jobb, minthogy százezret költsek NAS-ra azért, mert oda 3 perc alatt megy föl ugyanaz az anyag. Amúgy ha a gépednél is van egy eSATA-val szerelt dokkoló, meg a Popcorn-nál egy sima USB-s, amibe beleteszed, akkor meg kb. 2 perc az egész mutatvány. Tudom, ehhez megint meg kell emelni a fél kilós HDD-t és átvinni a másik helyiségbe. Számomra ez nem fáradtság.
-
ricsik
őstag
válasz
ricsik #33788 üzenetére
Le is teszteltem, max 10MB / sec, pedig a mybook USB2-vel menne gyorsabban is, PC-n tud 25-30 MB-ot, USB3-mal meg ennek a tripláját.
Peak: azért szerintem nem ilyen egyszerű a dolog. Nagyobb távolságok esetén nem mindegy a kábel minőség. Nem csak a zaj miatt, hanem az átvitel miatt sem. Észrevehető, hogy míg a gagyi 10m-es kábelem a 720p-s filmeket vígan viszi a PC-ről, addig a BD-k villognak és egyéb képi anomáliák jönnek elő.
-
cekkk
veterán
válasz
ricsik #33772 üzenetére
Köszi!
Amúgy a Freenast sokkal egyszerűbb konfigolni
10-20 perc alatt az készen is van.
Nem hülyeség a nas. Főleg ha mondjuk akarsz majd egy Logi lejátszót, és akkor a nason lévő meghajtót adod meg neki, és nem kell a gépet bekapcsolnod, mert a nason fut a szerver plusz itt vannak a zenéid. De pl a elutazol valahova, és csinálsz fényképeket nincs nálad a laptopod, de net kávézó van akkor egyből haza tudod rá küldeni a képeket, te meg fotózhatsz tovább, mondjuk külföldön ilyen eset könnyen előfordulhat. -
cekkk
veterán
válasz
ricsik #33715 üzenetére
Mint KTTech is írta arra ott a Freenas, és még van jó pár nas oprendszer.
A többsége Linux solaris alapokra épül, csak ott nincs akkora szabadságod mint mondjuk egy ubuntu esetében.
De attól függ mire van szükséged olyan oprendszert választasz.
Én most ki próbáltam a webmin nevezetű webes elérését, ott is szépen mindent be lehet állítani.Szerintem te is jobban járnál egy ilyennel most, mint egy hasonló árral rendelkező nassal.
Én is azért vettem, mert kint külföldön sokkal drágább, és ki tudja, lehet 1-2 hét múlva itthon is drágább lesz -
robi-k
őstag
válasz
ricsik #33715 üzenetére
Amit én ajánlottam (Buffalo LinkStation LS-XHL) alapból tud MINDENT és ez kész gyári NAS saját egyedi FW-vel: TwonkyMedia DLNA szerver, Torrent kliens, Print szerver, Squazebos szerver, stb. Csak fel kell tenni rá a behelyezett (akár 3 TB) merevlemezre a gyári oldalról letöltött firmwaret, semmi egyebet nem kel csinálni, ahogy feltelepül az FW, kész is van
Nincs gond sem a FreeNas telepítéssel, sem semmi mással.
Van távoli web felületű elérés is, így web-en keresztül (felhasználói név+jelszó) is láthatod a tartalmát (vagy az egészet, vagy csak azokat a mappákat, amit engedélyeztél távoli elérésre).
Ha a hátulján lévő USB-2 csatlakozóra rádugsz pl. egy WD MyBook külső merevlemezt (ami lehet szintén akár 3 TB), akkor azt is ugyan úgy tudod kezelni, mint a belsőt, így összesen 6 TB lehet az összes kapacitás.
Félreértések elkerülése végett: senkit sem akarok rábeszélni erre a NAS-ra (semmi érdekem hozzá) -
KTTech
veterán
válasz
ricsik #33715 üzenetére
Erre való pl. a freeNAS. Egy pendrive-ra rádobva (akár egy másik pendriveról, 5 perc alatt fent van) kb. annyit kell konfigolni, mint a gyárilag felrakott FW-vel (amit pont ugyanúgy be kell állítani, hogy működjön). Van sok kis kapcsoló, amivel a szolgáltatásokat be lehet kapcsolni (pl. CIFS/Samba, NFS, SSHd, FTP, Bittorrent, AIR stb) és meg kell adni, hogy mi hova működjön, telepíteni semmit nem kell...
-
cekkk
veterán
válasz
ricsik #33702 üzenetére
Most lehet hülyeségek kérdezek, de a nas az nem network-attached storage
Ennek pont ez a lényege, hogy fájlok vannak rajta és valahova eldugom, hogy ne halljam, hogy zúgjon , és onnan ki szolgálja minden igényemet.
Nekem a nas mindig is azt jelentette egy kis gép tele vinyóval, arról hálózaton tudok zenét lejátszani filmet, meg persze sok minden mást.
A HTPC amibe megint lehet sok vinyó az nem az én asztalom, én nem akarom magam szívatni a filmek miatt.
Igaz egy ubuntu szerver beállítása sem 5 perc,mondjuk ennek a konfigolását élvezem, de ha jól meg csinálom akkor az jó lesz, míg a filmeknél mindig kínlódni kell a beállításokkal, nekem jó lesz erre a duneTCr
Én annyit javasolok neked, hogy rakj hozzá egy 10ez és 4 fiókos nassod lesz amivel sokkal jobban jársz mint ezzel a D-linkel, hosszabb távon minden képen.
mike1978
Köszi az infókat!
-
KTTech
veterán
válasz
ricsik #33702 üzenetére
Attól függ, milyen rendszert raksz rá...
Ha pl. egy Windows 7-et (vagy bármi médialejátszásra képes oprendszert) és beledobsz egy HDMI kimenetes videokártyát még médialejátszónak is jó.
De szerintem a DLNA és hasonló cuccok semmire sem jók (kell a francnak a transzkódolás), innen kezdve más nem kell otthonra, mint egy jó fileszerver, persze egyéb technológiákkal megtámogatva (pl. Bittorrent).
-
törölt tag
válasz
ricsik #33599 üzenetére
Szia Ricsik!
Leírom az én véleményem,amely valamilyen szinten tükrözi Béci véleményét is.
Én láttam mindkét készüléket othoni viszonylatban és én a plazma mellett raktam le a voksom. Élettartamról annyit,hogy szinte előbb "hull szét darabokra", mint a panel élettartama véget érjen. 100 ezer üzemóra alatt csökken a fényereje a felére....Tévére,játékra alkalmasabb az LCD-nél,különösen SD (tehát normál és nem HD) adásra. Beégésről annyit hogy létezik a probléma de ahhoz legkevesebb 4 órát kell állnia egy képelemnek a helyén. Ez- a gyakori reklámok miatt- szinte kizárt. Ghost előfordul de az néhány óra alatt eltünik,és csak közelről venni észre. Ghost megelőzhető azal hogy nem hagysz kint óra-másfél óránál hosszabb ideig képelemet,valamint bejáratással ami anyit takar hogy az első időkben alacsony kontraszttal és fényerővel járatod a készüléket.
Valóban Samsung és Panasonicban kell gondolkodnod.Vastag-vékonyságot tekintve itt nincs relevancia. És a G30 megéri az árát a NeoPDP panellel,a legjobb vétel 2D-ben, bár ha nehézséget okoz,az S30-al se jársz rosszul.
A teljesitmény-méretről anyit hogy nem egyenes arányban nő a teljesitmény a hangerővel hanem a 10-es logaritmikus skálán (neked ezt nem kell bővebben magyaráznom mert mérnök vagy) értelmezendő tehát +3 dB hangerő növekedés eléréshez kétszeres teljesitménynövekedést kell létrehozni.És a hangosság erősen függ a távolságtól is.Itt a tányér nagysága hosszabb kitérést enged meg tehát mélyebb frekvenciát tud leadni. -
bajnokpityu
félisten
válasz
ricsik #33280 üzenetére
örülj, ha találsz 30-35körül használtat. nincs olcsóbban sem itthon,sem ebayen.
Dorian:bár még a Te láncodat nem hallottuk, de azért nincs szégynkezni valója a Concept 6nak,ha erre gondoltál.
biztosan fájdalmas a 65,de ennyi erővel a havernak is fáj,amikor 5.0t vettem 150ért,ő meg a párat 280ért...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
ricsik #33184 üzenetére
8 éve hallottam a c6ot is meg a c8at is egymás után ugyanazon a(z elég rossz HK HMerősitős DVDs) láncon.
akkor ott c6nak egységesebb volt a hangja,c8 meg nekem tul sok méllyel birt,és elnyomta a maradékot.én igy emlékszem.alapvetően egyik hangfalat sem szerettem, de amennyiért mennek használtan,hát már elgondolkodtató lenne,ha nem lenne nekem jobban tetsző.viszont iszonyat sok tere volt a C6nak,ezért mozizni sztem kemény lenne áráért megverni.
GI:mi bajod a textil magasokkal? én legalábbis általában nagyon szeretem a hangjukat...
-
Gál István
senior tag
válasz
ricsik #33180 üzenetére
Nem tudom meddig tart de az biztos hogy nem bírtam tovább + megérkezett ez a Denon ami köré szerintem nagyon érdemes egy jó rendszert építeni. Majd egyszer jön egy sub is meg BD játékos de az soká lesz...
bajnokpityu: Van az úgy hogy megőrül az ember, most az van.
robi0604: A monitorok elmentek a komplett szettel együtt. De az is biztos hogy egyszer lesz Gold-om.
-
cekkk
veterán
-
-
Vidala
senior tag
válasz
ricsik #32469 üzenetére
Elnézést, nem értek teljesen egyet. Amire te gondolsz, az inkább a veszekedés.
Egy nagy becsű örökzöldből idéznék:
"A vita észérvek logikus sorozatainak ütköztetése, amelyet konklúzió követ."
Monthy Pyton csoport: A vita
Ezért normális esetben semmi személyeskedés, semmi negatív nincs benne, sőt, enélkül nem jutnák egyről a kettőre.
Abban, hogy az igazság fáj, igazat adok. De azért mert nem tetszik egy vélemény, miért kéne a homokba dugni a fejünket. Úgy is lehet értékelni, és tisztelni egymást, hogy nem egyezik a véleményünk. A Bólogató Jánosokat szerintem sokkal kevésbé tisztelik az emberek.Kicsit más:
Szó esett a "gazdagokról" is. Szerintem attól, mert valakinek telik egy néhány száz ezer forintos HM rendszerre, maximum jómódúnak nevezhető. A gazdagság nagyon messze van ettől. Ráadásul az egyéni preferenciák is igen sokat számítanak. Van, akinek fontosabb 2 autó, mint egy rendes HM szett. Ettől még ő sem feltétlen gazdag, mert gondolom nem egy Ferrari-ra spórol, de még csak nem is egy új, közép kategóriás járgányra.De nem akarom szétoffolni a topikot, viszont teljesen öncélúnak sem érzem a gondolataim, mert ezzel talán jobban megértjük egymás nyelvét, ami segíthet a szakmai kérdések megvitatásában is.
-
Dorian
félisten
válasz
ricsik #31278 üzenetére
Azért elásnám magam, ha úgy sikerül feltenni, hogy ilyesmi befér a konzol és a fal közé
Arról van szó, hogy ha leterhelem, a konzol felső része 1mm-t áll el a faltól, ugyanígy fordítva az alsó, ha a kezemmel megemelem. Igazából lehet, hogy szót sem érdemel az egész, mert nincs jelentősége.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest