- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
falco5
tag
válasz
ricsik #35157 üzenetére
Értem.
Köszönöm az infókat.
Akkor a pre outokra nem hangfalakat kell kötni igaz?
Érdekes hogy centernek és rear-nek ilyen csiptetős foglalata van, míg a többire pre outot írnak. Kicsit fura hogy a frontnak csináltak pre outot, de biztos meg van az oka.Lehet valamit kezdeni vele? Egy szerelő pl. meg tudja javítani?
Esetleg én tudok valamit bütykölni rajta? A kontakt hibával mit lehet kezdeni? -
falco5
tag
Tegnap kaptam kölcsön egy régi erősítőt: Pioneer VSP-200
Segítség kellene, ugyanis nekem csak egyetlen csatornából sikerült hangot kicsikarnom, még pedig a center helyéről.
A többin nem szólal meg a hangfal.itt egy kép a hátuljáról, remélem látszik.
szóval szerintetek mi lehet a gond? a pre-outokra gondolom még valami végfokot vagy egyéb dolgot kell kötni aztán azokra a falakat vagy rosszul sejtem.
viszont a center melletti hátsókból szólnia kéne valaminek, nem ?Előre is köszi
-
falco5
tag
Újabb kérdés.
Mivel a ht5205-öt már nem nagyon lehet kapni, érdekelne hogy valaki találkozott e már a ht-s3300-val itthon???Neten nem adja ki, itthon nem forgalmazzák?
-
falco5
tag
Sziasztok!
Egy régi versenyzőt hasonlítanék össze a segítségetekkel egy fiatalabb darabbal:
Onkyo Ht- s5205: http://www.intl.onkyo.com/products/system_components/home_theater/ht-s5205/index.html
Onkyo ht- s3305:http://www.intl.onkyo.com/products/system_components/home_theater/ht-s3305/index.html
a falak megegyeznek, az erősítő a különbség.
Ki melyiket ajánlja és miért????
Ez egy kezdő csomag lenne, később majd tervezek rendes AV erősítőt venni két megfelelő hangfallal.
Előre is köszi
-
falco5
tag
Sziasztok fiúk és lányok!
Mit tudtok mondani erről a frontsugárzóról?[link]
Ajánljátok vagy nem? Milyen kategória ez a márka?
Egy 307es Onkyo-hoz gondolnám csatolni.A másik kérdés: Az onkyo Ht- S5205 egydobozosától jobban fog szólni szerintetek?
Tudom, hogy meg kell őket hallgatni, de gyakorlottabb emberek véleményére lennék kiváncsi...KÖszönöm
bár most látom, hogy 88as az érzékenysége, az nem túl sok, bár a cucc sem olyan... HŰHA
-
falco5
tag
Erről a hangfalról mit tudtok mondani?[link]
Egy onkyo tx-sr508 nem fogja bántani?
-
falco5
tag
Helló!
Egy jó front hangsugárzónál milyen értékeken vannak az alábbi tulajdonságok?:
frekvencia tartomány,
érzékenység,
vágási frekvencia,Illetve mik az ideáils értékek?
Valaki látja a 10565. hozzászólást, mert én nem.
-
falco5
tag
Helló!
Kinek van otthon egydobozos Onkyo rendszere?
HT-S5205 vagy S6305 S5305 S3305ha valaki írna valamelyikről infót, milyennek találja a hangzását, kezelhetőségét azt megköszönném.
-
-
falco5
tag
Nekem valaki azt árulja el, hogy ha HDMI-vel akarom összekötni a gépet az erősítővel, akkor a gépnél hova kell a kábelt csatolni. A videókártya HDMI-jéhez?
És ha igen akkor az hogyan fogja adni a zenét, ha csak zenét hallgatok pl . Windows Media PLayeren?
Remélem értitek mi a kérdésem.
köszi -
falco5
tag
válasz
imibogyo #10464 üzenetére
Hátha nekem is lenne itthon 2 erősebb hangdobozom, akkor én is csak erősítőt vennék, de nekem a 0-ról kezdenem. Illetve nem nagyon merem megemlíteni, mert a "nagyok" kidobnak a fórumból
Egy AKAI "házimozi rendszer" van itthon, annak a 2 nagyobb frontját köthetném az erősítőre, Még talán hangot is adna időnként.
Szóval ezért gondoltam az egység csomagra, hogy valamit hallgathassak.Meg kérdés, hogy az 508as hol lesz 3-5 év múlva.
Mert ugye most még új, meg szupi. de később? ha 3 év múlva lesz annyi pénzem, hogy megfelelő hangfal rendszert vegyek, akkor meg lehet az 508 lesz kevés.
Ki tudja ezt előre. -
falco5
tag
Nekem valaki azt árulja el, hogy ha HDMI-vel akarom összekötni a gépet az erősítővel, akkor a gépnél hova kell a kábelt csatolni. A videókártya HDMI-jéhez?
És ha igen akkor az hogyan fogja adni a zenét, ha csak zenét hallgatok pl . Windows Media PLayeren?Remélem értitek mi a kérdésem.
köszi -
falco5
tag
válasz
sanyi0629 #10456 üzenetére
Szerintem nagyon sokat tud segíteni a bemérő, ha ne mértesz a hangfalak elhelyezéséhez és külön-külön való beállításához, jobb ha olyan van a rendszeredben. Már ha anyagilag belefér.
Nélküle is fog működni, csak nem fogod tudni kiaknázni annyira a rendszert.De majd a hozzáértőbbek meg mondják. Ez csak az én véleményem.
-
falco5
tag
válasz
#09634560 #10428 üzenetére
Én ezt találtam a 307 könyvében:
With the supplied calibrated microphone,
Audyssey 2EQ automatically determines the number of
speakers connected, their size for purposes of bass
management, optimum crossover frequencies to the
subwoofer (if present), and distances from the primary
listening position. Audyssey 2EQ then removes the
distortion caused by room acoustics by capturing room
acoustical problems over the listening area in both the
frequency and time domain. The result is clear, wellbalanced
sound for everyone. Enabling Audyssey 2EQ
allows you to also use Audyssey Dynamic EQ™, which
maintains the proper octave-to-octave balance at any
volume level. (See page 58)
Before using this function, connect and position all of
your speakers.
If Audyssey Dynanic EQ is set to “On”,
Audyssey Dynamic Volume™ becomes available.A HT-S5205 honlapján kép is van a microfonról.
Ez nagyon azt mutatja, hogy kell a csomagban lennie microfonnak.
-
falco5
tag
Sanci!
Ismét visszakérdezek.
307/508 összehasonlításban
Tudom és mindenki más is tudja, hogy az 508 mindenben jobb, de vajon megér +85000Ft-ot?az egydobozosok harcára gondolok. mivel a hangdobozok között nincs igazából különbség, egyedül a sub erősebb az 508 csomagjában.
Mind a 2ben ott az audyssey. És úgyis csak optikáával kötném a géphez szóval HDMI nem is kell.
20m2-es szoba. És ha jól emlékszem írtad hogy a 307re is lehet nagyobb pl. 3 utas frontot kötni.
És még egy kérdés. Ha egy erősítőnek 310 W-os a tápja, akkor annál csak kevesebbet adhat le a hangszóróknak igaz?
TEhát ha számolok 280W-tal (az helytálló???) csatornánként 5.1=6 kb. 45 W?Ez gondolom sokkal komplikáltabb, de ilyesmi érték jut egy csatornára?
Vagy elmagyarázza ezt valaki?
köszi
-
falco5
tag
válasz
#09634560 #10401 üzenetére
és ha az 307/507 harcára gondolok.
Azért jobb az 507 mert 7.1 vagy mert esetleg erősebb a tápja vagy olyan hangfalakat is szépen szólaltat meg amit a 307 már nem tud?
hasonló kérdésem a 308/508 kapcsán is.
És csak azt vegyétek figyelembe hogy optikai kábellel kötöm össze a rendszert a sz.géppel.
-
falco5
tag
válasz
#09634560 #10398 üzenetére
SANCI!!!!
Akkor azt áruld el, hogy van e valami fontos különbség egy 307-es és egy 308-as között, mert a 5.1es csomagjaikat nézem akkor a 307es csomag 25ezerrel olcsóbb.
és mondtad hogy szerinted az nekem kicsi (307, 308) és inkább 508ast ajánlasz.
Ha csak 5.1 es rendszert kapcsolok egy 508asra akkor is jobban megéri azt venni?köszi
-
falco5
tag
Helló!
Egydobozos szetteket tudnátok ajánlani az onkyo-n kivül? ( HT- S3305/S5305)
A másik kérdés, hogy a fenti két rendszer erősítői között van e valami különbség?
Illetve hátrány e az hogy az egyiken nem pre out-os a subláda csatlakozója?Szerintetek ezek az erősítők elbírnak valamivel nagyobb falakat? pl .JBl E80/ES80, vagy Heco victa 700, Dali concept 8 ilyesmiket???
Köszönöm a segítséget.
-
falco5
tag
Néztem pár frontot.
Kinek mi a véleménye?
Heco Victa 700
Wharfedale Vardus VR-400
JBL ES80köszi
-
falco5
tag
válasz
#09634560 #10316 üzenetére
Hej Sanci jól megkavartatok most is.
Persze nem bánom, mert még mindig nem adtam ki pénzt semmiért.
NAgyon köszi a sok infót.
Ti melyiket választanátok a 142/507 közül mindkettő elbír pl. egy ilyen frontot?:[link]
vagyis gondolom ezt már nem,de akkor melyikre lehet erősebb falat csatolni?
Vagy annyirea nincs már különbség, hogy az ára dönt?
Mert ha veszek akkor azt 3-5 évre venném.Vagy itt van az egy dobozos Onkyo, ha ezt veszem, később erre tudok nagyobb falakat csatolni? és ha már van egy jó hangfal szettem majd akkor lecserélni az erősítőt?
Tudom sokat kérdezek, bocs.
Ilyen vagyok. -
falco5
tag
válasz
#09634560 #10301 üzenetére
KÖszi a segítséget.
MEgnéztem az egydobozost, de annyira nem tetszik. Pl. ha később bővítenék a falakon, akkor hova csatoljam a subládát? mert a legtöbb külön vehető ládának más a csatlakozója vagy nem jól tudom?
Ha egy Onkyo 307est veszek ahhoz milyen sztereó falat érdemes venni, vagy elég lenne kezdésnek egy center + 2 hátsó hangszóró pl. [link]
Vagy ezek nem adnak megfeleő hangzást önmagukban?Köszi
-
falco5
tag
válasz
#09634560 #10295 üzenetére
Bocs, hogy még mindig zaklatlak.
Sony k közül melkyekre gondoltál, illetve a 307, 507 Onkyo-kat összehasonlítva egy HK 132 vagy 142vel melyikkel járnék jobban ha mondjuk 3-4 évre tervezem a használatukat?
És mekkora hangfalat tehetek egy HK-ra ha nála 30 W van megadva és mekkorát egy 307-esre ha nála meg 5*100W szerepel?130W-os hangfal is mehet rájuk?
Vagy most is hülyeséget kérdeztem.Front hangszórókat tudnál esetleg ajánlani 50-60 ezerig?
Köszi mégegyszer.
-
falco5
tag
Közben megnéztem ezt az erősítőt:
http://www.avplanet.hu/AVR-132ez a csatornánkénti 30W mit jelent? ha a többi erősítővel hasonlítom össze amik 100, meg 130 W-okat adnak meg.
bár már úgy látom ez a példány nem kapható. De akkor is érdekelne miért ez a nagy különbség.
-
falco5
tag
válasz
#09634560 #10292 üzenetére
Konkrétan optikai kábellel terveztem az összekötést.
A HDMi-vel még nem foglalkoztam.Ha esetleg elmondod, hogy A Pc-n minek a HDMi-jét kell felhasználnom hogy összekössem az erősítővel akkor átgondolom azt a lehetőséget is.
Integrált hangkártyám van azon csak optikai kimenet van.
A VGA-m egy Sapphire 4850-es annak a HDMI-jén kéne csatlakoztatni az erősítőt?
vagy először a VGA-t kéne összekötnöm az alaplapon még valamilyen csatlakozóval.
Lehet most sok mindent összekavartam. -
falco5
tag
Mi a fontosabb egy rendszer összeállításánál? A hangfalak vagy az erősítő?
Ha most nincs anniy pénzem, hogy egy megfeleő rendszert összerakjak, akkor mit érdemesebb inkább venni?
Egy jobb minőségibb erősítőt, gyenge fallalvagy jó minőségű és hangzású hangfalat egy gyengébb erősítővel?
100E Ft-ig milyen rendszer hozható össze, ha gépre akarom kötni és zenére, filmre kellene.
Bármilyen ötlet van írjátok le.
köszi -
falco5
tag
köszi mindenkinek aki segített informálódni.
Wharfedale Vardus VR-400 Ezt a szettet érdemes figyelembe venni?
És ezek közül melyeket ajánlanátok:
JBL Northridge E80
Dali Concept 2
Heco Victa 700
Jamo C605
Mission M34i
Wharfedale Diamond 9.5Köszi
-
falco5
tag
Sziasztok!
Én márkák után érdeklődnék. Melyek azok a gyártók amiknek jó minőségű termékei vannak?
Erősítők és hangalak terén is.A másik technikai kérdés.
Egy 5.1es erősítő esetében a hol van leírva az hogy milyen teljesítményű mélynyomót lehet rákötni? Vagy a mélynyomók teljesen függetlenek az erősítőktől? Saját tápjuk van?
Bocsánat, ha nagyon amatőr kérdéseket teszek fel.Köszi
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Google Pixel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Robotporszívók
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Bittorrent topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Autós topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest