Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
spammer
veterán
Attól még nem egészséges a sok cukor/liszt, hogy lehet mellette fogyni. Egyébként az hogy lefogy valaki, nem azt jelenti, hogy egészséges is lesz. Mert lehet ám úgy is fogyni, hogy nem eszel semmit, csak közben tönkre mész.
Egyébként azért ajánlott a (rendszeres) súlyzós edzés és hozzá a magasabb fehérje bevitel, mert az izomzat ad egy formát az embernek, jobban néz ki, erősödik, teherbíróbb lesz stb., gyorsul az anyagcsere, és bezabált kaja (főleg a sok CH) az izomzatot fogja feltölteni és nem zsírként fog elraktározódni. Minél nagyobb az izomtömeg, annál kevesebb lesz a felesleg, ami zsírként raktározódna.
Nagyon leegyszerűsítve persze, mert azért ennél nyilván részletesebb/bonyolultabb a dolog.
-
Peethy
őstag
Nem vagyok kifejezetten túlsúlyos, de könnyen az lehetek, ha nem változtatok az életmódomon. De akkor megfordítom a kérdést: na nehogymár a 18 éves életkor garancia legyen arra, hogy valaki egészségesen él! Van 18 éves osztálytársam 180cm/130kiló, és nem az izom miatt, meg nem is betegség... szerintem nem baj, ha el tudom ismerni, hogy változtatni kell.
Jól futok, meg szeretek is, kiszellőzik közben a fejem... elég sokat ülök a gép előtt vagy a könyvek fölött. Bicajozni szoktam, napi 4-8km-t, azzal közlekedek, de sajnos ez nem elég. Köszi a tippeket, megfogadom majd, legalábbis a mozgásra vonatkozóanSzerintem nekem kifejezetten a táplálkozással van bajom.
-
Jim-Y
veterán
"Táplálkozáson semmit se kell változtatni!"
Hát ez hülyeség! Nem azt mondom, hogy kövesse a csirke+zöldség irányt, de a cukrot meg a lisztet igazán kivonhatná az étrendjéből, nem lesz semmi, csak egészségesebb lesz, meg fogyni fogy, nagy gáz mi?
Gyakrabban kevesebbet is ehetne, azzal meg az anyagcseréje gyorsul, ami szintén jótékony hatást gyakorolna rá..
-
spotless
csendes tag
már akkor, azonnal olvastam amit írtál, csak próbáltam az elmúlt időszakban betartani ...
terveztem, hogy majd én is járok nem csak este, de reggel is tekerni - azóta sem tudott ez megvalósulni a sok munka miattnem vagyok egy edzett "spotzoló" az biztos, szóval illik rám a "kezdő", így jó volna a pulzusommal tisztába lennem (:
a megadott linken ez van:
Könnyű alacsony intenzitás, könnyű erőfeszítés, maximum 1,5óra terjedelem, ha regeneráció a célunk, ha viszont zsírégetés a célunk, akkor 45-120perc közé tegyük a terhelés hosszát. Regeneráló 50-60%
ha 33 vagyok, akkor 220-33= 187 ... szóval 93–112 között kellene legyen a pulzusom, ha zsírt szeretnék égetni? én izomból tekerek, és az átlagpulzusom kb. 160 /-: -
Lokids
addikt
Felhúzással az a bajom, hogy nem megy. 1x nagy nehezen tudom felhúzni magam. Szűken, szélesen picit sem bírom magam felhúzni. Ráadásul eléggé megterheli ez a könyökömnél lévő szalagokat, vagy valamit tuti, mert fáj utána.
Az étrendemmel meg az a gond, ami régen is, hogy nem főzök magamra. Nincs is hozzá semmilyen konyhai eszközöm. Étteremben szoktam enni, vagy teszkóból venni valami zsömle+hús kombinációt ebédre. Gondolkoztam rajta, hogy mandulát, meg hasonló magokat is be kéne iktatnom, hogy azokat rágcsálni, ha olyanom van, de elég drága cucc.
Jah és bringám sincs. Autó van, de az meg nem fogyaszt.
-
Lokids
addikt
Heti 3x van edzésem, 1.5 óra/alkalom. Mégsem fogyok.
Futástól a doki eltiltott, míg nem fogyok le...
113kg vagyok most, és kb 90-nek kéne lennem.
De nem tudom megváltoztatni az étrendem.
