- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
Aktív témák
-
mope
tag
Az előző hozzászólásom óta eltelt néhány hónap. Elindult a garanciális szervízelés (3hónapja tart), és kaptam egy H/K 360 cserekészüléket.
Azóta építettem egy HTPC-t és napokig működött vele a H/K 360 (cserekészülék), de sajnos egyik nap bekapcsoláskor ugyanaz a hiba lépett fel, tehát a FULL HD felbontást nem jeleníti meg
Én nem értem a H/K-t. Ilyen a világon nincs, hogy ugyanazt a hibát produlkálja két készülék, két külön számítógépen. Már félek felhívni a szaküzletet, hogy a cserekészülék is beszart
Ráadásul ha 3 hónapja próbálják megcsinálni a H/K 255-öt akkor tényleg valami nem stimmel.
-
mope
tag
de épp nézem a szoftver verziókat és 2010. január 7-ei az utolsó, én meg tavaly nyáron vettem, tehát szerintem a legújabb van rajta.
Szerzek még egy laptopot aztán azzal is megnézem.
De mi van akkor ha szoftver frissítés sem oldja meg a problémát??szerk: sajnos néztem azzal a driverrel is amivel eddig ment
-
mope
tag
Köszönöm a válaszokat.
python1: Régi driverekkel sem működik, megnéztem párat.
cekkk: a videokártya nem új, eddig semmi baja nem volt vele.
A szoftvert leszedtem hozzá, csak még RS-232 kábelt vennem kell.Csak nem értem, hogy eddig működött, most meg egyik napról a másikra megkukul.
-
mope
tag
Sziasztok!
Óriási a problémám, segítsetek!!
Számítógépről (win7+ati 5850) megy HDMI-n a hang és kép egy H/K 255-re majd egy full HD Sharp LCD tv re. Már egy éve a rendszer stabil, tegnapig.
Új ati drivert tettem fel, irány a film nézés, de valamiért az 1080p-t nem tette ki a TV-re, minden sötét.
-Gép újraindít, a TV-n megjelenik ahogyan bootol a gép, windows embléma, aztán sötétség.
-Ati driver-t letöröltem, akkor a TV-n megjelent a 800*600as kép, de amint 1600-as felbontás főlé teszem egyből sötétség.
-Csináltam firmware resetet de nem javult meg.
-Régi ati driverrel is sötétség van, megnéztem párat.Olyan mintha tönkre ment volna valamilyen felskálázó része és a HD felbontásokat képtelen megjeleníteni.
Kihagytam az erősítőt a körből, a TV-n tökéletesen megjelent a fullHD tartalom, tehát kizárásos alapon a Harmon meghibásodott.Menjen szervízbe?
-
mope
tag
Nálam UPC MediaBox van, elvileg digitális
Eddig scarton kapta meg a TV az audio/video jelet, de tegnap kikerültem a scartot és egy coaxial kábellel a mediaboxot összekötöttem a H/K val, így kikerülve a TV-t, de sajnos így is néha pattog. Nagyon kell fülelni, hogy halljam, de ha meghallom, akkor már rááll a fülemEgyszerűen nem értem miért, véleményem szerint ha PCről hajtom, akkor is ott kéne lennie az "elektromos zajnak".
Mostmár a létező összes fajta kábellel vittem hangot a H/K-ba TVből (illetve mediaboxból is) és mindnél csinálja.
-
mope
tag
Sziasztok!
Van egy H/K AVR-255 és hozzá egy Mission MV-8 Cinempa Pack. Tegnap amikor összeraktam őket a TV (Sharp Aquos fullHD) hangja pattog a hangfalakon. Előszőr opticai kábelen vittem a hangot a TVből a H/K ba. Hullámzott hang, egyszer halk volt egyszer hangos, eléggé meg is ilyedtem. Aztán kicseréltem sima sztereo RCA kábelre amitől megjavult a hullámzás de a pattogás megmaradt, viszont sistergett amit a rossz minőségnek tudtam be, észrevettük, hogy csak a beszélgetés közben lehet apró pattogást hallani. A sztereo RCA kábel után egy másik opticai kábellel próbálkoztam de a pattogás néha előjön néha elmúlik. Számítógépről HDMI-n gyönyörűen szól, átmegy a DTS-is szóval panasz nem lehet. De a TV audiónál a pattogást nem értem. Létezik, hogy be kell járatni az erősítőt?
A hangfalkábel polaritását ellenőriztem, 1,5mm es réz hangfalkábelt használok ami teljesen új.
Próbáltam a surround-on állítani, sztereotól az automatikusig de a pattogás néha akkor is előjön. Vagy ennyire tisztán szólna, hogy a legapróbb neszt pattogásnak hozza ki?A másik problémám, hogy ha a H/K-n keresztül HDMI-n küldöm a TV-be a video jelet, akkor a számítógép képe fullHD-ba elég "rossz", nehéz megmagyarázni, de amikor közvetlenül lépek HDMI-vel a TV-be akkor tű éles a kép. Olyan mintha az erősítő butítana rajta. Vagy ne várjak csodákat?
Kérném a segítségeteket. Most hogy megy a mónika show most nem pattog épp...
szerk: még is pattog
-
mope
tag
Köszönöm a javaslatokat.
~20nm a szoba. Azért gondolkodtam 5.1-ben, mert azt hittem, hogy a mélyet nem fogják nagyon kiadni az 5.0-ás szettek, főleg mert ugye nincs mélyláda. (hozzáteszem, nem vagyok jártas az ügyben)
Nem akarok óriási hangerőt, csak egy szépen szóló ár/érték arányos szettet.Amiket javasoltatok, megnézem. A netdepot nem ismertem idáig.
-
mope
tag
Sziasztok.
Visszaolvasgattam a fórumon, de nem lettem magabiztosabb ohm ügyben.
Azt értem, hogy mindenféleképpen rossz ha 8ohm-os erőlködőre 4ohm-os hangfal megy rá, és szépen melegendi is fog, esetleg feleződik a végfok élettartalma. De nehéz elhinni, hogy egy H/K-nál ennyire meg lenne kötve az ember keze.A H/K 255 elvileg 8ohm-ot tud (kézikönyv szerint), MediaMarkt eladó szerint tudja a 4-et is, de hát ugye neki alapból nem hiszünk
Viszont max 100e Ft ért nem igazán találok tetszetős 5.1 szettet hozzá, ami ráadásul 8 ohmos is lenne. Ötletek?
Egy JBL SCS178 szettet néztem ki, de az meg 4 ohm-os
(mozizásra használnám) -
mope
tag
ebben tudtok segíteni?
[#7075]mert ezt a HDMI be és ki menet még nem tiszta.
-
mope
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Egy ATi videókártyáról szeretnék HDMI-n video+audiót vinni egy AV erősítőbe és onnan tovább egy LCD tv-be. Eddig azt hittem misem egyszerűbb, de most utánna olvasva kiderült, hogy nem minden erősítő képes leválasztani a hangot és a tv-nek csak video jelet tovább küldeni mindezt HDMI-n. Ha jól tájékozódtam ehhez HDMI 1.3 támogatás kell.
Jelenleg HDMI-vel eljövök a videókártyából a TV-be és onnan szetereóval megyek a házimozóba, -a sony divx-es házimozin nincs digitális bemenet
-, szóval ezt szeretném cserélni egy AV erősítővel amibe beállok egy bejövő HDMI-vel megszólal az 5.1es hang és a képet továbbítja a TV-felé HDMI-n.
Nos a kédésem, hogy lényegében helyesen látom-e a dolgokat? illetve erre alkalmas lenne-e a YAMAHA RX-465-ös vagy van e ennél olcsóbb amin megvalósíthatom az elképzelésemet?
üdv, mope
Aktív témák
Hirdetés
- Méretes QD-OLED monitor jött az ASUS ROG-os portfóliójába
- Autós topik
- Háztartási gépek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Házimozi belépő szinten