Reggel péksüti, ebédre valami kiadós, ami eltelít aztán utána már csak ritkán eszek, inkább csak 1-2 liter folyadék. Tej/gyümölcslé. És mennyiségileg sem eszem sokat pedig. De az edzés csak arra jó, hogy ne hízzak tovább. -
Jojo5
őstag
A fehér rizs,tészta nálam érezhető "energialöketet" ad a magas GI-jeik miatt valszeg... míg a barnarizs semmi...
Nem az a lényeg, hogy kibírja-e vagy sem hanem, hogy táplálod-e a tested vagy sem. Szerintem legalább napi 3 étkezés legyen meg ha mást nem, de 2 vel csak lassul az anyagcsere és ha nem eszik eleget csak keveset minnél kevesebbszer jár "barnamacira" az sem előnyös...
Meg ne magadhoz viszonyítsd már Ariadne-t... baszki napi több ezer kalóriát égetsz el, míg ő vagy én közel sem ennyit, de mindenkinek a saját életviteléhez kell/kellene igazodnia
Amit írtam, csak csapásvonalak... nem kötelező követni, de lehet beválik nála is ha megfogadja, majd kiderül -
kpal
nagyúr
-
LOTR
addikt
persze, hogy van olyan akinek nincs hasizma, de maga a hasizom-szerkezet mindenkinek ugyan olyan (többé kevésbé...), tehát ha nem lenne a hason zsír ami elfedi az izmokat, akkor mindenkinek "kockahasa" lenne
pl itt egy link ahol jól látszik, bodies kiállításról egy fotó (annyira nem vészes a kép): [link] -
Ariadne
őstag
Csak csatlakozni tudok bólogatva, sok bringázás meg futás nálam is működik, ésszerű mennyiségű és jó minőségű kajálás mellett (mindig reggelizek: szelet kenyér+sonka+zöldség, ebéd: bármi, amihez kedvem van, de nem sok, olajban sült meg édes dolgokat szerencsére nem szeretem, viszont a no nasi és no vacsi a legfontosabb).
December óta megy ez nálam, szigorúan _nem_ fogyókúra, hanem életmódváltás - egyszerűen jól esik sokat mozogni, és jól esik egészségesen étkezni mellé, és ez az egész tartós csak akkor lesz, ha az életem változik meg, mivel az életem is okozta. Azt vettem észre, hogy ha hagyom, hogy ösztönösen menjenek a dolgok, akkor jól mennek. Érzem, hogy jó, ha kétnaponta elmegyek mozogni, plusz hétvégén nagyobb bringázás. Most pl. más okokból két hete nem mentem és iszonyúan hiányzik, vissza is térek a szokásos rendszeremhez.
Pizzára, gyorskajára, édességre pl. egyáltalán nem vágyom, viszont ha kb. 2-3 hetente egyszer megkívánok egy kis csokit, akkor eszek egy keveset - pont mivel életmódváltásról van szó, nem valami szigorú párhónapos diétáról, és teljesen csoki nélkül élni meg azért mégiscsak lehetetlen, na.
Decembertől kb. áprilisig így lement 14 kiló, de ezt viszonylag gyorsnak találtam, így óvatosságból pár hónapra felfüggesztettem a kajálás figyelését, mert fontosabb a tartósság, mint a gyorsaság. Ami érdekes, hogy azóta ugyan nem csökkent a súlyom, de nem is emelkedett, megmaradt. Azt hiszem, ez azt jelenti, hogy a dolog működik.
Sajnos még mindig van hátra még egyszer ennyi leadnivaló, és tudom, hogy egyre nehezebb és lassabb lesz, de megéri.
-
c p
tag
Kb. 2 éve tolom így - még kb. 1 év kell, h. a saját cég önjáróvá váljon ( eltartson a napi8órás melóhely nélkül is )... ha már írtad a blogodban, h. állásajánlatokat vársz: banki rendszerek értékesítése menne?
Gyerekprojekt akkor jön... végülis most hajtok, h. egy anyagilag erős családba érkezhessen, meg hogy ne az legyen, h. apát sose látja, mert az mindig hajt
Egyébként meg ahogy cimboráimon látom, a mostani ön-kizsákmányoló életmódom után egy gyerek már sétagalopp lesz :]]]]]
Lefekvés előtt miért nem jó az edzés?
( az alvás viszont tényleg kevés, péntekre általában halott vagyok )
-
brownus
veterán
régebben én is kérdeztem tőlük, hogy innen már minek ez a nagy tömegelés... nem kaptam számomra értékelhető választ
... ők nagyok, még nagyobbak akarnak lenni. végül is ezért gyúrnak...
ha én így néznék ki mint ők vagy mint most jojo5, inkább még szálkásítanék(persze vannak olyanok is akik a lelki hiányosságuk takargatása miatt gyúrnak/szúrnak....valamivel kompenzálni kell. de itt nem hinném, hogy lelki sérültekkel lenne tele a topik...)
-
Jojo5
őstag
mert megígértem, hogy a számomra végetért diétámról írok 1 kis szösszenetet...
tudom nem nagy cucc, de ez van...más: ha valaki valamire kíváncsi nyugodtan itt fel lehet tenni a kérdést és ha tudok próbálok segíteni
-
Jojo5
őstag
igen, elég fiatal.... Idén töltöm a 21. életévem.
Amit írtam véleményem szerint alap igazság, hogy minnél jobban elosztod annál kevésbé leszel éhes "másra" vagy ti a "kor" azon felén nem úgy élitek meg az éhséget ?Ez egyértelmű, hogy minden korosztály máshogy működik 1 kicsit, de szerintem ez simán beválik az idősebb rétegnél is... Főleg, hogy az anyagcsere folyamatos működésének fenntartását 1 ilyen "csellel" végezzük el...
Beleolvasok már ebbe a fiatalság forrásába ha már ennyit hangoztatod, bár a "testépítő" életmódról jelenleg nem fog levetni
Nah, ha követed a napokban majd beszúrok még 1 kép csokrot, hogy kb. milyen lesz a diétám végén a forma, bár a before kép nincs a majdnem 130 kilós zsírgombócról...
-
Jojo5
őstag
de nem Tibetben élünk ha nem tévedek
Sőt még lámák sem vagyunk...
Szerintem egy sportoló embernek a 3x-i étkezés is kevés főleg pl 1 "súlyrángatónak". Gondolj bele meló stb és akkor még mellette napi 1-2 óra testmozgás főleg ha a kaja nem normális hanem valami junkfood az egyik étkezés...
De én azért írom a több részre osztott kajálást mert a szervezeted a 3x kajával majdhogynem "éhezik" nálam legalábbis a 3x kaja az brutális éhséggel jár ha a napi 4 megvan akkor már nem vergődök sőt még ahogy említettem az emésztőrendszerünk is máshogy van igénybe véve és legalább nem lassul be... sőt minél többször keveset ergó állandóan működik és ugye valamennyi kalóriát az is éget
Követem a kerékpáros topikot
-
Jojo5
őstag
nem csak testmozgással lehet gyorsítani...
Szerintem ha valaki már számolgatja a kalóriát és jóideje kalória deficiten van szóval többet éget el mint magához vesz az, hogy 2 alkalommal eszik az egyáltalán nem járható út... mivel a 2 kaja sajnos távol esik egymástól és szerintem a félrekajálás esélye evvel, hogy kvázi "éhezik" fokozatosan nő... arról nem is beszélek, hogy a széklet stb termelés belassul mivel még ahogy előbb is mondtam minnél kevesebbszer használjuk a gyomrunk annál lassabb az anyagcsere...
Az meg megint más kérdés, hogy kinek mi a "komolyan rángattam a súlyokat" kategória
-
Jojo5
őstag
első sorban csak annyit kérdeznék, hogy mégis miért lenne elég 2 étkezés ?
Gondolj már bele, hogy minnél kevesebbszer eszel és ugye keveset az anyagcsere lassul és ezáltal a fogyás is lassul... minnél többször használod a gyomrod az új táplálék lebontásához annál jobban "gyorsítod" az anyagcseréd... -
LOTR
addikt
az utóbbi 6 évben én is átolvastam jó néhány és megtapasztaltam az ide vonatkozó edzés és táplálkozással kapcsolatos dolgokat, ugyan a tudásom az igazán hozzáértőkétől sajnos nagyon elmarad, de azért azt gondolom az átlagénál valamivel talán magasabb e téren
ezért merek tanácsokat osztogatni és esetlegesen megcáfolni akár téged is -
Bibby
addikt
Valami nem attól lesz alap élelmiszer mert éppenséggel Magyarországon azt szeretik tömni. Sőt személyes véleményem szerint olyan kategória nincs is hogy alapvető élelmiszer, maximum alapvető (mikro- és makro)tápanyagok vannak.
A politikát ne keverd ide, nem azóta rossz a cukor mióta külön adók léteznek.
A legfontosabb pedig hogy ne egy vasembert próbálj egy átlagemberhez mérni. Az átlagember a mai életvitellel szinte kizárt hogy pont sóból vinne be elégtelen mennyiséget. -
ja, én meg már 3-szor leszoktam a dohányzásról, nagy tapasztalatom van....
(nem csak egyszer szoktam le és csak egyszer fogytam 20 kilót)
viccet félretéve, alapvetően egyetértek, hogy nem az étel a rossz, hanem a mennyiség, amivel nem értek egyet, és ami átlagembernek nem kivitelezhető és felesleges, az az ilyen kalóriafelhasználású mozgás.
Nem fogok leállni vitatkozni, mert nem tudok számolni, de amelyik kalkulátorba beütöttem max 1000 kcal-t dobott ki 1 óra kerékpározásra 90 kilós embernek, ha te 5000 kcalt égettél el, akkor legalább 4 órát tekertél (mondom nem tudok számolni) ezt meg nem engedheti meg magának mindenki. 1 óra mozgás meg max 500-600 kcalt éget el súlytól függően. Ehhez képest egyél cukrot meg kenyeret, amikkel nem az a baj, hogy fehérek, hanem túl sokat tudsz megenni belőle anélkül hogy észrevennéd...
-
LOTR
addikt
lehet, hogy Bibbynek tényleg igaza van, tehát nem biztos, hogy neked kellene tanácsokat osztogatnod
pl egy fehérliszt hogy lenne már jó élelmiszer?
a só nyilván jó, hiszen ásványi anyagokra szüksége van a szervezetnek, csak túlzásba vinni nem szabad, tehát a lehető legkevesebb felhasználással fogyasszuk csakazt még hozzátenném, hogy senki nem írta, hogy ha megeszik valaki egy fehérkenyeret abba belehal, csupán csak annyit, hogy az nem jó
-
Bibby
addikt
"A só, cukor, finomított liszt meg nem egészségkárosító, hanem alapélelmiszer! Csak azért kiáltották most ki államilag egészségtelennek, hogy arra is adót lehessen kivetni, mint a cigire, stb."
Hogytessék?
Lehet ám hogy nem kellene egy fogyókúra topikban ilyen mentalitással tanácsokat osztogatni.
-
spotless
csendes tag
-
spotless
csendes tag
ez kész, hogy a tej gond ... )))-:
ahogy lettünk(lettem) szocialozálva, annak mind-mind hátat kell fordítani
édesség-cukor-cukor-cukor
sok kajálás (a jóllakáson 2x-esen túl kábé)
tejföl, tej, túróde akkor megpróbálom :-/
a mozzarella sajt is necces, nemcsak a trappista sajt? :-/
mozogni megpórbálok, csak októbertpl megint hajtás december végégig, meghalni nem lesz időnk. Múlt héten érte véget szintén egy hajtás, akkor este 8-9-10 ig bent voltunk ... na és akkor kelljen fel valaki másnap 6-kor, hogy 7-kor elinduljon futni ))))-: hogy 9-re be is érjen
-
spotless
csendes tag
februárban elkeztem elhagyni a pék-cuccokat
persze csokit meg nápolyit toltam napi 1 csomagot vag egy táblát nassolásként ....május 17-től az összes édességgel is leálltam ... kivéve kávéba 2 kockacukor, napi 2 -3 kávé mellett ...
sajnos nem eszek reggelit
se ebédet
hanem amikor hazarek, akkor tolok salátát.
a bűnös része a mozzarella sajt, light traapista satj, natúr joghurt (most mrá csak 2 kanál, nem fél flakon, és tejföl, szinán már csak két kanál) +olivaolaj+ paradics, + uborkaírtátok hogy aszénhidrátot nem kellene elhagyni, így ezen a héten ráálltam, hogy veszek 3 kiflit, ez a reggeli meg ebéd (többet nem is kívánok)
kerékpározni budapesten szerintem nem lehet ... kerékpárút effektive nincs, járdán ugye nyista, villamossineken szoktam menni, autók közt meg életveszély ... persze ott megyek, ha célom van, de csak úgy esti mozgásnak ezt a stresszes formát nem választanám, ráadásul a kerékpározás rám már nincs hatással (-: letekertem vagy 25-30.000 km életem során
próbálok futni járni ... remélem most már télleg sikerült hetente 4x 5x elmenni ... 34 percere ....
és januártól így is csak 82-ről aug 1.-ig 73 ig tudtam lemenni .. most 74,4 vagyok köbö 170 cm-emhez
-
c p
tag
Végül is, amikor feljött a 40kg egy év alatt, az is életmódváltás volt... :] csak a sz*rabbik irányba
miután teljesen kimaradt a sport és hetekig feküdtem a sérülések miatt, ráadásul ugyanannyit kajáltam, mint az aktiv focival... aztán meg többet, mert egyszerűen rászoktam - pizzán és kólán éltem
kemény mi? ez alatt egy év alatt:
- a bokám megsüllyedt 2 centivel
- a combomon, felkaromon, itt-ott "terhességi"-csíkok jelentek meg a hirtelen súlygyarapodás miatt (ez egy faszinak azért elég kellemetlen...)
- jelentkeztek, majd állandósultak az alhasi fájdalmak, problémák
- az amúgy pont előtte meccsen szétrúgott és műtött térdemben az ízület egész egyszerűen elkezdett "szétcsúszni"Én voltam a rossz példa, akivel a kölyköket ijesztgetni lehetne. ( most, 3 év után, h. leadtam >20kg-ot, van ismét emberi formám, sőt... )
De hogy Te ezt a fogyás dolgot már többször is megcsináltad, hasonló tartományban! Max respekt!!
-
TooN
aktív tag
Mi van???
+40 kg 1v alatt???
Az qrva kemény!
Amit írtál arra tök igaz, hogy megtartani sokkal nehezebb, mint elérni. Amikor fogyózol, akkor arra figyelsz, aztán elhagyod magad. Ez a hiba.
Én kb. 2 hónapja vagyok a -17 - -18 kg körül és tudom tartani. Vannak +-2 kg ingadozások, de tudom fogni a súlyt.
Most is edzek és folyamatosan figyelek arra, hogy vannak kaják, amik a tiltólistán vannak és nem eszek. És vannak amiből meg annyit eszek, amennyit akarok, mert nem hizlal.
Valami ilyet állapíts meg magadnak és tartsad is be. Ha rád jön a zabálás, velem is van ilyen, akkor egyél, csak nem krumplit csokival. Tömjed tele magad olyan kajával, ami nem annyira hizlal.
De ha van zabálási inger, akkor elégítsed ki, csak figyelj, hogy mivel. Ha nem eszel, akkor végig azon fog járni az eszed.
Figyelj mit eszel és mozog!
-
c p
tag
Az szép, grat!
Nekem a ~20 kg minusz cca. 1,5 év alatt sikerült ( 103-104-ról 81-82 körüli értékre állt be .. 176 centihez ).
De nekem nem volt ilyen tudatos, hanem hónapok alatt, ösztönszerűen kaptam rá a normálisabb életmódra.
Elelinte lemondtam az éjszakai nagy zabálásokról ( kb. másfél éve ), aztán elkezdtem súlyzózgatni ( kb. 12 hónapja ), heti 5-6 alkalommal 60-75 perc, majd a szemétmentes kajálás felé is elindultam ( idén év elején ).
Mostanra még elég sok szemetet beviszek, de sok gyümölcs (édesség helyett), könnyű grillezett csirke-hal, zöldségköret, rengeteg tea ( kizárólag gyümölcstea, üresen, cukor-citrom-méz nélkül ).
Ami még tartja magát az a kenyér, édes vizek ( de csak a 0-közeli kalóriás apenta, vöslauer ), néha köretként krumpli, de inkább rizs.
26-28 éves koromig stabilan voltam 60 kg ( foci egyesületi szinten ), aztán térdszakadás, bokatörés, foci viszlát, ülőmunka napi 12-14 órában, zabálás 1000rel, és 1 év alatt feljött majd 40 kiló.
31 évesen, másfél éve kapcsoltam, h. teljesen szétcsúsztam, azóta lassan, de biztosan rakom össze magam ismét... de nem könnyű :]
Most tavasszal visszamentem focizni, egyből szétúrgták a bokám. A 3 hét fekvőgipszben rohadt nagy feladat volt nem visszahízni, de mindössze 5 kg jött fel június elejére és azóta már le is adtam.
Viszont az egy hónap alatt kiesett súlyzózást balfasz módra hirtelen akartam behozni ( minden napi napi 2szer 1 óra súlyzózás ), mostanra egy hónap alatt faszául túlterhetlem az ízületeket ( csukló, könyök ).
Úgyh. nagy tanulság, h. mindent csak ésszel...
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- RAM topik
- Napelem
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest